Форум Земя назаем

Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: P.e.t.y.a в 26-01-2020, 20:43:30Титла: Суровоядство за деца
Публикувано от: P.e.t.y.a в 26-01-2020, 20:43:30
Здравейте, какви са минималните количества кълнове, ядки и зеленчуци, които трябва да приема дете на 4г? Налага се спешно да започна преход към суровоядство. Спешно е, защото моментът е перфектен - дете е отново със сополи почти постоянно от половин година, бащата е склонен заради доста познати с тежки здравословни проблеми и аз, която чета от година за този начин на хранене без реални действия. Към момента пием плодови фрешове и смути та със спанак. Детето е стигнало до три листенца в смутито, но напредваме. Планирам и въвеждане на сутришна гимнастика на отровен прозорец.
Ще съм благодарна за всички съвети и насоки.
 


Титла: Re:Суровоядство за деца
Публикувано от: бате Бино в 27-01-2020, 13:35:24
Сложен въпрос, Петя. А и не знам кой би могъл да ти цитира еталоните  ,  за които очакваш да чуеш :) ( грамажи и точни препоръки)  Най-вече  защото такива няма :) Виждаш какво дават в детските градини - кроасани, свинско, млекце.. :-\  
А и много ми е интересно , как ще успееш да задържиш това дете на суровоядство :)
Сега човекът е на 4 и може и да имате успех,  но по-нататък? На 5? На 8 :)  ( аз лично съм се предал отдавна  tooth ,не успях по никакъв начин с моите синковци..)

Но друго ми идва наум.. Само за сополи ли става въпрос или има и усложнения - бронхити , пневмонии , чести ангини с тежко протичане.. ? Като цяло, е не само нормално, но и задължително децата да си боледуват.  (разбира се , без усложнения) Обаче , ако ти се струва, че това се случва  твърде често или пък -  по-"усложнено"  , тогава  можем да назовем поне няколко виновника, преди да стигнем до готвената храна :)
Ако са прилагани ваксини ,антибиотици и др. силни медикаменти , това автоматично  и задължително ще резултира в отслабен организъм с понижен имунитет. (  вече има и научни публикации в тази посока, а пък за лекарите-натуропати е ясно като бял ден  )

Здравето на детето започва още от здравето на майката преди бременноста! После идва раждането ( секциото рязко влошава нещата) , кърменето, ханенето.. една дълга верига от взаимовръзки  :Cherries

 


Титла: Re:Суровоядство за деца
Публикувано от: P.e.t.y.a в 27-01-2020, 15:25:38
Вече разбрах, че е опасно да го правя 100% суровояд предвид предстоящия пубертет и студентски живот изпълнени с алкохол и джънк. Няма да му ограничавам стандартната готвена храна, която приема основно в детската градина. Чрез суровоядството искам да сме спокойни, че дори и да се разболее няма да се наложи да ходим четири пъти на лекар, да сменяме четири пет вида лекарства и да седиш 10дни да подейства поредното, докато детето ти диша трудно и повръща сополи.
Ваксини има сложени. Лежал е в болница заради пневмония. Има трета сливица, която се отключи след болничното лечение. Бронхити прави рядко - един, два пъти годишно. Това са минали събития, които не мога да променя. Затова търся начин да променя настоящето.
Раждането е стандартно болнично, т. Е. Далеч от естественото. Кърмене е на поискване и сам се отби.