Форум Земя назаем

Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: тревОпасен в 18-06-2017, 20:25:44

Титла: Ядете ли горчица
Публикувано от: тревОпасен в 18-06-2017, 20:25:44
Моля споделете особено се интересувам за суровоядците че от 2 месеца съм на няколко плода на ден + една салата.Мерси.
Титла: Re:Ядете ли горчица
Публикувано от: iskrena в 18-06-2017, 21:47:30
 :surpris_22:  :surpris_22:   :surpris_22:

kak не си изчезнал още, човек    :surpris_23:
Титла: Re:Ядете ли горчица
Публикувано от: Elia в 19-06-2017, 09:13:19
Да,
употребявам горчица.Правя си я сама като смилам бял синап, различни ядки според наличността, мед , лимонов сок.Става много вкусна.Суровоядството не включва само салати и плодове.Основата са кълновете, защото иначе при продължителна липса на кълнове се чувства слабост и идва един момент когато човек чувства голяма липса на сили, силна отпадналост.Трябват бобови и житни кълнове - боб - мунг, боб - мот, леща, фий, нахут, соя, боб - черно око.Всички тези бобови набавят качествен и лесно усвоим белтък.
Поздрави !
Титла: Re:Ядете ли горчица
Публикувано от: тревОпасен в 19-06-2017, 19:49:50
Засега няколко пъти кълнове от боб мунг и малко от жито но ще си взема и елда тези дни.Иначе се чувствам супер лек много е яко,свалих 11 кила досега за 2 месеца.Малко ядки сурови и фурми от време на време ,зехтин и лимон в салатата и малко хималайска сол и вчера 1/8 някав шоколад с 70% какао.Това ми е яденето и за обед банан с още друг плод каквото има.
Титла: Re:Ядете ли горчица
Публикувано от: Elia в 20-06-2017, 07:07:06
Здравейте,
Вие явно от кратко време сте минали на суров режим.Ако този режим продължи с години без да използвате кълнове няма как да е пълноценен.Използвайте поници и кълнове от слънчоглед, овес, ръж, бурчак, просо,нахут, люцерна, киноа, елда и каквото още намерите - кълнове от синап, от ряпа, от репко.Всичко това набавя витамини, ензими и ферменти при 100 % суров режим и то за дълъг период от време.
А горчица можете да си правите сам от смлян бял синап с добавки според вкуса и желанието.Може само синап да се използва, да се добавят зехтин , ябълков оцет, щипка хималайска сол и някакво сурово брашно - от нахут, от шипки, от ябълки, от соя и всичко това да се разбие с миксера като майонеза.Добавя се и малко вода, в която се разбиват най - напред брашното и синапа.А след това се добавят добавките, може и малко мед или друг подсладител, който омекотява вкуса.
Изберете си своя начин, пробвайте и ще видите коя горчица ще ви хареса.Аз я правя с кашу или с бадеми.А майонези правя с брашно от соя, брашно от нахут.
Поздрави !
Титла: Re:Ядете ли горчица
Публикувано от: тревОпасен в 21-06-2017, 17:18:21
Добре ами тези ,които са само на плодове или дори само на един вид плодове или онези ,които изобщо не се хранят и дори и вода не пият.Те как нямат недостиг на нищо и как изобщо са живи?
Титла: Re:Ядете ли горчица
Публикувано от: Elia в 22-06-2017, 13:39:12
Тревопасен,
аз лично познавам само един човек, който сподели с мен,че е предимно на плодов режим.Но се оказа,че понякога си прави и някакви други готвени неща.Лично аз ако познавам такъв човек бих споделила как и с какво тези хора живеят.Лично аз преди години за около 2 - 3 месеца съм била само на плодове и салати без кълнове.Но след 3 - 4 месец се чувства наистина слабост.Правила съм и дълги гладувания, липсват ли кълнове спада и белтъка.Това го знам от изследвания, които правих.
Ако човек е активен и работи едва ли само с плодове, които са закупени от търговската мрежа може да живее.Но дори и да са екологични плодовете не могат според мен да доставят качествен белтък както това правят кълновете.Познавам обаче хора, които се хранят известно време с плодове, а след това минават на готвена веган храна, което обаче е много по - различно от пълното суровоядство и храненето с кълнове.
Поздрави !
Титла: Re:Ядете ли горчица
Публикувано от: jovko в 28-06-2017, 20:09:22
На мен това нещо ми е гадно, дори ми мириши лошо :D Аз не мога да го ям