Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Откриха диабед на 8-годишното ми детенце!  (Прочетена 51960 пъти)

tandim

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 11
Re:Откриха диабед на 8-годишното ми детенце!
« Отговор #100 -: 13-09-2014, 15:13:47 »

                Пратих й писма и тук и в друг форум, но пише, че тук е била последно активна на 13.08. Изглежда не влиза редовно.

Здравейте! Да, бях забравила буквално за форума...завъртя ме живота. Не съм писала май повече от година, а се случиха доста промени. Предвид на предходните ми постове съм длъжна да ги споделя. Само, че се чудя как и откъде да започна.......
1.Убежденията ми за суровоядството и въобще за здравословното хранене не са мръднали и грам. Това е най-доброто, това е превъзходният вариант, стига човек да го практикува. В нашия дом към днешна дата го практикуваме на 50%, стараем се и повече. Първите две години бяхме на 90%. Беше трудничко, особено като отглеждаш подрастващи деца, все търсиха миличките и още нещо на масата или в хладилника. Решихме да им приготвяме постни манджички по-често и така.
2. Две години детето ни с диабета беше напълно без инсулин. Беше много трудно. После тя влезе в пубертета, изостана много в развитието си спрямо връстниците си. Губеше кг, стана кожа и кости, КЗ/кръвна захар/ беше все висока. Спря да консумира и плодове и зърнени, и почти нищо не и остана освен зеленчук и пак КЗ беше неконтролируема. Което показа, че периода на ремисия на диабета-това, с което не исках да се съглася-наистина приключва. Явно остатъчната секреция на панкреаса се изчерпи, а инсулиновите нужди през половото съзряване са големи. Така включихме първите дози инсулин. Преживяхме го. Честно казано най- голямото ни очакване от суровоядството беше един вид възкресяване на органа, обновяване на клетките...но уви. Явно първи тип диабет е гигант, явно органа е "ампутиран" . За хората, които се интересуват и борят с диабета ще кажа: Никога не смесвайте и не бъркайте Първи и Втори тип диабет!Те нямат нищо общо като болести. Само следствието е висока КЗ.
3. Въпреки, че детето ни продължава с инсулин разбиранията ни и действията ни за храненето са  непоклатими. И ако ги знаехме по рано, вероятно нямаше да съм родител на дете с диабет. Съветвам всички диабетици и родители на такива да не се обезокуражават от нашият случай, и да не казват че няма смисъл, а  напротив: Диабета не боли, и от диабет не се умира! Умира се от последиците и другите болести, които той причинява. С живата храна, дори и отчасти готвената но растителна храна аз вярвам, че именно тези последици ще бъдат елиминирани и много диабетици ще надживеят останалите безразборно хранещи се с мляко, меса, Всичко що е в опаковка с Е та...и прочее.
4. Дълбоко се интересувайте и изследвайте с годините които ви предстоят действието на живата храна-за мен друга надежда няма. Той Господ хубаво си ги е направил нещата, но ние хората сами се прецакахме и после се късаме от молитви и отчаяни действия. Както казах в началото аз съм вярващ човек, но да поясня- в това което пише в библията, че в днешно време под думата бог се разбира какво ли не. Та в тази книжка влизам в един неестествен свят, свят където Един върши чудеса, желае да спаси и изцери нуждаещите се, да избърше сълзите от очите им. И ще продължим да вярваме и занапред и за това...
5. Мое мнение, е че всеки съвревенен човек има нужда от период на мощна детоксикация на тялото, каквато може да се постигне със суровоядство и гладуване. А ако продължи винаги така и не е само период-моите адмирации. Нищо не е напразно. Всяко едно усилие в тази посока може да е само от полза.
Поздрави!

Активен

Бунгичка

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6
Re:Откриха диабед на 8-годишното ми детенце!
« Отговор #101 -: 14-09-2014, 16:53:19 »

        Колко много съжалявам tandim, че така се е случило. Наистина вярвах, че сте успели. Както, че ние ще успеем.

        Но надежда винаги има. Храненето е важно, но не е единствената причина. Виж сайта на този руски физиолог Борис Жерлигин, който се е занимавал със спортисти. Той е излекувал синът си от 1 тип диабет. Твърди, че има възможността да се спрат автоимунните процеси и това е първата стъпка в лечението, което отнемало от 6 до 20 месеца.
Активен

Бунгичка

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6
Re:Откриха диабед на 8-годишното ми детенце!
« Отговор #102 -: 14-09-2014, 16:56:40 »

         http://www.stopdiabet.org/  Извинявайте, но още не съм на себе си. Забравих да дам линка
Активен

навигатор

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 51
Re:Откриха диабед на 8-годишното ми детенце!
« Отговор #103 -: 14-09-2014, 18:16:47 »

Не мога да дам съвет по темата, но попаднах на това днес :

http://star07.in/videogallery.php?video_id=253

Филмът проследява забележителния път, който изминава всеки участник и пресъздава медицинските, физическите и емоционалните трансформации, породени от промяната на диетата и начина на живот. Зрителят става свидетел на моменти на тежка борба, подкрепа, и надежда от това, което се разкрива с потресаваща яснота - че начинът на хранене може да противодейства на диабета.

Дано да е полезно! Успех!
Активен

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:Откриха диабед на 8-годишното ми детенце!
« Отговор #104 -: 17-01-2015, 11:09:03 »

Голяма част от здравословните проблеми се дължат на "отпускане" , безхаберие, вяра ,че нещо ще се промени, без човек да полага усилия за това ( аз имах такъв опит), неинформираност и нежелание да се търси непрекъснато информация, "разбирането" че извън семейството, когато никой не те контролира, можеш да си позволиш"само веднъж" някой боклук, както и много други по-маловажни фактори, но вкупом винаги слагат прът в колелото на здравето и развитието на човек въобще.
Относно диабета, бях публикувал тук и във ФБ статия за топинамбура, с който ЛЕКУВАТ диабет. Колко от вас, го ползват, колко приложиха лечението ? 
Активен

raw

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 58
Re:Откриха диабед на 8-годишното ми детенце!
« Отговор #105 -: 17-03-2015, 23:20:34 »

Противоречиви мнения има  дали е наследствен. Но е факт, че в нашия род имаме още 2 души с тип-2. Гледайки сестра си, виждам, че храненето и режима са  най-важни за да е компенсиран диабета. Народа казва, че диабета е “царска болест”, защото болният трябвало да яде много месо. Има едно филмче за хора излекували се от диабет чрез веганска сурова храна. Ето линк http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1031.0

Канелата например е много полезна за кръвната захар. Също така кълновете от боб, които имат мощно антимикробно действие и засилват имунната система. В книгата на Н. Уокър “Сокове и детоксикация” е споменат сок от аспержи и морков за диабет.
 :Appetit_4:Ето линк към една книжка за йога упражнения срещу болестта.
 http://www.books.bg/books/90/111037.html
 
Тандим съжалявам за случилото се съгласна съм с по-горе казаното и за да не изпадам в подробности ще кажа само че самата храна на детето също е от огромно значение например чипсове пържено сладкиши и дори готвено всичко това действа на организма като ятаган и като сложиш ДНК-то на крехкия децки организам неискам да те плаша но става страшно дано се оправи ще помагаме с каквото можем горе главата само на пред
Активен
 

Страницата е създадена за 0.112 секунди с 22 запитвания.