Форум Земя назаем

Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: dani в 20-12-2018, 11:59:54Титла: Здравословен съвет за всички ..с любов!
Публикувано от: dani в 20-12-2018, 11:59:54
Приятели, добре е да се знае от всеки, че напрежението в нервната система, се предава на дихателната система. А като не дишаме правилно то и храносмилането не става правилно..т.е. ако и да консумираме домашна, здравословна , био - храна, тя ни действа като отрова! Вследствие на което, кръвта става нечиста и постепенно разболява клетките и органите ни... А вътрешният мир е плод на любовта - нелицемерната, чистата, безкористната, Христовата, Божествената...затова е казано : ,, На онзи, който люби, всичко му способствува за добро! Светъл ден на всички!


Титла: Re:Здравословен съвет за всички ..с любов!
Публикувано от: бате Бино в 20-12-2018, 12:17:56
Привет , Дани и добре дошъл! ( дошла :) )
До ценни истини си достигнал.  :pensif_29:
Би ли пояснил кое е "правилното" и кое "неправилното" дишане ?
И най-вече по какъв точно начин "неправилното" дишане отравя кръвта? Какъв е механизмът и какви диагностични методи използваш за да установиш коя кръв е нечиста и коя - чиста?  ;)
Благодаря.


Титла: Re:Здравословен съвет за всички ..с любов!
Публикувано от: dani в 20-12-2018, 13:43:34
 Този съвет не е мой, а е на Петър Дънов към всички нас. 10 - 12 вдишки и издишки на минута, гарантират правилно храносмилане и пълно изгаряне ..Не го налагам на никого...но споделям, че изпитвайки писанията се отърсих от проблеми в ръката и кръста, за които според съвременната медицина се лекуват с ,, оперативно лечение,,... То е казано: ,, Изпитвайте писанията и доброто дръжте.,, , тъй че изпитай го и ако е добро - задръж го :)


Титла: Re:Здравословен съвет за всички ..с любов!
Публикувано от: бате Бино в 20-12-2018, 14:34:40
Разбирам, позоваваме се на авторитета , без да разбираме как той е стигнал  до тази истина :) и какъв е самият механизъм.
Дани, човек нормално прави  15 вдишвания и 15 издишвания на минута :) С какво Дъновите "вдишки и издишки" са по-различни ? :) По-плитки ли са , по-дълбоки ли са.. Каква е идеята им - да се стигне до хипервентилация, (подобно на методиката на Стрелникова) или до кислородно гладуване (по метода на Бутейко)  ?  ;)
Не  ни обясняваш също и как точно вдишванията подобряват храносмилането? По време на храносмилане ли да дишаме, преди него или след него?  :surpris_23:
Какви точно проблеми с ръката ти преодоля и колко вдишки направи за целта?
Не казваме , че го налагаш (  то това и остана :) ), а че за да звучи сериозно и за да има някакъв смисъл споделянето , то трябва да съдържа повече конкретика , иначе просто никой няма да му обърне внимание. :)


Титла: Re:Здравословен съвет за всички ..с любов!
Публикувано от: dani в 21-12-2018, 16:06:12
Аз ненормално тогава правя 8 - 9 :) Интересно, че медицината напредва все повече и повече , а хората стават все по - болни...  Публикацията бе и е за тези, които четат не с ума си, а с душата.. Всички знаем или се учим как да храним и  се грижим за телата си, а че душите ни седат гладни и  изнемощяват , и вследствие на туй, телата ни преждевременно остаряват от този вечен вътрешен дискомфорт, на който се дължат нормалните 15 вдишки и преждевременна смърт... Сега предполагам, че трябва да ви обясня и какво значи душа? С какво се храни, с какво се утолява...и после взаимовръзката между душата и плътта?  Но какво се ползва слепият от светлината!?


Титла: Re:Здравословен съвет за всички ..с любов!
Публикувано от: ogrizko в 21-12-2018, 18:13:09
Всъщност, повече от 15 вдишки на минута говори за някакъв проблем. А колкото са по-малко е по-добре, защото има по-спокойно и дълбоко дишане. Т.е. може и 4 да са ...6-8 е добре в спокойно състояние ..ако вървим или се напрягаме вероятно ще се увеличат до 15 ;) При бягане вероятно може и повече от 15 да иде, но е обяснимо....

Относно учителя Дънов ....може да се каже, че е здравословен учител! Но не и духовен, или поне не такъв, който води към спасение на човешката душа :pensif_29: Макар духовните "ябълки" дето пробутва отвън да изглеждат много хубави и лъскави, отвътре са гнили и пълни с червеи... и това би трябвало да е мнението на всеки, който се смята за православен християнин. Иначе ако говорим от гледна точка на хубави думи ...да, вероятно много хубави и сладки думи изрича и гъделичкащи ...как да не му повярва човек  :surpris_23: Но ако говорим за здрава духовност всичко дето пробутва е пълна смешка :bleh


Титла: Re:Здравословен съвет за всички ..с любов!
Публикувано от: бате Бино в 22-12-2018, 12:46:38
"Интересно, че медицината напредва все повече и повече , а хората стават все по - болни..."
Абсолютно  вярно , Дани.  :heart_2: Само че забрави да уточниш за коя точно Медицина става въпрос  ;D Вероятно имаш предвид - официалната :) Ама  тя не напредва ,сигурно защото и тя , като теб , заобикаля поставените й въпроси  tooth ( виждаме как елегантно пренасочваш  към нови нюанси , без да са отговорени поставените въпроси :) )

Разбира се , че очакваме да обясниш какво е "душа" и каква е връзката й с плътта и здравето.  :Content_22:
( поне това обясни , ако не друго  :) )