Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Да гладуваме заедно  (Прочетена 320235 пъти)

Ros

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 614
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #720 -: 13-06-2014, 16:29:11 »

Теорията на  Фролов е в противоречие на всички авторитети в областта на гладуването, на които вярвам. :)

В такива случаи винаги налазва съмнението, че  в основата са комерсиални интереси..  - да се неглижират методики като гладуването, за да си купиш тренажора на Фролов, който е патентован и носи добра комисионна на изобретателя си .. :):)
     :Content_14:

Бино, моите адмирации !
« Последна редакция: 13-06-2014, 16:32:57 от Ros »
Активен

purelove

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 148
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #721 -: 13-06-2014, 16:35:16 »

Чудни са всичките тези обяснения на различните анатомични телесни функции, но хората сме многомерни оргазними и нямаме само физическо тяло. Гладуването не беше ли този механизъм, който технологично ни позволява разработването на инструментариум, разширяващ физическите ни сетива и позволяващ балансирането и възприемането на финните енергии от невидимата сфера? Не беше ли средство и за разбиране на човешката фино енергетична анатомия, чрез физическо-етерната връзка?  : Да ме прощава капацитета Фролов  :Confus_3: , но тялото не е само лаборатория по физическа химия и  гладуването е това , което очертава ясния  модел  на човешкия организъм от физическия до етерния, като включва и хармонията на финната енергия на духовните плоскости и позволява да оценим езика на духа, ума и тялото в единство.  Гладуването позволява на един отслабен и дисбалансиран организъм, да се изцели чрез повторно балансиране на фините енергии с правилната хармонична честота като увеличи енергичните си модалности до нормалната честотата на клетъчния енергиен баланс. Това прави холистичния  лечителски подход, което фрагментираните алтернативни терапии не могат да постигнат. Аз нямам нищо против Фролов и ендогенното дишане. Чудесен ефект има върху тялото ми и  го практикувам. Но здравето е цялостен банас на силите не само на физическия носител, но и на силите на майката природа.  :pensif_29:
Мозъкът като сложен биокомпютър обаче се нуждае от програмист, който да инструктира нервната система как да изпълнява, кое да изпълнява и какви действия да извършва. Тази съзнателна цялост на мозъка и тялото, формира компютърния ни мозъко-телесен хардуер. И когато се появят  конфликтни становища на експерти , ние често създаваме бъг в системата и компютъра не знае кое указание да изпълнява. Защото мисловната ни система определя телесното ни функциониране.  :Confus_34:

Ще ви дам един пример за противопоставяне на нобелови лауреати

1842 г Вогт открива клетъчната апоптоза, 80 г по-късно е добре изучена и описана на морфологично ниво и  през 1972 г Кер официално въвежда понетието „програмирана клетъчна смърт”. Трима учени от САЩ  ( Джак Зостак, Грайдер и д-р Блекбърн) са отличени с нобелови награди за обясненията на клетъчното делене – Обясняват как скъсяването на теломерите обуславя стареенето на клетката и предизвиква прекратяване на клетъчното делене. И високата активност на теломеразата е характерна за младите клетки. Късите теломери предизвикват апоптоза, тоест клетъчна смърт. Изключение са раковите клетки.

1912г.  обаче за своите революционни приноси в хирургията на кръвоносните съдове и в трансплантацията на тъканите и органите, френския хирург Алексис Карел получава нобелова награда. Карел доказва, че клетките са БЕЗСМЪРТНИ.

Защо го давам този пример? Надявам се да послужи като аргумент за хората, които ще заемат страна в спора "вяра срещу наука".  Всъщност противоречие няма. Има различни степени на познание.  :pensif_29:

По отношение на книгата – чудесно е , че Фролов е открил панацеята на третото хилядолетие, ще се радвам да настъпят драматични обрати в здравеопазната система и качеството на живот на хората.  :peperudi: В метафоричен смисъл казано, написването  и издаването на тази му книга ми прилича на нещо като раждане.  :weight_lift: Да ползваш като духовни акушерки вредните ефекти от познати фармакологичните терапии, медикаменти, харанителни добавки, lifestyle, уелнес методи, физически натоварвания, спорт (?!) , в помагането на раждането на това „дете” през дългата бременност и процеса на раждане, може би ще се получи достатъчно убедително. Но да ползваш „люлката на живота „  каквато е лечебното гладуване в Русия ( и не само), като творческо прозрение единствено на собственото си виждане, такава помощ не е особено в голяма услуга. В много широк диапазон варират вредите, причинени от гладуването и турят доста имена в малкия си джоб с огромна лекота. Тези обяснения от биологична, физиологична и медицинска гледна точка по уравнението функция – структура-химия са бели петна. Надявам се да са направени умишлено. Но както каза и Бате Бино, човекът е ограничен от  разбиране на физиология, но не и от разум.   :pensif_29:

Боби, харесва ми конструкцията на коментара ти. Но нали и аз съм „дух в машина”,  tooth шеговито ще споделя , какво почувствах четейки този материал http://polbu.ru/frolov_breath/ch25_i.html Подобно на теб се почудих защо разглежда принципите, които предлага Шелтън, а не някой от руските натуропати. Прочетох, че  конфликта с последните идва от това, че  „лекарската им кошница” съдържа доста богат инструментариум от закаляващи процедури, с които той не е съгласен. Шелтън също предлага 9 стъпки за омекотяване на организма с цел засилване на синегричния терапевтичен ефект. Почудих се откъде идват тези симпатии към него. Разбрах едно – Фролов не иска да си мери мозъка с руските хигиенисти. Къде са те, къде е той.  :Content_14:

Много ми харесва една мисъл на Сър Артър Едингтън – Наистина е по-лесно камила да премине през иглени уши, отколкото човек на науката да мине през вратата. И независимо дали вратата е на плевня или на църква, може би е по-мъдро той да се съгласи да е обикновен човек и да върви, отколкото да чака докато всички трудности, включени в едно наистина научно влизане, се разрешат. (Ето как умело Фролов ни помага да преминем през вратата, като  изследва самата врата  tooth)

Ако ключовията въпрос, който поставя този материал е експерименталното влизане, наръчник № 1 не може да ви бъде нито Ангелов, нито Шелтън, нито Николаев, Брег и компания. Наръчник сте си самите вие. 2007 г когато аз разговарях с проф. Ангелов и го попитах „Имали неправилно гладуване?” понеже на мен не ми се виждаше много гъвкаво и адаптивно да става по правила и се чудех какво правим ако някой от принципите се обърка ,  той ми каза, че когато е писал книгата такива са били неговите убеждения, оказана е била репресия от страна на издателството при избор на заглавие,  но през годините  и практиката вижданията му са се променили и не смята, че едно гладуване може да се определи като неправилно.  :)
(Дали и Фролов след време няма да се извърти? Ами ако му бяха "скочили" цялата гвардия руснаци хигиенисти, а така Шелтън я е чел книгата му, я не. А и те самите. Кво' ги бърка? Не им е намисал имената. Няма смисъл да разкритикуват неговите "прозрения"  tooth )

Моите изгладувани дни от зимата на 2005г досега са около тези на Ангелов за 25 години. Не го казвам от егоцентризъм, а защото на мен все още ми е важно и си  водя работни тетрадки, които ми помагат да виждам как превъзпитавам  личното си съзнание и виждам света и науката по различен начин. Всеки трябва сам да се научи да гладува, диша, живее.., независимо кой автор колко е „израстнал” и какво ви казва. Източника на мъдроста е в нас и не бива да остава на заден план . Не ни трябва интелектуално разбиране на физиологичните и медицински принципи, достатъчно ни е огледалото на собственото ни съзнание и възприятия. Ние сами създаваме нашата собствена лична честота, а тя никога не е толкова строго фиксирана.   :thankyou:

« Последна редакция: 13-06-2014, 16:44:17 от purelove »
Активен

Тихия

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 740
  • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #722 -: 13-06-2014, 18:45:13 »

Обсъждайки поредния авторитет, бавно и неотклонно се отдалечаваме от себе си.
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #723 -: 13-06-2014, 20:53:07 »

purelove, много задълбочено и изразително , (както винаги де :) )

Аз забравих да спомена нещо важно по гладуването, а както казва Титан- за мнозина може да е и интересно:)(Нескромно е, но е редно да се отбележи , че никъде в нета или извън него! няма инфо точно за това  :whistling2 - emotloader: )
А именно -  как отреагирва организмът на късо/дълго гладуване - обективно измерено!
Не знам да има друга диагностика , която да е достатъчно чувствителна и вярна за да "види"  реакцията на самият организъм( а не на измерени стойности, които да се съпоставят с еталонните..), затова използвам моята.  :o  :bleh
(http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1357.0)
 Три пъти съм тествал моята позната Анжела.
https://www.dropbox.com/s/0init9lkvpba5xu/DSC04085%20-%20Copy.JPG   -цъкнете върху снимката за увеличение.
На горната таблица е при "нормални условия". На долните две - към края на 20 дневно гладуване на вода. Резултатите се тълкуват така:
Зеленото е "коридор на нормата",( КН ) а двойките точки ( свързани в отсечка) съответстват на основните органи. Колкото са по отдалечени от КН - толкова по не  е добро здравето. ( Ако се намират над КН означава , че в съответният орган има възпалителни процеси или работи в режим "натоварен". Под КН   - още по-лошо - тогава става дума за дегенаритивни и дистрофични процеси, "недостатъчност" на  органа )
Вижда се , как и при двете гладувания, всички точки се доближават към КН, тоест - общата картина на здравето кардинално се променя , почти всичко заработва с "фабричните параметри"! Тънката линия означава "ниво на защитните сили" Вижда се , как тя е над КН преди гладуването ( което се интерпретира в ангажиране на имунитетът, т.е. организмът се бори с нещо- , инфекция или друго..) и как при гладуването влиза в КН, което значи , че тогава имунитетът не се напряга, организмът има силите да се справи без напрягане. ИЛИ ТОВА ВЕЧЕ НЕ МУ СЕ НАЛАГА. И при това - въпреки намалената енергетика по време на гладуване! , което е нормално да е така. Преди гладуване  енергетиката е 25 , при глада - 10-12.(това са цифричките в двата края на КН )  А преди гладуването стойностите не са добри, твърде  отдалечени са от КН. Не може да се говори за добро здраве, въпреки че лабораторните показатели са добри..
ПРи мен нещата  са аналогични на 6-ия ден на диня например :)
Какво говори това ? Ако имаше някаква вреда (В ТОЗИ КОНКРЕТЕН СЛУЧАЙ ) организмът щеше да даде съвсем друга информация! ПРи неправилно проведено гладуване картината не би изглеждала по този начин.
Тази метод на  диагностика е свръхчувствителен!  Това, което е видно с него, не е видно нито в лабораторията , нито по разните "компютърни диагностики" ,(дето ни цакат с по 100-150 лв), нито дори на термовизуалната диагностика.
Това е вашият критерий да установите за себе си дали една диагностика е достатъчно ИНФОРМАТИВНА - тествайте се преди глад, тествайте се на 3-ия ден глад и ако не отчете разлика в показанията , значи е слаба ракия  tooth  А на диагностикът - много поздрави от бате Бино и да си пооправи диагностирането  tooth
Естествено тук става въпрос за тънките нюанси и отклонения, които ни трябват на нас..далеч преди организмът да разгърне  каквато и да е патология, като спре да компенсира и отърве някой показател ( като го завиши  или  занижи)      
 


« Последна редакция: 13-06-2014, 21:53:31 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #724 -: 13-06-2014, 21:38:59 »

purelove , вие двамата с Тихия недолюбвате авторитетите ( особено Тихия  tooth) и държите активното начало да е  собствената мъдрост, интуиция, прозрение, опитност и т.н. Тоест - израстването да става самостоятелно.
Разбира се , това е ИДЕАЛНИЯТ ВАРИАНТ ! Две мнения няма..
Има обаче едно голямо "НО" и "ОБАЧЕ" :)  
За колко хора това е РЕАЛНО изпълнимо и колко от тях са наистина готови да поемат  И ЩЕ поемат по този път?? За 3 % ?
Хората са различни. И както едни не са родени за  управляващи, а  други - за  подчинени, така и тук е същото.
Малцина са смелите, които ще се хванат да помислят, да поизследват ,да тестват,  ДА РИСКУВАТ САМИ да поемат отговорността..Да, на такива хора авторитети не им трябват!
Обаче за другите по-плахите, по-неуверените, по-консервативните - по добре им дай авторитет и готови изпитани рецепти!! ( като например билкови справочници)  Защото ако трябва сами да се ориентират и да "израстват"  просто никога няма да го направят..
Много пъти ме питат каква е точната дозировка на Тодикамп. Какво да им отговоря? Отговарям според човека :)
Ако е от първата група, той веднага ще се съгласи , че точна дозировка НА КАКВОТО И ДА Е ( лекарство, витамин, минерал ) валидна за всички организми - НЯМА.  Оптималната дозировка си я знае само самият организъм! Защото факторите (и взаимовръзките между тях) са толкова много, че никой не е в състояние да ги анализира!  Такъв човек сам ще си намери дозата ..:)
Ако обаче човекът е от втората група  - дай му схемата и той ще бъде щастлив!  И му кажи:  "прави едно , прави две" !   Няма да си тормози душевния комфорт с дилеми или  да се паникьосва и самообвинява ако  нещо се усложни ,след като самопроизволно е променил нещо по методиката..   Това само ще му усложни състоянието.
Той има нужда от авторитет! За да има на кого да повярва, след като не смее да повярва на себе си !  
(Което е все пак по-добре отколкото да не вярва нито на себе си , нито на друг :) , има и такива :) )

Като  се замисля, аз лично не мога да се определя еднозначно за коя група съм.. :-\  Има области, в които съм смел и спокойно  "скачам в джаза"  tooth. Има обаче и случаи, когато преценявам , че не ми се рискува и че е най-добре аз да поумнея от опита на другите , отколкото те от моя  tooth

 
« Последна редакция: 13-06-2014, 21:48:42 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

purelove

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 148
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #725 -: 13-06-2014, 23:23:46 »

Боби,  :) слушай man, при мен е вечен кеф.   ;D Аз съм робот, машина за глупости  tooth , която самоосигурява собственото си спокойствие.., машина, създадена и програмирана с точно определена мисия – да експериментира.  :) Играя две роли – на опитна мишка и на експериментатор. Или по точно на образован глупак, който губи контрол върху експеримента си през цялото време, играейки двете роли.  tooth Мишокът или експериментаторът? Експериментирайки със себе си аз не искам да маниполирам другите.  :pensif_29: Не благодаря. Аз съм егоист експериментатор. :police: Това си е мое лично състезание по себеопознаване и вие ако искате само наблюдавайте опитностите на живота ми. Супер изрод съм, редовно си зареждам батериите, няма как да ви прецакам. ;D Стойте и наблюдавайте. Печеля непрекъснато защото експериментирам. Този форум се посещава от хиляди души,в които живеят по един „учен професор” експериментатор и по една мишка. Т.е. много мишки, много учени, много луди хора тука.  tooth Един ден ще разберете дали ще спечели мишката или „учения експериментатор”, който е живял във вас. Хайде, не настръхвайте мили мишленца и мили „учени”. Не бъдете роботи, не чакайте да ви подсвирне някой , бъдете себе си, защото накрая роботите ги претопяват и няма файда да си пропилявате живота като робот  :Confus_3:

Физическите експерименти ги провеждам в моята лаборатория на живота. Те изучават законите на моята физическа форма. Всеки експеримент в човешкия живот е шанс да изследваш измеренията на истинската си вътрешна природа. Чрез преживяванията ни на физическата и ментална плоскост, натрупваме познания които развиват различни стратегии за справяне с житейските ситуации. Устроение сме да създаваме времеви контейнер на съзнанието за целите на израстването и генериране на кохерентност в истинския аз. Не си ли съгласен?  :)  Себепознаването и себеизцеляването включват координация на различни равнища и ни учат , че сетивния апарат е носител на живота , а чуждите опитности, изцеление чрез друг човек, са симулатор на живот, чиято единствена роля е да бъде учебно средство. Т.е. с нашите мисли и нагласи , ние непрекъснато препрограмираме симулаторите на ниво разум и генерираме индивидуалното си поведение. :) Вярвам в себе си и се опитвам да пронимквам във физическата форма търсейки взаимен резонанс. Всичко останало са патерици и временна  ориентация. Аз работя върху това да позволя на съществото ми да претърпи широкия спектър от „учебни преживявания”, чрез които еволюиращото ми съзнание да стане кохерентно и една идея повече „духовно” зряло, за да могат организмовите инструкции да влияят по-точно върху актуалните модели на клетъчното изразяване.  :)

Форума е едно дърво с много клони. Всеки клон представлява различна личност със своите собствени житейски преживявания на душата. Ние не сме „групова душа”. Нас единствено ни обединява една физическа плосткост – един общ ствол и подхранваща обща система от корени. :) Затова изглеждаме взаимносвързани. Но когато преживяваме различни неща, сме дървета разпръснати в различни гори. ОК ?  :flowers2: Познавам хора енциклопедии, които неискат сами да преживяват определени изпитания, защото тези премеждия са свързани с риск , вземане на еднолични решения и изпитване на издръжливостта на собствената ни душа да се адаптира към нови и необичайни ситуации. Всеки човек има вграден механизъм за извличане на информация посредством паметта и може сам да формира съзнателно познание. Ето тук са в услуга авторитетите. Тези, които искат да им се каже сега това, после другото, имат предразсъдъци и уклони. На такива хора им препоръчвам да си вземат по една черна дъска и тебешир и да започнат начисто. Защото каквото посееш, това и ще пожънеш после. Невежеството е реакция на съзнанието, не на средата. А ограмотяването става чрез последователни рундове. Когато правиш непрекъснати обороти на колелото, надскачаш обхвата на разните учебници и тълкувайки наученото си изковаваш своя осреднена методика със свои собствени правила. Така работи еволюцията на съзнанието според моите виждания.  :Confus_3: Досега не съм си позволявала да осъждам учен, 50 год му опит. Заклеймила съм Джасмухиий и то в собствената си глава. Нямам претенции, че много знам. Приключвам с това, че съм преминала доста сериозни лечебни оздравителни кризи и затова се обърнах към себе си, собствената си интуиция и организмов потенциал. Всичко е чудесно, рангове, обяснения, попаднеш ли в ситуация на тясно, свободен електрон си, кумира те е оставил сам. Моят менструационен календар го нямаше никакъв 3 месеца.  От опита на кой авторитет да се поуча ? Когато аз съм в овулация, нямам менструация, същевременно забременявам. Кой изобщо разглежда този проблем, че менструацията не е задължителна когато организма е гладувал? Ако ми посочите поне един авторитет, който пише за тези процеси в организма на жената и изяснява детеродната функция, обясни ми как живея без да се храня, кърмя, износвам деца, нямам еритроцити, епифизата ми доста по-голя от нормална, не образувам ракови клетки, как енергията се превежда в хормонални, физиологични и клетъчни промени, ще му издигна паметник на който и да е авторитет където кажете. Ако някой в този форум може да ми даде съвети, ще си платя за консултацията! Благодаря!  :flowers2:
Активен

purelove

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 148
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #726 -: 17-06-2014, 11:40:23 »

има логика в написаното...

Iskrena, би ли обяснила рационалното и конвертируемото в логиката си ? Интуитивна ли е тази логика tooth или си открила отговорите на неуредените човешки закони. Моля те да обясниш малко по-подобробно, че съм чувала че логиката се базира на формални умозаключения и хипотези ? Не ми се вижда нещо за нормално да се пишат неща, изтъкани от силното ни въображение.  tooth   Дай малко доказателства за думите и позицията си, както направи Бате Бино. Хвърли мялко светлина, може пък да имаш желязна и поразяваща  логика ?  :flower:
"Има логика, няма логика" е само дъвка за мозъка. Познавам такива хора, които живет по пътя на логиката и цял живот грешки правят щото не вкарват грам разум  tooth Логиката не се ли проверява чрез тест и експеримент? Е, не знам, може и моята логика да е пияна и закостеняла? Та ако си я проверила и твоята тестово, разкажи малко как гладуваш, дай информация за "плавателните си съдове" и каквото решиш, че аз от писаното от теб не успях да се информирам  къде се намираш в координатната система и от къде идва логиката ти  :flowers2:
« Последна редакция: 17-06-2014, 11:41:59 от purelove »
Активен

iskrena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1122
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #727 -: 17-06-2014, 21:55:15 »

ми, права си за логиката, да!   :flowers2:

обикновено, като казвам, че нещо е логично, не подхождам умствено, а интуитивно, наистина!

но в случая говорех, по- скоро, на база усещанията, които съм имала след разни диети и гладувания - не съм се чувствала особено добре и затова като прочетох поста ти, реших, че е логично.
Активен

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #728 -: 23-07-2014, 08:05:13 »

Здравейте, приятели :peperudi:
направих едни 10-дневно водно гладуване,но явно сгреших някъде по пътя на захранването.Получих запек и хемороиди.Всъщност не е точно запек,защото си ходя нормално до WC-то и то по няколко пъти дневно, но червото ми се струва страшно изсъхнало,изхождането е трудно и излизат хемороиди.
Как да "смекча"  tooth  положението? ???
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

bpa

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 694
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #729 -: 23-07-2014, 08:33:16 »

Здравейте, приятели :peperudi:
направих едни 10-дневно водно гладуване,но явно сгреших някъде по пътя на захранването.Получих запек и хемороиди.Всъщност не е точно запек,защото си ходя нормално до WC-то и то по няколко пъти дневно, но червото ми се струва страшно изсъхнало,изхождането е трудно и излизат хемороиди.
Как да "смекча"  tooth  положението? ???

Ще е хубаво да посочиш грешките, които си допуснала, за да не ги допусне и някой друг :)
А и като ги посочиш, ще е по-лесно да ти се даде съвет за подобрение...
Иначе със сигурност трябва да "смажеш" положението със специализирани за целта илачи - в аптеката се продават такива, и вършат работа. (Ако ти се занимава да търсиш и правиш естествени такива още по-добре)

Предполагам, че си прекалила със солта и не си пила колкото трябва вода.
Ако е така, спираш всякаква сол и увеличаваш водата.

Другото много важно нещо, което би трябвало да спазва всеки, който си уважава задника, и не иска да има хемороиди е, че изхождането трябва да бъде осъществявано насила (с напъване)  САМО в КРАЕН СЛУЧАЙ
тоест - трябва нещата да протичат гладко- от самосебе си, без напъване, доброволно  ;D
« Последна редакция: 23-07-2014, 09:14:58 от bpa »
Активен
Винаги има и друг начин !

Провежда се лекарски конгрес. Става председателя и започва речта си с патос
-Колеги,ние лекарите имаме много врагове на този свят...
Чува се глас от залата
-И още повече на оня свят

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #730 -: 23-07-2014, 09:22:30 »

Да видим:
1-ви ден - плодове,разделно,започнах с праскови;
2-ри ден-пак плодове,включих и зеленчуци, сварено на пара зеле-1 купичка;
3-ти-хапнах и ;D пълнозърнест домашен хляб-1-2 филийки+1-2 варени картофа,мнооого малко сол;
4-ти-малко елда и просо + плодовете и зеленчуците;
5-ти-вкарах малко млечно масло и айрян (безсолен);
6-ти-няколко пълнени чушки с елда и просо, малко зехтин;
Май прекалих с въглехидратните още в началото, не знам.Вода пия много.
Сега ям много сливи,овесени ядки,но не помагат. Днес съм на воден ден. :-\
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #731 -: 23-07-2014, 09:25:47 »

Другото много важно нещо, което би трябвало да спазва всеки, който си уважава задника, и не иска да има хемороиди е, че изхождането трябва да бъде осъществявано насила (с напъване)  САМО в КРАЕН СЛУЧАЙ
тоест - трябва нещата да протичат гладко- от самосебе си, без напъване, доброволно  ;D
tooth tooth tooth Не се напъвам.Метаболизма ми се засили много след гладуването.Като хапна и след това-отивам...Просто е...как да кажа...много втвърдено и изсъхнало...положението.  :whistling2 - emotloader:
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

bpa

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 694
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #732 -: 23-07-2014, 13:00:54 »

Другото много важно нещо, което би трябвало да спазва всеки, който си уважава задника, и не иска да има хемороиди е, че изхождането трябва да бъде осъществявано насила (с напъване)  САМО в КРАЕН СЛУЧАЙ
тоест - трябва нещата да протичат гладко- от самосебе си, без напъване, доброволно  ;D
tooth tooth tooth Не се напъвам.Метаболизма ми се засили много след гладуването.Като хапна и след това-отивам...Просто е...как да кажа...много втвърдено и изсъхнало...положението.  :whistling2 - emotloader:

Предполагам, че като включиш мазнините в менюто си, ще се оправи положението. Прочиствания на дебелото черво правила ли си? Мисля, че клизма с прясно мляко и масло (По Малахов) би трябвало да оправи нещата...
Активен
Винаги има и друг начин !

Провежда се лекарски конгрес. Става председателя и започва речта си с патос
-Колеги,ние лекарите имаме много врагове на този свят...
Чува се глас от залата
-И още повече на оня свят

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #733 -: 23-07-2014, 14:28:39 »

Да,благодаря за отговора,и аз се сетих за клизмата с млякото на Малахов,но тя не се ли прави непосредствено след излизане от гладуването? Защото моето приключи миналия понеделник. След 9 дни ще има ли ефект?  ???
Прочистване на дебелото черво съм правила отдавна,иначе при това гладуване доста нещица си заминаха оттам. :whistling2 - emotloader:
На 8-ия ден започна и една лечебна криза,която продължи чак до десетия-яйчниците бая зор видяха горките :surpris_25:
Опитвам се да включа мазнини - млечно масло,зехтин,безсолни маслини,но нещо не ме блазнят в момента... :surpris_23:
« Последна редакция: 23-07-2014, 14:32:50 от cherry »
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

kariani

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #734 -: 08-08-2014, 05:50:11 »

Я кажете през колко време /минимално/ мога да повторя гладуване на плодове ?
Последно се захраних на 14 юли след 18 дневно плодогладуване ,мога ли да започна 10 август още едно ?
Активен

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #735 -: 26-09-2014, 09:44:16 »

Ехоооооооо,има ли гладуващиииииии? Нещо е замряла темата.Не се отпускайте,еййййййй! :pensif_29:
И аз да се отчета-днес ми е 4-ти ден на изворна вода.Смятам да направя 6 дни.Опитвам се да ликвидирам възпален лимфен възел.Засега съвсем леко е мръднал ,гада и не знам дали 6-те дена ще му видят сметката,обаче? Някой има ли инфо по въпроса? ???
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

Daniella

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 164
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #736 -: 26-09-2014, 13:45:42 »

Нямам инфо. по повод твоят въпрос, Чери..
.. но следващият път като тръгнеш да гладуваш (чистичко го правиш май) ми се обади да се включа и аз.  tooth
Активен
Stay Hungry Stay Foolish

катеринка

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 171
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #737 -: 03-10-2014, 15:23:22 »

Здравейте! Днес ми е 7-ми ден водно,като четири дни бяха сухи.Преди 4 години правих 10 дни и се чувствах много зле та затова чак сега се престраших отново.Учудващо обаче, не се чувствам никак зле,малко сърцебиене,малко слабост и това е.Нямам налепи по езика,много слабичко е побелял.Може би се дължи на това,че преди първото гладуване си бях всеядна и много малко преди старта спрях животинските.През живота си съм пила доста лекарства също.След това гладуване си останах без животинска храна,лекарства не съм близвала.Дали затова сега полпжението е много по - добре?!
А основният въпрос ми е - от снощи се появи нетърпима болка в кръста и горната част на гърба,ама наистина нетърпима. Та някой ако има някакви идеи за тази болка...
Активен

Daniella

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 164
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #738 -: 03-10-2014, 17:43:17 »

Катеринка, не съм лекар, но така болят бъбреци.
Ако някога в миналото си имала проблем с някаква болест, то тя в повечето случаи напомня за себе си през едно по-дълго гладуване като твоето.
Казват, че чрез болката при подобни гладувания, болестта напуска тялото.
Някои хора усещат болки на места, които никога не са ги болели преди това, но това не означава че местото не е било болно .. просто не му е бил дошъл момента да се обади.
« Последна редакция: 03-10-2014, 17:47:38 от Daniella »
Активен
Stay Hungry Stay Foolish

Тихия

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 740
  • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #739 -: 03-10-2014, 21:19:07 »

Наистина болеста напуска тялото. За да отвори пространство за духа.
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.
 

Страницата е създадена за 0.09 секунди с 23 запитвания.