Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Да гладуваме заедно  (Прочетена 320220 пъти)

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #780 -: 25-11-2014, 09:57:17 »

   Мнозина споделят мнението че няма магически методи и хапче което да оправя всичко завчас (и аз също)- нищо лошо не се случва толкова бързо, че да може да се изпари след това просто ей така. Интересното е това че, споделяйки такова мнение, се търсят алтернативи- универсални, в името на целебното гладуване, въздържане от храна, пиене на вода- непиене..., когато според мене фокуса трябва да е другаде- а именно върху храненето, знанието за храните, за съдържанието им, за действието на съставните им елементи, комбинирането им и прилагането им с цел оптимизиране работата на това тяло в посока здраве.
   Смисъл знанието и прилагането на въздържането от храни (особено определени храни) трябва да е на последващи позиции, тука особено напоследък тази тема се дискутира все едно е най-важното нещо на света (фокуса се изменя), респективно купона се разваля така ;) 

   бате Бино радвам се че си забелязал темататиката на това което съм постнал, май си само ти, но дори и на един човек да е от полза тая информация - мисията е изпълнена. Не видях никой да пита нищо, все пак Въглехидрати е много общо понятие, а има специфика и там, какво да се приема, какво не, кое е причинителя, но явно дискусия малко трудно се получава, но пък щом всичко е ясно значи има хора, които  са здрави и информирани :)  Но все пак има и не малко хора които се оплакват постоянно: "имам киселини", как да се справя, от какво се получават?
   Както става ясно няма киселини, има- "повишено вътре стомашно нялягане" по различни причини, една от които със сигурност е понижена гъстота на стомашните сокове.
В защита на последното мога да кажа че при мен когато съм на вода и за 1 ден изпия около 3л в деня след това нямам проблеми със захранването-няма болки и дискомфорт, които съм имал в деня след воден ден при който количеството приета вода е над 4л.

   Питаш конкретни неща, незнам обаче какво точно, щом настояваш мога да поогледна по подробно- не се знае какво имам в тефтерчето и на коя страница ще отворя :) За хернията не съм попадал на материали, жлъчката със сигурност оказва влияние върху работата на стомаха- запушвания с камъни и не освободен жлъчен сок, което е обвързано с приема на мазнини, когато отсъстват за дълъг период предполагам това оказва влияние, но това не е частен случай, отсъствието на коя и да е от 3те вида храни не е норма :)

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #781 -: 25-11-2014, 19:58:35 »

   ...В защита на последното мога да кажа че при мен когато съм на вода и за 1 ден изпия около 3л в деня след това нямам проблеми със захранването-няма болки и дискомфорт, които съм имал в деня след воден ден при който количеството приета вода е над 4л....

Над 4 л??? Как така над четири литра вода за един ден?? Защо? Нали осмотичното налягане в телесните течности е нормално 9 промила - т.е. - 1.009, т.е. 1009 грама/литър? Това е доста над трапезната/дестилирана/обратна осмоза и пр. вода, които са около 1. И как да се запази това осмотично налягане с толкова много вода?

Щото ако не се запази, ще се изпукат червените кръвни телца и ще умрем.

Също е лесно да се сетим къде отиват всички соли, разтворени във водата, която пием и какво въздействие имат точно в разглеждания случай - при неприемане на храна.
Не съм правил измервания с лабораторни методи и средства, но вероятно всички са забелязали състоянието 'бяла урина'. Получава се при прекалено големи количества вода, изпити за дадено време. Нашите мъдри организми "дават водата на къс път" - без тя да премине през безбройните ни замърсени клетчици и да помогне за тяхното изчистване. Затова при изпишкване урината (почти) няма мирис, нито цвят. Поривите за изпишкване са много чести и много силни. А състоянието ни е - само да лежим и да дремем. Налягането в кръвносната система пада значително и доста бързо, защото организмът ни се опитва отчаяно да удържи осмотичното налягане и изхвърля много течности, като запазва соли и всички нечистотии, само и само да не падне под 1.009! Така общото количество течности в тялото намалява и налягането пада.
Това най-вероятно са само част от процесите, протичащи при пиене на повече от лечебните количества вода. Какви други се случват, дори ме е страх да си помисля... ;)

Гроу, наистина е необходимо да се съсредоточим "...храненето, знанията за храните, съдържание... действие..." и пр. - СЛЕД правилно почистване.

Вярвам също, че освен това ми е необходимо да подредя много добре мисленето си, да извършвам не по-малко от ХХХ движения и усилия на ден, да дишам съвсем съзнателно и по определен начин... сигурно има и още... знания и мъдрост там някъде. Уж изгубени в древността или в съвременните открития, пък те - само чакат дораслия ученик.  :pensif_29:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #782 -: 05-12-2014, 01:34:41 »

   
Любопитството колко литра вода са необходими за да се притъпи напълно чувството на глад беше една от причините за приема на повече вода, но не единствената. Всъщност в рамките на един ден бях приел около 3.5л(14ч. на приемане на вода/ден за 1 ден или 0,250мл/час ) , а за целия период на неприемане на храна до момента на захранването (в 3 календарни дати) общото количество вода ми беше около 4.5л, като резултат: на 3я ден в стомаха вече имаше болки.
   Това прието количество вода не беше непременно с лечебна цел , по скоро ме интересуваше отговора на стомаха, pH и гъстотата на стомашния сок как се променя.

    Това със споменатото умиране на червените кръвни телца го водят- Хемолиза, т.е. периода им на полуживот - дават го средно от 4-6мес., същото нещо се получава и когато се поставят в среда с чиста вода, водата бързо навлиза в клетките чрез осмоза, което води до разрушаването им.

    Като следствие от процеса на Хемолиза се освобождава Хемоглобина който е бил вътре в червените кръвни телца. Отделеното Желязо от Хемоглобина бива съхранено и транспортирано благодарение на белтъка Трансферин до костния мозък, където взема участие в производството на нови червени кръвни телца. Остатъка от Хемоглобина бива транспортиран по същия механизъм и се нарича Билирубин, който се отделя с жлъчните сокове в посока тънките черва и колона.

    Излиза че съкращаването на живота на червените кръвни телца не е непременно пагубно, дори има и положителни страни, навярно защото всички процеси в човешкия организъм са взаимосвързани.
    Вероятно би било живото застрашаващо пукането на червените кръвни телца когато тялото бива принудено да приеме повече вода отколкото може да обработи за кратък период например при удавяне.

Любопитно е как функционират хората чиито тела не произвеждат червени кръвни телца? :)

  -  Ако еритроцитите се поставят в хипотоничен  разтвор (т.е. с по-ниска концентрация на разтворено вещество от тяхната), около 250mOsm/l  или по-ниска, вода би навлязла в тях и така клетките биха увеличили обема си. Хипотоничните разтвори с осмотичност под 154 mOsm/L  е възможно да предизвикват разкъсване на еритроцитите (хемолиза).

     Хемолизата е по отношение на еритроцитите, като говорим за животинските клетки и тези у някои бактерии, когато клетките са изложени на хипотоничнa среда- което кара вода да навлиза в тях, увеличавайки и разширявайки обема им, следствие на осмоза го водят- Цитолиза. Ако мембраната им не може да издържи на прекомерния приток на вода, в крайна сметка клетката ще се спука.

 -   Другият вариант би бил когато клетките биха запазили обема си или ако са в изотоничен разтвор , (т.е. със същото съдържание на разтворено вещество) или в диапазона 250 - 375 mOsm/L , като резултат тогава ще има малко нетно осмотично движение на вода.

 -  Хипертоничните течности (т.е. с по-висока концентрация на разтворено вещество ) имат осмотичност от 375 mOsmol/L или по-висока, което може да доведе до слепване на еритроцитите (плазмолиза).

     Като говориме за Осмоза което е вид Дифузия или за разпределението-регулирането в случая на соли в тялото е добре да се каже че това е транспорт, който не изисква енергия - пасивен транспорт.
Вид транспорт който изисква енергия - активен транспорт , чиято задача е пак движение и регулиране на баланса на телесните течности, който транспорт наред с другите процеси които протичат в бъбреците, има важна задача, благодарение на които наляганията в тялото се запазват в състояние на хомеостаза, са именно Na-K-ATP-ази (Натриево Калиеви помпи).

    Както става ясно хората сме Осмосаморегулиращи се същества. В допълнение на това е нужно да се отбележат някои от основните механизми от които зависи процеса на саморегулация на няляганията в тялото а и не само.

  -  При повишен прием на вода имаме понижаване в Осмолалитета на Екстрацелуларната течност, чрез Осморецепторите се получава понижена секреция на Вазопресин, понижена водна реабсорбция и понижено общо количество на телесна вода.

  -  При понижен плазмен обем имаме понижено кръвно налягане, чрез Барорецепторите, имаме повишена секреция на Вазопресин, повишена водна реабсорбция и повишено общо количество на телесна вода.

   Дисталният тубул играе ключова роля в регулирането на К  и концентрации на NaCl в телесните течности чрез вариации на количеството на К , който се секретира във филтрата и количеството на NaCl което се абсорбира от филтрата.

   Ако приема на сол е ограничена и прием на течности е висок, бъбреците може да се отърват от излишната вода с малка загуба на сол чрез производство на голям обем от хипоосмотична урина (разредена до 70 mOsm / L).
    Тази гъвкавост в осморегулиращата функция се управлява с комбинация от нервни и хормонални механизми. Регулацията на кръвния осмоларитет се поддържа от хормонален контрол на бъбрека чрез вериги от отрицателни обратни връзки.

    Такъв важен хормон в регулирането на водния баланс е Антидиуретичния хормон (ADH). Той се произвежда в хипоталамуса на мозъка и се съхранява в и се секретира от хипофизната жлеза, която се намира точно под хипоталамуса.

   Осморецепторните клетки в хипоталамуса следят осмоларността на кръвта. Когато кръвния осмоларитет се повиши над зададената точка от 300 mOsm / L, още Антидиуретичен хормон се освобождава в кръвта и достига до бъбреците.

   ADH намалява епитела на дисталния тубул и събирателните каналчета така, че да станат по-пропускливи за водата. Това води до увеличена водна реабсорбция. Това намалява обема на урината и помага за предотвратяване на понататъшно увеличение на кръвния осмоларитет над приетото за норма.
    Като отрицателна обратна връзка, намаляването осмоларитета на кръвта намалява активността на осморецепторните клетки в хипоталамуса, в следствие се отделя и по-малко ADH.

 Само доставяне на допълнителна вода от храна и напитки може да върне осмоларитета обратно пак до 300 mOsm / L.  Самостоятелно ADH само пречи на по нататъшното изместване от зададеното осмотично ниво.
От друга страна, ако голям прием на вода е понижила кръвния осмоларитет под 300mOsm/L, много малко ADH бива секретиран.

    Това намалява пропускливостта на дисталните тубули и събирателните канали, така че водната реабсорбция се намалява, което води до увеличено отделяне на разредена урина. Нормално, кръвния осмоларитет, освобождаването на ADH, и водната реабсорбция в бъбреците,всички те са свързани в обратна връзка помежду си, която допринася за процеса на хомеостаза.

    Освобождаването на ADH е в отговор на повишаването на осмоларитета на кръвта, когато тялото е дехидратирано от прекомерна загуба или недостатъчен прием на вода. Въпреки това, ситуация, която предизвиква прекомерна загуба на соли и телесни течности, нараняване или тежка диария, например, ще доведе до намаляване на обема на кръвта, без да увеличи осмоларитета.

    Обикновено, Вазопресина и системата Ренин-Ангиотензин-Алдостерон са тясно свързани помежду си в процеса на хомеостаза. Самостоятелно Вазопресина ще понижи кръвната концентрация на Na  чрез стимулиране на водната реабсорбция в бъбреците. Но системата Ренин-Ангиотензин-Алдостерон помага да се поддържа баланс чрез стимулиране на Na реабсорбция.
    Има още един важен хормон: Атриален натриуретичен фактор (ANF) ,пептид който е противоположен на системата Ренин-Ангиотензин-Алдостерон. Стените на предсърдията освобождават ANF в отговор на увеличения кръвен обем и налягане. ANF подтиска освобождаването на ренин от юкстагломеруларния апарат (JGA), подтискайки реабсорбцията на NaCl от събирателните каналчета, и намалява освобождаването на алдостерон от надбъбречните жлези. Тези процеси намаляват налягането на кръвта и обема и.

     По този начин, Антидиуретичния хормон, системата Ренин-Ангиотензин-Алдостерон, и Атриаления натриуретичен фактор осигуряват сложна система от проверки и баланси, която регулира способността на бъбреците да контролират осмоларитета, концентрацията на соли, обема и налягането на кръвта.



Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

zinaida

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 200
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #783 -: 05-12-2014, 19:01:17 »

Аз благодаря за отделеното време и положеният труд  :flowers2:, Но в крайна сметка с две думи да се обобщи : колко вода е ок да се приема на ден? Да има ли в нея добавена сол ( морска, хималайска,келтска) или да няма?
Ясно е че водата трябва да е чиста , да се пие на малки глътки, да се пие винаги на гладно и никога по време на храна , но какви генерални изводи трябва да си направим за водопиенето?

Относно червените кръвни клетки Pure love в един от постовете си споменава , че нейната кръв е синя и подробно обяснява кое , как и защо. Безкрайно интересно ми беше да я чета и съжалявам че не пише вече тук....
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #784 -: 05-12-2014, 23:44:03 »

Зинаида,
Без претенции за истина от последна инстанция: За приемането на вода можем да говорим поне в три отделни случая:
1. При обичайното сгрешено хранене, при което значителна част е "суха" или с малко съдържание на вода храна, примаме вода с 2 цели:
1.1. Предпазване от увеличаване на осмотичното налягане на кръвта. Тогава просто пием вода, по споменатите от теб правила.
1.2. Лечение с вода - осъществявайки системно оводняване на организма, му даваме възможност да се поизчисти, намаляваме потреблението на костен калций и пр. Тогава приемаме вода с някоя сол (добре е да ги редуваме).
2. При хранене само или главно със зелени, сурови храни, те си дават достатъчно прекрасна вода. Тогава няма нужда от нарочно пиене на вода, освен сутрин и при "водни" дни.
3. При очистване на тялото с временно въздържане от храна. Тогава приемаме доста вода по различни схеми, понякога - с добавки.  :love_026:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

zinaida

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 200
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #785 -: 06-12-2014, 15:34:11 »

Е,  Благодаря , кратко, точно и ясно  :thankyou:
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #786 -: 15-02-2015, 18:57:13 »

Напипал съм много як метод , редно е да споделя , а и да се похваля  tooth
Не е точно гладуване , по-скоро е вид прочистване, това е системата на натуралната лекарка Марва Оганян. Близко е до това на нашата Емилова, само че изключва  плодовете.
Още нямам голяма практика, направих само два дни и половина/ ей така ,от раз реших в четвъртък/ , обаче веднага усетих голямата разлика - самочувствието няма равно! Енергията ми беше много по-голяма от гладуване само на сокове!  /  а с "водно" въбоще не може да става сравнение /  А така хубаво не бях спал от години ! :Dormir_13 - emotloader:
Голямата налична работоспособност го прави подходящо и приложимо в много случаи, най-вече при активно работещи ! Които просто няма как да останат на вода, ходейки на работа, /а и не бива /

По системата на Оганян се пият прочистващи чайове / за бъбреци, черен дроб, черво /  с лимон и мед / 6-8 на ден / + клизми 2-3 всеки ден. Курсът е 5-10 дни./ естествено, колкото повече - толкова повече   tooth / Това е.  :surpris_23:  Проста работа , но ефикасна.
Аз тоя път клизми не правих, както и пих какви да е чайове и само 2-3 сока, но поне разсъждавах и реших, че ако решаваш да си прочистиш червото с клизми, на фона на такъв режим / който хем супер разтоварва храносмилането , хем не ощетява откъм енергия , което е мн. важно! /  ще са ти нужни много по-малко дни, в сравнение с "класическото" , когато си ядеш нормално и цял месец правиш клизми  -къде всеки ден , къде през ден.. Като  за да очистиш добре, трябва доста време, защото  отгоре идва все ново и ново попълнение  tooth  А така - хем имаш енергията , хем си доизчистваш прецизно  и бързо.  :surpris_23:
ПРобвайте , лесно  и приятно е , а какво по-надъхващо от това  ?    :surpris_23: tooth
А после ще пуснем тема , тъкмо да се насъберат  отзиви.  :whistling2 - emotloader:
      
« Последна редакция: 15-02-2015, 19:02:29 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

iskrena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1122
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #787 -: 16-02-2015, 13:58:55 »

да, добър метод!
ти какви чайчета ползва?
да питам - гладуванията не забавят ли обмяната на веществата?
което би довело до напълняване, ако човек се храни както преди.
както  преди в смисъл, ако се е хранил правилно и без боклуци.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #788 -: 16-02-2015, 23:55:49 »

Чайчета - каквито съм имал в долапа  tooth - липов цвят, хвощ, бабини зъби, ройбос..
Обмяната не я мисли , гледай реакцията на организма , както и данните от акупунктурната диагностика ;) Няма друга методика или препарат, които докато се прилагат, организмът да отговори с  толкова явно и категорично подобряване на показателите си.  Естествено ,  не знам и за друга диагностика / освен "моята"/ , която да може да го  измери   това обективно / не че съм много скромен  в тоя случай   :-[ tooth /
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

emi_2510

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 20
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #789 -: 30-03-2015, 11:51:48 »

Ехо..има ли гладуващи? Да се включат  :Content_22:
Активен

Newly

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 194
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #790 -: 02-04-2015, 11:27:09 »

Да. Аз. Днес.
Минах преди малко през будката, от където напоследък си купувам фреш. Но днес не се изкуших, въпреки вкусния морковен фреш от вчера. До довечера... не знам.
Активен

Shine

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 96
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #791 -: 02-04-2015, 12:25:13 »

Подкрепям ви морално и двете! Понеделник Екадаших, а днес и утре мисля да уважа Двете тръби. Сухото гладуване е голяма работа, откакто го открих. Бях си намислила да ги направя 5 дни, обаче малкия ми син ми направи саботаж и прекъснах.  tooth
Активен

emi_2510

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 20
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #792 -: 06-04-2015, 20:00:26 »

Момичета, четох из форума, че след плодолечение е възможно овулацията да закъснее ... При мен май така се получава .. :surpris_25:
При вас как е?  :surpris_23:
Активен

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #793 -: 08-04-2015, 09:50:31 »

Здравейте,приятели :Content_22:
Тази седмица е последната от великденския пост и у нас още от старо време се практикува тримеренето-тридневно сухо гладуване.И понеже тече страстната седмица реших и аз да се оттдам на пост и молитва.  :angel:
Тази година съм решила да ходя и на църква по време на гладуването.Днес ми е първи ден.Ще завърша на разпети петък.Има ли и други,провеждащи тримеренето?
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

Newly

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 194
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #794 -: 08-04-2015, 12:57:21 »

Хмм, днес ти е първия ден. Успех, Чери! Аз вчера така прекалих с едни вкусотии. Днес ще почивам... Но до петък... едва ли да не сложа нищо в уста.
Активен

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #795 -: 08-04-2015, 16:37:03 »

 :heart_2:
Хмм, днес ти е първия ден. Успех, Чери! Аз вчера така прекалих с едни вкусотии. Днес ще почивам... Но до петък... едва ли да не сложа нищо в уста.
Благодаря.Не съм голям фен на сухото,но искам да пробвам,за да избягвам клизмите при водното.Правила съм до 2 дни. сухо,но като че ли  това не е моя начин.Е...ще видим...
Хубаво е по време на тримеренето да се ходи и на църква.Зареждащо е някак си...
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

Вили

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #796 -: 18-06-2015, 19:28:34 »

Здравейте, съвсем нова съм тук и се надявам да получа съвети и подкрепа. Намерих случайно този форум, търсейки 'гладуващи' по системата на Оганян. Бате Бино е пробвал тази система месец февруари и ще съм много благодарна ако сподели някои подробности. Доста беседи изгледах на Оганян, прочетох й книгата и сега съм вече 4 ден по нейното 'гладуване'. Решила съм да продължа поне 2 седмици така...дано издържа ;D
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #797 -: 18-06-2015, 19:59:55 »

Здрасти, Вили.
Първо , добре дошла  :flower:
Дано останеш доволна от нас  :peperudi:

Само че .. скоро ние ще питаме теб за "съвети и подкрепа"   tooth , защото аз засега повече от 4 дни не съм правил по тази система. И мога да казвам само  за този срок .
А ти когато направиш двете седмици, ще бъдеш вече "напреднал"  :Content_22:, и ще можеш да казваш повече от всеки друг :)
А и виждам, че  прилагаш задълбочен подход, подготвила си се сериозно, мисля, че няма от какво да се боиш.
Аз лично наблягах на чайовете с мед и се чувствах прекрасно, нищо общо с гладуването на вода. Енергия имах да напиша енциклопедия  tooth
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Вили

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #798 -: 19-06-2015, 11:35:28 »

Много благодаря за приема бате Бино и за подкрепата (близките изобщо са на друга вълна). Наистина смятам да изкарам поне 2 седмици (идеалният вариант е 21 дни), ако мога и повече.... ама засега да не се точа  ;D. Доста неща прочетох и изгледах (защо не учих по добре руски навремето  ;D) и си обяснявам всичко, което се случва. Тъй като съм жадна и 3л отвара не ми стигат, си вдигнах дозата на 3,5-4л. Засега (полу)стриктно спазвам режима (понякога правя 2 клизми). Но наистина няма нищо с водното гладуване - имам много сили и си продължавам гимнастиката всеки ден.


Активен

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #799 -: 20-04-2016, 09:51:56 »

Ехоооооооо, какво става тук? :fun_096:
Днес е денят на двете тръби,а в понеделник беше екадаши.Текат и великденските пости.
НЯМА ЛИ ГЛАДУВАЩИ? ???
Аз да се отчета-5 дни на ябълки,след това-само на вода.Днес ми е трети воден ден. :Content_22:
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир
 

Страницата е създадена за 0.164 секунди с 24 запитвания.