Форум Земя назаем

Суровоядство => Рецепти => Темата е започната от: BIBI в 28-11-2009, 19:40:26

Титла: ЯБЪЛКОВО БРАШНО
Публикувано от: BIBI в 28-11-2009, 19:40:26
Здравейте.
Днес си купих ябълково брашно, обаче не зная как да го ползвам. Моля някой да подскаже нещичко.
Титла: Re:ЯБЪЛКОВО БРАШНО
Публикувано от: vladi в 30-11-2009, 14:48:01
Ами не знам рецепти.  :)
Бих добавила към разни плодови кремове, в пълнежа на сладкиши (торти), в блата на тортата (малко, за да не стане ронлив), към бисквити.

Има ли информация за хранителната му стойност? Пропускаме ли нещо ценно?  :)
Титла: Re:ЯБЪЛКОВО БРАШНО
Публикувано от: Даниела в 30-11-2009, 14:58:45
Биби, нещо като царевичното брашно ли е  ::) ??? с царевичното правя питки- една част царевично, две части пълнозърнесто...може да пробваш да замениш с ябълковото  :surpris_23:
Титла: Re:ЯБЪЛКОВО БРАШНО
Публикувано от: Maya в 26-02-2010, 01:09:37
Ябълковото брашно са просто ябълки на прах :)
Няма функциите на царевичното или пшеничното брашно.

Аз си правя много вкусен десерт като пасирам банан, сусамов тахан, ябълково брашно и вода. Получава се много приятно кремче.

Поздрави :)