Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Споделяне на лични въпроси и проблеми със здравето и духа => Темата е започната от: асен в 20-06-2018, 10:28:36

Титла: коляно - връзки
Публикувано от: асен в 20-06-2018, 10:28:36
здравейте извадих коляно от става и разтегнах връзки . в момента е доста нестабилно. подуването постепенно спадна. Но крака и ставата е нестабилна - не съм правил снимки и ЯМГ. Гледам да не го натоварвам но с наколенка ме боли. Какво ще препоръчате.
Титла: Re:коляно - връзки
Публикувано от: Zloqd в 20-06-2018, 23:20:00
Най-напред си извади направление за специалист (ортопед). Ако не друго да ти напише болничен от няколко дни през които да лежиш с компреси от медицински спирт и риванол (може и да се редуват) и крака трябва да стои изпънат за да не се втвърди ставата, защото ако не му обърнеш внимание навреме вероятно няма да можеш да го изправяш напълно. Като се оправи отока с помоща на компресите отиваш да си правиш останалите изследвания. Имай впредвид, че дори само едно разместване на капачката на коляното ако се остави неоправено може в последствие да доведе до износване на ставата.
Титла: Re:коляно - връзки
Публикувано от: Vov в 03-07-2018, 18:25:18
Много е важно отличен експерт да намести ставата точно на мястото, че иначе тялото си прави нова, фалшива става... Някъде натрупва хрущяли и костно вещество, за да наподоби нормалната функция/движения на ставата, в положението, в което е, доколкото е възможно.
След това - почивка, масажи и плавни, бавни раздвижвания - пак по препоръка на специалист.
Приемане само на сурови плодове и зеленчуци в продължение на 4-6-10 дни може само да помогне.