Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 6   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Raw Success  (Прочетена 71751 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
vasilena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1059


« Отговор #40 -: 17-10-2009, 18:07:05 »

Пепсън,ти направи ли я шанката ли още не си ?
 намигам
Активен
Petko
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2359WWW
« Отговор #41 -: 17-10-2009, 20:44:19 »

Още не съм...пак го отложих....надявам се да е сега края на месеца Smiley
Активен

“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
vladi
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 486« Отговор #42 -: 20-10-2009, 07:35:03 »

Петко, благодаря ти за отговора! Не съм се задълбочавала в материята и не знам какви са минусите на клизмите. егло прегледах дискусия по темата в някакъв форум, ако я намеря, ще пусна препратка - можем и тук да я обсъдим. На мен клизмите не са ми неприятни, а нямам навик да ги правя често.

И не от тънкото черво, а целия стомашно-чревен тракт изчиства - от гърлото, хранопровода, стомаха, и всички черва наред Grin
Именно! Споменах само тънките черва, за да наблегна, че прави нещо повече от клизмата  намигам. Точно за това се чудех защо след като има средство, което чисти цялата храносмилателна система от-до, се набляга на клизмата, която чисти само изхода.
Активен

Petko
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2359WWW
« Отговор #43 -: 20-10-2009, 08:56:48 »

Споменах само тънките черва, за да наблегна, че прави нещо повече от клизмата  намигам. Точно за това се чудех защо след като има средство, което чисти цялата храносмилателна система от-до, се набляга на клизмата, която чисти само изхода.
Дебелото черво съдържа много втвърдени напластявания, налепи, които особено във възходящия дял остават и не се отмиват с Шанка Пракшалана. И резултатът е частично изчистване. А и при клизмите накисваме червото, за да се изчисти максимално.
Казваш "само изхода", но иманно от там идват много болести. Виж тук -
http://www.zemianazaem.com/?p=150 - супер статия за това, което ме питаш намигам
http://www.zemianazaem.com/?p=179
Активен

“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
veronika_l
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 68


« Отговор #44 -: 21-10-2009, 09:10:47 »

Чакам с нетърпение продължението  flowers2
Активен
radosti
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 396« Отговор #45 -: 22-10-2009, 13:10:32 »

Аз ви зарязах съвсем ама че съм, но сега довършвам дипломната си работа  police...Приключили  продължавам да превеждам Smiley
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз
vasilena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1059


« Отговор #46 -: 22-10-2009, 15:48:14 »

Ооооо,дипомна работа,значи и ти  си на финалната права,radosti намигам
Успех слънце
Активен
radosti
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 396« Отговор #47 -: 25-10-2009, 19:15:42 »

Стъпка 2: Избягване на недостиги
Могат ли 100% Суровоядци да  имат недостиг на витамини и минерали?
Абсолютно, освен ако не приемат разнообразни свежи био зеленчукови сокове

Зеленчукови фрешове

Обезпокоително често може да се срещнат суровоядци с хранителни недостиги. Развалени зъби, окапване на коса, намалена продължителност на живота и от други не приятни последици, са страдали много от последователите на този предполагаем идеален начин на живот. Неоспоримо, решението в нашия модерен свят са Зеленчуковите фрешове.  
Разнообразните зеленчуковите фрешове са необходими, за да прехвърлим 100-летие с отличителна жизненост; необходими са за нашия дългосрочен Суровоядски успех.

Наскоро срещнах един мой приятел, който беше суровоядец от 10-я. През годините на нашето познанство, той се беше наслушал на моите приказки за важността на зеленчуковите фрешове.  Хранеше се добре- нямаше навик да преяжда с плодове и поемаше 2  или 3 прости ядения на ден. Привикнал към този стриктен  режим, той и негово тяло се противели на соковете. Той беше добре последния път, когато се видяхме, преди 1 година. Но сега имаше нещо различно в неговата външност, но не можех да разбера какво точно.  Toй ми сподели, че неговите зъби са се разрушили, до такава степен, че се наложило да си сложи цял комплект изкуствени зъби. За съжаление, това не е необичайно признание за един дългосрочен суровоядец.
100%-вата суровоядна диета без зеленчукови фрешове е диета на недостига.

Това, което ще споделя с вас е много важно и искам да го кажа директно, затова направо ще цитирам част от книгата на д-р Норман Уолкър- "Свежи зеленчукови и плодови сокове":

   Изцяло суровоядния режим, без приема на достатъчно по количество и  разнообразие фрешове , е равнозначен на липса/ недостиг. Причината за този недостиг, се крие във факта, че голям % от атомите в хранителните вещества на суровите храни , се използват като гориво за енергия от храносмилателните органи за смелването и усвояването на храната, което обикновено отнема 3, 4 или 5 часа след всяко ядене.Taка по-голяма част от атомите се използват за гориво, и малка част от тях за подновяване на клетките и тъканите.
Обаче,  когато пием  зеленчукови фрешове, цялата ситуация се променя, тъй като те се смилат за 10-15 мин.  и така се използват почти изцялo за „нахранване" и обновяване на клетките, тъканите, жлезите. В този случай резултатът е очевиден, като целият процес на смилане и усвояване се извършва на максимална степен и най-ефикасно, и то с минимално усилие от страна на самата храносмилателна система. „


Фрешовете от разнообразни зеленчуци са оптималният начин да си доставим витамините и минералите, от които се нуждаем. Нашето тяло обича зеленчукови сокове. Teчността отива направо в нашите тънки черва и лесно се усвоява. Фрешовете са най-добрият естествен начин да си набавим витамините и минералите, в тяхната най- лесна за усвояване форма- течна, течна, ТЕЧНА! Опитай да пиеш поне два сока по 470 мл. на ден .
                                  Изстискване срещу блиндиране?

Блендирането на плодовете и зеленчуците може да бъде чудесен начин да си приготвяте вашата сурова храна. Блендираната храна се смила лесно. Допълнително, блиндирането “разкъсва” стените на клетките на плодовете и зеленчуците, правейки  хранителните вещества по достъпни за нашето тяло, отколкото биха ги направили нашите зъби, освен ако не дъвчем достатъчно. Обаче блиндирането НЕ замества фрешовете. Изстисканата храна значително по-лесно се асимилира тъй като фибрите и твърдостта  са отстранени. Фрешът е проста и перфектна течност. За разлика от блиндираната салата, при фреша  всяка частица хранително вещество може да се използва за регенериране/ обновление, а не за храносмилане.

Бъди усърден в дъвченето на  блиндираните храни.  Може да бъде изкушаващо бързо да преглътнеш блиндираната храна, защото нищо твърдо не спира между зъбите ти. Обаче щом в храната ти има фибри, дъвченето е необходимо , за да се подготви стомахът за храносмилането. Пренебрегването на тази стъпка може да причини до  непълно усвояване/ абсорбция, без да споменавам газовете  и подуването. Ако блиндираш те съветвам да „сдъвчеш”  всяка една хапка докато напълно се ослюнчи  и се придвижи по сама хранопровода, а не ти съзнателно/ нарочно да преглъщаш.
Норман Уолкър напълно споделя това виждане. Той пише:
„Блендерът не е подходящ за направа на сокове. Неговата функция е само д раздроби зеленчуците,  на толкова дребно, колкото желаете, но пулпата/ целулозата си остава.


Нещо повече,  пиенето на сок заедно с пулпата/ целулозата обременява храносмилателните органи  повече от яденето на подходящо сдъвканите плодове и зеленчуци, тъй като правилното ослюнчване чрез внимателно дъвчене е определящо за пълното смилане на зеленчуците, когато целулозните  фибри не са премахнати. Toва не винаги става, когато фибрите са част от зеленчукова каша. Докато при фреша фибрите са премахнати  и всяка хранителна частица е готова за бързо и незабавно усвояване усвояване."


Кои сокоизтисквачки са най-добри?

Най-добрата е тази, която ще използвате постоянно. Изборът се определя от вашите финанси, времето, което сте съгласни да отделите за приготвянето на  фреша/  почистването и вашето желание за дълголетие.Аз лично използвам  създадената от  Норман Уолкър сокоизтиквачка- „Норуол”/ Norwalk Juicer, чийто сок може да се запази до 3 дена в хладилника, за разлика от други, чийто сок се разваля след 15 мин. (зависело от метода на изстискване)
« Последна редакция: 25-10-2009, 19:23:45 от radosti » Активен

"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #48 -: 27-10-2009, 07:16:31 »

Уау, сокоизстисквачка за 2500 долара.
Активен
Svetlio
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1133WWW
« Отговор #49 -: 27-10-2009, 08:07:13 »

Като има кой да ги дава ама че съм За мен това си е гавра и толкова мъдър
Кое и струва толкова...частите ли,направата ли...?Ще си взема една от 100-150лв. и пак ще си имам хубаво прясно сокче и ще го пия веднага.Какво като може да стои 3 дни в хладилник?Аз не виждам никакво предимство в това!
Активен
mariiina
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1464« Отговор #50 -: 27-10-2009, 09:07:32 »

 :kisss:аааа, зъбките за кво са ви ,бе деца, тях кво ще ги правите... сърце
Активен

...могъщият се бори само със могъщ...
Angie
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 839« Отговор #51 -: 27-10-2009, 10:02:38 »

radosti, правилно ли разбирам от твоя пост, че между блендирането и директното ядене на плодове и зеленчуци в крайна сметка е по-добре второто,  отколкото да се блендират?
Това нещо ти сама ли го написа или си го превела отнякъде? Ако второто, може ли да ми кажеш откъде? (извинявай, ако си го писала по-рано, но не мога да върна по-назад за да проверя)
Активен
Petko
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2359WWW
« Отговор #52 -: 27-10-2009, 10:09:29 »

Уау, сокоизстисквачка за 2500 долара.
Ей затва не чета американски автори и изобщо тея дето са на запад от БГ. Щото и да имат мозък в главите си все пари гледа първо да изкара...да те метне, пък дали помага или не, не му пука.
Още като четох преведения откъс се съмнявах в истинността му, но като прочетох и последното изречение ми стана ясно, за класическата маркетингова извратена стратегия.
поне два сока по 470 мл. на ден .
Малко множко е това, според мен...поне 900 мл олееее, амиии....
Ама нали имаме да продаваме сокоизтисквачки на балъци търкалям се от смях
Активен

“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
radosti
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 396« Отговор #53 -: 27-10-2009, 12:17:34 »

radosti, правилно ли разбирам от твоя пост, че между блендирането и директното ядене на плодове и зеленчуци в крайна сметка е по-добре второто,  отколкото да се блендират?
Това нещо ти сама ли го написа или си го превела отнякъде? Ако второто, може ли да ми кажеш откъде? (извинявай, ако си го писала по-рано, но не мога да върна по-назад за да проверя)

Превеждам книгата "Raw success"(както се вижда от темата Smiley )...Малко може би съм го превела неясно, съжалавям за което. Значи:
1. Блендирането е по-добре- защото се разкъсват стените на клетките и така може да усвоим повече хранителни вещества. Но авторът подчертава, че трябва пак да дъвчим и ослюнчваме внимателно блиндираната храна, понеже съдържа целулоза.Ако дъвчим старателно няма значение дали блиндираме или ядем директно плода/ зеленчука.
2. Авторът препоръчва задължително на суровоядците да приемат фрешове- понеже се усвояват директно и отнемат много малка енергия за храносмилане. Така всички витамини,минерали се изполват за подновяване на клетките.
« Последна редакция: 27-10-2009, 12:25:42 от radosti » Активен

"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз
radosti
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 396« Отговор #54 -: 27-10-2009, 12:21:57 »

Уау, сокоизстисквачка за 2500 долара.
Ей затва не чета американски автори и изобщо тея дето са на запад от БГ. Щото и да имат мозък в главите си все пари гледа първо да изкара...да те метне, пък дали помага или не, не му пука.
Още като четох преведения откъс се съмнявах в истинността му, но като прочетох и последното изречение ми стана ясно, за класическата маркетингова извратена стратегия.
поне два сока по 470 мл. на ден .
Малко множко е това, според мен...поне 900 мл олееее, амиии....
Ама нали имаме да продаваме сокоизтисквачки на балъци търкалям се от смяхЕ, той не ни кара да купуваме неговата сокоизтисквачка...Не казва, че резултатите ще бъдат различни...Така, че бих го защитила...Как всеки препоръчва за смути Витамакс...

А между другото преди да прочета това, почнах от 1 седмица да пия- 750 мл. зеленчуков фреш и вече се пристрастих:), много добре се чувствам....И ще продължа да го правя, тъй като не искам да ми опадат зъбите или косата :Smiley
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз
Angie
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 839« Отговор #55 -: 27-10-2009, 12:36:31 »

Благодаря, radosti, за уточнението! Сещам се, че някой древен мъдрец е казал: твърдата храна трябва да я пиете, а течната- да я дъвчете. Или нещо такова- в смисъл, че абсолютно всичко трябва да се дъвче добре.
Активен
radosti
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 396« Отговор #56 -: 27-10-2009, 12:42:16 »

Благодаря, radosti, за уточнението! Сещам се, че някой древен мъдрец е казал: твърдата храна трябва да я пиете, а течната- да я дъвчете. Или нещо такова- в смисъл, че абсолютно всичко трябва да се дъвче добре.

И аз се сетих за тази мисъл, докато превеждах Smiley...Т.е авторът сам описва- че трябва хапката сама да се придвижи по хранопровода, когато е готова...т.е вече течна...а не ние да я гълтаме съзнателно...В интерес на истината аз все още съм далеч от този начин на дъвчене :Smiley
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз
danito
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 14


« Отговор #57 -: 27-10-2009, 18:32:44 »

Radosti, да те питам само за зеленчукови фрешове ли става въпрос или и за плодови?  Smiley
Активен
radosti
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 396« Отговор #58 -: 27-10-2009, 20:16:04 »

Radosti, да те питам само за зеленчукови фрешове ли става въпрос или и за плодови?  Smiley

Зеленчукови:) Колкото са по-разнообразни толкова по-добре:) Аз си правя най-различни : моркови с краставици/ тиквички/ спанак / магданоз...Тези съм пробвала засега:)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз
Svetlio
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1133WWW
« Отговор #59 -: 27-10-2009, 20:28:54 »

Като стана дума за сокове,товами се стори интересно
http://www.kidsbg.com/home/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=13165
Имам и една книга "Сокове от зелечуци ",но незнам от къде съм я свалил.Ако намеря,ще пусна линк.

Не я намерих,но ето една друга също добра "689 безалкохолни коктейла(Соколечение) "
http://www.e-bookbg.com/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=539&dir=DESC&order=name&Itemid=61&limit=15&limitstart=60

Аааа...намерих я.На Норман Уокър книгата.
http://www.cpecs.com/libraly/articles/nw/NW_p2.pdf
« Последна редакция: 27-10-2009, 21:08:31 от Svetlio » Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 6   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: