Форум Земя назаем

Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: ДРЪНДЮ МАРУЛКОВ в 06-01-2010, 20:00:03

Титла: Антропософия
Публикувано от: ДРЪНДЮ МАРУЛКОВ в 06-01-2010, 20:00:03
Така като гледам този сайт и форум за да оправдае и реализира целта си ,трябва да се присъедини към Антропософското общество,там хората са много напред с материала,а идеята на ЗЕМЯ НА ЗАЕМ,хората са я отворили още в началото на века.От тук нататък този сайт може да стане само бледо подражание,затова предлагам за обединение в името на по-доброто бъдеще!!!
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: axim в 06-01-2010, 20:41:31
Доста интересно и предизвикателно.Лично аз нямам нищо противв обидинението.Също така можем да се обеденим и с доста други саитове.Например за иога,будизам а защо не и някои за боини искуства.Но твърдението за бледото подоби ми идва в повече.Кристияне прочети отново по задълбочено бибилията и и виж какво пише за възгордяването.А доколкото знам и в това вярвам всеки сам по себеси е уникален и неповторим.Това въжи и за саитовете. :angel:
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: ДРЪНДЮ МАРУЛКОВ в 06-01-2010, 22:12:17
Това за възгордяването не можах да го схвана
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Petko в 06-01-2010, 22:18:58
Това за възгордяването не можах да го схвана
:D Щом тва не си го схванал, значи си в доста напреднал стадий.... за съжаление :-\
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: snejanka3738 в 06-01-2010, 23:23:00
    През 1902 год. в Германия е основана немска секция на Теософското Общество. За нейн председател е избран д-р Рудолф Щайнер - философ по образование, изследовател на творчеството на Гьоте, преподавател и лектор в различни кръгове. През 1894 год. той е издал "Философия на свободата", и това съчинение се счита на основа на Антропософията. В него Рудолф Щайнер формулира принципите на духовния индивидуализъм, както и пътя за постигането на духовна свобода.

За разлика от останалите теософски автори, Рудолф Щайнер притежава способността да вижда свръхсетивната реалност в ясно и будно съзнание, което вече придава на неговите изследвания един научен характер.

Според Рудолф Щайнер точно както всеки човек наблюдава и изследва околния свят чрез своите сетива, така и всеки човек може да развие способността за наблюдаване на свръхсетивната реалност, и то в ясно и будно съзнание, запазващо своята логическа последователност на мислите.

По този начин той категорично отхвърля мистиката като неподходяща за съвременната епоха, и започва изграждането на една Духовна Наука, т.е. на учение, прилагащо научния подход в изследването на т.нар. духовен свят. Неговата цел е цялото познание на човечеството - до този момент разпокъсано в отделните науки, религии, философски и езотерични течения - да бъде синтезирано и обединено в една всеобхватна наука за човека - Антропософия.  
      
            Кристиан, сподели кое в трудовете на Щайнер ти допадна?
     
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Angie в 07-01-2010, 01:47:17
Е чакайте,малко, за какво възгордяване говорите тук, като Кристиан въобще не е казал, че е член на Антропософското общество! Ако в друг форум на определена тема е писано повече и по-изчерпателно, какво се обиждаме? Кристиан може и да не се е съобразил в израза си, но това ли е единствената възможна реакция? Честно казано, уж се говори за това колко по-добър и толерантен става човек като мине на вегетарианство и суровоядство, а аз доста често забелязвам отсъствие на толерантност, както и белези на възгордяване. А това да приемаш другия като близък, да виждаш Бог в него...???
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: axim в 07-01-2010, 06:47:43
Въх...дори и несъм имал намерение да се обиждам .Стана ми смешно за слагането на цени което е направено с твърдението за бледото потобие.Аз съм бизон и трудно се обиждам.Подмятането ми за възгордяването има чисто хумористичен отенък.хехеххехеххе... :love_028:доколкото съм запознат Ишуа на които всички му бъркат името на Исус и бил член на сектата на Есеите.Те са суровоядци и вегани.Логическите изводи  ги оставам за вас.
snejanka3738 доста неща ме интересуват и те са свързани с земеделието.Виждам че си вътре в нещата.Може би си и член на Антропософското общество?Ще съм ти лично задължен ако ме насочиш къде в София се практикува такова земеделие?Имам предвит билогично динамичното.Също така доколкото съм чувал някъде из българия имате опитна ферма тя също доста ме интересува.Много съм ти благодарен за споделенета имформация. :love_006 - emotloader:
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: ДРЪНДЮ МАРУЛКОВ в 07-01-2010, 10:54:03
Каква стана тя...или не сте нищо прочели,или просто пишете на инат.Аз незнам веганите,антропософите,йогите и всякакви други хора ,да се различават по нещо(може би вие имате едно око и три уши)...разделят ни само нашите убеждения и самовнушения,всеки търси нещо положително да се случи,някой чрез храната,други чрез повече четене,трети наблягат на алкохола...но все пак ние си оставаме същите нормални хора...който искат да живеят СПОКОЙНО.Стига сме се деляли и самообърквали,на всички целта ние една-положително изминаване на земният ни път,всеки има с какво да обогати другия,но трябва да има търпимост и чуваемост.Просто дрябва да се СЛУШАМЕ. :heart_2:
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: snejanka3738 в 07-01-2010, 10:54:21
 Тук в Русе не знам дали имат клон Антропософското Общество. Основно София и Стара Загора,Варна. Не съм член.
  Преди няколко години една асоциация организираше семинар за детска педагогика по методите на Щайнер. Та те имаха някакъв проект в едно село (не помня името му), където опитваха да прилагат биодинамично земеделие (по Щайнер). Засега нямам информация за опитната ферма.
  
  Приятелят ми има вила до телевизионната кула, местността Левента. (Аз иначе живея в блок). Има и конче и каруца. И плуг. Почти цвлия месец ноември ходихме заедно да орем. Изораваме даже и в междуредията на лозя. Е. аз само водя Зорка (така се казва кобилката) , а той си направлява ралото. Много бях щастлива и удовлетворена от тази дейност. На пролет сигурно пак ще се обадят желаещи   :Content_22:
  И аз отсега се замислям какви разсади ще си правя, как? Искам да натрупам свой опит. Как се радвах, като гледах снимките на градинките от форума..
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: beelee в 07-01-2010, 11:28:14
Това е невероятно! Много се радвам, че има и други млади и модерни хора, които искат да обработват земя. Мен лично работата със земята много ме облагородява, но родителите ми имат за мен по-големи планове (което за тях изключва земята, но дано разберат един ден).
Успех Снежанка, на теб и на приятеля ти! В моята градина има само палми и ягоди засега. Ягодите сами дойдоха :Р и плъзнаха наоколо  8)
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Discworld в 07-01-2010, 14:26:21
е,то за какво обединение може да става дума,освен на различните сайтове да има секция "приятели" и линк към другия сайт/форум?
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: ДРЪНДЮ МАРУЛКОВ в 07-01-2010, 14:30:54
Предлагам тук да поместите лекцийте на проф.Рудолф Щайнер-младежта има какво да научи относно своето осъзнаване като човешки индивид.
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Даниела в 07-01-2010, 14:35:22
Това е добра идея, аз не съм чела нищо негово :-[
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Discworld в 07-01-2010, 14:39:41
Предлагам тук да поместите лекцийте на проф.Рудолф Щайнер-младежта има какво да научи относно своето осъзнаване като човешки индивид.

в интернет сарказмът на непознат човек не винаги се усеща,такова ли е положението да викам онлайн полиция tooth
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: ДРЪНДЮ МАРУЛКОВ в 07-01-2010, 14:58:29
Баба Жужа май нещо се засегна.Съвсем сериозно ви говоря за лекцийте,има какво да се научи,за всеки има по нещо което ще му е интересно,а може би и всичко!!! :)
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: snejanka3738 в 07-01-2010, 19:35:53
 Съвсем сериозно ви говоря за лекцийте,има какво да се научи,за всеки има по нещо което ще му е интересно,а може би и всичко!!! (Цитат Кристиан)

  Напълно съгласна съм с теб, Кристиан.
  В книгата си Тайната наука Щайнер описва Земята от момента на възникването и, до края на развитието и. Това, което е било, и това, което предстои да се случи в развитието на планетата и човечеството. Друга негова книга е "Как се постига познание за висшите светове". В нея обяснава и дава напътсрвия за развитие на свръхсетивните способности 'дремещи' у всеки човек.

  ....Някъде, в друга тема beelee беше споменала, как и е направило впечатление, че в Библията има много противоречия. Щайнер хвърля силна светлина върху тези моменти. Поднасяйки един факт, той обяснава и се аргументира "желязно" и с математическа точност.
   Звучи шокиращо за човек в пъвия момент, но децата Иисус са били две...  До момента, когато малкия Уисус (на около 12-годишна възраст) влиза в един храм и разговаря досущ като възрастен мъдро със свещениците...   И наистина, като отворим Новият Завет, в първото евангелие четем родословието на Иисус. И във второто или третото ли беше (Щайнер дава точно цитат-глава,стих) пак четем, пак родословното дърво, но е друго. Е, Щайнер внася пределна яснота по тези въпроси. Тук няма да мога да разкажа (по-добре е да се прочете).Само ще спомена, че е свързано с личности-Водачи на човечеството през различните епохи, като Буда, Заратустра и т.н.
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Svetlio в 07-01-2010, 20:22:12
Всъщност децата са 3 и Исус се казва Мануел!Имайте в предвид,че Библията е просто алегория.Истината е доста по-различна от това което пише там.
Ето нещо интересно.На англииски е,но ще го разберете...щом аз мога tooth
http://www.youtube.com/watch?v=Kz9x_9UganU&feature=related

П.П.Горещо препоръчвам да изгледате всички 12 части.
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: snejanka3738 в 07-01-2010, 22:15:29
  Svetlio,
  Какво от Щайнер си чел?  
  Къде по-точно в новия завет четеш за третото (дете) ?
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Petko в 07-01-2010, 22:17:50
Има си тема, даден е линк към сайта. Това е достатъчно. Който иска нека чете....по принцип не е добре да се копи-пействат обемни неща, били те и за хранене дори. Давайте конкретен линк и ще коментираме ;)
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Svetlio в 07-01-2010, 22:29:12
Не съм чел нито новият завет,нито Щайнер.За второто ще се поправя  tooth
Уповавам се изцяло на Swerdlow.Съжалявам само,че книгите му още не са преведени на български за да ги коментираме. :surpris_23:
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: ДРЪНДЮ МАРУЛКОВ в 08-01-2010, 15:43:47
Чете защото времето си лети :pensif_29:
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: axim в 08-01-2010, 19:22:08
Да ви кажа аз лично предпочитам П.Дънов.ПО ми е достъпен говори същите неща и си е наш човек ако ме разбирате.С горното изказване се опитвам да не обидя никого.....
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: ДРЪНДЮ МАРУЛКОВ в 08-01-2010, 21:24:36
Съгласен съм Аксим,но бих допълнил че и двамата може би са се повлияли от полъха на своето време(струва ми се че горе-долу са живяли в едни и същи години)...но е добре човек да се запознае и с двамата,струва ми се че в някой детайли се допълват много интересно и е полезно за всеки който би желал да си намести житейската логика!!!
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: snejanka3738 в 08-01-2010, 21:52:48
Да ви кажа аз лично предпочитам П.Дънов.ПО ми е достъпен говори същите неща и си е наш човек ако ме разбирате.С горното изказване се опитвам да не обидя никого.....

  Да, точно така си е. Много си го обичам и аз. Даже и на сина ми (12г.) чета от него. Закономерно вече почват да го "тресат" тийнейджърски емоции,любов.. И аз му цитирам Дънов: "Ако някой ти каже - Обичам те, кажи му : Ти изпълняваш Божията воля". Или "Когато обичш, не очаквай нищо в замяна." И след това той се чувства толкова спокоен и омиротворен... Добре му действа :)
  А, също му стана любимо и "Истината ще ви направи свободни". (като твоя подпис, Аксим :) )
  Само да знаеш Илиян като чете с мен постовете ти в темата за Дядо Коледа как се смя и се забавлява.  Много му хареса стилът на писане. Чак искаше да пише отговор и той  :Content_4 - emotloader:  

   ...Да.. Точно там е въпроса, че малцина дръзват да попрочетат от трудовете на Щайнер. А то си е много разтърсващо и необикновено приключение.   
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: ДРЪНДЮ МАРУЛКОВ в 09-01-2010, 10:11:44
Относно проф.Щайнер,при него всичко е въз основа на богат набор от информация,която е обработена чрез ДОКАЗАНОТО МУ СВРЪХСЕТИВНО възприятие на света и неговата история,но има и неща за който нямаме информация,например как и защо е попаднал в кръгът на посветените.Но явно божията воля е да има винаги баланс в информацията,от тук на татътк ние решаваме на кое да вярваме или не.
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Svetlio в 09-01-2010, 11:56:50
Преди да прочета цялата книга внимателно я прехвърлих набързо и виждам че теорията му за човека - втвърдяването и т.н. много се доближават до писанията на Блаватская.Видях да се говори много за Атлантида,но не и за Лемурия.Защо?
Това което пишат тези двамата е на светлинни години от Галактическата история на Stewart Swerdlow и от това, което той казва за нашият произход.
Попадал съм на сведения,че Блаватская е на тъмната страна,както и Джон Кехоу между-другото!Не отхвърлям това което е написал Щайнер,но си имам едно на ум.Дезинформацията е сандвич с малко истина за която да се хванеш и много лъжа която се пробутва с нея!Хващайки се за истината,човек приема и лъжата.
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: ДРЪНДЮ МАРУЛКОВ в 09-01-2010, 13:06:31
Според Дънов,за какво се бори той.Трябва четене миличък.Май че много четеш,ама нищо не разбираш.
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: benato в 09-01-2010, 14:18:29
Мисля,че прозвуча грубо,не като извисен духовно и четящ много човек.
Светльо го знаем,колко чете и разбира,а и на доста хора е помогнал със съвети и информация.
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Svetlio в 09-01-2010, 14:45:51
benato,благодаря.Много мило.Лаская се да си мисля,че съм помогнал на някого.Дано. :Content_22:
Сега остава да помогна и на себе си  tooth 
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: ДРЪНДЮ МАРУЛКОВ в 09-01-2010, 16:25:08
Не съм искал да прозвучи грубо,явно Светлйо много чете,но всичко с времето си,информацията лека-полека ще му олегне и той сам ще си състави мнение,просто му е много рано,за някой неща трябва време,с годините се променя и възприятието. :Content_22:
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Svetlio в 09-01-2010, 17:19:42
Прав си за възприятието,но тук става въпрос за две различни доктрини и на коя да се довериш.
Блаватская е издавала списание "Луцифер".Освен това(мисля че в една от нейните книги прочетох),казва никога да не практикуваме Хатха Йога!!Защо ли??
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Petko в 09-01-2010, 17:34:30
Според Дънов,за какво се бори той.Трябва четене миличък.Май че много четеш,ама нищо не разбираш.
Практика трябва, не четене! С четене се учи математика, английски, но духовното с четене не можеш нито да разбереш, нито да научиш. А усещането досега не е описано в нито една книга!!! :love_028:
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: ДРЪНДЮ МАРУЛКОВ в 09-01-2010, 17:34:41
За това ти казвам че трябва улягане,всяко пълно отричане не води до нищо,ти сам ще си пресяваш материала,няма идеална доктрина...все пак сме хора,а не богове.
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: ДРЪНДЮ МАРУЛКОВ в 09-01-2010, 17:39:22
Петко като станеш на 50-60 години,може би чак тогава ще усетиш за какво става въпрос.Практиката води до опит,а опит се придобива с годините.
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Svetlio в 09-01-2010, 17:40:42
Нищо не съм отричал!Казах само,че ще чета с едно на ум! :police:
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Svetlio в 09-01-2010, 17:53:23
Петко като станеш на 50-60 години,може би чак тогава ще усетиш за какво става въпрос.Практиката води до опит,а опит се придобива с годините.
Или иначе казано с годините практика се придобива опит.Така е, НО...зависи от практиката,защото така както го казваш излиза че всички дъртаци са мъдреци.
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: ДРЪНДЮ МАРУЛКОВ в 09-01-2010, 18:18:08
Това се отнася за такива като Петко,който търсят ...другите просто чакат да им дойде времето,за да се качат на стълбата. :Content_22:
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Лейла в 09-01-2010, 23:21:41
Кристиян пак е отварял теми на поразия за щяло и нещяло, само на мен ли ми се струва или това преди Кристиян да се регистрира и да започне да провокира с 1, 2 реда беше суров форум??

П.П. Кристиян, лично за мен е страшно дразнещ този предизвикателен маниер, вирването на носа, че си компетентен по всички въпроси (мое мнение) без причина. От написаното от Снежанка по темата си съставих мнение, но както винаги ти, по никоя тема не си в полза.
Ай със здраве, нали си много стар, чел, знаещ и опитен знаеш какво искам да кажа, нали??

П.П.2 Не виждам защо да влизам в клишето, че като си веган трябва да си толкова толерантен, че да си запазваш мнението в името на толеранса.
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Zloqd в 10-01-2010, 12:56:43
Не на всеки му идва акъла с годините. Някои даже се вдетиняват
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: axim в 12-01-2010, 07:12:22
Здравеите отново.Наи сетне някои да отвори дума по тази моя болнава тема.Това че съм лектозен вегетерянец напът да стане веган значи ли че трябва да толерирам всеки да ми се качва на главата и да оставям хората да ме обиждат без последствия?Предварително оточнявам че нямам никого в предвит от участниците в този фором.Извинявам се предварително ако някои се засегне.Несъм го търсил.В общи лини тук сме се събрали една страхотна компания.Та да се върна на болнавия въпрос.От всякъде чувам да ми се казва ти си вегетерянец бъди толерантен.Чакаи малко.Аз пътувам със служебни коли почти всичките ми колеги пушат вътре без да се съобразяват със моита скромна особа.Дори неме питат дали може да запалят просто си палят.Аз като бивш пушач наи много си го отнасям от тяхният дим.Я ми кажете защо да съм толерантен ааааа??Да им направят фасовете по 20лв дано.  :pensif_29:
Друго което много ме дразни е че се очаква от нас вегетерянците да сме пасивни.Гризи си моркова и си траи.АААААААААААААААААААААа направо пяна ми излиза от ушите.Съгласен съм че търпението и мъдроста идват с годините но невиждам как че пасивно и траикаджиско поведение ще стане.Всеки трябва да поеме отговорноста че на живота и да си носи шамарите с чест.Колкото до предизвикателните изказвания аз съм за тях.Където има искри има и огън.Много обичам да ме предизвикват....
Важното е да бягаме от клишетата.Мир и любов на всички мои съфоромци и на иважното което щях да забравя.Цялата тема отива към пасивната съпротива комаи?Някои може ли да ми каже че разбира изцяло Ганди?????Лично аз немога да го проомея,упитвам се прекланям му се но него разбирам.Сигорно все още несъм дозрял.... :love_028:
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: mariiina в 12-01-2010, 10:30:55
 :kisss:Хай, на баба ,сладките....Че наперени, че оперени...Тъй,тъй, тъй трябва...Да търсим и защитаваме истината ,дотогава, докато всички  в един глас изокаме....е те,  това е тя...една за всички и всички за едната ...ИСТИНА!!!Ама дотогава  трябва мноооого да се чете...,хай сега ни са сърдете...няма практика без теория.... Изпървом е СЛОВОТО-ИДЕЯТА...Нещата тръгват от главата...ама тази в която си има нещо, дошло от голямото знание,това, което си го има там горе,някъде, навсякъде...Я, опитайте да задавате точни и кратки въпроси и вижте дали отговорите няма да си дойдат.... Когато търсещото съ-знание тръгне по пътеката на еволюцията, независимо дали е о-съ-знато или интуитивно, то непременно ща попада на каквото си трябва и когато си трябва!!!!Най-добре е нещата да ви се случват в точното време и на точното място, но това е идеалното...иначе винаги има леки отклонения....
    Има и така нареченото от мене крокодилско съзнание -  стои си в локвата, чака ,зяпа и лапа!!!!Ама докъде я е докарал кроки от тооооолкова дълго чакане... 
    Вижте сега, когато аз се ровех от Библията ,през Платон, Елена Блаватска, Петър Дънов,Рудолф Щайнер, книгите за Анастасия,и още мнооого други в един момент усетих, че в почти всички книги от такива автори-езотерици, теософи, окултисти си има и тестове...т.е. четеш, четеш и в един момент попадаш на нещо ,което, като че ли няма връзка с всичко изчетено до момента...няма връзка, или е точно обратното на всичко казано до момента...Хай, да му се не види, защобеше целиятози труд и пак да стигнадо...никъдето...Е тогава ми светна..Питат те - ха, сега, да видим разбра ли го, откри ли истината или си пак в началото...Ще се научите да ги усещате тези неща...Освен това , всички тези автори, си предупреждават-- не вярвайте на 100 %на всчко което чувате, и четете, ПРОВЕРЯВАЙТЕ, ПРОВЕРЯВАЙТЕ до тогава, докато- не стигнете до логиката срещу , която няма анти логика, няма опровержение!!! :heart_2:
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Angie в 12-01-2010, 12:26:01
Аксим, ти какво имаш предвид като говориш за пасивност- пасивност в индивидуален план (четеш, ама не практикуваш) или в социален план (нямаш отношение към закона за ГМО и нямаш гражданска позиция)? Или това някой да ти се качва на главата да ти се подиграва, че си вегетариянец, пък ти да да му останеш длъжен, тоест да не се зашитиш?
На въпроса ти "Това че съм лектозен вегетерянец напът да стане веган значи ли че трябва да толерирам всеки да ми се качва на главата и да оставям хората да ме обиждат без последствия?" моят отговор е "да". Макар че не съм убедена че "толерирам" е правилната дума..Този, който ти се качва на главата, определено е по-глупав от теб, или най-малкото не е помислил преди да говори. В малкото случай, когато съм била силно предизвиквана и съм се поддавала на желанието да натрия носа на някой, който ме заяжда, съм страдала аз, защото съм си изразходила времето и нервите да обяснявам неща на една куха лейка, която не е узряла да толерира различния от него, още по-малко да го разбере. А това да "толерираш" тези които ти пушат в колата е по-скоро "компросмис", а не толериране. Аз разбирам да толерираш е да оставяш хората да са такива каквито са и да не ги нападаш затова че са различни, докато не почнат да ти навлизат в територията.
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: benato в 12-01-2010, 13:10:36
Анджи,абсолютно си права! Когато се ядосаш или впрегнеш в спор,разбиеш си вътрешното спокойствие,само ти си носиш последствията.
Аз сега се опитвам да следвам йога практиките и да си наблюдавам реакциите. Започнах да прилагам учението,когато има проблем да променя възгледа и разбирането към него и той отпада :) Станах по спокоен,но трябва време и практика.Пътя е дълъг,когато става въпрос за себереализация.
Това не означава да си безразличен,а да си безпристрастен.
С нагли пушачи е трудно,вярно е :surpris_23:,но когато им покажеш,че това е положението,няма къде да ходят.
Отдавна не споря за храненето,в крайна сметка,какво се постига-нищо, нито аз ще приема,че месото,яйцата и млечните са незаменими и полезни,нито ядящите ги и защитаващи ги,биха спряли да ги консумират :Confus_3:
Или на човек,който го е страх ,че ако пропусне едно ядене ще се разболее,да обяснявам за лечебния глад :laugh:
Виж във форума и сайта ,понякога влизам в спор,но това е защото ги четат и неориентирани,търсещи хора,ако не защитим идеите си ,как да разберат същноста?
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: axim в 12-01-2010, 14:11:56
Аз все още се боря с тъмното си минало и съм с доста екстремиски и терористични мисли за остояването на ценостните ми идеи.Имах предвит исцяло социялната страна на пасивноста.Възмотен съм от овчият истинк в хората.Това имах в предвит.Глупавата пасивност и за това подметнах и за Ганди.Един човек които проповядва ненападението и го издига в култ,но също така един мъж които освобождава Индия и я превръща в държавата която е сега.Страшно съм впечетлен от него.Между другото и тои е практикувал глад и тои е ядял предимно плодове и се е опитвал да откаже млечните през целият си живот.Има една негова книга която препоръчвам на всички и тя е "Моят път към истината".Страхотна книга.Много се извинявам че изместих фокоса на спора.Виноват съм и си поръсвам главата с пепел.А между другото не сте ли се замисляли че ние благодарение на хранителните ни навици сме малцинство и трябва по скоро нас да ни толелират а не обратното......аааааааааа :bleh
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Angie в 12-01-2010, 14:31:08
Ганди освен човешките си качества е имал и политическа далновидност, а и според мен не е имал кой знае какъв избор, в смисъл, едва ли е разполагал с военна мощ да се пребори с Англия.
Абе общо взето..врага е вътре в нас, както и съюзника :)
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Zloqd в 12-01-2010, 22:03:12
Здравеите отново.Наи сетне някои да отвори дума по тази моя болнава тема.Това че съм лектозен вегетерянец напът да стане веган значи ли че трябва да толерирам всеки да ми се качва на главата и да оставям хората да ме обиждат без последствия?Предварително оточнявам че нямам никого в предвит от участниците в този фором.Извинявам се предварително ако някои се засегне.Несъм го търсил.В общи лини тук сме се събрали една страхотна компания.Та да се върна на болнавия въпрос.От всякъде чувам да ми се казва ти си вегетерянец бъди толерантен.Чакаи малко.Аз пътувам със служебни коли почти всичките ми колеги пушат вътре без да се съобразяват със моита скромна особа.Дори неме питат дали може да запалят просто си палят.Аз като бивш пушач наи много си го отнасям от тяхният дим.Я ми кажете защо да съм толерантен ааааа??Да им направят фасовете по 20лв дано.  :pensif_29:
Друго което много ме дразни е че се очаква от нас вегетерянците да сме пасивни.Гризи си моркова и си траи.АААААААААААААААААААААа направо пяна ми излиза от ушите.Съгласен съм че търпението и мъдроста идват с годините но невиждам как че пасивно и траикаджиско поведение ще стане.Всеки трябва да поеме отговорноста че на живота и да си носи шамарите с чест.Колкото до предизвикателните изказвания аз съм за тях.Където има искри има и огън.Много обичам да ме предизвикват....
Важното е да бягаме от клишетата.Мир и любов на всички мои съфоромци и на иважното което щях да забравя.Цялата тема отива към пасивната съпротива комаи?Някои може ли да ми каже че разбира изцяло Ганди?????Лично аз немога да го проомея,упитвам се прекланям му се но него разбирам.Сигорно все още несъм дозрял.... :love_028:
Пушачите са много досаден сорт хора. Рядко ще се сети сам че чи пречи - и ако не реагираш по някакъв начин номера минава. Аз не съм конфликтен човек, но в това отношение съм се научил да не правя компромиси на никой. Когато ми предстои да пътувам с колега пушач първо се уверявам, че като му се допуши ще спира да пуши навън. Лошо са научени - все едно човек да вземе да ходи по малка нужда в колата - ако за едното се спира и за другото трябва.
Като излезе закона за пушалните се разправях около една седмица с директора и накрая издействах да направят такава стая и на моята месторабота (иначе се пушеше навсякъде).
Според кодекса на труда работодателя е задължен да осигури здравословни условия на труд.
Чувал съм, че в Канада хората почти не общуват с пушачите - направо ги изолират като наркоманите и ги избягват. Доста време ще мине докато и тук стане така - просто всеки мълчаливо търпи нездравословните  навици на другите и не прави услуга нито на него нито на себе си.
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: Petko в 13-01-2010, 13:49:19
И мен ме гледат странно, когато кажа на мои приятели, че докато аз съм там не могат да пушат. И са много изненадани! Нищо вредно нямало за мен! Глезотия! В БГ да си пушач е предимство все още :-\ Да ядеш баничка също! Пробвай да искаш фактура на борсата(където е абсолютно нагло и противозаконно да не издаваш касов документ) - все едно си ги напсувал tooth Всичко е на обратно тука tooth
Титла: Re:Антропософия
Публикувано от: benato в 13-01-2010, 14:16:01
Да искаш фактура е признак на ниска култура!
       :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: