Да взема отношение по въпроса с рибите ...много са причините, които може да влияят за повечето глисти и паразити според мен:
1. Някои риби водят доста по-застоял начин на живот от предшествениците си, защото са хранени на готово и липсата на движение ги окислява и липсата на достатъчно кислород в клетките им води до по-подходяща среща за развитие на глисти и други гадости
2. Тия пък дето са на свобода са доста по-стресирани - намалели са пасажите в световен мащаб и по-трудно успяват да изхранят себе си и семействата си - стрес дали ще намерят храна. Също така повече кораби и повече шум, който пречи на рибите да си кажат приказката и сигурно постоянно трябва да си говорят на висок глас помежду си, което е изнервящо и изтощаващо

3. Истината е, че правата на рибите като цяло не са особено защитени - общо взето имат само задължение да се размножават и да служат за храна и да бъдат изтребвани ...това е масов геноцид срещу рибите в световен мащаб ....и ако аз бях риба, щях съзнателно да се старая да се налея с глисти и паразити само и само да отърва кожата...
4. Така че въз основа на стреса или обездвижването, напълно е възможно рибите все повече квантово да се дисбалансират от трепканията на Вселената и това също да е фактор.
5. Риби се хранят с риби, ако една риба яде болна риба ..нормално и тя да стане болна! Мисля, че трябва да се обърне внимание и да се запознаят рибите с предимствата на органик-рибите, които са се хранили в екологично чисти райони ...и да се избягва канибализма над джънк-рибите, особено близо до франчайзерите на МакРибалс
Възможни решения на проблемите:
1. Гладуване - понеже рибите са изцяло във водна среда, може спокойно да изкарат едно 3 месечно разтоварване да се поизчистят от токсините и да се избавят от паразитите
2. Задължителна диета - да се нападат основно активно спортуващи риби, идващи от екологично чисти водни потоци
3. Да се прилага алтернативно дишане - редуване на ляво и дясно хрило за редуциране на стреса
4. Хубаво ще е по 1 час на ден медитация
5. Рьога - йога за риби, или друг вид гимнастика поне 1 път дневно, най-добре сутрин при събуждане
Човекът също вероятно може да помогне в овладяването на този проблем, но едва ли ще го направи ....ние сме все пак доста по-висши, така че рибите да му мислят и да се оправят

Мен лично ми е жал за рибите, затова сам съм решил да им дам пример със себе си как се махат тия гадове с газове, катрани, тройчатки и други приспособления ....а съм сигурен, че газ и катрани спокойно може да се намерят и в моретата и океаните, така че да почват и те една противопаразитна програма и да видим