Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Добро утро,нека деня ви е изпълнен с много усмивки!!!  (Прочетена 6897 пъти)

jj

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 127

Хей сладури!Радвам се,че ви открих.Супер,че има и форум вече,много е готин.
С 2 думи-на 28 съм,водолейче.Тази зодия я свързват с необикновените и различни хора и е така.Целият ми живот е нестихващо не-обикновено приключение,ежедневието ми,мисленето ми,подхода ми към нещата,интересите и навиците също.Изключително независима съм-по дух и мислене.Вярвам,че на първо място всеки трябва да слуша преди всичко сърцето си и че цялата истина за всеки човек е в него самия,въпреки че трябва да е толерантен към чуждото мнение.
Левичарка съм и по рождение не любя хич месото-"иделна"комбинация за онези времена преди 89та.И шамари е имало в училище по този повод и са ме гонили учителките с едни смешни сандвичи(филии бял хляб с едни тлъсти меса в тях:)),и бабите все се притесняваха за мен-"какво си слабинко никак не ядеш"(месо се има в предвид:);изобретявах всевъзможни тактики за избягване на месото.Израснах с вегетарианска храна-бях здрава,активна спортистка дълги години.
От здравословно хранене се интересувам от 3 години,откакто се излекувах от нещо според медицината "неизлечимо",посредством гладуване и билки. И започна моето търсене,и експериментиране.Коя храна ме кара да се чуствам добре-коя не и т.н.
Професията ми е доста интересна и необикновена,в същото време-мн.изморителна,стресова,с изключителна радиация и Храната е от най-важните фактори за мен сега.Според статистиките,след 3 години работа в тази индустрия-повечето от органите на работещите са с доста увреждания.Само че,аз не се давам:)За тези 3год.-си правя от време на време седмица на плодове,дни на сокове,дни само на вода и се чувствах блестящо до скоро.2 чаши вино ми е годишно,горе долу ми беше средиземноморска диетата до скоро,с кис.мляко и бг сиренце:)Миналата година бях 3месеца на макробиотична диета:
малко плодове(само сутрин ги хапвах,някой път и следобед по 1 плод);зеленчуци,водорасли,мизо супи,кафяв ориз,просо,елда,соево кис.мляко,малко бобови, мн.малко мазнини.Чувствах се великолепно,но усещах че това не е съвсем за мен,има нещо което тр.да променя в този начин на хранене.пак се върнах към млечните,малко риба,картофи,черен хляб понякога и...все ме черпеха с шоколад и...аз все не отказвах:))
Започнах да не се чуствам толкова великолепно като преди,нито имах тази енергия нито настроението ми беше толкова добро...Въпреки че се хранех разделно и умерено,нещо се случваше с мен,усещах се все по-зле и някаква червена аларма се появи в мен.
Интуитивно някак си се насочих към суровоядството,започнах да чета все повече и повече,исках да разбера какво е това,и защо ми се върти постоянно в главата.Така и намерих прекрасния сайт на Мер,който не пропускам да отворя винаги когато мога:))
НО вярвам че това е единствения истински начин на хранене.
В момента се чуствам леко объркана в здравословен план,но отново се доверявам на интуицията си и се оставям да ме води по пътя към съвършеното здраве.Вярвам,че всеки има неподозирана огромна сила,но заради храни,стрес и т.н.се запушват тези каналчета през които се влива енергията в нас(чакрите),НО няма невъзможни неща.Чрез подходящи техники за пречистване(както Мер е описала много от тях)и подходящи храни,може лесно и бързо да се възстанови баланса.
Няма да ви занимавам повече,ще ви пиша пак скоро.Интересните неща започнаха да се случват от момента,в който разбрах за този здравословен дисбаланс.Нямам търпение да ги споделя с вас,но сега не бива да говоря,след известно време,когато му дойде момента:)

с вас съм и ви изпращам много положително енърджи!!:)))
Активен

jj

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 127

олелеее къде го пуснах това!исках да е в:да се запознаем :'(
Активен

Mep

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 483
    • Земя назаем

Добре дошла, Жаки! Много се радвам, че и ти се присъедини към нас!
(и така, в отделна тема, е също добре)
В авиацията ли работиш (заради радиацията ми хрумна това)?
Всичко, което споделяш е много интересно и съм сигурна, че единствено суровоядството може да ти помогне да се справяш с тази радиация - има супер храни (superfoods), и не само, които несъмнено могат да те предпазват дори - гледала съм филмчета за тях, но понеже някои не са ми познати и затова много не разбрах, за кои точно става дума. David Wolfe и Shazzie правят изследвания за тези храни и дори Дейвид вече има книга, която се казва Superfoods. Не знам какво представлява все още, но там ще се описва силата на тези супер храни (годжибери, мака, мескит, спирулина, какао, коноп, микроводорасли...). Ако може и пектин да си намериш - гледах филмче на NG или дисавъри, за радиацията от чернобил, хората, на които са давали качествен пектин са с много по-занижени показатели на радиация, дори занулени. Това откритие се оказва, според филма и мен, толкова зашеметяващо. Но някакси не отдаваме тази сила на ябълките (и по-скоро тяхната сърцевина).
Активен
Духът владее материята!

radosti

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 396


Добре дошла, Jaki!

И очаквам твоите постинги  ;D

Интересните неща започнаха да се случват от момента,в който разбрах за този здравословен дисбаланс.Нямам търпение да ги споделя с вас,но сега не бива да говоря,след известно време,когато му дойде момента:)
[/color]
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз

jj

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 127

Мер,много благодаря за съветите ти,неизчерпаема с идеи!
Активен

Милен

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 14
  • Бате, шопска салата ядат ли суровоядите?
    • RecipeMagician.com - Магията на суровата храна

Jaki, ще се опитам да отгатна - работа, при която има облъчване и радиация си е или рентгенология или ЯМР (ядрено магнитен резонанс). Тоест с две думи си мисля, че имаме медицински служител в редиците :)

Мер, много правилно си написала за супер храните. Чета и слушам някой трудове на Дейвид, като единственото, което не ми допада много е опита му да комерсиализира суровото какао, което той самия продава :) Разбира се нямам нищо против човека, гледали сме с половинката няколко филмчета вече с негово участие, но си мисля отново, че доброто за едни не може по никакъв начин да е добро за всички 100%-тово.

За пречистване наистина може да се правят елементарните млека от киноа, салба/чиа и мн. други, които да подсилят организма. Най-важното нещо е, да се яде живата растителна храна и наистина ти свалям шапка за търпението и ината да устоиш на бабините препоръки, родителските закани и т.н. Самата идея на суровоядството е, да не харчим собствената енергия (ензимите) а да използваме тези, които са налични в другите живи храни. Нагледно казано, ако си представим, че сте се опънали на един шезлонг на хаваите и се препичате приятно на слънце, ако някой Ви връчи мотика изведнъж, как бихте се почувствали? А сега да попитам, ако някой Ви поднесе апетитно изглеждащо плодово коктейлче? Именно. Когато се храним с жива храна, тялото ни използва ензимите във храната и не харчи от своите запаси. Ако през това време или когато и да е, някой вирус/бактерия се опита да се засели трайно, нашата енергия моментално ще се пренасочи към борбата с "терора" и няма начин да не победи, поради простата причина, че организмът ни сякаш релаксира, докато не засвети червената сигнална лампа.

Вслушвай се в тялото си. Отвяряй хладилника и хапвай първото, което ръката посегне да вземе. Подсъзнателно организма ще те води. (когато сме яли нещо солено, дори и насън можем да станем да пийнем вода и да си легнем!)
Активен
For the world you are someone,
But for someone you are THE WORLD!
 

Страницата е създадена за 0.095 секунди с 23 запитвания.