Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !  (Прочетена 70430 пъти)

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Явно много са поскъпнали  тия услуги междувременно.  Аз навремето(2005)платих 200лв в центъра на Елисеева в Москва. Но това е град  изключително скъп а и прегледът продължи 4 часа! Тогава у нас още не бяха чували за "компютърна диагностика"
Не прави чест на ученичката на Л.Ковачева  да  търси максимум печалба  от горките болни хора. (Ако наистина 180 лв е самата диагностика )

За съжаление , Рима,  изпитаният и работещ метод  "на пробите и грешките" няма как да се осъществи без сериозен разход на средства  :) 
 Обаче пък се отблагодарява - изводите ,които правиш за себе си са железни! 
Аз ако ти разкажа какви пари съм дал по тези компютърни диагностики, лошо може да ти стане .. :)  ( А пък на мен какво ми е било.. :)  )
- Цялото пътуване и престой в Москва m,ep2005. Там в центъра на Елисеева  работят на "Имедис" един от най-точните уреди за комп. диагностика.  със стрелка! цена 15000 $ ( аз по този повод отидох )
- Посещение при любимия ми д-р Герасименко в Украйна 2006 2007, чак в Запорожието( на  седемте вида!! комп. диагностики в кабинета си -  на Имедис, Кирлиан, ирисова, Метатрон,по капка кръв.., вкл. и КМЭ за 50000$)  - два пъти.
- Посещение при д-р Раман Раманович в Киев (2009) пак диагностика на КМЭ ( на апарат за 25000$)
- На другия ден - пак диагностика при физика ,  при който после ходихме на обучение
- После слязох в Евпатория при другия ми любим доктор Хрушчов , там пък на "КСК БАРС" от 50000 $  ( исках да си купувам по него време , както и да си се изследдвам и аз като теб . Ама цената.. :) )
Тук у нас :
- на "Метатрон" във Варна ( два пъти)
- в центъра "Квантова медицина" в София ( много бяха смешни ,те тъкмо прохождаха- това беше една голяма кухня , докато мъжът ме замерваше с някаква кутийка и ръсеше нелепости, жена му миеше чинии )
- в център ДАР - ирисова диагностика , оня ден бяхме там.
- Термовижън във Варна ( поне три пъти съм ходил ,   диагностиката е точна иначе, докторката е мн. приятна също)
Да не се напъвам повече , че ще взема да се сетя и за още ..:)  ,  Но това са хиляди левове по най-общи разчети..

Ще обобщя скоро впечатленията си ,както обещах, ама малко време ми трябва. 
 
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

sis

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 173

  Интересно ми е да те попитам  следното. Може ли ирисодиагностиката, да даде всички данни, за заболявания, които се установяват и със скъпата апаратура или е добре да се съчетаят двата метода.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Не може , Сиси. Ако си прочела внимателно , д-р Герасименко си е  закупил 6-7 апарата. Ако един от тях можеше да свърши работата на другите , сигурно щеше да си задържи само него :)
Те са на различен принцип и всеки дава определена информация. Колко е достоверна  си е друг въпрос...
  Но ирисдиагностиката като че ли е достатъчна  като за начало.  Обаче там нещата са както и при хомеопатията - трябва да случиш на специалист. Иначе самата диагностика  си е една снимка на окото ти  и после чичо доктор почва да я разглежда и да  гадае по нея. Ако седнат четирима , можеш да чуеш 5 различни мнения. ( ако единият от тях е с раздвоение на личността например  )  :)
 
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Zloqd

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374

Като сме на вълна диагностики да попитам: има ли уред с който да се прави тибетска пулсова диагностика (там се следи пулса при три различни налягания едновременно) и ако има до колко познава?
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Boddy scener sensitive 500 сравнен с Оберон било както мерцедес спрямо трабантче..

Бате Бино, какво става с твоята сравнителна характерисика? ;)
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Да , само че Мерцедес модел 1958г. :)
Е аз почти съм я направил, Рима :)   Като се сглобят различните ми "авторитетни" мнения и изводът като цяло може да се направи. Ще седна наистина , (макар силен интерес само от твоя страна надушвам :)  ) но в момента  пак произвеждам  дипломна работа и пак няма време. 

 Но най-същественото ,което мога да кажа ,и което е и най-интересно ,е следното:
И изключение на няколкото страшни болести, каквото и друго да ни "открие" диагностиката ,(без значение коя от всичките) ,на практика ние не променяме начина си на живот към по-здравосоловен! :surpris_25:   Най-много да си обещаем да го направим "съвсем скоро" :) 

Тоест - ако наистина решим да се променим към по-добро, то резултатът от диагностиката би бил твърде слаб стимул, че да го направим само заради него. (И така и трябва да бъде, това е лоша мотивация, сравнима с тази, при която лениви хора си купуват  скъпа годишна карта за елитен фитнесцентър ( във Варна в Ориндж струваше 900 лв ) за да можело високата цена да ги мотивира.. )

Естествено , имам предвид болшинството съфорумци , които са без явни неприятни патологии. Кой ще се раздвижи да се оздравява, при положение че се чувства прекрасно ? :)  Еди си какво му било обременено на енергийно ниво...:) мани ..
А тези, които си ги имат болестите, те си ги знаят (било то артрит,простатит, астма..) защо да ходят на комптърна или ирисова диагностика. За да им намерят допълнителни ли ? :)  Или за да им  кажат откъде са им дошли? ( все едно някой да ми каже какво ще си купи докторът със 180те лв  взети за преглед :)   )
 Те така и така трябва да се борят с болежки, за които знаят. Ако успеят да ги преборят ( но наистина да ги изцелят, със съответните корекции на всички нива на организма!) това ще е достатъчна и добре свършена работа , която ще елиминира и патологии, за които не знаят и още не са се проявили.. :)   Нали така?

С това се опитвам да докажа, че в повечето случаи няма смисъл да се ходи на такава диагностика, освен от любопитство. Или рутинно ,ако си вече на една по-друга възраст ..
  Естествено, става въпрос за диагностиране на неспешни състояния! За спешните си има съвсем различни диагностики и подходи, там не пипаме , че е опасно :)

Това , което нас тук май ни интересува - не какви и колко болести , а какво равнище на здравето имаме.  ( да ви припомня ,че не е просто нещо- http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1058.0  )
А това диагностиките не могат да го установят.  Не може да се установи скорост и степен на отлагане на шлаки, не може да се установи степен на боеспособност на имунна система, съотношение на процесите анаболизъм/катаболизъм (изграждане и разпадане. Старостта е почти само катаболизъм  )  да не говорим за психично, емоционално или духовно здраве. Които може би сега не, но много скоро да имат определящо значение за здравето на физическото тяло. ( нали ?)

Има смисъл да се уважават диагностики, които (пряко щом не могат) поне ИНДИРЕКТНО да дават информация за тези процеси. И това да се следи във времето , то това е и смисълът. Не само веднъж   и - толкоз.

Някаква (немалка) информация за това дават три от стойностите на  настоящата акупунктурна диагностика - ниво на енергетика ( ПОЧТИ ПОЧТИ винаги високата енергетика означава добро здраве)  равнище на защитни сили и стойностите на хипоталамуса ( прието е да се смята ,че той е най-показателен за хомеостазата на един организъм . Хомеостаза - когато всичко е в баланс, най-общо казано)
Какво като имало бактерии или паразити ... Нека си ги има , щом не правят проблем. Може сега да ги има, но после организмът да ги сбори. Може никога да не направят проблем, ако се грижим за здравето си.
По-скоро е лошо обратното - ако няма бацили, обаче нещо не се усещаме здрави..

В този смисъл категорично твърдя ,че акупунктурната диагностика повече от всяка друга дава информация за степента на здраве. Нещо , което нито ирисовата ,нито която и да е друга диагностика може. Ако всички тук отидем на ирисова или някаква друга точна, ще разберем кой е по-болен. Но няма да разберем кой е по-здрав! :)  Защото  липсата на конкретна  болест не означава автоматично добро здраве.. :)
За лабораторните изследвания да не говорим. Бидейки суперинформативни за определени патологични състояния, (тоест -виждат болестта) те са неспособни да дадат оценка на здравето.  Басирам се ,че ако целият форум си направи пълна кръвна картина ,98 % ще са в "нормата" , тоест - "здрави сте, я да ми се махате от главата, че ще ви пратя на психиатър.. "

Е,уж на майтап седнах, но се получи май нелошо постче :)
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Да, постчето си го бива, наведе ме на разни мисли и размишления. Май всеки всичко си знае, ако се замисли...дори и нивата на жизнена енергия, защитни сили и баланс :pensif_29:
 Аз исках да видя за конкретен орган, до колко е увреден в следствие на определени неща и най вече доколко може да се излекува. Най елементарния вариант, който ми бягаше до сега е да сканирам самия орган  tooth.
А, да и нива на метали искам да си изследвам, а може би и конкретните физически последствия (примерно свързани със състоянието на кръвоносната система) от това, че органа не е работил нормално години на ред...такива работи
Активен

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Тези дни ще посетя лекар хомеопат и се страхувам от интервенции, които могат да педизвикат извличане на неща от съдовете ми, които са си свикнали да си стоят там, което от своя страна, може да доведе до изтъняване на стените и...дали не е по добре нещата да си стоят там в такъв случай. Много е важно процеса да е контролиран.
Примерно за приема на пектин съм чела, че е опасно да се предозира, точно по такива съображения...брррр
...ама това ще го обсъждам с хомеопата
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Не искам да те разколебавам, Рима, но хомеопатът няма да може да удовлетвори потребностите..:(
Дори да попаднеш на истински компетентен ( вероятност около 2%) , той ще ти помогне в рамките  на самата хомеопатия. Болест може да ти излекува, но няма да повиши нивото ти на здраве и на тонус.   И най-лошото - това е пасивен метод , не изискващ НИКАКВА промяна в  хранителните, двигателните , духовните .. навици на пациента. Да , принципно лекува, (ако попаднеш на кадърен хомеопат). Но Не възпитава!  А ако навиците ни ,мисленето ни , нравствеността ни..  са лоши, много скоро пак ще търсим хомеопат..:)
 Истинската идея както на този форум,така и на здравия разум е да не се допуска заболяване. Ако възникне, да се осмисли  ЗАЩО ни е сполетяло. За да можем следващия път да не го допуснем. Защото ще дойде възраст, в която болежките стават толкова много , че хомеопатия не помага , дори и най-добрата..
Ти си по-отскоро при нас, прочети моля те  тук -
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1137.0
Дългичко е , но си струва :)
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Хомеопатията е холистичен метод, дава добри и сравнително бързи резултати, подходяща е за хора, които нямат условия или време за провеждане на други терапии. Тя променя емоционалната нагласа, финните тела, влияе на настроението...който не е пробвал, не знае!
С това, към което ме прати съм добре запозната, въпреки, че съм отскоро във форума и дори не редовно. Но тук не е единственото място, съгласи се.
Пък и защо от всичко което написах, видя хомеопатията?
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Ами на две места я спомена :)
А на третото място  - че "процесът трябва да бъде контролиран"  :)
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Добре :)
 А може ли уред да измерва нива на метали или състояние на съдове примерно?
Активен

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Ама че несериозна работа, хич не върви тази тема  :surpris_25: Бате Бино се разсърди май  :angel:
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Не съм се разсърдил, Римче, няма за какво.
Просто е слаб интересът по тази тема ( за разлика от християнството :) ) ,участваме само аз и ти най-вече :)

Има уреди за всичко - и за металите и за съдовете. Но къде - не мога да кажа.( Няма как да знам всичко, колкото и да се опитвам :)  )
   За металите -там е малко субективно, защото всеки организъм може да има съвсем различни потребности. Доказват го слънцеядите и другите , дето почти не употребяват храна- те обръщат цялата медицина и диетология нагоре с краката. Трябва ревизия на всичко, но от кого, не знам :)
    За съдовете - там вече е доста по-обективно - вижда се наяве дали съдът е свежарче или е като замърсен кюнец. (Малко хора са наясно ,че състоянието на кръвоносните съдове е по-важно ,отколкото самото сърце. Защото в една затворена система като сърдечната, работата не се върши само от помпата. Капилярите  също участват активно. Това е в основата на учението на знаменития д-р Залманов )   
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Като сме на вълна диагностики да попитам: има ли уред с който да се прави тибетска пулсова диагностика (там се следи пулса при три различни налягания едновременно) и ако има до колко познава?

Злояд, на уред за тибетска пулсова не съм попаднала досега, но тук изследват по пулс + други методи. Не знам дали са добри.
http://zdravec.info/?page_id=60






Активен

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

 Вариантите за диагностика между които вероятно ще си избера един са: накатани, оберон и сензитив (500, имаго, аура...)

 Оберон и сензитив са аналогични като метод.
 Оберона правел и кръвна картина. Също установявал и съвместимост с лекарствени средства, независимо какви.
 Накатани е метод за измерване на електропроводимостта в 12 двойки акупунктурни точки на дланите и стъпалата и така се получава информация за биотоковете в отделните органи и системи.
 Важното е човекът зад апарата да е специалист, за да направи добър анализ на базата на получената информация накрая. Вероятно в зависимост от това варира и цената - между 80-180 за оберон и сензитив.
 Между накатани и ирисова диагностика не знам дали има голяма разлика. Цената им също е сходна 30-40лв
« Последна редакция: 27-07-2011, 16:38:23 от rima »
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

 Е айде де , Римче, ти още ли се точиш? Аз мислех вече си обиколила поне десетина кабинета :)
Виждам, че си решила да обиколиш какви ли не нискокачествени псевдоапаратченца,  и да платиш чудни парички, а само при мен да пропуснеш, където освен, че е достоверно е и засега безплатно :)
Някой доста се е постарал да ти замъгли и беглата представа за този род диагностика :) (представям си какво ли още те чака :) )
В първото изречение си цитирала две търговски марки и име на човек. Накатани е човек,  на чийто метод стъпват редица фирми и си пускат кутийките. Тоест - може 30 различни модела да са на принципа на Накатани ..( ти какво имаш предвид , не е ясно :) )
По този метод не се получава информация точно за биотоковете в определен орган .. :)
За Оберона само това ли ти казаха ,че може да прави?  Не може ли също да прави клизма и педикюр? :) (Сигурно са пропуснали да споменат :) )
Аз ти казвам , ама ти кой знае защо си си избрала да вярваш на други.. -
-Няма апарат на света ( най-малко пък примитивния Оберон)  ,който да ти определи кое лекарство е добро за теб преди да си го изпила! Няма!  Защото всички изследват как то действа на информационно ниво. (колко е точно е отделен въпрос)
Но едно лекарство като го глътнеш, то освен информационно , действа и химически !  А преди да го глътнеш, няма как да предвидиш химичните реакции, които ще настъпят във всеки един организъм. Индивидуално е .  И няма как да се предвиди, милиарди комбинации са.
Това , че апаратът се рекламира с  такава функция, съвсем не значи че функцията работи..:)
А цената варира най-вече от простодушието на пациента , за когото такава материя е твърде сложна  за да може да прецени сам  кой апарат е верен( относително поне )  и кой е гола вода. Който е по-убедителен - той печели клиента :)
Е, и от направените инвестиции, разбира се , големият модел  Сенситив  е към 15000 евро, а Оберонецът сигурно може да се намери и за 500 лв, защото много ,които си го купиха вече им е неудобно да лъжат хората и го обявиха за продан .. :)
А между "Накатани " и ирисовата има общо колкото между гъши пастет и зелена шишарка. :)  
 
« Последна редакция: 27-07-2011, 19:53:29 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Не знаех, че се занимаваш с диагностика, всъщност мислех, че предимно се интересуваш. Ако с това съм те засегнала...извинявай!
Аз ти казвам , ама ти кой знае защо си си избрала да вярваш на други..
Тук изобщо не знам за какво говориш, нито знам какво си ми казал и не съм повярвала. Пък и  си убеден, че вярвам на нещо, само защото съм го споменала, като съществуващо...но, сигурно грешката е моя ;)
« Последна редакция: 27-07-2011, 20:46:27 от rima »
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Няма проблем, Римче, не се засягам така лесно :)  Но нали с теб я водим цялата тази тема от време оно.. ти забрави за какво е темата всъщност :)   нали се сещаш, че затова блъсках път до Киев, висях там с разни шушумиги 10 дни и дадох куп украински пари за масрафчето :)

Най-важното пак да ти напомня- където и да ходиш да се мериш и теглиш :) , трябва поне още веднъж след това . За да се пътвърди и за да се следи в динамика.Даже на следващия ден може да получиш доста различни стойности. ( При моята обаче не е така. Мога да снимам 15 поредни измервания, които съм си правил за 3 месеца . Основните тенденции почти не се променят)
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Ами аз всъщност Бате Бино, покрай един твой пост се сетих за тази тема, в който споменаваш ако не се лъжа акопунктурна диагностика. Знам, че ходи до Киев и чаках тук една сравнителна характеристика, а прочетох само, че си се сдобил с някакво чудо, което още не пробваш официално...а и не си ли във Варна, защото аз съм на 380 км в такъв случай, та...стават недоразумения  :surpris_23:
Активен
 

Страницата е създадена за 0.11 секунди с 23 запитвания.