Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: неуспешно чернодробно прочистване-помощ  (Прочетена 56037 пъти)

mauna_bg

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 55

Ами значи като направя втораото ще кажа дали... или  :whistling2 - emotloader:
Активен
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

mauna_bg

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 55

А да попитам има ли някакъв период след първото когато вече да се направи второ или когато си преценя   :Confus_34:
Активен
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580

Може би веднъж на месец в продължение на 5-6 месеца...поне аз това мисля да направя...
Активен

Buku

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко

mauna_bg и другите, при които не се е получило по "класическия" начин - имам едно що-годе правдиво обяснение за този феномен... При мен почти винаги става едно и също - вечерта пия зехтина и сока, към 10-11 часа лягам, загрявам черния дроб почти 12 часа (от 19 до сутринта на другия ден)... и нищо - нито през нощта, нито рано сутринта имам позиви. Камъните почват да излизат едва около предиобед или късен следобед. Веднъж ми излязоха дори след повече от 36 часа! Обратно, майка ми го е правила 2 пъти, като и двата още през нощта имаше позиви и мощно изхвърляне на разни неща, а сутринта на другия ден още повече. Защо е така? Лично аз си го обяснявам с това, че при по-затлачен организъм (от годините злоупотреби с кафе, цигари, алкохол и какво ли още не), пречистването дава ефект почти веднага, помитайки боклуци и от дебелото черво, което вероятно не е било особено изчистено. Докато при един сравнително изчистен организъм, токсините са по-малко и изминават пътя от черния дроб до "изхода" малко по-бавно. Вече поне 5-6 пъти съм правила чернодробното и все така става, но в крайна сметка камъчета излизат - обикновено малки, под формата на "грахчета", но излизат :).
Зависи също от степента на омекотяване на организма преди пречистването. Има и разни външни фактори - при много студено време организмът е прекалено "втвърден", свива се и задържа шлаките.

С една дума - не се отказвайте :). Сутринта след процедурата, пийнете фреш или билков чай. Когато сте готови да ядете (на мен обикновено до обяд ми се гади и не мога да изям дори ябълка), хапнете плод, после салатка (за предпочитане цвекло, зеле, моркови и нещо друго фиброзно, което има допълнително пречистващ ефект върху дробчето) и все по някое време работата ще стане :).
По мои наблюдения вземането на слабителни и дори клизмите при това пречистване са излишни - организмът сам си върши работата идеално, когато намери за подходящо и пак по същия начин сам прекратява процеса, така че всички работи си излизат по напълно естествен път.

П.П. Също така, не винаги при успешно пречистване се появяват камъни - боклукът може да излезе и във вид на чернилка, неизвестни и трудни за описание "гадости", или просто като много силно разстройство ;).
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

ognjano

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1

От понеделник реших да го направя, но в момента се чувствам ужасно, запек и подут корем. Сока от зелени ябълки го смесвам с малка част цвекло.
Активен

tania_si

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 47

Здравейте,
Отдавна не съм се включвала, но ви чета когато имам възможност и се надъхвам благодарение на вас и още веднъж благодаря, че ви има, научих много полезни неща… :fluretaa: :flowers2:
Искам да споделя поредното си (не мога да преценя успешно или не) чернодробно прочистване. Беше по малко по-различен метод от  стандартният (имам предвид описаният от Мер). Направих го в началото на май по препоръка на един ирисодиагностик, който работи в Плевен д-р Алексиев (може да сте го чували, бил  доста известен) и лекува с билки. Много от проблемите, които си знаех, че ги имам той ми ги описа доста точно (дано не е прозвучало като реклама, нямам това за цел). Та той каза, че имам прегъната жлъчка (което си знам от предишно изследване) и много камъни в нея както и увеличен черен дроб. Даде ми билка за пречистването с указание как се прави. Та процедурата е следната: билката е стрита на прах и се вари във вода (почти се разтваря изцяло), след което се смесва с 2 л прясно изцеден лимонов сок и 1 кг мед. В продължение на 3 дни се пие по схема – 5 пъти на ден, в 7, 10, 13, 16 и 19h по 200 мл от сместа, 5 мин след приема се приема по 40мл зехтин и след още 5 мин се пие 200мл минерална вода. Общият прием на зехтина е 600мл (няма да коментирам колко е гадно да се пие само зехтин и как ми се повръщаше от сместа). Не се яде нищо през 3-те дни освен ябълка или печен картоф - аз едвам изядох 3 ябълки за 3-те дни.... Казват, че на 2-я ден трябва да започне излизането на жлъчни и чернодробни камъни. При мен никакви камъни не излизаха, на 2 ден получих разстройство – зелена маса, на 3-я също но по-малко. Не почувствах нищо след това, нито ми беше по-леко,  никаква промяна, освен 2-та кг минус. Попитах доктора дали ми е неуспешно пречистването и той каза, че зелената маса(нищо зелено не съм яла преди това) е било това което трябва да излезе, и че не е задължително да са камъни – те се топяли.  Какво мислите, някой правил ли е подобно прочистване. Не знам каква е билката (със сигурност е смес) те са патентовани от него рецепти и не пише съдържанието. Чух за някаква жена, която изхвърлила към 250 камъка по този начин, но чак на 4-я или 5-я път, правила го е 10 пъти. Не успях д а разговарям с нея както и да е. Учудвам се , че само при мен не излизат камъни. Пречиствах се поне 5 пъти по различни  методи и 1 камък не видях...Нямам обяснение наистина....Ако някой има идея какво става нека да пише  :surpris_23:
Поздрави на всички вас, бъдете здрави!
 :love_007: :flowers2:
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Таня, д-р Алексиев каза ли какви са му аргументите срещу "класическото" прочистване , препоръчвано не само от Мер, но и от такива авторитети като  проф.Неумивакин, доц.Олга Елисеева, Надежда Семенова, д-р Евгени Щадилов, Г.Малахов.. и мн. други? Защото в техните центрове годишно десетки хиляди хора си чистят дробчетата и процедурата почти в 100% от случаите  е успешна :)
Интересно е каква му е идеята да предложи прочистване , което изглежда много по-сложно, по-неприятно и по-обременяващо, а както казваш - и неуспешно при това:)
Да не би  да е само допълнителната такса за билковите смеси, които е "патентовал" ? :)

Прави впечатление , че този негов метод цели много бавно задействане на механизма  на същинското прочистване - няколко дни.  Вероятно ще бъде даден довод - да бъде постепенно и щадящо.?
Обаче логиката е съвсем различна, особено когато става въпрос за наличие на камъни .(те поне се виждат и с ехограф,  задължително е преди прочистването да се домогнеш до някакъв подобен апарат за да ти определи и размера на камъните. Че ако са много големи е опасно)
Логиката е прочистването да става шоково за да може почти "под налягане"  да се изстреля по каналите това, което има да излиза , а не да се мотка из тях с риск да се запретне някъде в някое кюше и да вземе да остане там..
Затова и препоръките са такива , че е най-добре да се изпие наведнъж сока и зехтина и да се чака. Но понеже на повечето им се гади, затова се използва по-нежен вариант - в разстояние на 1 час да кажем.

После има и друг много важен момент. ( интересно ми е как ще го коментира д-р Алексиев)  : От изключителна важност е загряването на дроба. Когато се загрее добре, каналите се отпускат, разширяват (Бог знае какво се кани да мине през тях ) и така шлаката много по-лесно се промушва.  Ако се пренебрегне това, може да стане и опасно,   особенно когато има да излизат камъни !
   А в твоя случай  не мога да си представя как в разстояние на 2 дни ще ходиш с грейката или електрическата възглавница върху дроба . (защото не знаеш в кой точно момент ще се задейства реакцията по съкращаване и изхвърляне)

За зелената маса , която била  "разтопени камъни" не му вярвай. Това си е зехтина. И според мен процедурата е била неуспешна и ако питаш мен, веднъж е достатъчно вече , демонстрирала си доверието си към него. Следващият път можеш да се върнеш  при "топлата вода" :)  
« Последна редакция: 27-08-2011, 23:02:09 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

tania_si

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 47

Бате Бино благодаря за отговора,
д-ра (всъщност пропуснах да уточня,  че не е д-р  - няма мед.образование, но така го наричат всички), няма нищо против класическия метод, споделих му че съм го правила със зехтин и лимон няколко пъти и той казва, че нещо не съм направила както трябва щом не излиза нищо. Той твърди, че с неговата билка и начин камъните излизали по-безболезнено или се разтапяли. Не знам може камък жлъчен да се разтопи, но както и да е. И аз мисля като теб, че зелената маса е зехтина и му го казах...Понеже предишните ми опити също бяха неуспешни, затова реших да пробвам и неговият начин. Със сигурност няма да се подложа на това 3-дневно мъчение отново. За загряването пишеше в указанието че се загрява дроба за 1 час вечер между 19 и 20h, 2-я и 3-я ден. Не знам честно казано не отричам и неговият начин - може и при други хора да действа, поне така съм чувала, но другите варианти ( аз правех по Малахов и Дар ) са по лесно поносими и по-логични... Всичко добро.
Активен

tania_si

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 47

А между другото, скоро ме гледаха на ехограф, вярное , че черният ми дроб е леко увеличен, но камъни в жлъчката не видяха. Доколкото знам се виждат.
Активен

malina

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 267

Ти на ехограф преди това ''пречистване по алексиев!!!'' ходила ли си? Всичко щеше да стане ясно: има камъни-после няма- значи работи!
И аз мисля, че зеленото просто е по-голямо количество жлъчни сокове, отделени заради изпития зехтин.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Малина сигурно знае по-добре дали е така - Има разминаване в мненията дали всички камъни в жлъчката са видни на ехограф. Някои били холестеролни (меки) и не можело да се видят. Докато калциевите няма къде да отидат - виждат се .  Та за меките и на мен ми е интересно какво е положението. А може би е и въпрос на апарат.
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

malina

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 267

Всички жлъчни камъни (и холестериновите и билирубиновите) са ехографски позитивни т.е виждат се-затова това изследване има 99% сензитивност- т.е нужен е само ехограф за да се докаже жлъчно-каменна болест
Активен

tania_si

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 47

Хм, malina, не съм правила ехографско изследване преди това пречистване, но при положение, че аз нищо не видях да излиза значи, че и преди това не съм имала. Но пък чудя се има ли хора без нито един камък в жлъчката. За черният дроб съм сигурна, че няма такива...но за жлъчка не знам как стоят нещата. Аз ехографа го направих не за да проверя дали съм се изчистила, а защото имах една болка в дясното подребрие и си мислех, че е жлъчката, н о се оказа, че не е ...
Днес правих изследване  и на щитовидната жлеза, за коята Алексиев ми беше казал, че имам хипофункция и ми изписа билка...  (и аз му повярвах, защото имам симптоми- много бързо пълнея и трудно отслабвам, зиморничавост и т.н.) ...ами .. оказа се, че не е прав - всичко е в норма - и хормона и антителата...Мисля, че няма смисъл да го коментирам повече...
Има доста по-велики умове и авторитети както каза Бате Бино,  по които да се ръководя.
Хубав ден желая на всички  :Content_22:
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

 Таня , благодаря. Абе , мисля си , че болката в дясното подребрие е най-вероятно да си е точно такова - жлъчка . :(
 За да боли една жлъчка , не е задължително в нея да има къмъни. И моята ме боли , пък уж няма нищо нередно в нея. Огромен процент хора имат такива оплаквания. На някои от тях им облекчиха състоянието като им "неутрализираха" жлъчката , ама не е това начина.. Дето вика Малахов - готови са да ви изрежат всичко ..:)

Но твоите "симптоми" ме разсмяха.. Ако си ги споделила на Алексиев и той не е вдянал веднага , че това е съвсем нормално за  тип "кафа", ( какъвто си ти най-вероятно)  значи трябва да му препоръчаме на момента да почне да чете Аюрведа. Без съблюдаването й  всяка оздравителна система е обречена на провал.
Но това не значи ,че трябва да го отречеш изцяло този човек. Възможно е да е много добър в някоя ниша от неговата област.  Това е трудното - да се уцели на кого къде му е силата и там да го ползваме :)   Защото един живот не стига да обхванеш всичкото познание , че  да го  осмислиш , тестваш, анализираш ,  и приложиш на практика.
Ако се имаш с него, попитай го това , което Николов от "ДАР" така и не ми каза ,въпреки че няколко пъти го мъчих ( опасен съм, докато не получа отговор на въпроса си , мога да взема душата на събеседника си  :) )
Интересува ме   какъв е критерият по който той преценява резултатите от диагностиката . Дали  1. това е  информация на  самия организъм за това , което го мъчи ( напр. жлъчка, сърце или стрес.. ) , както го отчитам аз по "моята" акупунктурна диагностика ,
( http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1357.60  )
или 2. диагностиращият сам прави извод дали нещо  не е наред , сравнявайки полученият от диагностиката резултат с някакви референтни (еталонни) стойности  и по отклонението от тях прави своя извод .
(както всяко изследване в лаборатория например. )
« Последна редакция: 31-08-2011, 23:12:32 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

tania_si

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 47

Здравейте отново :Content_22:,
Бате Бино,
не знаех, че има толкова хора, които страдат от жлъчка без заболяване...
Моята интуиция ме подтиква да си мисля, че болката е в жлъчката, защото се влияе от храна и от билков чай за жлъчка. Ако „нищо ми нямаше” в жлъчката и „съм клинично здрава” както казват докторите – едва ли щеше да боли. Не мможе да няма причина за тази болка. За всяка болка има, така мисля... Помислих и за варианта да е някаква невралгия между ребрата, но тя от храна не се влияе. Беше изчезнала тази болка за няколко месеца (появи се през пролетта когато започнах зелените салати с лимон и зехтин), и бях забравила, че я има но сега отскоро пак започна. 2 дни бях на сух глад и ме болеше още повече. Ти какво предприемаш за облекчение?
За това, че докторите са готови всичко да изрежат и да решат проблема съм 100% сигурна, няма орган - няма болка. Вече съм минавала под ножа да ми изрежат нещо където ме боли, ама се оказа, че не ме е боляло това ....Но бях малка и не разбирах, сега нямаше да допусна това....
Що се отнася до Алексиев и „моите симптоми, които те разсмяха „  :D не, не съм му споделяла за тях, това си бяха мои разсъждения. Аз не обичам да ги улеснявам, защото се чувствах като на врачка и исках да чуя той какво ще ми каже, а не аз да си кажа симтомите и той да направи извода – това и аз го мога донякъде  ;)  Вярвам на ирисовата диагностика, но много зависи кой гледа и какво вижда.
Не го отричам, човека е помогнал на много хора, щом от цяла България ходят при него – сигурно има за какво, но не мога на 100% да му вярвам.
Нямам представа какъв е критерият за диагностициране, не съм и толкова гъста с него за да питам, мога само да предполагам, че е 2-ят, но това е мое мнение...Не ти отговарят в „Дар” вероятно защото отговора няма да ти хареса ^-^
Ти си прав наполовина за моя тип –Вата-Кафа съм...Може би аз трябва да чета повече Аюрведа, защото досега съм я пренебрегвала – моя е грешката, благодаря ти, че ме подсети  :thankyou:
Много ми стана  интересна "твоята" акупунктурна диагностика. Не се бях замисляла за това, че нещо в тялото може да е извън равновесие, но за тялото да няма проблем и обратно... Ще се радвам да го пробвам някой ден :)
Всичко добро!   :Content_22:
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист

Точно така ме боли и мен , Таня.  На периоди. без някаква логика.  Засега употребявам  единственото универсално лекарство за много болести - презрението :)
Чакам да ми мине и не очаквам пак да ме почне :)
Но трябва де се действа, че моят приятел д-р Хрушчов ме уплаши , че така полека лека .. и в един момент след 15-20 години - рак.
 За теб, съмнявам се малко да си точно тази доша, прекалено бързо щом качваш.. Много определящ е едрият кокал( особено глезен, стъпало)  Колкото е по-едър, толкова по отива към кафа.

За диагностиката - леко да прецизираме, -по-скоро  "нещо в тялото не покрива критерия за здраве "    или     " излиза извън границите на допустимото отклонение" ..:)
Което не му пречи да е в "равновесие "  като част от цялото.
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

tania_si

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 47

Хм, странно, вярно е, че кафа са с едър кокал, но и лесно напълняват, а вата доколкото знам са слаби и трудно наддават, не съм с едър колал, но не е и много дребен, съвсем не съм слаба и напълнявам лесно. Почти наравно отговарям и на 2-та типа като има много от описанията за съответната доша, които са ми пълна противоположност или съчетанията от качества и белези не са точно такива. Правих няколко теста, само един от тях - индийски сайт - ме описва  като Вата, а останалите (бг) - Вата-Кафа. Честно казано объркана съм, може и да е от липсата на достатъчно информация... :(
Вероятно информацията се разминава в различните източници, а и може би трябва повечко да почета преди да твърдя нещо...
Активен

gogoplovdiv

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45

    Здравейте и от мен.
 Името ми е Георги. От Пловдив съм. Не успях да прочета всичко тук, но нека разкажа и за своите преживявания.
  Години наред нося със себе си алергии, асма, тежест в главата, постоянно нямах енергия и такива ти ми работи. По една друга причина се озовах при Никола Алескиев от Плевен. Ето каква беше неговата присъда:
- Камъни в жлъчката, разширен черен дроб, камъни в бъбреците, проблеми с щитовидна жлеза и нерви.
Нарамил торба  билки си тръгнах от града на епопеята и се захванах да си стягам тялото. След три дни на диета със сок от лимони и билка със зехтин- екстра върджън и често ходене до тоалетната, и след това два дни захранване, наитина се почувствах добре, направо политнах. За съжаление не се сетих да си направя ехография. Но пък сега наваксвам, вече си имам три такива. Вече си нямам камъни, но все още имам пясък. За съжаление не ми се прави повторно прочистване та съм решил тези дни да го започна с лекарство от аптеката. След дълго търсене попаднах на РОВАХОЛ- http://apteka.framar.bg/17001026/%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%BB-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-30 
 Последния преглед във Военна болница на бъбреците ми се оказа, че имам само едно камъче в дестния бъбрек коло три милиметра. Обаче се оказа, че не всички камъни в жлъчния мехур и бъбреците се виждат. Новите апарати заснемат такива над два милиметра, но за съжаление неоцветени камъни въобще не ги виждат. Тези дни се очаква застудяване и се замислям пак да почна да пия съответните билки за бъбреци.
  И едно нещо което научих от авиатора Алексиев от Плевен. Не само каменните образувания трябва да се примахнат, но трябва съответните органи да се възтановят до нормалните си размери и начин на работа. Това е по- трудно и отнема наистина много време.
  Щитовидната жлеза. Тази жлеза с вътрешна секреция се оказа много трудна за диагностициране. На ехографа излиза съвсем нормална, но ако двама ирисулози далече на около 180 км един от друг, ти кажат едно и също, ще трябва да прежаля лично аз видяното от ехото. Та лекувам и нея. В началото с билки, а сега тъй като от известно време е доста жегаво използвам и билкови хапчета на д-р Тошков.
  Сигурно имам много да разказвам още, както и за неуспешния опит за прочистване на жена ми и за проблемите на дъщеря ми, но май ще падне писане. Питайте ако имате въпроси и предполагам с времето ще напиша всичко което ми мина през главата.
      Поздрави на всички. Ще се радвам да разменяме мнения.
Активен
Моля изпращайте ми имена и телефони на билколечители в България.

gogoplovdiv

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45

      Здравейте отново!
   От днес сутринта започнах да приемам РОВАХОЛ. Да ви кажа малко ми е мазно и ментово в устата. Преди обяд се чувствах много отпаднал. След като обядвах се съживих. В момента ми е много заспало. С нетърпение гледам към възглавницата, но ако легна сега, ранна сутрин ще броя звездите, та ще почакам още малко до първия си сън. За да не ви досаждам, ще ви пиша след седмица. До тогава желая на всички приятно изкарване на празника.
       Желая много усмивки на всички ви!
Активен
Моля изпращайте ми имена и телефони на билколечители в България.

malina

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 267

И моето чернодробно пречистване не се получи...много съм разочарована...
Пих сокове четири дни- по ок 1,5л, на петия изпих 1л сок на обяд, надвечер излязох до аптеката за английска сол-в най-големия студ!, но пък там тъпата овца вместо англ.сол ми дала нишадър (а още по-тъпата овца си го плати и прибра в чантата без да го погледне). В къщи като видях, вече беше късно да се връщам и реших да пия слабителен чай-от оня китайския. Изпих три защото много-много не ми действа. В десет вечерта изпих 250зехтин с 250лимон, легнах и спах с електрическата възглавничка на корема.На сутринта-нищо, клизма си правих-пак нищо, чая ми предизвика разстройство, но камъни нямаше.И вече три дни ми е лошо, боли ме вдясно под ребрата и ми прескача сърцето.
Не знам дали защото е адски студ, а мен зимата много ме потиска, дали защото мъжа ми още не се е качил и стои по цял ден в къщи като буреносен облак и това допълнително ме тормози, дали заради английската сол..
така или иначе повече няма да опитвам засега...ще направя Шанкха-та в неделя, после житния режим пък ще видим, много ми се щеше да се получи.... :surpris_25:
Активен
 

Страницата е създадена за 0.091 секунди с 23 запитвания.