Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !  (Прочетена 70389 пъти)

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

        Здравейте, съфорумци и приятели. Искам да съобщя на заинтересованите ,че се отваря шанс за усвояване на може би най-достоверната за момента диагностика - меридианната електропунктурна диагностика "Биогалваничен метод на точковите интервали " . 
        1. Ще побързам да уточня - това не е реклама. Няма посредници , няма комисионни. Нямаше и да го разгласявам, но прецених ,че ако намеря  един-двама човека , с които да сформираме група, ще има някои предимства пред варианта да отида само аз. (Въпреки ,че, честно да си кажа , се блазня от самата идея да съм единствения в България, който да може да използва този метод. :) )
        2.  Малко за създателя на метода:  Това е мой познат от Киев , за когото съм разказвал тук във форума -  типичен учен, кандидат на физ.науки, биофизик,  експерт по енергоинформационна медицина ,изследващ  природните и човешките феномени  и  създаващ  различни прибори за тяхното регистриране  , а също и за въздействие ( аеройнизатори, биорезонансни стимулатори и др)   Уредите  му не се рекламират никъде и никой друг освен него не ги произвежда.  Прави ги по заявка , при това само от време навреме , за да се издържа и да финансира изследванията си  - единственото нещо , което го вълнува на този етап.   Два-три пъти годишно провежда и обучение по създадения от него метод. ( Последните 3 години не е обучавал)  Рядко скромен, няма нито кола , нито личен живот, почти не излиза от къщи ...  -  "класика в жанра" :) 
       3. Сега за самия метод. Базиран е на  източни знания с 5 хилядна давност
( меридиани, чакри, акупунктурни точки.. )  Тези знания се използват усърдно от научната общност през последните 50 г.  На тяхна база са разработени всичките 26 ! вида акупунктурна диагностика, позната и у нас като "компютърна диагностика" . Най-популярни и залегнали в безбройните апаратченца ( най-вече руски )  са методите на Фол и на Накатани, но освен тях има още  една дузина. Излишно е да се споменава , че всеки един от тези методи си има своите плюсове и минуси. ( Иначе нямаше да са така много :)  )
    " Нашият човек "  е изследвал задълбочено всички от тях  и на тази база е създал своя си метод, вече лишен от неточностите при другите. Удобен е както за тестуване на други хора, така и за самодиагностика. Не е задължително медицинско образование.  Чрез него може:
-- Да се измери дълбочината на патологията - по отделни органи, по системи .     --  Да се прецени къде е истинската причина.( Ако ни наболява бъбрекът- причината може и да не е в самия него.  )   Измерва се дори и т.нар "компенсирана патология" - когато уж ни няма нищо, но в един момент.. - бум!
     
Методът е информативен не само при болни , но и при здрави хора.Както сме говорили, от рутинните лабораторни изследвания не може да стане ясно какво е нивото ни на здраве. Истинската ни биологична възраст . Тонусът. Казват ни - "супер си ", но ние сами усещаме ,че не сме много супер май ..( От здраве  до "здраве" - разлика голяма!)
 -- Да се определи енергетиката на организма ( интензивността на метаболитните реакции), защитните му сили, наличието на стрес.
-- Предразположеност към ранно стареене, рак  и др.
--  Количествено и качествено да се оценят резултатите от различните въздействия върху организма. Например - кои храни , кои лекарства, кои добавки , кои медицински процедури, каква козметика, какъв спорт  - как ни се отразява всичко това лично на нас! Можем сами да си определим "дозичката" . Излишно става да  питаме другите - по колко да гладуваме, по колко да медитираме , колко да се натоварваме..
  --  Оценка на други  , "чужди" енергийни въздействия - геопатогенни излъчвания, урочасвания, магии.. 
--  Открива блокажи между енергийните канали, задържащи протичането на енергията.

Всъщност, повечето от заслугите  на този метод , са рекламирани като такива и от производителите на "компютърна диагностика" . Техните апарати използват подобни  принципи ,само че анализът го прави компютър , а не човешки мозък. Само че при почти всички от тях - само се рекламират. .( Знаем,че компютърът все още не може да мисли - той избира отговор , измежду въведените  в базата му данни )   
     Естествено, аз нямам необходимата компетентност  да преценя  в дълбочина доколко този метод е по-достоверен от останалите, но  и от тази ,която имам, решавам за себе си в негова полза.  До скоро бях много запален по компютърната диагностика и обиколих доста апарати .  От ниско-достоверните Оберон, Метатрон и др..  до по-надежните - на московската фирма "Имедис" ,както и най-надеждните  - украинските КСК "Барс"  и КМЭ .(те са и най-скъпите, стигат до 45000 $ , не съм чул да са познати у нас .  )
 Всъщност, посещението ми в Киев беше по причина да закупя втора употреба един от украинските апарати - КМЭ ,евтината версия . ( намерих го много евтино- за 8000 $, нов e 25000 $)  Собственичката на апарата беше на почивка, а апаратът го ползваше под наем  някакъв д-р Раман. Разбрахме се с нея  да отида при д-р Раман ,без да му казвам нищо ,просто рутинен преглед . А после да говоря с нея за покупката. Изнамерих  тоя  доктор и  влизам при него. Той ме пита : "Какво ви има? "  Аз хитрувам : " Нали имате тук скъпа апаратура , познайте с нея " . Тоя Раман изглеждаше умен мъж.  Позамисли се , и каза : " Аз вярвам повече на един друг метод. Първо  използвам него , а после за потвърждение - на  КМЭ . "   Извади една малка черна кутийка само с една стрелка...!! А аз стоя шашнат - обиколил съм трима мислещи доктори, (които не се познават един друг) които са работили с  всички видове диагностики , за да останат или на КСК (45000$) или на КМЭ , (даже при единия от тях - д-р Герасименко има общо 7 апарата за компют. диагностика )  а сега се оказва ,че има  една малка ( и евтина ) кутийка , която  е по-точна от всички други скъпотии ?  Ужас. Вродената ми склонност  към задълбаване в материите и този път ми помогна. Докторът беше натиснат да ми даде координатите на създателя на "кутийката със стрелката"  и още същата вечер кацнах вече на точното място :)   След 5 часа разговор ,който го имам  и на запис (до полунощ)  аз вече бях забравил за "компютърната диагностика" . 
 4. Какво струва "удоволствието"  все пак ? 
     Уредчето е 200 $. Работи без ел. захранване! Лекциите са по 10 $ на ден( по 2-3 часа обучение) общо 7 дни за първото ниво.  Общо 270  $.  Това е цена обаче , ако се съберат поне 4 човека. Ако се съберат двама ( което е минималния брой ) ще трябва да платят  за четирима , тоест - по 540.( като вземат и по 2 апаратчета също. )   Останалото са разходи за път и за престой в Киев.  Ясно е че се изисква знаене на руски език.  В други времена аз бих отишъл и сам ,на индивидуално обучение ,като платя за четирима. Но първо, се изискват минимум двама , и после - в тая криза...
  Другият вариант, ако не намеря спътници , е  да чакам да се сформира група и да ми се обадят да се присламча и аз.  Но това не се знае кога и в какъв момент ще стане, докато иначе ние ще си изберем кога да отидем. Но най-важното си остава икономията на средства ,а и двама-трима ще усвояват заедно по-добре, отколкото  един. Материята е сериозна , последният път един от обучаваните се е върнал да вземе допълнително още 3 урока.
 
Та така, ако на някой му се струва интересно, екзотично, професионално необходимо , или дори само  като "едно ново усещане" ( защо пък не?)  , и има необходимото време и средства, да заповяда.  Освен обучение , ще се запознае и с един уникален човек , с когото може да си поговори за интересни неща  -напр. имат ли душа растенията, как се получава енергия от "нищото", как ни влияят торсионните полета,  как водата пренася информация, как "работи" урочасването, и мн. други.

За по-подробно запознаване, ще говорим на лични , освен ако няма по-широк интерес. ( Мога да изпратя записи на разговорите ми с този човек, както и негови статии в научни списания. Защото ,то е ясно ,че аз съм убеден, ама как да убедя и вас... :)   )
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

ronin

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 91

  Нямаш представа, бате Бино, колко съм убеден! Но съм принуден да работя в Гърция и от всички споменати условия най ми е дефицит времето. Трябва да напусна работа или като гърците да се "разболея" за някой месец. Не е за испускане тази възможност, да понауча нещо. Даде ми нова тема за размисъл нощем.
Активен
"Вярата в истината започва със съмнение във всички вярвани до момента истини" Ницше

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Благодаря ти , ronin. 
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Лейла

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 313

Бих искала, но не се чувствам готова.....
Активен
Самотата е най-скъпо платената свобода.

aichryson

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 73

Здравете! Бих искала да зная колко нива трябва да се минат със това обучение иима ли значение месеца и датата, т. е . по принцип какви са изискванията.
Активен

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!

За съжаление нямам необходимите финанси, иначе много бих искала. Може би като започна работа ще взема да изкарам една такава подобна квалификация.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

ronin

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 91

  Аз направо "съм вътре", както казват в Америка. С разрешение на бате Бино, ще се информирам за подробности на лични.
Активен
"Вярата в истината започва със съмнение във всички вярвани до момента истини" Ницше

чико

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 11

Бате Бино дай подробности за курса .Колко време ще е и за какво точно ще е.Ако ме устройва ще се запиша но се освобождавам в края на септември.
Активен

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Бате Бино, какво стана с курса, намери ли съмишленици?  Аз чак сега виждам темата а, тъкмо се оглеждах за добра диагностична апаратура  :Content_22:
Активен

bpa

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 694

Бате Бино, какво стана с курса, намери ли съмишленици?  Аз чак сега виждам темата а, тъкмо се оглеждах за добра диагностична апаратура  :Content_22:

И аз сега виждам темата, и мисля, че ще ми дойде много добре едно такова преживяване, тъкмо ще ме нахъса да събера нужните пари, ще дадеш ли някаква приблизителна цифра на допълнителните разходи извън курса- като пътни и квартирни ?
Активен
Винаги има и друг начин !

Провежда се лекарски конгрес. Става председателя и започва речта си с патос
-Колеги,ние лекарите имаме много врагове на този свят...
Чува се глас от залата
-И още повече на оня свят

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Ами темата стоеше далеч назад в раздела,защото дълго време не е имало движение по нея. 
Рима, ти всъщност търсиш някой да те диагностира или  имаш интерес да придобиеш такава апаратура  със стопанска  цел ?  (защото "оглеждам се "  в случая може да значи много .. :)  ) 

Има какво да ви споделя по темата, съвсем скоро ще го направя.
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Ами исках да се диагностицирам първоначално. Често чувам за различни техники, от термо визуална през ирисова диагностика и оберон, но незнайно защо винаги имам доза скептицизъм към тях или към специалистите, които ги предлагат...Всъщност ирисова съм си правила - беше доста обобщено всичко и някак си по принцип...
 Със стопанска цел, много бих искала в БГ да има такова нещо, независимо кой ще му е стопанин. Моя руски не е много добър, затова обмислям варианта да навия един приятел, който дълго живя в Русия и има вероятност да се заинтригува
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!

Бате Бини и аз искам да се диагностицирам. Не желая апарат за стопанска цел. Така че разкажи по-подробно за какво става на въпрос, моля!
Активен

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Бате Бино, дай някой алтернативен вариант за диагностициране междувременно. Кое е добро от съществуващите в момента в БГ по твое мнение?
10X  :Content_22:
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Хммм, от съществуващите в момента диагностики, най-добра е, разбира се, тази , която аз ходих да уча в Украйна :) :) 
(Ако кажа, че някоя друга е по-добра , вие ще ме хванете натясно. Ще ме питате съвсем резонно - "Ами защо не се посвети на нея тогава ?  "  :) :)   )

Както вече разказах, след многочислените ми посещения и тестване на всякакви (да ги наречем "алтернативни" )  диагностични прийоми, както и след похарчени забележителни парични средства,  за себе си разпознах най-точната и информативната , а именно електроакопунктурната диагностика. 
Наистина отдавна не съм писал по темата, но както се вижда - не е имало и интерес дълго време. (което ,макар и нескромно да звучи, доказва липсата на всякакъв комерс, в който неминуемо някой ще ме заподозре , както се сещаме :))
 Щом се е появил интерес- ето, докладвам. 

Групичка,колкото и да не ми се вярваше, се събра , и успяхме да отидем , да постоим и  да се върнем, като си въобразим ,че сме научили нещо.( Кой какво е научил , той си знае.Тънкости в този метод има достатъчно.)
Тази диагностика има няколко нива , както казах. Всяко следващо дава по-детайлна и по-прецизна информация за да се състави една що-годе пълна карта на здравето. Но и това първото, дето изучихме, е достатъчно информативно. (98% от хората, усвоили това ниво , не се записват за по-горните)  Въпреки това (бидейки във всяко отношение опортюнистично извън шаблона) аз съм решил да отида да схрускам поне още едно ниво.  За по-голяма достоверност на резултатите. ( тестират се допълнителни точки .Като цяло , колкото повече точки от един меридиан се тестуват, толкова е по-достоверен резултатът ) 
  На това първото ниво се постига следното :
- установява се равнището на общата енергетика, на защитните сили(имунитет), на стреса, вижда се урочасване (ако има такова) , както и ракови заболявание с мн. висока вероятност .
- установява се състоянието, в което се намират главните органи и системи - кръвоносна, лимфна, бъбреци, черен дроб, панкреас, чревца..  Като се вижда  дали те са в норма, дали са в процес на възбуда(възпаление) или в състояние на понижена енергийност( дегенерация) . Също така се установява  дали патологията е органична или функционална ( на "нервна почва" , както обичат да казват докторченцата )  остра ( в каква степен ) или хронична (тя също може да се изрази в степени- организмът може успешно да потисне някоя болест и тя дълго време да не създава неприятности нито на него , нито на собстввеника на организма :) , но може и да се озорва докато я потиска) , или пък тя да варира - остра-хронична и обратно.
   Второто ниво -"диференциална диагностика" смятам да пропусна.Първо е много сложно, после много време ще отиде да се обуча ( ще се заформи пак сериозен масрафец :)  )   но най-важното - аз лично не го намирам за чак толкова информативно. (Ако сега мога да кажа ,че  черния дроб е  болен, то чрез "диференциалната"  ще може да се каже коя негова част точно е възпалена и евентуално на какво се дължи възпалението, ако става въпрос за енервация- тоест - по нервен (или енергиен ) път органите са свързани и се случва един орган да  е виновен за положението на друг... ) 
На пръв поглед това е мн. важно да се знае, но от "хуманната" медицина. Защото,както знаем,  тя се втренчва в някой орган и на база нейните "знания"  -праща те при съответния "специалист" на съответния етаж,  избира някое от стотиците лекарства за този орган и за частта му, която боледува и  се почва една (доста славна битка :) ) .. 
 Докато за холистичния доктор, лекуващ с глад, пречистване и т.н. , това няма никакво значение  коя част от органа точно е болна и каква е точната диагноза. За него често дори не е от значение кой точно орган е болен. Защото е наясно ,че орган рядко боледува поединично. Боледува организмът като цяло , както и душата (евентуално)   
Естествено , в някои случаи е полезно дори и холистичния доктор  да знае точната причина  , но такива случаи като долния са  рядкост.
Достоверен случай от първа ръка: Налична е пълна и типична  картина на хипертонична криза - сърцето бие лудо, главата стяга и прочие симптоматика. Прави се обзорна диагностика (акупунктурна ) - всичко е в норма , вкл. сърдечната система. Дават се изследвания - кръв, урина, кардио-, енцефалограма  ит.н. - всичко е в норма. И откъде е тази хипертонична криза?  Тогава се прави диференциална диагностика.( второто ниво на акупункт. диагностика)  Оказало се , че инфектиран зъб притиска енергийно меридиана на сърцето , който минава покрай него.( Както знаем, меридианите са отговорни за органите , за които се отнасят. )  И ето лесно  - оправят зъба и се оправя и цялата "хипертония".   
  Лесно се сещаме дали щяха да установят   това в кварталната поликлиника  ..:)

  Но силата на този метод, както писах в първоначалния пост,  е да следи нещата в динамика . Да се тества всичко, което смятаме да излеем, натрием, напъхаме  в тялото си като лекарство, добавка, храна дори , както и цялостна методика някаква. И така да си подберем най-подходящото .  Но за целта е най-добре  да си я имаш тази диагностика у дома , за да ти е подръка когато ти затрябва,вместо да отскачаш до кабинета на този , който я практикува.  А и да си следиш за естествения спад на жизненост в  рамките на годините ,които ти остават. ( лош черен хумор :) )

"Нашият човек"  в Киев взе решение да не  обучава повече хора от България, защото прецени ,че аз бих могъл да го заменя  в  достатъчна степен .   За изключение - само още една малка група за  това следващото ниво, което така и така на никоя от БГ не го е преподал.    ( Той така и така си е чудак, като всеки учен, но в случая аз го разбирам,  и познавам вече  - обучението вече му е писнало, не му е интересно отдавна , а и вече струпването на хора го натоварва  и цялостно му губи време да се посвети  на реализиране на любимите си проекти  за създаване на нови уреди и технологии ,с които да засича и обяснява  природните и човешките феномени -  което е и същинската му тръпка. Не му ли е интересно , не можеш го склони за нищо , дори и да му предложиш сериозни "бонуси ".. ) 
 
Като цяло, в момента нито диагностирам ,нито съм решил дали от своя страна  да  обучавам по нататък,  в случай че се наберат желаещи-   да могат сами да си се тестват.  . Но принципно са възможни и двата варианта. Искам обаче да мине време, в което да наблюдавам под микроскоп как работи методът , колко е чувствителен и към какви промени , касаещи нашият организъм.  Интересно би ми било дали ще има интерес  за наше "регионално" обучение ?  Качеството на обучението ще е на почти същото ниво ,както би било и ако лично се  проведе от създателя на метода.Записана е всяка негова дума, на аудио и на видео.   А икономиите от отиване  и пребиваване в Киев  ще са в пъти...

Както споменах, едно отиване още смятам  да направя  до Киев за едно от следващите нива . Пак ще  са нужни един -двама човека , които обаче ще трябва да преминат (някак си ) това основно първо ниво , да кажем, при мен. ( но може и при някой от другите "обучени" , не се натискам ) 
 Освен това този път подборът на кадрите ще е доста по-прецизен , защото първият път имаше разочарования. Не са били фатални , но все пак , не е редно да  се дообременяваме с допълнителни  отрицателни емоции , извън заплануваните. :)

Но това да не се счита още за обява! Само споделям, а пък и вие да си кажете мнението.


Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Рима, днес-утре ще дам скромно мнение на въпроса ти. 
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Бате Бино, много си далече, ако си във Варна. Нямаш ли скоро път към Софето или твърдо във Варна ти е лабораторията ;)
Големи бързаци сте, кога се събрахте, че и отидохте и се върнахте... Браво  :Content_22:
Активен

rima

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Бате Бино я забрави тази темичка, пък аз се надявах да отговори  :-[
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Не съм я забравил, ама нали знаеш , аз с два реда не отговарям :)
Мисля да пусна отделна тема за диагностиката и всеки да казва каквото знае, защото е мъгла голяма ( и там ) :)
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))
 

Страницата е създадена за 0.108 секунди с 25 запитвания.