Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Един нов-стар метод  (Прочетена 15281 пъти)

lustenau

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 44
Re:Един нов-стар метод
« Отговор #40 -: 10-02-2012, 23:47:19 »

Хубаво а ако е от разреза аз като нямам френум какво да отрежа що се отнася до липсата на глад  аз мога да спомена за себе си че откакто наблягам на почти суровоядна храна   сядам на обяд и вечеря механично не усещам глад а ям по навик Салатка от марул и една краставица или домат с краставица ми вършат отлична работа на едно хранене само дето ям по навик па може и от практиката  да е Да добавя и още нещо  което засяга йога Йога не е опасна в никакъв случай изисква се постоянство и малко воля и толкоз другото си идва от само себе си    иска се действие Лека вечер А  забравих нещо Който иска да намали храненето би могъл да стане слънцеядец като Манек например Няма мудри ,няма разрези само гледане на слънце :))
« Последна редакция: 10-02-2012, 23:53:20 от lustenau »
Активен

Миоджералвомбо

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора
Re:Един нов-стар метод
« Отговор #41 -: 11-02-2012, 02:17:03 »

 Уважаеми приятели,не бих искал да бъда голословен.Затова ще кажа че за слънчево не хранене не мога да дам мнения.Аз не мога да не ям изобщо,но да речем с половин кило пшеница мога да изкарам една седмица ,като си бачкам градинар и всички други работи без да усетя дисконфорт.но ще пийвам вода по около 3 литра на ден да речем.това съм го правил,  проби правя постоянно да видя ,докъде ми стига вътъка/това е термин, с който обозначавам въображаема сърцевина на човека ,дето му е скрит живота,старо българско понятие/.
По същество за кхечари:в тази област,сила имат само думи,които отговорят на действителния опит.Не важат такива неща като чух,прочетох,предполагам.Искам да уточня това.говоря сериозно,това не е майтап.Не е като да речем да си приказваме вицове.Не е нужно да се съгласява никой и тук спор не може да бъде воден.Има отношение само опита и  за нещо. Който иска- ще провери.Затова мога да говоря само неща които субективния ми ум регистрира като факти.Ефекта за ума на онзи ,които пререже френума си/ефекта е  само за ума/ е същия както и ефекта за ума на девственица,която е провела за пръв път полов акт.Както дефлорацията се отразява на ума и ,така и прерязването на френума се отразява на ума на изпитателя.това е аналогия.Подобие.Но нещата не свършват до там.Продължавам същата аналогия.Ако човека стигне, успее да прекара езика си през един от носните канали нагоре и стигне точката,която е над седлото,то е същото както  ако същата тази девственица успее с помощтта на любовника си да достигне до състояние на сексуален оргазъм.Разберете едно нещо важно-едно е човек да гледа картини и диаграми и да казва къде и как се намира езика,и съвсем друго е да има шанса да го направи.Казвам шанса ,защото наистина е шанс,късмет!Колко е дебела коста на седлото,каза някой,не може да иде езика там.Добре ,нека е така както смята човека....но това си е само теорията за него...Искам да кажа, че тук не влияят обяснения,думите имат малко стойност.затова и не се усеща необходимост от доказване кое какво е в тази кхечари.Искам да ви кажа едно нещо за това-тук чувствата ,усета имат решаващия глас,не и мисленето.Мисленето ,такова каквото го знаем има смисъл на много места,но не и тук.Нека се знае това...искам да кажа едно нещо с две думи–който стигне поне точка 3.с него стават промени на много дълбоко физиологично и психични ниво,още повече в точка 4.Погледнете в един по постовете по назад тука ,поставих  една схема къде са тези точки,ако не чукнете в нета на снимки с термина кхечари и ще излезе.
  Разберете едно нещо:логиката има смисъл ,само докато езика е в хоризонтално положение,поради специфичната конфигурация на енергийното движение на топлата и хладната сила в тялото.Ако езика стане успореден на гръбнака,човек или умира или се видоизменя коренно.ако сочи надолу,/ако се глътне/човека умира и смъртта не е причинена от задушаване ,както биха казали класическите медици,а  задушаването настъпва като следствие на промяната на потока на праничната сила в горната част на трупа.Сърдечния ритъм е следствие ,а не причина  в процеса живеене,тези твърдения са неправилни от гледна точка на съвременните медици,но мен не ме е еня за това какво  те ще кажат.
Искам да кажа,нека не спорим тук ,защото място за спор няма.Каквото и да предполагате ,ще бъдете крайно изненадани,ако решите да пробвате на практика нещата.Тук,както никъде другаде това е така.Пак ви казвам,нито съм религиозен ,нито съм прекалено откачен,но това е единственото място,където нито логиката играе,нито ума ,нито опита на ежедневието.Това е нещо от друга величина.Думите не стигат да  се опише,камо ли да се обясни с разумни понятия.Има само едно нещо,което може да се каже,виталността,жизнената сила  става неизчерпаема почти-понеже се чувства у дома си...
Мога само да помогна  на някого да го стигне това,но мисленно.Никак иначе.Така един индус ми помогна мисленно,как -не знам.Когато езика е в т.3. човек мисли като машина!Но когато е в най- горната степен,не мога да кажа, че има мислене....по добре ,да оставим темата за т. 4.Но можете спокойно да стигнете до  т. 3.не е трудно.Ще спестите пари за храна и ще сте много силни физически ,а и ще държите много на жажда,уверявам ви.
« Последна редакция: 11-02-2012, 02:29:57 от Миоджералвомбо »
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

Flatline

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131
Re:Един нов-стар метод
« Отговор #42 -: 11-02-2012, 06:13:43 »

Не бих давал предположения, ако не се основаваха на някакви знания. Още от картинките си личи, че езикът не може да достигне турското седло. Виждал съм срязана надлъжно човешка глава и имам представа за разстоянията. Вкарваш си езика в носа и по този начин го запушваш, но и на мен като ми е запушен носа, не усещам глад. Освен това центърът на глада в мозъка се намира малко по-нагоре над хипофизата.

За влиянието на психиката върху тялото си напълно прав. Както може да ти влияе положително, така и може да те съсипе. Често срещан пример има в българския фолклор - турците убиват либето на младата девойка и тя е "болна легнала". В този ред на мисли искам да кажа, че понеже нервната ни система е прекалено сложна, имаме възможността да се вкарваме в невероятни филми, които наистина имат ефект върху тялото. Но трябва да си вярващ. Липса на глад на психическо ниво може да се програмира по много начини. Имаше едно много интересно предаване по "Дискавъри" на тема суперхора. Един пич си въобразяваше, че не му е студено и не усещаше студ. Искаше да бяга 20 километра крос на север от полярния кръг само по долни гащи. Направиха му предварителен тест да седи неподвижно в леденостуден басейн и след два часа нямаше промяна нито в кръвното, нито дори в телесната температура. След това избяга разстоянието без никакъв проблем, вярно бяха му почернели стъпалата, но той изобщо не го усети.
Активен

Ros

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 614
Re:Един нов-стар метод
« Отговор #43 -: 11-02-2012, 14:28:45 »

...
За влиянието на психиката върху тялото си напълно прав. Както може да ти влияе положително, така и може да те съсипе...........................В този ред на мисли искам да кажа, че понеже нервната ни система е прекалено сложна, имаме възможността да се вкарваме в невероятни филми, които наистина имат ефект върху тялото. Но трябва да си вярващ. Липса на глад на психическо ниво може да се програмира по
много начини..............

Предпочитам да цитирам/а  не, да преповтарям/, когато е казано толкова точно това, което мисля и аз по темата.Нещо повече - в тези думи се съдържат отговори и на много други въпроси, извън тази тема.
« Последна редакция: 11-02-2012, 14:36:18 от Ros »
Активен

Миоджералвомбо

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора
Re:Един нов-стар метод
« Отговор #44 -: 11-02-2012, 15:36:39 »

Не бих давал предположения, ако не се основаваха на някакви знания. Още от картинките си личи, че езикът не може да достигне турското седло. Виждал съм срязана надлъжно човешка глава и имам представа за разстоянията. Вкарваш си езика в носа и по този начин го запушваш, но и на мен като ми е запушен носа, не усещам глад. Освен това центърът на глада в мозъка се намира малко по-нагоре над хипофизата.

имаш предтства за растоянията ,като ги съпоставиш с относителната дължина на езика.Не може да се стигне с език,бликран от френум,това едно и после дори и освободен ,не може ,ако не е издължен преднамерено за целта.Аз също съм виждал как са параметрите в макет на човешка глава череп-в медицински инситут-разреза му.Заключения вадиш посредством мерене и наблюдаване.Не от лично опитване.Опитай и тогава ще кажеш отново ,ако искаш.Ако не -ще останеш само с наблюдение.Смо той ли е метода за получаване на достоверна информация за нещо-виждане с очите?
За да влезе човек в даден филм-прав си,лесно се влиза,но  може и да не се излезе... tooth tooth,нали.Нека да попитам сега,кой е обективния наблюдател,които да посочи ,че ние сега в таканаречения реален живот ,не сме също във вид филм.Ако влезем във филм с автохипноза -ясно е.Това е филм,да.Защото наблюдаваме от точката на реалния живот в този континнум се,тук.Къде е неправилността на твърдение,че този триизмерен свят ,сег също не е вид филм,гледано от друга позиция.Относително -също е филм.Тогава?Къде е истината,в кой филм?Може да се каже-във всеки един,както и в нито един.Думите не могаят да изразят същсността,могат да насочат натам,но не могат да обяснят .Затова и само ги ползвам ориентировъчно ,показвам посоката .Но за да се разбере нещо ,не са думите метода,нито логичното мислене.Те са само инструменти в този филм сега,в който всички се намираме. За друг филм /реалност или нереалност/ има други инструменти,съотвестващи на другия филм.Затова и смятам че всички заключения ,базирани на лигичното мислене са относително правилни и верни но само за този свят ,за този филм.Но не могат да се ползват извън него.Именно това е мотива да казвам,че само опита е необходим-говоря за друг ,не за този филм-свят.Мисля че  разбираш идеята.
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

Flatline

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131
Re:Един нов-стар метод
« Отговор #45 -: 11-02-2012, 16:05:19 »

Цитат
Къде е неправилността на твърдение,че този триизмерен свят ,сег също не е вид филм,гледано от друга позиция.Относително -също е филм.Тогава?Къде е истината,в кой филм?

Казва ли ти някой?  tooth За другите неща, които казваш, съм почти напълно съгласен. Сам по себе си си разсъждавал логично.
« Последна редакция: 11-02-2012, 16:07:17 от Flatline »
Активен
 

Страницата е създадена за 0.411 секунди с 22 запитвания.