Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Да гладуваме заедно  (Прочетена 320297 пъти)

terri

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #860 -: 14-09-2017, 13:27:18 »

Пети ден само на вода. Чувствам се супер. Нямам подкрепление, нали?!?  :surpris_23:
Активен

жеси

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #861 -: 17-01-2018, 20:29:46 »

Здравейте съфорумци! Утре започвам първото си гладуване.Не пия лекарства,но имам глаукома и си слагам два вида капки.В книгата  която чета не срещах нищо по този въпрос и затова мисля да не спирам да ги слагам.Дано не греш

а....но май няма много желаещи да гладуват...или се лъжа?
Поздрави!
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #862 -: 18-01-2018, 09:52:07 »

Здрасти, Жеси.
Наред с гладуването , мога да ти пошушна още една мощна методика , за която има отзиви за успешно изцеление от глаукома. Има един руско-американски лекар-натуропат,( отдавна живее в САЩ )  когото аз много ценя - д-р Борис Увайдов.  Той  не е много популярен у нас, но  не е с нищо по-назад нито  от Неумивакин, нито от Елисеева,  Малахов , Шаталова.. В ютуб има сигурно 200 негови клипа , извънредно ценни.( бях почнал да ги изглеждам  :) )  В този клип разказва за излекуване от глаукома с гледане на слънцето  :Content_22: https://www.youtube.com/watch?v=ShgPdUriSgI На всичко отгоре, методиката е  и напълно безплатна ( още не са ни  наложили данък за това  tooth ) , та можеш да пробваш.  

Капките , според мен , с нищо няма да попречат на гладуването. ( Мария Попова се излекува от рак с 20 дневно гладуване  на вода и газ :) , има информация в нета , аз съм си говорил с Попова  1 час по тел. )    

Има един основен  принцип за оздравяване , който , до момента, не съм видял никой да го е щриховал и формулирал така обобщено  , както смятам аз да го направя сега :) 
Ако имаме проблем конкретен орган,  ние можем да му помогнем в две направления:
- първото е ясно: чрез самооздравяване на целият организъм ( методики дал Бог:  суровоядство, гладуване, моржуване,  детокс, и т.н ) 
- второто е : да се  приложат подходящи  въздействия върху самият орган ! ;) (Точно както при заял механизъм се налага да го раздвижим механично )   Въздействия с по-висок интензитет. Тогава се  включва инстинктът за самосъхранение и организмът преценява , че точно този орган се нуждае от засилване и "оптимизация на работата му" ,защото това е важно за него!  ;)
Примери много мога да дам.
- Прословутите упражнения за очи , които помагат да хвърлим очилата.
- При сърдечни болести  болният почва да тича и сърцето му заработва като часовник.   
 - При ставни заболявания движението и натоварването на ставата прави  чудеса.
 - Повишеното натоварване на мозъка обещава едно задоволително ниво на мозъчна дейност  в преклонна възраст. 
- висцералният масаж  е могъща методика ( Това е натиск по органите на храносм. система ) ги кара да заработят по-добре. 
- Методиката на великият Болотов с гълтане на  зеленчукови кюспета провокирва пилорът да заработи правилно и да  почне да се затваря .На същият принцип - "раздвижват го". Според Болотов  това е причината за почти всички храносмилателни проблеми! През незатвореният клапан преминава алкален жлъчен сок, който се взаимнонеутрализирва със стомашната киселина , следва недоразграждане и т.н. ( За това страдание няма никакво лечение - нито конвенционално , нито алтернативно. Как да накараш клапанът да се затваря..? Същото важи и за горният клапан, чието незатваряне води до  гастро-езофаг. рефлукс, от който, в някаква степен ,  страда около 30 % от населението  )
Та така.
« Последна редакция: 18-01-2018, 10:36:09 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

ogrizko

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 167
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #863 -: 21-01-2018, 17:33:19 »

Повишеното натоварване на мозъка обещава едно задоволително ниво на мозъчна дейност  в преклонна възраст. 
Бате Бино, много добре си обобщил нещата! Може ли обаче да кажеш как примерно може да се натоварва по подходящ начин мозъка?! Понеже аз уж доста го използвам ..постоянно чета нещо на компа, по 100 страници имам отворени ..ама примерно от цялата работа не запомням особено много и се чувствам "буден" само пред компа ...пък като стана се чувствам повече като зомбиран и че съм повече като заспал... може би въпреки че чета и гледам много неща, мозъка ми остава прекалено пасивен или нещо от сорта?! Как може да го разбудя и натоваря евентуално по по-полезен начин?! :surpris_23:
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #864 -: 22-01-2018, 10:38:39 »

Благодаря , Огризков . Прецизен отговор на въпроса можеш да получиш в книгата "Дълголетие на мозъка". Ценно четиво е.
"Използването" на мозъка не означава, че го натоварваш подходящо за целта  :)
Четеш? Добре, но не те знам какво четеш :) Ако  са статии  от сорта  на  това как и с колко Азис си уголемил чурата , това едва ли ще помогне  tooth Шегувам се , но схващаш смисъла .
Най-общо - да се упражнява активна мисловна дейност. ( смятане , изчисляване , писане, анализиране, ребуси, .. ) Конкретно - прегледай книгата, защото има и други подробности, напр. храненето. ( както се досещаш :)

ЗАПОМНЯНЕТО ,обаче, е нещо по-различно, с което , съм сигурен, че дори и специалистите по мозъка не са запознати , защото не са запознати с АЮРВЕДА  ;)
Хората тип "вата", като теб и като мен, не са добри в запомнянето! Бързо схващат , но и бързо забравят.
Спомням си , че като ученик изпитвах истински ужас,  когато ме караха да наизустявам стихотворения . По всичко съм бил отличник, по математика - също, ходил съм на олимпиади , последната -по висша математика ( интеграли ) , но когато се е налагало да възпроизведа някакъв , особено пък "сух"  текст, почти винаги съм преписвал     tooth tooth
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

ogrizko

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 167
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #865 -: 22-01-2018, 14:39:11 »

Мда, наистина звучи важно това с мозъка ...все пак мозъка и мисленето са може би най-важното нещо, защото чрез тях контролираш всичко останало и т.н. Но май книгата няма да е от най-лесните за намиране, а и в нета не видях да я има за дърпане :surpris_23:
Чета всичко ...понякога и за Азис ама доста рядко... психология, философия, религия, спорт, здраве ..каквото ми попадне и ме заинтригува ...ето, сега покрай теб ме заинтригува това с мозъка как може да подобря евентуално :bleh
Лошото е, че аз нещата ги чета ама изобщо не ги анализирам и мисля особено ...искам някак си със самото прочитане да съм ги усвоил и да са ми останали в главата, което не се случва :Confus_3: Не знам как да анализирам, уморява ме тая дейност и ми се струва много скучна... смятането и изчисляването пък съвсем ...в смисъл виждат ми се съвсем безсмислени, след като не ми служат за някаква цел... дори и само заради трениране на мозъка не знам дали бих се хванал точно с това, въпреки че и аз бях чат-пат добре с математиката и смятането ...ама по едно време ми писна да се занимавам, защото просто за да правя нещо и да съм мотивиран трябва да чувствам някакъв голям смисъл в цялата работа, а така да правя сметки заради самото смятане не ми се струваше много вдъхновяващо и май още съм така :whistling2 - emotloader:
Обаче виж това с аюрведата го забравих за пореден път ...все забравям да го броя някак си ...може и да е вярно донякъде! Едно време си спомням по химия... госпожата беше решила след като преподаде новия урок да ни даде задача за отличен за който реши пръв вярно задачата ..и така имах 4 шестици и бях освободен от контролните .....но не ме питай какво помнех след края на часа или до другия час по химия ...или ако трябваше да правя контролно дали щях да съм отличник tooth tooth и по история така изкарвах някакви шестици и работи..... ама много силно впечатление ми направи как в началото на новата учебна година на контролно върху материала от предната година, дори двойкаджиите се бяха справили по-добре от мен ..нищо не помнех :thankyou: всъщност ...доста неща съм чел, но ако ме питаш за конкретни неща.. ще изглеждам като абсолютен дебил, а от друга страна в себе си съм формирал някакво усещане за нещата и примерно аз вътрешно си знам дали нещо е вярно или не е вярно да речем... дали съдържа истина или не, ама така само на усещания да го карам е малко странно, щото света обикновено иска да се изкажеш по въпроса и да може да обясниш, а не само да казваш - така го чувствам O0 та..... то Вата - Вата ....ама това нормално ли е баш?!  :surpris_22: да го приема просто и да си живея живота?! че аз уж донякъде заради мозъка ама и заради вит. Д ям масло Ги ...гледам някое омега 3 да вкарам в организма, ама не съм станал още Айнщайн :Confus_3: :Confus_3:
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Да гладуваме заедно
« Отговор #866 -: 10-02-2018, 07:32:22 »

Здравейте всички, ето и няколко неща от мен:
В почивките от измислянео на нови неща: решаване на кръстословици - редовното правене запазва услужливостта на паметта - да си спомняме по-бързо неща, които знаем. Писане с ръка, твърдят едни руски медици, много силно, макар и по косвен път, поддържало редица способности на мозъка.
Но, нямаше да имаме трудности с мозъчната дейност (както и с всяка друга!), ако бавно, плавно, постепенно, неусетно... не замърсявахме мозъка си.
При изследвания на мозъци на починали от Алцхаймер, в тях били открити отпадъци от жизнената дейност на паразити, живеещи в устата на хората (!!)
Как става ли? Вероятно мнозина са виждали как пият ракия пияниците (= хронични алкохолици). Правят втренчен напред поглед, поемат дъх, рязко отмятат глава назад докато поднасят чашката към устата и светкавично гълтат течността. Стремят се алкохолът да престои най-малкото възможно време в устата. Без да са чели много медицина, от личен опит знаят, че само така могат да постигнат желаното блажено състояние - хем да са опиянени, хем да не са под масата без памет.
ЗАЩО?
Защото всички хора имаме еволюционно развит механизъм при попадане на вещества в устата, някои от тях да преминават пряко през стение на капилярите и - веднага в мозъка. Така се сигнализира за постъпили видове храни, а мозъка изработва и изпраща управляващи сигнали към храносмилателните органи - за по-точна и своевременна работа.
Е, по същия път преминават и алкохола, а и микрочастици, химически съединения, изакани от паразитите в устата ни. Те обаче се оказват вредни за мозъка... и т.н.
Можем да намалим, дори значително, пагубното действие на тези паразити. Като не им предоставяме изобилна храна, за да не могат да се размножават бързо...
Взаимодопълващи се подходи са:
1. Освен зъбите, старателно почистваме и венците си, от двете страни, вътрешната повърхност на устните и бузите, а накрая -
 още по-старателно - езика.
2. Не приемаме храни, които силно затрудняват храносмилането и остават неусвоени количества.
3. Не преяждаме (много ми е трудно).
4. Периодично се чистим из основи. :flower: (Бино  ;))
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.
 

Страницата е създадена за 0.084 секунди с 22 запитвания.