Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Гладолечение и режими => Темата е започната от: gasto в 04-07-2016, 21:47:37Титла: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: gasto в 04-07-2016, 21:47:37
3дравеите аз съм нов във форума/ Моят скромен опит в сухото гладуване е 40 часа , а в мокрото 71. имам проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически атаки , безпокоиство, фобии.
интересува ме дали сухото голодание може да ми помогне. прочетох доста постове , но не видях хора които търсят подобрение в тази насока. очаквам вашите съвети .


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: Vov в 04-07-2016, 23:20:03
Предлагам "мокрото".  :flower:


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: Криси в 05-07-2016, 02:21:16
 Гладуването ще окаже влияние, дори можеш да разрешиш въпроса по този начин.
 При такива състояния е важно до къде си готов да стигнеш и готов ли си да стигнеш до пътя който ще те изведе от това състояние, за да заживееш отново с човешките си проблеми. Понеже паническата атака е състояние ,което изразява нежелание и невъзможност за живеене с истината. Което си е добър повод за размисъл.

 Гладуването ще окаже ефект, но ако нямаш тази нагласа да стигнеш до край, независимо през какво ще преминеш и какво ще си помислят хората за теб, страха ти ще те побеждава отново и отново. Докато не убие съмнението трябва или не трябва да бъдеш себе си. Изходите са два.
Важното е да знаеш, че ще отнеме време. Няма да стане днес или утре. И само ако си твърдо решен ще заживееш отново нормално. Докато не ти достигат поводите за това ще преживяваш ужаса от това да си никой, да не можеш да се довериш на себе си.
 Истината е че само с гладуване няма да стане. Трябват физически тренировки, изтощителни и болезнени(защото ще чувстваш повече болка от друг човек с други здравословни проблеми. физическата реакция при паническа атака е блокиране на мускулни групи, затова е и по-трудно, не съвсем типично извършването на една или друга физическа активност) , за да може адреналина, който се освобождава при паническата атака да върви по пътя, който му е отреден. Те ще те заземят и ще имаш режим, и отправна точка за гладуване и други помощни средства.
 Не знам на каква фаза си. Но аз бих ти препоръчала сухо гладуване, менталните реакции са по-красноречиви, докато водата може да разбалансира вътрешните ти усещания и инстинкти, да наруши съзерцанието. Защото ти имаш нужда от съзерцание, не толкова от физическо изчистване.
 Поне аз мисля така, като човек който е минал през това.
 Все пак анонимното участие тук ти предоставя възможност да разкажеш подробно какво се случва.
 Дори марихуаната може да окаже положителен ефект. Разумно.. разбира се.


Титла: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве: депресия , панически а
Публикувано от: gasto в 05-07-2016, 11:36:13
мерси за отговора / относно  физически тренировки, изтощителни и болезнени, аз съм бил дълги години спортист
 и имигрант ( това е приината), проблема не е волята / и знам какво е натоварване и унизение
всичко стана от пренатоварване и прегаряне на нервната система/
повярвах на едни психиатри и взех хапцета , те ми провокираха паник атаките.
според мен мозъка и жлезите които произвеждат адреналин са развалени както и нервите.
дали гладът може да поправи тези повреди.
станах мързелив и лесно се уморявам , а носех на огромни натоварвания.
-бях и на руските форуми, николаев бил лекувал депресии и тревожни разтроиства с глад. в краина сметка щом гладът лекува толкова много заболявания , дори и рак !!! защо да не може да поправи нервната система  ?? поне това ми е надеждата. но маи ще е необходимо нещо доста продължително.


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: cherry в 05-07-2016, 15:44:28
Николаев е лекувал психични заболявания в клиника по време на соца в Русия.Лекувал е чрез водно гладуване.Психиката се повлиява много добре от гладуването.
Ако си слаб,с променлива енергия то в никакъв случай не се впускай в дебрите на сухото гладуване.То е само за напреднали-хора с много опит в това.Наскоро четох в българска група за починал по време на сух глад-на 7-ия ден, през месец юни.
Ако ще правиш сухо гладуване-не повече от 3-4 дни,но всичко пак зависи от конструкцията на човек.
Колкото до водното-принципа е следния:всяка седмица-един ден воден глад.Всеки месец-тридневно водно гладуване.Веднъж или 2 пъти в годината-14 дневно водно.
Пишеш,че си правил/а 3 дневно водно-сега можеш да опиташ 7 дневно.След 2 месеца-10 дневно.
При водните гладувания клизмите са задължителни(поне в началото).
Ако човек е слаб и с бърз метаболизъм не трябва да прави дълги гладувания.Ако е пълен,със склонност към пълнеене и бавен метаболизъм може да прави и по-дълги гладувания.


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: Криси в 05-07-2016, 17:11:35
хммм
 Значи състоянието ти е от съвсем скоро?
 Какви ситуации ти подклаждат атаките?


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия
Публикувано от: gasto в 05-07-2016, 20:11:02
паниk атаките са следобед, което се обяснява лесно, по това време има пик на хормони.
Xапчетата които взех са от класата на бензодиaзепините, подобни на диaзепам. между другото аз съм навит да се запозная с мераклии за сухо гладуване, защото сам е трудничко. сега съм почнал поредното Mokpo гладуване ,до момента около 28 часа, краино малко е , ще видим колко ще издържа.


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: Криси в 06-07-2016, 02:53:19
 Значи.. попитах те от кога е не случайно..
Също така бих те попитала каква диагноза са ти поставили тези психиатри?
 Да, с гладуване ще изчистиш токсичните ефекти от хапчетата. Ако само там е въпроса.. "колко ще издържа" и "крайно малко е" в едно изречение  :bleh
Разбери, че щом има блокаж в психиката не е лесно. Причините довели до това са едно, моментното състояние друго, разрешението друго. Нали не очакваш, че ако пренебрегнеш да видиш всичките тези неща като част от картината ще се озовеш на различно място от това, което те е довело до тук?


Титла: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: gasto в 06-07-2016, 11:09:13
влача го от доста време, години, но сега се влоши / преди нямах паник  атаки. сега спя по 4 часa на денонощие от 2 месеца.


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: бате Бино в 06-07-2016, 11:18:26
Не знам  защо никой не се сети , че тук става въпрос за разстройство на ВЕГЕТАТИВНАТА нервна система.  ;)
Препоръките на Криси касаят ЦЕНТРАЛНАТА нервна система, докато вегетативната си има своите специфики и  подходите са съвсем различни ! ;)  Четете в тази насока. ( ако искате да знаете, разбира се :) )

И това не е "психическо разстройство" и няма общо с "психичното здраве", gasto .
Това си е нервно-вегетативно разстройство, което не е задължително да бъде причинено от нервна/емоционална или душевна криза  ;)   
Коя да е патология в организма може да отключи такова състояние!
 Умишлено не употребявам думата "болест", понеже малцина са наясно какво точно означава :)
 (Най-просто казано, болестта е  "опитът на организма да върне баланса "  )
 Вегетативното разстройство е един от вариантите, които организмът може да избере,  за да се самосъхрани в новите условия , за да не се стигне до по-големи поражения.
Затова той отключва свои  биологични механизми  за адаптация и защита. Което се проявява с "нарушена" работа на сърце, съдове, храносмилане и т.н. - сякаш всичко работи наопаки.
  За мен гладуването не е най-доброто решение точно в този случай.  :-\


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: Криси в 06-07-2016, 13:02:07
 Бате Бино, с нетърпение чакаме да кажеш повече по въпроса  :)
 До тук добре. Ще пейстна нещо, което ми се струва уместно. Но да, трябва да се търси причината и в другите органи, за да се намери най-точно решение.

Начало / Болести и лечение / Болести на нервната система и мозъка / Сривът във вегетативната нервна система обърква целия организъм
Сривът във вегетативната нервна система обърква целия организъм
Публикувано от: simeonova  в Болести на нервната система и мозъка Окт. 26, 2011   0

Сривът във вегетативната нервна система – това не е болест, а само комплекс от симптоми, но с времето  може да доде до развитие на много сериозни заболявания.

Голям е процентът страда­щи от това състояние – сриване на вегетативната нервна система – както деца, така и възрастни, по-точ­но жени между 20 и 40 години. Но понякога ги приемат за мними болни. И лекарите смятат така. А страданията, които изпитвай те, въобще не са измислени! Най-лошото е, че ако дълго време си затваря­те очите за тези симптоми, можете да си докарате сери­озни проблеми със здравето: хипертония, исхемична болест на сърцето, бронхиална астма, язвена болест и т.н.
БОЛЕСТТА МОЖЕ ДА Е МНИМА, НО МЪКИТЕ СА ИСТИНСКИ
Тези хора постоянно изпит­ват слабост и спад на силите си, те биват хвърляни ту в горещи, ту в студени вълни. Често се оплакват от главо замайване, проблеми със съня и болки в областта на сърце то. Изпотяват им се дланите и стъпалата, треперят им ръцете, пресъхва им устата. Понякога без никакъв повод и причина започват да се задъх­ват и могат всеки момент да припаднат. Температурата им скача: ту се повишава, ту се понижава. Същото е и с кръвното налягане. В някои моменти страдалците може да изпаднат в безпричинен ужас и страх от смъртта – това със­тояние медиците го наричат паническа атака. Възможни са и странични явления от страна на стомашно-чревния тракт: подуване и болки в корема, сто­машно разстройство. Явно са налице всички при­знаци на сериозна болест. Изследва­нията обаче по­казват, че всички органи и систе­ми функционират правилно и няма никаква органична патология.
ОСНОВНА ПРИЧИНА Е СРИВ ВЪВ ВЕГЕТАТИВНАТА НЕРВНА СИСТЕМА Ако тя работи правилно, контро­лира и управля­ва всички жизнени процеси. Понякога ни кара решително да се противопоставим на стресовете, друг път – точно обратното – дава възможност на организма да си отдъхне. Но ако този тънък механизъм се разконцентрира, настъпва пълна бъркотия: двата отдела на вегетативната система се включват в работа в най-не- подходящия момент. Например може през нощта да получите силно сърцебиене и тревога, а на важен изпит, когато е най-напрегнато – изведнъж ви избива на сънливост и пълно безразличие.
Обикновено в основата на такова безредие лежи наследствена дисфункция на специ­фичните вегета­тивни центрове на главния мозък. Но причина могат да станат и хронич­ният стрес, както и сериозна болест и не на последно място – прекалено физическо нато­варване, силно емо­ционално сътресение също.
ОСНОВА НА ЛЕЧЕНИЕТО ТУК Е РАБОТА С ПСИХИКАТА
По-рано вегетоневрозата се лекуваше от невролозите, но сега все по-често в лечението се включват психолози и пси­хиатри. Отдавна тази болест се отнася към психиатрията в международния класификатор. Именно затова лекарственото лечение (съдови препарати, ноотропи, антидепресанти и т.н.), както и общоукрепващи- те методи, като иглотерапия лазеротерапия, масаж, бани, лечебни душове – не са основни лечебни методи и се прилагат само под контрола на лекаря. Задачата на психиатъра е да изтласка от подсъзнанието на човека неговите страхове комплекси и неврози и да го на­учи да ги контролира. Много е важна работата над самия себе си. Дори най-съвременното гра­мотно подбрано лечение няма да помогне, ако страдащият от вегетосъдова дистония не се научи да се отпуска. Няма да е излишно да се научите да дишате правилно – може да ви изглежда несериозно, но е мно­го ефективно.
ОСВЕН ПСИХОЛОГИЧНА Е НЕОБХОДИМА И ФИЗИЧЕСКА ЗАКАЛКА
Още древните са казали: „Здрав дух в здраво тяло“, за­това хората с такива пробле­ми са длъжни да си осигурят здравословен сън, разходки на свеж въздух, никакъв алкохол и цигари, по-малко време пред телевизора, по-малко време и пред компютъра. Редувайте работата с почивката. Много са важни физическите упраж­нения – особено плуването.
Както и бягането. За вас не са полезни упражненията, при които се налага краката да се вдигат нагоре. Скоковете също не се препоръчват. Избяг­вайте упражненията с голяма амплитуда при движение на главата и тялото; избягвайте рязкото и бързо изпълняване на движенията и упражненията с продължителни статични уси­лия. Изберете си натоварване, подходящо за вас, така органи­змът няма да се пренапрегне, а ще получи удоволствие от физическата активност. След упражненията – контрастен душ, който отлично тренира кръвоносните съдове и закалява нервите.
ЗА ХОРАТА СЪС СЛАБА ВЕГЕТАТИВНА СИСТЕМА Е НУЖНА СПЕЦИАЛНА ДИЕТА Хипертониците да намалят солта, пържените продукти и тестените изделия, както и чая, кафето, маринатите. За вас е полезна храна, съдържа­ща калий и магнезий – овесена каша, соя, фасул, грах, кайсии, шипки, зарзали, стафиди, мор­кови, патладжани, лук, салата, магданоз, ядки. Тези вещества участват в провеждането на нервните импулси, подобряват работата на кръвоносните съ­дове и сърцето и спомагат за възстановяване на нарушения баланс между дяловете на веге­тативната нервна система.
Хипотониците да наблягат на храна, богата на йод.

http://lekuva.net/23423/srivat-vav-vegetativnata-nervna-sistema-obarkva-tseliya-organizam.html
 
 За мен психологическият момент си остава основен, защото единствения начин да продължим напред и да преодоляваме трудностите по оптимално пълноценен начин е да се разбираме и познаваме.
 Да, това е объркване, лутане, което те изцежда като гъба. И колкото и зле да е човек, пак ще е по-добре щом знае кой е.
 И съм убедена, че ако разчитахме на истинските си ценности не би се налагало това да се случва. И съм убедена, че ако разбирахме нещата от тази гледна точка света нямаше да изглежда точно по този начин..
 Бате Бино, дори причините предизвикали състоянието да не са само душевни, те водят до душевни проблеми.
Знаеш ли, че хората с панически разстройства се чувстват като еднодневки. Във всяка една ситуация се търси изход, решение и морал. Което те превръща в жертва на обстоятелствата, в кош за боклук.
 Никой не обича боклуци нали така? Значи трябва да почистим с всички възможни средства.
 
 Въпроса пак опира до познанието, ти го знаеш.
Аз си реших проблема по грубия начин, защото просто не знаех какъв точно е проблема. Намерих разрешение с работа по психиката, (поставях се в невъзможни ситуации, тренирах като луда, търсих причината в невъзможността си да обработя случващото се около мен, търсих изход, надежда и продължавах от там където я намирах) както биха казали някои хора "спасението", въпреки че и аз нямах психични болести. Значи все пак живота изисква от нас израстване по един или друг начин и трябва да сме гъвкави.
 И все пак трябваше да ме трясне един инсулт, за да стигна до тези изводи и да намеря куража да ги приложа на практика.

 
 


Титла: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия ,
Публикувано от: gasto в 06-07-2016, 17:10:54
и сега какво ?
не е депресия според вас ... и гладът няма да помогне , така ли ?
ще го лекувам с кросове ?
аз кросове правя от много време. от години , но вече не ми се и бяга / мързи ме (знам , че това се лекува с бои) но сериозно , падна ми работоспособноста, уморявам се лесно , губя концентрация и не мога да спя.


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: бате Бино в 06-07-2016, 18:11:37
Е не очаквай отговорите на всички въпроси да намериш във форум, при това - тъкмо в нашия  tooth
 Кросовете ( бягането ) са супер средство срещу депресия! ( Ако става въпрос за депресия )
 Ако не е , проучи за вегетативната система. На  руски има много инфо, ( ВСД е терминът )


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: Тихия в 06-07-2016, 20:33:56
Чудя се защо никое куче например, не се депресира и да загледа тъжно през прозореца с бутилка коняк. Мдаа, сложно нещо сме не хората.


Титла: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: gasto в 06-07-2016, 21:42:00
не е вярно, --->  има антидепресанти за котки
 в природата подборът ликвидира болните /
ние сме хора и затова разполагаме с болници и здравеопазване.
колко така наречените лекари са лекари , това вече е друг въпрос


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: миа в 07-07-2016, 12:03:57
Ако приемате цялото нещо като гладуване, промяна към по-добро не очаквайте. Сухият или водният пост са ритуали, които се правят съзнателно и грамотно, при които напротив- няма гладуване, защото тогава започва ендогенното пиршество и смилане на болните клетки, които само по този начин  е възможно да се отстранят от организма.
Обратното- ако се приеме със страх, без изчистени мисли и със смирение,  може да доведе до неблагоприятни патологии. Изборът е в нас. :whistling2 - emotloader:

"Нека запомним:
Ендогенното хранене е пълноценно хранене!
В своето съвършенство нашият организъм не изхвърля “боклука” направо. Този “боклук” се “рециклира”, обработва се и от изходните му елементи се синтезира нова тъкан, нов живот! Нещо повече – когато функционира ендогенното хранене, нашият организъм се прочиства и оздравява, освобождавайки се от отпадъчния материал. Ако този вътрешен процес е възпрепятстван, ние се разболяваме. Ако не дадем на нашия организъм хранителен покой, ако не му дадем интервал на гладуване, той се разболява!"  :love_028:

http://poveche.com/%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5/

 А от една друга група, на която съм член и горещо каня и който иска да се присъедини, копирам едно мнение. :

"Една друга гледна точка за ПОСТА /за напреднали ;) /:
"... Затова трябва да експериментираш да останеш осъзнат в нещастието, и в щастието. Човек, който прави подобни експерименти, често по собствена воля се подлага на страдание, за да го преживее. В това е тайната на аскетизма - това е експеримент, в който човек доброволно изтърпява болка. Например, човек ПОСТИ. Оставайки гладен, той се опитва да установи какъв ефект оказва гладът върху съзнанието му. Повечето хора, които постят, нямат ни най-малка представа за това, което правят - знаят само, че са гладни и с нетърпение очакват утрешния обед. Основната цел на поста е да се преживее като опит. "Глад има, но той е далеч от мен. Тялото е гладно, аз не съм." Затова, предизвиквайки доброволно глад, човек се опитва да разбере вътре в себе си, има ли там глад. "Рама е гладен - аз не съм. Аз знам какво е глад, и това трябва да стане постоянно занятие, докато не стигна до точката, в която между мен и глада не възникне дистанция - където аз повече не ще бъда гладен - дори в глада аз повече не ще бъда гладен. Само тялото остава гладно, осъзнавам това. Аз просто оставам знаещ." Тогава значението на поста става много дълбоко; тогава той не означава просто да останеш гладен. Обикновено този, който спазва пост, повтаря 24 часа в денонощието, че е гладен, че през целия ден нищо не е ял. Умът му се унася във фантазии за храна, която ще изяде на следващия ден, той го планира. Такъв пост е безсмислен. Тогава това е просто лишаване от храна. В това е разликата между лишаване от храна и пост, упавас: пост означава да бъдеш по-близо и по-близо. По-близо до какво? По-близо до "аз"-а и по-далеч от тялото. Тогава става възможно и следното - човек се храни и в същото време остава в състояние на пост. Ако, докато яде, той вътрешно знае, че някъде в тялото му се извършва приемане на храна, а съзнанието му е съвършено отделно от това действие, това е упавас. Точно така става възможно следното - човек в действителност не пости, макар, че се отказва от храна, защото може да осъзнае своя глад, да чувства, че умира от глад. Упавас е психологическа осъзнатост на "аз"-а от физическото състояние на глад. ..." ОШО"

https://www.facebook.com/groups/473856682737681/


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: Vov в 08-07-2016, 15:33:54
Ако приемате цялото нещо като гладуване, промяна към по-добро не очаквайте. ...водният пост са ритуали, които се правят съзнателно и грамотно, при които напротив- няма гладуване, защото тогава започва ендогенното пиршество и смилане на болните клетки, които само по този начин  е възможно да се отстранят от организма.
:Content_14: :Content_14:

"В своето съвършенство нашият организъм не изхвърля “боклука” направо. Този “боклук” се “рециклира”, обработва се и от изходните му елементи се синтезира нова тъкан, нов живот! Нещо повече – когато функционира ендогенното хранене, нашият организъм се прочиства и оздравява, освобождавайки се от отпадъчния материал. Ако този вътрешен процес е възпрепятстван, ние се разболяваме. Ако не дадем на нашия организъм хранителен покой, ако не му дадем интервал на гладуване, той се разболява!"

Мия, това за рециклирането, в някоя лаборатория ли са го установили ...?
По-лесният начин ми изглежда : "Което става за храна, се изяжда, което не става - се изхвърля." То и това е толкова сложно, че е достойно за Нобелови награди...
Както е установено преди 40-50 години, в издишвания "букет" на хора, неприемащи храна, до настъпване на първата криза, е установявано наличието на до 80 броя отделни газове! Чистим се мощно, през стените на алвеолите се отделят освен въглероден двуокис (още наричан карбонов диоксид  ;) :laugh:) и водна пара, още 78 други газообразни съединения!

Гасто, така наречения от теб "глад" ще помогне, разбира се, стига да е проведен внимателно и правилно.


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: миа в 08-07-2016, 17:13:13
Вова, нещата в природата са колкото прости, толкова и ние ги усложняваме с терминология, но животните, растящи на свобода, разболявайки се, не дирят лаборатории за изследване а кротко си полягват и отказват всякаква храна и вода докато не оздравеят. :Content_22:

"Тримиренето чисти токсините Без вода микробите измират, а имунитетът се мобилизира."


http://www.marica.bg/%F2%F0%E8%EC%E8%F0%E5%ED%E5%F2%EE-%F7%E8%F1%F2%E8-%F2%EE%EA%F1%E8%ED%E8%F2%E5-news392583.html


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: iskrena в 08-07-2016, 23:09:31
категорично мога да кажа, съдейки и от личен опит - гладуване и каквито и да било методи на физическа основа не  повлияват кой знае колко проблеми от сорта на панически атаки, даже може да се каже, че ефектът е по- скоро отрицателен!
проблемът е духовен - влияние на зли духове и съответно лечението също трябва да е в тази насока - гонене на демоните в Името на Месията, Божия Син, за което се иска вяра.


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: Desska в 09-07-2016, 16:16:51
Gasto, моя съвет е преди да предприемеш лечение да остановиш проблема. Най- лесно и ефективно е да отидеш на термодиагностика, защото ще видиш реално цялото си тяло.  Повечето лекари използват ехографи, но за да си спестиш пет вида лекари и грешни предположения, си го направи, така ще имаш основание да отидеш при правилния специалист.След диагнозата започни да четеш и тогава избери начин на лечение. Всъщност болежките тук и там не са никак безобидни, и могат да причинят всички тези оплаквания. Когато имаш диагноза можеш да я лекуваш успешно, и сам да разбереш до каква степен е повлияла на тялото, мислите и живота ти.


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: iskrena в 09-07-2016, 20:06:36
хаха, чакай ти демон да го установиш с ехографии или термодиагностики или квото и да е  от физическите методи  tooth


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: бате Бино в 10-07-2016, 07:25:27
Деска, според теб, термодиагностиката може ли да установява нервно-вегетативни разстройства?  ;)
 Втори въпрос: Ако това е  "диагнозата" ( без значение как ще бъде установена и потвърдена :) ) - какво следва по-нататък? Кой от специалистите ще я лекува и КАК  ? :)
 ( след като, според официалната Медицина, върху вегетативната система не може да се влияе )  

Искрена, тези причини  за заболяванията ( демони, вселявания ) ги има, разбира се,  но вероятността не е така голяма.  А и  да се прогонват такива същности  съвсем не е лесно, затова ,според мен, да се оставят за краен вариант  ?  :surpris_23:


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: Desska в 10-07-2016, 09:19:41
С извинение, ако не съм разбрала нещо, обаче човека се оплаква от депресии, липса на мотивация, и някои фобии, а не, че го преследват демони. Което е знак, че се случва нещо в тялото му. Дано да си е здрав, но не съм сигурна. Всички спортисти, имат спортни травми, ако не са излекувани могат да причиняват доста неприятности. Просто аз например до такава степен си бях свикнала с болките в кръста, във врата в колената, че не обръщах никакво внимание вече. Да ходих по лекари, изписаха ми лекарства от които не можех да си стигна до леглото, на масажи и какво ли не. Докато не захвърлих всичко, и си мислих, че ще си е така. И всички тези възпаления  по гръбначния стълб са се прехвърлили в меките тъкани. Само, че сега като не ме болят то ми се измени всичко и самочувствието и какво ли не, и как да ги свържем тези на пръв поглед не свързани неща?  Просто може да не е вегетативната система, а нещо друго. Така, че нека да е сигурен и тогава да избира лечение.


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: бате Бино в 10-07-2016, 09:33:18
Добре, но не ми отговори на въпросите :)

Възникна и трети въпрос :)
Допускаме  , хипотетично, че върху човека има вредни външни въздействия- например "демони" ( както се изрази Искрена) , или обикновени геопатогенни зони ( високоволтови излъчвания, силни елекромагнитни полета, непосредствена близост до стари гробища и т.н. )
  КАК според теб ще се  проявяват тези въздействия върху тялото?  Ще се влоши здравето на физическо ниво  или някъде ще ни се появи табелка с надпис " причина-демон " ?  Или пък това ще може да го установят в болницата - уредите им ще изпишат подобен текст на дисплеите си.. ?

( Пак казвам, това са по-малко вероятните причини за влошено здраве, но не бива да се изключват . Според Тибетскта Медицина това е една от 4-те причини за болестта. Само че понеже Тихия не пуска теми , затова и си нямаме тема все още  :surpris_23:)


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: Desska в 10-07-2016, 09:36:31
Когато знае какво се случва в тялото му, ще може да се лекува. За това му предложих термовизуалната диагностика, за да потвърди или отхвърли евентуаална дигноза. На тази база може да отиде при даден специалист който да потвърди или отхвърли възможностите. И тогава би могъл да започне да чете и да избере сам метод на лечение, и това е така защото кой знае повече за себе си от самия себе си?       А демони има, и ангели има, и Бог има, и лечения има...и тъмни нощи на душата ....и.....


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: Desska в 10-07-2016, 09:48:53
Общо взето исках да кажа, че е възможно да не е нервно вегетативната система, защото не се е повлиял от лечението което са му изписали.  Надявам се, че отговорих... :)


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: бате Бино в 10-07-2016, 09:50:11
изпревари ме с отговора си :) , затова ще добавя още нещо най-отдолу. 

Ами аз като тъп и упорит, продължавам да си задавам въпросите, макар да ми е ясно , че отговор няма да има ( и друг съм го правил и пак е било същото :) само се изнервят питаните  tooth )
Нека пак да си поставя въпроса, но по друг начин :
Може ли една вегетативна дисфункция да бъде диагностирана с термовизуална диагностика? ( както ти препоръча )
Знаем, при термовизуалната диагностика светват различни части от тялото ни с различни цветове.
Коя наша част трябва да светне, за да кажем -  " О  , да , тук имаме вегетативно нарушение "

 Мисълта ми беше, че това състояние ( а то е мн. вероятно в случая ) не се диагностира по този начин :) Други са подходите )
Като отиде на термовижъна ( за което в София ще му вземат 80 лв )  и му "светнат" например черния дроб и стомаха, това неправилно ще бъде изтълкувано като "проблеми в черния дроб и стомаха", и човекът ще бъде погрешно насочен към гастроентеролог. А причините за тези проблеми ща бъдат съвсем другаде :) , нещо което с тази диагностика не може да се види. Докато с помощта на капиляроскопия - може  ;)

Десска, това , че лекарите изписват някакви хапчета, не означава , че нервновегетативната система е излекувана :) и че въобще знаят какво изписват  tooth


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: Desska в 10-07-2016, 10:00:50
Определено нямат никаква представа какво предписват и правят лекарите. Аз през цялото време се опитвам да кажа, да открие диагнозата, метода може да е какъвто пожелае.


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: бате Бино в 10-07-2016, 10:06:16
Наскоро на Златни пясъци се проведе ежегодната 3 дневна конференция на невролозите. Бидейки от Варна, с голямо нетърпение очаквах да се срещна с една моя ДОБРЕ ПОЗНАТА невроложка, която щеше да присъства.
Тя също заяви желание за среща.  Е, ядец - за 3 дни така и не се намериха  и 20 мин. свободни. Само че не от лекции..  а от мероприятия, организирани от фармацевтичните фирми, които финансират цялото събитие междувпрочем.. След "лекциите", лекарите бяха плътно натоварени с посещения на скъпи заведения и развлекателни мероприятия и  " нямало как да не присъстват "  :surpris_23:  За останалите "бонусчета" можем да се досещаме  tooth    
Ние чакаме от Медицината помощ, а тя си чака "нейното" от Бигфарма  . Май ще има да чакаме..  tooth tooth


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: Desska в 10-07-2016, 10:21:34
Аз предлагам вместо лични лекари да има автомати.....ще вършат по добра работа и няма да чакаме на опашка.... ;D


Титла: 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: бате Бино в 10-07-2016, 11:40:20
Това ще е спам и после що го изтрия.

Десска, ти се шегуваш, но в модерната "западна" Медицина, реалността не е много различна  от  така описаната от теб  :)
( Което е прекрасно поднесено в "Макдоналдизацията на обществото" )
 Една приятелка живее в Холандия. Отишла при съответният специалист с оплаквания от болки в ухото.
( Това беше още преди 15 г. )
 Как протекъл прегледа?
Понечила да се приближи до него, очаквайки че той ще иска да  й види ухото. Той казал нервно обаче:
"Не, не се приближавайте! "  Задал й въпроси , чиито отговори въвел в компютър. На база тази информация КОМПЮТЪРЪТ издал диагноза , както и препоръка какви лекарства да бъдат купени! 
За мнозина , живеещи в чужбина, това е добре познат "хуманен и модерен" подход. 


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: Desska в 10-07-2016, 12:41:48
За съжаление, това е така защото вместо да получим най- малкото и най-важното на което се крепи медицината е ЧОВЕШКО ОТНОШЕНИЕ.  Това трябваше да е една благородна професия! И ако не са толкова компетентни, поне да бъдат учтиви, и да разбират желанието на човека отсреща да бъде здрав. Просто се иска човещина в медицината, ако липсва то наистина следва това. В момента тук също се въвежда такава система, въвеждаш симптомите и излиза диагнозата. Само, че къде е Човекът?     


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психичесl
Публикувано от: Тихия в 10-07-2016, 15:18:46
Тихия не пуска тема за тибетската медицина, защото чака вдъхновение по темата. А и забелязва, че аудиторията не й е до това.


Титла: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия ,
Публикувано от: gasto в 10-07-2016, 18:49:12
към искрена,

 личен опит казваш , но не ни даваш информация какъв е тои : 5 дена , 10, 15, 25 , 30 дена гладуване, сухо , мокро и така нататък ?
аиде  да бъдеш малко по-прецизна, па да видим тогава демони ли  са, какви са !!
отказвам абсолтно каквито и да е било хапчета /
                  въпросът ми беше доста прост :
гладолечението поправя ли мозъчни травми , депресии , притеснителни разтроиства , проблеми със съня.

и още един въпрос, кога настъпва тази ацидотическа криза ? в какво се изразява , колко време трае ?
и има ли тя нещо общо с вътрешния огън на сухото гладуване ?


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: TodHuk в 10-07-2016, 22:06:45
Тенденцията да се избягват проблемите, както и емоционалното страдание, с което те са заредени, е основата на всички душевни болести.

Дисциплината е основното средство за разрешаване на житейските трудности. С тотална дисциплина можем да разрешим всичките си проблеми.

Дисциплината всъщност са четирите техники на страдание, чрез които конструктивно се преодолява болката: отлагане на наслаждението, приемане на отговорността, посвещаване на истината, балансиране.

Отлагане на насладата е процес на разпределяне на болката и удововолствието от живота така, че удоволствието да се увеличи посредством преживяването и преодоляването на болката. Това е единственият начин да се живее правилно.

Трудността, която съществува при поемане на отговорността за нашето поведение, следва от желанието да избегнем болката от последствията от това поведение. Когато бягаме от отговорността ние искаме да я прехвърлим на друг. Така ние все едно му казваме: ”Поеми ме. Ти си шефът.” Така бягаме от свободата си.

Посвещаване на истината. Колкото по-ясно виждаме реалността на живота, толкова по-добре можем да се справим с проблемите му. Виждането ни за реалността е като карта, която ни ориентира. Картата трябва да е прецизна и достоверна за да знаем къде се намираме и как да стигнем до там до където сме решили. Ние не сме снабдени с карти по рождение и трябва да се потрудим да ги направим. След това трябва непрекъснато да я преразглеждаме и актуализираме, защото света непрекъснато се мени. Процесът на преразглеждане и актуализиране е труден и понякога дори изключително болезнен.  Можем да преразгледаме нашите карти едва тогава, когато постигнем дисциплината за преодоляване на болката от истината. Живот, отдаден на истината, поражда желание за предизвикателство.


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: TodHuk в 10-07-2016, 22:11:04
Единственият начин да разберем че картата ни е невалидна е да я предоставим на предизвикателството на други.
Силата на ентропията е мързела. Форма на мързел е страхът. Страхът от промяна на статуквото, страхът, че ако направим крачка напред ще загубим това, с което разполагаме. Актът на осъзнаване и разпознаване на леността в себе си е началото на нейното унищожение.


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: Vov в 11-07-2016, 00:06:47
гладолечението поправя ли мозъчни травми , депресии , притеснителни разтроиства , проблеми със съня.

и още един въпрос, кога настъпва тази ацидотическа криза ? в какво се изразява , колко време трае ?
и има ли тя нещо общо с вътрешния огън на сухото гладуване ?
1. Да, поправя. Изисква голяма дисциплина, лична вътрешна мотивация за изпълнение на всички елементи от лечението.
2. Киселинната криза настъпва между 4 и 12 ден от въздържането от храна, при подходящо, правилно изпълнение на всички елементи от лечението. Изразява се във влошаване на самочувствието, значително общо отпадане, болки на различни места, силно намалена работоспособност и пр. Продължава от половин до 1,5 дни.
3. До вътрешен огън при сух пост не съм стигал (и не го препоръчвам).


Титла: Re: гладуване 3a проблеми с нервите и психическото здраве : депресия , панически а
Публикувано от: Spinach в 11-07-2016, 02:45:39
Премини само на плодове (без банани) + минимум едно зелено смути на ден.
Като дойде мерака за бягане , бягай бос/а/ ( 40 мин + )