Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Хранене по време на антипаразитната програма  (Прочетена 12305 пъти)

Tedi Goat

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53

 здравейте форумци  :Content_22:

Търсих доста,но не можах да открия /моля посочете къде има  такова инфо ако съм го пропуснала/ по подробна информация за храненето по време на антипаразитната програма /с пелин, карамфил и настойка от зелени орехчето/ Доколкото знам, това е доста важно.
Четох някъде, че принципно трябва на всяка цена да се избягват продукти с мая –хляб, сирене, тестени продукти /закуски. на друго място четох че по време на антипаразитното чистене трябва да се спрат всякакви продукти от животински произход - месо, млечни продукти, яйца, също и хляб бе споменат. Аз почти не ям месо така или иначе и това не ме затруднява, но след известно време /особено преди цикъл/ желанието да хапна хляб се засилва и аз се провалям точно с това. Чувствам си и по реакцията на организма, че това не е добре, връщат се стари симптоми и болежки. Въпросът ми е :
1) има ли някъде по подробно описание какво може и какво не трябва да се яде по време на Антипар. пр.?
2) мога ли да консумирам като алтернатива на хляба някои зърнени храни ? (нали не съдържат мая) - като куиноа, пшеничен зародиш, царевица, просо, ръжени спагети, покълнали семена? ( не съм покълвала семена досега , но ще се науча)

Ще съм благодарна на вашите отговори и споделен опит   :flowers2:
Активен

Георги_НЗ

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 28

Според мен, само според мен - диетата по време на антипаразитната терапия има логика да е същата каквато е при антипаразитната терапия при аутизма. Там диетата е насочена да не се дава нищо полезно за паразитите, това дето  ги угоява. Хем ги тровиш е препарат, хем ги държиш гладни.
Тази диета е т.нар: "без глутен, без казеин".  Виж дано намериш схемата.
Ако не успееш - мога да я потърся.
Активен
Всеки заслужава това, което е предизвикал!

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

  Здравей и ти , Теди.  :Content_22:
Като цяло си извадила късмет  :angel: - това , което си прочела е съвсем вярно  и като че ли е съвсем достатъчно като "основни препоръки за хранене при прочистване от паразити".
Един от корифеите  в тази област е руският учен Надежда Семенова,  която от много години вече дерзае и научно и практично  за обезпаразитяването на личния състав.  :weight_lift:   При това - вкл.  и за неговото "нравствено"  и "духовно"  обезпаразитяване, защото е достатъчно осъзната за някои причинно-следствени връзки..     ;)
http://ekosemenova.ru/
А за повече подробности , можеш да прочетеш някоя от нейните книжки:
http://ekosemenova.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=336&Itemid=25
В нейната "школа здоровя" съм бил два пъти , във филиала й в Крим, Украйна, с ръководител извънредно  симпатичния д-р Вечеслав Клешнев. Организирано е на санаториален принцип -за  18 или 23 дни. Храната е съобразена разбира се , в общи линии е така ,каквато ти си я описала. Хлебец се ядеше , но без мая. Естествено , там целият режим е съобразен с "прочистването" и през 20мин се изпива я някоя добавчица, я някое сиропче, я каолинова глина ( заради силиция ) , я 300гр сурови тиквени семки на гладно( заради цинка от люспиците им) , а ако си бил послушен и изпълнителен, преди лягане  те награждават с по 20-30 медицински пиявици .  :o   ( заради извънредно ценното и противопаразитно вещество херудин, което отделят)
Но в твоя случай не по-маловажно   от храната е успоредното прочистване на дебелото черво (  там е с клизми, сутрин и вечер задължително)  , защото Семенова казва , че когато "нещо" тръгне да излиза , трябва да излиза свободно, без да се "запрята" в някое "препятствие"  на дебелото черво, където да се "заседи"  и да отравя организма чрез  токсините си.
(Ако съм те заинтригувал  случайно, не бързай да се записваш в школата в Сочи, при д-р Клешнев в Крим е по-добре )  
 
« Последна редакция: 08-02-2013, 11:07:48 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Tedi Goat

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53

Според мен, само според мен - диетата по време на антипаразитната терапия има логика да е същата каквато е при антипаразитната терапия при аутизма. Там диетата е насочена да не се дава нищо полезно за паразитите, това дето  ги угоява. Хем ги тровиш е препарат, хем ги държиш гладни.
Тази диета е т.нар: "без глутен, без казеин".  Виж дано намериш схемата.
Ако не успееш - мога да я потърся.

Благодаря за включването Георги. Не зная дали за същата диета говориш, но навремето попаднах на един много добър сайт за лечение на кандида, даже преведох една част и постнах в интернет , казва се Кандида бюлетин. За съжаление сайта отдавна го няма, май защото решиха да продадат знанията си в книга. Та мисълта ми е там се споменаваше не само за билковите антимикозни и антипаразитни препарати/билки/добавки и т.н-, но и за болестите, които свързват с кандида и паразити, сред тях беше и Аутизма. Въпроса е че техния хранителен план наблягаше на месото (верно екологично чисто, от лов и т.н.) Иначе останалата част съвпада- без продукти съдърж. мая , без пшеница, без захар, мед и подобни, почти без плодове, набляга се на зеленчуците. Добър режим за месоядни, но не и за мен. За същата диета ли става дума или друга? А какво е казеин ?  .....в сиренето ли се съдържаше?
Активен

Tedi Goat

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53

 Благодаря бате Бино  :fluretaa:

Ами всичко, което разказваш за санаториума в Русия ми звучеше доста привлекателно.....до момента в който се появиха пиявиците  ;D ;D ;D
Предполагам много по-лесно (че даже и приятно) е когато има кой да се грижи и да ти помага при спазването на такъв строг режим, да ти приготвя специалната храна... ама който може да си го позволи...
Кажи содена питка става ли? Навремето Хлебаров продаваше едни такива содени хлебчета и бяха много вкусни. Чела съм някъде и за силиция- нещо ми се мотае в главата билката полски хвощ - също ли съдържаше силиции или се бъркам?  А тази каолинова глина откъде се купува и как се приема? (това хума ли е???)
За прочистването на дебелото черво пишеш успоредно - значи не е задължително да го правя предварително? И като е успоредно , има се впредвид всеки ден ли? Сутрин или вечер?
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Нъбързо по въпросчетата , Теди:
- Пиявиците са лечението на 19 век. "Успешно" забравено , както множество още натурални терапии..
Рускоговорящите  са отлично запознати с уникалното им комплексно въздействие и си ги слагат дори на лицето за изглаждане на бръчки.  Ето например тук тоя Виктор, голям бизнесмен от Украйна:
https://www.dropbox.com/s/gmh5gcxaftg9395/IMG_3982.JPG
А другият богат руснак ( за пръв  и единсвен път при него съм виждал "на живо" мобилен тел за 7000 евро още през 2007 ), живеещ в Берлин , всяка година си поръчва пиявици да му ги доставят на място, въпреки че може да си позволи всякакви препарати и добавки, които се продават в Германия, но си иска пиявиците , сигурно има защо.. :)
- Всичко става за хляб, само с маята да се внимава..
- Силиций - да. Писали сме за него, май има тема. Точно така - в полския хвощ ( където е натурален)  и в каолиновата глина ( където не е натурален, но някакъв ензим в тялото го преобразувал в натурален , така че и той става)   Не е точно хума.. Каолинова глина има в разни находища, например в Каолиново и Вятово, не се купува,  там я извозват с камиони, дава се почерпушка и си пълниш едно куфарче с нея и я отнасяш.. ( но трябва да е чиста, без тежки метали, радиации, бацили... ала-бала.. губил съм си времето да я изследвам чак в института Пушкаров в София.. )  Иначе  глината на Семенова е много вкусна,  казва се "Каогсил" ( напипала е  ценно находище  явно ) и можеш да я хапваш за десерт  :essen: Ама и без нея пак ще трябва да стане работата.. :)
- Прочистването: може и успоредно, може и предварително. За по затлачени чревца са нужни повечко процедурки, значи - по-добре предварително , че да има достатъчно време. ( Ама то кой може да знае на какво дередже му е чревцето ..:) )  може  сутрин, вечер или и двете.. :)  Процедурата дърпа енергия ,време,  така че индивидуално може да се прецени как ще се действа. ( ако ще се прави - поне две една след друга, но това го има в темата  за прочистването на дебелото черво - и тук и в сайта "земя назаем". Има най-различни схеми - през ден, през два, всеки ден, с нарастване на честотата, с намаляне, само с вода ( по Елисеева)  със сол и оцет ( По Семенова) с урина (по Малахов) , редуване на алкална с киселинна по Щадилов и т.н. ... това не трябва да притеснява.  Нищо че се разминават в детайлите , всички обаче са единодушни , че е задължително)    
  
« Последна редакция: 09-02-2013, 14:15:06 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Tedi Goat

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53

Здравей бате Бино  ;)

Чудя се какви ли екстри може да има един телефон струващ 7 хил Евро? Да говори сам със свекървата/тъщата , да работи без ток или да пише домашни ??   ;D  ей това ме вълнува ...  ;D ;D
Иначе пиявиците взеха да ми стават все по-симпатични  :D чудя се намират ли се пиявици тук в България? (искам да кажа като изключим политиците и EVN)    ;D  само в Русия ли ги има?
каолинова глина за десерт?  ммммммм..... :Content_4 - emotloader:   
иначе сериозно, малко сложничко ми се струва , щото трябва да се проверява за примеси, не я ли продават пречистена някъде по здравословните магазинчета?
Бате Бино, искам да те питам, доколкото зная гладуването (да речем водно или плодово-чаен режим) освен, че пречиства, лекува някои болести, също е добро и за борба с паразитите.  Според теб кое е по -мощно средство- гладуването или тройчатката (карамфил, пелин и екстракт от орех) съчетана със съотвентия хранителен режим?
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

 Теди , ще ти отговоря и за апарата.. :)
 Скъпите аксесоари са необходимост ако правиш бизнес с големци. (Там е друго хоро.. :) ) В тези среди "по дрехите посрещат  и по дрехите изпращат"  :)   За да те уважават , трябва максимално да се слееш с тях, да те имат за "свой". А ако не си "свой" , инстинктивно ще бъдеш избутан от някой , който покрива "изискването"..
(Същото е и ако държиш да те уважават сиромаси - бъди или поне изглеждай сиромах като тях..)

Лечебните пиявици са специален сорт - "медицински пиявици" , които се  развъждат в специални лаборатории от които се купуват. (Това са изключително интелигентни същества - те усещат човека и неговите настроения и според това менят поведението си! Освен това те сами избират мястото , където да се впият. Често пролазват на сантиметри от мястото , което ти им определяш. Избират го така , че отделеният херудин да е максимално ефективен за пациента. Използват се само веднъж ,след което се убиват. "Благодарете на пиявицата, чийто едничък смисъл на живот е  да ви дари здраве" пишеше в една от книжките за  тях.
Тук такива няма. Има по блатата , но дори да са подходящи като порода ( някои породи са отровни) , не се знае от кого са смукали предишният път ...

Глина сигурно има някъде каолинова , не съм се интересувал, аз вземам директно от находището във Вятово. А и веднъж съм я изследвал вече тяхната..:)

Според мен, Теди,(без да претендирам да съм някакъв фактор в тази област)   гладуването е по-силно срещу паразитите. Дори да тръгнат по кръвотока, фитопрепаратите трудно ще достигнат до по-слабо кръвоснабдени местенца , където е възможно да се е сврял някой подъл паразит, докато при гладуването няма сектори от организма  , които да останат  извън "бойните действия" .. :)  Обаче гладуване не в кратките му варианти или плодови режими! (  това пък изобщо не е гладуване :) и едва ли има дори слаб противопаразитен ефект..).   Но болшинството хора  никога няма да направят дълги водни или каскадни сухи гладувания , така че на практика на разположение остава фитотерапията.  Къде къде по-лесно и приложимо  е.  
 
« Последна редакция: 14-02-2013, 00:30:07 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Tedi Goat

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53

  Бате Бино, много интересно и вълнуващо е това, което пишеш за пиявиците. Още един "Божи дар" за който толкова малко знаем. Но защо трябва да се убиват пиявичките?  Вероятно поемат от отровите на болния човек?   Предполагам просто никой не се е сетил да направи бизнес от това в България и тогава сигурно ще намерят начин да ги внасят и/или развъждат подходящите породи тук.

Значи да считаме че глината във Вятово има вече "сертификат за годност"  ;)

Изглежда си прав за гладуването. Но както казваш, по лесно и по-приложимо е с фитопродукти и без глад. И тук обаче, доколкото разбирам се иска продължителност и постоянство. А що се отнася до плодово-чаения режим, аз съм го правела преди няколко години и мога да кажа , че има доста положителни ефекти.  Навремето хванах някакво намаление/промоция и гладувах на плодове и чай при г-жа Емилова в един планински курорт. Останах много доволна, а и програмата бе запълнена със различни занимания през деня - танци, разходки в планината, лекции за здравословното хранене, йога и дихателни упр-я и това наистина помага да се разсееш и да не мислиш за храна. Но съм напълно съгласна с теб -надали има антипаразитно действие- твърде много плодове (плодова захар) и мед. Особено меда, който е толкова сладък! Аз даже почти не го ползвах по време на плодовото гладуване, защото съм свикнала да пия чая без захар.
Казваш, че трябва да са по-дълги гладуванията , имаш в предвид над 10 или над 20 дни? Бях срещнала някъде извадка от книга на Малахов, той пишеше за 7 дневни гладувания, но не съм сигурна не се ли отнасяше за гладувания със урина. А те изглежда са по-силни от обикновените гладувания...  Тук някъде в сайта има ли материали на Малахов или линкове към книги на Малахов?
благодаря за линка, който ми изпрати по-горе   :fluretaa:
Активен
 

Страницата е създадена за 0.073 секунди с 23 запитвания.