Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневник на кух4о  (Прочетена 79619 пъти)

kyx4o

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 237
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=1836474233
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #100 -: 11-08-2010, 10:06:40 »

Благодаря ви много, тръгвам :whistling2 - emotloader: :whistling2 - emotloader: :whistling2 - emotloader: ;)
Активен
Храната да бъде Вашето лекарство и лекарството - Вашата храна. Хипократ

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #101 -: 11-08-2010, 10:11:00 »

 :peperudi: взе ли ядките  tooth  Лек път и после да разкажеш къде най-много ти хареса:)
Активен

kyx4o

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 237
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=1836474233
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #102 -: 23-08-2010, 15:32:13 »

Здравейте, отново в Пловдив.... и хубавите неща свършват ;) Екскурзията беше много хубава, а нещата, които се виждат остават завинаги в спомените на човек и никой не може да ти ги отнеме. Не мога да кажа къде ми хареса най-много, всеки град си има своите плюсове и минуси, пък и хората сме много различни, ако на един му хареса Лондон, то друг ще предпочете Амстердам или Брюксел. Аз лично харесвам по-малки градчета като Брюж, Сиена, Асизи... Много спокойно се живее на такиви места. За храненето накратко скъсах сенджира - какво ли не опитах :bleh в Брюксел опитах бира с аромат на череши. В началото ми се стори много особена, аз все пак от 02.06. не бях пил нищо друго освен вода, чай и фрешове. Шоколад нямаше как да не опитам, белгийският е един от най-добрите.... В Лондон хапнах и малко риба с пържени картофи. Ядох още сладолед, топено сирене, кашкавал.... но не чувствам виновен, просто реших да се отпусна и не съжалявам. Иначе имах възможност да пазарувам и от пазари и от магазини, намерих и кълнове(мисля от ряпа, не бях ял такива  http://cid-bade0e0fe87e3955.photos.live.com/self.aspx/Amsterdam%202010/Amsterdam.JPG#resId/BADE0E0FE87E3955!6309), опитах драконов плод и някакъв друг с неизвестно име за мен http://cid-bade0e0fe87e3955.photos.live.com/self.aspx/po%20patya/po%20patq%20%5E522%5E6.JPG#resId/BADE0E0FE87E3955!6844 кората му е твърда, бели се и се яде само бялото, костилката прилича на маслина, но е твърда ??? Преди да тръгна бях 88 кг., сега съм 85 :whistling2 - emotloader: Вчера бях на вода и от днес нататък на сурово, макар, че има още шоколад :bleh
Активен
Храната да бъде Вашето лекарство и лекарството - Вашата храна. Хипократ

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #103 -: 23-08-2010, 18:29:36 »

Кухчо, хубави снимки.
Плодът се казва личи. И аз го харесвам. :)
Активен

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #104 -: 23-08-2010, 20:22:57 »

Брей, то това са направо поници. Ряпа се намира и тук, в биовариант. Получават се едни красиви жълто-лилави пикантни кълнове.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

kyx4o

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 237
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=1836474233
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #105 -: 24-08-2010, 19:41:30 »

менюто вчера - 10.00 - личи
14.00 - салата домати и краставици, слънчоглед
18.30 - смокини
20.30 - шопска салата без сирене
и днес - 10.00 - грозде
14.30 - домати, краставици, накиснат нахут, бадеми
18.30 - пъпеш
19.30 - марулка, домати с магданоз, сурова тиквичка (за първи път ям, хареса ми) http://cid-bade0e0fe87e3955.photos.live.com/self.aspx/Amsterdam%202010/Amsterdam%20%5E5126%5E6.JPG и това в лявата ръка не знам какво е  :Confus_3:

Активен
Храната да бъде Вашето лекарство и лекарството - Вашата храна. Хипократ

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #106 -: 24-08-2010, 21:48:34 »

Цикория :laugh: А личи ядох преди 15 години,имало го е винаги на пазара след демокрацията,но цената е солена....Им аз го харесвам,но не си струва,само понякога за да се поглезя. В Европа е друго,в Лондон сме купували 6 броя манго за два кинта.
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

kyx4o

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 237
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=1836474233
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #107 -: 25-08-2010, 00:31:11 »

Благодаря, бяха ми казали, че е рукола, но и аз проверих и се чудех какво е. За цената не помня колко беше, половината драконовски плод беше 2,5 евро. Важното е, че опитах :Appetit_17:
Активен
Храната да бъде Вашето лекарство и лекарството - Вашата храна. Хипократ

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #108 -: 25-08-2010, 01:24:38 »

Руколата е зелени листа. Прилича на глухарчето.

А този накиснат нахут колко време го кисна?
Активен

kyx4o

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 237
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=1836474233
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #109 -: 25-08-2010, 09:35:59 »

Руколата е зелени листа. Прилича на глухарчето.

А този накиснат нахут колко време го кисна?
почти 24 часа, сега го гледам започва да покълва вече :Appetit_17:
Активен
Храната да бъде Вашето лекарство и лекарството - Вашата храна. Хипократ

beelee

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 690
  • fantomiss
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #110 -: 25-08-2010, 13:46:06 »

Дългичко му трябва, но покълва, не е като императорския ориз - 5 на купичка...
Активен
Не всички са на мястото си в този форум...

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #111 -: 25-08-2010, 21:07:22 »

Да, 24 часа накисване е добре. Ако искам да покълне, го оставям за 2 дена. Да има малко кълнче, иначе после почва да бие много на нишесте.
Активен

kyx4o

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 237
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=1836474233
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #112 -: 25-08-2010, 22:00:40 »

И на третият ден ако не съм го изял вече намирисва(в Пловдив е 33 градуса) :surpris_22:
Дългичко му трябва, но покълва, не е като императорския ориз - 5 на купичка...
какво значи 5 на купичка? :surpris_23:
ето и менюто днес - 10,00 - 3 праскови
13,00 - домати, краставици, кълнове слънчоглед, накиснати лешници
17,00 - грозде
18,30 - зеле, моркови, чушки, сурова тиквичка, нахут
Активен
Храната да бъде Вашето лекарство и лекарството - Вашата храна. Хипократ

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #113 -: 26-08-2010, 09:15:09 »

Моят нахут пък мухлясва. Явно семената не са читави. Ще пробвам с био-то.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

kyx4o

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 237
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=1836474233
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #114 -: 26-08-2010, 23:49:55 »

10,00 сини сливи
13,00 - домати, марулка, цвекло, маслини, нахут
18,00 пъпеш, диня
20,00 - шопска без сирене и по-късно картофи соте, зеленчуци на скара(чушка, тиквички, патладжан, домат, лук) Така става като съм на кръчма :Confus_3: и малко кюнефе(турски десерт) за капак :Appetit_17:
Активен
Храната да бъде Вашето лекарство и лекарството - Вашата храна. Хипократ

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #115 -: 27-08-2010, 00:13:22 »

Друг път като пишеш нещо от този сорт: по-късно картофи соте, зеленчуци на скара(чушка, тиквички, патладжан, домат, лук) Така става като съм на кръчма, не слагай това:   :Confus_3:
За твое добро е. Показва, че изпитваш вина, а смисъл от това няма.
Активен

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #116 -: 27-08-2010, 08:58:37 »

Какво толкова като зеленчуците са били на скара? Най-много по тях да е имало някаква кофти остатъчна мас от кабапчетата...Но ако това са ти "боклуците" и "изключенията" - браво!
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

kyx4o

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 237
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=1836474233
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #117 -: 27-08-2010, 18:19:33 »

Една малка бира забравих преди салатата  :bleh . Сега съм в Гоце Делчев, утре ще отскочим до Кавала и о-в Тасос. 10.00 -сини
сливи 14.00 - шопска без сирене, житни кълнове 17.00 - чай с мед 18.00 - сладолед    :Appetit_17:
Активен
Храната да бъде Вашето лекарство и лекарството - Вашата храна. Хипократ

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #118 -: 27-08-2010, 21:42:51 »

Шопска без сирене и пиле с ориз, без пиле ;D ;D ;D ;D
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

kyx4o

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 237
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=1836474233
Re:Дневник на кух4о
« Отговор #119 -: 31-08-2010, 20:43:14 »

Шопска без сирене и пиле с ориз, без пиле ;D ;D ;D ;D
писах от телефона и така е по-кратко :pensif_29:
От понеделник започнах работа, отпуската свърши :( Мисля следващото гладуване да е житен режим, дали не е рано(юни бях на плодово-чайния) :surpris_23: Какво ще ме посъветвате? Ето и менюто:

понеделник - вода

днес: 10,00 - сини сливи
13,30 - домати и рукола, тиквени семки, фъстъци
19,00 - домати, краставици, чушка, маслини, лимон
Активен
Храната да бъде Вашето лекарство и лекарството - Вашата храна. Хипократ
 

Страницата е създадена за 0.088 секунди с 23 запитвания.