Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: захранване след гладолечение  (Прочетена 55308 пъти)

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #80 -: 23-03-2011, 12:07:34 »

Габи,надявам се ,че правиш разлика между забавен метаболизъм и ненормализиране на перистилактиката на червата. ;)
Не може изведнъж да се нормализира всичко,имай търпение. Сената не оправя нищо,даже напротив,лаксативите пречат.
Прави си масаж на корема-въртеливи движения по часовниковата стрелка,клякай,а не седи на тоалетната и се движи много.  :love_028: :Content_22:
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

g_a_b_i

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 14
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #81 -: 26-03-2011, 09:01:26 »

benato правя разлика, ама трябваше някой да ми го напомни  ;) Сега всичко е повече от добре, започнах да се чувствам доста по-свежа, лека и с повече енергия  :Content_22:
Вече съм 6 ден захранване и до момента съм включила някой зеленчуци и малко ядки, никаква сол, бавно я карам. Колко време реално има полза и смисъл да не включвам солта? Или колкото повече издържа толкова по-добре за организма? 
Активен

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #82 -: 28-03-2011, 06:19:23 »

След седмия ден,може,но по малко и избягвай да ядеш след 18 часа.
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

homo futurus

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #83 -: 31-03-2011, 20:19:01 »

          Като цяло този пост мина много по добре от предишния - две еднакви гладувания няма!
По време на целия период не чувствах глад освен епизодични слаби моменти.
Имах енергия и не бях толкова отпаднал - освен по време на ацидозите. Не ми мръзнеха крайниците.
          В самия край кожата ми стана суха и започна да се лющи ( смених една кожа все едно се бях пекъл на слънце ) :о) - Това е нормално да се случи. Кожата отдолу е млада и здрава.
През цялото време изпитвах жажда пиех по много вода 1.5-3 литра на ден - за мен това е много :о) - Дестилирана и изворна.
Неприятните усещания ( очистителни кризи ) бяха по малко и по кратки.
По долу давам подробно схемата на захранването ми:

Захранване след 24 дневен пост на вода - (25.03.11)
Езика ми не се изчисти напълно но има силно изразено чувство на глад, затова започвам захранване - на 25тия ден.

1-ви ден ( от захранването )
- 09:00 натривам пълнозърнест сухар с малко чесън и дъвча - колкото повече толкова по добре НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕГЛЪЩА само се дъвче и се плюва. Тази процедура активизира отделянето на слюнка, стимулира подновяването на перисталтиката и най-важното спомага налепа върху езика, както и цялата устна кухина да се доизчисти ! ( Малахов )
- 10:00 Изпивам 100мл. сок от тиква ( непрецеден от твърдите частици и неразреден с вода - Пие се много бавно, като преди да се преглътне се задържа в устата "Дъвче" поне 2 мин. минимум - за да започне началното смилане от слюнката ), ако това не се направи рискувате колики и газове.
- 11:00 сок от тиква + морков.100мл.
- 12:00 сок от тиква + морков.150мл.
- 14:00 сок от тиква + ябълка.150мл.
- 16:00 сок от тиква + ябълка.150мл.
- 18:00 сок от тиква 180мл.+ 1чаена лъжица (ч.л.) мед ( меда се рабива в сока )
- 19:00 1 чаена лъжица мед - ближе се по малко и се задържа в устата иначе меда е прекалено концентрирана храна.
          Не робувайте на схеми и грамажи просто пийте сок по малко и само при наличието на ясно изразен глад.
          Изпитите сокове добре се усвояват ( либсват неприятни усещания в стомаха има изразено усещане за глад до следващият прием ) - Това е критерий, че гладуването е завършено навреме и организма вече има нужда от храна. ( При предишните ми 2 гладувания по 15 дни храносмилането се задействаше чак към 3тия ден ).
          В първите дни на захранването е добре да се лежи повече и ако може да се спи през деня между храненията. Прехода отново към смилане на храна поета отвън и самото и смилане отначало отнемат много енергия - Нормално е да се почувствате отпаднали отново.
          Докато не се възстанови храненето си почивайте - ако не го правите тялото по трудно ще възстановява изгубените килограми "Това особено важи за слаби хора искащи да наддатад"
          Последното хранене е най добре да е до 19:00ч. това е за Вата за другите по рано - Ако след това изпитвате силно чувство на глад значи храносмилането е задействано, но не трябва да приемате нищо - пиете само вода или чай без подсладители.
          ВАЖНО:
          Започвам захранването си на 25я ден при ясно изразена поява на глад макар и езика ми да не се изчисти напълно. Това говори за приключване на естествените процеси в организма по време на гладуване и готовността му вече да приема храна. При прекъсване на гладуването преди тялото да се е настроило за приемане на храна - захранването протича по-бавно и постепенно !!! Първите два дни се пият разредени с вода очистени от власинките - прецедени сокове ( при 2та ми 15дневни поста това, което съм посочил сега на 2рия ден тогава успях да го приема чак на 4тия ден ).

2-ри ден
- 08:00 сок от ябълка,тиква и морков 220мл.
- 10:00 сок от ябълка,тиква и морков 220мл.
- 12:00 сок от ябълка,тиква и морков 200мл.
- 14:00 сок от ябълка,тиква и морков 220мл.+ половин ч.л. мед.
- 16:00 сок от ябълка,тиква и морков 200мл.+1 ч.л. мед.
- 16:30 червата ми се изпразниха за 1ви път след началото на захранването - самостоятелно без усилие. Пиша това защото е много важно да се следи за появата на запек!
- 18:00 сок от ябълка и тиква 220мл.+ 1ч.л. мед ( меда се рабива в сока ).
- 19:00 1ч.л. мед
          Критерий, че НЕ прекалявате с количествата при захранването е - Липсата на тежест в стомаха, както и появата на глад преди поредния прием ( тежест и подуване могат да се появят и поради бързото пиене на соковете - затова повтарям МНОГО Е ВАЖНО да се "дъвчат" за да започне предварителната им обработка от слюнката още в устата ).
          По време на предишното захранване 2ия ден включих и цвекло в соковете но ми стана тежко от него - то е много силно и не трябва да се бърза с включването му или поне да се употребява в малки количества.
          Следете за появата на Запек - това е знак за превъзбуждане на ВАТА и трябва да се вземат мерки.
ВАЖНО:
След Гладуване, (особено когато времето е студено ) често се превъзбужда Вата - Кожата изсъхва лющи се, появява се запек, отпадналост на вълни, студени крайници, лош сън и др. Това възпрепятства възстановяването на килограмите, затова има лесни практики, които трябва да се правят за да се избегне това:
     1. Горещи душове.
     2. Натриване с растително олио ( някое лесно попиващо в кожата ) най-добре е след горещия душ, когато кожата е още зачервена след подсушаване веднага се натрива областта на корема и кръста, хълбоците, коленете, ходилата може и лицето - най добре е цялото тяло.
     3. Микроклизми - 50-100мл. прясно мляко с растително олио. Особено необходими при появата на запек - ефекта е мигновен, а само за няколко дни регулира напълно нещата.

3-ти ден
- 08:00 сок от ябълка,цвекло и морков 220мл. Сока от цвекло се усвоява добре.
- 10:00 сок от ябълка,цвекло и морков 220мл.
- 12:00 мляко от покълнала пшеница 150мл.1 ч.л. мед + 3ч.л. Пробиотик - "Biomilk Colon" ( 1 гр. съдържа над 10 милиарда живи и латентни клетки на Лактобацилус Булгарикус и Стрептококус Термофилис. Нормализира чревната и микробна флора и предпазва лигавицата на дебелото черво ).
- 14:00 един портокал и едно киви.
- 16:00 един червен портокал и едно киви.
- 18:00 два портокала
- 19:00 шейк от два малки червени портокала + 3 фурми + пробиотик.
          ВАЖНО:
          Приемайте храна или сок САМО при наличието на ясно изразен глад. Не се стремете да спазвате графици,  поемайте малки количества така че да сте гладни до следващия прием, ако не ви се яде или имате колики - не яжте.
          Първите два дни от захранването се появи лека отпадналост и замайване, но днес енергията ми се върна - топло ми е,  храната се усвоява добре. Имам усещане за Лекота.
          От днес сутринта започнах процедури по омекотяване на ВАТА правя го превантивно за всеки случай. Така или иначе това допълнително ще помогне за по бързо възстановяване. Сутрин и вечер горещ душ и натриване с растително масло - в моемнта ползвам кокосово но няма значение какво - важно е да попива лесно в кожата.
          Хубаво е тези процедури да се започнат, когато храносмилането вече се е възстановило. Преди това натриването с растителни масла не е добра идея, при такъв продължителен период на гладуване клетките не са настроени за външен прием на хранителни вещества.

Днес е 4ти ден от захранването - минавам на нормален режим ( за ВАТА ) "4 приема на ден"
          - Два основни ( обяд 12:00 и вечеря 18:00 - 19:00 )
          - лека закуска - сок, плодове или зеленчуци ( при чувство за глад )
          - следобедна закуска  - сок, плодове или зеленчуци ( при чувство за глад )
Преди обяд до 12:00 обикновенно пия сокове, кефир или ям плодове. Ако съм гладен може и няколко пъти да пина сок или да хапна плод, не спазвам график - просто ям по малко и само при ясно усещане за глад. Идеята е храната да е богата на вода на биологично активни вещества и лесно смилаема – жива,СУРОВА. Ако огладнея между обяда и вечерята спазвам същия принцип, самоче тогава предпочитам зеленчуците - вместо плодови шейкове - зеленчукови + спирулина или каквото си наумя :о))) Тук правила няма стига да ви е леко на стомаха след хапването и да се чувствате добре.
На обяд и вечеря ям основните храни - белтъчни, сложните въглехидрати, растителните масла както и готвените храни ( още не съм ги изключил напълно ). При готвените храни - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО салата преди основната храна ако е по тежка и по време на нея пак салата.

 
4-ти ден
- 07:30 сок от моркови, цвекло и лимон 220мл.
          Правих комплекс асани за гъвкавост. Ако сте слаби и искате да качите килограми НЕ трябва да правите никакви силови упражнения или асани докато не си възстановите изходните килограми. Силовите трнировки ще забавят възстановяването на теглото ви.
- 08:20 сок от моркови, цвекло и лимон 220мл.
- 10:00 сок от моркови, цвекло и лимон 300мл.

          Приема на храна сутрин е споредн нуждите. Важи единствено правилото "яжте само ако сте гладни" - Ако сте посетили тоалетната обикновенно се появява изразено чувство за глад, ако не сте - препоръчвам сокове или разхлабителни плодове - хем ще ви заредят с енергия без да ви натоварят, хем ще ви помогнат да идете в тоалетната - Пиша това, защото е изключително важно "редовното освобождаване на червата“. Ако и соковете не помагат помогнете си с малко Йога.
- 12:00 Каша 250мл. ( пасирана покълнала пшеница, 5 фурми, 1ч.л.шипково брашно, 1 суп.л. пшеничен зародиш + 2ч.л. Пробиотик, канела )
- 18:30 един малък портокал
- 19:00  Смути 250мл. ( банан, 3 фурми, 1суп.л. пшеничен зародиш, 1суп.л. сусамов тахан + 2ч.л. Пробиотик ) всичко се пасира.

Обяда май прекалих с фурмите или с нещо друго – не ми стана тежко или нещо подобно, но усетих глад чак към 18:00, а можеби е от комбинацията ( не е много разделна ).
Този ден ходих 3 пъти до тоалетната – сутринта, по обяд и привечер. Според Малахов това е нормалната работа на червата – на мен ми се случва само когато съм на захранващ режим след гладуване. Може би е заради строго суровоядската диета която спазвам и редовната йога.

5-ти ден
- 07:30 сок от моркови, цвекло,целина  и лимон 300мл.
Комплекс асани за гъвкавост (асаните засилват апетита и спомагат за редовното изпразване на червата)
- 09:00 сок от моркови, цвекло,целина  и лимон 350мл. (тази комбинация + зелена ябълка-от киселите е личния ми фаворит сред соковете )
- 11:00 един червен портокал и едно киви.
- 12:00 Каша 300мл. ( пасирана краставица, репичка, покълнала пшеница, 1 суп.л. накиснато ленено семе, 1ч.л.цветен прашец, 1суп.л. сусамов тахан + 2ч.л. Пробиотик )
Определено разделното комбиниране дори на суровите храни прави чудеса – в 15:00 вече бях супер гладен макар и на обяд да изядох по голямо количество каша от предишния ден.
- 15:20 два малки червени портокала и два банана.
- 19:00 салата моркови, репички, балсамико, слънчогледово масло (нерафинирано) и половин авокадо.
Вечетята трябва да е такава че преди да си легнете трябва да сте огладнели или почти. :о)))
6-ти ден
Сутринта нямах време да си правя сокове.
- 11:00 един червен портокал.
Комплекс асани.
- 12:00 Каша 300мл. ( пасирана покълнала пшеница, 1 суп.л. накиснато ленено семе, 1ч.л.цветен прашец, 1суп.л. сусамов тахан + 2ч.л. Пробиотик )
- 15:40 два банана.
- 18:00 сок от моркови, цвекло  и лимон 300мл.
- 19:00 салата краставица, репички, бяла ряпа, пресен лук, 1суп.л. сусамов тахан, балсамико, слънчогледово масло (нерафинирано) и половин авокадо. Получи се страшно вкусно. :о)

7-ми ден
- 07:00 сок от моркови, цвекло,ябълка  и лимон 300мл.
Комплекс асани.
- 08:20 сок от моркови, цвекло,ябълка  и лимон 350мл.
- 09:40 два банана.
- 12:00 Каша 300мл. ( пасирана покълнала пшеница, 1 суп.л. накиснато ленено семе, 1ч.л.цветен прашец, 1суп.л. сусамов тахан, ¼ авокадо + 2ч.л. Пробиотик )
- 15:00 един портокал.
- 15:30 седем фурми (от пресните) със сусамов тахан.
Кашата вече се усвоява много бързо около 14:30 вече съм гладен но чакам до 15ч. – поне 3 часа да минат от храненето. Предишните дни след 15:00 хапвах плодове, но сега минавам на нещо по калорично. Плодовете няма да ме заситят до 19:00 или пък трябва да изям много голямо количество а не е хубаво да се преяжда дори и с плодове. Особено във период на захранване след продължително гладуване когато стомаха се е свил, трябва да сте внимателни с количествата.
- 19:00 салата краставица, репички, пресен лук, червена чушка, покълнал слънчоглед, балсамико, слънчогледово масло (нерафинирано) и половин авокадо.

В първата седмица от захранването следвам лека суровоядска диета чак след това включвам варени на пара зеленчуци, по сериозно ядките (само сурови - накиснати предварително за по лесно усвояване), както и варени зърнени и бобови.
Следете как реагира организма ви, ако всичко се усвоява без неприятни усещания значи сте на прав път, ако имате проблеми със стомаха - колики, газове, запек, разстройство напредвайте по бавно с готвените и по тежки храни. Внимавайте – НЕ ПРЕЯЖДАЙТЕ !
Докато се възстановяват килограмите след гладуването не трябва да се ядат никакви сурови покълнали бобови – съдържат инхибитори, които блокират усвояването на белтъчините и блокират възстановяването на масата. Не трябва да се практикуват физически упражнения свързани с натоварвания може само за гъвкавост – разтягане.


Обикновенно се храня по следния начин:
( Аз съм доша ВАТА – ПИТА )  http://www.kukuriak.com/tritedoshi/

Сутрин :
08:00-10:00
На гладно ленено масло
(Сок от моркови, цвекло и целина) ябълка, лимон

Кефир с цветен прашец 1суп.л. спирулина 1 суп.л. келп или
Ленено семе смляно, шипково брашно, бирена мая с пшеничен зародиш и мед

Шейк от плодове или зеленчуци + ленено семе.
Плодове, сушени плодове, сусамов тахан , мед,  накиснати  ядки.
Салата, зеленчуци, покълнали семена.

Обяд:
12:00
Салата, зеленчуци и покълнали семена.
Зърнени храни, мюсли, картофи, бобови или ядки.

Вечеря:
19:00
Салата, зеленчуци и покълнали семена.
Зърнени храни, мюсли, картофи, бобови или ядки.

Между храненията:
16:00
Сок от плодове или зеленчуци
Шейк от плодове или зеленчуци + ленено семе.
Шейк от зеленчуци, накиснати ядки, бирена мая, спирулина, келп.
Плодове, сушени плодове,  накиснати ядки, сусамов тахан, мед.
Салата, зеленчуци, покълнали семена

Вечер:
Соковете е най добре да се пият сутрин на гладно и вечер след храненето 19ч.
За по добър сън 30-5омин.преди лягане сок или кефир с малко мед.
При безсъние се препоръчва да се пие сок от тиква с мед,

Естествено не изяждам всичко което съм написал – Това е общо – ям само ако съм гладен и се стремя да не прекалявам с порциите – това е важно за Вата (Проблеми с храносмилането).

     Масала регулираща ВАТА:
Куркума, Джинджифил, Индийско орехче,Кимион,  Черен пипер, Червен пипер, Чесън, Чили, Канела, Карамфил, Кориандър, Кардамон

ВАЖНО :
Какъвто и ефект да преследвате с гладуването ПОМНЕТЕ, че всичко ще е ВРЕМЕНО, ако след това продължите да се храните постарому.
Без промяна в храненето няма да има и промяна в състоянието ви, от което искате да се избавите - освен временна разбира се, но тогава се появява йо-йо ефекта и само ще станете още по зле.
Ако не си изградите нормални хранителни навици никакви гладувания, диети, прочиствания, екстрасенси, баби баячки, магии, лекарства, билки, доктори, професори, и т.н. НЯМА да ви помогнат. :о)

Под нормални хранителни навици имам в предвид такива, които помагат, подобряват и улесняват храносмилането, а не го натоварват и разстройват.  ТОВА НЕ Е ДИЕТА !

Синтезирал съм ги в 6 прости правила :

Те са напълно достатъчни ако ви станат навик и неразделна част от храненето.

1. НИКОГА не преяждайте с каквото и да било.

2. До обяд яжте само сурова богата на вода храна - плодове зеленчуци кислео мляко. Яжте на воля не се ограничавай.

Това зарежда организма в началото на деня с витамини, сладостта на плодовете подобрява настроението действа освежаващо и спомага за освобождаването на червата - много важно за доброто здраве. Запека е началото на повечето болести.

3. Преди всяко хранене яжте салата - имам предвид основно хранене готвени храни - просто ЗАПОЧВАЙТЕ с прясна зеленчукова салата / руската салата и подобни такива с месо, яйца, кашкавали, макарони, ядки, бобови и т.н. това НЕ СА салати /

Не е задължително да губите време да си правите салата всеки път, може просто да хапнете някой и друг зеленчук – домат, краставица, морков или каквото има.

Ако ядете тежки пържени храни или меса освен голяма салата в началото яжте и по време на основното хранене.

Салатата намалява апетита, което те предпазва от последващо натъпкване с висококалоричните, готвени, тежки храни без да се насилваш и ограничаваш. Също така ти набавя така необходимите за нормалното храносмилане витамини ензими и фибри- целулоза.

4. Не яжте преди лягане - това действа особено токсично на организма и надебеляващо :о) Също така влошава съня.

5. Много важно, плодовете се ядат само на ГЛАДЕН стомах - забравете за плодове като десерт. Ядат се поне 30-40 минути преди друго приемане на храна - иначе в стомаха става манджа с грозде - лошо смилане, ферментиране, гниене и образуване на отрови.

6. Никакво пиене по време на храненето и 1.5-2 след него, без значение дали е вода или друго.

Ако сте жадни след храненето значи сте яли нещо вредно или лоша комбинация от храни или пък сте преяли. За да не сте жадни след храненето, яжте повече салата преди и повреме на него.

Ами това са - Прости за за спазване и не отнемат време.



От мен толкоз :о)
Желая успехи на всички !
Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #84 -: 02-04-2011, 18:53:13 »

Много полезен пост :) миси  tooth
Някой знае ли как се спазват правилата ?
Активен

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #85 -: 02-04-2011, 20:39:07 »

Редовно нарушавам 4 правило  tooth...всички други са лесни за спазване  :)
Активен

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #86 -: 09-05-2011, 13:47:43 »

Харесва ми това захранване, но мисля след 4 ден да пия по-малко сокове и да дъвча повече зеленчуци и плодове  :)
Благодаря, много ми беше полезно
Активен

georgepeev

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 22
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #87 -: 16-05-2011, 13:19:45 »

Много изчерпателен пост, homo futurus! Браво!
А за правилата, мога да кажа, че все едно аз съм ги писал. Така се храня от 17 години вече.
В момента сам на сухо гладуване. Смятам да направя 5 дни до утре. Дали този режим на захранване може да се приложи, в съкратен вариант естествено за моя случай или има някакъв по-особен момент заради сухото гладуване? Гледам, че автора е голям фен на тиквата и понеже точно сега не им е сезонът и едва ли ще намеря тиква, с какво е най-подходящо да я заменя?
Активен
Умирайте от смях, за да живеете по-дълго!

Синева

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 141
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #88 -: 16-05-2011, 13:26:08 »

Гледам, че автора е голям фен на тиквата и понеже точно сега не им е сезонът и едва ли ще намеря тиква, с какво е най-подходящо да я заменя?
  Морковите са близки по състав, но всичко е относително, нали знаеш.
Активен

bpa

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 694
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #89 -: 16-05-2011, 14:38:38 »

Много изчерпателен пост, homo futurus! Браво!
А за правилата, мога да кажа, че все едно аз съм ги писал. Така се храня от 17 години вече.
В момента сам на сухо гладуване. Смятам да направя 5 дни до утре. Дали този режим на захранване може да се приложи, в съкратен вариант естествено за моя случай или има някакъв по-особен момент заради сухото гладуване? Гледам, че автора е голям фен на тиквата и понеже точно сега не им е сезонът и едва ли ще намеря тиква, с какво е най-подходящо да я заменя?

Все още се намира тиква по варненските пазари, на други места не знам как е, но дори и да намериш, по това време ще е почти развалена вече, така че по-добре наистина си потърси що-годе свежи турски или гръцки моркови, а ако имаш късмет, може да намериш и пресни български, но тяхната цена заслужено ще е доста по-висока. А иначе можеш и да захраниш и  със сок от зелени ябълки, или пък портокали.
А иначе ако спазваш основните правила, няма къде да сбъркаш ... В твоя случай трябва да се водиш от чувството за глад и чувството за тежест в стомаха - ако нямаш чувство за тежест и ситост, можеш да продължаваш със захранването - започваш със сокове, после с плодове, добавяш зеленчуци и т.н
Ако нямаш негативни сигнали от тялото, можеш да минаваш на следващото стъпало...
Активен
Винаги има и друг начин !

Провежда се лекарски конгрес. Става председателя и започва речта си с патос
-Колеги,ние лекарите имаме много врагове на този свят...
Чува се глас от залата
-И още повече на оня свят

georgepeev

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 22
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #90 -: 16-05-2011, 14:48:08 »

Все още се намира тиква по варненските пазари, на други места не знам как е, но дори и да намериш, по това време ще е почти развалена вече, така че по-добре наистина си потърси що-годе свежи турски или гръцки моркови, а ако имаш късмет, може да намериш и пресни български, но тяхната цена заслужено ще е доста по-висока. А иначе можеш и да захраниш и  със сок от зелени ябълки, или пък портокали.
А иначе ако спазваш основните правила, няма къде да сбъркаш ... В твоя случай трябва да се водиш от чувството за глад и чувството за тежест в стомаха - ако нямаш чувство за тежест и ситост, можеш да продължаваш със захранването - започваш със сокове, после с плодове, добавяш зеленчуци и т.н
Ако нямаш негативни сигнали от тялото, можеш да минаваш на следващото стъпало...
Благодаря за съветите, в моя малък град едва ли ще се намери тиква по това време. А захранването ми е ясно по принцип. Както казах - от доста години практикувам плодово-чаения режим, но сега питането ми конкретно беше дали няма нещо по-различно в началото на самото захранване след сухо гладуване, понеже ми е за пръв път. Но явно всичко си е както при другите видове гладувания.
Активен
Умирайте от смях, за да живеете по-дълго!

bpa

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 694
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #91 -: 16-05-2011, 15:36:08 »

да, с тази разлика, че при захранването на след сухо започваш първите 1-2 пъти само с вода :)
Някои капацитети препоръчват кефир, но аз тогава нямах под ръка, сега имам, и ще пробвам някой ден...
Активен
Винаги има и друг начин !

Провежда се лекарски конгрес. Става председателя и започва речта си с патос
-Колеги,ние лекарите имаме много врагове на този свят...
Чува се глас от залата
-И още повече на оня свят

georgepeev

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 22
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #92 -: 16-05-2011, 19:32:04 »

да, с тази разлика, че при захранването на след сухо започваш първите 1-2 пъти само с вода :)
Някои капацитети препоръчват кефир, но аз тогава нямах под ръка, сега имам, и ще пробвам някой ден...

Кефир бих могъл да си набавя, но някакси нямам вяра на това, че първата храна след продължително гладуване трябва да е животинска, дори като вземем предвид уникалната ферментация на кефирената гъба ...
А освен това поразпитах тук там и се оказа, че могат да ми осигурят тиква, и то цигулка, като прибавим в това число домашни (натурални, екологично чисти) зелени ябълки, моркови, маруля ... значи захранването ми е осигурено.
Активен
Умирайте от смях, за да живеете по-дълго!

bpa

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 694
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #93 -: 17-05-2011, 07:32:44 »

да, с тази разлика, че при захранването на след сухо започваш първите 1-2 пъти само с вода :)
Някои капацитети препоръчват кефир, но аз тогава нямах под ръка, сега имам, и ще пробвам някой ден...

Кефир бих могъл да си набавя, но някакси нямам вяра на това, че първата храна след продължително гладуване трябва да е животинска, дори като вземем предвид уникалната ферментация на кефирената гъба ...
А освен това поразпитах тук там и се оказа, че могат да ми осигурят тиква, и то цигулка, като прибавим в това число домашни (натурални, екологично чисти) зелени ябълки, моркови, маруля ... значи захранването ми е осигурено.

това е чудесно, цигулката е сладичка, и ако е добре запазена, ще е чудесно. УСпех !
Активен
Винаги има и друг начин !

Провежда се лекарски конгрес. Става председателя и започва речта си с патос
-Колеги,ние лекарите имаме много врагове на този свят...
Чува се глас от залата
-И още повече на оня свят

antoniis

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #94 -: 26-10-2011, 18:46:15 »

Здравейте! Реших и аз да пробвам гладуване с плодове и чай, като днес ми е пети ден толкова и смятах в началото да направя.Даже преди малко кръвното ми супер много падна и взе да ми причернява и затова изядох две лъжици мед..просто беше наложително.А от утре смятам да почна захранването си и от нещата, които прочетох тук си разработих следния план:
Ден 1
8-9 ч.- чай с мед и лимон
10 часа – ябълка
12 часа – чай с мед
12.30 – 3-4 настъргани моркова с малко лимонов сок
14 – плодове(например нар)
16 часа – чай с мед
18 часа – краставица или био чери доматки
20 часа – чай с мед
Преди лягане можемалко ябълка или чай

Ден 2
8-9 часа – чай с мед и лимон
10 часа – ябълка
12 часа – морковче и био чери доматки, 1 сварен картоф
14 часа –чай
16 часа- нар и още некъв плод
18-19 часа – салатка чери доматки, краставици, копър и лимонов сок, 1 сварен картоф
Преди лягане може малко ябълка или чай

Ден 3
8 ч. Мешана скара(кюфте, кебабче, свинска вратна пържола с гарнитура пържени картофи и лютеница) – шегичка  ;D
Втори опит 8 часа – чай с мед и лимон
10 часа – порция плодове
12 часа – салата от моркови, ряпа,зеле с малко зехтинче и лимонов сок и зеленчукова супа овкусена с хималайска сол и един голям картоооооооооф
14 часа – порция плодове
16 часа  чай с мед
18-19 часа същото като в 12 часа + една препечена филийка ръжен хляб „Вита”
 20 – 20.30 чай
Преди лягане малко чай или плод

Ами това от това което прочетох мисля,че за едно 5-дневно гладуване на плодове съм си разработил правилен план за захранване.Ще се радвам ако някой се отзове да коментира! МИР!
Активен

mariv

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #95 -: 05-12-2011, 11:16:52 »

Здравейте, аз направих 7 дена плодове и чай. След това започнах кленов сироп, днес ми е деветия ден. От сряда започвам захранване. Имам следните  две питания:

- четох че Шелтън препоръчва захранване директно с твърда храна вместо сокове, вие какво ще кажете?


- слънчогледови и тиквени семки от кой ден може да включа?
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #96 -: 10-12-2011, 01:28:07 »

Препоръката на Шелтън е за  истинско гладуване, а не за "пиршество с плодове" , както самият той се изразява  :)
По-точно би било последните два поста да са в темата "няколко въпроса за гладуване  с плодове и чай" , (или евентуално нова тема - " захранване след плодоядене" )  защото касаят този тип "гладуване" , докато  в по-старите постове по тази тема се говори  за истинското гладуване , което може да бъде само на вода, сухо или уриново.  
Рискуваме да се получи объркване , защото  в една и съща тема се дават препоръки  за методики, нямащи нищо общо помежду си.  
« Последна редакция: 10-12-2011, 01:31:36 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Тедо Димитров

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #97 -: 24-12-2011, 00:06:57 »

Допустимо гладолечение би било 1 ден в месеца. Предполагам, че всички са запознати с факта, че когато тялото гладува дълъг период от време, то включва режим "Сървайвър" и намалява всички не-жизненоважни функции - тук визирам мускулен тонус, мускулна маса, правилна функция на крайниците и мозъка. Загубата на телесно тегло не идва от разграждане на мастна тъкан, а на изхабяване на гликоген, изхвърляне на вода и разграждане на мускулна тъкан, тъй като тя гори адски много енергия и не е жизненоважна. Мазно при глад се губи най-накрая, защото мазнините са нужно за жизненоважни хормони като хормон на растежа, тестостерон/естроген, инсулин и всякакви красоти от щитовидната жлеза, които ни държат живи. Да си дойдем на темата за захранване. Захранването с плодове също е грешна, остаряла идея. Най-новите изследвания показват, че ФРУКТОЗАТА е номер 1 причинител на инсулинова резистентност и диабет. Забавя метаболизма, покачва висцералните мазнини и намалява инсулиновата чувствителност, да не говорим, че е спорно каква част от витамините в плодовете наистина усвояваме. За да не съм трол, в момента гладувам 24 часа.
Активен

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #98 -: 24-12-2011, 00:10:54 »

Тедо Димитров , благодаря ти , че ни осветли с това необходимо за всички ни знание  :Content_14: Сега ако ни кажеш и какво трябва да ядем ще ти бъдем много благодарни :)
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4053
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:захранване след гладолечение
« Отговор #99 -: 24-12-2011, 01:13:22 »

Аз викам да поприключваме с шоуто , посмяхме се достатъчно. :)
Постовете отиват в архива, ако на някого са му много скъпи , ще му ги пратя на лични да им се наслаждава до насита .
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))
 

Страницата е създадена за 0.112 секунди с 22 запитвания.