Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Микровибрационна терапия с компютър  (Прочетена 1336 пъти)

protek

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 44

Тук описвам накратко как в домашни условия може да използваме компютъра за проста физиотерапия със звук. За целта ще трябва да си изтеглите от Интернет една програма за тонгенератор и да разполагате със слушалки или тонколонки с усилвател. Микровибрационната терапия представлява озвучаване на части от тялото със звук, височината на който бавно се изменя от някаква начална ниска стойност /басово звучене/ до такава, която се чува като пищене и едвам се долавя от слуха. У нас този метод е известен с руското апаратче "Витафон" и вероятно сте виждали телевизионни реклами за него. Лечебните му възможности са доказани отдавна и се обясняват с резонансното разтрептяване на живата тъкан и най-вече с подобрената дейност на бъбреците, които се озвучават чрез притискане на звукоизточника към съответните места отзад на тялото. За да се запознаете с подробности разгледайте сайтовете за ВИТАФОН.

  Изтеглете от Интернет програмата за "NCH Tone Generator" като напишете на Гугълката "NCH software download". Разгледайте този звуков генератор и го пробвайте със слушалките. Трябва да направите следните настройки:

Кликвате на TONE и избирате брой на тоновете 1, режим MONO, sweep log, saw tooth duration 100000 ms /това е времето за един цикъл, 100 секунди/, Loop Play. Нагласявате началната честота /Start frequency/ на 30 , а крайната на 15000 - това са съответно началния басов звук от 30 трептения в секунда /херца/ и крайния, който се чува като писък..Ако тези настройки ви затрудняват, помолете някой с опит да ги направи и да ви покаже как се пуска тонгенератора.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.057 секунди с 23 запитвания.