Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Водорасли на прах - как?  (Прочетена 83265 пъти)

Vik

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 63
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #120 -: 21-12-2011, 10:35:21 »

Е това не е синьо  tooth Според мен са си наред, просто 1 капсула е малко. На ден се пият по 1/3 лъжици

надписите ли ? :) :) :)

абе в чашата си е синьо та знае ли се
оставил съм я да видя дали нещо ще се утаи,  и после като изветрее водата какво ще остана на дъното :)
освен това съм изпратил мостри от афа и спирулина на един човек работещ с енергии и прочие да си каже мнението за тия субстанции :)

дотогава "с риск за здравето"  пия по 3 хапа сутрин и толкова следобед вместо кафе :)
даже давам на малкия по един хап сутрин - зелената сила на Бен 10  я наричаме :)

поздрави :)

п.с.
това разтвореното в чашата как вони на жабуняк   не ми се мисля как го пиете на прах
брррр

« Последна редакция: 21-12-2011, 10:38:08 от Vik »
Активен

Easy friend

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #121 -: 21-12-2011, 23:52:06 »

Много мнения за спирулината, много нещо, а и бих казал много негативизъм. Малко закъснявам с коментара си, но се доверявам на zoya.bg и съм с положително отношение към магазина, още от появата му (лична гледна точка). Хората са публикували лабораторен анализ на спирулината и произхода, представили са се с имената си, не с анонимни прякори и застават зад продуктите. Пък и май не малко хора ги познават лично. Само че не - имало живак (макар и в норма ). Първо били в наилонови торби от третия свят, а после избягвало се митото и се прекупувало. На ortodoksalen_anorektik надали някой обръща внимание. Има си определение за такива писатели, а именно "хейтър".

Ето и извадка от Urban Dictionry:
1. Hater
<A person that simply cannot be happy for another person's success. So rather than be happy they make a point of exposing a flaw in that person.>

В превод:
<Човек, който не би могъл да се зарадва на успеха на друг. Вместо това ще изказвал мнение, с което излага недостатък в другия>

А за другите марки, за които се пише в Земя на заем:
Чудех се кога ще видим техен лабораторен анализ тук (Златната ябълка и Аквасорс )? И да видим там дали има живак или не.
Активен

Theodora

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 991
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #122 -: 22-12-2011, 10:45:34 »

Easy friend, напълно подкрепям!

 Много хейтърство за продукти, които едва ли са ползвали достатъчно дълго (ако изобщо са ги ползвали), за да усетят ефект. Пък и някои хора няма какво да усетят, понеже нямат кой знае какъв проблем  :whistling2 - emotloader: Аз, обаче, имах и го реших с хлорела и спирулина. Тук може би трябва да се обърна към веганките с липсващ цикъл, особено тези с нулева кръвна група - водорасли му е майката :)

Относно zoya.bg - водораслите си ги взимам само от там,и то само насипни. Другите наистина ми се виждат съмнителни.
Активен
Psychonaut

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #123 -: 22-12-2011, 17:03:20 »

ха добърден на подкрепящите :)  ( ама да видим и какво точно подкрепват :) )
ЛЕСЕН ПРИЯТЕЛЮ, а за кое няма много мнения ? Ти сещаш ли се ? Защото аз не се сещам .. :)
Думата "негативизъм " тук според мен не стои на място  ;)
Излагането на неудобни факти  не е негативизъм. Думата има малко по-друго значение.( субективна категория- изразява  нещо субективно - лична интерпретация на факт, психологична или емоционална настройка , позиция  и т.н. )
 Интересно , за ГМОто и ваксините също ли ще кажеш , че има твърде много "негативизъм".. :) :)
Значи понякога негативизмът е добър май? :) А друг път - лош. :)
Малко са нещата на този свят , дето са само добри или само лоши.
Затова във философията се говори за "дуалистичната природа" на всичко около нас..

Нали и затова са форумите -  да се изговорят плюсовете и минусите и да си решим на кого да вярваме.
Ортодоксалният  не беше точно хейтър, защото имаше доста продукти , които той подкрепяше силно, почти фанатично. ( ти си съвсем пресен и не си му чел постовете, но ние ги четем задълбочено, все пак той е феномен, дали добър или лош..но той си имаше също своите почитатели, така че - ДОРИ и на него  обръщаха внимание. :) )  
 Според мен той беше повече циник с безпардонен език , отколкото хейтър. Обаче посочи ми колко от съфорумците успяват да са така цветни, наситени , провокативни, със собствено и независимо! присъствие и ярък наелектризиращ стил ? Това поне не може да му се отрече. Ето - пак доказваме ,че  ДОРИ и той не е само лош :)  

А по отношение на лабораторните анализи..
Тук често се прокрадват  простодушни хорица с чисти сърца , които вярват безусловно в тази утопия.
(Вярват, защото не знаят горките ..)
 Има толкова тонове  литература за подменени "научни" изследвания и лабораторни анализи. Че не е за вярване.
При това - те касаят ЛЕКАРСТВАТА! Които са на съвсем друг ( много по-строг! ) режим от добавките.
Огромен брой лекарства се изтеглят тихомълком от пазара, заради нанесени  непоправими вреди върху телата и психиките на хората , които са им повярвали.  Е как така , нали уж са били задълбочено изследвани преди да ги спуснат .. :) ?
Печалната истина е , че ако  лекарствата се контролират поне донякъде, то  добавките просто НЕ СЕ КОНТРОЛИРАТ! И това е известно отдавна. Може да има лабораторен анализ на определена партида, ама дали и следващата ще е същата?  И после - кой е финансирал този "анализ" ?  :)
Колко интересно - 90% от финансираните от правителството изследвания демонизират ( заслужено) аспартама. А 90%  от финансираните от самите фирми-производителки изследвания го оправдават..
Е, кой е сбъркал като е казал-"Който плаща, той поръчва музиката" :)
Вече не може да се вярва дори и на учените. Понятието "учен" вече не е синоним на "честен и морален" ( разбира се , не значи че всички са такива , но как да ги разпознаем?..:) :) )  ( Наскоро , нали по глобалното "затопляне"  лъсна всичката им нечистоплътност, когато им хакнаха личните кореспонденции.. :) )
Ако изобщо някога е имало морал в бизнеса, то това е било НЯКОГА. Сега такова животно - просто няма. И добре - почти никъде го няма.
Може ЗОЯ да са прекрасни хора, обаче аз си залагам и двете уши , че ако се окаже по някакъв начин ,че в закупената от тях голяма пратка спирулина  има някакъв (да го наречем ) порок ,за който обикновеният потребител НЯМА КАК ДА РАЗБЕРЕ, (но и няма да му навреди!!)   те няма да изхвърлят тази пратка в морето! А ще си я продадат най-невъзмутимо. Ако някой каже ,че би постъпил по друг начин , значи никога не е правил бизнес.  Друг вариант просто няма . Това са правилата на бизнеса! (Пак казвам - там морал не  можем да очакваме. Тази категория не е заложена дори в ТЪРГОВСКИЯ ЗАКОН. И аз бих постъпил така , ако от това зависи ипотеката на къщата ми или съществуването на семейството ми.
Не искаш да срещнеш мечка? Тогава не ходиш в гората ! :)

Водораслите може да са хубави, може да са лоши , акцентът ми не е там. Акцентът е ,че няма никаква гаранция , че  това , което е написано и се рекламира, Е ТАКА.   И най-често етикетът не отговаря на истината! ( Правени са държавнофинансирани проучвания из американския пазар на добавки - 85% от кутийките и капсулките НЕ ОТГОВАРЯТ на написаното на етикета- или изобщо липсва активната съставка, или са донадени допълнителни ( небезобидни ) съставки, които да СЪЗДАДАТ впечатлението , че продуктът " работи", Е как така, нали уж се контролират ? :)
 .( Цитирам  д-р Марк Хаймън , "Ултраметаболизъм" )

Възможно е спирулината да е прекрасна. Най-добрата на света. Но дали след 5 мес. тя ще е същата? Дали ако се смени собственикът на фирмата, или ако го закъсат финансово и е въпрос на оцеляване, пак ще слагат "лабораторнодобрата" , ако има начин да пъхнат друго,за  да си намалят разхода и да  отърват фалита?  
 Ами ако се появи нов мощен играч на пазара, който е назначил сомалийци , изнесъл си производството в Чад, намерил начин да скрие данъци или прочие.. като с това си е смъкнал разходите до минимум? Инвестира яко в рекламата на неговата нова спирулина , която пуска с 46% по евтино? Няма ли това  да наруши равновесието и да попромени добрите маниери  на "коректния" произведител, който ще се принуди да направи и той някои компромиси в качествто за да оцелее?  ;)
(Преди време аудиофилските списания бяха собственост на аудиофили, които уважаваха честното спортсменство ,аудиото  беше чест за тях и  можеше да им се вярва. После обаче списанията бяха купени от обикновени търговци, за които  спортсментсвото е последна грижа.. И започнаха да публикуват тестове, в които победителите са тези, които си плащаха. Това се разбра и вече на тези списания се гледа с "едно наум" от познавачите. )
Така е почти навсякъде.
 Оня ден научих нещо интересно за коректната наша фирма "Б---о". Човек, който е работил там , разказа, че в тахана не всичкото масло е "таханово".. :)  Една част се изземвало и на негово място добавяли друго, по-евтино. После разбърквали.
Не знам , не съм бил там, и аз като нашия приятел " се доверявам" обаче :)

Та така де, след всичко това  на езика на повечето им е -" А ти какво предлагаш? " :)
Аз не казвам, че тази или друга добавка не "действа"  . Но е възможно да има и други алтернативи, които да действат СЪЩО ТАКА ДОБРЕ, но на много по-ниска цена?  ;)
Има и още нещо - нали вече доказаха , че водата поемала емоциите и енергията от хора и пространство?   ( Съществува целебен метод, при който на прясно разтопена вода се говори и се моли  за изцеряване. После се отпива. Познавам жена , която така лекува детето си)
Та щом водата подслонява чужда енергетика,  защо това да не го правят и добавките?  Извлечени от езерото от кой знае кой беден, нещастен (болен) човечец, обработени в цех, където витае страха на работника от евентуално уволнение заради рецесията, качени на кораба попили мъката на моряците по родните им места, разтоварени транспортирани и складирани от хора с още по-неясна вибрация, разпространени , съхранявани и предлагани от хищни, комерсиални търговци на едро при НЯКАКВИ атмосферни условия, прекупени на две -три ръце търговци на дребно .. и пр.
 Ще кажете пак - ама тези неща се контролират. Да, сигурно. Блажени били вярващите..Видяхме как се контролират по американските кланици...( Не само аз , но и закоравял отцеубиец би ревнал на глас при тези кадри )
Но добре , какво е останало в капсулката от първоначалния живец? От първоначалната идея на природата?
И как е съхранен този живец в капсулка с трайност 2 години?

Да , знам, железният аргумент е - " Но при мен помогнаха и аз им вярвам" . Съгласен съм, но ако нещо се окаже още по-добро на много по-малка цена?
(Има хора , които чертаят един кръст на стената, молят се от душа и оздравяват, доказано е многократно. Да им напомним ли , че са можели да си купят хлорела? :) )

Този месец имах честта да посетя в София един от изключителните хора  - лечителят-билкар  Владимир Бошнаков. Този човек официално е обявил ,че лекува безплатно и по цял ден приема пациенти. На такъв човек може да се вярва. Поговорихме надълго.( За моя радост , аз също успях да го заинтригувам с някои информации по темата за биорезонансното тестуване и въздействие.)
Този ел инженер сега е на 83. Казва ( и му личи) ,че никога не е бил толкова здрав, както сега. А на 70 са му открили едновременно 1.Мозъчно-съдова непроходимост с припадъци.   2. Сърдечна недостатъчност + исхемична болест.   3. Рак на простатата.  
След като 7 мес. трима дипломирани ( то не върви да ги наречеш доктори :) )  са го тровили с лекарства и едва не е умрял, зарязал всичко "хуманно" и наблегнал здраво на билките.  
За няколко месеца успял да ликвидира всичката патология.  (Интересно , не чух да е приемал спирулини, хлорели, годжи-бери, муира пуама, извлек от катуаба,  пасифлора или чай от лапачо..:) )
Само наши билки , растящи наоколо.

Та на въпроса - "какво аз употребявам".. :)
Не мога  и не искам да го доказвам , но има два продукта , чиито прием прави всички останали опаковани, изсушени и хидролизирани добавки просто излишни .
- Сурови , свежи, оплодени  пъдпъдъчи яйца , от гледани с обич "нетунинговани" птички + черупките им( подходящо обработени)
- Кълнови и поници от наоколо "събрани" ( що годе ) био семенца.
  В тези продукти има всичко , което трябва на организма за да си произведе някое ( евентуално) липсващо елементче.
 ( Да, обичат да ни будалкат, че някои от тях трябвало да се добавят "отвън" , като например незаменимите амино..  Ама се разбра , че организмът сам си ги произвежда "дори" и тях :)
Освен това, яйцата и кълновете са  необременени с паразитни "чужди" енергии и вибрации. Пътят им от родното до лобното им място е кратък. Свежи са и пълни с живот.
 А за усилване на профилактичния ефект в посока лечебен ,може да се добави веднага някоя билчица , откъсната с благодарност  (и собственоръчно)   на  някоя полянка.

Което не значи , че ако си направя утре и аз такъв магазин ( то само аз май нямам още :) )  няма да продавам и аз хлорела и афа. :)
Ще бъда принуден да продавам и продукти, в които "не чак толкова вярвам" , за да мога да продам малкото , в които наистина вярвам.  ;)
В противен случай фалирам светкавично  и дори това , в което вярвам, няма да достигне до адресанта си . :)

И какво , не е ли вероятно и прекрасните хора от ЗОЯ  и др. подобни  коректни фирми да подхождат по същия начин ?  ;)
« Последна редакция: 22-12-2011, 17:24:26 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Theodora

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 991
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #124 -: 22-12-2011, 17:43:39 »

Като говорим за достъпност, най-недостъпното нещо, за което се сещам в момента, са оплодени/обичани/био/т.н. пъдпъдъчи яйца... Нямам възможност да си ги гледам, така че, ако купувам пак гаранцията ми е никаква...
Активен
Psychonaut

bpa

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 694
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #125 -: 22-12-2011, 18:42:16 »

Като говорим за достъпност, най-недостъпното нещо, за което се сещам в момента, са оплодени/обичани/био/т.н. пъдпъдъчи яйца... Нямам възможност да си ги гледам, така че, ако купувам пак гаранцията ми е никаква...

Разбира се, когато не ги гледаш лично, гаранция няма никога, затова понякога правиш компромис, като се доверяваш на хора, на които според теб може да се има доверие. Така направих и аз, като се доверих на Бате Бино и си купувам от същия производител, от когото купува и той. Яйцата ги получавам с куриер, и съм много доволен  :essen:  :thankyou:
Активен
Винаги има и друг начин !

Провежда се лекарски конгрес. Става председателя и започва речта си с патос
-Колеги,ние лекарите имаме много врагове на този свят...
Чува се глас от залата
-И още повече на оня свят

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #126 -: 22-12-2011, 21:42:00 »

 Да. Ако искаш нещо достатъчно силно ,ще намериш начин да го реализираш. Иначе - оправдания биха могли да се намерят поне 999 на брой. :)
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

sis

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 173
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #127 -: 22-12-2011, 22:40:38 »

 
  Бате Бино, отдавна не бях чела толкова стойностно мнение в този форум. Благодаря ти за отделеното време и споделения опит. Напълно съм съгласна с теб,  че билките съдържат всичко в себе си и енергията и микроелементите. Да, доста по-трудоемко е да запарваш, вариш, отколкото да глътнеш чудодейната добавка. Пък и трябва натрупване 1-2 месеца постоянство при пиенето на билката.
Светът е пълен с реклама и човек се поддава, никой не рекламира копривата както спирулината.
Прекрасно си описал начина, по който най-вероятно достигат до нас различните водорасли.Страшно уважавам хора като теб, които поглеждат от различни ъгли на света и споделят честно какво мислят. Затова на мен също ми липсва Ортодоксален, вярно беше  понякога грубо циничен, но много зрънца истина
прозираха в изказванията му.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #128 -: 23-12-2011, 11:06:48 »

Благодаря , Сиси.
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Theodora

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 991
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #129 -: 23-12-2011, 11:53:17 »

Харесва ми идеята да отскоча до Хаваите и да опитам полов фреш със прясна спирулина...  :essen:
Активен
Psychonaut

Vik

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 63
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #130 -: 23-12-2011, 13:11:22 »

Харесва ми идеята да отскоча до Хаваите и да опитам полов фреш със прясна спирулина...  :essen:

ъъъъ

какво е полов фреш ???
Активен

bpa

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 694
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #131 -: 23-12-2011, 13:55:47 »

Харесва ми идеята да отскоча до Хаваите и да опитам полов фреш със прясна спирулина...  :essen:

ъъъъ

какво е полов фреш ???

сигурно някакъв нов афродизиак  :surpris_23:  :whistling2 - emotloader:  :Confus_3:  ::)  :o  :surpris_23:
Активен
Винаги има и друг начин !

Провежда се лекарски конгрес. Става председателя и започва речта си с патос
-Колеги,ние лекарите имаме много врагове на този свят...
Чува се глас от залата
-И още повече на оня свят

Theodora

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 991
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #132 -: 23-12-2011, 16:13:21 »

E те това е издънка !  tooth Искала съм да напиша ПЛОДОВ!  :Content_4 - emotloader:
Активен
Psychonaut

grow

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #133 -: 24-12-2011, 01:29:06 »

Theodora@ Теди тия полови фрешове за закуска са най-вървежни  :P
Бате Бино@ бате Бино доста напоителен коментар няколко поста по-нагоре  :Content_14:.И аз съм скептичен за произхода,съхранението и отностно намеренията на търговците като цяло,особено ако иде реч за добавки,но пък за това всеки си преценява за себе си.
За Ортодоксалният не бях срещал напоследък толкова положително отношение към него,явно е че липсва на мнозина,жалко е че системата казва Не.Аз не успях да го хвана в действие но наред с арогантния и спонтанен стил,поне моите наблюдения виждат чист реализъм в изказванията му.
На мен ми е интересно ако не те затруднява да разкажеш още подробности от срещата ти с този билкар Бошнаков.Какво го е вдъхновило него,как е стигнал до крепко здраве,и дали 6ят тибетец не е замесен тука случайно :P
Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

getready

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #134 -: 27-12-2011, 16:20:15 »

Здравейте! Преди месец си взех спирулина (био) на прах и си я забърквам на шейк с банан почти всеки ден. На опаковката, както и в доста сайтове, пише, че препоръчителната дневна доза е от 1 до 5 грама.

Поразрових се още малко и намерих няколко сайта, в които пише, че на практика можеш да приемаш колкото искаш спирулина, защото тя е храна, а не лекарство.

Какво мислтие вие? Какво сте чели и как приемате спирулината?

Цитат от http://www.chlorellafactor.com/chlorella-spirulina-30.html

Цитат

Цитат
Spirulina
Disease-fighting dose: 20 grams / day
Maintenance dose: 10 grams / day
Athlete dose: as much as 60 grams / day
Upper limit: there is no upper limit. You can eat spirulina like food. If you eat "too much," you will simply get full.
Активен

com_pot

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 310
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #135 -: 27-12-2011, 22:32:05 »

Теб какво те притеснява - да не се окаже, че си пил дълго време спирулина, а на края да се окаже, че ефектът е никакъв, защото количествата са били прекалено малки?

Според мен няма такъв вариант. Колкото - толкова. Тялото ти ще оцени жеста, че му разнообразяваш менюто с хранителни вещества. И сам ще си го усетиш, ако не е ок така и ти трябва повече.

А оптималната доза всеки си я усеща, особено пък щом вземаш спирулина на прах, а не на таблетки. На мен лично две чаени лъжици на ден са ми предостатъчни.

Активен

getready

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #136 -: 28-12-2011, 20:07:42 »

Мисълта ми е, че си взех спирулината основно с идеята да имам източних на белтък в храната си, а тези препоръчителни 5 грама на ден ми се струват изключително малко. Просто се чудих ако ги надвишавам, дали няма да е вредно. За преяждане трудно може да се говори, понеже бих казал, че имам доста голям апетит.

И предвид, че тренирам редовно, дали 20-30 грама (2-3 супени лъжици) на ден ще са ми добре?

На кратко: възможно ли е ако превиша дневната доза от опаковката (1-5г) и започна да приемам толкова, колкото прочетох тук-там (30+ г) да е вредно? Това ме интересува. Страничните ефекти, като позеленяване на крайния продукт далеч не ме притесняват  ;D
Активен

shofilev

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 376
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #137 -: 15-02-2012, 00:39:29 »

Както и АФА, спирулина съдържа вещества, активиращи различните функции на организма и които го карат да работи на по-високи обороти. В този смисъл може да се направи аналогия с двигателя на колата - ако постоянно го пришпорваш на високи обороти, той ще дава повече от себе си, но и по-бързо ще отиде за скраб. :)
Понеже вече започнах с аналогията между АФА и спирулина (все пак и двете са синьо-зелени водорасли), ще споделя какво научих от д-р Дияна Стоянова (в момента е детски хирург в "Токуда болница"), която е един от лекарите с най-голям опит в прилагането на АФА в България (повече от 6000 пациенти за около 13 год.). Та тя ми обясни, че от опит е установила как АФА действа на пациентите и приказките за големи дози са продиктувани само и единствено от комерсиални подбуди и не почиват на научни и медицински аргументи, ако се използват с цел лечение (подобряване на здравето). Дори обратното - при много хора големите дози оказват негативен ефект по гореспоменатата причина. Ето и един пример, с който тя подкрепи това твърдение: при жена, вземала по-висока от обичайната доза от 1 гр. дневно, месечният цикъл е започнал да идва на две седмици, а не веднъж в месеца, както е нормално. Отделно, че при по-големи дози, вземани продължително време, се получава и нещо като пристрастяване, което не е за предпочитане.
Личното ми мнение е, че водораслите не би трябвало да се използват с цел основен източник на протеини или енергия - това би следвало да бъде традиционната храна. Те биха могли да бъдат допълнение към нея, но в разумни граници.
Аз вземам АФА от есента, като в началото не бях ориентиран за дневното количество и вземах доста по-високи дози от това, което е трябвало - ефектът беше, че около осем часа след приема им, чувствах умора и сънливост. По съвет на д-р Стоянова ги спрях изцяло за известно време и след това ги вземах по 1 гр. дневно. И то дори само когато усещах, че се разболявам - в тези случаи ефектът беше наистина поразителен - за часове или на другия ден най-късно (ако ги вземех при първи симптоми). Сега ги вземам ежедневно с профилактична цел - да не се разболея от циркулиращите в момента вируси.
Ежедневно високите дози карат организма да се чувства зависим от тяхното стимулиращо действие - това го сподели и един съфорумец от Варна - когато спрял приемът им (по 3 суп. лъжици дневно в комбинация с още толкова спирулина и хлорела) се почувствал много дискомфортно (а вероятно е понижил и спортните си резултати). И тъй като до момента няма направени достатъчно задълбочени изследвания как се отразавя по-продължителен прием на големи дози водорасли върху здравето на съвременния човек, то може би най-добре е да не се прекалява с количества над утвърдените като допустими.
Активен

kokolqja

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 33
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #138 -: 11-01-2013, 18:39:08 »

От къде си купувате АФА?
Активен

shofilev

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 376
Re:Водорасли на прах - как?
« Отговор #139 -: 13-01-2013, 02:02:21 »

Варианти - много. Най-евтино излиза от чужбина, особено ако твой познат живее там и ти ги изпрати. Така се спестява мито и други надценки на вносителите. Иначе по-лесно е да си ги купиш от някой, който ги внася, но е и по-скъпо. Аз първоначално купувах от "Аквасорс" (имам дистрибуторски договор, който подписах само за мои лични нужди), но след това започнах да купувам от "Дива енерджи" http://www.diva-energy.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/e3-afa/cena-e3afa - голямата опаковка излиза с около 20% по-евтино от тази на "Аквасорс" и то по дистрибуторска цена.
При сушените водорасли е много важен процесът на сушене. При неправилно сушене няма никаква полза от тях. Това означава, че трябва да се обръща внимание на фирмата производител, не само на вносителя. ;)
Активен
 

Страницата е създадена за 0.095 секунди с 24 запитвания.