Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: прочистване от паразити  (Прочетена 164675 пъти)

taurus

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131
Re:прочистване от паразити
« Отговор #160 -: 13-03-2016, 13:48:36 »

Ето тука има източник, в предаването на Гала:

https://www.youtube.com/watch?v=TfG4__f55Xc

а тука пък има жестоко противопоставяне:

http://6nine.net/2016/03/03/%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA/

....и накрая всеки си избира на какво да вярва. :whistling2 - emotloader:
Точно това е гледала майка ми, но ме съмнява и мен метода й.

Затова питам дали има по-изпитани системи, за уринолечение и книга?

Чувал съм за такова с варенето й.
« Последна редакция: 13-03-2016, 13:51:10 от taurus »
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:прочистване от паразити
« Отговор #161 -: 13-03-2016, 22:45:32 »

Четете и анализирайте , наработвайте сами , за да можете да преценявате кой е прав и кой е зловещ дилетант. За да се прецени кой от спорещите е компетентен, е нужно да е наработена собствена компетентност по съответният въпрос.
Иначе ще сме принудени да прибягваме да косвени доказателства  за нечия правота  - каква му е титлата, колко е известен, какъв му е изказът, колко последователи имал,колко езици говорел,  как се обличал.. и т.н
Което няма никакво отношение към ефективността на  самата методика.
В "опровержението" този зловещ дилетант-биолог разчита именно на такива косвени улики, с които да си защити тезата. В биологията може и да е добър, но тук вече има  натуропатия, нещо доста различно от това, което са му преподавали в училище.  
 Толкова е ограничен, че слага всичко в термина "наука" . А вече и децата са  наясно , че има наука и наука.
 Удобната се приема "официално", неудобната се заклеймява и осмива.
« Последна редакция: 13-03-2016, 22:50:05 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:прочистване от паразити
« Отговор #162 -: 09-04-2016, 16:50:53 »

Хммм, ето и моите 5 стотинки:
1. Защо няма никакви паразити по ...например добре измита чиния...? Защо "болестотворните" паразити, живеещи в човешките организми не живеят и ...по дърветата? И т.н....
2. Всички микро- и макро-организми са много нежни и съществуват (живеят, хранят се, изакват се, размножават се и пр.) в много тесен обсег на физико-химико-температуро-влажни условия. Например много от тях умират при повишаване на телесната ни температура до 39-40 градуса.
3. Ако въпросните "болестотворни" гадинки бяха толкова лоши и всеядни, отдавна, отдавна да са ни изяли - съвсем и докрай. Което не се е случило, нали?
4. Да не прекаляваме с изброяванията: с една дума, всеки ден всички хора влизаме в допир с безброй микроорганизми, техни спори, яйца и т.н. и т.н. - не можем да ги изтребим.
5. Те се хранят само с натрупаните от нашата глупост боклуци! И ако ги нямаше тези "болестотворни" паразити, ние щяхме да мрем от просто натрупване на боклуци в телата ни до пълно спиране работата на системи и органи - доста преди сега наблюдаваните срокове. Затова те не са болестотворни (по-"нАучно" - патогенни), а само ни показват прекомерно натрупване на боклуци - та ако искаме, да обърнем някакво внимание... Обичайната първична, инстинктивна, еволюционно доказала се спасителна реакция е отсъствие на апетит - за известно време.
6. В действителност всички микро- и макро- същества, паразитиращи в телата ни, помагат по свой начин. Някои изакват повече или по-малко полезни за нас химически съединения и смеси, други - изяждат части от натрупаните от нашата безпросветна лакомия боклуци и отрови, а същевременно опитите за въздействие от страна на имунната ни система ни довежда до правилни решения - няколко дни (поне!) да приемаме само течности, почивки сън...
7. Защо никой не докладва многоучени изводи от изследвания на болестотворни и полезни паразити в телата на хора, пили само вода 15 - 20 - 30 - 60(!!) дни?!?!
За мен верността на изводите са многократно доказани: в телата на хората от т. 7. НЯМА НИКАКВИ паразити по най-малко 2 причини:
          а) Те няма какво да ядат;
          б) Те не ядат жива човешка плът;
8. А какво става с постоянно попадащите в устата и носа ни нови паразити? Много лесно: освободената от непосилен товар имунна система, дори без никакви ваксини, се справя с тях за секунди.

9. Тоест: "Прочистване от паразити" е грешно зададен въпрос. Самото прочистване не премахва храната на паразитите и на другия ден след прочистването ще ги имаме пак!.. Ако пък прочистим себе си от ХРАНА за паразитите, сме решили въпроса - поне на физическо ниво.
Може и още...

    Моля, извинете ме за разгорещяването.  :flower:
« Последна редакция: 09-04-2016, 16:54:44 от Vov »
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

moridin

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 9
Re:прочистване от паразити
« Отговор #163 -: 10-04-2016, 09:55:02 »

Кои храни да се избягват тогава? Само на вода не може да си живее.
Активен

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:прочистване от паразити
« Отговор #164 -: 11-04-2016, 07:45:53 »

Кои храни да се избягват тогава? Само на вода не може да си живее.
Ето го отговора: "Защо никой не докладва многоучени изводи от изследвания на болестотворни и полезни паразити в телата на хора, пили само вода 15 - 20 - 30 - 60(!!) дни?!?!"
Можеш да живееш само на вода до 60 дни(макар,че не е сигурно дали не може и повече ;)),като след въздържанието от храна на паразитите надали ще им се иска да обитават бедното откъм харна за тях тяло.
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:прочистване от паразити
« Отговор #165 -: 11-04-2016, 14:48:47 »

Запознайте се , мили мои драги, малко по-добре с какво се хранят паразитите  ;) При глистите е както казва  Вов, но при останалите не е :)
  По-голямата част от нашествениците  са КРЪВОСМУЧЕЩИ. Което значи , че се хранят с кръв :)  Това важи особено силно за вътреклетъчните паразити - живеят в клетката , където  закусват и обядват
( вечерята  може би пропускат :) )  с кръвчица.
Това е и най-вероятната причина за МАЛОКРЪВИЕ ( нисък хемоглобин) - наличие на вътреклетъчни празити.    ;)
И той е нисък, не защото липсва желязо, а защото бацилите просто го изяждат хемоглобина ( който е белтък) . Мощно противопаразитно прочистване  премахва причината ,след което  набързо с подходящи добавки ( хлорофил+B12) параметрите на кръвта се възстановяват.  ;)
А след като се хранят с кръв тези паразити, това означава , че и напълно здрави хора могат да станат жертва. Тоест - не е необходимо да са замърсени отвътре. Проблемът е в имунната система. Което , разбира се ,  наистина може да бъде в следствие на "зашлакованост", но може да е и от друго :)  
Какво е "другото" ли ? :)  Ами например  гастрит с понижена киселинност . При него се отделя по-малко количество солна киселина , която е важна обаче , освен за храносмилане , така и за достатъчната концентрация на свободен хлор в кръвта  ;)  А свободният хлор е мощен   дезинфектант , унищожител на всякакви патогени! (   Това не е споменавано досега във форума , за мен също беше ново до скоро )

2. От паразити до паразити има голяма разлика.  Гладуването ( но якото такова, както и каскадното) може да изтреби всички паразити до крак ( бацили, вируси , глисти..) , обаче ако някои функции в организма не са възстановени, е ясно , че глистите  ще цъфнат пак някой слънчев ден.  :Content_22: А тези функции са само две -  оптималното производство на солна киселина и оптимално производство на жлъчка. Това са единствените оръжия, с които организмът разполага срещу по-едрите паразити - глистните . Нарушени ли са тези функции, нищо не може да ги спре гадинките.  Имунната система срещу тях е безсилна, твърде големи  по размер са.
 Тя е активна само срещу по-малките по размер пришълци - вируси, бацили, гъбички.
Затова когато се говори за "паразити" , е нужно да се уточни за кои от тях точно става дума.

Тоест, гладуването е силно само срещу по-малките нашественици . Срещу по-големите е нужен здрав стомах , здрав черен дроб и здрав жлъчен мехур ( за да освобождава жлъчката в нужният момент! А не самопроизволно или със закъснение , както е при дискинезия на жлъчния мехур)  с оглед да се предотврати бъдещо заразяване.

Да не забравяме също така , че глисти има в почти всички ДИВИ животни и птици, които трудно можем да обвиним , че са допуснали натрупване на боклуци в телата си :)  
 
Моридин, надявам се ,  (ако си прочел дотук  де :) ) че е станало ясно кое е важното - ако визираш глистите - при тях внимавай не толкова за  храната, а за състоянието на храносмилателните ти органи  ;)
Ако визираш останалите паразити - бацили, вируси, тъбички.. и др. - тогава - имунната система.

Най-рисковите храни за глисти, за които се сещам , са сладководни риби недобре изпечени, ( месо също) .
За гъбички -  храни , които плесенясват - фъстъци, ядки, масла разни  и др. , както и  всички тестени изделия, при които се използва мая.
 Маята, знаеш, са особен род изкуствено създадени! гъбички ( дрожди) ,които не умират при високата температура. Затова погрешно ги наричат "термофилни" , но по-точно е  да се нарекат  термолатентни.  
« Последна редакция: 11-04-2016, 15:32:34 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:прочистване от паразити
« Отговор #166 -: 13-04-2016, 17:21:25 »

Е, да, здравето ни никога не е толкова лесен и прост въпрос, както би ни се искало...
"Якото" прочистване - изхвърляне и усвояване на натрупаните излишъци и отрови в телата (и в мислите, стремежите, осъзнатостта...) ни е единствения известен на мен естествен метод, предизвикващ/позволяващ ни да произведем много пъти повече стволови клетки. Точно те участват в невероятно пълното възстановяване на увредени органи и системи...
А вече възстановените органи и системи заработват като нови и намаляват почти до нула възможността от последващо заразяване (при условие, че не се върнем към старото хранене, пиене, дъвчене, дишане, мислене, движение...).
Ако перифразирам Илф и Петров: здравето е като шумата, просто няма кой да се наведе и да си събере... :flower:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

TodHuk

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 83
  • be water..
Re:прочистване от паразити
« Отговор #167 -: 15-04-2016, 11:44:48 »

Към ББ
С голяма благодарност към ББ, който даде такова подробно описание за паразитите искам да попитам:
Е ли възможно с якото гладуване да се изчистим и от по-големите паразити?
/В случая изказвам предположението, че процеса на гладолечение трябва да подобри състоянието на храносмилателните ни органи и така индиректно да ни отърве от глистите./
Активен
Когато пациента иска да оздравее, медицината е безсилна

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:прочистване от паразити
« Отговор #168 -: 15-04-2016, 16:49:01 »

TodHuk, благодаря.
Тук корифей по въпросите на гладуването е Вов. (Аз съм теоретик, популяризатор и малък практик )
Но предполагам , че и за Вов ще е много трудно да каже, заради изключително трудното диагностиране на глистите!! Не знаем какво сме имали  "преди гладуването" и няма как  да разберем какво е останало "след".
За съжаление у нас в БГ не се прави единственият точен анализ за глисти - имуноферментният, тоест - ДНК метода. ( Прави се в Русия , в Западна Европа и зад океана ) 

Аз се базирам на голямата практика на моят приятел от Евпатория - д-р Хрушчов ,кмн,  гастроентеролог, натуропат, гладолечител, суровоядец. Той казва , че най-силно е каскадното сухо гладуване, при което всякакъв паразит се ликвидирва! Но такова гладуване е тежко изпитание. 

Подобряването на храносмилателната дейност , ако такава се постигне ( чрез глад) ще помогне за бъдещи случаи на заразяване. Но за настоящи "съжители" не мога да кажа как и колко дълго трябва да се гладува.
Може би трябва да се пита в руският форум, там има колосално количество информация и практика за всевъзможни състояния!  
« Последна редакция: 15-04-2016, 16:50:50 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:прочистване от паразити
« Отговор #169 -: 20-04-2016, 16:52:05 »

Отговорът е ясен: Не съм правил истински изследвания с научни методи и средства.
99,99% съм убеден, че в черва, където 15-20 дни не е постъпвмала храна, а само отрови от околните тъкани, не остава никакъв глист.
Косвено доказателство за тази увереност е наблюдаваното при всички стремително нарастване на теглото от първите дни на захранване, като не забравяме, че то включва вода и сокове от зеленчуци, сокове от плодове, плавно и в малки количества включваме стъргани, рязани такива и пр... все количества храни, съдържащи в пъти по-малко хранителни съставки (въглехидрати, белтъчини, мазнини...) от обичайното хранене. И това е още в периода на бавничко възстановяване на чревната флора, с доста значителни физически натоварвания. НО, като няма глисти, като всичко е доста пречистено, КПД на усвояване на храната е много по-висок.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

TodHuk

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 83
  • be water..
Re:прочистване от паразити
« Отговор #170 -: 21-04-2016, 03:29:57 »

Vov,
това че качваме по някой друг килограм след гладуване е напълно нормално в повечето случаи. И съответно не е индикация за липсата на глисти.
Активен
Когато пациента иска да оздравее, медицината е безсилна

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:прочистване от паразити
« Отговор #171 -: 21-04-2016, 21:45:13 »

Щом казваш.

П.П. Както кажеш. Но ако решиш да практикуваш и внимателно наблюдаваш ...27 години - кратки и продължителни въздържания от храна на много хора, включително излагането им на всякакви нехигиенизирани храни, дишане в спарени/задушни/пълни със зарази помещения и пр. и пр. - от хора, пречистени и пречистващи се по известната методика, може да промениш мнението си.
 Или пък - не.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

TodHuk

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 83
  • be water..
Re:прочистване от паразити
« Отговор #172 -: 22-04-2016, 06:39:14 »

Vov,
Уважавам твоя опит и знания. Освен това вярвам, че това което казваш е така. Просто аргумента с покачването на теглото ми се вижда непълен и не даващ точна преценка..
Активен
Когато пациента иска да оздравее, медицината е безсилна

iskrena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1122
Re:прочистване от паразити
« Отговор #173 -: 23-04-2016, 16:32:09 »

И това е още в периода на бавничко възстановяване на чревната флора, с доста значителни физически натоварвания. НО, като няма глисти, като всичко е доста пречистено, КПД на усвояване на храната е много по-висок.

а може би, просто матеболизмът значително се е забавил, Вова :)
след продължителното гладуване :)
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:прочистване от паразити
« Отговор #174 -: 23-04-2016, 17:04:49 »

Искре, метаболизъм е термин от медицината и означава набор от (електро-)химични преобразувания в клетките ни за:
- преобразуване на храната в енелгия за поддържане на различните процеси;
- преобразуване на храната в строителни частици за изграждане на тъкани, органи, структури...
- изхвърляне на отпадъци ( и отрови).

Забавяне на тези процеси, под необходимите на даден организъм скорости, се случва когато, сме замърсени... Ускоряване може да се получи/постигне с повече ензими, с почистване, включително с временно въздържане от храна.
В периода на захранване се наблюдава учудващо значително нарастване на теглото (мускули, ако тренираме, или отново сланина, ако не тренираме), при хранене с малки количества храна и то - нискокалорична. Затова моят извод е, че поради намалените вътрешни загуби, такъв организъм успява да си набави необходимото от малко храна, поради по-голям коефициент на полезно действие (КПД) при преработване и усвояване на храната. Пък и самата храна е строго препоръчана, не включва всичко, предлагано в магазините...
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:прочистване от паразити
« Отговор #175 -: 23-04-2016, 18:51:24 »

Вова, досега никъде  не съм срещал в натуралната , а и в другата Медицина , някой да е изследвал връзката м-у интоксикация и скорост на метаболизма. Има ли някъде писано , или това е твое предположение? Интересна ми е темата.
Да, знае се , че интоксикирането при някои хора води до затлъстяване и се явява една от причините за него.
Обаче дали е за сметка на забавяне на метаболизма? ( Според мен при  силна зашлакованост има логика организмът не да забавя , а  да засилва метаболизма   като  по този начин да се опитва да си помогне  в изхвърлянето на отпадъците. Но не съм сигурен, затова ми е интересно)

Второ ,  значителното покачване на тегло при захранването  е в резултат на инстинкта за самосъхранение на организма. Велик физиологичен инстинкт.  Така той се застрахова за следващият глад и се презапасява . Това е тъй нареченият "йо-йо" ефект, който добре познават всички, които са провеждали каквито и да било диети  за отслабване, вкл. и тези от най-абсурдните :)  -  след диетата винаги качват.
И следователно , причината е може би по-скоро  този инстинкт, отколкото повишеното КПД. Понеже  след като се наблюдава и при най-безобразните диети , които нямат нищо общо с изчистване  на организма .
 
Има и още едно обяснение за това, че след гладуване се наяждаме с малко храна.
Организмът просто привиква да яде по-малко. ( както може да се свикне с много , така може и с малко :) )
Такова хранене може да се възпита и без да се гладува , просто с времето постепенно се намаляват порциите и в един момент се чудиш, как вече с малко се наяждаш :)
Това си е отделна оздравителна методика още от времето на Луиджи Корнаро през средните векове - той бил аристократ , който здраво си угаждал и към 30те  вече бил "взел-дал" , смъртта чукала на портата му :) Някакъв лекар му казва, че ако иска да остане жив - пак да яде от всичко , което е ял и досега, само че най-много 350 гр храна за целият ден.  ( някакъв подобен грамаж беше) Луиджи почва да яде точно по този начин, оздравява и доживява почти до 100.  

 
« Последна редакция: 23-04-2016, 19:29:22 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:прочистване от паразити
« Отговор #176 -: 25-04-2016, 23:26:09 »

...Харесвам такива разговори...
Бино, в замърсен организъм (физическо тяло, мисли, стремежи, представи, вярвания, мечти...) скоростта на всички процеси в тялото се намалява. Смятам, всеки е наблюдавал... Вероятно за изключение може да се приеме повишена сприхавост, раздразнителност и подобни.. при такива хора. Последните не противоречат на първото твърдение.
Изобщо в замърсено тяло скоростта на всички процеси се забавя... късно е и не ми се пише подробно : имам пред вид обмен на вещества.
Без специални методи многократно съм наблюдавал значително, видимо ускоряване на обмяна на веществата след почистване и не виждам нищо чудно в това. Особено силно се променя издръжливостта на мускулите и способността им бързо да се възстановяват след натоварване, същото се отнася за работата на мозъка, на всички жлези... ;)
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:прочистване от паразити
« Отговор #177 -: 23-04-2017, 12:56:05 »

Попаднах на много интересна информация и бързам да я споделя  :heart_2:
Руска "колежка" се заслушала  в разговор между двама възрастни рибари. Оплаквали се , че преди 30-40 години  само 10-20% от рибата била заразена с глисти, докато сега, процентът бил 60-70 !
Интересно , какви биха могли да са причините ?  :surpris_23:
1. Вероятно рибите вече не са толкова "позитивномислещи" и не вярват достатъчно в оздравяването си ( както съветва например Брус  Липтън?  ;)
2. Вероятно имат повече "отрицателни мисловни модели" ( по Л.Хей ) в сравнение с предците си?  :surpris_23:
3. Вероятно изживяват повече  и по-силни душевни травми ? ( по д-р Хамер )   
4. Вероятно наработват повече грехове, които изкупуват посредством паразитози ?
6. Вероятно са подложени на по-голям стрес?
7. Настъпили са промени във вълновият им геном, защото са почнали да ругаят по-често?
8  Не са "квантово синхронизирани" , не се хранят "в зоната" или  "според кръвната група" ?
Докато при хората тези ,горните причини ,(считани от някои за ОСНОВНИ.. ) могат и да минат, то при рибите - едва ли..  tooth
Колкото и да се напъвам, и аз като авторката на поста, не мога да се сетя за друга причина , освен за влошената екология.
А щом тя може да е толкова силен фактор при рибите,  защо нас ни заливат с   все по-засукани парапсихологични ,мистични, езотерични, психосоматични енергоинформационни и прочие  причини, а не се каже в прав текст: докато има отрови- всичко друго е на втори план.  :pensif_29:
Някой ако се сеща друго, да споделя  :kisss:




http://forum.tv-pomogisebesam.ru/viewtopic.php?t=621
Добавлено: Пт Июн 29, 2012 2:59 pm    Заголовок сообщения:    
________________________________________
Ехала в электричке и стала невольным участником разговора рыбаков почтенного возраста.
Темой для обсуждения была - заражение глистами рыбы. По их наблюдениям лет 30-40 назад процент заражения глистами рыбы составлят--10-20%, а в настоящее время 60-70%.
И всему виновата ЭКОЛОГИЯ.


Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Bora

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3
Re:прочистване от паразити
« Отговор #178 -: 23-04-2017, 20:22:58 »

 Противовирусно действие
Пау Д’Арко проявява силна активност против вируси.

Диапазона на вируси, унищожавани с помощта на Пау Д’Арко се разпростира от тези, които предизвикват обикновена простуда, до тези които са причинители на СПИН заболяванията. Доказано е активно подтискане, унищожаване или спиране развитието на крайно опасни вируси, като вируса херпес I и II тип, пепиовируси, вирус на везикулярен стоматит, миелобластозни вируси, левкемични вируси, саркомовируси.

Много други вируси също се подтискат от Н- и А- факторите на Пау Д’Арко.

Един от Н-факторите, който се нарича бета-Пау Д’Арко и подтиска работата на вирусните ферменти, отговарящи за синтеза на ДНК и РНК. Той също така се явява инхибитор на ензима реверстранскриптаза, отговарящ за връзката РНК/ДНК.

След като работата на тези ферменти е подтисната, вируса не може да осъществява възпроизводствена активност в клетката, и по този начин да се възпроизвежда и заразява други клетки.

Такова подтискане работата на ензимите се явява отличителна характеристика на веществата, подтискащи активността на вирусите на СПИН и Епщайн-Бара. Фермента, това е ключовия момент в активността на ретровирусите. Тези вируси са известни също под името рибодиоксивируси или онковируси, предизвикващи развитие на тежки случаи на рак в експеримента.

Бета-лапахона, отделен от Пау Д’Арко чрез проста обработка със сулфурна киселина, е показал че той притежава необичайно мощно въздействие на инхибирането на реверстранскриптазата.

 

Противопаразитно действие
Компонентите на Пау Д’Арко интензивно са били изучавани за техните способности да въздействат на два достатъчно неприятни паразита. Shistosoma manconi и cruzi trypanosoma, разпространени широко в тропическите страни. Пау Д’Арко е ефективен и при двете. След оралния прием на лапахола се отделя на повърхността на кожата чрез мастните жлези, действа като бариера по пътя за проникване на микроорганизмите на вътре, деактивирайки ги веднага след тяхното попадане върху кожата. И в същото време той създава същата бариера на слизестата обвивка на стомашно-чревния тракт, предотвратявайки проникването на паразити. Механизма на действие не е изучен напълно и докрай, но има данни за нарушаване на клетъчното дишане, стимулация на клетъчното дишане, стимулация на липидното преокисляване и инхибиране на биосинтеза ДНК/РНК при паразитите.

 

Рак
Пау Д’Арко интензивно е било изучавано за потенциална антиракова активност. Даже националния институт по рака, бил привлечен в процеса на изследване, но с присъщия им маниер, той изоставил работата преди достигането на успешни резултати. Те се спрели на изучаването на лапахола, само един от компонентите на Пау Д’Арко, и щом установили че страничните действия на това вещество превишават неговото потенциално лечебно въздействие, те изоставиха този проект. Практикуващия специалист, виждайки този резултат, естествено започва скептично да се отнася към използването на отделените от растението компоненти. В подкрепа на този скептицизъм, в изследванията се вижда, че цялостното, а не разделеното на компоненти Пау Д’Арко оказва клинично противораково действие, без никакви странични ефекти.

Изследването върху животни в САЩ е направило гигантски скок напред, когато е било установено въздействието на лапахола при тежки тумори (карциносарком на Уолкер 256 и тежкия карцином на Ерлих) и асцитните клетки на тумора на Ерлих. След това тези изследвания направиха гигантски скок назад, когато била установена клиничната токсичност на лапахола, което послужило за фактическия край на тези изследвания.

Има един интересен детайл в изследванията, когато се установява, че лапахола проявява много по-голяма активност при перорален прием, отколкото при мускулно въвеждане. Тези резултати се намират в разрез с приложението на ортодоксалните лекарства, които проявяват по-голяма активност при инжекционно приложение.


Има ли в това нещо необичайно?
Може ли това да послужи като насока, че естественото (през устата) приемане е по- подходящо за натуралните препарати. Това може би е указание, че метаболизма на природните вещества започва в устата, продължава в стомаха и завършва в червата преди да премине в кръвта – така както преминават хранителните вещества. Прякото въвеждане в кръвта оставя незадействани множество метаболични процеси. Използвайки дървесината на растението някои изследователи изучавали действието на лапахола, алфа и бета-лапахона и ксилоидона върху експериментален рак (саркома yoshida и карцинома на Уолкер 256). Отбелязано е забавяне в развитието с 84% в случаите със саркомата yoshida. И никакви токсични действия!

В едно от клиничните изследвания, южноамериканските учени са давали лапахол на пациенти с различни форми на рак, включително аденокарцином на черния дроб, млечната жлеза, простата и сквамозен карцином на небето и шийката на матката.

В резултат от перорален прием се получава затихване симптомите на заболяванията при всички случаи и значително намаляване на болката.

Продължителността на лечението варира от 30 до 720 дни, но усреднено около два месеца. Например, при един от пациентите с рак на черния дроб, след осемдневно лечение значително е намаляла жълтевината и се появили други признаци за подобряване на състоянието.

Някои изследователи смятат, че приемайки директно флоам от натуралното Пау Д’Арко, може да бъдат постигнати същите резултати, а някои подчертават, че се постигат още по-добри резултати при използването на натурален флоам.

Цитат:”При проба от лапаротомия беше установено, че имам ракови поражения на яйчниците, стомаха, тънките черва и черния дроб. Казаха ми, че ще преживея още четири до шест месеца. Аз реших да се настроя за борба. Минах през химиотерапия, ежедневно приемах по четири капсули Пау Д’Арко, унция сок от алое и различни витамини. След 11 месеца лекарите не можаха да повярват на това, което установиха. Рака го нямаше!

Аз продължавам профилактично да се изследвам и съм убедена във вълшебното излекуване.”

 Запомнете, че тялото има само три основни процеса за освобождаване от шлаките:

- чревно изпразване;

- потене;

- уриниране;

Приемането на Пау Д’Арко може така да претовари процеса, че да възникнат неприятни усещания.

Цитат:”Моята жена умираше от рак. Тя има злокачествен тумор на виска. Болката беше толкова интензивна, че лекарите искаха да я преместят в болница за провеждане на седативна терапия, докато умре. Ние решихме да не се предаваме. Вече в продължение на три седмици тя приема Пау Д’Арко. Тумора започна да изглежда много по-добре; започна да изсъхва и вече не изглежда така заплашително. Болката значително е намаляла и моята жена може да става и да се разхожда около къщата. Нашия смъртен недъг е повален! Сега ние имаме надежда!”

 Клетъчни механизми
За своето жизнено обезпечение всяка клетка на нашето тяло изисква кислород и глюкоза, като носители на енергия. Кислород и глюкоза са необходимите компоненти в комплексния метаболитен процес, който протича в особени клетъчни структури, наричани митохондрии. Този процес изисква определено количество ферменти и коферменти. Кислорода и глюкозата се превръщат въглероден двуокис и вода, които се връщат в кръвта. Въглеродния двуокис се отделя от белите дробове ( заради това този метаболитен процес се нарича “дишане”); излишната вода се отделя чрез кожата и бъбреците.

По време на тези процеси на превръщане се отделят свободни електрони, които незабавно се оползотворяват в процеса на производство на АТФ (аденозинтрифосфат), енергийния запас на клетките – АТФ се явява молекула, необходима на всяка клетка за производство и натрупване на енергия. Тези два пътя, единият – разграждане на глюкозата, и дригия – синтез на АТФ, са тясно свързани помежду си. Ако тази връзка се прекъсне, то клетката не може повече да получава енергия и умира. Този отравящ процес е получил названието “разделяне на окислителното фосфониране”; много от тях се отнасят към Н-факторите, намиращи се в Пау Д’Арко.

Действително било установено, че Пау Д’Арко работи като болшинството други бензохинони, тоест то разделя процеса на митохондриалното окислително фосфониране на раковите клетки, без да засяга здравите клетки. Селективното унищожаване (цитотоксичност) на тумурните клетки, ето кое прави такъв привлекателен избора на Пау Д’Арко като средство за лечение на рак.

Учените винаги се опитват да установят, на кои моменти от клетъчното дишане въздействат химичните вещества. Компонентите на Пау Д’Арко очевидно действат на няколко етапа от дихателната верига, инхибирайки ту фермента, ту кофермента, необходими за правилното построяване на цялата верига.

В частност Пау Д’Арко инхибира правилно функциониране на АТФ-а, фермента, който катализира последната стъпка в синтеза на АТФ.

Така също е показано, че лапахола инхибира друго вещество, необходимо за клетъчното възпроизвеждане: уридин трифосфат. Тази молекула се явява основен източник на вещества (наричани пиримидин нуклеотиди), необходими на клетките за изграждане на ДНК и РНК и болшинството други важни белтъци на организма.

Пау Д’Арко може съществено да блокира синтеза на пирамидините в ракови клетки (по пътя на инхибиране на фермента дехидрофотат дехидрогеназа). В резултат раковата клетка умира.

http://www.coralclub.vselena.com/pau_darko.htm
Активен

iskrena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1122
Re:прочистване от паразити
« Отговор #179 -: 23-04-2017, 20:31:35 »

бравос, Бино!    :flowers2:
много добър анализ си спретнал на нещата, обективен и водещ до единствения логичен извод!    :flowers2:
Активен
 

Страницата е създадена за 0.099 секунди с 23 запитвания.