Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Гладолечение и режими => Темата е започната от: асен в 07-02-2018, 14:56:52Титла: преход към нови навици и режим
Публикувано от: асен в 07-02-2018, 14:56:52
Здравейте искам да направя преход към нов режим и други хранителни навици.

Режима ми ще включва за начало обливане със студен душ и контрастен, клизма - веднъж на ден с вода и сол, и прочистване чрез жабурене със шарланл миене на тяло със сол и сода,   миене със сода за зъби и устна кухина и фрикции с урина външно  и вътре но само нос уши и устна кухина.

Режима на храната включва постепенен преход към прием само на пресни храни.

Основна цел - спокоен сън и сравнително чисто тяло.
Приемам всякакви съвети на по- вещите в занаята.

Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: Mupo в 07-02-2018, 15:33:38
Един въпрос, какво имаш предвид под пресни храни?


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: асен в 08-02-2018, 12:23:11
Другото което ме интересува - преминаване към сурови храни дали е достатъчно или ще трябва и добавяне на клизми и гладуване  - и кой тип гладуване и клизми да избера.


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: zhivko в 09-02-2018, 04:10:24
Хубаво е да дадете повече инфо за досегашния си начин на живот,възраст,кг ,хранителен ржим,здравословно състояние и още куп неща,които са важни фактори за даване на съвет,но моето скромно мнение е,да преминете постепенно  към новия режим и най-важното да постоянствувате,защото ако целта Ви е само пречисване и връщане към "Живота",т.е. стария начин-губите си времето.
Поздрави.


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: cherry в 09-02-2018, 08:19:34
Асене,за мен най-важно е коя доша си по индийската наука Аюрведа.От дошата се определя вида на хранене,както и вида на гладуване,а и много други неща.Общо взето и начина на живот.Направи си тест за дошата!
Например доша вата не трябва да се храни суровоядно и трябва да внимава с гладуването.Докато пък за доша капха този начин на живот е манна небесна.Друго,което трябва да ни кажеш е как се храниш и ако организма е замърсен ще трябва по-внимателно пречистване в началото.Дай повече инфо и ще ти помогнем. Ето ти един добър тест за дошата:
https://www.kukuriak.com/tritedoshi/
 :Content_22: :Content_22: :Content_22:


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: асен в 09-02-2018, 13:56:30
Тип доша - Вата. кг 78 ръст 1.90 над 40г. Хранителен режим - без месо. Не издържам на глад със сигурност. Около 0.5 л е водата, която приемам на ден. Основно карам на плодове и нещо сладко през деня. Със сигурност имам недостиг на вода в организма.


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: Vov в 10-02-2018, 06:42:39
Асене, моето предложение е да не почваш всичките изброени горе неща изведнъж.
Първо си дай време и си определи ясна цел (цели). Разбери какво точно искаш да постигнеш, може и - защо.
Попрочети още, опитай 1 нещо (напр. клизма), прави го няколко месеца. Ще ти стане лесно, ще усетиш полезността, или ще го изоставиш поради омръзване и измисляне на оправдания пред себе си.
Чак след това пристъпи към второ нещо..., чети тук, но на малки порции, осмисляй. Така е по-малка вероятността да допуснеш груба грешка, с която да си навредиш.


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: cherry в 10-02-2018, 08:44:17
Тип доша - Вата. кг 78 ръст 1.90 над 40г. Хранителен режим - без месо. Не издържам на глад със сигурност. Около 0.5 л е водата, която приемам на ден. Основно карам на плодове и нещо сладко през деня. Със сигурност имам недостиг на вода в организма.
Имам опит с приятелка,доша вата,която се занимаваше с гладуване.
Първо за вата гладуването трябва да е по-внимателно и по-кратко и второ суровоядството не е за доша вата,защото организма се разбалансира и се появяват редица болести.
За гладуването-моята приятелка правеше еднодневни сухи гладувания-по 1 ден в седмицата.В резултат на това излекува заболяванията си.За вата са добри късите гладувания-до 3 дни на вода.Също-храната на вата трябва да е 50% топла,готвена храна,останалите 50%-сурова.Топла храна е в смисъл-супи,задушени зеленчуци,манджички,може и постни.Млечни продукти-добре е вата да ги консумира до 20% от менюто си,защото са сухи като конституция и млечните им помагат.Месо-може и без него.Но топлите,готвени храни са задължителни,особено през зимата.Доша вата няма огъня на питта и затова трябва да затопля организма си чрез топли храни. :Content_22:


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: zhivko в 11-02-2018, 04:48:09
Руски моряк в почивния си ден слязъл да се разходи по брега на африканска държава.Вижда един местен да дреме лежейки под банановото дърво.
"Хайде да натоварим един кораб с банани,да го закараме в Русия,ще спечелиш куп пари и ще лежиш и ще си похапваш банани"-казал му той.
 "Аз и сега това правя"-отговорил местният
 Защо е нужно да тъпчем организма си с всякакви вредни боклуци и да се прочиствваме ,когато можем просто да живеем и се храним здравословно?


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: бате Бино в 11-02-2018, 13:29:26
Принципно си прав, Живко,  но не съвсем  :)  Естествено, здравословното хранене предизвиква много по-малко "зашлаковане" ,  но няма как да го предотврати съвсем. :(   Организмът се замърсява в някаква степен  и без значение как се храним ;) Това е във връзка с неговото стареене - процесите с годините отслабват, отслабва секрецията на ферменти, отслабва солната киселина в стомаха ни ! (с по 2 % на година! ) Понижава се функцията на бъбреците, на черния дроб..
 а знаеш, тези органи могат да отслабнат далеч не само във връзка с храната! Особено това важи за бъбреците!  ;)  Виновни са редица външни фактори, а също и емоции..
С тези въпроси се занимава науката геронтология, както и другата наука - хомотоксикологията , с родоначалник  д-р Рекевег още  през 50те години на 20 век.   
   


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: zhivko в 12-02-2018, 08:19:00
Просто бях кратък,Приятелю,ето ти си ме разбрал и си допълнил необходимото,за което искрено ти благодаря!Дори и учените не са намерили начин да спрат стареенето и смъртта,според моето скромно мнение единственото,което можем да направим е да подържаме тялото си чисто,за да могат органите да работят нормално-то е най-добрият доктор.Аз лично не правя прочиствания,ако не смятаме някой друг воден ден,поради факта ,че ям прекалено малко,но достатъчно за да поддържам жизнените си функции(основната причина да се храним),120гр общо ечемик,елда зелена,просо,кафяв или червен ориз,30-50гр ядки(предварително накиснати),по1ч.л. лен.семе,нелющен сусам,5-6 кайсиеви ядки,1с.л.тикв.семки,1 авокадо,ако има:),1 плод,малко зеленина.Тук няма лимец иначе само него бих ял.Когато се храним по малко организмът успява да се изчисти сам,а и отдавна се знае,че 600-1000кал са напълно достатъчни,дори задължителни,според посл. изследвания,но мн. се увлякох:)


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: Elia в 12-02-2018, 12:00:29
Здравей Асен,
за мен суровият режим е най - доброто като начин на хранене.Друг е въпросът,че много хора не го практикуват на 100 % по ред причини.Най - важната от тези причини е,че не ИСКАТ да се откажат от много вкусни готвени ястия.Но с годините се разбира,че така както са създадени храните са най - доброто т.е. без никаква топлинна обработка.Разнообразните по вид кълнове, семена, ядки , плодове , зеленчуци и диви растения дават на организма много енергия и здраве.
Преди години минах на суров режим от раз, имах силни болки и днес вече дори не искам да се връщам обратно.Организма ми реагира отрицателно на всяка готвена и обработена храна.Така,че колкото организма е по - чист от вътре толкова по - усилени са тези реакции.Животните не си готвят храната именно по тези причини.Не са както хората, но са по - здрави от нас.Особено дивите животни.
Поздрави !


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: асен в 12-02-2018, 12:29:55
Благодаря за споделянето. Засега направих първи клизми със сол. Като цяло не беше приятно усещането в червата. По - ще ми е трудно да откажа "вкусните" храни. Дайте идеи за това - оказва се сериозен проблем. Другото което забелязахче след гладуване през деня се променят и вкусовите рецептори.

Най - лесно се оказа привикването ми към студени и контрастни душове. Енергията се покачва.


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: Elia в 12-02-2018, 14:10:51
Асен,
аз клизмите ги правя само с вода.Не използвам нищо.Макар,че в много книги съм чела за различни добавки към клизмата.Суровоядството е цяла наука и човек ако иска и има сериозен здравословен проблем може да мине от раз на този режим.Това най - вече се отнася за различните видове рак, те са повлияват много добре.
Да,
отказването от готвените храни е най - трудната работа.И то зависи от собствената воля и желание да се храним по суров начин.От друга страна хората свикват от най - ранна възраст да се хранят с готвени храни и след това е много трудно да се премине към сурова храна.Всичко е въпрос на желание и придобиване на навици.Ако няма желание и силна вяра и воля нищо не се постига.Храненето с кълнове и сурова храна няма нищо общо с готвените ястия, тяхния вкус и аромат.Така,че на първо място стои собственото решение - да употребяваме на 100 % сурова храна или не.От там нататък всичко е въпрос на постепенно научаване как да приготвим суровата храна.
От кълнове на житни могат да се правят кюфтета, хлебчета, луканки подобно на стандартните ястия с месо / със същите подправки /.Също и пици.А от бобови кълнове се прави и суров хумос.Идеите са безброй.
Поздрави !


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: Vov в 12-02-2018, 18:24:16
Червата са пропускливи. Пропускат достатъчно дребни неща в лимфо- и кръво-носните системи.
Когато искаме да почистим дебелото черво, не искаме то да всмуква ...неща, защото с някакви полезни, ще вкара и вредни.
За да не става това, спокойно довеждаме солеността (= осмотичното налягане) на водата за клизма до малко по-висока стойност от тази на кръвта...
Примерно 1 - 1,2 грама сол на 1 литър вода. Каква сол - имаме избор.

Най-лесно човек си възвръща изначалните хранителни инстинкти, най-лесно пържени, консервирани, месни, дори някои варени ястия почват да миришат неприятно, след достатъчно висока степен на очистване на тялото. Е, може и да е придружено с множество нови знания за хранителните свойства и качества на видовете храни...  :flower: :)


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: асен в 15-02-2018, 15:30:12
Към Вов и другите благодаря за отговорите.
А при гладуване - например само на вода  каква  е причината за замайването и слабостта, която чувстваме и какви процеси протичат в тялото и системите ни при гладуването. Има ли опасност за мозъка и други системи например умиране на моз. клетки и т.н. Какъв е механицма на хранене на теци клетки при гладуването.


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: бате Бино в 15-02-2018, 22:30:38
Асене, на част от въпросите ти е отговорено отдавна :)
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=7393.msg65205#msg65205
Слабостта при различните типове хора е различна. Колкото по си към "вата", толкоз повече слабост изпитваш.
Имам приятел, който е тип "пита". По време на първото си гладуване само на вода, се оплака към 5-ият ден, че нещо май енергията му спаднала
 ама не бил много сигурен  tooth..  tooth не можел да вдига същите тежести в залата. Трябвало да слага малко по-леки  tooth  А  аз на вторият ден вече едвам ходя из стаята  tooth
 Няма да се плашиш, вреди няма да има  ако всичко се прави постепенно. Липсва ли ти инфо за нещо, винаги изхождай от логиката , но от правилната :)  Назад във вековете
и хилядолетията!  гладуването е било по-скоро правило , отколкото изключение. Организмът е имал достатъчно време да се напасне еволюционно. 


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: Elia в 16-02-2018, 08:39:41
Асене,
въпросите , които поставяш можеш да прочетеш в различни книги.Хубава книга е " Гладът - майка родна " на Проф. Николаев.
При гладуване вследствие процесът на очистване и предвижване на отпадъците към червата може да се чувства замайване , отпадналост.Но след като организма започне да се очиства и премине съм самоизхранване със собствените си болни клетки  и болестта отстъпи се чувства все едно човек ще полети.Чувства се много сила и много енергия.Така се почувствах аз след 14 дневно гладуване на вода с правене на клизми сутрин и вечер.Но първите ми гладувания на вода макар,че бяха по - кратки / 24 часа, 3 и 6 дни /  бяха мъчителни.Чувствах страшна отпадналост, даже ми ставаше лошо и веднъж паднах в банята.Но след като организмът се съвземе и прочисти и най - вече се смени храната към повече сурова нещата се оправят с Божията помощ и воля.
Така,че страшно няма ако се провежда правилно гладуване.И още нещо - не прави гладувания през дните на пролетно и есенно равноденствие.Тогава се сменя движението на течностите по цялата земя вкл. и в организма на човека.Тези дни са 22 март и 22 септември.Избягвай да гладуваш в този период на годината.
Поздрави !


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: Vov в 17-02-2018, 14:34:58
Обичайното кръвно налягане се образува от наличната сол и множество замърсители, добавени към природните, естествени сили и фактори.
Когато спрем да приемаме храна, започва изхвърляне на солта, боклуците, плаките и т.н. от тялото, вкл. от кръвоносната и лимфната системи...
За да не спадне и осмотичното налягане под обичайната граница, уринирането е обилно - първите дни - и кръвното налягане спада. Тогава при ставане, изправяне и подобни мозъкът остава без кръв и се получава замайване.
Лечението е:
1. Преди всяко ставане поемаш дълбоко въздух и издишваш пълно 2-3 пъти.
2. Поемаш въздух, силно свиваш коремните и бедрените мускули и така ставаш, бавно издишваш.
3. И т.н.  :flower:


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: асен в 20-02-2018, 11:11:08
Случи ми се нещо което не знам как да опиша

След криза през нощта в стомаха - Нефизическа форма - лоша енергия започна да ми криви и върти главата назад и цялото лице и цялата челюст бавно и във всевъзможни форми и гримаси на глава и уста които нормално не би могъл да направиш - отваряне на уста и подобно на гърчове - усещаше се сякаш излиза нещото от устата и от главата. Конвулсии и треперене на цялото тяло - и огъване на лява ръка наобратно с китката навън отново като гърч. Като лоша енергия която излизаше от тялото. Наложи се със силата на волята и мисълта и силна концентрация да я изкарам от мен. На втората нощ се случи същото, но вече по-слабо и кратко като сила.


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: бате Бино в 16-03-2018, 11:01:13
Какви са тия ужасии, Асене  :o , да не си гледал  някой холивудски филм преди това ?  :surpris_23: Ако се повтарят тези състояния, ще трябва да се мисли в посока енергийни паразити :(


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: iskrena в 17-03-2018, 02:19:00
тук би следвало да се замислиш за освобождение от зли духове чрез силата на Божието Име!
ако вярваш в Бога на библията!


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: Desska в 17-03-2018, 19:08:02
Асене, има Киприянова молитва, изпълнява се след пост (поне седмица), изповед и причастие. Човек не може да се справи сам, по силни са от нас. И ако вече мислиш, че си се справил не се знае дали не са те победили. Така, че ако имаш поне малко вяра в нашия милостив Господ Иисус Христос обърни се към него. Само Той Е единствен човеколюбец и защитник на човешкия род.


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: rossyd в 21-03-2018, 17:46:56
Това с кривенето на ръцете,и другите симптом, ми прилича на хистерична криза.  Ако не си за невролог, то си за екзорсист  tooth


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: асен в 22-03-2018, 16:12:19
Енергиен паразит или неврологична/вегетативна реакция от кризата. Или комбинация от двете. Просто в нормално състояние не бих могъл съзнателно да извърша такива движения. Кривенето и т.н. даж се усещаше енергийно как излиза от мен паразита.


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: асен в 23-03-2018, 09:37:03
Или е в резултат на чистката или е предизвикан от нея. Кое е истината не знам.


Титла: Re:преход към нови навици и режим
Публикувано от: Elia в 23-03-2018, 14:55:22
Асене, здравей,
според мен твоят проблем трябва да се реши от свещеник.Има специални молитви за всичко, не само Василиеви и Киприянови.Трябва да се четат молитви.Според мен твоето състояние е наличие на зли духове.Те могат да ни причинят много злини.В Библията са описани такива състояния и как Господ ги прогонва от хората и хората се оправят.Сега е Велик пост.Използвай момента за изповед и за причастие.Обикновено след причастие човек получава облекчение когато искренно се е разкаял за нещо.
Поздрави !