Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Raw Success  (Прочетена 75127 пъти)

Nel

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 80
  • Мъдрецът сочи луната, а глупакът гледа в пръста м
Re:Raw Success
« Отговор #20 -: 12-06-2009, 11:24:09 »

Radosti,много интересно е всичко написано и чакам с нетърпение всеки нов ред.
Благодаря ти за труда  :-*
Активен

radosti

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 396
Re:Raw Success
« Отговор #21 -: 12-06-2009, 19:30:16 »

Съжалявам, че малко бавно става...Имах изпити, а сега започнах с дипломната работа...но се опитвам веднъж седмично да превеждам:)
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз

radosti

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 396
Re:Raw Success
« Отговор #22 -: 13-06-2009, 20:48:32 »

5.   Как усвояваме храната и въздуха?
Истина ли е  това, че ние сме това, което ядем?
Да. Истина е и това, че ние сме това, което дишаме.

„Глътка чист въздух”

След цялото дискутиране за качеството на  въздуха, важно е и да разберем и как въздухът се използва от тялото.

С всеки удар на сърцето, течността, която отива до нашето сърце е комбинация от CO2 (въглероден двуокис) , кръв, лимфа и усвоени вещества от нашата храна. Сърцето изпраща тази смес до нашите дробове. Въглеродният двуокис е отпадъчен продукт от нашите клетки  и е отровен, ако остане в нашето тяло, така че той бързо се сменя с нов кислород, чрез въздуха, който вдишваме. Все още пълен с хранителни вещества, този обновен кислороден еликсир се връща към сърцето, което ги разпраща към нашите гладни клетки.  Всяка молекула кислород, която ние вдишваме е наситена с Основата на нашата среда, нашата „мръсна вода”. Това е „чистият” въздух, който пътува през нашата кръв и се абсорбира от клетките ни. Няма измъкване от лошото качество на въздуха, освен ако не се преместите в по-чиста среда.
Както разбрахте , намаляването на токсините е това, което позволява на нашето тяло да се придвижи един етап по-нагоре  към здравето. Постоянното дишане на този мръсен въздух , не дава възможността на нашето тяло да се пречисти от него.  С всяко вдишване нашите клетки абсорбират „не перфектен” кислород. Клетките ни безполезно се опитват да се освободят от тази нечистотия, но веднага със следващото вдишване ние им предоставяме нова порция.  Клетките ни се предават и започват да възприемат този „неперфектен” кислород за нормален.  Клетката намалява  стандарта си  и почва да го възприема като „чист” въздух , отказвайки се да се бори .  Основното замърсяване на нашата околна среда е вече част от нашите клетки, от самите нас.  Ние сме продукт на нашата среда.

Ние сме това, което ядем

Същият принцип се отнася и до храната. Клетките на повечето хора, никога не си вземат почивка от лошото качество на храните, които приемат с всяко ядене. Клетките смело се опитват да се прочистят от остатъците от далеч не оптималната храна, но  със следващото угощение  целият боклук отново отива в клетките.  Клетката започва да се превръща в това,от  което не може да се прочисти; оттук ние сме това, което ядем. Или както един ентусиазиран суровоядец  го формулира „ Ние сме това, което не изхвърляме”. Ако ние искаме да се освободим от тази хранителна токсичност, трябва  увреждащите  храни постепенно да бъдат изцяло премахнати от нашата диета. Само тогава нашето здраве и жизненост  могат да се придвижат едно ниво нагоре.

Доброто усвояване е определящо

Има научно обяснение на това, как клетките ни абсорбират храната. Ще забележиш, че процесът по който клетките ни усвояват  храната, която ядем е подобен на този, по който клетките ни усвояват въздуха, който дишаме.

Първо ние ядем! Храната поема по своя опреден път на усвояване от устата към стомаха и после преминава в тънките черва- над  6 метра от тесни завъртени тръби. Там раздробените частици  се абсорбират от микроскопични влакънца, които набраздят целите ни тънки черва. Всички малки влакънца са  бели кръвни клетки от лимфната ни система.
Като миниатюрни таксита, тези клетки пренасят хранителните частици от лимфната ни система към сърцето. Други смлени хранителни частици в тънките черва се абсорбират направо в кръвта , като преминават през черния дроб и оттам към сърцето. Тези смеси от усвоени хранителни вещества , в лимфата и кръвта се нарича  хилус.  Хилусът от всички пътища на тялото се събират и отправят първо към сърцето. Кръвта, която е пълна с отпадни вещества от клетките (въглероден двуокис) също отива към сърцето. Всичко се изпраща към дробовете, където въглеродният  двуокис се сменя с нова доза кислород. Тази нова кислородна смес, която включва  хранителните  вещества от нашата храна, е готова да се изпрати до гладните клетки.

Както виждаш храненето е също като дишането. Храната, както и въздухът се транспортират до клетките за усвояване. Всеки инч от нас  е съставен от стотици хиляди клетки. Ние сме нашите клетки – ние сме това,, което дишаме и това, което ядем.  Практически погледнато ние имаме значително повече контрол върху това, което слагаме в устите си,  отколкото в дробовете . Малко може да повлияем върху основната наша среда; обаче може да избираме нашата храна  и дали да вдишваме допълнителните замърсители на въздуха.
« Последна редакция: 13-06-2009, 20:56:35 от radosti »
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз

radosti

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 396
Re:Raw Success
« Отговор #23 -: 30-06-2009, 16:29:07 »

6.   От какво се прочистваме?
Oт нашата среда, нашата храна, нашите емоции и нашите предшественици


Непълно елиминиране

Планетата Земя никога не е била толкова замърсена. Човешкото тяло никога не е било подлагана на такива увреждащи условия. Всеки ден, всеки час, всяка минута ние внасяме външни токсични елементи в нашите тела. Благодарение на закона за адаптирането, нашите тела се променят и успяват да се справят с тази непрекъснато нарастваща  мръсотия.

Нашите клетките не елиминират Основата на нашата околна среда, но те непрекъснато елиминират всяка допълнителна мръсотия, която влиза в нашия „свеж въздух” , като  облаците от газове, изпаренията от парфюми и домашните почистващи апарати.  Нашите клетки ликвидират тези допълнителните замърсявания чрез кожата, белите дробове и червата.  Според мен, ако тази вътрешна мръсотия може да бъде напълно елиминирана, нашите тела щяха да вонят ужасно, заради газовете, потта и лошия дъх.

Причината е, че не става това, е че някои токсини не се елиминират; нашето тяло не успява да се справи и някои от вредните елементи се складират е нашите клетки и тъкани. Ако сме 100 % суровоядци , не-елиминираните токсини ще ни нанесат повече вреда, отколкото ако бяхме нормално хранещи се. Нашите тела могат а понесат токсините натрупани с десетелетия с минимално видимо влияние върху качеството на живот. Но ако искаме чрез суровата диета да отидем на следващото ниво и да живеем над 100 години, нещо трябва да направим.

Уравнението на дълголетието

Околната среда е само един от многото фактори, на които е подложено човешкото тяло. Емоционалното и духовното здраве са също важни елементи, които се включват в уравнението за дълголетие . Ние сме под много по-голям стрес отколкото преди и това е много пагубно за нашето тяло.  Например, когато ние изпитваме стресови емоции – гняв, страх , завист , омраза – нашите  надбъбречни жлези произвеждат  голямо количество адреналин.  В такива високи нива адреналинът се превръща в отрова.

Заедно с това тялото трябва да се справи с „ пластмасова храна”. Менюто на праисторическия човек  не е включвало сникърс,  изкуствени добавки, пица, сода. Дори и сега да сте 100% суровоядни , най вероятно преди също сте яли пластмасови боклуци , и все още имате складирани токсини в клетките си.


Освобождаването на поколения отпадъци

Клетките на нашите пра-пра-пра-пра-пра- прародители, преди 450 години, са били много по-чисти отколкото нашите.  Отнело е поколения, за да се адаптираме към това, която сме днес , с злоупотребите, които е трябвало да свикнем. Шокиращо, но нашите клетки съдържат не- добрите избори на миналите поколения, които са довели до съвременните условия. В даден момент от нашето прочистване, ние ще елиминираме лошият избор на храна нашите  предшественици.  Като суровоядци , нашата строга пречистваща диета ще освободи  тези стари (дори от поколения) токсини  в  нашата кръв, за да се елиминират . Тези токсини са натрупани от готвената храна , която са яли те, тъй като те никога не са прочиствали толкова дълбоко.  Като добавим  нашата чувствителност към околната среда и фактът, че ние сме по-чувствителни към  увреждащото действие на стреса, става ясно защо продължителността на нашия живот страда.
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз

Mep

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 483
    • Земя назаем
Re:Raw Success
« Отговор #24 -: 05-07-2009, 23:30:33 »

Този абзац "Освобождаването на поколения отпадъци" е нещо ново за мен - не знаех, че клетките ни наследяват и токсините от предшествениците ни. Дори не се бях замисляла за това.
Всичко е толкова интересно, благодаря ти за огромния труд и отделеното време, Радости  :-*
Активен
Духът владее материята!

radosti

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 396
Re:Raw Success
« Отговор #25 -: 06-08-2009, 07:02:19 »

7.   Прочистване
Големият въпрос е : Как да успеем дългосрочно като суровоядци в тези неблагоприятни условия?
Отговорът е : Прочистване


Нашата надежда

Слава богу, има голям брой ефективни прочистващи техники, които могат да ви помогнат да бъдете успешни дългосрочни суровоядци- сауна, чернодробно прочистване, foot soaks, и най – мощното от всички- клизмата.
Причина номер 1, за 100%-те суровоядци, които не успяват в краткосрочен и дългосрочен план,  е пренебрегването на клизмите


Нашето дебело черво

Нашето дебело черво е централната пречиствателна станция на изключителната фабрика, която наричаме нашето тяло.  Отпадъчните продукти от 3-те дневни хранения се натрупват именно тук. Дебелото черво също е и главният пункт, за всеки боклук , който е елиминиран от нашите органи,за  токсините от околната среда, за отровните секрети, които се отделят от жлезите ни при стрес,  и за милионите клетки и тъкани, които са изпълнили своята цел  и идват тук, за да умрат.  Тези клетки и тъкани са мъртви протеини  и са много токсични по природа, ако им позволим да ферментират и загният. Отпадъците се натрупват в дебелото черво  и ако не го прочистваме постоянно, резултатът ще бъде по-къс живот, в сравнение ако  бяхме правили прочистване.


Ние трябва да се освобождаваме

100% суровоядска диета  е значително по-чиста , в сравнение с готвената храна.  Но дори най-добрата диета , не е по-добра от лошата диета, ако токсините не се елиминират .

Всеядните натрупват токсини в техните клетки; това е защитата на тялото срещу тази диета. Обратно, клетките на 100%-вите  суровояци  постоянно освобождават   натрупани токсини  в кръвообращението, които  се изчистват  чрез кожата, белите дробове и дебелото черво. Жизненоважно е да изхвърлим тези токсини, колкото се може по –бързо,  иначе ще ни причинят умора, тревога, главоболие и увреждане на чувствителните ни тъкани.  Ето защо специално при суровоядската диета , е изключително препоръчително  да  се подпомага  силното детоксициране,  чрез клизми или други прочистващи техники.

100 %-вото суровоядство е доживотно гладуване(fast)

Гладуването детоксикира тялото ни, понеже цялата храна се забранява. Суроовоядската диета детоксикира тялото , защото  цялата храна се отбягва , освен суровата.  В този смисъл суровоядската диета е доживотно постене.
Повечето хора не се и  замислят  да се подложат на продължително гладуване без да използват   подпомагащите  прочистващи процедури като клизми (enemas, colonics – има ли разлика между двете, аз и двете превеждам като клизми ), търкане на кожата и фрешове.  Ние осъзнаваме, че ако пренебрегнем тези подпомагащи прочистването методи, гладуването ще се превърне в изтощително, болезнено, дори и опасно изживяване.
Трябва да разберем еднаквата агресивна природа между постенето  и  суровоядството. Много хора, дори някои пионери суровоядци, не разбират тази концепция  и  това е една от причините дългосрочните суровоядци да се сблъскват с проблеми. Има много примери за 100%-ви суровоядци, които преминават на 80-90 %сурова диета, защото усещат, че при  100% не се чувстват добре.  Но по всяка вероятност, техните проблеми бързо биха преминали, ако си правиха чести прочиствания на червата.

Трябва да си направя прочистване веднага, така ли?

Повечето хора приемат за факт, че всичкият стар отпадък от предишните години на неправилно хранене,  напускат техните клетки за няколко месеца, когато са на 100 %сурова диета. Макар да е вярно , че голямо количество отпадък се отделя относително бързо, изненадващ е фактът , че човек ще прочиства старите си токсини цял живот.  Всъщност , едва след няколко десетилетия суровоядство, най-накрая човек ще може  наистина да прочисти концентрираните токсини, натрупани от неговите прадеди. Както  не се „задръстваме” с токсини за една нощ, така и не се прочистваме изцяло по магически начин,  за една нощ.


За оптимално здраве, е задължително непрестанно  да отстраняваме токсините. Така, колкото и иронично да изглежда, някой който е 100% суровояд  трябва да си прави клизми по-често, от този, който не е суровоядец. Аз препоръчвам на 100%-вите суровоядци  да си правят минимум по 1 клизма на месец. Тези, които се натъкват на проблеми, когато са на 100% сурова диета , често не разбират защо. Периодични клизми би разрешило проблемите при  95% от тези  случаи.
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз

Radula

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710
Re:Raw Success
« Отговор #26 -: 06-08-2009, 10:27:06 »

още веднъж да ти блгодаря за отделеното време и труд да превеждаш от книгата - много полезно наистина!!  :flower:  :-*
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

radosti

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 396
Re:Raw Success
« Отговор #27 -: 07-08-2009, 09:56:01 »

още веднъж да ти блгодаря за отделеното време и труд да превеждаш от книгата - много полезно наистина!!  :flower:  :-*

Aз съжалявам, че отдавна не бях превеждала, но нали е лято O0
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз

radosti

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 396
Re:Raw Success
« Отговор #28 -: 12-09-2009, 16:52:33 »

Защо клизми?
Дори и да имате 3 изхождания дневно (или не), все още ще има отпадъци   във вашата система. Помнете, че в допълнение на хранителните отпадъци , имаме и допълнителни токсични елементи, дължащи се на начина на живот в 21 век ,  за  които не сме създадени да се справяме. Дори и да елиминираме 96%, другите 4% се натрупват постепенно ден след  ден, седмица след седмица.
Трябва да имаме предвид, че много от нас, нямат перфектните хранителни навици на суровоядството. Аз съм бил свидетел как стриктни суровоядци ядат между храненията.  Яденето между храненията предполага дисбаланс между храносмилателните и метаболитните функции. Ako решите да похапнете нещо 1-2 часа след  основното ядене, вие принуждавате стомаха си да остави предното ядене полусмляно  и да обърне внимание на новата храна. Старата храна започва да ферментира и да гние, което отделя токсини , газове и подлага на стрес  целия хранителен тракт. Освен това, новата храна получава неадекватно количество хранителни сокове, като остава наполовина смляна.

Причина номер 1 за токсичността е невъзможността да елиминираме всички токсини от нашите  тела и те се струпват главно в червата. Заради дълбокия прочистващ ефект на суровите храни, много се натъкват на проблеми като акне, обриви, хемероиди и други. Те се объркват и обвиняват диетата. В същност, те са препълнени с отпадъци , които започват да излизат през кожата, докато червата не се освободят напълно.
Една единствена клизма не е  ключът. Клизмите трябва да се правят постоянно , за да продължи  прочистването на токсините. Подходящият брой клизми е уникален за всеки човек , според  диетата и условията.  Например, ако някой страда от кожни симптоми , бих препоръчал да си прави клизми на всеки 7-10 дена, докато се изчисти и с презумцията, че човекът е на 100% суроядство и не прекалява със захарите.  Това може да отнеме месеци. Ако човекът  не е напълно суровоядец , но се храни здравословно , бих му казал, че ще успее да се прочисти, но и бих го предупредил, че яденето на вредни храни като рафинирана захар и преработено нишесте,  дори и рядко, ще направи цялостното прочистване невъзможно.

Силно вярвам, че болшинството от хората , които не са успели на 100% суровоядство , биха успели,  ако правеха клизми. Има документален филм за мъж, които преминава от веганска на суровоядска диета. Първата седмица се е чувствал  така, сякаш е спечелил от тотото. След втората седмица , неговата енергия  изчезнала, чувствал се депресиран , имал неистово желание за кафе и храна, която не е употребявал от години, и е бил на път да се откаже. Отчаян той решил да си направи чревно прочистване . Веднага след това се почувствал както никога дотогава.  Клизмата прочистила събраните токсини, премахнала ненаситния му апетит и му дала много енергия. Ако не беше направил клизма той би изоставил суровоядстката диета.
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз

vasilena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1059
Re:Raw Success
« Отговор #29 -: 12-09-2009, 17:44:01 »

radosti  :flowers2:
 ;)
Активен

mariiina

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
Re:Raw Success
« Отговор #30 -: 14-09-2009, 09:57:05 »

 :love_026:УФФФФФФФФФ, хич не обичам ни да ме бъркат ни да се бъркам.....ама никъъъъъъъъъъъъъъде!!! :kisss:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Raw Success
« Отговор #31 -: 14-09-2009, 15:56:47 »

:love_026:УФФФФФФФФФ, хич не обичам ни да ме бъркат ни да се бъркам.....ама никъъъъъъъъъъъъъъде!!! :kisss:
Трябва да пробваш ;) Ефектът е голям :)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

radosti

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 396
Re:Raw Success
« Отговор #32 -: 24-09-2009, 18:05:30 »

За скептиците

Има хора, които са суровоядци или следват друга здравословна диета  и са против клизмите. Открих, че много от тях се кълнат, че са 100% суровоядци , но по-късно разбирах, че ядат някаква готвена храна. Вярвам, че всъщност истинският процент  на  100% суровоядци е много малък. Изненадващо, но има разлика в телата на един 100% суровояд и това на 95%. Този, който е 95%-в  никога не преминавал през изключителната чувствителност  и  дълбокото прочистване на токсините, и заради това може да не оценят нуждата от поддържащото прочистване, докато са на суровоядна диета.

Без допълнително прочистване,  токсините се натупват по-бързо, отколкото се отделят, като се проявяват като продължителен ненаситен апетит и загуба на енергия. Често, полу-суровоядците, които отричат клизмите,  несъзнателно искат да нарушат диетата си,  с цел да забавят детоксикацията.  Имайте това  предвид, когато някой ви каже, че не се нуждае или не вярва в  чревното прочистване.

Моето дълбоко убеждение е, че вие самите подготвяте провала си, като сте 100% на сурова диета и не правите клизми. Суровоядната диета е ДЪЛГОСРОЧНО ПРОЧИСТВАНЕ. Без пълно прочистване, има риск от самонатравяне, състояние при което клетките отделят повече токсини, отколкото тялото може да отдели.  Много дългосрочни суровоядци не разбират, че тази детоксикация продължава цял живот. След години суровоядство те може да заключат, че тяхната болнавост и ниска енергия, говорят, че този начин на живот не е за тях.  Всъщност те  се давят в техните собствени токсини и се нуждаят  от чревно прочистване. Това е една от главните причини, поради която пионерите в суровоядството не са живели добре.

Дълбоко вярвам, че някои от тези пионери  са се озадачили от техните здравни усложнения. Като последна мярка  те са се върнали към готвената диета, която предрича множество страдания и симптоми, включително и дегенеративни заболявания.  Ако вие в действителност сте били на 100% сурова диета за повече от 40 години, ставате много чувствителен  и сте в опасност, ако се отклоните от постоянната си диета.  На това ниво на напредък, връщането към готвената храна  се равнява,  както ако някой от стандартната американска диета вдишва азбест.

Познавам човек, който е развил сериозни дегенеративни заболявания  и се е излекувал чрез преминаването на здравословна диета. Той беше предупреден, че трябва да продължи да се храни така до края на живота си  и че ако се върне към старите си навици, ще си причини много проблеми.  Но като се е оженил е започнал да яде приготвеното от жена му,  защото тя би се разстроила, ако той не изяде приготвеното за него.  Неговите дегенеративни заболявания се върнаха в пълна сила. След като получи и потвърждение от лекаря си, че наистина заболяването се е завърнало, той решил никога повече да не яде от манджите на жена си. За щастие той успя да се излекува отново като премина на по-добра диета.

Време е да разсеем съмненията

Клизмите не са естествени

Както и условията на нашата планета. Лично аз не бих скъсил живота си, заради остарял принцип или философия. Бил съм свидетел на стотици успешни истории, за това как чревните прочиствания са помогнали. На края на книгата ще намерите няколко истински истории. Преди някой да пише против ползите от клизмите, бих му препоръчал сам да ги пробва.

По-добре е да се прочистя „естествено”  и да гладувам отколкото да си правя чревно прочистване

Прочистването може да е чудесно, обаче може да причини и кризи.  Aко даден суровоядец е обезпокоен, защото се е задръстил с токсини, гладуването може само да изостри проблема. Изключването напълно на храната ще накара тялото и клетките да започнат да се прочистват още на по-дълбоко ниво. Гладуването в този случай  ще засили проблема, докато  клизмите ще изведат токсините навън и ще облекчи всеки дискомфорт.

Може ли да използвам друг метод и да имам същия резултат

Другите прочистващи методи също спомагат, но те не са и доближават до ефективността на чревните прочиствания. Има причина за това. Червата са главното място, където се събират отпадъците от цялото тяло. Зaдръстени черва са основната причина за повечето заболявания.

Чревното прочистване е толкова забележително,  че подобрява силата на другите прочистващи техники, като сауната. Влизайки в сауна с мръсни черва, ще се прочистите малко. Но ако първо прочистите червата и после отидете на сауна, ще можете да се прочистите на дълбоко клетъчно ниво.

Защо тогава се чувствам по-добре като добавя зеленина, към моята диета?

Наистина, зеленолистните зеленчуци са забележителни.  Те алкализират тялото, докато го снабдяват с изобилие от минерали и хранителни вещества. Приемат на зеленина, спомага за по-лесното елиминиране на токсините. Да, ние се чувстваме по-добре, когато ядем повече зеленина  и заради това може да си помислим, че те са перфектното решение на нашите проблеми.  Обаче, това, което е в червата, трябва да бъде премахнато.  Ако наистина сте 100% суровоядци и не прочиствате  често  вашите черва, не-елиминираните токсини ще ви „заклещят” след време.

Защо имам повече газове, откакто съм суровоядец?

Едно от най-големите „скрити”оплаквания сред суровоядците  са постоянните чревни газове.Има много фактори, които предизвикват тези газове. Основните 4 са: 1. Токсините в околната среда 2.стресът- нашето емоционално здраве 3. Не-идеалните хранителни навици- преяждане, недостатъчно дъвчене, застъпване на храните, нощното хапване, лошите хранителни комбинации. 4. Продължаващата детоксикация, която ще продължи докато сме живи, тъй като сме на постоянна пречистваща диета.
Ако живеете в девствена среда, без стрес, с oтлични хранително навици, количеството газове ще бъде по-малко, но ще ги има, заради причина 4- нашето постоянно доживотно прочистване. Чревният газ е една от цената за стремежа ни към перфектност в един „неперфектен свят”.  За късмет плюсовете заслужават всеки дискомфорт.

Трябва ли да си правя клизми?

Възможно е да живееш дълъг здравословен живот при 100% сурова диета, без клизми. Но е малко вероятно обаче, да се радваш на изключително ниво на жизненост и дълголетие след като преминеш 100 годишнината си. Искам да отбележа , че няма гаранции зад дълъг живот, ДОРИ И ДА СТЕ на безупречна диета и с чисто черво.  Съществуват и други неща.  Радостта от живота и дълголетието идват и от дисциплината и духовното развитие. Но правенето на клизми е абсолютно важно за максималния успех на суровоядеца. Аз препоръчвам  на всеки 100% суровоядец да си прави минимум 1 клизма на месец, с цел отделените токсини от клетките да не преминават в кръвта.


Какво още?

Кои са другите необходими стъпки,  да се премине средната продължителност на живота?  Вярвам, че тази книга, ще ви даде основата за да станете жизнен столетник. Пионерите-суровоядци  са живели до 80-93 години, или дори до по-малко! Ако суровоядската диета е наистина идеална, ние би трябвало да живеем десетилетия по-дълго.  Единственият пионер, преминал 100 години е д-р Уолкър, който е живял до 118.  Мисля, че той ни е завещал оптималния модел за дълъг живот и здраве.  Един от трите главни принципа  са редовните чревни прочиствания и  клизмите.

« Последна редакция: 24-09-2009, 18:13:26 от radosti »
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз

mariiina

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
Re:Raw Success
« Отговор #33 -: 25-09-2009, 07:52:02 »

 :kisss:а няма ли нещо , което като пийнеш и да изхвърлишшш, токсините??? :surpris_25:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Raw Success
« Отговор #34 -: 25-09-2009, 10:46:35 »

:kisss:а няма ли нещо , което като пийнеш и да изхвърлишшш, токсините??? :surpris_25:
Бабо, остави настрана стереотипите си и почвай с клизми :pensif_29: ;D ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

mariiina

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
Re:Raw Success
« Отговор #35 -: 25-09-2009, 10:55:41 »

:kisss:а няма ли нещо , което като пийнеш и да изхвърлишшш, токсините??? :surpris_25:
Бабо, остави настрана стереотипите си и почвай с клизми :pensif_29: ;D ;)

 :kisss:цъ, цъ, цъ....аз , малко трудно проумявам, ама извинявай- пак ще питам- малко ми е трудно да си представя например как Св.Иван Рилски си прави клизми, за да се пречисти, а редичката на тези, като него е дъъълга...
  Наистина ли няма друго по- добро средство за пречистване??? :heart_2:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Raw Success
« Отговор #36 -: 25-09-2009, 11:04:58 »

Св.Иван Рилски се е отделил от хората, заради тези ''странни'' неща, които е вършил. Не го е приел народа такъв ;)
Наистина ли няма друго по- добро средство за пречистване??? :heart_2:
Няма! Питали сме Рашко много пъти за тва, и в книгите да видиш...тва е едно от категоричните неща в този начин на живот.
Сигурен съм, че ще ти хареса, като усетиш лекотата, свободата...Помисли и върху факта, че никой още не се е оплакал от тая практика...няма причина при теб да не сработи ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

vladi

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 486
Re:Raw Success
« Отговор #37 -: 16-10-2009, 15:31:33 »

Не всички автори са единодушни по въпроса за клизмите. Брег не ги препоръчва, сигурна съм, че ще се намерят и други.

Петко, интересно ми е твоя инструктор какво мисли за шанкхпракшалана. В руски източници съм чела, че я смятат за отлично средство за чистене на токсини, тъй като помита всичко и от тънкото черво, което клизмата не прави.
« Последна редакция: 26-10-2009, 15:44:31 от vladi »
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Raw Success
« Отговор #38 -: 16-10-2009, 17:40:09 »

И на мен ми е интересно за клизмите. В последно време започнах да си мисля дали да не пробвам и все не мога да се наканя! ::)
Активен

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Raw Success
« Отговор #39 -: 16-10-2009, 21:06:31 »

Не всички автори са единодушни по въпроса за клизмите. Брег не ги препоръчва, сигурна съм, че ще се намерят и други.
Това за пръв път го чувам...не знаех за минуси при клизмите. И какво им е лошото? Изчистват и полезната чревна флора...това ли? Ами с урина го няма тоя проблем, естествено ;)
Петко, интересно ми е Рашко какво мисли за шанкхпракшалана. В руски източници съм чела, че я смятат за отлично средство за чистене на токсини, тъй като помита всичко и от тънкото черво, което клизмата не прави.
Ами препоръчва я горещо, но след клизми, иначе не е същия ефекта ;)
Поне веднъж месечно може да се прави. И не от тънкото черво, а целия стомашно-чревен тракт изчиства - от гърлото, хранопровода, стомаха, и всички черва наред ;D
Ето точно как се прави - http://www.zemianazaem.com/?p=113 :love_028:
« Последна редакция: 16-10-2009, 21:10:55 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
 

Страницата е създадена за 0.105 секунди с 22 запитвания.