Форум Земя назаем

Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: nintendo2000 в 06-03-2017, 02:03:51

Титла: Лек сън, помощ!!!!!!
Публикувано от: nintendo2000 в 06-03-2017, 02:03:51
Здравейте. Обръщам се към вас с молбата да ми помогнете. Имам много лек сън. Търсих какви ли не решения. Пия по 5-6 приспивателни и пак съм будна. Слагам тапи за уши, пробвах с всякакви, силиконови, дунапренени, не става. Буди ме и най- лекият шум. Ако някой отвори външната врата, която е на поне 15 метра от мен, го чувам. Ако се пусне вода, шуми с някакъв плик, дори, когато някой си взима хлям чувам шумоленето на плика. Ако някой слиза по стълбите отвън, пак го чувам. Вече ме е страх да заспя, защото знам, че пак ще ме събуди нещо и ще се ядосам. Купих си едни приспивателни днес, успаха ме за 5 часа и ето ме сега, в 2 часа сутринта, пак съм на дивана в хола, събудена от шума на заключваща се кола пред нас. А бях с тапи за уши, бутам си ги възможно най- дълбоко и пак чувам всичко. В безизходица съм, не знам какво ми  е, случвало ми се е да не спя по цяла нощ и да ходя на училище, или да чкам да стане 8-9 сутринта и вече да съм капнала от умора и нарочно да се насилвам да гледам филми, за да заспя. Нищо не ме тревожи, казвам го, защото ходих на психолог и той ми каза, че щом това се случва значи си мисля за нещо и съм разтревожена. Обясних му, че не е така, но той си държеше на това, не намираше друга причина. Така ме ядоса, че после от 72 часа спах 10. Иначе водя здравословен начин на живот, тренирам 6 пъти в седмицата и се храня здравословно. Но от 4 години насам това ми се случва. За да спя като хората трябва да съм напълно сама в гора. Най- добре спах на село преди 2 години, когато баба ми беше заспала в една съседка. Но, както казах, това беше на село, не мога да си го позволя всеки ден. А и не мога да забраня на майка ми и баща ми да се къпят и да си мият ръцете докато спят, или пък да не изкарват колата от гаража. Моля ви, дайте ми съвети, вече се побърквам!!!
Титла: Re:Лек сън, помощ!!!!!!
Публикувано от: Elia в 06-03-2017, 08:44:54
Здравейте,
много хора имат проблем със съня и то хора живеещи в големия град.Забелязах,че замърсеният въздух много вреди на добрият сън.Обикновено на село, там където въздухът е чист се спи много по - добре.Мисля,че психолог няма да реши вашият проблем, нито вземането на приспивателни.Започнете да си казвате вечер молитви за сън, купете си църковно календарче, там има молитва преди сън.И повтаряйте молитвата докато заспите .Моя колежка имаше този проблем дни наред и беше през деня страшно уморена и отпаднала.Във всеки молитвеник има молитви , които се четат преди сън.Всяка вечер ги четете и така ще получите спокойствие и мир.Задължително проветрете помещението където спите.В помещението можете да поставяте ароматични възглавнички с билки, да използвате различни масла за ароматизиране - боровото масло, маслото от лимон, лавандула, босилек, евкалипт действат много добре на съня.
Поздрави !
Титла: Re:Лек сън, помощ!!!!!!
Публикувано от: бате Бино в 06-03-2017, 10:46:42
При хора тип "вата" сънят е винаги лек и проблемен! Възможно е  допълнително да има превъзбуждане на "вата" . ( сядаш и четеш АЮРВЕДА )

2. Възможно е допълнително превъзбуждане на Нервна система ( вкл. вегетативната )

3. Тапи за уши ? Ще ти кажа най-добрият вариант , тествай и ще споменаваш бате си Бино :)
    Хем са по-добри от всички фабрично произведени, хем са безплатни :) Хем винаги са ти под ръка!  ;)
    Напояваш памуче с някакво олио, зехтин например. Изстискваш и напъхваш. Стои влажно и затова уплътнява отлично. ;) Тествано многократно  :kisss:

4. Да се ходи при психолог  е  напълно погрешно в повечето случаи.
(Макар, че в случаят е много по-правилно да се посети НЕВРОЛОГ )
Твърде тесни специалисти..Което значи - твърде тесен хоризонт, или между нас казано ( да ме прощава Бог)  - ограничени хора в областта на възстановяването.  
Някой трябва да им разкаже, че болшинството "психологични проблеми"  имат за причина нарушен баланс във физическото тяло - я интоксикация, я разбутана вегетативна нервна система, я някоя жлеза..и най-вече - ЕНЕРГЕТИКА. Тоест , да се работи по психиката без първо да се оздрави тялото, е силно неадекватно решение. Най-често психологията е следствие , а не причина  ;)
Почти винаги когато хората успеят да си възстановят баланса и жизнената енергия, депресиите им и всякакви други "психо" оплаквания ИЗЧЕЗВАТ. ( без психолог или невролог  tooth ) Психиката не бива да се дели от тялото! Енергията е една! Няма случаи при които  "пращящи от здраве" хора да имат нужда от психолог :)
  А за т.нар. "психосоматични болести " ,  главният виновник почти винаги е стресът.
Но само заради това  да си даваме парите по психолози , е неразумно. И сами знаем какво трябва да правим за да го намалим.. :)  
Психологът най-много да открие, че като деца твърде дълго сме били в любов с дървеното си конче  tooth
Титла: Re:Лек сън, помощ!!!!!!
Публикувано от: Atlantis в 28-04-2017, 16:15:00
Аз се включвам малко късно в темата и предполагам, че авторът може и вече да не е във форума.
Описаното състояние вероятно има нещо общо с "обърнат биологичен часовник". При мен лично така стоят нещата. През деня мога да спя като пън, но почне ли да залязва слънцето ставам хипер-активна и превъзбудена. В такова състояние няма как да си легна.
Пробвала съм с тренировки вечер, след работа дори, но това ме активира още повече.
Единственото, което ме успокоява в повечето случаи е четене на книга.
За тапите за уши съм опитвала, но ми става прекалено тихо (чак страшно тихо). Притеснявам се, че не усещам и не осъзнавам какво се случва около мен, така че не са решение ако имаш прекалено развито въображение и обичаш филми на ужасите.  :surpris_22:
А и да не се пият много течности преди лягане, защото честото ставане вечер също е дразнещо. Но това като цяло е всеизвестен факт.
Досега за себе си не съм открила трайно решение. Така съм още от ученичка и сънят вечер винаги ми е бил мъчителен.