Форум Земя назаем

Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: бате Бино в 11-01-2019, 13:50:49Титла: Защо има невежи лекари?
Публикувано от: бате Бино в 11-01-2019, 13:50:49
Единствен логичен отговор: "Ами защото такива се търсят от невежите пациенти"  ;D

Копирам публикация от ФБ. + някои от коментарите под нея, заедна с броя харесвания , събрани за 4 дни.

21 ВЕК - ПАЗАРДЖИК МБАЛ " Здраве" Спешен кабинет- 06.01.2019 г.

Синът ми на 1година и 2 месеца в 7:00 часа сутринта вдига 37,6 градуса температура. Цял ден давам "Нурофен" и свещички за понижаване на температура. Без резултат. Цял ден подържа температура 37,6 - 38,0 . В 20:00 часа отидох в Спешен кабинет на МБАЛ "Здраве" град Пазарджик. След като ни вписаха в регистрата, една видимо нервна жена ни покани в кабинета си. Обясних и как детето ми цял ден е с температура и по никакъв начин не спада , въпреки дадените от мен медикаменти. А тя, плашещо спокойно ми отговори : "Благодаря на Бог, че е така! На моята внучка не и давам нищо до 38,3. Организма се бори с тази температура това е нормално. Организамът се бори със вируса. Ако премине температурата 38,3 ще му дадеш чак тогава нещо ,защото може да получи гърч. Не се притеснявай ( потупвайки ме по - рамото ) ! Детето ми не спря да плаче и да пищи. Взех си детето и тя ми пожела вскчко хубаво." ПРЕГЛЕДА ДЕТЕТО ОТ 3 метра разтояние. НЕ САМО НЕ ГО ДОКОСНА, ЗАДА ВИДИ КАК ГОРИ, нито го преслуша, нито му видя гърлото. Рецепта няма, а и за какво да има като нямаше преглед? ( нещо което до сега в други спешни отделения в други болници не ми се беше случвало ) Тоест от цялата и ораторска реч, разбрах , че на детето ми му няма нищо и да дам Нурофен след 38,3 - за да не получи гър. А може би да чакам да получи гърч и тогава да му дам нурофен? Заведох го в друго спешно отделение в частна болница. Платих си, прегледаха детето ми което е с много зачервено гърло с много налепи и е спешно за антибьотик. Естественно върнахме се при нея и потърсихме сметка за държанието, а отговора беше мълчание и пулене. Искам да попитам защо такива хора се наричат лекари? Ами ако бях някоя несигурна майка, вярваща в професионалното мнение на лекаря, и се бях пребрала и чакала детето само да се пребори.. Може би щях да стигна до болница? И тогава кой щеше да е виновен? Вярващата майка, която се доверява на професионално лекарско мнение или лекарката която дори не докосна детето ми за да види, че гори? Пази нас и децата ниГосподи, от такива лекари! ????????

Моля споделяйте! Нека се спасим от такива лекари.


КОМЕНТАРИ:
Bog dagi ubie takiva lekari tva e nashata Balgaria samo tuk e teka

Ебати бабичката смотана!!! ???????????? после като ги бият обикалят телевизиите да ревът!!! Ама явно май им е малко боя!!! ( 202 харесвания!)

Срам!
Направи го публично за споделяме! ( 75 харесвания)

Тцтцт нещо май не ги бива за нищо ...( 19 хаесвания)

За жалост е ЛЕКАР ???? Дано не умори някой докато се пенсионира! ( 20 харесвания)

Те са конски лекари има физиономия за конски лекар ( 19 харесвания)

Chucheshka veshtica

Mito samo kato vidih fizonomqta ti stiga i ti stava qsno kva ku4ka eee ( 33 харесвания)


Не можах да се въздържа  и оставих и мой коментар, в случая , малко по-остър, но разбирате , има случаи , при които човек прилага и малко емоция :)

(бате Бино) : Даа, трудно е , когато пациентът е невеж.  :-\ И такъв е доволен само когато попадне на невеж лекар. (Да е от същата "кръвна група".. )---- Не 38.3 ..Температура не се пипа до 40.5 ! ( Стига да няма други симптоми  за много по-опасни състояния!! Напр. конвулсии, задъхване..)  А температурният гърч няма нищо общо с това, колко е повишена температурата!! И това всеки детски невролог го знае! (причините наистина не са ясни, 5% от децата са имали поне 1 такъв гърч, с времето почти винаги това се преодолява) Единият ми син направи 2 пъти гърч на 38, а другият е имал няколко пъти 40 и не е правил. Като малък съм вдигал 42, също без гърч. Лошо нешо е невежеството ,търсиш да обвиниш всеки друг, само не и себе си  ;) ;) ---- С хипертермия ( висока температура) лекуват успешно от векове, вкл и рак, но няма кой да проучва, има само невежи, които мразят да четат.., но иначе - много знаят ..

И като се замислим - "Защо има невежи лекари"? , неминуемо трябва да минем и през отговора - "ами защото точно такива са нужни на невежите пациенти!" . В противен случай невежите лекари щяха да отпаднат от само себе си на база галактическият закон за търсенето и предлагането  :love_028:


Титла: Re:Защо има невежи лекари?
Публикувано от: ogrizko в 11-01-2019, 18:08:48
абе .....давайте антибиотиците ....и да видим през колко дни ще почнат да се хващат вируси и да се качва температурата и да се пият пак антибиотици... до следващия път малко след това :weight_lift: и после дисбактериоза ли как се казваше и алергии и какво ли не....


Титла: Re:Защо има невежи лекари?
Публикувано от: iskrena в 11-01-2019, 19:48:54
бравос, Бино!
добре си ги подредил!    :flowers2:


Титла: Re:Защо има невежи лекари?
Публикувано от: iskrena в 11-01-2019, 20:11:07
колко глупави и невежи хора има... че и бъкат от злоба...


Титла: Re:Защо има невежи лекари?
Публикувано от: Iggiberry в 16-01-2019, 09:46:09
Няма смисъл от коментара ти за съжаление. Никой няма да го разбере!
Аз от години проповядвам да се посреща високата Т като лекарство, да не се пипа, давам личен пример с двете си деца, които никога не пият лекарства и се оправят за ден, НО... системата е много силна. Или ме обявяват за луда, или си шушукат, или... и после пак антибиотик дават.


Титла: Re:Защо има невежи лекари?
Публикувано от: бате Бино в 17-01-2019, 10:55:01
Iggiberry , има такава работа , дето казваш :)
Аз натрупах доста опит в общуването  с хора в последните 10 години.
"Оправданието ми " ( все трябва да има някакво  tooth ) ,че не е съвсем на вятъра , базирам на няколко наблюдения :)
1. На тези , които са запознати донякъде , или  усърдно се запознават в момента ( от правилните източници :) )-  ще бъде от полза! Просто още един глас "за".  :Content_22:  На такива хора "малко им трябва" , почти винаги това са хора интелигентни, четящи.
На другите, на които обаче "много им трябва" - там няма смисъл, това е ясно. Както е казано: "Колкото и да се мъчиш, няма да научиш кучето си да чете" :)
2. Тези , които са запознати достатъчно , ме разпознават като "един от тях". С такива се създават ценни контакти, при които вече един друг се учим и обогатяваме. Това е процес безкраен  :peperudi:
3. Нали специалистите съветват да не сме задържали емоцията в себе си :)  Съгласен съм и спазвам :) Изказвам моето мнение, наред с емоцията .. и вече не мисля по казуса  tooth Мисля по следващия  tooth


Титла: Re:Защо има невежи лекари?
Публикувано от: iskrena в 17-01-2019, 11:01:10
много правилна тактика!   :heart_2:


Титла: Re:Защо има невежи лекари?
Публикувано от: Mupo в 21-01-2019, 14:42:40
Друго си е да ти напишат една рецепта. Метър-метър и половина дълга за да ти е спокойно. Да си кажеш че си направил най доброто!
Пък Тея лудите да си стоят с температура...
Напоследък, ако ми се случи, стига до към 39-40тина за няколко часа и после свеж като глухарче на Дунавска поляна... Будала що не взема да пия някое 'апче.


Титла: Re:Защо има невежи лекари?
Публикувано от: асен в 29-01-2019, 10:25:33
ами защото позволяваме да има. безкритичност. има и кадърни


Титла: Re:Защо има невежи лекари?
Публикувано от: Elia в 29-01-2019, 12:08:00
Прав си Бате Бино,
невежи лекари има , защото има и невежи пациенти.Но аз неведнъж съм споменавала,че днес в медицинските институти не се изучава народна медицина и не се обучават лекарите как с природни средства да се справят при различни състояния на пациентите.Като се има в предвид,че преди години в едно село е имало само 1 лекар и той се е справял и с болни деца и с болни възрастни пациенти можем да си направим сами заключението какво е положението днес.Днес има специалист по определена система - невролог, нефролог, УНГ и др.Днес всяка система се разглежда отделно, а не организма в неговата цялост.Друг е въпроса за невежеството на пациентите, дори и на аптекарите , които нямат никаква представа какви прости природни средства има примерно за лечение на гърло, грип и висока температура.Така се научават за жалост и хората днес - при леки настинки и грип да тичат до аптеката вместо лятото да са тичали по поляната.Имам и аз познати, които нямат и една билка у дома, не знаят и не се интересуват коя билка за какво служи и как сами могат да си помогнат при леки случаи.
Има случаи разбира се когато е необходим специалист и случаят изисква квалифицирана лекарска помощ.Има и много кадърни и способни лекари и това не бива да се отрича.Има хора с тази дарба от Бога, които имат не само нужните знания, но и съответната отговорност.Тази професия както и всяка друга не е за всеки.Но преди години хората са живяли в близост до природата и са били научени сами да си помагат при леки травми, леки настинки и температура.Във всяка къща е имало като настолни средства най - необходимите билки, йод, ментови капки и основни и елементарни прости средства за лечение.За жалост днес много млади майки и не само, дори и възрастни хора тичат по доктори за всяко малко неразположение и у дома разполагат само с химия  - това, което продават по аптеките.Сигурно ако един ден аптеките затворят няма да може някой от поляната да намери съответната билка за лечение.
Поздрави !


Титла: Re:Защо има невежи лекари?
Публикувано от: zhivko в 29-01-2019, 20:47:48
Монетарната система е виновна,докато съществуват парите ще трябва да разчитаме на съвестта на лекари,аптекари и др., от които "зависим".
Ето и основната причина,ако някой не е запознат:https://www.facebook.com/inyanshared/videos/314708245797727/


Титла: Re:Защо има невежи лекари?
Публикувано от: TodHuk в 29-01-2019, 22:39:42
Не може да се сърдим или да упрекваме някой пациент, че е невеж.. Всеки е невеж в дадена област.
По скоро жалкото е занемаряването и промитите мозъци потънали дълбоко в матрицата.


Титла: Re:Защо има невежи лекари?
Публикувано от: бате Бино в 31-01-2019, 13:53:37
Приятелю TodHuk , аз лично не влагам в това емоции- "да се сърдя , да упреквам"..,( предполагам, че и останалите са така :) )  Само констатирам , понеже такъв ми е кодът още от дете - да се опитвам да си обяснявам нещата и явленията  :Content_22:   (Този подход ми е спестил много ядове през годините  :whistling2 - emotloader: )
Разбира се , че всички сме невежи в много области. Няма как да сме учили и хладилна техника, и счетоводство, и програмиране  и строителство.. и т.н.
Обаче , точно в областта "Медицина и здраве" имаме интересен казус, който го няма в другите области :)
 Тук , (като изключим хирургията , спешната помощ , диагностиката и донякъде микробиологията ) на практика специалист няма как да има  tooth  Което автоматично ни ангажира ние самите да си станем "специалисти" , ако искаме да си помогнем. А и да не допускаме да ни навредят! :pensif_29:

ЛИЧЕН (тъжен) ОПИТ:
Навремето, на 17г (през 1985)  бях при баба ми в Разград. Появи ми се хрема. Обикновена. Естествено, това не ми е приятно и отивам на лекар УНГ за да ми я излекува. Млад , наперен някакъв, още ми е пред очите..Той заключи, че съм имал синузит. Вика:"Лоша работа...ще отиде с месеци..Обаче аз мога да те излекувам за няколко минути, ако се съгласиш" . Учил съм математика, викам си -"няколко минути е за предпочитане  в сравнение с няколко месеца.. " Доверявам му се.  :surpris_23:  Уникалното му лечение се състоеше в пункция   - с една голяма и дебела игла да ми пробие черепа отпред през носа и така да източи секретите , след което от синузита нямало да има хабер.! Още помня как изхрущя като ми заби тази игла  :surpris_22: Никакви секрети не видях да изтичат, но нямало проблем, ме успокоява докторчето.
След няколко дни получавам силен кръвоизлив от носа и трябваше да вляза за няколко дни в болницата, защото не могат да ми спрат кръвта. Помня, натикваха ми едни тампони с дължина по една педя. (Помня в отделението имаше хора с по 20 пункции! Велико лечение, няма що..)
Кръвта спря , но след това 10-15 години левият синус ме боля, като си наведа главата, усещам да ми се подува там мястото. Разгеле , болката вече я няма, но  и сега ( 34г. от тогава!) в легнало положение лявата ми ноздра се запушва от нещо.
Помня ,майка ми и баща ми как ми се караха: "Как съм можел да бъда толкова тъп, че да се съглася? "
 Прави са били и затова сега гледам да не съм толкова тъп  tooth
До колкото мога , помагам в това начинание и на другите  :heart_2:
 При това - безплатно , както се знае, просто си имам  някои "сметки за разчистване"   ;D


Титла: Re:Защо има невежи лекари?
Публикувано от: Elia в 01-02-2019, 08:33:11
Бате Бино,
за жалост трябва да минеш през страданията причинени от невежи квалифицирани лекари, за да се убедиш сам,че и ти като тях можеш да прочетеш и назубриш дадена информация в медицински учебник.Да , обаче на практика когато дадено заболяване ти дойде до главата си принуден да разбереш,че това, което си прочел не е пълната истина.Но за жалост последиците вече са необратими.Така стана и при мен, толкова пъти са ми обърквали диагноза и днес лесно не се доверявам.
Но навремето, преди години званието лекар е било заслужено.Имали са хората доверие и на лекари, и на учители.Днес доверие на никой.Образовението е толкова принизено, практиката никаква я няма и на дневен ред има много неквалифицирани кадри, които работят тук и там.Затова и аз съм помагала на много хора, които не са патили.
Но ми направи впечатление когато четох книгите Велики руски старци следното нещо - не винаги са давали благословение за лечение и тежки операции.Казвали са каква е причината за страданието , защо го дава Господ.Но са благославяли понякога да се търси лекарска помощ, а в други случаи не са благославяли да се ходи по лекари.Давали са благословение за претърпяване на тежки страдания - да може самия човек да претърпи самото страдание с чест и достойнство.Давали са и благословение за мъченическа смърт, за много тежки страдания, за да могат хората да станат съпричастници на страданията на Христос.Днес обаче много лекари - зубрачи без дарба от Господ си позволяват да лекуват, да си мислят ,че могат и да излекуват.Но излекуването на дадена болест става само ако Бог иска, не и грешен човек.Така много хора са заблудени от лекарите,че видиш ли ще се излекуват.За жалост много хора днес живеят с болни фантазии,че ще се излекуват.Нищо общо с истината - дадена болест ако Бог е рекъл ще я носиш до края на живота.
Поздрави !