Пречистване на духа и тялото > Гладолечение и режими

Сухо гладуване

<< < (4/102) > >>

бате Бино:
Незначителна , корекцийка , Вики :
Елисеева не е  фактор в гладуването , а Надежда Семенова въобще го отрича!! Във всичките му форми. ( Което е наистина странно)
Ако имате свободно време , потърсете из руските сайтове за Георгий Войтович, Сурен Аракелян , както и старите корифеи -  акад.Бакулев,  проф. Кокосов, проф Пашутин, А.А Суворин,.. това е научната основа на гладуването.  Тези съвременни докторченца дето ми фъфлят  ,че "не било научно доказано"   много им здраве. Всичко е доказано научно , при това - доста отдавна. Само да има кой да чете и да осмисля ... :)

Томирис:

--- Цитат ---ама се бламира самият метод . Както знаем - много време е необходимо нещо да бъде наложено , и много малко е достатъчно то да бъде дискредитирано..
 Така че - внимателната ! 
--- Край на цитат ---
Това ми напомня на един случай.
http://forum.abv.bg/lofiversion/index.php/t46838.html
Та, не знам дали е добре въобще такива теми да се дискутират открито из форумите. На някой с психологични отклонения може да му "дойде музата", пък после хора като нас ще обвинят.

Val:
Вчера се пробвах да направя интродукция на тема "сухо гладуване" ;D Какво да ви кажа? Първо се събудих в 11.30, защото заспах в 8.00 сутринта?!?! ::) Не можах да спя. Такова нещо не ми се е случвало никога. И нека да ви разясня не можах да го изкарам целия ден на сухо гладуване, защото следобяд изядох 3 голи праскови. Просто не издържах! Умирах за вода или нещо течно. Незнам защо реших, че ще е по-добре да изям прасковите отколкото да изпия чаша вода. Но както и да е. Друго не съм докосвала. Легнах в 12 вечерта и до 8.00 сутринта овце ли не броях, филми ли не гледах, книга ли не четох ...ей, не мога и не мога да заспя. Та от вечерта дефакто до тоя момент всъщност изкарах и без грам вода, повечето от които в будно състояние. Сега езика ми е много обложен, чак съм изненадана. Все си мисля, че аз нямам кой знае какво да чистя.Освен това имам главоболие. Но незнам дали не е от безсънието това главоболие, защото при разтоварващи дни не ми се е появявало скоро. Или да не съм пък нещо задръстена , де да знам. Напоследък съм с подут корем и с два ходещи изнервящи ме килограма. Това отдавах на многото ядене на череши и диня, но знам ли дали не е нещо друго. Дано сега го изчистя. Незнам дали ще продължа на сухо днес, но със сигурност ако не съм на сухо ще съм само на вода. Няма да ям плодове. Да видя как ще се чувствам. Освен това, за да изхвърля излишната вода , която съм натрупала и от подутия корем реших да си направя отвара от пъпешово семе. От вечерта се накисва в един литър студена вода семето на един пъпеш. На сутринта се кипва. След това се оставя още два часа да кисне, след което се прецежда. Тази вода трябва да се пие на малки глътки през целия ден. Казват, че със сигурност се изхвърля водата от организма. Да видим! Вчера толкова ми беше писнало от отоците , че се разровх тук - там. Гледам масово се препоръчва дехридатин нео, но това си е вса пак химия, та реших да ползвам народен илач  :-* Иначе незнам днес да спортувам ли, да не спортувам ли....много ми е шашаво общо взето и от главоболието и дето не съм спала.

Buku:
Разбира се, скъпи приятели, съгласна съм, че е доста рисковано да правим "реклама" на алтернативните методи. Точно затова направих допълнителното уточнение, че човек трябва да е с опит и с относително изчистен организъм, за да прилага този метод - въпреки че според мен всеки уважаващ себе си (че и неуважаващ даже) и що-годе интелигентен човек би трябвало да е наясно с това. И все пак, за съжаление невинаги е така. Да, за нас е близо до акъла, но на много хора акълът точно не им е най-силното качество.
Ето в тази статия http://www.dar-center.com/article/?article=1195 доста добре е описано всичко - предимства, предизвикателства и процеси на лечебното гладуване - но и всички възможни опасности, ако то се прилага неправилно. Хубаво е всички неграмотни ентусиасти, които внезапно са решили да се лекуват с глад без каквато и да било подготовка, да бъдат точно по такъв начин запознавани с всички страни на въпроса.
От друга страна, категорично не съм съгласна, че не бива да се коментират такива неща по форумите. Форумите са направени за това (освен всичко друго) - за обмяна на опит между хора със сходни интереси. А че винаги ще се намери някой байчо/буля, дето на своя глава ще опита както падне и после ще реве от настъпилите последствия... А няма ли по същия начин риск някой да си сготви рецепта, взета от кулинарен форум, и да се натрови (щото продуктите са менте, примерно)? Или някой от много четене на сайта на СБА (съюза на българските автомобилисти) да се юрне да кара с 300 км/ч и да се претрепе? Наскоро една позната ми дуднеше за "вредата" от йогата, щото ентусиазиран младеж починал при опит да медитира гол, навън, при -20 градуса, понеже чел, че йогите така правели - "видяла жабата, че подковават вола"... Същата мастита дама ми обясняваше и, че учението на Петър Дънов било сектантство, пак по аналогични причини... Винаги и във всичко има елемент на риск, това си е естествено... И огънят може да ни стопли, и да ни изгори; както с брадва могат да се секат дърва за огън, така могат да се секат и човешки глави, но ако някой се опита да провежда подобни "експерименти" със себеподобните си, брадвата няма да е крива за това  ;) :whistling2 - emotloader:.
Така че, моето мнение е, всичко да си се коментира и обсъжда открито, но, разбира се, с необходимите "предпазни мерки" и т.н.

П.П. Бате Бино, мерси! До края на юли мисля да мина през Варна по някое време. Ако си си там, може да се видим, ако искаш  :).

Buku:
Вал, извинявай, постът ти се появи преди моя  :).
Главоболието според мен е от това, че не си спала. Колкото до обложения език - нормално е. Това е първата типична реакция от ускореното пречистване от липсата на течности. За съжаление винаги има какво да чисти човек - все нещо остава и се натрупва в храносмилателния тракт, независимо как се храним. Затова са и редовните пречистващи процедури на интервали от време. Пък и не е само от храната - мръсен въздух, хлорирана вода, стрес, нервно напрежение, негативни мисли, болести (дори в най-лека форма)... При всички случаи е хубаво, че има реакция  :).
Ако сухото ти е трудно, наистина, пробвай с отварата, или ден-два на вода, ти си знаеш... Но според мен жаждата е била по-скоро на психична основа и от внезапната смяна на познатия за организма режим. И все пак, вече казахме, важна е индивидуалната поносимост, ако нещо не се понася добре, винаги има и други начини ;).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия