Форум Земя назаем

Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: ogrizko в 09-05-2017, 18:07:20

Титла: Нова надежда за България
Публикувано от: ogrizko в 09-05-2017, 18:07:20
Здравейте. Реших да се хвана сериозно с мисията да навляза в политиката и да променя нещата към по-добро. Понеже ония 240 "богоизбраните" и кръговете покрай тях по никакъв начин не мислят за обикновения човек и правят каквото си искат. Лошото е, че като цяло съсипват държавата. Затова съм съвсем сериозен (затова и пускам нова тема, че май в темата за Чесалката не е много подходящо място), че търся подкрепа и съмишленици. Стига разбира се да искате нещо да се промени в тая държава. Понеже цяла седмица съм вече във фейсбук, гледам че хората са леко обезверени, нямат доверие на никого и сякаш им е все едно. Изглежда политическата система така здраво си е вкопала корените и си е вързала гащите, че на човек да му е доста трудно да пробие по някакъв начин. И човек си мисли, че няма алтернатива ...и пак си гласува и си сменя същите - ГЕРБ, БСП, СДС и т.н., щото уж нямало как нещата да се променят, няма начин да се промени нещо, всички са едни и същи и ала-бала. И аз идвам тук супер нахъсан и ще дам реална алтернатива и голяма промяна на статуквото, обаче сякаш никой не ми вярва. Но както и да е, аз знам и вярвам, че мога да постигна целите, които съм си поставил в политиката. Поне ми дайте някакъв шанс и ме подкрепете, вместо като стадо зомбита пак да си избирате там според любимия цвят някоя партия.... Създадох си страница, група и профил във фейсбук: Петко-Операция България ми е профила ...а линк към страницата ще ви дам тук:  https://www.facebook.com/%D0%9E%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-103293393577746/

Надявам се, че ви е писнало поне на 1/10 колкото на мен ми е писнала ситуацията в България и заедно да променим статуквото!!!
Благодаря ви!!! :flowers2:
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: Mia в 09-05-2017, 19:31:24
Поздравления за смелостта!  :sorcerer - emotloader:  :Content_14:

Но за да те подкрепя, първо искам да отговориш на някои елементарни въпроси.

Казваш:
Цитат
Понеже ония 240 "богоизбраните" и кръговете покрай тях по никакъв начин не мислят за обикновения човек и правят каквото си искат

Въпрос:
Ако имаше такава власт, ти какво би направил за обикновените хора?   :)
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: ogrizko в 09-05-2017, 19:57:01
Грешно ти е поставен въпроса, Миа. Понеже обикновените хора са смисъла изобщо да искам да променя нещо и да се хващам с това. Всичко ще е насочено в тази посока. Ако мислиш, че ми се влиза в политиката да крада ...просто щях да си вляза към някоя партия, да излижа 2-3 задника докато си подам главата малко и да променя статуса си ..вместо да се правя на луд по форумите, барем да успея да променя нещо в тая държава O0 Просто по каналния ред ако реша да мина с членуване в партии и лизане на задници ...докато стигна до там наистина да имам шанс да променя нещо ...ме е страх, че няма да съм се променил към по-добро. Затова изобщо не ми се занимава с партиите, а искам да получа висока подкрепа да имам шанса сам да направя партия и да изградя по нов начин държавата, понеже тя в момента е съсипана и отива все на по-зле. Ако не получа поне 51% изобщо не смятам да влизам в парламента. Ще се боря за тия проценти колкото и смешно и невъзможно да звучи. Просто осъзнах, че ако чакам някой политик да направи нещо и да промени нещата към по-добро ...няма да ми стигне живота да го изчакам това и след като искам нещо да се промени, по-добре самият аз да го направя и така!
Просто ми писна да гледам как пребиват разни старци по селата, как всеки ден умират хора в катастрофи, как хората протестират понеже не им изплащат заплатите ...и да не мога да променя нищо ...е, не можех да променя досега ....ако събера достатъчно подкрепа обаче ще мога!
Миа, подкрепи ме де ...знам, че сигурно чакаш кило  :Cherries череши да получиш за почерпка ...ама ако е така няма да ги получиш, защото не ми е това идеята за промяна на статуквото, искам нещата да стават по нов и честен начин :bleh
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: Mia в 09-05-2017, 20:08:06
Не, изобщо не съм си помислила, че искаш да влезеш, за да крадеш.
Но все пак трябва да имаш нямаква платформа и идеи какво искаш да промениш и как мислиш да стане това.

Цитат
Просто ми писна да гледам как пребиват разни старци по селата, как всеки ден умират хора в катастрофи, как хората протестират понеже не им изплащат заплатите ...и да не мога да променя нищо ...е, не можех да променя досега ....ако събера достатъчно подкрепа обаче ще мога!


Точно това питам. Какво точно ще промениш и как?
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: ogrizko в 09-05-2017, 20:47:45
Не, изобщо не съм си помислила, че искаш да влезеш, за да крадеш.
Но все пак трябва да имаш нямаква платформа и идеи какво искаш да промениш и как мислиш да стане това.
Точно това питам. Какво точно ще промениш и как?
Разбира се, имам платформа и идеи достатъчно. И доста различни, защото покрай висене в подобни сайтове взех да имам малко по-алтернативен поглед върху нещата. Засега избягвам да ги споделям понеже съм твърде непопулярен и предпочитам да съм предпазлив. Подкрепи ме да направя партия и ще стигна и до конкретиката. Или мислиш, че съм тръгнал да се правя на луд само без да имам никакви идеи и визия в главата си? :)
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: emo75 в 09-05-2017, 22:44:33
Заеби.  ;) :Content_14:


Откакто започнах да го следя през есента на 2011 г. тоя форум претърпя метаморофоза, достойна за перото на Кафка. Явно тъй е трябвало да стане.  :Confus_3:

Първо гласовете бяха плахи, духовно лъчисти и изпълнени с глад и пречистване. Сега - чист маркетинг нон-стоп.  :Content_14:

Няма лошо. Щом има пазар..
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: Zloqd в 09-05-2017, 23:16:41
Е-е-ех, огризко,...
Не ми се искаше да ти убивам ентусиазма, но стауквото тук е "прост народ лесно се управлява" и като гледам вече се е циментирало. Управляващата партия си развъжда роми и им дава ред привилегии, а те на свой ред гласуват за запазване на статуквото и тъй като се множат по-бързо от нас явно вече са достигнали такава кртична маса, че вече нямя смисъл от избори и ще чакаме да счупят клона и да гледаме филма "Македонски парламент - 2 " в София. Ами то не са само ромите. в по-малките села кметовете не се избират а се спускат отново от управляващата партия(и съответно казват за кого да се гласува).
Аз на парламентарните избори като гласувах за най-популярната партия (за да не се разводняват гласовете  за разни ентусиасти) която е против статуквото и има воля да се бори за промяна пак не видях резултат - бяха на второ място. Та сега управляващите пак ще захвърлят мандата и отново очаквам да ги изберат... Добре, че служебното правителство посвърши нещо.
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: ogrizko в 09-05-2017, 23:24:22
Радвам се, че е забавно, поне се опитвам да променя нещо. Вместо да ходя да протестирам срещу шистовия газ, сега дори няма да приема техни представители и да обсъждам въпроса. Ще обърна внимание и на храненето, и на ролята на превенцията в здравеопазването. Затова съм насочил маркетинга си тук, а не в някой фармакологичен форум. Но пък щом аз съм големия проблем понеже искам да постигна нещо и да променя нещо ...може би трябва да оставя само да си пляскате взаимно :surpris_23:
Пък знам ли, може да съм получил временно замъгление на съзнанието от газта и катрана дето пия сега и разни други щуротии ...като спра сигурно ще се оправя.  :Confus_3:
И между другото страшна маркетингова стратегия имам ...рекламирам нещо от което не печеля нищо и е някаква страшна борба за всеки глас, щото нищо не ми е дадено на готово за разлика от политиците дето си имат няк'ви зомби последователи и твърди електорати, пари за реклами и купуване на гласове, хората им се радват на лъжливите обещания и така като теб им пляскат ....да, предполагам ще стана милионер ако повече хора ми харесат страницата. Само ми кажи как и аз да знам, щото не рекламирам някакъв продукт дето се купува. И целта ми е страшно трудно постижима .....а пък и страшна маркетингова стратегия да пускам такива реклами след като са минали изборите, викаш голяма файда имам особено към момента ...абе, май трудно ще ми е с всичкия тоя негативизъм, но ще си пия катрана и дано да успея да се имунизирам срещу всичките паразитни влияния покрай мен O0
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: ogrizko в 09-05-2017, 23:35:44
Zloqd, след мен ще е много труден тоя политически монопол, дори да съм начело на държавата за съвсем кратко. Мисля да променя значително субсидиите на партиите и да използвам парите за нещо смислено, вместо за купуване на гласове и да дам равен шанс на всички такива ентусиасти като мен да покажат себе си, за да не се налага да минават през същото като мен и всеки да има шанс с добрите си евентуално идеи да постигне нещо. А не само ГЕРБ - БСП ...+ още някой да се редуват и да не вършат абсолютно нищо в полза на народа. Разликата е, че аз съм напълно готов да жертвам собствения си интерес, за да постигна по-висша цел. Ако сега толкова се напъвам е, защото никой друг явно не е готов и няма желание да направи същото и е просто невъзможно нещо да се промени към по-добро, ако нещата си текат по същия мизерен начин. Искам да променя и разчупя моделите на политика в България, възможностите за корупция и какво ли още не. Може братята роми и да се множат, но аз мисля да върна голяма час от българите в чужбина, които се надявам промяната в държавата да ги вдъхнови и такива неща. Повечето хора гледат към момента да им е добре, не знам защо ...моята мисъл обикновено е насочена към бъдещето и ако нещата са по същия начин просто се ужасявам и предпочитам да не го допусна.
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: Mia в 10-05-2017, 20:00:24
Разбира се, имам платформа и идеи достатъчно. И доста различни, защото покрай висене в подобни сайтове взех да имам малко по-алтернативен поглед върху нещата. Засега избягвам да ги споделям понеже съм твърде непопулярен и предпочитам да съм предпазлив. Подкрепи ме да направя партия и ще стигна и до конкретиката. Или мислиш, че съм тръгнал да се правя на луд само без да имам никакви идеи и визия в главата си? :)
Съжалявам, но не мога да подкрепя нещо, без да знам конкретиката.  tooth
Само едно стана ясно. Че имаш идея да правиш партия, но ти стигаш по-далече и от политиците. Те поне се конкретизират, нищо че лъжат. А ти искаш да те подкрепят без да споделиш някакви идеи.
Е, как искаш да те подкрепим?!  :Confus_3:  :whistling2 - emotloader:
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: Mia в 10-05-2017, 20:03:52
. Може братята роми и да се множат, но аз мисля да върна голяма час от българите в чужбина, които се надявам промяната в държавата да ги вдъхнови и такива неща. Повечето хора гледат към момента да им е добре, не знам защо ...моята мисъл обикновено е насочена към бъдещето и ако нещата са по същия начин просто се ужасявам и предпочитам да не го допусна.
Българите от чужбина биха се върнали, само ако доходите им станат като тези в чужбина. Но това в скоро време няма как да се получи у нас. Освен ако не се въведе някаква хиперинфлация.
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: Vov в 11-05-2017, 08:52:36
Браво, Огризко, всеки народ винаги има нужда от хора, оставящи личния си материален интерес на второ- трето.... място.
Една от тъжните истини е, че ако в едно общество никой не краде, на всяка длъжност се назначават само най-подходящите, за всички ще има много повече (пари, време, радост, здраве, дори щастие...).
Друга такава е, че нещата в обществото, в нашите животи, се случват главно в резултат от действия. Независимо какви прекрасни, мъдри, морални и пр. мисли са известни в същото общество. И понеже крадците винаги са много дейни, извършват много действия, животът и на останалите членове на обществата е резултат от тези действия. А не от моралните/прекрасни мисли, идеи и т.н.
За да има морални действия, е необходимо хората, вземащи решенията (определящи законите, изпълняващи законите, изобщо, упражняващи властта...) да са напълно морални (като Христос, Левски, Дънов...). Това е много трудно, или невъзможно - опитите от хилядолетия го потвърждават.

Това, според мен, изобщо не значи, че не трябва да правим нищо, никакви опити. НО, преди действията, е словото, после - написаните идеи. Те се оформят в ръководни принципи, о там - в планове, от там - в програми. Следва изнурителен труд на нарастваща група ентусиасти, които в идеалния случай привличат ли, привличат поддръжници, дори членове. На избори - вземаме властта и чак тогава почваме да прилагаме онези прекрасни идеи. Това става само ако "Приказка за стълбата" не се отнася до нас.

Но тя се отнася.
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: ogrizko в 11-05-2017, 12:42:49
Вова, има го и тоя момент дето викаш .."Приказка за стълбата" ...затова и не искам да минавам по стълбата ако ме разбираш ...в смисъл такъв, не искам да почвам да изкачвам някаква стълба и по пътя да стане нещо такова като в приказката. Много по-лесно е просто да влезна в някоя партия, да лижа малко задници докато си проправям път нагоре, но просто малко се притеснявам и аз наистина дали нещата ще останат толкова чисти колкото са в момента. Или, за да стигна до такъв етап да може наистина да променя нещо в мащабите, които са ми в главата ...то може нищо от мен да не е останало. Точно затова искам по такъв начин да заобиколя цялата тая поквара и да вляза с гръм и трясък и да почна на секундата да променям нещата, така че и аз самия ако се изкуша да има последствия за мен. Да няма вратички и други глупости през които власт-имащите, които и да са те ..да си позволят толкова лесно да си вършат простотиите. Другото, което се надявам да ме предпази от изкушението е това, че изобщо не смятам да влизам в парламента независимо колко процента ще изкара евентуално партията ми между 4 и 50% ....ако не постигна поне 51% изобщо не смятам да влизам в парламента и да правя компромиси с идеите си уж че правя нещо ...или да се правя на опозиция и да поддържам статуквото. Няма ли 51% смятам просто да изляза от парламента и да се откажа от великата им заплата от 6500лв, а ако някой човек от моята партия остане ...да остане и да си харчи парите със здраве като иска, тъкмо ще знам на следващите избори кои трябва да се махнат от партията и няма да ми трябват. Просто влезна ли в парламента да пазя статуквото, пак може да се получи "Приказка за стълбата". Така че и това съм се опитал да предвидя, за да не допусна да се случи доколкото е възможно подобно нещо. Все пак никога не трябва да се казва никога, но поне засега си вярвам, че няма да се пречупя толкова лесно, защото прекалено много неща искам да постигна с тая държава и са ми прекалено добри идеите, без вратички, без ала-бала, без заобикалки ...просто нещата ще станат по друг начин. Мисля да поставя всеки такъв ентусиаст като мен на равни начала с големите партии, всеки човек с идеи и желание да работи за държавата си ще може лесно да покаже себе си и вече хората да преценяват дали да го изберат, но няма да му се налага да преборва цялата политическа клика като мен, че да постигне нещо.
Знаеш ли защо никоя партия няма да постигне това дето аз мога да постигна ...защото никой няма желание в толкова голяма степен като мен да жертва собствения си интерес за сметка на по-висши цели. Хора в други области може би има, ама в бг-политиката поне не виждам такива. А нещата са абсолютно прости, елементарни, лесни ...вярвай ми, не е необходимо нищо повече от това да имаш малко мозък в главата си, да имаш ясна визия как искаш да изглеждат нещата и най-вече ....да си готов да жертваш личния си интерес, защото без последното няма как да постигнеш велики неща. А великите и гениални неща обикновено са простичките неща. Всичко е много просто, или поне на мен ми се вижда такова. Въпросът е дали някой ще ме остави да постигна нещо толкова хубаво ...като то дори и малко подкрепа е трудно да се събере. Засега 15 човека само са ми харесали страницата. Трябва едва ли не всеки човек по отделно да убеждавам. Примерно ...хайде Вова, моля те.. подкрепи ми страницата ...или хайде, Миа ..едикакво си. Началото наистина се оказва много трудно. Хората не вярват. Интересното е, че вярват повече на Бойко и Корнелия ....просто щото са им познати, гледали са ги там и т.н. И смешното е, че трябва аз да се доказвам ....а не Бойко и Корнелия примерно .....какво постигнаха за 30 години всички тия партии на прехода, че стоят едва ли не на някакво по-високо ниво от мен?! Абсолютни жалки смешници дето само се редуват да крадат и не правят нищо! Ама това е като с рекламите ...на прах за пране, на кока-кола и т.н. хората са свикнали да ги виждат по ТВ и им вярват повече, отколкото на някой обикновен човек. Това е същото както и с медицината, понеже тук е такъв форума ....ние тук обикновено говорим на хората, че месото е вредно, ваксините са вредни .....промени храненето си и ще оздравееш ......и се почва - ако беше толкова лесно, докторите нямаше да лекуват с хапчета ....ако ваксините наистина бяха вредни, нямаше да са задължителни и да ги слагат на бебета ...демек, промити мозъци! Същото и в моя случай сега и политиката ...аз казвам, че нещата са твърде лесни и твърде възможни да се случват по много много по-различен начин ...обаче политиците и политиката в България дотолкова са промили мозъка на обикновения човек, че той като зомбиран не вижда нищо по-различно около себе си и нещо малко по-особено като мен му се вижда толкова страшно, невъзможно, плашещо или не знам и аз какво. Просто е по-лесно да си затворим очите все едно огризко не съществува и с това ще си запазим спокойствието ...няма да четем разни брътвежи в подобен сайт дето не е за политика ...ще убием желанието на огризко да промени нещо и така .....и ще изпуснем най-хубавото нещо, което може да се случи в тая държава, щото е било много трудно да се натисне един бутон Лайк във фейса, или да се прати покана за приятелство (като не искаме да харесаме толкова страшна и опасна страница). Но точно сега ми трябва много по-голяма подкрепа като имам 15 лайка ...ако са 1500 ще ми е много по-лесно да убедя някого или група от хора, че си заслужава да ме подкрепят, след като вече много хора са ми повярвали. Обаче ми е странно ...много и то - понеже засега май никой от форума не ми е харесал страницата, явно съм прекалено алтернативен дори и за тук ...но както и да е, някой ще ми обясни ли примерно какво точно ще загуби ако реши да ме подкрепи ако ще и без конкретика ...заради желанието ми да променя нещо към по-добро ...девствеността си ли ще загуби някой, или от какви точно дивиденти ще се раздели?! И какво му е лошото да съм предпазлив и да не искам да си издавам идеите? И какво примерно като партиите постоянно правят грандиозни обещания и накрая нищо не изпълняват? Така и аз мога, но дори не искам да обещавам конкретни неща ....предпочитам с действия да показвам нещо, а не с приказки. Но както и да е... ще се боря поне докато не ми писне за всеки глас и така!!!
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: Elia в 11-05-2017, 13:04:57
Огризко,
адмирирам ентусиазма ти, дано повече хора осъзнаят ,че да се бориш и да постигнеш нещо е най - важното.Независимо в каква насока е борбата.Да се бориш да подобриш живота на народа, от който произхождаш е велико нещо.Но без борба както и в суровоядството, а и в семейството, професията няма как да постигаме определени цели.Но преди това трябва да имаме и дадености за дадена дейност.Защото има и хора, които нямат дадености, но без да осъзнават искат да постигат нещо, които на тях не е дадено.
Затова сам трябва да прецениш имаш ли тези дадености да се захващаш с политика или не.Искат се организаторски качества, а и други умения - добра дикция и хубав говор, бързи и всеобхватни действия при различни ситуации.
Много и от нашите политици макар,че се занимават с политика нямат качества за това и явно затова сме и на това дередже в цялата ни държава всичко като че ли върви на самотек.Имам чувството ,че голяма част от политиците са влезли в политиката с други, тяхни си цели, а не с цел да изменят закони и да променят правила.Защото от години законите се създават само за да облагодетелстват определен кръг хора.Искаш ли нещо да промениш веднага се създава ситуация,че голяма част от хората не желаят промяна - на тях така им харесва, да няма ред.Защото ако има ред те няма да са на ръководна позиция, няма да могат да крадат.
Така,че помисли добре, какви качества имаш и кои от тези качества биха ти помогнали да направиш нещо с цел промяна за добро.Напълно те подкрепям в начинанието.Нека има повече хора, които са радетели за ред и справедливост.Макар,че докато Господ не промени нещата и докато не даде изпитания май хората лесно не се променят.
Поздрави !
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: ogrizko в 11-05-2017, 13:32:08
Elia, аз от съвсем малък съм имал подобни желания и са ме връхлитали. Като ученик ...4-5-6 клас някъде гледах редовно по 2 емисии новини вечер. Обаче нещо взеха да не ми харесват новините ...само убийства и гадории, уж в държавата нещата щяха да тръгват на добре ...и така и до днеска не са тръгнали. Както и да е ...имам предвид, че тогава силно се разочаровах и още тогава прецених, че ако се опитам нещо да променя както аз искам, вероятно ще ме гръмнат. И за много време се бях отказал да ги мисля нещата. Обаче напоследък не знам защо, може би заради годините ми (вече 30) се чувствам по-уверен от преди някак си и не толкова страхлив ...и честно казано, не ми пука особено дори и да ме гръмнат. Така или иначе смъртта е най-сигурното нещо. За качества дали имам ...за вземането на бързи решения, определено не смятам ...на момента не вземам най-адекватните решения ако трябва на секундата да изказвам позиция (ако не съм запознат с въпроса де), обаче пък бързо се уча от грешката си и я коригирам и по-важното, че на мен не ми е проблем да си призная грешката. Щото има хора упорити може да са сбъркали ама се инатят и не искат да го признаят. Аз лично нямам проблем да преобърна всичко на 180 градуса ако смятам, че нещо работи по-добре от това дето съм смятал, че ще сработи добре първоначално. Така че може би пък тая гъвкавост и стремеж да се постигне нещо по по-добър начин сигурно е от плюс. С говоренето също не съм чак толкова добър, не мога да въртя толкова локуми и да говоря за едно нещо половин час без да спра. Тук с писането може да не ми личи толкова, но не съм от най-приказливите. Както казах и одеве ...предпочитам да не говоря толкова, а да върша нещата. Интроверт съм принципно и сигурно на хартия не съм много подходящ за политик. Обаче знаеш ли какво? Изобщо не ми пука! И знаеш ли защо? Защото може да е пълно с оратори и на хартия по-добри политици от мен ...и въпреки цялата им харизма и обаятелност, нищо хубаво не са направили! Така че ...дори и да няма политик като мен, ако ще и никъде по света да няма ...просто ще съм нов вид политик и толкова! Историята след това ще преценя кой как се е справил и какво е постигнал. Дори не мисля да се опитвам да се уча в манипулациите как да изглеждам като по-успешен политик ...мисля да заложа на качеството искреност и на собствената си личност. Аз ще се опитам да бъда себе си, а пък който ме харесва - харесва ...който не - не. Но и в двата случая е по-добре да ме подкрепи, освен ако няма интерес статуквото да се запази. Просто на мен нещата в държавата не ми харесват твърде много вече и ми става невъзможно да ги търпя! Въпреки че ако наистина никой не ме подкрепя и се изтощя в това да се боря и реша да се откажа ... (щото в момента можеше да се образовам нещо примерно, да чета статии, да гледам видеото ..а пък аз хабя енергия, време и усилия да моля за подкрепа някаква един вид) ....то ще се откажа на само от това да се занимавам с политика поне за 10 години (щото като се разочаровам много от нещо, после дълго време не ми се поглежда), ами и мога да бъда по-голям дебил и от тия дето сега се правят, че уж всичко в държавата е добре и търпят нещата и не ги забелязват ...то и аз мога, но просто понеже обичам да гледам към бъдещето повече отколкото към миналото ...си давам сметка, че ако нещата продължават по тоя начин ще става все по-зле и ще се случат по-лоши неща. Затова предпочитам да се промени нещо на време и нещата да тръгнат в друга посока. Но всеки сам решава дали да бъде кон с капаци разбира се, на сила няма как да накарам когото и да е да ме подкрепя. И така.. мерси все пак за подкрепата, ти сигурно нямаш фейсбук, че да те карам да харесваш нещо tooth
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: Zloqd в 11-05-2017, 23:01:42
Огризко,гледаи малко по-обективно на нещата. Никой не харесва субективните политици.
Казваш "какво са постигнали Бойко и Корнелия?". Помниш ли фразата "Ние ги хващаме, а те ги пускат" казана от Бойко Борисов в качеството му на главен секретар на МВР?. В първия си мандат Бойко даде доста голям процент от заплатата си за благотворителни цели, но желанието му да реже лентички го провали в очите на избирателите. Сега по повод стрелбата срещу Митьо Очите рекъл "Главанаци - взели да се стрелят за едното паркомясто" и не съм чул да има ефективни присъди срещу стрелците - повечето си ходят на свобода.
Корнелия кога е имала желаните от теб 51+ %?
Веднъж БСП бяха на власт с мандата на ДПС, но тогава беше онзи Плъх дето няма и един ден трудов стаж извън парламента и пак се справиха много по-добре от ГЕРБ.
А сега да предположим, че е станало невъзможното и си получил този процент от гласове - какво следва?
Ще се изправиш пред същата дилема като Ленин - Дали да назнача компетентен или предан на делото човек?
Достатъчно е едното от двете да им липсва на твоите министри и ще те провалят.
Бойко ги назначи едни послушковци, а те се оказаха самородни таланти, дето за малко не ни вкараха във война с Русия.
Гласуването по съвест също е доста сложно нещо и зависи от съответния казус и гледната точка на гласуващия.
И не забравяй старата мъдрост "Пътят към ада е постлан с добри намерения" - т.е. желанието да си полезен не е достатъчно, трябва и компетентност.
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: ogrizko в 12-05-2017, 06:14:55
Съвсем обективно гледам на нещата. За 100 дни мога да направя много повече неща за България, отколкото за 30 години всички правителства взети заедно. Може наистина да съм некомпетентен в някои насоки, но знам как да направя така, че дори некомпетентността ми да е плюс. Защото, за да стана компетентен съм готов да провеждам много обществени дебати докато се изгради правилна стратегия за развитие в конкретни области да речем. А в други области имам конкретни идеи, които смятам да ги реализирам и нещата ще изглеждат по много по-различен начин. Все пак не изключвам, че може наистина нещата да се окажат по-сложни отколкото ги мисля, но дори да реша да си подам оставката след година поради некомпетентност ....тази година ще бъде най-добрата за България от много време насам! Защото ще е положена основата на съвсем нови виждания за много неща. А ако аз виждам как нещата могат да се подобрят драстично в много отношения ....то след като една камара политици не могат да го постигнат, значи не би трябвало аз да се чувствам като некомпетентен. Просто тия ги дават всеки ден по ТВ и затова вдъхват повече доверие, май това е голямата разлика. tooth
Но си прав, че това с хората покрай мен може да е проблем ....обаче за мен честността и желанието за постигане на нещо добро е по-важното от двете. Просто света се е напълнил с образовани глупаци както се казва. Може да е компетентен .....ама да му е по-важно да оправи родата примерно, отколкото общото благо  :bleh Но все пак баланс е нужен...
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: Elia в 12-05-2017, 07:41:37
Огризко,
моли Господ да ти даде разум как да постъпваш и винаги и колкото можеш се разкайвай за твоите грехове.Само така можеш да получиш благодат от Бога и да променяш нещо в държавата.С Божията помощ всичко се постига, но без Божията воля нищо не става.
Действията и делата са много по - важни от празното говорене.Но също така смирението е по - важно от делата.Колкото повече се разкайваме за собствените си грехове и съзнаваме своята греховност толкова повече Господ излива благодат и нещата потръгват на добро.Без такава благодат човек не може нищо да върши.И днес има политици, които на думи говорят едно, а на действия - друго и там е цялото разминаване.Аз съм от хората, които не се интересуват от политика.Рядко гледам новини и по принцип политиката никак не ме вълнува.Но ме вълнува това,че трябва да има ред и справедливост в държавата и този ред се въвежда със закони, които да важат с еднаква сила за всички.Днес има закони, но не се спадват от всички и за всеки законът важи по различен начин.Обаче Божият закон никой няма да го промени дори и да му се иска.Има 10 заповеди, които Бог е дал, има и тайнства - кръщение, маслосвет, брак и т.н. и тях също няма да успеят да променят.Ако всеки спазва заповедите ще има ред, ако не - няма да има.Затова трябва да се въведе вероучение в училище и децата да учат Божия закон.Спазвайки заповедите ще изградят здраво и стабилно семейство и общество.
Трябва да се променят много неща, да се въведе ред в много области.Но това става само и единствено когато Господ ти посочва кой път да следваш и как да го следваш.
Пожелавам ти успех в начинанието, дано те подкрепят повече хора !
Титла: Re:Нова надежда за България
Публикувано от: бате Бино в 12-05-2017, 09:45:04
Аз се чудя защо вече толкова месеци форумът е като умрял , а то каква била причината  tooth  - явно хората просто си искаме  "жълтичкото", пикантерийката, лафмоабета  tooth , при който да си отпуснем душицата в общи приказки , да освободим спотаени емоции.. Я стига с онези сухите теми за здравето, Медицината и профилактиката, където вече всичко ни е ясно..  tooth
"Политиканстването" е основна тема на разговор на всяка квартална дружинка "кръвни братя по алкохолни ценности"  tooth ( вкл и на тази пред моя блок :) ) , както и любима тема за убиване на време при пътуване във влак, когато все нещо трябва да се обсъди  tooth

За нула време  - цели 18 поста !  tooth
Не че има лошо, но какво прави такъв вид разискване  точно в нашия форум?  :surpris_23: Няма как да влезе дори в намиращата се "на ръба"-  "Евроатлантически ценности" :)  Единствено възможното й място е в "чесалката" , затова моля да преместим дискусията на съответното място. Съгласете се , ред трябва да има, нищо , че теми "по същество" вече почти не се пускат .