Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Страници: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10
 1 
 -: Вчера в 00:09:40 
Започната от Kredik - Последна публикация от sunny
Благодаря за бързия отговор! Наистина ще се радвам на обективно мнение на човек, който я е ползвал машината. Моята е Сана 707. Доста време я избирах и много и се радвах, като дойде, обаче се разколебавам като я гледам каква е нестабилна. Или поне така ми се струва. Като пусна морков, целина или цвекло, мундщукът отпред поддава и ме е страх да не се разклати съвсем след време. Утре ще я снимам и ще пусна клипче. Може пък и да е нормално?! Това ми е първата дъвчеща сокоизстисквачка и нямам много опит с такива. А не е и евтина, за да кажа: "Айде от мене да мине."
Мерси още веднъж. :)

 2 
 -: 26-11-2020, 18:12:12 
Започната от Kredik - Последна публикация от Spinach
Здравейте Съни, аз писах и на лично съобщение и тук ще пиша, че не съм имал никакви проблеми, даже е много по- здрава от Кювингса.
Извинявам се ако някой съм го объркал със цифри, моята е тази симпатичната без дръжката, но бих предпочел тази с дръжата защото оригинално идва със по -различен мощук отпред, който служи за някаква настройка според това което се цеди.

Най - коравото нещо което много пъти съм правил с нея е зрял кокосов орех. Купувам си евтино от магазина кокосов орех , чупя го, бела до колкото може от кафявото и вътре в мелачката, като заменям цедката със пластмасова преставка от комплекта . Никога не съм имал чувство че ще се чупи, орегите ги смила и после си ги ползвам по различни начини за хапване.

Пратете едно видео да видим дали се държи нормално вашата машинка.

 3 
 -: 26-11-2020, 17:48:19 
Започната от Kredik - Последна публикация от sunny
На мен ми се струва много крехка и чуплива (Сана 707). Имам чувството, че всеки морков, който изцеждам, ще и бъде последният :) Много се клати, докато ги "дъвче" тия моркови! Така ли е при вас или само моята е такава? Имам още няколко дни за размисъл и май ще я връщам...

 4 
 -: 26-11-2020, 10:42:47 
Започната от Kredik - Последна публикация от Spinach
Цитат
здравейте група
искам да си взема бавна сокоизстисквачка като ще я ползвам основно за ядкови масла и тахани. изчетох цялата тема и общо взето като че ли най-много на нуждите ми пасва сана от омега. някой би ли споделил лични впечатления. благодаря

Аз имам Sana 606, но препоръчвам от саните 707, (онази с дръжката),
Моята сана съм я купувал преди 5 години, но от около 2 не я ползвам защото си взех вертикален Кювингс 820.

За масло, към Сана може да се купи един метален накрайник, който е пригоден за цедене на масло и той струваше горе долу колкото машината. От доста време планувам да си го взема, но съм се напълнил с машини в кухнята и немога да смогна да им намирам място.

Иначе като заключение мога да кажа че саната е доста здрава аз съм я ползвал 2+ години почти всеки ден, дори по 2 пъти на ден.

 5 
 -: 23-11-2020, 19:41:28 
Започната от Kredik - Последна публикация от sunny
Аз си взех Сана на Омега, преди два-три дена пристигна. Прави бистри сокове от моркови, целина... Не съм я пробвала още със зеленолистни. Ябълките, ако са по-хлебни, ги прави на пюре...
Клати се като работи. Това нормално ли е?

 6 
 -: 22-11-2020, 14:29:29 
Започната от kati_na - Последна публикация от kati_na
22.11.2020
Неделя
Днес ми е първият ден на сух пост. Минава добре, защото нещо ме боли глава и нямам никакъв апетит. За разлика от днес, вчера не устисках!

 7 
 -: 21-11-2020, 09:31:06 
Започната от kati_na - Последна публикация от kati_na
Вчера:
Кафе с мляко и стевия; хапка скаличка, две хапки от сладък салам, три хапки от френска селска торта;
На обяд 2 чаши чай със стевия;
Следобяд: 2 чаши чай
Вечеря: 2 чаши чай
20:00 - шепа печени ядки (бадеми, лешници, макадамия) и шефа фъстъци;
21:45 - 2 шепи фъстъци;

Вече съм 81.65кг;
Тази сутрин ядох: 2 сварени яйца, 56г кашкавал и 3 слайса шунка;
Хапка скаличка, 1/2 парче сладък салам и 1 парче домашна торта (от кисело мляко, захар, банани и бисквити). Мисля да направя 24ч сух пост от 07:35ч днес до утре сутрин в 07:35ч.

 8 
 -: 20-11-2020, 06:56:15 
Започната от kati_na - Последна публикация от kati_na
Храната вчера:
Кафе с мляко и стевия; 4 домашни кашкавалени гризинки; 1 сварено яйце; 100г кашкавал и още 4-5 кашкавалени гризинки (добре са ми се получили, направих ги за първи път по рецепта на приятелка от... фейсбук);
На обяд: кафе с мляко и стевия, 4 щипки био кокосов чипс (като кокосови стърготинки, само че доста по-едри).
За щастие след обяд и вечерта не усещах глад и времето ми мина леко.

Кантарър тази сутрин: 82.30кг  O0.

 9 
 -: 19-11-2020, 14:57:34 
Започната от Johnny - Последна публикация от zhivko
"Като цяло населението не знае какво се случва,дори не знае ,че не знае"
Ноам Чомски

10 начина да Ви манипулират
Ноам Чомски е съставил списък на "10 начина за манипулиране" с помощта на медиите.
1. Отвличане на вниманието. Постоянно се отклонява съзнанието на хората от реалните социални проблеми, превключвайки ги към теми, които нямат реално значение. За да постигат такъв резултат, според който гражданите да са винаги заети с нещо и да нямат време да мислят, от полето – в кошарата, както и всички други животни (цитат от книгата "Тихо оръжие за тихи войни“).
2. Създават се проблеми, а след това се предлага начин за решаването им. Този метод е наречен „проблем-реакция-решение.“ Създава се проблем, един вид „ситуация“, разчетена така, че да предизвика реакция сред хората, така че те самите да поискат приемането на мерки, които са необходими на управляващите кръгове. Например, допускане на ескалация на насилие в градските райони или кървави терористични актове, с цел гражданите да изискват приемането на закони, насочени към засилване мерките за сигурност и политики, засягащи гражданските свободи.Или да се предизвика икономическа криза, за да се приеме като необходимо зло нарушението на социалните права и съкращаване на социалните услуги.
3. Методът на постепенното прилагане. За да се постигне приемането на непопулярни мерки, е достатъчно те да се въвеждат постепенно, ден след ден, година след година.Именно по този начин бяха наложени принципно нови социално-икономически условия (неолиберализъм) през 80-те и 90-те години на миналия век. Минимизиране на функциите на правителството, приватизация, несигурност, масова безработица, заплати, които вече не осигуряват достоен живот. Ако това се случи по едно и също време, най-вероятно би довело до революция.
4. Отлагане на изпълнението. Друг начин да се прокара едно непопулярно решение е да се представи като „болезнено и необходимо“ и да се получи в един момент съгласието на гражданите за неговото прилагане в бъдеще. Много по-лесно е хората да се съгласят на жертви в бъдещето, отколкото в момента. Първо, защото това не се случва веднага. Второ, защото повечето хора винаги са склонни да таят наивна надежда, че „утре нещата ще се подобрят“ и че тези жертви, които са поискани от тях, могат да бъдат избегнати.Така се предоставя на гражданите повече време да свикнат с идеята за промяна и смирено да ги приемат, когато му дойде времето.
5.Отношение към хората като към малки деца. В по-голямата си част пропагандните изяви, предназначени за широката общественост, използват такива аргументи, символи, думи и интонация,като че ли става дума за деца в училищна възраст със забавено развитие или с психически увреждания. Колкото по-настойчиво някой се опитва да заблуди слушателя, толкова повече той се опитва да използва инфантилни словесни форми. Защо? Ако някой се отнася към човек така, сякаш той е на 12 или по-малко години, по силата на внушението, в отговор като реакция на човека също ще липсва критична оценка, което е типично за деца на възраст 12 години или по-малко.
6. Да се атакуват емоциите на човека в по-голяма степен, отколкото мисленето му. Въздействието върху емоциите е класически метод, който има за цел да гарантира, че ще се блокира способността на хората да правят рационален анализ, а в крайна сметка дори и на способността им за критично осмисляне на събитията. От друга страна, използването на емоционалния фактор може да отвори вратата към подсъзнанието, за да се вкарат там мисли, желания, страхове, притеснения, принуждения или устойчиви модели на поведение …
7. Да се държат хората в неведение, като се култивира посредственост.С това се гарантира хората да не са в състояние да разберат техниките и методите, използвани, за да бъдат контролирани против волята си. Качеството на образованието, предоставяно на по-нисшите класи на обществото, трябва да е толкова оскъдно и посредствено, за да може невежеството, което разделя по-нисшите класи на обществото от върхушката, да остане на такова ниво, което нисшите класи да не могат да преодолеят.
8. Насърчаване на гражданите да се възхищават на посредствеността. Да се насърчава в хората идеята, че е модерно да си глупав, вулгарен и груб …
9. Засилване на чувство за вина. Да се застави отделният човек да вярва в това, че самият той е виновен за собственото си нещастие поради липса на умствени способности, умения или усилия. В резултат, вместо на бунт срещу икономическата система, човек започва самостоятелно да се занимава със самоунижение, самоунищожаване, да обвинява за всичко себе си, което го води неминуемо до тотална и нескончаема депресия, като всичко това води към апатия и бездействие.
10. Да се знае за хората повече, отколкото те самите знаят за себе си. През последните 50 години напредъкът в областта на науката доведе до образуването на все по-разширяваща се пропаст между знанията на обикновените хора и информацията, която притежава и използва управляващата класа. Благодарение на биологията, неврологията и приложната психология, "системата“ има на разположение най-съвременни знания за човека, в областта на физиологията и психологията. Системата е в състояние да научи за обикновения човек повече, отколкото той знае сам за себе си. Това означава, че в повечето случаи системата има по-голяма власт и в много по-голяма степен контролира и управлява хората, отколкото те могат сами да се контролират.

 10 
 -: 19-11-2020, 10:00:09 
Започната от kati_na - Последна публикация от kati_na
Добро утро,
Едно такова неопределено и никакво ми е, празно. Не знам дали е от цикъла или просто се усещам нехаресвана и нежелана. Във всеки случай, най-доброто решение в момента е да седя и да изчакам няколко дена да видя дали това усещане ще се промени.
Вчера пих кафе с мляко и стевия, после изядох 30г овесени ядки, накиснати в гореща вода, след това 2 шепички фъстъци; вечерта изпих още едно кафе и изядох 1 нар.

82.75кг съм. Водният ми пост наближава!

Страници: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10

Страницата е създадена за 0.082 секунди с 18 запитвания.