Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Да си направим календар за събиране на билки  (Прочетена 61022 пъти)

Ortodoksalen_Anorektik

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/

Акацията трябва да цъфне скоро, ще дебна. По начало цветните чайове са приказни.
Ето един онлайн магазин за билки. цък

борови връхчета цък
« Последна редакция: 12-04-2010, 15:35:22 от Ortodoksalen_Anorektik »
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!

А боров прах набра ли си? Акацията сигурно ще е много хубава на чай. Аз само под формата на мед я консумирам.
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/

А боров прах набра ли си? Акацията сигурно ще е много хубава на чай. Аз само под формата на мед я консумирам.

На хижа Черноморец лятото забелязах иглолистни дървета с някакви жълти цветове и силна примамлива миризма. Предполагам това са цветовете на бор/ела? 
Друг вид боров прах си купих насипен от Валентин ( морския)

Това не мога да го добия никак в домашни условия
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!

А как го използваш боровия прах и Валентин от къде се снабдява с него? И какво ти е мнението за пчелния пращец, който се продава по пазарите? Струва ли си да се купува?
Активен

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato

Орто,от снимката се разбира какво не съдържа,а не какво съдържа,тоест микро елементи? ???
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Ortodoksalen_Anorektik

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/

Орто,от снимката се разбира какво не съдържа,а не какво съдържа,тоест микро елементи? ???

В боровата кора има олигомерни процианидини.Съкратено OPC.

Същност и разпространение.  Група от растителни пигменти, най-често със синкав, червеникав или виолетов отенък, структурно базирани около структурата на фенилбензопирона.
100грама прах  / 35лв

Таблетиран по дрогериите е ...... снимката показва




Ползи и употреба ЦЪК
При мен дава отлични резултати за зрението и най-важното, мога да вирея около цъфнали цветя, към които съм алергичен. Мога и да си хапвам цветен прашец без да се възпаля.

Извинявам се за дългия пост, копирах го от друг сайт:

Пикногенол

     Това е естествена субстанция, открита през 16 век. Първите сведения за действието му са свързани с моряците от екипажа на капитан Жак Картие. Всички те били тежко болни от скорбут след продължително плаване и ги заплашвала сигурна смърт. По съвета на един индианец те били чудодейно излекувани с помощта на отвара от кората на някакви местни дървета.

     От всички познати различни източници за добив на пикногенол за най-добър се смята кората на вид крайбрежен бор (Pinus Maritimus, Pinus Pinaster), който расте в Южна Франция. В него се съдържат над 40 различни биологично активни съставки, предимно биофлавоноиди и проантоцианиди.

     Наблюденията през последните 400 години сочат, че пикногенолът е напълно безвреден и има изумително благотворно влияние върху здравето. Използва се в цяла Европа и е известен като "храната на младостта" поради способността му да заздравява колагена и еластина – основни съставки на кожата, ставите и кръвоносните съдове. Започва да се препоръчва и от много прогресивни лекари в САЩ и Канада.

     Пикногенолът е водоразтворим и се усвоява много добре от организма. Веднъж попаднал в тялото, запазва активността си 72 часа. Установено е, че като антиоксидант е 20 пъти по-добър от вит. С и 50 пъти - от вит. Е.

     Вероятно си спомняте, че ензимите могат да участват при преобразуването на причиняващи рак химикали. Флавоноидите от своя страна могат да се намесят в дейността на тези ензими и така да въздействат положително. Освен, че предпазват от развитието на рак, флавоноидите могат да бъдат полезни и при лечението на рак в напреднал стадий.

     Тази специфична комбинация от биологично активни съставки може да ни помогне да се наслаждаваме на по-дълъг и качествен живот, да бъдем здрави и да изглеждаме по-млади. Тя може да ни помогне да се предпазим от осемдесет заболявания, в това число рак, сърдечни болести, артрит и повечето други непричинявани от микроби заболявания, свързани с вредното химическо въздействие на свободните радикали.

     Многобройни изследвания доказват, че приемането през устата на определени флавоноиди забавя в значителна степен разрастването на раковите образувания у лабораторни животни. Пикногенолът е мощен антиоксидант, почиства като с метла свободните радикали и е може би главният кандидат за по-нататъшни изследвания във връзка с профилактиката на рака.

     Пикногенолът намалява много по-ефикасно от вит. Е пораженията, нанасяни на тъканите от свободните радикали. Той също както и вит. С, въздейства благотворно на здравето и на мозъка, предпазва нервните клетки посредством уникалната си способност да преминава през кръвно-ликворната бариера. Освен това намалява възпалението, подобрява кръвообращението и облекчава състоянието на засегнатите от диабет, артрит и инсулт и предпазва от сърдечносъдови заболявания и рак.

     Пикногенолът подобрява периферното кръвообращение и възстановява изгубената активност на капилярите и кръвоносните съдове. Също така стабилизира червените кръвни клетки и поддържа нужната им еластичност. Укрепва слабите кръвоносни съдове, като стабилизира колагена и еластина и като резултат от това предпазва от микрокръвоизливи.

     Отдавна е известно, че здравината на капилярите при страдащи от високо кръвно налягане, намалява до патологични стойности. Ако хипертонията се съчетава със слабост на капилярите, вероятността от мозъчни инсулти и кръвоизливи на ретината нараства значително. Високото кръвно налягане само по себе си не причинява спукването на кръвоносните съдове. Това става поради намалената им устойчивост и увеличената пропускливост. Устойчивостта на капилярите също може да бъде нормализирана чрез редовна употреба на пикногенол.

     Пикногенолът е изключително важен за мозъчните функции, не само защото защитава кръвоносните съдове, а и защото е един от малкото приемани през устата антиоксиданти, които преминават с лекота кръвно-ликворната бариера, за да защитят мозъчните клетки. Изследователите са на мнение, че той подобрява мудната и неуслужлива памет, защото се отразява благотворно върху кръвообращението и клетъчното хранене.

     А ето и някои от досега наблюдаваните благотворни влияния на пикногенола:

* намалява опасността от рак, сърдечносъдови заболявания, артрит, преждевременно остаряване
* подмладява и заздравява кожата, като подобрява нейната еластичност и гладкост
* намалява алергиите (особено ефективен е при сенна хрема, псориазис и причинени от слънцето поражения)
* оказва положителен ефект върху кръвообращението (действа противовъзпалително, подсилва капилярите, вените и артериите и ги прави по-устойчиви на травми)
* облекчава варикозните вени, подуването на краката и хроничната венозна недостатъчност, намалява опасността от флебит, отоци и възпаления
* предотвратява и помага за възстановяване след инфаркти и инсулти
* действа благотворно върху ставите (подобрява гъвкавостта им, намалява болката в подутите стави и отрицателните последствия от спортните травми)
* подпомага лечението на язвената болест
* увеличава жизнеността на всички клетки, намалява последствията от стреса, подсилва имунната система
* подобрява зрението и паметта
* намалява усложненията при диабет (ангиопатия)
* облекчава сенна хрема, астма, хронична умора и др.
* предпазва организма от състаряване, дегенерация и раково израждане

     Алергии, хистамин и пикногенол

     Онова, което много лекари и изследователи от Финландия, Германия, Франция, Холандия, Великобритания и др. европейски страни препоръчват на първо място при сенна хрема и свързаните с нея алергии, е пикногенол, тъй като той е най-ефикасен и дава най-малко странични ефекти. Конкретно във връзка със сенната хрема, те смятат, че той е изключително ефективен, безопасен и по-евтин от повечето синтетични лекарства.

     Алергията е свързана с отделянето на хистамин от клетката. Пикногенолът и някои други биофлавоноиди предотвратяват освобождаването на хистамин и следователно те са много по-добър подход към алергиите, отколкото употребата на антихистаминови препарати.

     Надежда за болните от МS и техните семейства

     Доказано е, че МS е свързана с проблеми на имунната система. Възможно е имунните клетки да започнат да атакуват освен често срещани вируси и бактерии, също и миелина на собствената си централна нервна система.

     Пораженията, нанасяни от свободните радикали, са основен фактор за дисфункциите на имунната система. Пикногенолът спомага за възстановяване на тези функции. Активността на имунните клетки може да бъде възстановена или увеличена с негова помощ. При употреба на пикногенол броят на левкоцитите нараства.

     Пикногенолът преминава кръвно-ликворната бариера и предпазва мозъка по няколко начина: намалява уврежданията от свободните радикали; подобрява устойчивостта на невроните към хипоксия; заздравява малките кръвоносни съдове и подобрява кръвооросяването; намалява възпалението право пропорционално на приетата доза.

     Особено важно е, че пикногенолът заздравява самата кръвно-ликворна бариера и така не допуска преминаването на левкоцити и антитела в мозъчната тъкан. Това води до намаляване на автоимунните процеси – един основен механизъм на увреждане при MS.

      За болните от MS на практика комбинацията от супер антиоксидант, АФА и есенциални мастни киселини дава надежда за намаляване на пораженията от болестта и възстановяване на много функции вследствие на подобреното хранене на мозъка. Голямо предимство е безвредността и многобройните други полезни ефекти върху организма като цяло.

     Нарушена концентрация и свръхактивност (к/с)

     Пикногенолът оказва благотворно влияние, тъй като неутрализира разрушителното действие на свободните радикали още в кръвния поток, преди да атакуват, раздразнят и възпалят клетките на нервната система.

     Така се постигат следните резултати:

    * общ успокояващ ефект
    * значително увеличено внимание и способност за умствено съсредоточаване над даден проблем или задача
    * намалена импулсивност в поведението
    * намалена агресивност
    * субективно усещане за психически комфорт
    * повишен контрол върху собствените мисли

     При деца и юноши ефектът му се изразява още в:

    * подобряване на оценките в училище
    * повишена дисциплинираност и сдържаност както в клас, така и вкъщи, подобряване на отношенията с  връстниците си
    * повишена изпълнителност и подобрено сътрудничество с учители и родители


А как го използваш боровия прах и Валентин от къде се снабдява с него? И какво ти е мнението за пчелния пращец, който се продава по пазарите? Струва ли си да се купува?

Като ми донесе течна хлорела ще го питам от къде примъква суровината.
Цветен прашец и изобщо пчелни продукти не купувам от пазарите. Тази седмица тенекията ми с мед свърши и през какви кошмари минах не е за разправяне. Отивам в специализирания магазин за мед "ЦЯР" . Влизам в магазина, продавача не знае на коя планета е .
От учтивост взех един буркан за 9 лева и излязох. Всичкия мед заедно с питата сложени на слънце. Останалите неща и да бях питал са недоказуеми. Трябва ми тенекия, от която да си изгреба твърд тъмен мед. Прашеца тази година стане ли време да се предлага пресен, ще смеся в пресен мед за да се консервира идеално.
Запознах се с един екстремист пчелар. Днес имам среща, обеща да не плюе в буркана който е приготвил за мен. Спомена снабдявал йоги от Пловдив и веднага  наострих уши :)
« Последна редакция: 14-04-2010, 16:12:16 от Ortodoksalen_Anorektik »
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!

И аз съм пила пикногенол, но под формата на суперантиоксидант с житни кълнове, водорасли, червена боровинка, зелен чай и вит. Е. Наистина има мощни антиоксидантни свойства.
Значи казваш да не си купувам пчелен прашец от пазара! Ще те послушам.
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/

И аз съм пила пикногенол, но под формата на суперантиоксидант с житни кълнове, водорасли, червена боровинка, зелен чай и вит. Е. Наистина има мощни антиоксидантни свойства.
Значи казваш да не си купувам пчелен прашец от пазара! Ще те послушам.

Деси като излезне пресния прашец ще ти се обадя за да си вземеш. Мед с перга ( перфектен прашец) има   в магазин Цяр(специализиран магазин за мед и аксесоари ). Иди и разгледай прецени дали "слънчев"т мед ти върши работа


Намерих големи слънчеви поляни с глухарче !
« Последна редакция: 15-04-2010, 23:58:20 от Ortodoksalen_Anorektik »
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!

Добре, ще чакам да се обадиш. А този магазин Цяр къде се намира?
Активен

beelee

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 690
  • fantomiss

Имате ли представа кога е подходящо да се събират малинови листа?
Активен
Не всички са на мястото си в този форум...

Ortodoksalen_Anorektik

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/

Имате ли представа кога е подходящо да се събират малинови листа?

Вече може да ги събираш, зелени са. Ягодовите и къпиновите също.
Днес забелязах че  глога до седмица  ще цъфне. Също много се зарадвах на пресния пелин. Набрах си и смятам да смутя шведската маса на паразитите в мен.  



« Последна редакция: 23-04-2010, 18:25:42 от Ortodoksalen_Anorektik »
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!

А как разбираш, че имаш паразити? Какви са симптомите?
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/

А как разбираш, че имаш паразити? Какви са симптомите?

Хулда Кларк  разправя всеки имал.  Достатъчно е да пийнем непреварена вода и сме готови. Или да хапнем салатка от нещо гледано на открито.  Познавам мъж опериран от тения в черния дроб и жена оперирана от тения в следствие ядене на маруля от собствената си градина.  Паразитите са някакъв кошмар за суровоядеца.
Един чай от лайка направен според правилата също е достатъчен да се заразим  с паразити. Лайката само се залива с гореща вода, но ако е пакетче брано от циганин до пътя,  а лайката оцвъквана от уличните кучета, мигновено получаваме бонус. Зеле поливано от язовирна вода, в този сладководен язовир ако има рибки и охлюви във водата има яйчица, а кой мие всяко листо на зелето. Никой май май?
Спасението е в превантивните мерки. Пелина  е  горчив но не е вреден. 
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook

А как разбираш, че имаш паразити? Какви са симптомите?
Паразитите са някакъв кошмар за суровоядеца.
Един чай от лайка направен според правилата също е достатъчен да се заразим  с паразити. Пелина е горчив но не е вреден.
Орто, недей плаши хората, ако обичаш! Форумът се чете от доста жени. Не ги стресирай! Аз в момента се храня с 50% зелении и не само аз, а и доста други нямат никакви оплаквания. Щом искаш, опиши симптоматиката, но не раздавай присъди ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Buku

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко

Плюс това паразити има навсякъде - и вън от нас, и вътре в нас, изобщо къпем си се в бульон от микро-флора и фауна, това го пише във всяка детска енциклопедия... То пък ако толкова лесно се заразявахме и хващахме тении, досега да сме изчезнали като вид  :). Всичко е в главата - дали като ядеш нещо, ще си мислиш каква фауна щъка по него, или какво добро прави на тялото ти и колко е вкусно и т.н.... Мисля, че има голяма разлика  ;).
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!

На мен ли само не ми пука от тия паразити? Мия добре плодовете и зеленчуците и толкова. Ако някоя тения е решила да ми се лепне няма как да го предотвратя, само мога да си вгорча живота да живея в "стерилни" условия. Човешкият организъм има имунитет, който се подсилва от правилно хранене.
Имаше един затлъстял доц.Хлебаров и неговите прочути еликсири за 500 болести, сред които и бобонна чума. Той дотолкова се беше вманиячил в паразити и глисти, че задължително караше всеки пациент да минава курс на лечение от по глава чесън и 100 тиквени семки на ден. :Content_4 - emotloader:
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна

И на мен не ми пука.  ;)
Мия само с вода.
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/

И на мен не ми пука.  ;)
Мия само с вода.

И на мен също не ми пука но предпочитам презастраховка с пелин и карамфил веднъж на седмица.
Петко питаш за симптоматика, нямам такава. Обаче Хулда Кларк казва че стоят и дебнат години в нас преди да изригнат. Старите хора са сърбали пелиново вино без да са чували за Кларк. Може би  профилактиката е правилен подход.
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!

Кажи малко повече за този пелин и противопаразитните му свойства. Това е единственото вино, което що-годе ми харесва. ;)
Знам, че истинският пелин се прави с някаква настойка от 30 билки, но рецептата май не се казва.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"
 

Страницата е създадена за 0.096 секунди с 23 запитвания.