Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: ACTA. Очаквахме го :). Сваляйте, че скоро може да няма за сваляне :)  (Прочетена 3760 пъти)

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4516111
http://yurukov.net/blog/2012/01/27/acta-ili-kak-se-obirat-choveshki-pra/
http://www.bivol.bg/acta.html
http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php/topic,20342.0.html
http://www.youtube.com/watch?v=c8eVOMw50hU&feature=player_embedded

Вече достъпът до всичко, което е неудобно за някого , ще може съвсем законно да се затрудни
Ако съхранявате линкове към важни за вас страници, по-добре копирайте всичките страници   и - право в архива. После ще си ги разглеждаме и разменяме.
Какво да се прави - демокрация е ..  tooth

« Последна редакция: 30-01-2012, 11:33:44 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Миоджералвомбо

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора

Бате Бино,точно по този въпрос искам да дам няколко предложения,свързани с оцеляването на този форум,защото  мисля ,че много скоро може да се намерят хора с власт ,на които писанията тук да не се харесат и да го блокират.Да кажат ,че е идеологически неправомерен или каквото си искат там.Мислел съм по този въпрос от поне 6 месеца назад и то не за друго,а заради един друг блог дето пиша и аз и дето може да бъде баннат по подобни причини...Сега по същество:

Защо не вземеш да приказваш с тези дето поддържат финансово форума за една алтернативна форма,в случай че го затворят?Например ми идва на ума,че ако предварително сериозните членове тук,които искат да обменят инфо, се обединят и разменят IP адресите си,тогава например чрез Emule или друга програма от този род,може да се насочи дадена информация директно към определено IP.И ако имаме мрежа от 20-30 адреса,тогава същата тази информация ще се споделя от тези адреси,без да бъде уловена ,защото няма да има външна форма на никакъв форум.Малко по- трамово е ,но това се сещам.Друго-същата тази въображаема мрежа ,може да се създаде и с помощта на скайп или друга подобна програма.А може и трето нещо да се създаде, стига собтсвениците да искат и могат.Просто местят сървъра на форума в къщата на свои доверен човек от чужбина и  да се влиза в него през прокси от друга точка на света,извън България.Има и други начини ,но сега не ми се пише ,нека и други да дадат конструктивни предложения как да се вземат превантивни мерки срещу възможно спиране на зеления форум.

Сега, на тези дето ще кажат -ама това е малко вероятно да стане, аз ще кажа че е много вероятно.Имам пред вид начина на мислене и процедурите на тези дето са на власт ,не само в България ,но по принцип.Смея да твърдя ,че им знам и кътните зъбки.В Б-я-още повече!...А този форум ще бъде оценен като нещо ,което никак не е удобно,никак!И не става дума само за салатките, дето си описваме- кой какво ял,а за едно 30 % от постовете,на езотерични теми и авангардни здравословни такива.И изобщо...мисля че така наречената демокрация  ,ще иска да "демократизира " форума като го махне... в не много далечно бъдеще.А които иска да се запази и да има контакт с подобни мислещи обекти като него,сега е редно да се помисли много сериозно как да стане това в един такъв случай!

Има и още един проблем технически,по оцеляването на форума,но той е нерешим.и сега тъкмо правя превод на едно видео на един чичка специалист в в електротехниката и новите технологии и може би след час ще покажа превода и линк към него.

 Искам да подчертая че не съм мрачногледащ човек, а напротив.Но в този случай искам да изразя какво мисля,защото смятам че това е обективно и много близко до реалността.
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

hdeshev

  • Христо Дeшeв
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 845
  • Един ученик на пътя...
    • може би блог

Единият от съквартирантите ми в университета беше много по-напред от мен на тема защита на личните данни и следене в интернет и от него знам за Freenet. Проектът се развива стабилно от над 10 години и има смисъл да се запознаем с него, защото може да ни помогне в тези смутни времена.

Накратко Freenet е начин да се публикуват материали в интернет напълно анонимно без централен сървър (peer to peer). Всеки, който се включва, приема да хоства някакви данни, като всичко се кодира и ти самият няма начин да разбереш какво хостваш. Съответно не знаеш, когато поискаш нещо, кой ще ти го сервира и къде се хоства.  Всякакви ограничения срещу свободата на словото отпадат, защото такава мрежа няма как да се контролира централно.

Разбира се има и някои недостатъци. Първо, бавничко е, защото отнема време докато се открие къде точно се хоства даден ресурс кой точно ще го сервира - отделно, че различните хора сервират неща от компютри и мрежи с различен капацитет. Ако си спомняте как беше интернета в края на 90-те, ще си спомните с умиление за този период. :) Второ, пълната свобода на словото си има и тъмна страна - ако си представите сайтове за нацизъм, експлозиви, наркотици, детско порно и други ужаси, няма да сте далеч от истината.

Когато наглеждах Freenet онзи ден забелязах, че вече има възможност да се публикува в онлайн форуми, както и да се пращат анонимни съобщения до други хора (имейл). Та, ако ACTA затегне нещата, ще бягаме натам.
Активен
Time waits for no slave!
-- Napalm Death

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Мио, говорил съм с МЕР по тези въпроси още есента на 2009 . (бях на панаира).  Тогава изобщо не й се стори сериозно,  надявам се сега да си е променила поне малко гледната точка   :)
Всеизвестна е максимата за трите етапа по приемане на истината  :) :
"Първо й се подиграват, след това яростно я отхвърлят и накрая я приемат безусловно"  Артур Шопенхауер
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Миоджералвомбо

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора

Изразявам благодарност за линка ,които Христо дава по горе. :flowers2:Ще го прегледам най -обстойно.Както изразих тревогата си  в горния си пост ,че освен глупостта сътворена от политическите картуни ,съществува и едно друго препяствие ,що се остнася до съществуването на форума.Това е превода по слух,който направих преди малко на едно на един разговор между водещ и еди спец по електронни системи.Правено е в периода /23.01.-29.01. 2012/.Допускам, че е правено дори и вчера,защото този водещ има таква практика-всичко да става на момента.Ето самото видео:

http://mundodesconocido.com/WordPress/

А ето предвода му:

"Добър ден и добре дошли в  http://mundodesconocido.com/ .Тук сме пак отново с всички вас и тук с нас е Хавиер Перевиендо,специалист по електротехника
-Как си Хавиер?
-Здравейте
-Хайде да говорим за Голямата Слънчева Буря-Перфектната Буря.Приближава се една брутална слънчева буря.
-Да, такава предварителна прогноза за огромна турбулентност.Да този понеделник/23.01.2012/ мина една такава но завърши благополучно.Не се даваха много новини за тази буря сега,защото има хора ,които ще изпаднат в паника и да не знаят какво ще правят.Но ако ни застигне една Слънчева буря много силна от клас по- горен от М.Не като тази ,която мина сега/от клас М/,а от следващия най горен клас Х,каквато е имало през 1859г,тогава положението ще стане много сложно за всички хора.
-Разкажи какво се е случило през 1859г,какво е станало?
-Добре,ние знаем за слънчевите петна сравнително достатъчно.Имаме достатъчно картографии на тези петна и статистика за тях.Знаем какво предизвикват те като въздействие например над Мадрид ,над Панама.
 -Знаем и какво е страничното въздействие  на Северна америка.Ако живеем на един остров ,не можем да оповестим нищо на другите ,ако ни застигне нещо подобно.
-Да така е,И не само това,трябва да се скрием някъде.И ефекта на този вид извънредна торбулентност ,наречена Карингтън,е че всички електрически апарати ще се повредят напълно.
-Няма структурни графики на Европа или на америка?Всичко ли се поврежда?
-Да, всичко.По целия свят всичко ,което има електрически компоненти в него –се поврежда напълно.Всичко след времето на телеграфа,което е направено да работи с помощта на електричеството си отива.И така ,могат да работят нещатата от времето на конкистадорите.През 18..е можело с ттт-ттт-ттт-да се изпрати едно съобщение.
-Добре какво става с ,ако има една буря тип Х със сателитите?
-Извън строя.
-Пречиствателните станции за вода?
-Извън строя.
И какво тогава-без електричество всичко ще се развали-храната в магазините се съхранява от хладилници,и те замиват на боклука.Всички системи за аларма и сигурност-спират да действат.Бърза помощ,всичко което е спешна помощ изчезва.
-Да,да,комуникации-всичко прества да функционира.
-Не мога да съобщя на родителите си,на съпругата си,на никого.Минаваме направо в 19 век в началото му.Слушам те....
-Винаги когато хората използват технологиите ,за да си улеснят живота ,трябва да знаят ,че знаят че условието за тях е че винаги могат да бъдат върнати в каменния век,при определени условия ,ако настъпят.
-Добре,да видим сега-през 70-те години е имало една подобна буря,но не много силна.Имало  една ужасна жълна от убийства,кринилани прояви изключително и много като брой.Отделно от това и много инциденти-като например такива ,заседнали в асансьори и много други странични ефекти.И имайте пред вид ,че тези ефекти са били поне една седмица ,след слънчевата буря.
-Една седмица-минимум.Но имайте пред вид,че това засяга не само нашите телевизори,но централите ,в които се произвежда електроенергия ,трансфорамторите и докато се възстанови всичко това ,ще минат много месеци...
-И колите също няма да работят, защото те работят с електричество.
Да така е ,но аз имам малко съмнение,че някои по стари модели ,такоава кола има моя свекър,може и да работят,защото технологията е почти без електричество там.Мисля ,че може да работят някои коли ,но преди всичко тези които са доста старо производство.И преди всичко тези ,които са дизелови,може би.
-Какво остава тогава-велосипеди,  стари коли и не много.
-Да ,и аз мисля ,че ще е много удачно и най добре ако имаме един кон за превоз.
-Разбира се,много ясно=не иска грижи за бензин,нито подръжка.
-Да, също  и комуникациите ,няма да позволяват да се потърси помощ за снабдяване.
-И да продължа-няма да имаме радио за да съобщим на други хора ,за рисковете и опасностите,телевизията ще е парализирана,полицията няма да може да предложи никакви мерки ,защото няма да може да получи ,нито да обяви информация от и за населението.Както казах и по рано ,услугите за спешна помощ ще са колапсирани.
-Да,да.
-И в залючение-Ако сега точно ни сполети една буря от клас Х,знаете ли какво ще стане?...
-Ужасно.
-Впечатляващо!...и има възможностите за това точно.
-Това е така.
-Спомняме си за 1859г. и сега сме на точката на възпроизвеждане на голяма слънчева буря ,според циклите на Слънцето.
- Айде да си преставим ,какво се е случвало и какво следва да се очаква да се случи.-С къщата ви ,с вратите и ,с търсенето на роднините ви,в търсене на храна,на вода.Какво мислиш, че ще стане?
-Така,ако се помисли, може да се подготви едно решение предварително.Една резерва от храна и вода ,защото когато това стане ,няма как се подготвяме.
-Значи ,базовите храни и вода в един малък резервоар,разбира се кой както може?!..
-Да точно това ще коментирам сега.Английския парламент,Американския и Австралийския –също са издали еди документ казва се, Слънчева буря,вярно малък е ,но съществува.Там с кратки съобщения ,се казва на населението,как да се действа при един инцидент с такъв магнитуд.Тук в Испания ,обаче нищо такова не е правено.Гражданска защита не е направила нищо подобно.
-О да,разбира се това е отговорност на вашето управление на държавата ви!
-Да ,разбира се ,че е така,ясно.Тогава  ето ,ако някои види и каже –аха, ясно.И види ,че силата на Слънчевите бури прогресира равномерно нагоре-интензивността,той ще знае че тази интензивност има един максимум,за който учените много добре знаят че ще настъпи закономерно.И ще знае,че Х-лъчите и всички други параметри на бурята ще стават все по- големи и по- големи.И това е само прелюдия!Също,както когато имаме няколко малки земетресения някъде в за кратко време,то следва едно голямо земетресение .При слънчевите бури е същото.
-Имаме малко оставащо време,хайде да направим  базирано резюме.
Значи ,най- малкото се препоръчва на хората да се запасят поне с малко вода за пиене.И храна за няколко дни.Не се знае за какво ще се случи-емисиите на радиото няма да функционират!Също ,в някоя метална каса да се запазят батериите на за радиото и самото радио.може и да се ползва метално фолио,и без да ги отаваряме.
-Не ,не,всичко което отворим ще престане да работи И искам да коментирам,че само механичните часовници ще могат да действат.Да и освен всичко ,което ти каза,аз искам да препоръчам като нещо фундаментално ,да не изпадате в паника!И внимателно,когато общуваме с нашите родители и роднини,защото те може да не знаят за това.
- И искам да кажа ,че ако има една такава Слънчева буря  и Испания не е подготвена,не защото управляващите не са били отговорни да предупредят населението,а защото никой просто никой не е възприемал това като истина,която може да се случи,тогава това ще е една много ужасна ситуация!Опитай те се освен изброените неща да скриете в метална кутия и прожектор  и батерии за него.Това всичко за да издържи повече от една седмица.
-И извинете ме,не  мислете че това ще е нетрайно,тази ситуация!
-Всичко това е за наша помощ,и всичко това е достатъчно тежко  и ужасно  сериозно.
-Добре ,накрая искаме да кажем че се надяваме това да не ни сполети и това е само една аларма...но това съществува и статистическите данни показват, че точно сега   е много вероятно да се случи.И не забравяйте ,че графиката на слънчевите бури ,откакто се регистрират изобщо отива силно нагоре в едно кресчендо.Миналия понеделник/23.01./имаше  една буря- клас М.От М до Х има само една стъпка.Една бъря от клас Х и с нашите електронни системи е свършено.Интернет-мобилни тел-всичко...Това е ,не сме казали кой знае какво,просто искаме хората да знаят какви са реалните факти на параметрите,които регистрират учените.
-Добре ,Хавиер,благодаря ти и   един поздрав ."
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

mariiina

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464

 :kisss:E... и.,???Не е ли по-добре да развием собствения си видео-теле апарат и вместо да ползваме този слон в кавички - нета и да станем съучастници в протичащите  невероятно красиви в природата процеси.Тогава ще мога да гостувам я на Палма де Майорка, я на Венера... пък може и до Слънцето :surpris_23:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

Миоджералвомбо

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора

:kisss:E... и.,???Не е ли по-добре да развием собствения си видео-теле апарат и вместо да ползваме този слон в кавички - нета и да станем съучастници в протичащите  невероятно красиви в природата процеси.Тогава ще мога да гостувам я на Палма де Майорка, я на Венера... пък може и до Слънцето :surpris_23:
Много е препоръчително да се развие този апарат,също толкова колкото и да се вземат строго определени мерки във физически аспект.Невероятно красивите процеси в природата са наистина такива.Те обаче могат и да прекъснат физически живота на човека.Е,за това става дума в интевюто-за превантивни мерки.Ако те са съпътствани с добре развит интуитивен усет е есктра.Ако само се надява човек на този усет ,но без да си мръдне пръста да се подготви физически,възможно е да дойде ден в който да си умре като симпатяга ,ей така от едното хубаво...Интуиция без адекватно   конкретно действие ,важи толкова ,колкото и дупката на геврека-необходима е ,но само за да определи формата-както на геврека,така и на взетите от нас превантивни мерки :Appetit_4: :Cherries
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

Jorko

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 25
Активен

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318

Забранявайки размяната на информация рискуват с нещо много по-опасно за тях  - а именно събирането на хората , тя информацията пак ще се обменя , но този път лично , а не виртуално .Така обаче се създават групи ,които в последствие ще сменят доста политици, защото сегашните политица са глупави и са обречени да измрат , на тяхно място ще дойдат умни , можещи хора, които трябва да изчистят името политик като заработят за обществото.  Някои ще кажат " да ама заради тези национални предатели сега ни ръководят само брюкселските бюрократи  " и ще са прави , но винаги има поне 3 начина да се реши един проблем. Решаването на проблемите винаги става като се правят крачки.
Активен

Виолета

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 48

За който не може да присъства на протестите (пак от фейсбук):

По идея на Martin Zhelyazkov : (БРАВО) Малко кампания срещу АСТА

1.Отваряте си пощата

2.Цъкате бутона за написване на ново писмо

3.В полето До (То): поставяте
metin.kazak@europarl.europa.eu; slavi.binev@europarl.europa.eu; filizhakaeva.hyusmenova@europarl.europa.eu; stanimir.ilchev@europarl.europa.eu; ilianamalinova.iotova@europarl.europa.eu; iliana.ivanova@europarl.europa.eu; ivailo.kalfin@europarl.europa.eu; evgeni.kirilov@europarl.europa.eu; andrey.kovatchev@europarl.europa.eu; mariya.nedelcheva@europarl.europa.eu; svetoslavristov.malinov@europarl.europa.eu; Nadezhda.Neynsky@europarl.europa.eu; vladkotodorov.panayotov@europarl.europa.eu; antonyia.parvanova@europarl.europa.eu; dimitar.stoyanov@europarl.europa.eu; emilstefanov.stoyanov@europarl.europa.eu; vladimir.urutchev@europarl.europa.eu; kristian.vigenin@europarl.europa.eu

4. За текст: АЗ съм против ратифицирането на ACTA , тъй като считам, че това накърнява правото ми на достъп и търсене на информация, както и личната ми неприкосновеност, гарантирани от конституцията на Република България! Като ИЗБРАН ОТ МЕН, представител в ЕП, настоявам да защитите МОИТЕ права, като гласувате ПРОТИВ това срамно споразумение!

5.Темата: АЗ съм против ратифицирането на ACTA

6. Изпрати!

Тъй! Аз го направих, пък да видим дали утре няма да ме събудят рано сутринта по дребни гащи и да разбера дали вече не е в действие това законче. Но ми се струва добра идея.
Активен

Миоджералвомбо

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора

Забранявайки размяната на информация рискуват с нещо много по-опасно за тях  - а именно събирането на хората , тя информацията пак ще се обменя , но този път лично , а не виртуално .Така обаче се създават групи ,които в последствие ще сменят доста политици, защото сегашните политица са глупави и са обречени да измрат , на тяхно място ще дойдат умни , можещи хора, които трябва да изчистят името политик като заработят за обществото.  Някои ще кажат " да ама заради тези национални предатели сега ни ръководят само брюкселските бюрократи  " и ще са прави , но винаги има поне 3 начина да се реши един проблем. Решаването на проблемите винаги става като се правят крачки.
мисля по същия начин като теб.Освен метода дето Христо по горе предложи,защото е добър имаме  и много програми ,които директно насочват потока към дадено IP и другия тегли от нашия.Сега,въпроса ми е такъв:НЕ Е ЛИ ДОБРЕ СЕГА ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА НАПРАВИ ЕДНА АНКЕТА ТУК,ВЪВ ФОРУМА И В НЕЯ ВСЕКИ ЕДИН  САМ ДА ОПРЕДЕЛИ ДАЛИ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ТАЗИ БЪДЕЩА ГРУПА,АКО ВТЗНИКНЕ НЕОБХОДИМОСТ ,Т.Е. АКО ЗАТОВРЯТ ФОРУМА?ТОВА ПРЕДЛАГАМ И НА ВНИМАНИЕТО НА МОДЕРАТОРИТЕ.
След като се определи състава на една таква евентулана фрупа от форумци,всеки ще напише адреса си ,другите да го знаят и така ще имаме мрежа от хора .всеки ,като иска да се знае нещо от другите праща като файл инфото на ИП/тата на останалите.Неудобство-тромава система.предимство-сигурна.Сега това се сещам,двайате натам....
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

XViD

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1

Дишайте, сайта и форума няма да кой да ги събори толкова лесно, колкото си мислите.
Те не са обект на преследване. Торентите са им трън в очите, те тях искат да спрат.

Колкото до АСТА - със сигурност трябва да бъде спряно това споразумение, но вашият любим форум и сайт няма кой да ви го отнеме току-така.

Поздрави.
Активен

purelove

  • Гост

Трайчо Трайков: ACTA е подписан, но със „симпатично мастило“ и ако не го подпишем до март 2013 г., той ще изчезне“.... До 2013 може и сегашното правителство да изчезне  ;D tooth
« Последна редакция: 02-02-2012, 11:59:00 от purelove »
Активен

Discworld

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 258

голямо важно,винаги ще има алтернативи

libertad...LEGALIZACION O0   


Активен
 

Страницата е създадена за 0.093 секунди с 22 запитвания.