Форум Земя назаем

Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: тревОпасен в 20-06-2017, 19:03:19Титла: Спортувате ли и стига ли ви енергията?
Публикувано от: тревОпасен в 20-06-2017, 19:03:19
Моля,споделете и хранителния си режим.Мерси.


Титла: Re:Спортувате ли и стига ли ви енергията?
Публикувано от: Vov в 22-06-2017, 23:58:24
Хммм, енергията никога не стига... Но е прекрасно да я имаме в изобилие.

В градски условия спортувам при всеки удобен случай: качвам стълби, дишам, сутрешни упражнения, ходя в зала. Тренирам и в басейн - рядко и в море - също рядко. Гмуркането е прекрасен спорт и има оздравително действие.

Това е моят подход, но как той има значение за теб, не знам.


Титла: Re:Спортувате ли и стига ли ви енергията?
Публикувано от: jovko в 28-06-2017, 20:21:24
Но то не е само до енергия. Преди като бягах, се изморяваха дробовете, като правя набирания, ръцете. За енергия се говори, когато човек тренира усилено над 5 години, защото неразвитите мускули не могат да усвоят всичката енергия. Примерно локума има много енергия, бързо усвоима храна, няма как човек да изяде 200 грама локум и да направи 2 пъти повече серии. Може и да има хора, които го правят, но са рядкост + напреднали. 
Единственото нещо, което забелязвам за енергиите, че сутрин преди храна, ако човек бяха или се набира, има близо 2 пъти по-малко сила, спрямо ако прави това в 17 часа.
Обаче, като казах за локума, повечето сладки храни, имали някакво вещество, което преспива организма. Получава се така, че енергията която се приема, се компенсира от сънливостта,  но естествено не е задължително да действа при всеки и всеки път.


Титла: Re:Спортувате ли и стига ли ви енергията?
Публикувано от: бате Бино в 29-06-2017, 06:28:50
Значи, Жовко, според теб  само човек, който е тренирал 5 години , може да има енергия?  ;)
( Да не би да бъркаш "енергия" със "сила" ?  ;) )
А как ще обясниш тогава наличието на енергия у малки деца? ( напр. 5 годишни ) За един  ден едно такова дете извършва без умора МНОГО повече движения ,отколкото може да извърши  дори най-тренираният спортист!  ( Освен , че е очевидно за всеки, който е имал деца, то е и експериментално потвърдено )


Титла: Re:Спортувате ли и стига ли ви енергията?
Публикувано от: zhivko в 04-07-2017, 12:34:49
Има една древна и много ефективна "раздвижваща енергията" скрита дълбоко в нас китайска гинастика:
цигун.


Титла: Re:Спортувате ли и стига ли ви енергията?
Публикувано от: тревОпасен в 04-07-2017, 20:26:01
Не става въпрос за духовност.Просто суровоядството достатъчно ли е да тичате ежедневно 15км. в гората и да ви остава енергия?Или да бачкате тежка физическа работа?Ей такива неща ме вълнуват.


Титла: Re:Спортувате ли и стига ли ви енергията?
Публикувано от: бате Бино в 05-07-2017, 09:46:40
Тревопасен,  цигун  не е  "духовност" :) А си е точно енергийна практика, както посочва Живко.
А по отношение на въпросите ти - нормално е и дори трябва да те вълнуват, след като си избрал този път.
Само че преди да бъдат зададени въпросите , е нужно да се установи нещо друго, което е НАЙ-ВАЖНОТО. И то е - дали съответното нещо ще се извършва ПРАВИЛНО  ;)

Да, хората питат:
 " гладуването ще ми помогне ли" ?
 "А суровоядството"?   
"Прочистването ще ме прочисти  ли"
 "противопаразитната програма ще ми убие ли паразитите" ?
За съжаление, няма как да се отговори еднозначно. Всичко зависи  какъв е подходът на човекът :)  - дали е задълбочен и осмислящ  или е посредствен и "безхаберен"..
Пак за съжаление, ( аз лично)  категорично твърдя, че болшинството хора попадат във "втората група" :(
Те искат  да прочетат инструкция от няколко изречения ( "прави - едно" , "прави- две".. )  или най-добре  някой "авторитет" да им го поднесе опаковано , защото те нямат време дори да четат, заети са с по-важни неща..  :surpris_23:
И после ,когато не им се получи, обвиняват всеки друг , но не и себе си  ;)
(Не намеквам, че ти си такъв, просто си говорим :) )
Много ми хареса , когато научих, че пред кабинета на една руска лекарка-натуропат висяла табела: 
" Осмислянето е половината път към изцелението!"  ;) Нищо по-вярно от това!  :thankyou:

За суровоядството това е от особенна важност - дали ще се прилага правилно. Дали ще се влезе в него постепенно и грамотно.. Или "юргулешката", както наш Петко и събратята му ( "дневникът на Петко" ) , дето смело и безразсъдно скочиха в джаза , а после като се "оакаха" , почнаха да ругаят самата методика..  tooth
( интересно как при много други  се получава , а при "петковци" не ..  :surpris_23:   tooth  )
 Аз лично нямам опита , но имам подходът  ;) и надеждните източници на информация ако някой ден реша да почвам.  Руснаците например  имат огромна практика! Има форуми, блогове , ..тонове информация.

Конкретно на въпроса ти :
Ако суровоядстваш правилно, силата ще е по-малко, но енергията ще е повече!  ;)
Знам, младите не сте много по четенето на книжки, но ако искаш "авторитетно " потвърждение на думите ми , намери си книгата на знаменитата Галина Шаталова - "Целебното хранене" . Но и я прочети  tooth


Титла: Re:Спортувате ли и стига ли ви енергията?
Публикувано от: Elia в 05-07-2017, 13:03:45
Здравей Тревопасен,
аз имам малко по - различно виждане за енергията .За мен всеки организъм е силен и активен когато е здрав.Болният организъм има по - малко сили, по - малко енергия.Според мен всяка болест каквато и да е тя изтощава организма и намаля енергията.Болестта отнема енергия, а здравият организъм е с максимум енергия.
В този именно смисъл твърдя от моят личен опит,че суровоядството снабдява организма с много повече енергия.Суровата, необработена храна има повече енергия в сравнение с топлинно обработената храна.От друга страна суровата, пасирана храна изисква по - малко енергия за смилането и в стомашно - чревния тракт.А това от своя страна води до увеличаване на енергията в организма.Храносмилането като процес изисква много енергия и обикновено тежките храни най - вече неправилно комбинирани животински храни изискват много енергия за да се смелят и усвоят от организма.Следователно от всичко казано до тук следва,че леката храна изискваща по - малко енергия за усвояване доставя много повече енергия от тежката животинска храна, която се смила трудно и отнема много енергия.
Дори и тежка физическа работа да се върши щом се консумират кълнове проблем няма.Има обаче проблем ако суровият режим включва само салати, плодове и малко ядки.Много хора практикуват именно това и си докарват много проблеми от незнание и липса на опит.
Поздрави !


Титла: Re:Спортувате ли и стига ли ви енергията?
Публикувано от: zhivko в 05-07-2017, 16:44:05
Не става въпрос за духовност.Просто суровоядството достатъчно ли е да тичате ежедневно 15км. в гората и да ви остава енергия?Или да бачкате тежка физическа работа?Ей такива неща ме вълнуват.
http://vegebg.org/2014/patrik-baboumian/
http://vegebg.org/2014/top-10-znameniti-vege-olimpiici/


Титла: Re:Спортувате ли и стига ли ви енергията?
Публикувано от: zhivko в 14-08-2017, 08:15:19
http://veganholistic.com/rich-roll-mitovete-za-proteina/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork