Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Други методи на пречистване => Темата е започната от: marti73 в 21-08-2017, 16:07:39

Титла: Имунна система
Публикувано от: marti73 в 21-08-2017, 16:07:39
Здравейте,можете ли да ми препоръчате нещо за повишаване на имунитета и при липса на апетит.Става въпрос за дете на 10 години,преди 3 месеца направи дълбок абсцес на мускул. Благодаря ви предварително!
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: бате Бино в 22-08-2017, 10:09:36
Добре ще е първо да се установи кое я понижава :) Щото ние ще я повишим, но после "то" пак ще се опитва да я отслабва.  Иначе, средства за повишаване има изпитани.
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=8273.msg76621#msg76621
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: marti73 в 22-08-2017, 11:12:53
Да,прав сте.Действително първо трябва да се открие първопричината,нои това не е лесно .Благодаря,ще видя линка,който сте ми изпратили.


Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: marti73 в 22-08-2017, 11:17:40
Сега прочетох за Стелкор и Ветом,и искам да уточня ,че тя 2 месеца и половина приемаше антибиотици и успоредно с тях и пробиотици- Омнибиотик.
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: Тихия в 22-08-2017, 12:47:31
След като дете на 10 години, 2 месеца взима антибиотици, какво може да се очаква? Всичко друго само не и да оздравее. Не знам как да коментирам такова безобразие.
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: ogrizko в 22-08-2017, 12:56:42
А щом като Тихия се е наел да коментира и е развалил спокойствието си ..значи нещата са сериозни :pensif_29:

Предполагам, че вие сама сте потърсила в гоогле: вредата от антибиотиците

..така че няма да търся линкове да давам :)
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: rossyd в 22-08-2017, 13:25:01
Предполагам, че дълбокия абцес са лекували с антибиотик 2 месеца, след което е паднал имунитетът или греша?  Как се лекува такъв абцес при дете?  Първо се откажете от реимунизации на ваксини, ако има такива. Клеева тинктура направена от вас, спомага за повишаване на имунната система, предполагам знаете.
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: бате Бино в 22-08-2017, 13:25:54
А с каква цел се прави  уточняването , че е пила едновременно и пробиотици? :)
Че някак си са предотвратили кашите, забъркани от антибиотика ли ? :)
Интересно, как би могло да стане, след като дори на децата е ясно , че антибиотикът мори наред - и лоши и добри бацили. ( каквито са и пробиотиците )  Взимани са били на вятъра, само аптеката е била доволна :)
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: marti73 в 22-08-2017, 13:38:37
Положението беше много сериозно и в случая антибиотиците помогнаха,инфекцията беше овладяна благодарение на тях.Самата аз, и тя преди това да сме пили 2-3 пъти антибиотик досега.Клеева тинктура правя редовно,но има проблем с вземането,злояда също,почти само на плодове и салати е.
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: rossyd в 22-08-2017, 13:46:11
Не бих твърдяла, че е злоядо детето, след като яде плодове и салати. Какво по добро за едно дете. Тинктурата ще я разреждате във вода или сок. Злояд е синът ми, който яде само хляб и сладко  :-[
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: marti73 в 22-08-2017, 14:03:40
Благодаря ви,ще опитам в сок да й я давам.
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: бате Бино в 22-08-2017, 18:30:05
Тинктурата е супер. Обаче при бъдещо разболяване и  нужда от антибиотик, ако тинктурата не успее да се справи  и пак ще се отива на  антибиотик, обадете се , защото течният Ветом почти със сигурност ще се справи и по-бързо и по-добре от АБ  !  ;) Ще  взема да отключа темата , да се излеят малко отзиви, че хората като чуят "пробиотици" и  си представят явно нещо несъществено :) 
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: marti73 в 22-08-2017, 20:29:34
Да,ако може малко повече информация за течния Ветом.
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: cherry в 22-08-2017, 21:31:53
Най-добре за имунитета действа сироп от бъзак:
http://www.zemianazaem.com/archives/407
В момента има зрял бъзак-храст.Направете и давайте на детето през зимата.Давала съм на моето дете-по 1 ч.л. на ден.Трябва да се внимава само зърната да са добре узрели.Също-пчелен прашец,има го по пазарите-по 1ч.л. на ден.Макар,че сега не е сезона,аз давам през зимата по принцип-портокалов сок.По една чаша на ден,разреден с малко вода.За чревната микрофлора бате Бино е дал и добър пробиотик.Успех!
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: zhivko в 23-08-2017, 07:34:18
След като дете на 10 години, 2 месеца взима антибиотици, какво може да се очаква? Всичко друго само не и да оздравее. Не знам как да коментирам такова безобразие.
Мдаа,докъде ни докараха "традиционните медици",ама ...
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: бате Бино в 23-08-2017, 10:41:47
Марти, информацията в линка касае и течният Ветом. Различното  при него е , че е много по-силен. Има разлика и в приема му - повече приеми за деня + ректалното въвеждане .
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: marti73 в 29-08-2017, 19:52:55
Благодаря ви за отзивчивостта,мисля засега да опитам с черния бъз.
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: Vov в 12-09-2017, 19:34:31
Струва ми се, има нужда от следните думи:
1. Антибиотиците са спасили огромен брой животи. ОГРОМЕН.
2. Горното съвсем не означава, че трябва да обичаме антибиотиците и да ги приемаме, когато има други решения.
3. Антибиотици са наложителни при остри състояния, когато се задава дори опасност за живота или други много тежки и трайни увреждания.
4. Уврежданията от малко и умерено приемане на антибиотици са обратими.
5. Трябва да сме луди, за да допуснем ей така, насред цивилизацията, с тези обилни знания, да се наложи употребата на антибиотици. Животът е възможен и без тях, при достатъчно внимание към себе си (децата си).

П.П. Не съм приемал антибиотици (нито други лекарства) от 22 март 1988. (С две изключения - трябваше да ходя командировка в чужбина, та 2 пъти пих Фервекс...)  :love_006 - emotloader:
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: бате Бино в 13-09-2017, 09:21:21
Вова, правилно се изразяваш в минало време :) - "спасили"..
Защото сега вече нещата са съвсем различни - рязко нарастват случаите, когато антибиотици не действат дори и в спешни случаи и пациентът си заминава :( Имам информация от лекари в спешни отделения. Ерата на АБ е към своя залез.
Трябва да се допуснат други алтернативи, за които се знае отдавна , но нали от тях не се печели толкова..
Ето , наскоро и аз бях учуден, че АСД-2 ( изцяло натурален тотално универсален препарат ) е излекувал ПНЕВМОНИЯ ( която се води спешно състояние ) , моя клиентка от Пловдив разказа , когато някой ден пусна темата, нейният отзив ще бъде втори. ( първият ще е на наш човек, чиято майка живя "втори живот" 3г, благодарение на същият препарат. 
Има и други лекарства за яко засилване на имунитета, напр. един руски лекар от 15г прилага само Ронколейкин и не иска да чуе за никакви антибиотици.
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: Vov в 13-09-2017, 20:35:16
"...Ето , наскоро и аз бях учуден, че АСД-2 ( изцяло натурален тотално универсален препарат ) е излекувал ПНЕВМОНИЯ ( която се води спешно състояние )..."
 :Content_14: :Content_14:

За целите на това обсъждане: Спасителното действие на антибиотик, или каквото и да е лекарство НЕ "усилва имунитета". То помага на организма да се справи, като убива всичко живо или почти всичко, за известно време, в най-добрия случай и микробите, които заплашват да ни убият. Организмът си "поема дъх" - създава нови количества защитни кръвни телца - бели, други и трети... В случаите, когато антибиотикът не е точният, или микробите вече имат изградена устойчивост към него, търсеният резултат не се постига... а когато пациентът прекрати приема на антибиотик предварително, примерно щом усети леко подобрение, понеже мисли, че си мисли, че той е вреден и "няма да го пия повече", микробите не са убити и остават, но вече са устойчиви на този антибиотик.

Сбед края на приема на антибиотиците започва дълъг и с променлив успех път на създаване на нов "биом" - едновременно, взаимосвързано и взаимозависимо приемане (през устата и носа) и размножаване на най-различни микроби в телата ни...

Та затова представата, че някакво лекарство или лечение може да "усили имунитета" , да го стимулира, да го повиши и др. е лъжлива.
Можем обаче, доста лесно, да намалим значително товара, задачите на имунната система.  :love_006 - emotloader:
Титла: Re:Имунна система
Публикувано от: бате Бино в 14-09-2017, 09:42:28
Вова, за антибиотиците нещата май отдавна са ясни  :) Естествено - за тези, които се интересуват и знаят как да се осведомяват :)  За останалите , поради "ниският им таван" (  малко грубичко казано , но то не е обида ) - повечето от нещата никога не стават ясни  :surpris_23: Те цял живот ще търсят поредният "авторитет" от когото да получат поредната заповед:  тук-"прави - едно!" , там- "прави две!".  
Ето виждаш , във фейсбук групите как е, ти поне си по отдавна , аз- само от 2 месеца :) : двама трима знаят и разсъждават , останалите само дават линкове , линкове и линкове, без да могат да формулират няколко  свързани изречения, от които да се разбере , че на тези хора им е ясно какво точно са копнали :)  ( като цяло там нивото явно е много по-ниско ,отколкото по форуми като нашия )

За "усилването" на имунитета: ти забрави за препаратите Ветом и Стелкор  ;)  ( а не бива :) )
Те правят именно това , само че по косвен начин - чрез внасяне на ред в микрофлората. Да , това става "по вторият начин", принудително, съгласен съм. Но все пак става и тези, които  ги пият профилактично - не ги ловят разни бацили и вируси :)  
Разни билкови смеси също вършат работа, като и тук съм съгласен, че и те са "второкласен"  вариант. Най-добре си е организмът сам да си се справя, ама за това са нужни условия. Няма механизъм, който да работи без повради при толкова отклонения от "заводските  параметри" :) Та какво остава до човешкия организъм :) 

Същото е и с алкализирането посредством сода - това не е най-добрият начин , но за съвременно и "модерно" живеещият , забързан човек , се оказва единствено приложимият :)