Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Духовно израстване => Темата е започната от: бате Бино в 13-03-2015, 13:03:09Титла: Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 13-03-2015, 13:03:09
Нали вече сме европейци? Значи може свободно да се информираме за стари и нови евроатлантически ценности.  :surpris_23:  Защото скоро те ще станат и наши..Нали така ни учат "духовните учители" - да бъдем оптимисти!? :surpris_23:
Съзнавам,тези теми не са в съзвучие с основната идея на този форум. Обаче СА важни за раздела "духовно израстване", след като такъв вече съществува. Според мен е добре да се информираме как другите израстват духовно, както и за новите тенденции в "израстването"...  ;)   за да си сверим часовника , или направо да си преформулираме и това понятие..    

В ЗАПАДНИЯ РАЙ: ЕПИДЕМИЯ ОТ ИЗНАСИЛВАНИЯ НА БЕБЕТА
https://sites.google.com/site/sajttnalubomircolakov/abv/covekoadstvoto---naj-novata-evroatlanticeska-cennost

НАЙ-НОВАТА "ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ЦЕННОСТ"
https://sites.google.com/site/sajttnalubomircolakov/abv/v-zapadnia-raj-epidemia-ot-iznasilvane-na-bebeta

ЗА 5 ГОДИНИ В НОРВЕГИЯ 61 000 ДЕЦА СА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ
https://sites.google.com/site/sajttnalubomircolakov/abv/v-norvegia-za-5-godini-61-hiladi-deca-sa-otneti-ot-roditelite-im?pageMoved=%D0%A1%D1%8A%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0

Има още доста по темата, добавяйте и вие, ако "ви идва отвътре"   :Appetit_4:

http://www.otizvora.com/2011/02/2442/
http://analysis.actualno.com/Rodovata-pamet-na-Tretija-svjat-ili-zashto-ima-prichini-za-omraza-kym-Zapada-news_452688.html#ixzz3PwAyVUvw
http://www.vesti.bg/sviat/evropa/shvejcarci-iskat-obezshteteniia-kato-zhertvi-na-tymen-period-6029264#comments
http://www.otizvora.com/2014/02/6030/
http://www.otizvora.com/2013/08/5749/
http://www.otizvora.com/2013/02/5324/


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: VENCI в 15-03-2015, 16:02:30
   Мдаа, както ясно се вижда от линковете, еврохората от Атлантида си израстват духовно, по всички правила на духовното израстване. И тенденции си имат и установени практики, подплатени с всевъзможни желания, апетити и нерегулярности в психиката. Абе, с две думи, геноцидът си е геноцид, с какъвто и мед да го намажеш и каквато и панделка да му туриш! И явно е голяма евроатлантическа ценност, щом се явява основополагащ механизъм за придобиването на ценните и не дотам, принадлежности на народонаселението по света. Също няма значение под каква форма е приложен, ясно ни е че целта винаги е една и съща, а резултатът - еднакъв при всички форми на прилагане!
   За мен, един от най-големите показатели за това, че свето не е наред от доста време насам, е парадоксът, че геноцид има почти навсякъде в различни форми, никога случайно приложен и същевременно във всяка конституция, или написани правила за живот го заклеймяват като античовешки механизъм! Което, ме хвърля в чуденка аджеба в Европа ли живеем, в Атлантида ли и на кой чиляк са му нужни точно такъв род "евр'ически ценности"? Не случайно използвам "Атлантида", защото "евро-атлантически" ми е еквивалент на "евро-американски" и малко ми накъртва, та предпочитам асоциации с Атлантида!
   Минавайки през всичко що е "колония" от дълбока древност до наши дни, кръстосвайки земята от екватора насам и от екватора натам, ще видим че геноцидната евро-атлантическа ценност е стабилна валута навсякъде и винаги! Каквито и ресурси да предложи едната страна (ценни метали, горива, плодородни земи), от другата винаги им се предлага геноцидно заплащане. Като след сделката, купувачът винаги поздравява за добрата сделка, единствения, оцелял след геноцида продавач! И така, лека-полека докато стигнем и до наша милост в БГто! Срещу нас са прилагани мнооого форми на геноцид, повечето пъти, едновременно по няколко! Последната геноцидна фаза трае непрекъснато много повече от 25 или 70 години (както някои биха се объркали). Формите се сменят периодично, защото по мои наблюдения, сме малко хлебарчести и бързо развиваме резистентност.
   Сега, като се замисля, "евро-атлантически ценности" ми е точно като съставките дето не ги пише на етикета (и дето са най-опасни, щото не знаем че ги има), тоест -формите на геноцида. Ако тази тема е интересна и се счита полезна за духовното израстване, може би е добре да се дискутират различните форми на геноцид и евентуалните начини за предпазване/оцеляване от тях!


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: DeNiro в 05-04-2015, 12:30:49
Първо да кажа, че не деля хората по каквито и да е различия в отношението си към тях. И все пак вярвам, че трябва да съществуват някакви норми на благоприличие в обществото. Не визирам порядки, които трябва да се спазват, чрез налагане на каквито и да ограничения. Просто смятам, че човек трябва да живее природосъобразно, да спазва хигиена в храненето си, а оттам насетне, природата, ще се погрижи за всичко останало. Защото наистина всичко зависи само и единствено от храната и от нищо друго. Храната определя не само здравословното ни състояние, но и емоциите ни. С какво например мислите се храни западното общество? Отговорът е : изключително и само с junk food, takeaway food, много бял хляб, понички и всякакви други тестени , и много прясно мляко и месо. Алкохолът и тютюнът са в изобилие и на почит. Резултатът: много ненормални физиономии по улиците, поведение и погледи излъчващи лудост. Плюят, пушат, с бутилки алкохол в ръката, изподрипани, вмирисани или поне много странно и безвкусно облечени, с цветове на косите по-пъстри от дъгата и прически изкилифищини до неузнаваемост. Във всяко изречение се чува израза "fu** o**". Сигурно, ще си кажете" ДеНиро говори за някакви просяци или изключения", но много грешите, говоря ви не за изключение, а за правилото. Патрулки и линейки хвърчат непрестанно във всички посоки. Ако някога, някъде ви се наложи да получите, каквато и да е помощ, или просто да усетите топлина във взаимоотношенията си с околните, просто забравете, такива неща на Запад просто няма. Никъде и за нищо на света няма да срещнете разбиране и съчувствие, а само студени погледи, изпълнени с безразличие. За сметка на това лицемерието и двуличието са в изобилие. Навсякъде, където очакват изгода от вас, ще ви посрещнат с усмивка, но тези усмивки просто не са истински. Не казвам, че няма нормални и почтенни хора, но усещането ми по-скоро е, че същите са мацинство и, че дори и при тях е трудно да се усети топлина във взаимоотношенията.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 05-04-2015, 14:04:27
Абсолютно същото съм забелязал и аз,  100%. При това моите впечатления не са били само като турист, зяпащ по улиците, а съм живял! в различни западни семейства по 10-15 дни. Което е съвсем друго..
В няколко английски, австрийско, 2 германски, холандско,белгийско.  Съвсем различен от нашия  манталитет! Едвам съм ги изтрайвал! Всичките! tooth Сухи, безцветни, бездушни , затворени, много стиснати! , подозрителни, надменни, силно егоцентрични! С такива ли да се "интегрирвам"?   :surpris_23:
Вече не ми се и ходи по Европата, главно заради това. Не знам, лично мен страшно ме дразни.

- През 94-а ми се наложи да пътувам на стоп в Германия.( тръгнахме от БГ, но документите на абвтобуса не бяха наред и ни стовариха на чешката граница да чакаме следващият) Взех си куфарите и почнах да махам. Общо трима човека ме докараха до Франкфурт. Нито един от тях не беше немец! ( Единият беше арабин, вторият - някакъв черен, третият - турчин)  

- през 1999 си платих квартира за 10 дни при познат австриец ( стар ерген) във Виена. Този човек ме дебнеше когато съм в банята да си мия зъбите и отиваше да ми гаси крушката в моята стая - да сме икономисвали   tooth Викам му - "Чичо Йоси, защо се излагаш за няма и 2 стотинки!, ето ти 30 евро , това ти е тока за целия апартамент сигурно за два месеца, ( там са на газ ) само не ми гаси крушката ,докато съм в тоалетната.? Той взе парите  и после пак продължи да я гаси  tooth tooth

- през 98 пристигнах в Лондон. Тогава единствената възможност да те пуснат беше  - да учиш английски там. Още от БГ си бях платил квартира , включваща нощувка+ закуска. При мисис Пап. На пръв поглед - любезна женица, натурализирана германка. ( викам си - супер, сега тъкмо ще ми помага с английският, защото ще се уточняваме  на немски )
Слизам да закусвам първата сутрин. Ох как ще се наямм.. :Appetit_17: Обаче, ядец!  - на масата имаше няколко плодове, 2 филийки, масло, 1 кремче, сиренце, 2 саламченца.. -- от всичко по малко -карашик, като на прасетата.  За да се нахраня, трябва да изям и да смеся всичко, а после - бегом  в тоалетната?! Затова избрах да ям плодовете, а другите храни не докосвах. Когато мисис Пап забеляза, че ям само плодовете, със всяка следваща сутрин те почнаха да стават все по-малки и по-малки, направо се чудих откъде ги изнамира тези малки бананчета, сигурно трябва много да се обикаля за да се издирят такива лилипути.  :surpris_23: tooth tooth
    Една вечер я попитах как е правилно да се каже нещо на английски. Тя ми го каза , обаче никога няма да забравя какво й беше следващото изречение : " Но най-добре е все пак да питаш учителката си, нали затова й плащаш?! "
  Тази жена за 2 седмици не направи за мен нищо, което да излиза извън услугите , за които й плащам!!
 Не си спомням и да е седнала да си побъбри с мен 10 мин. ей така , приятелски..
 А другите 3 квартири , които смених докато бях в Лондон, там пък въобще не е за разказване.. tooth tooth
 
Това е много  малка част от преживяното във Великият Запад. Всичко това е непознато и чуждо на славянската душевност. Живял съм и в руски и в украински и в полски семейства - разликата е като от земята до луната!
Освен това - в големите им градове вече много се краде! Много повече отколкото тук! (Два пъти ме обираха най-нагло. А когато се оплаках на немския полицай, че съм ограбен с 5000 марки, той саркастично ме пита: "А какъв език говореше крадецът ? "  


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: iskrena в 06-04-2015, 00:23:50
е, аз пък искам да вметна, че славянската дружелюбност, сърдечност и гостоприемство на фона на близкоизточната такава е като да сравниш западната със славянската     tooth


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: VENCI в 06-04-2015, 22:55:59
Мхм, моят опит е известен брой годинки из северните държавици, предимно Финландия и Швеция! Резултата беше че като ми предложиха оставане с всички екстри, аз си казах "Яя мойто момче да си набиеш ти камшика и марш наобратно към БГто, че с тия тука няма да са разбереш". У назе, може да е мизерия и аха-аха на разпад да отиваме, но тук все още, ако душата поиска и положи необходимите за това усилия, може да е свободна. В "евроатлантически ценните" държави това отдавна е невъзможно, въпреки че много наши "бежанци" живеят там уж добре!
  Хахах, като заминавах за пръв път към Финландия (тия, според мен, са едни от най-кадърните робовладелци), по-опитни люде ми казаха: "И ако пред тебе някоя бабичка падне, обръщай се кръгом и беж да те няма, ако ще да си е счупила и краката и ръцете и главата"! "Що бе?"- питам. "Щото, ха си са навел да помогнеш, ха ти е завела дело че си я бутнал да падне"! "Как тъй бе?" пак питам. "Тъй тъй, по-възпитаните от нас изгоряха докат са научим". Имах възможност да се уверя на живо. Ако някой падне, никой не му помага, освен ако няма няколко стоящи свидетеля в голяма близост! Тук още не са се сетили масово, че и така се вадят кинти! Такива "евроатлантически странности" могат да се видят навсякъде, предполагам и европееца с охота защитава всичките  ;D Една от тях е да сe правиш че не си там където си в момента и за всяка дреболия да викаш "упълномощен, квалифициран служител", вместо да се оправиш както си знаеш:
    Минавам през корабен ресторант, който е на корабното "гезме". Главна корабна алея..оживено. Ресторанта се посещава предимно от възрастни хора. Свидетел съм на картинка: Трима на по 17-18 така са "подгизнали" от снощи, че единия лежи на пода между масите, без гащи, "патицата" му вързана с някакъв канап, който другите двама дърпат и тримата си се забавляват! А около тях, бабички със сини коси хапват пържолки и десерти и се правят че нищо такова няма и са на следобеден чай у монсеньора. Аз в никакъв случай не мога да се намеся пряко, защото така ограничавам свободата на волеизявление на келешите! Отивам при бармана на ресторанта, а той брои някви пари и не вижда какво става. Та го карам да вика охрана по телефона, да дойдат и да си ги приберат!
    Европеецът, с голям кеф прави забележка ако не спазиш някое тъпо правило, но ако може той да го заобиколи- не се колебае хич. Да те почерпи някой непознат с нещо дребно - забравии! Но ако ти почерпиш непознат, с една биричка примерно, отнякъде се пръкват още, готови да се запознаят с теб авантаджии! Редовно минавах по главна чаршия на Хелзинки, на която имаше централна сграда на банка. Отвън до входа има пепелници, забити в стената и.....под тях, на мраморния тротоар, купчинки с фасове, а пепелниците лъщят чистички!
  Квартална градинка с пейки. Божее такава мръсна градинка и тук не съм виждал! Все едно някой се е завирал в храстите, за да си забучи хартията от кифла там. Килимче от фасове и боклуци боклуци! Ами, дойде едно камионче, слязоха три бодри момичета и за 10 минути градинката стана като от Некерман!
    Срещал съм тук-там свестни хора дето са ми помагали ей тъй на и с които съм водел човешки разговори с удоволствие, но като цяло душичките им са плебейски!"Европееца" бил друг...дрън-дрън!"Европееца" е същата нахапана филия, като азиатеца, африканеца и като всички останали хора по света! Говоря за Хелзинки, та се сещам за нашия БХК(Български Хелзински Комитет) и оттук, за финландските циганя. Вий финландски циган виждали ли сте? Малееее то е като Ал Пачино от "Кръстника"! Няма значение дали е на 13, или на 67г. - всичките изглеждат еднакво...като Ал Пачино ;D . Но и те разбират от "ЕА ценности" щото се краде всичко ценно дето могат да докопат!
   Затова, щом навсякъде е горе-доле едно и също, на мен ми е най-хубаво да си живея тука, където ми е родно. Щото там за 2000 евра, дето им дават средно, им вадят душата с памук и цял живот им пият мозъка със сламка и затуй народеца им е такъв ръбав и дръпнат и повечето не знаят какво е да седнеш и да поговориш човешки с другарчето. Един по-възрастен българин във Финландия викаше "Еей, тез мойте фински комшии, почитат българските празници, а не финските. Ама щото кат додат у дома има и суджуци и луканки и лютеница и кисело мляко и баници и всичкото ние си го правим. Лапат, лапат и за всеки празник питат ша има ли туй, ша има ли онуй. Ама като им кажа: Дай да та науча бре, как са прави лютеница, суджук..да си правиш и ти в къщи - хиич не щат и да чуят. Дай му да са навре в офиса, а за себе си не ще нищо да напрай"


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: DeNiro в 07-04-2015, 00:27:45
И като вземат да се правят, че нямало дискриминация, а всъщност тя е абсолютно навсякъде. Тука, ако не си знаеш правата и интересите, работодателите, ще те правят на луда калинка, без да им мигне окото. По-миналата седмица отивам ядосан в офиса и ги питам" защо още ми плащате по еди колко си на час, при положение, че след 12-та седмица според правилата на компанията, трябва да ми повишите заплащането?" Спогледаха се  учудено, че съм запознат, а всъщност са длъжни самите те да ми предоставят тази информация, а не аз да я научавам разпитвайки по-старите шофьори. Казаха, че не били обърнали внимание, че са минали 12 седмици откакто работя за тях. Е, платиха ми по колкото ми се полага, но пък явно за назидание за "нахалството" да си поискам изработените пари, ми дадоха само един единствен работен ден през миналата седмица. Случвало ми се е най-редовно други работодатели да ми плащат по-малко от изработеното и едва когато им поискам сметка, казват, че се били объркали и ще възстановят разликата, което обаче не винаги се е случвало. А на какво тежко физическо претоварване на българи шофьори съм бил свидетел преди две години, просто не е истина, обаче последните понеже треперят да не ги били изгонели и си мълчат и работят, като идиоти, а всъщност няма да ги уволнят, дори биха били доволни и само на половината от положените усилия. Просто си пробват англичаните, а  българите им се връзват и търпят. Робовладелска история.
  Преди няколко години работих един месец във ферма в Шотландия. Там разбрах, че не трактора трябва да се движи според възможностите(темпото)на работниците(отново българи), а обратно, тоест тракториста натиска газта, а работниците трябва да спазват неговото темпо, което беше направо кошмарно изживияване. Вайзерката, пак българка пък понеже се подмазваше на фермера, даваше заповеди на тракториста през две минути"дай газ". Аз единствен и се опълчих и и казах, че това не е концлагер в Германия, а ферма в демократична страна и си тръгнах. Такова писмо написах на фермерите, които всъщност иницираха отношението на вайзерката към работниците, че им се стъжниха физиономиите.
Другото, което е, че западняците създават впечатление, че много държат на правилата. Така е, но с едно малко уточнение: само в случай, че правилата им изнасят. По-миналата седмица отивам при мениджъра на депото в което работя и му казвам, че са ми объркали седмичната почивка, защото по закон имам определени часове в които не мога да работя. Той взе листа на който съм направил изчисленията, гледа го, мисли, мисли и ми каза, че съм прав, но не знае, какво да прави, защото няма друг шофьор за смяната. Накрая така прегъна листа, че да е отгоре само информацията, която на него му изнася и ми каза" Това, което виждам в момента е, че всичко е наред с почивките ти". Аз обаче му отвърнах, че със сигурност няма да шофирам и си тръгнах.
Просто двуличието тук е огромно, а двойният стандарт е навсякъде. Това е тъжната истина. И като гледам, как мнозинството сънародници тук се бъхтят в селскостопанската сфера за по 6 и нещо, 7 паунда на час и направо да се чуди човек на саможертвата, която правят спрямо собственото си здраве.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Newly в 07-04-2015, 13:32:39
 :surpris_25: Поразихте ме с разказите си, момчета. Започнах изведнъж да се радвам, че живея в България. И да оценявам още повече приятелите си и местата като този форум, където човек по правило е добре приет, освен, ако с поведението си не заслужи друго, и където може да получи успокоение, съвет, разбиране, подкрепа и все такива ценни човешки неща.  :kisss:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 07-04-2015, 14:14:15
ДеНиро, ти не знаеш на какво натоварване е подложен персонала на пасажерските кораби..Това с шофьорите и берачите , дето си забелязал, е направо жива ваканция в сравнение с експлоатацията по пасажерите..  tooth При това -пасажерите по Дунава, подчиняващи се на Европейските "строги" правила!!
Само си представи дали ще можеш да го работиш: по 14-16 часа работа на ден, всеки ден!, без почивен ден!, 6 месеца!!  За да насмогнат, всички гълтат или наркотици, или по 5-6 РедБула на ден, или са алкохолици! Моят приятел, който е по корабите вече 15г. и който ми ги разказва , е физически много силен и успява без стимуланти. Но като се върне, 1 месец не го търси - почти по цял ден спи за да се възстанови.
Излишно е да се уточнява, че бачкаторите са почти 100% от Източна Европа или от Азия..И е абсурд да се издигнеш в йерархията , колкото и да си изпълнителен, защото нагоре местенцата са заети за французи, немци, англичани и т.н...  ;)  На управленски позиции никога няма да вземат нито българин, нито румънец, дори да са с 4 висши образования.  

 
Но запознатите са наясно , че богатите страни съвсем скоро няма да бъдат толкова богати..
  предстоят интересни събития.. ;)   например - съвсем закономерен финансов крах!  ;) Не може безкрайно да се харчи повече, отколкото се произвежда и да се трупат дългове  ,които косвено да се плащат от останалите "глупави" държави, които все трябва да затягат колана и да правят икономии,  за да може други  да си живеят охолно, само защото валутите им са "конвертируеми" ,което им позволява да  си ги печатат без ограничение.
  
Тук има един добър анализ на финландски икономист. На когото му е интересно ( или не е съгласен ), може да се запознае :
https://infobalkani.wordpress.com/2015/04/05/%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D1%8A%D1%82-%D1%84%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0/

  


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Vov в 08-04-2015, 19:54:21
М-дааа, от началото на миналия век - около 1909-11 г., всички големи злини на земята - Октомвр. Революция, Първа и Втора св. войни, Виетнамска война, 52 опита за държавен преврат (над 30 - успешни), още други не знайни лоши събития с огромно отрицателно въздействие върху цялото световно народонаселение (без стотината или повече фамилии, планирали и провели събитията), се дължат на съзнателните злонамерени действия на хора.
То открай време никои народи не са знаели нищо за пораждането и протичането на зловредните, важни за тях събития, решения, движещи сили и пр.
Най-тъжно ми изглежда, че широките народни маси позволяват тези лоши хора да повтарят много пъти убийствените си действия. Като просто не се интересуват, не си търсят правата, не се организират достатъчно добре, нямат търпение и воля да продължат усилията, да ги нарастнат в точния момент, да си опазват нищожно малкия брой безкористни водачи...

Исторически (според съвсем скромните ми познания) държавите са имали големи успехи, само когато им се е падал умен върховен едноличен владетел... Примери много - и в нашата и в други държави.
Поуките от историята са, че обичайното пасивно поведение на народите води до ...войни, платени с животи от същите народи.
Както четем и виждаме, дори съществуването на интернет (което е огромна разлика от положението през 30-те години например) не променя с нищо мисленето и способността на народите да се организират, протестират и извоюват правата си...

Та, не трябва да се чудим и да очакваме някакво различно поведение от политическите партии...
[Ако някой е забравил: партия = party = part of the whole, т.е. част от общия брой богаташи, първенци в кралския двор, образуват група единомишленици, за да постигнат свои цели (като забаламосат останалите). И главната им характеристика тогава (ХІV-XVвек) е била, че те са ЧАСТ от ценното цяло!..].


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: DeNiro в 10-04-2015, 22:47:53
http://europe.actualno.com/Norvegija-vyvejda-zakon-za-smjanata-na-pola-news_467148.html (http://europe.actualno.com/Norvegija-vyvejda-zakon-za-smjanata-na-pola-news_467148.html)


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: VENCI в 12-04-2015, 02:14:23
  А, сетих се "ценността", която най-много ме впечатли за всичките ми години в чужбинско. Не е за разказване, ама ми е останала в ума, че ми идеше да потъна вдън море, барабар с кораба:

  Финландия, в открито море, аз съм на работа в нощния бар(музикант съм в главния шоу-бенд). Тъкмо сме почнали. Гости в бара са два батальона престарели баби и дядовци, на организирано посещение от верига старчески домове! Гъчканицата на дансинга е брутална, танцува се на живот и смърт, включително и с инвалидни колички! Вакханалията приключва едва когато излизаме в пауза! Засвирваме отново и за 20-30 секунди, на дансинга пак не може да се диша.
   
   Изведнъж,насред лудото бабино парти, почва някаква суматоха, викове, дансинга скоростно се опразва и се вижда как някакъв дядо кротко се е отпуснал на пода и хора се суетят около него - ние си викаме "Ще се мре явно, човекът поне с танци си отива". И оттук почва идиотщината:
   В бара цари паника, човек умира, но - 2-3 ПИЯНИ ДВОЙКИ ТАНЦУВАТ, БЕНДА ПРОДЪЛЖАВА ДА СВИРИ ЖИЗНЕРАДОСТНО ТАНГО ОКОЛО ПОЛОВИН ЧАС, ПРЕДИ КРУИЗМЕНИДЖЪРА ДА СЕ СЕТИ И ДА НИ СПРЕ(нямаме право да спрем без "заповед")! Питаме го какво е положението и той казва "Ох, дано да изчака хеликоптера, там ако иска да мре"! Питаме каква е разликата? "Ами ако умре на борда - тъпо за корабната компания, продажбите на билети рязко ще спаднат"!!!???
   
  Човечецът оживя, благодарение на това, че беше паднал до цяла маса с лекари, тръгнали на круизче, които на три пъти му пускаха сърцето(счупиха му няколко ребра), докато дойде хеликоптера! От кумова срама се изчака да заглъхнат перките и "Ааайде пичове, останалите са живи и трябва да се забавляват"! Наборите на дядото не го мислиха много и още по-настървено се заблъскаха по дансинга! Лично капитана дойде да поздрави лекарите и им подариха една година круизи за сметка на компанията, задето не са допуснали дедо да се възвиси (докато е на борда)! И след около час - официално съобщение по уредбата че дядото е жив и здрав, живота е прекрасен и "ако ще мрете, гледайте да не е на кораба, ако ви е удобно"

  Та, пак да се повторя: Тук в БГто съм щастлив, защото освен всичката ни благодат, не се притеснявам, че след 5-600 годинки ще умра на нечий борд  tooth  И като ми се домре, няма да седа диван-чапраз, да чакам на някъв хеликоптер да ма възнася!  tooth Техните "ценности" не им ги ща! Ние, едвам с нашите се оправяме!


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: DeNiro в 12-04-2015, 09:42:19
Такива са Венци. Преди около три години в Англия ми се случи инцидент. Викам си "ех, че късмет, точно пред поликлиниката". По онова време обаче знаех само няколко думи английски. Влизам вътре, пълно с лекари, но никой не поиска да ми обърне внимание, защото казаха, че съм за "Спешна помощ", а тя се намирала на другият край на града. Разбрах, че няма да ми обърнат внимание и ги помолих те да се обадят, но ми казаха, че аз лично трябва да се обадя. обяснявам им, че не говоря английски(по онова време), пък и те го виждат, обаче вдигат рамене с думите" не можем да помогнем, ти трябва да се обадиш". Виждал съм, човек с нужда от спешна помощ на тротроара и около него народ, народ и просто го заобикалят.
Иначе западняците са много усмихнати и мили в общуването. Винаги, ще те попитат как си и то съвсем непринудено, дори и просто докато се разминават с теб по улицата. Е верно, всичко е просто фалш, тоест няма да ти помогнат с нищо, колкото и да се усмихват и все пак говори за добро възпитание. Докато по-голямата част от турци, албанци, македонци, литовци, латвийци и други източни нации, винаги ги разпознавам по улиците, защото гледат малко на кестерме, като че ли си им изял закуската. Ето това пък аз не одобрявам в източният манталитет и по-точно темерутщината. Какво толкова, ако просто се усмихнеш на човек и го попиташ "как си". В това отношение мисля, че има какво да се научи от европейците.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 12-04-2015, 18:53:11
Да, има какво да се научи , разбира се. Това с любезността в БГ наистина много дразни. Аз нямам думи, вече почвам да си мисля , че нещо не съм наред..  :Confus_3:
 Дори тези, които са ми неприятни , винаги ги поздравявам като се разминаваме, все пак - в един вход живеем и вече 30 г. си гледаме мутрите  tooth  как така няма да го поздравя , аз самият няма да се чувствам нормално :surpris_23:
И въпреки това - една голяма част от тях вместо да ми отвърнат на поздрава, ме поглеждат така, ама сякаш наистина , както казва Чандлър - "сякаш съм излязъл от дъното на океана с умряла сирена под мишницата" и ме отминават. Не знам какво трябва да се прави в такива случаи, но реших, че не бива да се поощрява това да се чувстваш като глупак. Та отскоро тези, които знам, че няма да ми отвърнат на поздрава, и аз почнах да ги гледам така разсеяно и тъпо, викам си - те може би това  са и искали - да бъда като тях!  :surpris_23: tooth tooth


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Vov в 13-04-2015, 08:06:32
Едва ли...
Каквито и да са - недоизградени характери, мързеливи завистници, необичащи дори себе си, враждебно настроени към света и пр., все им е по-добре след поздрав.
А вече колко тъъънко ще бъде преценен поздравът - да не би широката усмивка да я сметнат за подигравка или надсмиване... (имал съм такива случаи!), всеки сам преценява... :)


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: VENCI в 13-04-2015, 22:14:30
 Хахах, ами в такива случаи, както казва Вов, избираш нааай-тънкия поздрав - поздравяваш наум  ;D Хем си чист пред себе си, хем на тях нищо лошо не правиш!


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: namonaraqnaq в 26-04-2015, 13:36:37
Християните и не само, очаква идването на Антихриста. Има доста пророчества за това. Но поне времевата рамка е условна, а и не е ясно дали иде реч за някаква метафора или трябва да се разбира буквално, се опитвам да не хистерясвам. Отделно свръхинформацията е чудесно средство за дезинформация, та не е ясно доколко източниците са автентични или менте.
Трябва да се живее в настоящето, ама ...


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Newly в 27-04-2015, 12:14:13
namonaraqnaq, какво общо има това с темата?


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: namonaraqnaq в 27-04-2015, 12:31:01
namonaraqnaq, какво общо има това с темата?
Има общо с новите ценности и тенденциите и как ще се развият евентуално и какви ще са последствията. Но си прав, беше неуместно да споделям. Общо-взето споменаването на някаква религиозна традиция (особено в религиозни формуми, по мое наблюдение, не че този е такъв, макар че - въпрос на итнерпретация), води до грозно израждане на темата.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: iskrena в 03-06-2015, 00:22:08
Християните и не само, очаква идването на Антихриста. Има доста пророчества за това. Но поне времевата рамка е условна, а и не е ясно дали иде реч за някаква метафора или трябва да се разбира буквално, се опитвам да не хистерясвам. Отделно свръхинформацията е чудесно средство за дезинформация, та не е ясно доколко източниците са автентични или менте.
Трябва да се живее в настоящето, ама ...

идването на Антихрист е съвсем буквално и се очаква скоро.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 05-02-2016, 15:57:39
Малко да допълним темата предлагам.
Наясно съм, такива четива не вълнуват огромното болшинство хора. Маловажно им е да знаят в какъв наистина свят живеят, какво се случва в него,  защо се случва и какво предстои.
Но иначе пък, ако стане дума на някоя седянка ,  обезателно имат мнение,  формирано , естествено, на база телевизия, радио, евентуално вестник "Уикенд".. както и от разговори от други седянки   tooth
(да напомня - децата в детската градина също имат мнение за всичко  tooth )

Тези , които са наясно какво се случва в момента, могат и да не четат .
Но тези, които не са наясно, е добре да хвърлят поглед. Естествено, СЕГА те ще кажат , че това са глупости, но нека си  запазят четивото известно време и после да си го извадят и да съпоставят събитията.

Има някаква група хора, на които им светват разни лампички, които и сега вече почват да съпоставят и да навързват това, което се случва  - промените в образованието, подмяната на историята, странните "ценности", които се спускат отнякъде.. ( и за които никога и никъде не се правят референдуми, в уж демократичните държави.. :)  ) 
За такива това четиво също ще е полезно , ще добави някой и друг пъзел към вече подредените.

Давам линковете , където могат да се видят и снимките .

  
  

 


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 05-02-2016, 16:23:17
             
          КОЙ И ЗАЩО СТОИ ЗАД РЕФОРМИТЕ В ОБРАЗОВАНИЕТО


Интервю с доц. Олга Четверикова на Дмитрий Перетолчин.
Кандидатът на историческите науки доц. Олга Четверикова е учен, занимаващ се с изследването на образователните аспекти на социалното инженерство, с религиозните основи на световната политика. Специалист по история и политика на страните от Европа и Америка. Известна е с критичната си позиция относно преустройството на класическото образование.


Дмитрий Перетолчин: Въз основа на разработката на Гелен* се появи ЦРУ.

О.Ч.: Да, той е взел най-непосредствено участие в създаването на ЦРУ. Днес то е по-сериозно и по-опасно, защото са задействани най-новите технологии, каквито по-рано не съществуваха. Чрез тях се разчита на пълна дезориентация на човека, хората дори често не разбират какво се случва. Но ние трябва да говорим за това как именно спецслужбите участват в реформиране на нашето образование, а по-точно – в премахване на образованието като такова. Последствията от т. нар. реформа са толкова разрушителни, че дори хората, далеч от политиката, започват да разбират, че става дума за нещо много по-сериозно, отколкото за преустройство.

Д.П.: Но защо хората, близо до политиката, продължават да си затварят очите за това?

О.Ч.: Хората, близо до политиката, или участват в това, или именно така си представят този нов свят. Тоест някой участва съзнателно, разбирайки прекрасно, че става дума за унищожаване, а друг участва, защото си мисли, че по този начин ще се приобщи към този нов свят, тъй като светът може да е само такъв и никакъв друг.
Трябва да започнем с това, че, първо, сега се задават много важни процеси в обществения живот на световното общество, които най-напред се проявяват в САЩ и без разбирането на които не можем да разберем и какво се случва с нас.Ние вече нееднократно подчертавахме, че става дума за тотална приватизация на всички сфери на обществения живот, не само собствеността, но и социалната сфера. Приватизацията на държавата, която се случва, като се предават функциите на държавата на частни структури – това е много важен момент, може да се каже – ключов. Прави се по различни начини. Най-разпространеният е държавно-частното партньорство, процес, който в САЩ върви с пълна сила някъде от края на 90-те и началото на новото хилядолетие.Държавата фактически се превръща в прост придатък на транснационалните корпорации, които започват да си присвояват функциите, които по-рано е изпълнявал държавният апарат. Тоест той и по-рано винаги е служил на корпорациите, но сега става дума за това, че вместо държавните структури започват да действат издънки на самите корпорации, което означава окончателно размиване на границите между държавния и частния сектор.
Вторият много важен процес, който върви в Америка – това е размиване на границите между военния и гражданския сектор. Този военно-промишлен комплекс на САЩ, който по-рано у нас се изучаваше много сериозно, сега между другото не се прави, се превръща в една единна общност, в някакво чудовище, което размива границите между финансовата, военно-разузнавателната и образователната сфера. Затова всяка корпорация работи за националната отбрана на САЩ, всяка корпорация може да стане фактически квази държавно образувание, защото именно частните фирми стават държавни подизпълнители и поемат функциите на държавата.
Следващият важен за нас момент е, че в тази разузнавателна общносторганично се вписват американските университети. В тях и преди са се разработвали фундаментални научни проекти, но сега, по силата на променените принципи на дейността на военно-промишления комплекс, те придобиват все по-важна роля. Защото сама по себе си американската система на висше образование сериозно се отличава от нашата система на образование и голяма част от американските университети са частни структури, частни корпорации, които се управляват чрез съвети, попечителски фондове, в които влизат богатите випускници на тези университети.
От една страна, те продават знания (дипломи), от друга – изпълняват срещу пари изследвания по поръчка на държавни структури и частни корпорации, например по поръчка на DARPA – Агенция за високотехнологични проекти за отбраната, която е агенция към Пентагона. И голяма част от университетите работят по такива поръчки, тоест за военно-разузнавателния комплекс. Това трябва да се разбере много добре. В своите нови стратегии за развитие американците подчертават, че днес войната възниква в много сфери, за най-важна от които освен информационно-психологическата, те смятат сферата на поведенческата конфронтация, когато се променят онези ценности и културни норми, формирани в дълбочина, на ирационално ниво, и се полагат в процеса на образование.
 
Д.П.: Затова за реформите е толкова важна образователната сфера…

О.Ч.: Това е сферата, която те не можеха напълно да контролират. Тъй като съветската система на образование се отличаваше с това, че е дълбоко вкоренена в традиционната култура, и да се промени беше доста сложно, затова я променяха постепенно. Именно на сферата на образованието и религията сега те отделят изключително внимание, за тях това е сфера на война и противоборство. У нас образованието се възприема като едно от направленията на социалната политика, докато при американците не е така.
Сега ние виждаме, че в процеса на образование е възможно тотално да се променя съзнанието на хората, на младежите и фактически отново да се формира съзнанието на децата до училищната възраст. И като имаме предвид, че нашето предучилищно образование сега е включено в процеса на непрекъснатото образование – а това са деца от два месеца до седем години, когато те поставят нашето образование под свой контрол, ние много добре разбираме, че фактически губим децата си.
Защото едно е да се променя съзнанието на подрастващите и младежите, които все пак имат някакъв багаж от познания за традиционната култура чрез песните, приказките, литературата, филмите, и съвсем друго е предучилищното образование. Това, което се заложи до две-три години от тази възраст, после остава като матрица.

Затова сега сферата на образованието се явява главно поле на противоборство. И американските университети играят в това двойна роля. На първо място, именно чрез водещите американски университети се осъществява интеграцията на нашите университети в глобалния образователен пазар; втората мисия е тоталната промяна на съзнанието. И точно в американските университети се разработват такива програми, които после се реализират с използването на различни методики тук в Русия. Тоест първата задача е да ни интегрират в глобалното образователно пространство, което предвижда да работим за транснационалния бизнес, а не за Русия, а втората е да се преведат хората в съвършено друга ценностна система, да се промени или да се преформира мирогледът. И тук вече отново влизаме в такива сфери като религията, защото добре разбираме, че става дума за това да се подготвят хората за приемане на глобалната система на управление и върховенство на световното правителство.
И ако ще говорим за внедряваната в момента система от ценности, за този мироглед, който е в основата на икономическата и политическата дейност на „стопаните“ на света, то пак отиваме към същото онова, за което с вас сме говорили много пъти – трансхуманизма.
Защо става дума за трансхуманизъм? Защото сега така се нарича икономиката на Запада, минавайки през няколко етапа – първи, втори, трети и прочие технологични стъпки, и стигам до шестия етап. Ако се опитаме все пак да разберем неговата същност, ще стане ясно, че това е много страшно нещо – по-рано развитието на техниката и на икономиката работеше за това да се създадат за човека благоприятни условия за живот, тоест беше насочено към промяна условията на живота на човека.
Целта на днешните технологии е промяна на самия човек и неговата същност. Тоест става дума за промяна на физическата и духовната природа на човека – именно за това се използват новите технологии – НБИКтехнологиите (нано, био, информационни и когнитивни). Разбира се, те създават още по-комфортни условия за живота на не много, но ключови направления – промяна на човека като такъв и превръщането му в някакъв биоробот и основен източник на доходи.

Д.П.: И университетите са стъпало за такова образование.

О.Ч.: Става дума за демонтаж на образованието, защото сега вместо образование се внедрява система по наливане на определени компетенции. Самото образование се премахва. През периода на 90-те години го променяха, отстранявайки постепенно ту едно, ту друго. В началото въведоха тези федерални стандарти, които замениха знанията с компетенции, после въведоха ЕГЕ (единни държавни изпити), после – Болонската система. После започнаха да приватизират и да прехвърлят определени услуги като платени. Всичко това се правеше постепенно. Но последният етап, при който руското образование трябваше да премине в глобално, бяха документите от последните години. Разбира се става дума най-вече за приетите през 2011 г.„Стратегии за иновационно развитие на РФ“ до 2020 г., което е много важен момент.
Иновацията е обновление и ключовото направление на това обновление стана системата на образованието.
На образованието в този документ е отделено основно внимание, а в първия вариант на„Стратегиите…“ – това, което е необходимо за създаването на обновения човек, е посветена цяла глава – „Иновационният човек“.Говори се за необходимостта да се формира човек, който е длъжен да стане адаптивен към постоянните промени, да създава тези промени, да има предприемачески дух и т. н., тоест наистина става дума за формирането на нов човек върху нови принципи, при това трябва да се направи още преди училищната възраст, в най-ранното детство.
По-нататък там се говори, че нашето образование трябва да премине на международни стандарти, да се привлекат чуждестранни специалисти, широко да се използва английският език и все в този дух. Тоест на международния фактор се отделя основно внимание.

Д.П.: А в обучението приоритет има английският език.

О.Ч.: В университетите от 2013 г. се реализира проектът „5-100-20“ в съответствие с който една трета от програмите за вузовете трябва да са на английски език, и действащ договор, според който заплатите на учителите са обвързани с това доколко активно те използват английския език, пишат учебници на чужд език, четат лекции на чуждия език и в чуждестранни вузове. В някои вузове дори вече и езиковата подготовка на аспирантите е на нивото на институтите за чуждестранни филологии. Става дума за това, че по програмата „5-100-20“ статутът на английския е като при езиковите вузове, в които чуждият език се изучава като основен предмет. Аспирантите в тези вузове, за да вземат изпитите по чужд език, са длъжни дори да публикуват статия в аспирантски сборник на чужд език. Тоест неговата научна работа трябва да е на английски език и това е условие и за техническите специалности, и за лекарите.

Д.П.: За да може на чуждестранните наблюдатели да им е по-удобно да избират нужните хора за работа.


О.Ч.: Така е. В съответствие с иновационната стратегия бе приета програмата„Развитие на образованието“ за периода 2013-2020 г. и Концепцията за целева програма за развитие през 2016-2020 г., одобрени през декември 2014 г. Там е постановено, че основното е формирането на конкурентоспособност, така че образованието да бъде конкурентоспособно на световния образователен пазар. И нищо не се говори за формиране на образованата, развита личност, служеща на отечеството, за формиране на патриоти. Там такива думи и понятия дори няма. Основният инструмент за активното ни вписване в този глобален пазар е и проектът „5-100-20“, който предвижда включването на пет руски вузове в 100-те най-добри световни вузове в съответствие с правилата на световните рейтинги. Проектът се реализира съгласно постановление на правителството (март 2013 г.), което предвижда създаването на съвет за осъществяването на избора на тези вузове на конкурсен принцип. Искам да подчертая, че това е постановление на правителството, а законодателите от Думата са много слабо информирани, ако изобщо са информирани. След това по разпореждане на правителството се одобрява съставът на съвета по конкурентоспособност, където влизат шест представители на Русия, включително Ливанов, Греф и 7 чужденци – сред тях и главата на Сколтех (Сколковския институт за наука и технология), Едуард Коули, който е професор вМасачузетския университет и член на консултативния комитет на НАСА – агенция на федералното правителство на САЩ, работеща в тясно сътрудничество с Пентагона. Фактически този международен орган управлява проекта.
Конкурсът мина, бяха избрани 15 университета (а това са най-добрите, основно технически университети със стратегическо значение), които получиха държавна подкрепа заради прехода към международните стандарти, в които основният показател е определеният процент на чуждестранни специалисти и чуждестранни студенти, съответно програмата, организацията, начина на управление и т.н. Така се започна тоталното преустройство на нашите вузове. И последните заседания на съвета по конкурентоспособност, проведени през октомври м. г., само потвърдиха, че става дума за смяна на руския манталитет. Членът на съвета Майкъл Кроу, президент на университета в щата Аризона, заяви, че е „хубаво дори само това, че университети участват в конкурса, променят мисленето си, независимо дали ще се класират или не“. Защото за да участват в този конкурс, трябва да извършат промени в съответствие с критериите за рейтинг. По-късно същото каза и Ливанов: „Работещите в тези институции значително се променят, те говорят други езици, вземат други решения. Това не е заради рейтинга. Става дума за далеч по-важни институционални промени.“ А зам.-председателят на съвета Андрей Волково отбелязва: „Очевидно е, че проектът „5-100“ става все по-забележим, нараства и интересът от страна на университетите.“
Тоест според тях проектът трябва да стане модел, по който да се трансформират останалите университети. През октомври 2015 г. в проекта се включиха още шест вуза и изглежда, че работата отива към присъединяване и на други, а останалите, които не се вписват в стандартите, просто ще бъдат премахнати. Това се осъществява по пътя на обединяване на регионалните вузове към основни университети, при което ще стане тяхната пълна реорганизация, ликвидация на цели направления, съкращаване на преподаватели и т.н. Според коментар на представители на Висшата школа по икономика, които участваха в разработката на Концепцията на целева програма за развитие на образованието през 2016-2020 г., 40% от вузовете и 80% от филиалите на вузове ще бъдат ликвидирани. По-нататък беше казано, че ще се появи цяла мрежа от иновационни центрове за общообразователни курсове и 95% от педагозите от предучилищното образование трябва да се преквалифицират за новите методи за обучение. А който не съответства на новите изисквания, ще си отиде.
По-нататък виждаме следващото: през 2014 г. по инициатива на университета по Научно-изследователски университети и икономически вузове от проекта „5-100“ се създава Асоциация „Глобални университети“, която прие свой устав, в който се казва, че НКО (некомерсиални организации) не си поставят за цел получаването на средства, но могат да се занимават с предприемаческа дейност. Тази некомерсиална организация се управлява от съвет, който се избира от събрание, начело на който стои ректорът на Висшата икономическа школаКузмин. Освен това в съвета могат да влизат представители на четири министерства – на образованието, на финансите, на труда и на икономическото развитие и ФМС (Федерална миграционна служба). Как е оправдано това от правна гледна точка, би трябвало да са наясно юристите, но така се получава, чевсичко е направено без каквото и да е участие на законодателния орган на властта, който е и доста лошо информиран. А става дума, повтарям, за най-добрите вузове, тоест тези, които трябва да подготвят кадри и за нашия ВПК (Военнопромишлен комплекс).
---------------------

“Според техните планове трябва да се смени цялата система на образованието.

Университетите ще работят на принципа на венчерни фондове. Вместо преподаватели ще има проповедници, изпитите ще се заменят с метаигри**, защитата на дипломни работи ще става във вид на презентации, а самата диплома като документ не е нужно да съществува, така както студентската книжка се издава за цял живот. Тоест човекът започва това образование и по-късно може да избере университет и да се учи където и колкото е нужно, тъй като той се обучава в продължение на целия си живот.Важното е да се съберат на едно място студентът и бизнес инвеститорът, така че проектът, който студентът разработва, да може да се реализира в някакъв бизнес. Образованието ще стане асинхронно, в университетите ще постъпват групи, разработващи някакъв проект, защитават го, после инвеститорът го купува и това е – можеш да ходиш в друг университет. Такъв модел съществува вИнститута по сингулярност, създаден от Google и NASA и реализиращ трансхуманитарни проекти.

Д.П.: Те строго са затворили образованието за създаването и подбора на икономически оправдани изобретения, а за мирогледа в това образование няма място.

О.Ч.: Точно така. За това откровено заяви професорът от Московската школа за управление на „Сколково“ Павел Лукша по време на официалното откриване на форсайта „Глобалното образование на бъдещето“. „Класическото образование не удовлетворява нуждите на постиндустриалното общество… расте изискването не за набор от общи знания и умения, а за строго определени навици.“ Тоест всичко, което не носи доходи, както са хуманитарното и историческото образование например, просто не е нужно. Оттук такова е отношението и към руския език, за който в училищата са предвидили два часа седмично. Естествено, не е нужна историята, не са нужни хуманитарните предмети, които учат да се мисли и формират съзнанието на човека, неговия мироглед. Само чрез историческо размишление и историческо образование можем да осъзнаем кои сме ние всъщност, да разберем себе си, самото общество, смисъла и съдържанието на обществените процеси. Вместо това ни налагат трансхуманизъм, чиято цел е промяна на човешката природа, физическата и духовната, които формират постчовека, киборга. На този етап всичко се закрива, образованието се премахва – това е транхуманитарният проект.
Мисля, че е много важно тук да се подчертае, че един от ключовите механизми на преустройство на съзнанието и демонтажа на нашето образование като такова еонлайн обучението. Когато обсъждаха концепцията за дистанционното образование през 2014 г., обясняваха, че ако бъде въведено дистанционно образование, то много вузове ще бъдат закрити.
Тоест закриваме класическите вузове, а вместо тях въвеждаме дистанционното обучение. И между другото Песков каза нещо много важно.Той каза, че в бъдеще образованието ще бъде два вида – дистанционно и човешко. Дистанционното ще бъде евтино, а човешкото – скъпо. Значи елитът оставя за себе си класическото образование – човешкото, а за сивата биомаса ще въведат дистанционно обучение.

Но най-важното е друго. Неотдавна Ерик Шмид, шефът на Google, каза нещо такова, не много разбираемо – че интернет скоро ще умре. Тоест интернет вече е неефективен за осъществяване на връзки между конкретни хора и е поставена задачата да се създаде нейронет.
Какво е това? Ако интернет позволява да се срещат хората с помощта на ноутбук, смартфон и прочие, то нейронетът е пряка връзка между мозъка на един човек с мозъка на друг. Имплантира се чип и този чип дава възможност на хората да общуват непосредствено, дори на емоционално ниво. По-нататък ще се създаде цяла мрежа, управлявана от един център, която ще даде възможност вече за непосредствено и пълно контролиране на съзнанието на този или онзи човек.

Създаването и внедряването на нейронета е предвидено и от разработената в Русия програма от мерки по формиране на принципно нови пазари, която се наричаНационална технологична инициатива (НТИ). В нейната разработка участват, искам да го подчертая, Министерството на образованието и науката. Нейронет е една от най-активно насърчаваните програми, които най-напред ще бъдат приложени върху нашите деца, както се подчертава, защото е ефективна в процеса на обучение и, разбира се, става дума за дистанционното обучение. Това е най-новото достижение, което слага кръст на каквото и да е класическо образование и изобщо на образованието като такова, защото вместо образование се създават просто инструменти за контрол на съзнанието чрез чипове, тоест подготовка на човека за приемане на всемирната електронна държава и световното правителство, ако говорим на езика на геополитиката.
Д.П.: Да си спомним накрая плана „Ост“ в това качество. Съветският съюз бе победен не със силата на оръжието, а така да се каже, с когнитивни средства, и това, което се случва днес, е просто поредната модификация, в която избраната социална група са децата, избраният инструмент – образованието. По-нататък трябва само спокойно да се „образоват“ десет години, а когато пораснат хората, обучавани чрез нейронет, страната ще бъде лишена от своя суверенитет безкръвно, по естествен начин, чрез обучение и смяна на мирогледната парадигма. Нейронет няма да позволи на следващото поколение да се замисля, защото такава програма установява връзка не само между хората, но и контрол на тази връзка от един транснационален център.


http://www.budnaera.com/201601f/1601000670.html


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 05-02-2016, 16:38:17
     

      ТРАНСХУМАНИЗМЪТ В НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД– Олга, започна новата 2016-та. Би било логично да започнем разговора с равносметка за изминалата година. Тя, разбира се, беше трудна. Кои събития от 2015 г. бихте отбелязали като най-важни и знакови?

– Медиите често се фокусират върху определени събития и така не позволяват да се спрем и да осмислим други, които в действителност са по-важни. Например това, което се случва в Близкия изток – това е само брънка от една верига от събития, в които главното е следното: глобалните елити вкарват Русия в системата си, за да използват нейния духовен и интелектуален потенциал в изграждането на новия световен ред. Той се изгражда на основата на духовната власт и за съвременните „демиурзи“ на Запад най-важното нещо е да концентрират тази духовна власт така, че да контролират умовете на всички, свързвайки ги в единна световна мрежа за управление. Събитията от миналата година са само епизоди от този глобален процес.

– Какво разбирате под глобални елити? Финансови кръгове, мултинационални корпорации? Има различни гледни точки по този въпрос.

– Когато говорим за „глобалени елити“ или за „световно правителство“, винаги си представяме една добре организирана йерархична структура, организация, обединение, което има ясно изразена форма. Но системата за глобално управление в световен мащаб все още няма видима структура. Това е сложна мрежова система, която включва банки, корпорации, фондации, разузнавателните служби, мозъчни тръстове, окултни ордени, които са тясно свързани помежду си и чиито членовете присъстват едновременно в различни структури и доминират в ръководствата на ключови международни организации. Те вече притежават финансовата мощ, така че, когато говорим за глобални елити, става дума за крупни банкерски фамилии, финансови босове, които контролират финансовите потоци в света. Добре известно е, че 100-150 финансови корпорации владеят голяма част от световните богатства. Освен това, те се стремят към политическата власт, чийто основен механизъм са законите, затова и се домогват към доминация на международното право над националното законодателство. Ярък пример за това е Световната търговска организация. И накрая, тяхната главна и най-сложна задача е да установят духовна власт, която би им позволила да контролират съзнанието и волята на хората и да спечелят доброволното им подчинение, тъй като тази власт предполага международни стандарти на мислене и поведение, задължителни за всички.
Всичко това е в един пакет, при това всички са длъжни да следват стриктно установените правила. Решенията се вземат тайно от тесен кръг хора, а след това интересите се съгласуват в структури, които вече са публични, като например, известният на всички Билдърбъргски клуб*. Тук се правят някои изявления, но само толкова. Истинските цели на едни или други действия и политически решения остават неизвестни. Ако някой се опита да ги разобличи, да привлече вниманието, те вдигат завесата над някои тайни, но пускат всички по лъжлива следа, съчинявайки такива „конспиративни теории“, които дават възможност да се отклони вниманието от главното и да се вкарат нещата в задънена улица. Тук действа мощна армия от специалисти по манипулиране на съзнанието и поведенческите войни.

– С оглед на казаното по-горе, какво е сривът в цените на петрола – планирано действие или пазарен процес?

– Разбира се, че това планирано действие. Процесът на управление на такъв вид събития е добре документиран в множество изследвания, например, в книгата наДжон Пъркинс „Изповедта на един икономически килър”. Известно е как бяха повишавани цените на петрола през 1973 г., или как бяха понижавани в годините преди разпадането на Съветския съюз, когато бяхме особено зависими от продажбите на нефт. Но не това е главната заплаха за нас, а процесите и действията, чийто ефект може да бъде сравнен с радиацията – тя не се вижда, но тя разрушава. Те се случват в областта на мирогледа и най-вече в системата на образованието, чието първостепенно значение ние все още не сме проумели. Много хора осъзнават, че състоянието на образованието вече е катастрофално, но те смятат, че това е следствие от погрешни реформи, а не е точно така. Става дума именно за поведенческа война, насочена към унищожаване на ценностната ни система.

Днес в епицентъра на западната цивилизация, в САЩ, се провежда третата технологична революция. Последствията от нея започнаха да се проявяват едва сега. Без разбиране за същността й ние няма да разберем какво се случва и в нашата система на управление, както и в системата на образованието. На какво се основава тази революция? При нея водещи са нано-, био-, информационните и когнитивните технологии, роботизацията и пр.

Американците ги наричат NBIC-технологии, NBIC-конвергенции иликонвергентни технологии – термин, въведен през 2002 г. Съчетаването им води до колосален ефект. Но разликата е в това, че ако преди технологиите бяха насочени към подобряване на условията на живот на човека и промяна в заобикалящите го предмети, сега те са насочени предимно към промяната на самия човек. И човекът с традиционен морал и нравственост се превръща в основна пречка за тяхното приложение. Ето защо задачата е да се промени самото схващане за човека, за човешката природа, да се промени самата концепция за човека и да се наложи ново виждане, наречено трансхуманизъм.

Западният свят отдавна се отдалечи от християнството, но сега той вече се отърсва и преодолява и хуманизма, който в продължение на три века владееше съзнанието на западния човек. Той вече пречи, тъй като прославя естествения човек, разглежда го като съвършено същество. А трансхуманизмът изхожда от това, че човекът е несъвършен както телом, така и умствено, че той е само поредното звено в еволюционния процес, преходен етап към по-съвършено създание, към постчовека (Posthuman), който може да бъде създаден с помощта на управляема еволюция. И този подход днес е основният идеологически тренд на Запад.

– Цифровите технологии носят комфорт в живота, но проблемът е, че хората прекарват все повече време във виртуалната реалност и изоставят традиционния си начин на живот. Можем ли да се борим с това или то е еволюционен процес, който в бъдеще ще доведе до „цифровизацията“ на човека. Нима в бъдеще човекът ще бъде лишен от индивидуалност и ще бъде част от програмата, както например в последния филм за Терминатора?


– Да, това са плановете. В крайна сметка, холивудските филми не са просто кино, това не е развлечение, аз ги наричам оръжия за масово програмиране или масово поразяване на съзнанието. Холивуд е тясно свързан с американското разузнаване и с най-новите научноизследователски и технологични центрове в САЩ. Последните са продължение на работата на специалните служби и програмират населението по определен модел на мислене и поведение. Това е важен инструмент за управление на съзнанието, който разкрива техните планове и прогнози. Холивудските филми просто рисува този свят, който те искат да създадат. Това е технологията„форсайт” – когато първо се измислят образите, а след това се разработват методите за тяхното реализиране. За разлика от научните прогнози, които се основават на обективни показатели и потребности.

– Имаше ли други възможности за развитие на човечеството, освен трансхуманизма? Защо Западът се спря именно на него? Покрай свръхпечалбите това звучи като ефимерно понятие. В крайна сметка Федералният резерв може да емитира долари чрез QE (програма за количествено облекчаване) толкова, колкото си иска, а Министерството на правосъдието на САЩ, обратното, може да санкционира всяка банка в размер на десетки милиарди долари.

– Да, но в крайна сметка се изгражда информационното общество, парите се прехвърлят в електронна форма и за да приеме този порядък, човек трябва да се промени, а за това е нужно на първо място да се промени неговата ценностна система, тоест, неговият морал.

Ценностната система прави ясно разграничение което е добро и кое – зло. Зависи от това в какво или в кого вярва човек. Ако, например, отрича Бога-Творец и вместо това се кланя на пантеистическо божество, на някаква природна сила, тогава е ясно, че няма никакви заповеди, нравствените понятия са размити, а ако няма Бог – тогава всичко е разрешено. Както пише известният сатанистАлистър Кроули – „Прави каквото искаш – това е същността на закона“.
Докато съществуваше Съветският съюз, у нас доминираха принципите и нормите на социалния хуманизъм, нивото на междуличностните отношения беше високо, така че идеалният образ беше високонравственият човек. Такъв човек не можеше да бъде представен като несъвършено същество, което трябва да бъде подложено на дълбоки трансформации, в това число генетични, чрез препрограмиране на неговия код, или чрез вграждане в тялото и мозъка му на импланти, с чиято помощ той може да бъде не само контролиран, но и управляван чрез система за тотален контрол.


В същото време ключово направление на трансхуманизма е създаването на изкуствен интелект – а това включва и създаването на Свръхразум, и постигането на безсмъртие (биологично, цифрово), и превръщането на човека в киборг. Това не е фантастика, това са реални планове, с които се занимаватНационалният научен фонд на САЩ,Националният съвет по разузнаване, водещи центрове в Пентагона, DARPA, същият този Google, чийто ръководител Ерик Шмид е убеден трансхуманист. Затова и в Силиконовата долина беше създаден Университета за сингулярност (съвместно от Google и NASA).

Но всички тези технологии действат само ако хората приемат това. Ето защо трябва да бъде премахнат традиционният морал, на чието място да се утрвърди биоетиката, която се променя постоянно заедно с развитието на тези технологии.

– И каква, в крайна сметка, е алтернативата на трансхуманизма?

– Алтернатива имаше, има и сега. Висок образ на човека дава православният мироглед. Православието по никакъв начин не противоречи на науката. Напротив, изхождайки от този висок образ на човека, какъвто има в православието, най-новите технологии могат да бъдат използвани за добро. Сега само една малка част от тях се използват за добро, а останалата част е насочена към превръщането на човека в обект на контрол и управление. Така, генетиката се използва за това да разкрие човешкия код и да се реализира на практика това, което преди се наричаше положителна и отрицателна евгеника. Става дума за селекция, която разделя хората на чистокръвни и нечистокръвни. Последните трябва да се занимават с обслужването на „породистите”, които пък ще властват и ще следят за това слугите да не се размножават прекомерно и да останат на ниско ниво на развитие.
Днес ние виждаме изпълнението на този модел в глобален мащаб. В американските документи е предписано, че най-новите технологии ще доведат до създаването на двустепенно общество. От тях ще могат да се възползват богатите, а останалите се третират като роби, като суровина, използвана за сурогатно майчинство, за получаване на органи и т.н. В Индия, например, вече е създадена фабрика за сурогатни майки, където „работят” здрави и бедни индийски жени, които раждат деца на заможни чуждестранни семейства. В същата тази Индия, в Китай и в Турция процъфтява бизнесът с донорство на органи.


Създателката на първата фабрика за бебета – д-р Найна Пател, с част от сурогатните майки, които получават по 8000 долара за износването на чужди бебета. Услугата струва 28 хиляди долара за кандидат-родителите.
Тоест, човеът е третиран като суровина и на Запад вече се утвърждава биоетиката, която руши по пътя си всички препятствия, пречещи да се правят експерименти върху човека. Когато през 1998 г. беше приета първата декларация на трансхуманизма, в нея беше написано, че учените трябва да имат свободата да експериментират, неограничавани от нравствени забрани. Което виждаме при ин витро оплождането – получаваме няколко ембриона, след това лекарите оставят един или два, а останалите ликвидират.

– Значи смятате, че вече сме преминали точката, от която няма връщане?


– На Запад – може би да. Разбирането на човешкото същество като обект на въздействие позволява пълен контрол чрез въвеждане на електронно правителство, електронни платежни системи. При нас голяма част от плащанията се правят с помощта на карта, а в някои европейски страни през 2016 г. искат изобщо да се забрани използването на пари в брой. Това е обща директива, която всички ще бъдат длъжни да приемат. Така беше и с хомосексуалните бракове: съдът реши, и обществото беше длъжно да се подчини, въпреки че милиони излязоха на протест, както беше във Франция. У нас подобни теми се опитвят да представят като конспирология, но тук няма никаква конспирация, съществуващите материали са достъпни. Просто за това малко се пише.


Стотици хиляди на протест в Париж против изучаването на джендър-теорията в училищата, гей браковете и в подкрепа на традиционното семейство, май 2013 г.

– Но и в Европа не пишат за това. Журналистите заобикалят тази тема, тя се потулва не само в Русия, но и в други страни.

– Защото тогава ще се разкрият истинските цели на управляващата класа, а тя трябва да обезпечи контрола си над финансите, медиите, в сферата на мирогледа. Тя внимателно крие истинските си цели, внедрявайки лъжливи теории и концепции. Така, когато утвърждаващият се следвоенен неокейнсиански модел на социалната държава се превърна в пречка за запазване на нейните позиции и за получаването на свръхпечалби, тя пристъпи към демонтаж на социалното регулиране под прикритието на борбата с неефективните публични администрации. От втората половина на 70-те години, в качестото си на неалтернативна концепция започна да се утвърждава неолиберализмът, който обосновава необходимостта от създаване на единен световен пазар на стоки, услуги, капитали и работна ръка.

Точно това е глобализацията за интересите на транснационалния капитал. Но за неговия успех е нужно да се дискредитира държавата като такава, в противен случай не е възможно премахването на държавното регулиране. Така държавното ниво на управление се превърна в основен обект на безпощадна критика. Това, което наблюдаваме в Европейския съюз. Когато той навлезе в активната фаза на конструирането си, той започна да се представя като тристепенна система. Първото ниво са наднационалните органи за управление, второто – държавните органи, а третото – регионалните. Така второто ниво в системата става излишно, то трябва да се размие, като някои държавни функции се прехвърлят нагоре, а други – надолу, в регионите. Залага се на еврорегиони, или на етнорегиони, оттам се насърчават и етническите сепаратистки движения в цяла Европа.
Самите европейски транснационални корпорации работят за премахването на държави, които пречат за създаването на единен световен пазар. А това изисква не само икономически и политически инструменти за контрол, но идеологически и психологически техники, които пренастройват съзнанието на европейците. Те са разработвани в Римския клуб, в Трилатералната комисия, както и в създадената през 1983 г. Европейска кръгла маса на индустриалците, илиЕвропейската кръгла маса, която обединява 47 европейски транснационални компании (за тази структура почти не се пише).

Днес основната задача на елита е подписването на Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции между САЩ и ЕС. Над него работят всичките тези структури и Трансатлантическата политическа мрежа, за която, между другото, малко се знае. В Берлин срещу сключването на Партньорството на демонстрации излязоха 200 хиляди души. Французите също щяха да излязат, но точно в този момент (какво съвпадение!) се извърши терористична атака и във Франция затегнаха винтовете, въведоха извънредно положение. И сега никой никъде няма да излезе, разбираемо при такава ситуация.
..................
Стотици хиляди на протест в Берлин против Трансатлантическото търговско споразумение (TTIP) между ЕС и САЩ, 10 октомври 2015 г.

Друга задача е въвеждането на тотален финансов контрол, при който корпорациите ще укрепят властта си, без да се страхуват, че системата може да се срине. Най-ефективният механизъм за това е преходът към електронни платежни средства, защото никой човек не може да живее без да купува или продава. Планира се електронните карти да бъдат заменени от електронните чипове и по този начин хората ще бъдат вкарани в системата на тотално електронно робство.

Но това е доброволно робство, доколкото хората сами се съгласяват с електронния контрол. Нашите деца вече биват вграждани в този свят, като им се налага им разбирането за електронната зависимост като нещо напълно естествено. Сега добре познати хора и компании на Запад, дори и у нас, активно рекламират чипирането. И това е толкова ефективно: когато от малко играе на компютърни игри, детето се чувства като супермен, като свръхгерой, то може всичко – да се движи в пространството, да променя тялото си, да се трансформира и т.н. А след това идва връщането в реалността, в която детето вече се чувства некомфортно.

– В заключение, ако се разсеем от нарисуваната от Вас тъжна картина, какво ни очаква през следващата година? Ще има ли събития, които ще променят живота ни?

– Мисля, че не трябва да приемаме наложените ни форсайтове, а сами да планираме собствения ни живот. Чака ни мобилизация и самоорганизация. Без осъзнаването, че пътят, по който вървим, е не просто лъжлив и опасен, но и несъвместим със съхраняването ни като хора, като народ, като държава, като цивилизация, нищо няма да се промени. Трябва да осъзнаем това възможно най-скоро и да имаме силата да кажем „не“ на налаганата ни система на робство, да вървим по свой собствен път. А това всъщност е в разрез с този курс на глобализация и интеграция на Русия в световния ред, който осъществява руският олигархат.

– Този отказ от информатизация на обществото не означава ли отказ от прогреса?
– Не става дума за отказ от информатизация, става дума за отказ от тоталното отваряне на световния пазар и от глобалното информационно общество. Без суверенитет в тези области и без суверенна система на образованието и науката никакъв прогрес няма да има. Русия се превръща просто в една площадка или филиал за технологични експерименти. За да могат съвременните технологии да служат на обществото ни, ние се нуждаем от индустриална база. А за това, от своя страна, е нужна реиндустриализация и Академията на науките разработва сериозни планове за бъдещето, които предвиждат осъществяване на реиндустриализацията в период от 5-6 години. Но за тази цел стратегическите сектори на икономиката трябва да принадлежат на държавата, а не на олигархията.

http://www.budnaera.com/201601f/1601000679.html


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Рекс в 05-02-2016, 19:22:00
Всичко това звучи страшно. Как да се съхраним? Как да опазим децата си? Вие какво предлагате?


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Vov в 05-02-2016, 19:46:57
Даа, страшничко звучи.
За мен най-страшните неща са:
- поставените цели са много далечни, т.е., "хората", които са ги поставили, не мислят за своето и надецата си благополучие и защита...;
- поставените цели се изпълняват с отвратителна методичност и последователност;
- състоянието на света е такова, че те нямат нужда да се крият, да крият целите си - не можем да направим нищо съществено. На 10 човека, които си мислим, че разбираме същността на тези цели и искаме да се противопоставим и мислим, че знаем как и пр., моментално се пръкват поне 100 крякащи, гракащи, словоблудстващи "евроатланти" - самопредлагащи се роби-нищожества, отчаяно, енергично и ...успешно стараещи се да компенсират своите тежки комплекси.

Браво Бино, много родо- и човеколюбиво усилие си направил!


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 05-02-2016, 19:47:33
Единственият начин е  - да се съберем повечко птички за да направим пролет :)
Но , както казва , Вова, хората са заети с далеч по-важни според тях неща , както и с много забавления  :sorcerer - emotloader:

Вова, в този сайт ( "будна ера" ) гъмжи от ценна информация, но да не ставам досаден, гледам по-рядко да пускам  текстове, които мнозина ще преценят като "далеч от идейната платформа  на форума".  

Нашият доц. Иво Христов също има уникални анализи за това , което се случва. Вече му лепнаха етикетите "апокалиптичен" , "негативен" и т.н. и спряха да го канят по телевизиите, нещо не им е удобен  tooth
 Но човекът им отговори простичко: "Заповядайте, оборете ме! Само че с аргументи, а не с емоции! " :)

Има и доста други добри и наистина независими анализатори, чиито творби могат да се срещнат например по тези сайтове:
http://avtorski.pogled.info/
http://www.memoriabg.com/2015/05/23/na-praga-na-novia-svyat/
http://lyubomircholakov.blog.bg/

 Трябва да се има предвид, че четенето на такива текстове не те прави много щастлив по ред причини :)
Но поне задоволява потребността от точно такава информация , при условие , че имаме неблагоразумието да я имаме тази потребност :)  
Не мога да кажа кое е по-добре - дали да четем или да не четем такива теми.
За мнозина , нещата са предопределени и си следват своя ход, без значение какво ще направим ние и колко емоции ще вложим :)  
( Казват, че се диктува от звезди, егрегори, антропософии, окултни фактори, космически разум, извънземен разум...не ги разбирам тези неща  :surpris_23: )
Възможно е да са прави.    :surpris_23:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 06-02-2016, 09:33:05
Напоследък съм запленена от наши български автори-такива като Стамен Стаменов,наричащ себе си екзополитик.В неговата книга се казва следното:
"В момента текат активни промени в енергетиката на Земята.Тя трябва да премине на по-високо енергийно ниво.Това е т.нар. влизане в шестото измерение.Полосата на Земята се повдига и това е свързано с множеството процеси,които наблюдаваме.Човека променя своята генетика и затова е необходимо да се подготви за това-а единствения начин за това е ПРЕЧИСТВАНЕТО на организма и храненето САМО с растителна храна.Освен прочистването на физическото ни тяло трябва да прочистим и мислите и душата си,заради което текат всъщност и нашите прераждания.Човешкия геном ще се измени,това е своего рода еволюция,някои системи ще отпаднат(като храносмилателната напр.-слънцеядство).И който не е подготвен за тази енергийна промяна,която тече няма да оцелее.
А защо толкова спешно се повдига енергията на планетата-защото нашите мили управляващи,в световен мащаб, са слуги на рептилианската раса-тази,която ни управлява и се гаври със Земята от хиляди години.За да не се унищожи Земята единственото спасение в космически план е спешното повдигане на нейната енергия."
Така,че който иска да оцелее да се подготви за смяната на генетиката.За това говореше и Миа в нейната тема-че има промяна в генетиката и непоносимост към белтъците-това е напълно естествен еволюция на човека.Който не се откаже от животинската храна няма да понесе еволюцията на генома,която тече много активно в момента.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 06-02-2016, 09:55:40
Чери, кой ти ги говори тези неща, да не би да чуваш гласове?  tooth
От целия свят само Мия ли има "непоносимост към белтъците"? :)
А и тя каза "неусвояване" , а не "непоносимост", което е доста по-различно :)
Не само в животинската храна има белтъци :)
Трябва и растителната ли да спираме? :)
Прочетете малко физиология, без белтък не може да се живее. Мозъкът ти спира да работи! Все едно да кажеш - "имам непоносимост към слънцето и към водата" .
И си прегледайте коремчетата, че да не се окаже, че банални проблеми в храносмилането са истинската причина :)

Еволюционните промени -  да , вероятно се случват,  но за тях са нужни хиляди години - не може до оня ден да сме се хранили по един начин, а от следващият месец да трябва да го обърнем с "главата надолу " :)
Организмът си иска времето за да се напасне, да пренастрои системите си! Именно и затова се случват тези усложнения при рязък преход към веганство и суровоядство.

Освен това, мнозина говорят за подобни промени с енергетиката на земята, но има ли някакви обективни измервания? Редно е такива смели хипотези да се подкрепят с измервания, както го прави например моят приятел от Киев, физикът ( при който учих диагностиката) Когато той твърди например , че светената вода и иконите имат силно енергийно излъчване, той веднага вади апарат ( замислен и  конструиран от самият него) и ти сам виждаш  какво отчита той като стойности в различните случаи. Или пък - нарушения в биополето ( аурата)  - веднага се вади друг уред ( също конструиран от него) , който измерва и това :)
А с трети уред се установява наличието на геопатогенни зони. ( това е много трудно да се установи с апаратура, обикновено го правят радиестезисти с багети или махало. Но си е друго апаратурката :) ) И т.н.  И аз съм на мнение , че се гаврят с нас, ама ти сама казваш -  правят го от хиляди години :)
Едва ли до следващата година ще спрат да го правят :)
Не знам, аз лично не виждам да може да се случи съществена промяна без да настъпи някое голямо събитие - катаклизъм, голяма война..
(Само че тогава ще има много невинни потърпевши. )
Иначе кой ще пусне кокала така лесно и без бой?  :)
Опитай се да издърпаш кокал от устата на куче  tooth


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 06-02-2016, 11:09:34
Бате бино,ти да не падаш от небето???
В света има вече над 30 хиляди слънцеяди.Самият Дънов е казал,че в света ще останат само хора,които ще се хранят със слънчева светлина.И в нашия форум има слънцеяд.
Това какво ти говори? Че след време ще отпадне и храносмилателната ни система като такава.Просто еволюция на човешкия вид,чудно ли ти е?
Колкото за причините за това-има теории на езотерици,че не сме сами в космоса и всичко е дирижирано.
Надали сме толкова глупави,че да смятаме,че сме сами във вселената.Да,да,сигурно ние сме единствените господари на всемира tooth
То бива Его,бива,ама хайде холан..... :pensif_29:
Иначе за гаврата-четох,че в енергийния щит на Земята(озоновия слой) се "вкарват" специални енергийни излъчвания с определени честоти-психотронно оръжие на нашите събратя американци,с което оръжие скапват много успешно психиката ни,гадовете... >:(


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 06-02-2016, 11:52:13
Ти понеже не разбираш какво казвам ,Чери , и затова се палиш  tooth
Казваш ( понеже и някой друг бил казал :) ) че "след време ще отпадне храносмилателната система"
- след колко време според теб - след 2 или след 5 години?  tooth  Или може би след 1000 ?  ;)
( Консултирай се с биолози в какви срокове се случват ЕВОЛЮЦИОННИТЕ промени в организмите )

Не знам доколко Дънов е всемирен пророк и че ще се случва точно това, което той  е казал  :surpris_23:
(Особенно след като не е дал срокове.. ;)  )
А след като не е дал срокове, значи може да е имал предвид -10 000 години? Нали така?  ;)

Не знам за теб, но  мен лично не ме вълнува твърде силно какво ще се случи след 10 000 години.  Едва ли ще успея да съм жив дотогава  tooth  А след като става въпрос за такива срокове, то ОСЕЗАЕМИ промени във физиологията няма да има в близките няколкостотин години.

А това, че СЕГА има слънцеяди, не значи, че и преди 5000 години е нямало.
Ще ти бъда много задължен да ми изброиш какво се е променило във физиологията на храносмилането за 5000 години.  :kisss:
( И не намесвай егото, ако не можеш да изкараш контрааргументи  :)  )


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Един човек в 06-02-2016, 14:30:57
Чери е права. Бате Бино, еволюцията при човека е на ниво мисъл. На ниво тяло предстои да се случи с намесата на тези, които са ни създали преди векове и хилядолетия. Кои са те също ще се разбере. Колкото до СЛЪНЦЕЯДКАТА ПЮР ЛОФФФФ...НЕКА ДА И СЕ НАПРАВИ, КЛИЗМА И ДА ВИДИТЕ С ОЧИТЕ СИ КАКВИ СЛЪНЧЕВИ ЛЪЧИ Я ЯЛА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 06-02-2016, 15:08:04
Бате Бино,говоря за общото Ни его,а не за персоналното такова.
"Според много езотерици,от които и наши (Стамен Стаменов,Христо Нанев и др.) Земята преминава АКТИВНО в шестото измерение.
http://www.selenabg.com/index.php/2008-07-29-07-53-39/1795-2011-08-12-12-53-17.html
Този процес е започнал от 50-те години на миналия век и няма да е много дълъг.Тъй като енергийно земята е пред разпад е необходимо спешно да се повдигне нейната полоса до шесто измерение.Иначе ще се самоунищожим както сме я подкарали-то се вижда-войни,болести,психотронни оръжия,унищожаване на природата.Затова езотерици вярват,че се намесва така наречената "Федерация на светлината"(която не един път ни е помагала срещу рептилите),която заедно с нашите духовни водачи(Бог,архангели и ангелското съсловие отвъд) ще издигнат максимално бързо енергията на Земята до 6-то ниво.И ще се промени генетиката на човека.Но за да стане това същият трябва да е подготвен-физически и ментално.Иначе ще отпадне от "играта". Виждаме вече колко МАСОВО умират хора от нелечими болести,войни или пък природни катаклизми.Това ще се засили,докато генома ни не се промени и не отговаря вече на новите условия на живот,а именно:озоновия слой ще изчезне и ние ще можем със силата на мисълта си да пътуваме до други планети(както сега го правят много извънземни разуми),ще владеем левитацията,телепатията и пр.наши естествени заложби,които така услужливо ни бяха отнети чрез масовото вкарване в употреба на интернет,телевизия,телефони и пр.И то се знае от кой."
Тези съждения са от книгата "Кой управлява Земята?Екзополитика за състоянието на света в последните дни." на Стамен Стаменов.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 06-02-2016, 15:39:37
Добре, Чери.
Много правдиво и много приятно ми звучи всичко това, което си описала.  :Content_22:
Бързо да идва тогава тази федерация , че ми омръзна шепа хора да живеят за сметка на всички останали , като даже ги и морят по всяко направление.

Но моята позиция ти пак не разбра, както и "Единият човек" :) Тя не противоречи на цялостният модел, за който  споменавате. Засяга само неговото частично проявление на ниво материя :
Каквито и еволюционни промени да текат, на анатомично и физиологично ниво промяната няма как да стане така бързо! Просто у човека няма такива механизми , които да преправят всички системи и органи така, че да заработят ВЕДНАГА и В КРАТКИ СРОКОВЕ по новому.

Изкуствено, поради липса на активност, може да закърнеят, но да си сменят предназначението.. не знам.

Слънцеяди? -добре, съгласен съм. Но нали и те ще станат ангели ( евентуално :) ) все някой ден..
А дали и техните деца ще се родят слънцеяди?  :surpris_23:
Няма да сучат ли ?  :surpris_23:
И дали и като пораснат  ще решат да влязат в бащините си и мамините си обувки? Може да им хрумне друго  :surpris_23:
Ами ако изригне голям вулкан или стане ядрена война ( което май става все по-вероятно, да не говорим, че отдавна се планира.. )  , тогава ще се вдигне такъв пепелак, че слънцето може да се скрие  за дни и месеци..( което се е случвало)
Тогава слънцеядите какво ще правят?   :surpris_23:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 06-02-2016, 16:43:09
Бате Бино,като малките деца си. :sorcerer - emotloader:
Ще го обясня по-простичко.По време на постите(коледни и великденски) се увеличава космическата радиация.С нейна помощ,с тази енергия НИЕ се храним,дори и без храна.Затова,ако в тези периоди приемаме храна,то ние се натоварваме неимоверно много.Затова и Христос не се е хранел в тези 40 дни.
Енергия има не само от Слънцето.Има и космическа такава.Затова и когато отпадне енергийния щит на Земята ние ще можем да се зареждаме директно от космическата прана.
И дали ще изчезнат или само ще закърнеят храносмилателните органи-хм...поживьом,увидим...ако имаме късмет да сме от оцелелите... :Content_22:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 06-02-2016, 19:34:55
Ей, както е казано отдавна: "Не задавай два въпроса в едно писмо - ще ти отговорят на по-маловажния, а важният дори няма да поледнат "  tooth

Чери, ти пак ми обясняваш нещо, което аз и по-добре от теб го знам  tooth
 Знам, че има праноеди,  знам и даже къде можеш да се запишеш на курс от 3 нива ( в Москва) , в БГ има поне един такъв човек ,завършил курса,  на който не му трябва и слънце. Не яде.
Този казус не ми е важният, по-важен ми е вторият казус, който вече четвърти път го разяснявам  tooth
Обясни ми ако щеш простичко, ако щеш  СЛОЖНИЧКО  , това което е с черния текст как ще стане. Защити си тезата с  "неусвоените белтъци" ,които до оня ден се усвояваха, но днес вече изведнъж не се усвояват, защото почна еволюцията , която затрудни усвояването им.  ;D И как така само един човек в света го докладва това с "неусвояването"  tooth
( естествено, без всякакви изследвания и доказателства , просто така си реши :) )
Чакам  :whistling2 - emotloader:

А докато се подготвяш, консултирай се с някой физиолог, патолог или хематолог , какво ще се случи в организма ако белтъците наистина "не се усвояват"  tooth
 


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Сочи в 06-02-2016, 23:21:44
Всеки човек си има собствен ритъм на еволюция - при един за 1-2 години може да протекат процеси и преобразувания, за които на друг ще са му нужни 1000 години. А точно в наше време има добри условия за ускорение на еволюционния процес.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 07-02-2016, 10:03:18

А докато се подготвяш, консултирай се с някой физиолог, патолог или хематолог , какво ще се случи в организма ако белтъците наистина "не се усвояват"  tooth
 
Нямам навика да ходя на лекар,било то и да се консултирам с някакви си били там ...ози... tooth tooth tooth
Още повече,че им нямам особена вяра... :surpris_23:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 07-02-2016, 19:13:47

А докато се подготвяш, консултирай се с някой физиолог, патолог или хематолог , какво ще се случи в организма ако белтъците наистина "не се усвояват"  tooth
 

Колкото и да се кикотите, няма да разберете, ако нямате проблеми със стави, кости, нерви... :Confus_3:
 :Content_4 - emotloader:
Но аз бих потвърдила, че след два-три месеца с намален до минимум прием на протеини, състоянието ми значително се подобри.  :kisss:  :whistling2 - emotloader:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Тихия в 07-02-2016, 20:13:18
Аз те разбирам напълно.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: iskrena в 07-02-2016, 20:23:01
Mia, какво ще рече това да са намалени до мин протеините, какво ядеш?
дали от това ти се е подобрило състоянието на стави, нерви, кости или просто от прием на нещо, което не си приемала досега?
сподели каква ти е диетата!


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 07-02-2016, 20:38:48
В момента текат точно "приказки под асмата"  - никой нищо конкретно не отговаря,(  а и въобще не е на въпроса) ,  а тези, дето казват по нещо, то не почива на никакви обективни реалности, а е само "лично мнение", незнайно как възникнало.  ( напомням - и децата в детската градина имат мнение за  всичко  tooth )

Белтъчините нямат отношение към ставите, Мия, някой те е изгъбаркал :)
Проблемът в ставите е от лоша работа на бъбреците  ;) Не успявайки  да отфилтрират кръвта, пикочната киселина вместо да се изхвърли, тя  търси място къде да се натрупа и затова се отлага включително и в ставите .
"Подобрението" у теб се обяснява с това, че намаляйки белтъчините, разтоварваш бъбреците  ;) ( отпадните продукти от белтъците - азотистите съединения  товарят най-много бъбреците  )
 Прословутото "неусвояване"  на белтъците си има съвсем други причини и други проявления. :)

А пък за нервите - това е вече дълга сага :) Може да е ЦНС , може да е вегетативна.. За двете причините са различни - за първата причината е възможно да е интоксикация, а за втората - там вече е сложно :)
 Проявите са кожни проблеми,  като цяло предизвикани от възникнали  хранителни алергии  - недобре разграденият ( на аминокиселини) белтък попада в кръвта ( не като аминокиселина , а като цяла белтъчна молекула, което е проблем  ) , където имунната система веднага разбира , че това за организма се явява антиген ( чуждо тяло)  и започва да го атакува! Това е обещание за автоимунна реакция, защото много често покрай чуждото , имунната подкарва и своето..
 
Причините почват още от стомаха - при недостатъчно солна киселина  имаме непълно разграждане. После идва панкреаса , ако и той не е в ред ( напр хроничен панкреатит )  това също е проблем за разграждането. И после вече  - усвояването в тънките черва.
Така стоят нещата по принцип, а дали при теб точно е така, няма кой да каже, само на база 2 изречения. :)

А за нервите - зависи дали е ЦНС или вегетативна . За първата най-вероятните проблеми са интоксикация , лошо кръвоснабдяване на нервите( заради гъста кръв, лоша еластичност на капилярите ) , спазъм.
 А за втората - там вече е сложно :)


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 07-02-2016, 21:32:05
Нямам никакви проблеми с бъбреците, и никога не съм имала.
Както бях писала, имах дългогодишни проблеми с болки в ставите, обездвиженост, скованост.
Когато преди две години почнах да се храня здравословно, с повече сурова храна, започнах и прием на повече протеини, от което болките се засилиха. Вегетарианка съм от повече от пет години, но както знаем, протеините не се съдържат само в месото. Когато започнах да се храня по-здравословно, започнах да приемам и повече от нормалното сурови ядки, семена, растителни протеини, защото масово ни се втълпява, че вегетарианците трябва да приемат много растителни протеини. Е, да приемах и суров жълтък, по препоръка на д-р Гайдурков. Също така и козе сирене и козе мляко. Броколи, конопено семе, леща белуга, боб мунг и други бобови, смесени със зърнени и семена, за пълноценен протеин. И болките ми се засилиха, пикочната киселина ми се увеличи в пъти... :whistling2 - emotloader: :Confus_3: и се чудех какво става. Не можех да спя от болки. Докато преди това имах болки в краката и в гръбначния стълб, болките започнаха и в ръцете, в раменете - не можех да спя, да мърдам, бяха неописуеми...
Както казах, от около три месеца, преминах на веганска храна, без никакви животински продукти, и с ограничен прием на белтъчини. Няма как да се избягат напълно, защото почти всяка храна съдържа белтъчини.
Сега консумирам повече плодове, въглехидрати и салати.
Освен проблемът с протеините, имам проблем и със сярата в храните, затова не консумирам и продукти съдържащи сяра, въпреки че, според светилата на медицината, тя е от жизнено важно значение, също както и протеините.  tooth
Но явно аз съм мутирало същество и нямам нужда от неща, от които имат нужда останалите човешки същества.  :Content_4 - emotloader:
Сега се чувствам много по-подвижна, болките почти изчезнаха, мога да ходя по-дълго и тичам дори без болка, както и да спя без болка.  :kisss:  :Content_22:
Надявам се, след година всичко да е било само един лош сън... :Content_22:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: papa64 в 07-02-2016, 21:52:34
Нямам никакви проблеми с бъбреците, и никога не съм имала.
Както бях писала, имах дългогодишни проблеми с болки в ставите, обездвиженост, скованост.
Когато преди две години почнах да се храня здравословно, с повече сурова храна, започнах и прием на повече протеини, от което болките се засилиха. Вегетарианка съм от повече от пет години, но както знаем, протеините не се съдържат само в месото. Когато започнах да се храня по-здравословно, започнах да приемам и повече от нормалното сурови ядки, семена, растителни протеини, защото масово ни се втълпява, че вегетарианците трябва да приемат много растителни протеини. Е, да приемах и суров жълтък, по препоръка на д-р Гайдурков. Също така и козе сирене и козе мляко. Броколи, конопено семе, леща белуга, боб мунг и други бобови, смесени със зърнени и семена, за пълноценен протеин. И болките ми се засилиха, пикочната киселина ми се увеличи в пъти... :whistling2 - emotloader: :Confus_3: и се чудех какво става. Не можех да спя от болки. Докато преди това имах болки в краката и в гръбначния стълб, болките започнаха и в ръцете, в раменете - не можех да спя, да мърдам, бяха неописуеми...
Както казах, от около три месеца, преминах на веганска храна, без никакви животински продукти, и с ограничен прием на белтъчини. Няма как да се избягат напълно, защото почти всяка храна съдържа белтъчини.
Сега консумирам повече плодове, въглехидрати и салати.
Освен проблемът с протеините, имам проблем и със сярата в храните, затова не консумирам и продукти съдържащи сяра, въпреки че, според светилата на медицината, тя е от жизнено важно значение, също както и протеините.  tooth
Но явно аз съм мутирало същество и нямам нужда от неща, от които имат нужда останалите човешки същества.  :Content_4 - emotloader:
Сега се чувствам много по-подвижна, болките почти изчезнаха, мога да ходя по-дълго и тичам дори без болка, както и да спя без болка.  :kisss:  :Content_22:
Надявам се, след година всичко да е било само един лош сън... :Content_22:
                  Помните! Жизнь есть движение!


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 07-02-2016, 21:55:56
Нямам никакви проблеми с бъбреците, и никога не съм имала.
Както бях писала, имах дългогодишни проблеми с болки в ставите, обездвиженост, скованост.
Когато преди две години почнах да се храня здравословно, с повече сурова храна, започнах и прием на повече протеини, от което болките се засилиха. Вегетарианка съм от повече от пет години, но както знаем, протеините не се съдържат само в месото. Когато започнах да се храня по-здравословно, започнах да приемам и повече от нормалното сурови ядки, семена, растителни протеини, защото масово ни се втълпява, че вегетарианците трябва да приемат много растителни протеини. Е, да приемах и суров жълтък, по препоръка на д-р Гайдурков. Също така и козе сирене и козе мляко. Броколи, конопено семе, леща белуга, боб мунг и други бобови, смесени със зърнени и семена, за пълноценен протеин. И болките ми се засилиха, пикочната киселина ми се увеличи в пъти... :whistling2 - emotloader: :Confus_3: и се чудех какво става. Не можех да спя от болки. Докато преди това имах болки в краката и в гръбначния стълб, болките започнаха и в ръцете, в раменете - не можех да спя, да мърдам, бяха неописуеми...
Както казах, от около три месеца, преминах на веганска храна, без никакви животински продукти, и с ограничен прием на белтъчини. Няма как да се избягат напълно, защото почти всяка храна съдържа белтъчини.
Сега консумирам повече плодове, въглехидрати и салати.
Освен проблемът с протеините, имам проблем и със сярата в храните, затова не консумирам и продукти съдържащи сяра, въпреки че, според светилата на медицината, тя е от жизнено важно значение, също както и протеините.  tooth
Но явно аз съм мутирало същество и нямам нужда от неща, от които имат нужда останалите човешки същества.  :Content_4 - emotloader:
Сега се чувствам много по-подвижна, болките почти изчезнаха, мога да ходя по-дълго и тичам дори без болка, както и да спя без болка.  :kisss:  :Content_22:
Надявам се, след година всичко да е било само един лош сън... :Content_22:
                  Помните! Жизнь есть движение!

Знаеш ли какво е да искаш да се движиш, но да ти се плаче...? Да, движех се, нямаше как. Но ако се движа един-два часа, после ми се плачеше от болка, едвам стъпвах.
Който не е имал сковани стави и болки в ставите, в краката, в гръбначния стълб, никога не може да го разбере.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 07-02-2016, 23:12:18
Мия , не казвам , че имаш, но как реши , че нямаш проблеми с бъбреците? Само защото не те боли и изследванията са в норма?
Този орган е различен . Нито боли, нито можеш да разчиташ  на изследвания. Едва ли даже в лабораторията ще се сетят да ти пуснат най-важният параметър - плътност на урината. Най-често не го изследват.  
От 10 човека, 9 са с проблеми в бъбреците !  И не го знаят! Като "проблемът" избива именно на други места и никой не прави връзката  ;)  ( високото кръвно също в 95% е от бъбреците )
Просто насочвам вниманието към един от органите ( другите два важни са черен дроб и щитовидна жлеза) , които не болят , но от недобрата им работа следват 1001 нарушения в други органи и системи. И често е много трудно  намалените им функции да бъдат доказани лабораторно!
(В лабораториите, както и ендокринолозите не са наясно , че щитовидната е активна вечер м-у 20 и 22 ч. !
А изследванията се правят в работното време на лабораторията. И естествено , че при много хора с начална патология няма да се открие нищо нередно. Човекът си тръгва щастлив защото лекарят му е неграмотен да му намери проблема. )  

Увеличената ти ( в миналото) пикочна киселина е ясен знак, че обменните процеси нещо не са в ред. Много белтъчини си яла? Колко много? Растителният белтък не дава такова натоварване ( доколкото зная)  
Културистите знаеш ли колко белтък приемат? Идея имаш ли? Умопомрачителни количества! ПРи това- животински протеин, концентриран. (Едни  лауреати даже бяха намерили от кланицата изсушена кръв на прах  и  здраво я подпукаха. Единият от тях- Дидо, явно силно се повлия от нея - направи световен рекорд - клекна 182 пъти със 100 кг щанга, http://www.vbox7.com/play:e1295a0a )
  Приемат го дълги години и пак нямат болки в ставите! 30 години съм по залите. И аз навремето съм приемал доста протеини и не съм имал никакви оплаквания!

Мисли по-логично, щото няма кой друг вместо теб.  НЕ КОЛИЧЕСТВОТО НА БЕЛТЪЦИТЕ  СА ПРОБЛЕМЪТ! Това , че като ги намаляш чувстваш облекчение, означава само, че разтоварваш някоя система, но не значи ,че лекуваш причината!   Причините за проблеми в ставите са в нарушена функция на вътрешните органи - най-вече бъбреци и черен дроб. Ставите са слабокръвоснабдени по принцип и когато там се отложат разни соли заради това, че не са били изведени навън, тогава вече в тези  отлагания могат да възникнат всякакви възпалителни процеси, защото идват и помощници - всякакви патогени, които се чувстват много комфортно - допълнително влошеното кръвоснабдяване  на ставата не може да осигури  достатъчно подкрепа от страна на имунни клетки. А те са в кръвта , както знаем.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 08-02-2016, 00:21:29
Възможно е да оправиш нещата , дори без да знаеш причината, защото веганството само по себе си е лечебен метод, влияещ върху целия организъм!  ( не знам дали ще бъде достатъчно едното веганство)
Но после ако се върнеш към "обичаен" начин на хранене, не бива да ти се връщат болежките, защото ще означава, че само са били временно потиснати чрез веганството.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 08-02-2016, 07:01:22
Бате Бино, ако говориш за 24- часова урина, правила съм си такова изследване и ми е в норма.
Чернодробните също са ми в норма, въпреки че преди две години не бяха.
Както казах, правих си генни изследвания, а от тях по-точни няма, и се видя че проблемът идва от там - от мутацията и полумутацията на гени.Няма смисъл да търся причината другаде.
За едни хора може високият прием на белтъчини и храни съдържащи сяра - да не е проблем, но всичко е много индивидуално. По същия начин, повечето хора нямат проблем с глутена, който също е вид белтък.
Казвам ви, че чувствам подобрение в състоянието си, че сковаността и болките започнаха значително да намаляват и изчезват дори, ти ми даваш примери със спортисти.
Трябва да разберем, че всеки един организъм е индивидуален и общоприетите норми и правила, не винаги важат за всички.
Не всички получаваме артрит, множествена склероза, дибет и други болести, за които причината не е толкова в храненето, отколкото в предразположеността към тези болести, което е заложено генетично.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 08-02-2016, 08:19:14
"Учение о спасение,о гармоническое развитие человека..."
Не знам дали го написах правилно.Има и научни разработки за генетиката и измененията й:
http://rideo.tv/video/47108/
"Звездното небе над нас" Виталий Тихоплав, Татяна Тихоплав.
Братушките,естествено.... ;)


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 08-02-2016, 08:25:49
В момента текат точно "приказки под асмата"  - никой нищо конкретно не отговаря,(  а и въобще не е на въпроса) ,  а тези, дето казват по нещо, то не почива на никакви обективни реалности, а е само "лично мнение", незнайно как възникнало.  ( напомням - и децата в детската градина имат мнение за  всичко  tooth )

Белтъчините нямат отношение към ставите, Мия, някой те е изгъбаркал :)
Проблемът в ставите е от лоша работа на бъбреците  ;) Не успявайки  да отфилтрират кръвта, пикочната киселина вместо да се изхвърли, тя  търси място къде да се натрупа и затова се отлага включително и в ставите .
"Подобрението" у теб се обяснява с това, че намаляйки белтъчините, разтоварваш бъбреците  ;) ( отпадните продукти от белтъците - азотистите съединения  товарят най-много бъбреците  )
 Прословутото "неусвояване"  на белтъците си има съвсем други причини и други проявления. :)

А пък за нервите - това е вече дълга сага :) Може да е ЦНС , може да е вегетативна.. За двете причините са различни - за първата причината е възможно да е интоксикация, а за втората - там вече е сложно :)
 Проявите са кожни проблеми,  като цяло предизвикани от възникнали  хранителни алергии  - недобре разграденият ( на аминокиселини) белтък попада в кръвта ( не като аминокиселина , а като цяла белтъчна молекула, което е проблем  ) , където имунната система веднага разбира , че това за организма се явява антиген ( чуждо тяло)  и започва да го атакува! Това е обещание за автоимунна реакция, защото много често покрай чуждото , имунната подкарва и своето..
 
Причините почват още от стомаха - при недостатъчно солна киселина  имаме непълно разграждане. После идва панкреаса , ако и той не е в ред ( напр хроничен панкреатит )  това също е проблем за разграждането. И после вече  - усвояването в тънките черва.
Така стоят нещата по принцип, а дали при теб точно е така, няма кой да каже, само на база 2 изречения. :)

А за нервите - зависи дали е ЦНС или вегетативна . За първата най-вероятните проблеми са интоксикация , лошо кръвоснабдяване на нервите( заради гъста кръв, лоша еластичност на капилярите ) , спазъм.
 А за втората - там вече е сложно :)
Гледам,че си наистина добър в генетиката. :Content_14:
Ха сега ми обясни как работи организма на слънцеядите или пранаядите? ??? ??? ???


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 08-02-2016, 09:40:33
Това не е генетика, Чери, не се излагай  tooth
Това е физиология.

Ее, вие свикнахте да имам отговори на всички въпроси и почнахте да ме тествате дали е  "наистина на всички"
 tooth tooth
В момента не мога да кажа, трябва да се запозная. Със сигурност обаче някои вещества ( а вероятно и всички, които са му нужни) организмът си ги произвежда от въздуха  - известно е например , че аминокиселини се произвеждат от въздуха от едни "азотисти" бактерии, които живеят в нас. Някой ден може да се установи , че и други вещества тялото  си произвежда от въздуха или от водата.
Ако някой твърди , че всичко е само енергия, да бъде любезен да ми покаже праноед, който не пие вода и не диша. ;) ;)
ЩОТО АКО ПИЕ ВОДА, ТОЙ НЕ Е ПРАНОЕД, а е "ВОДОЕД"  tooth  Водата също е храна!  ;) ;)
Но каквото и да е , ние тук още не сме "праноеди" и за нас важат други физиологични закони   ;)

Мия, твоя работа си е как ТИ САМАТА си обясняваш нещата, но имай предвид следното и го помни , в твой интерес е . ( казах го и на Тихия, но  нали и той  си има  някакви свои разбирания  :) )
Патологията не можем да обявим за норма, успокоявайки се с размити понятия като  "всички сме различни".
 Както сме различни, така сме и много, ама много! еднакви. За безусловни рефлекси чувала ли си?  ;)
Цяло изкуство е да знаем къде точно свършват еднаквостите и къде почват различията. Къде свършва нормата и къде почва патологията. Но си струва да инвестираме в това изкуство. То си е за нас.  :surpris_23:

А иначе, аз мога само да се радвам и да се гордея с теб , ако успееш с натурални методи да се отървеш от всякакви болежки !  После ще споделиш на други, те също ще бъдат доволни и това е.
 Нали това ни е общата цел тук, в крайна сметка ?  :Content_22:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Atlantis в 08-02-2016, 15:14:44
Точно сега намерих време да изчета темата, която м/у другото е много интересна  :fluretaa:  :weight_lift:
Все ми се струва, че се забравя нещо много важно, защото когато се говори за ЕВОЛЮЦИЯ, тя не може да е изолизрана само в едно поколение.
Тоест ако Mia и въпросния слънцеяд от форума, реално еволюират в някаква по-висша форма на съществуване, която има по-големи шансове за оцеляване, тези същите промени трябва да са наследят от децата им. Дори трябва да са с една идея по-забележими при тях.
Ако и децата имат въпросната непомосимост към протеини и съзнателно избягват съдржащите ги храни, може да се говори за някакви генетични изменения. Но ако въпросните имат здрав апетит към храни от животински произход и нямат проблеми с тяхното усвояване, значи не говорим за еволюция а за индивидуални особености на организма.
Същото и със слънцеядството.

Допълнително, ако при Миа нещата са стигнали до "непоносимост" към протеините, това значи че подобни, но по-леки състояния трябва да същестуват и при преците и ( в случая родители), за да може да се говори за еволюция. Нещата трудно могат да ескалират до такава степен, в рамките на едно поколение, без да бъдат наследени или предадени.   


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 08-02-2016, 19:06:14
Точно сега намерих време да изчета темата, която м/у другото е много интересна  :fluretaa:  :weight_lift:
Все ми се струва, че се забравя нещо много важно, защото когато се говори за ЕВОЛЮЦИЯ, тя не може да е изолизрана само в едно поколение.
Тоест ако Mia и въпросния слънцеяд от форума, реално еволюират в някаква по-висша форма на съществуване, която има по-големи шансове за оцеляване, тези същите промени трябва да са наследят от децата им. Дори трябва да са с една идея по-забележими при тях.
Ако и децата имат въпросната непомосимост към протеини и съзнателно избягват съдржащите ги храни, може да се говори за някакви генетични изменения. Но ако въпросните имат здрав апетит към храни от животински произход и нямат проблеми с тяхното усвояване, значи не говорим за еволюция а за индивидуални особености на организма.
Същото и със слънцеядството.

Допълнително, ако при Миа нещата са стигнали до "непоносимост" към протеините, това значи че подобни, но по-леки състояния трябва да същестуват и при преците и ( в случая родители), за да може да се говори за еволюция. Нещата трудно могат да ескалират до такава степен, в рамките на едно поколение, без да бъдат наследени или предадени.  

При предците ми, не знам да е имало такива проблеми.
Едното от децата ми не яде месо от три годишна възраст, когато почна да осъзнава нещата и да разбира, че месото, което се продава по супермаркетите е от животни.

Но не мисля, че еволюцията се наследява от родителите, и че генните изменения са непременно наследствени. Колкото и да сме свързани с нашите роднини, ние наследяваме собствената си Карма, която е кодирана в нашето ДНК.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 08-02-2016, 19:14:47

Разбира се, че всяка една болест е патология. Но както виждаме, официалната медицина, въпреки постиженията до които е стигнала, все още е далече от лечението на патологии като моята.  ;D

Не само на лечение, а дори и на диагностициране. Защото правилната диагноза, е много важна част от лечението. Но на колко ли такива полологично болни, лекарите могат да поставят правилна диагноза??? Те дори не могат да назначат правилните изследвания, за да определят правилната диагноза.  tooth :whistling2 - emotloader:

Благодаря на Бога, че след дълго ходене по мъките, попаднах на правилните хора, които ми назначиха правилните изследвания.   :fluretaa:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 08-02-2016, 19:41:56
Кой говори за официална медицина?  tooth Отдавна сме уточнили за какво можем , за какво трябва , и за какво - няма никакъв смисъл да я търсим.
Идеята на една инвестиционна индустрия никога не е била да ти реши проблема ,  а да те направи редовен клиент.  tooth  Как да знаят лекарите , като никой не ги е учил на това , което трябва, а на това за което са платили фарм. корпорациите :)
Ще се научат ако се потрудят допълнително.

И кои бяха тези "правилни изследвания" , Мия?
Ти и досега не даде тълкуване  на  генетичните си тестове :)  Пита нас , (ние ,естествено, няма как да знаем) и после май спря да се интересуваш какво значат  стойностите от изследванията.  :surpris_23:
 Как така "правилни" , а пък не знаем какво означават резултатите  :surpris_23:

Аз още не съм разбрал кое точно изследване доказа " непоносимост" и " неусвояване " на белтъците.  :surpris_23:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 08-02-2016, 20:10:38
Кой говори за официална медицина?  tooth Отдавна сме уточнили за какво можем , за какво трябва , и за какво - няма никакъв смисъл да я търсим.
Идеята на една инвестиционна индустрия никога не е била да ти реши проблема ,  а да те направи редовен клиент.  tooth  Как да знаят лекарите , като никой не ги е учил на това , което трябва, а на това за което са платили фарм. корпорациите :)
Ще се научат ако се потрудят допълнително.

И кои бяха тези "правилни изследвания" , Мия?
Ти и досега не даде тълкуване  на  генетичните си тестове :)  Пита нас , (ние ,естествено, няма как да знаем) и после май спря да се интересуваш какво значат  стойностите от изследванията.  :surpris_23:
 Как така "правилни" , а пък не знаем какво означават резултатите  :surpris_23:

Аз още не съм разбрал кое точно изследване доказа " непоносимост" и " неусвояване " на белтъците.  :surpris_23:

Виждам че не си достатъчно наясно с генетичните изследвания, и за да разшириш познанията си ти предлагам да почетеш малко повече за нутригенетиката и нутригеномиката.
Не че аз съм наясно де... tooth
Доскоро и аз не бях чувала за такива изследвания, но пък нямам твоите познания по медицина. :Confus_3:

Аз си направих Панел Нутригеномика в една лаборатория.

Но виж и тук пишат интересни неща за връзката на ДНК и болестите:


http://urokivitamin.blogspot.bg/2012/03/blog-post_27.html


- Нутригеномика
— это наука о том, каким образом продукты питания взаимодействуют с нашим организмом. Ведь мы все — люди, однако каждый человеческий организм имеет индивидуальные особенности.

На практике существуют некоторые заблуждения относительно предмета нутригеномики, поэтому я хочу сделать пояснение относительно терминологии. В составе нутригеномики можно выделить две ветви: собственно нутригеномика и нутригенетика. Повторюсь: нутригеномика — это наука о том, как питание человека взаимодействует с его организмом. Скажем, вы употребляете сахар, витамины, качественную или не очень качественную пищу.

В каждой клетке нашего тела существуют гены, которые отчетливо реагируют на получаемое организмом питание в зависимости от его качества. Поэтому, когда мы едим качественную пищу, мы здоровы, а когда едим некачественную пищу, наш организм «страдает». Гены определяют многие из положительных и отрицательных последствий диеты. Таким образом, нутригеномика изучает те закономерности, с которыми гены взаимодействуют с питанием: хорошие гены с пищевыми добавками, нежелательные гены с некачественной пищей. Именно такими исследованиями сейчас активно занимается Nutrilite.

-Нутригенетика — это немного другая наука. Каждый человек обладает уникальным индивидуальным набором генов. Например, у меня темные волосы, у Вас рыжие. Но волосы есть у всех (у меня, правда, их не так много). Все эти различия определяются небольшими отличиями в ДНК. Это явление известно как полиморфизм. Благодаря полиморфизму и небольшим отличиям каждый человек уникален.

Кроме того, вследствие полиморфизма каждый человеческий организм усваивает пищу по-своему. Например, из-за полиморфизма мой организм усваивает жирную пищу, а Ваш — усваивает ее намного хуже. Кто-то плохо усваивает углеводы, кто-то хорошо. Полиморфизм может отвечать и за возникновение заболеваний: например, существуют изменения в ДНК, связанные с заболеваниями (диабет и др.).

Существует обширная научная литература о том, как полиморфизм определяет работу нашего организма. Даже если благодаря конкретному проявлению полиморфизма мой организм лучше усваивает жиры, это не значит, что я обязательно наберу вес. Однако если я стану потреблять слишком много жирной пищи, я, конечно, наберу лишний вес. А если я стану есть некачественную пищу, у меня могут развиться заболевания.

Итак, полиморфизм (или нутригенетика) подобен заряженному ружью: оно еще не выстрелило, но если сложатся определенные условия среды или рациона питания, — произойдет выстрел. Так возникают заболевания, и так ухудшается состояние здоровья человека. Таким образом, генетика — это ружье, а условия среды — спусковой крючок, точнее, давящий на него палец.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Atlantis в 08-02-2016, 20:55:17
Миа, браво на детенцето, много да те радва и за в бъдеще  :Content_22:
И аз не съм експерт в генетиката, никак даже, но съм склонна да вярвам, че в тази сфера не можеш от нищо да получиш нещо - въпреки Кармата.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 08-02-2016, 21:34:18
Миа, браво на детенцето, много да те радва и за в бъдеще  :Content_22:
И аз не съм експерт в генетиката, никак даже, но съм склонна да вярвам, че в тази сфера не можеш от нищо да получиш нещо - въпреки Кармата.
Благодаря, Атлантис.  :heart_2:

Нищо не се получава от нищо.
Гените задават нашия основен код или най-просто казано – задават инструкциите за това какъв трябва да е начинът ни на живот, за да постигнем оптимално здраве. Ако имаме тази информация, ние можем да избегнем много вредни за нас навици и да намерим перфектния баланс за нашия организъм.
Просто заболяванията са кодирани кармично в нашия генотип. Но за да ги избегнем, трябва да сме наясно с картината, което може и никога да не се случи...или ако имаме щастието, може и да се случи, макар и късно.  :love_026: Сега поне имаме достъп до океан от информация. Който търси -намира. Който има късмет - може да попадне на добра информация, която да промени живота му.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 08-02-2016, 23:04:41
Никъде не съм твърдял , че съм наясно с генетичните изследвания , Мия. :)
Но твърдя ,  че поне схващам от първия път  кой какво ме  пита и мога да отговоря с две изречения така, както други ще отговорят с 200 :)
А тук виждам, че трябва да питам по 10 пъти, и пак  не става и не става да си получа отговорчето  tooth Ама поне си тренирам нервите , не е съвсем напразно  tooth
В случаят  аз пак питам колко е часът, а ти ми разказваш как се правят часовниците  tooth
Но нищо , пак ще се пробвам , неуморим съм :)  - кой и според коя нормативна база  разтълкува резултатите  и  направи заключението, че  точно  тези генетични отклонения са причина или поне СИГНАЛИЗИРАТ  за  "непоносимост и  неусвояване на белтъците" .  


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 08-02-2016, 23:54:18
кой и според коя нормативна база  разтълкува резултатите  и  направи заключението, че  точно  тези генетични отклонения са причина или поне СИГНАЛИЗИРАТ  за  "непоносимост и  неусвояване на белтъците" .  
Естествено, че генетик ми разтълкува генетичните резултати.
Но нямам намерение да посочвам имена.
Щото и без това виждам, че нещо което не разбираш, нямаш желание да го разбереш...колкото и подробно да ти се обяснява и да ти се дават подробни обяснения от специалисти.  :whistling2 - emotloader: :Confus_3:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Vov в 09-02-2016, 00:04:55
Вярвам, че всички деца, доживели до 1 година, има(х)ме напълно подходящи гени за успешно живеене в тези, сегашни, условия - в най-широк смисъл.
Ако някой има генетични предразположености за/към някакви страдания, те се проявяват само при доста тежки условия.
Пример: ако на 1000 човека се дават по 20 цигари за пушене на ден, рано ще се разболеят от рак на белия дроб само тези, които са генетично предразположени, белият им дроб е слабо място...
Но ако не пушат, не дишат циментов прах и пр., никой няма да се разболее от  рак на белия дроб.
По подобен начин замърсяванията с дадени елементи се натрупват и проявяват с различна скорост и сила... Но ако няма замърсявания, ще си останем само с предразположеностите, без да имаме страдания...
А ако даден човек е имал по-силни генетични изменения, способни да му донесат рак на белия дроб и без да пуши, то той щеше да се прояви още преди навършване на година.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: VENCI в 09-02-2016, 04:42:38
    Аз такова.... образованието, трансхуманизма... или няма да е удобно точно сега?  toot

 Рекс, ако зададете въпросите в обратна посока, ще получите отговори!


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 09-02-2016, 08:48:07
Мия, е цитирай  най-сетне това обяснение от тоя генетик де :) От цял месец го чакам.  :surpris_23:
Как да разбера нещо, което не е казано?  tooth  Бъди добра, кажи какво точно каза този чичко?
Гените са причина да не усвояваш белтъците?
Или обратното - неусвояването на белтъците е довело да промени в гените?
;) ;)

И защо е тайна името му ? Да не би да е без диплома ?  tooth
Или самият той не е сигурен в  изказванията  си и се страхува това да не стане достояние?  tooth
Най-вероятно няма никакъв генетик  tooth   Ако имаше такъв , досега отдавна да се беше похвалила какви умни неща е казал той  :)

Разгледах за тези нутригенетики и съм почти сигурен, че това е поредният кьорфишек за простодушни невежи.
(Точно както и теорията за храненето според кръвната група  tooth )
 Ако има интерес , мога  и да си изложа аргументите.
( На Вовата , гледам, също взе да му замирисва  tooth )

Това, че на нещо е лепнат етикет "НАУКА" ,нищо не значи.
 Виждаме какво може онкологията , "наука" съществуваща 100 години и глътнала безброй милиарди долари!
Резултатът е очевиден и плачевен - Преди 100год. :  1 от 25 човека с рак. Сега :  1  от 3-ма !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 09-02-2016, 09:30:02
Хе хе, колко смешно и наивно да се мисли, че нашето здраве не зависи от нашите гени и да се отрича науката Генетика!  :Content_14: tooth

Няма да споменявам имена, защото както виждам, ти и още някои тук се правите на дървени философи и всезнайковци, и се подигравате и отричате всичко, което не разбирате и не приемате.
Всеки брани своите идеи, но пък да се отрича цяла наука, да се отрича ДНК, което стои в основата на живота...това е вече прекалено!   :Confus_3: :whistling2 - emotloader:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 09-02-2016, 12:30:20
 Още един  пореден невежа, който , нямайки аргументи ПО СЪЩЕСТВО , се спасява с нападение срещу  ЛИЧНОСТТА.
Най-лесно е да почнеш да обиждаш, за да излезеш от ситуация. (Така правят най-вече децата и нискочелите представители на хомосапиенс . )
 
У  такива хора все в един момент  избива  дълго сдържаната неприязън към по-знаещият и по-можещият. Това е понятно.  
 
Ти, пиле, къде видя да отричам ГЕНЕТИКАТА? Май ставаше въпрос за НУТРИгенетиката ?  ;)
Но да, забравих, за човек като теб това е едно и също.. ( Както навремето за един друг човек "от народа" бяха едно и също думите  "проводници" и "полупроводници"  tooth )

Интересно ми е друго -  след като нито даваш конкретна информация,  нито цениш познанията на съфорумците - каква е идеята ти да влизаш  тук?  :surpris_23: Да си поуплътниш  времето ли ? :)

Думата "дървен философ" има друго значение.. Тя е предвидена за хора, които говорят общи приказки                    ( нали се сещаш кого имам предвид  ;) ) , а не за такива , които ти дават аргументи , които ТИ САМАТА можеш да изследваш и провериш , естествено , консултирайки се със съответните хора , които имат компетентността да преценят, защото ти явно я нямаш.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 09-02-2016, 12:40:57
Ако нямаш какво да кажеш КОНКРЕТНО по темата за "неусвоените белтъци и нутригенетиката", ще те моля да си спестиш  "доводите", които неминуемо ще напрат у теб , за да излезеш от ситуацията -  знам, те ще бъдат нещо от сорта , че съм комплексар, комунист, че търся евтина слава, изява, че си "чеша егото" и т.н. ,  клишета ,  до които хора като теб  прибягват винаги  в подобни ситуации.  


А пък щом толкова издигаш в култ генетиката, нямам нищо против да си поговорим с теб, само че с аргументи, а не с общи приказки, изсмукани от малкото пръстче.
Изброй ми  големите заслуги на генетиката, ако обичаш.
1. С какво тя помогна да намалеят общозначимите заболявания, от които хората мрат като мухи - рак, диабет, сърдечносъдови, инсулт, инфаркт.. ??
2. С какво помогна тя да намалеят ГЕНЕТИЧНИТЕ болести??  Защото сега и те май са много повече, отколкото преди..   ;)

ДА, тя, генетиката помогна много, само че  на една друга индустрия..   ;) Сети ли се коя?  Правилно , да създава ГМО продукти!! Да вгражда гени от хлебарка и муха в доматите и пиперките,които хрупаме   :Appetit_17:
Там наистина се оказа силна тази наука..  
 


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Atlantis в 09-02-2016, 13:52:43
Ееее и тази тема се започна с неприятните и тежки разговори  :surpris_23:

За малко разнообразие, мога да дам пример, в който генетиката е създала нещо много красиво - а именно Руският Черен Териер (КГБ Териер)  :Content_22:
Това е порода кучета, създадена по времето на Сталин, за охрана на Сибирксите лагери. В гените му са смесени Ризеншнауцер, Ротвайлер и Нюфаундленнд. Всичко по породата е изпипано до най-малката подробност, включително това да има голям и гъст бретон, за да може блясъка на очите да остане скрит за "врага".  tooth

Иначе ще ми е инетерсно да чуя за трансхуманизма. До колкото виждам, на повечето места той е тясно свързан с Новият Световен Ред и Илюминатите -  " Трансхуманизмът е международно интелектуално и културно движение, подкрепящо използването на наука и технологии за усъвършенстване на човешките психически и физически характеристики и способности. Движението счита различни човешки състояния като инвалидност, страдание, болести, остаряване и естествена смърт за ненужни и нежелани. Трансхуманистите се обръщат към биотехнологиите и към други новопоявяващи се технологии за тези цели. Опасностите, както и ползите, също се вземат под внимание от трансхуманисткото движение. " (цитатът е взет от ето този сайт http://www.parallelreality-bg.com/statii/obsti/397-2012-03-02-18-34-06.html)


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Тихия в 09-02-2016, 13:55:41
Тук всеки влиза да си каже мнението по дадена тема. Не защитаваме професорски дисертации. Всеки сподели няколко пъти какво мисли, ползвайки своите изразни средства. Целта не е да се съгласяваме с другия, а да чуем и друга гледан точка. Достатъчно сме компетентни да си направим изводи, според това докъде сме стигнали. Не давате добър тон на останалите с взаимни нападки.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 09-02-2016, 20:16:00
"ВЗАИМНИ" ?  :) Ти следиш ли темата?  :)  Кое откъде почна и защо.
Не знам и как  реши, че   " да отговориш  на зададен въпрос ПО СЪЩЕСТВО"  означава
"да защитиш докторска дисертация"  .

Права си , Атлантис. Когато се излезе от темата и  се нападне личността - винаги така става.
Мия можеше още отдавна да каже - "не ме питай, нямам какво да казвам, не разбирам, а и не искам да казвам" . И щях да спра да я занимавам. А тя всеки път ме засипва с общи приказки и  всякакви  брътвежи, но не и нещо по моето питане.

Мен от 6 години през ден ме питат все за нещо, но когато аз реша веднъж да попитам , защото ми е интересно!,  ставам "дървен философ" и "всезнайко"   tooth  

ИНтересна ми е темата,  и  щом Мия не казва, ще отида при моята генетичка д-р Константинова  да коментира резултатите на Мия и  ще ги споделя. Нещо,  което и Мия можеше да направи . И ако се окаже, че тези генетични показатели  нямат нищо общо с "усвояемостта на белтъците" ( както аз предполагам), ще е добре да има някакво извинение според мен, за цялата тази патардия.

Помниш ли Фрутариано и той как си защитаваше тезите? :)  Писах по някакъв повод , че много уважавам Норман Уокър  и без да е доктор. Той се възпали, че съм се излагал най-глупашки, "по Бай-Ганьвски" за това, че съм оспорвал дипломата му.


Обърни внимание на  довода му :
Как можело да не е , след като всички знаели, че той е! ( tooth) И че  по книгите го пишели "доктор" .
 Викам му -  "човече, Уокър е публична личност, велик натуропат   и биографията му е в интернет! Потърси и ми цитирай къде е завършил медицина"  (Ясно е защо издателството го пише  доктор, толкоз ли си наивен , че не се сещаш? )

Та още чакам Фрутариано да ми отговори на въпроса, СЛЕД КАТО ВЕЧЕ БЕШЕ ПОБЪРЗАЛ ДА МЕ ОБИДИ !

Е, моля за извинение, но с такива хора аз дискусия не знам как да водя.( Но въпреки това се опитвам, без да се нервирам и без да напускам   :) )
Вероятно тепърва трябва да се уча.
 Ако вие знаете  как - приемете моите сърдечни поздравления.  :flowers2:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 10-02-2016, 08:33:24
Хе,ехе,приятели,не се карайте. :Content_22:
Бате Бино,с промените в генетиката се занимават и руснаците:
http://rideo.tv/video/47108/
Напоследък съм запленена от....Архангелите.Мия,колкото и клиширано да ти звучи ще те посъветвам нещо,което биха те посъветвали и Елиа и Искрена-моли се!
Моли се на Архангелите и на твоите ангели-на тези същества,които ни помагат по нашия път,грижат се за душата ни и за нашите прераждания.Моли се на Архангел Гавраил-той се грижи за здравето на хората.
А вие вярвате ли,че съществуват Ангелите и Архангелите?
https://www.youtube.com/watch?v=Gtk8VKLqX5k
Много е хубаво,ако ги има-те са светли същества,чисти и ако вярваме в тях и божията матрица-ние също ще бъдем благословени... :peperudi:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 10-02-2016, 09:51:51
Мия,
твоите проблеми със здравето са изпитания.Но не винаги тези изпитания са свързани с промяна в начина на хранене.Може и начинът на хранене да се промени, но болестта да си стои, дори да се влоши състоянието.Затова е добре човек, когато има проблеми със здравето да търси най - напред Бога, а после лекаря.И да не прави това или онова на своя глава, по свое виждане или разбиране.Трябва всичко, които решиш да изпробваш като лечение да е благословено.Така аз преди години бях започнала да правя гладувания на вода - 4 пъти в годината редовно.При едно от тези гладувания станах много зле, имах чувството ,че умирам.Днес, когато реша да правя нещо винаги ме благославя свещеник.И не правя нещо само с моите желания.За тежки здравословни проблеми е хубаво да се четат Акатисти към Св.Пантелеймон и към Ангела Пазител.Но това четене става с благословение, а не така - само по наше желание.Защото няма полза.
Православната вяра не приема прераждането.Веднъж човек се ражда, веднъж умира.Тялото му се разлага, защото е тленно.А душата отива при Бога.Това е православното виждане.И не трябва да се смесва с други вери, които имат други виждания, приемат прераждането.Ние вярваме в едно, а другите вери - в друго.Едно е Ангели - пазители и Ангели - хранители.Друго е теорията за прераждането развита от индийските учения.
А много хора тези неща ги смесват - вярват хем в едното, хем в другото.
А изцеление може да настъпи дори след вземане само на причастие.Познавам много хора, получили изцеление след изповед и причастие .Изпробвали куп методики, за да се излекуват без резултат.
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 10-02-2016, 10:03:45
Мия,
твоите проблеми със здравето са изпитания.Но не винаги тези изпитания са свързани с промяна в начина на хранене.Може и начинът на хранене да се промени, но болестта да си стои, дори да се влоши състоянието.Затова е добре човек, когато има проблеми със здравето да търси най - напред Бога, а после лекаря.И да не прави това или онова на своя глава, по свое виждане или разбиране.Трябва всичко, които решиш да изпробваш като лечение да е благословено.Така аз преди години бях започнала да правя гладувания на вода - 4 пъти в годината редовно.При едно от тези гладувания станах много зле, имах чувството ,че умирам.Днес, когато реша да правя нещо винаги ме благославя свещеник.И не правя нещо само с моите желания.За тежки здравословни проблеми е хубаво да се четат Акатисти към Св.Пантелеймон и към Ангела Пазител.Но това четене става с благословение, а не така - само по наше желание.Защото няма полза.
Православната вяра не приема прераждането.Веднъж човек се ражда, веднъж умира.Тялото му се разлага, защото е тленно.А душата отива при Бога.Това е православното виждане.И не трябва да се смесва с други вери, които имат други виждания, приемат прераждането.Ние вярваме в едно, а другите вери - в друго.Едно е Ангели - пазители и Ангели - хранители.Друго е теорията за прераждането развита от индийските учения.
А много хора тези неща ги смесват - вярват хем в едното, хем в другото.
А изцеление може да настъпи дори след вземане само на причастие.Познавам много хора, получили изцеление след изповед и причастие .Изпробвали куп методики, за да се излекуват без резултат.
Поздрави !
Само моля, не намесвайте религията и тук!
Свещенииците не са упълномощени от Бога лица, и иска ли някой да се моли на Бог, няма нужда нито от свещеници, нито от причастия.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 10-02-2016, 10:06:25

Бате Бино, има много лечители, които нямат титла доктор и медицинско образование, но могат да лекуват много по-добре от докторите и познават човешкото тяло и физиология по-добре от тях.
И самият ти знаеш много добре, че повечето доктори не стават за нищо освен за писане на еднотипни рецепти.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Atlantis в 10-02-2016, 10:37:18
Чери, имам познат, който е много запален по темата и от години проучва, чете и изучава. Искам само да вметна, че той изобщо не религиозен и не разглежда нещата от гледна точка на вярата. Обяснявал ми е, че това което ние наричаме ангели, архангели и демони всъщност са енергии с различен по сила и вид заряд и не се делят на „добри“  или „лоши“ както ние си представяме. Също така ми е казвал, че понятието „ангел пазител“  не е съвсем вярно, защото човек може спокойно да си има и „демон пазител“.  Има сили, които ни пазят, и ние си ги представяме като ангели, защото в нашите идеи те са светли, силни и красиви. Реално, „демоничната“  енергия  е не по-малко силна и ефикасна.

На мен темата също ми е много интересна и това, което той казва ми звучи по-логично, от общоприетото разбиране. Та вярвам, че има някакви сили, които са извън нашите разбирания и възприятия, но не мисля, че те са такива, каквито ни ги описва религията :)Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 10-02-2016, 11:00:08
Мия,
написах всичко това, за да ти помогна.Да те предпазя от грешки.Но всеки сам решава.Можеш и цял живот да се лекуваш и все болна да си стоиш.Като не намериш изход тогава може би ще ме разбереш.Моята баба навремето е имала болна майка.Тя е била толкова зле,че са извикали лекар, защото са чакали всеки момент да умре.Защото трябва да се напише от лекар смъртния акт.Взела е последно причастие и така е оздравяла напълно.После е живяла още 26 години.
Ще ти кажа само,че бащата на Св.Йоан Кръстител е бил свещеник.А защо тогава има православни храмове ? Те измислени ли са ? Защо ни трябват на нас ? Защо въобще трябва да ходим там ?И защо , от кого са построени ?Всичко ей така, без никакъв смисъл ли е направено ?
Ако човек си зададе тези въпроси сам трябва да се замисли.Ако не ни трябваха, нямаше и да ги има, нали ?
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Atlantis в 10-02-2016, 11:13:47
'ептем разводнихме темата на Бате Бино ми се струва  :Confus_3:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 10-02-2016, 12:04:05
Бате Бино,
сега вземам отношение в отговор на твоите въпроси.Да, има в съвременния свят куп неща, които нормалният човешки разум не може да приеме.Това се отнася за насилието, наркоманията и куп други проблеми.В православната литература Св. отци казват,че в последните времена бесовете ще са в хората.Затова съществуват тези явления - насилието, убийствата, терорът, животът без благословение от Бога води до всичко това.И липсата на изповед на всеки човек за неговите грехове.Стремежът всеки да се поправи.Имаше наскоро едно предаване - православни свещеници са отишли в затворите и там са проповядвали на затворниците как човек трябва чисто да живее.Да се пази от тежките грехове - убийства и др.Някои от тези хора, въпреки ,че са направили даден грях - убийства най - вече са били твърдо решени да се променят, да заживеят по Божият закон, който гласи : Не убивай ! Нека всички се стремим да живеем чисто, да си прощаваме, да търпим и се молим за нашите ближни, да им помагаме с каквото и както можем.Да насърчаваме хората да променят качествата си в името на правилният и Богоугоден начин на живот.Да помагаме с молитви на срещащите се в нашето общество наркомани, алкохолици, убийци и др.И дано тези хора с Божията помощ се променят и са полезни на семействата си.Ето защо от години се обсъжда въвеждането на вероучение в училищата.Именно за да се избегне насилието.
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 10-02-2016, 13:58:34
Да, Ели. Знаеш, на тази тема съм изцяло на твоето мнение. ( Естествено , ти си много много по-напред! )
Но пак моля, по-пестеливо с изложението по такива въпроси, защото , виждаш, веднага някой се възпалява и става потенциален конфликт. Това е една от хлъзгавите теми. ( наред със сексуалната ориентация и политиката )
Не всички са готови да  РАЗБЕРАТ текстове за вярата , библията , Бог и т.н. ( Това не е обида или ирония.ПРосто не е дошъл момента.  Ще дойде време  и сами ще се убедят , когато съдбата им предостави съответният житейски казус . Както е казано - " в попаднал в буря самолет атеисти няма "  :)  )

Ели, важно е да се разбере , че всичко , което се случва в момента в света - това не са ЕСТЕСТВЕНИ ПРОЦЕСИ, както се опитват да го представят. По много направления  се работи много усърдно и от много време..  ГОНИ СЕ ЦЕЛ  ;)
И са получава, че от едната страна има действие, а от други - противодействие.

На нито един билборд не видях да пише:   "Бъди добър! Бъди честен! Помагай на по-слабите , на по-онеправданите от теб "
Виждам само: "Вземи кредит! "  ,   и   " купи майонеза Краси"  
 Никъде не чуваме  : "Раждай деца! Европа изчезва! "  ( А тя наистина изчезва заради отрицателният прираст!  Въпрос на време е! Ще останат само мосюлмани, които не се интегрират! )  
Не чуваме даже "Осинови дете" !!
А чуваме: " Стани приемен родител! "
Изводът се натрапва от само себе си - държавите не искат здрави семейства!  
Кое е по-добро за едно изоставено дете - всяка година в различно семейство или да бъде осиновено и да стане част само от едно такова?  след като така и така  държавата плаща за приемни родители, защо да не даде същите пари  на осиновители?
От край време  да осиновиш дете в България , е свързано с колосално 2 годишно ходене  по мъките! Дори да си образован, морален и обезпечен! Игрицата ще ти разкажат!

Има и друго, не случайно се работи срещу християнството. Вярващите хора рязко намаляват в последно време навсякъде в Западния свят. Защо ли ? Защото много добре е казано :
 " Щом  няма Бог , значи  всичко е позволено вече ! " Достоевски    
 А и кое друго да обедини нацията? Симпатията към iPHONE ? Но на кого му трябва обединен народ.. такъв трудно ще го водиш за носа.. :-\Мия, това е безспорно , дето си го писала последното. Но не подценявай Медицината, тя има кога да ни бъде от полза.
Копирам за теб тук поста си към един съфорумец  от преди 2 месеца:

Медицината си има мястото, ти уж минаваш за  мъдър.. :)
 Не лекува, но  диагностира и овладява виртуозно спешни състояния:

-тежки раждания! ,
-пострадали от трудови, спортни злополуки, катастрофи,
-остри инфекциозни болести ,( от които можеш да свършиш за 2 часа!) ,
-простреляни с по 4 куршума от Калашников, (както при уважаемия г-н  Баретата )  
-  и мн. др. подобни и не толкова спешни състояния, но не можещи да се решат по друг начин, като например - хернията.

Ти както ходиш по света, да не дава Бог да пипнеш някоя екзотична зараза.. ДА видиш как ще я лекуваш после с любов и смиреност..  

А ако твоята баба  си счупи  и двете тазобедрени кости горе до ставата ,както успя да направи моята, ще направиш поклон до земята на хирургията .  Иначе си имаш жив труп в къщи! Съмнявам се да й зараснеш костите, съветвайки я към  "обич,смирение, себесъзерцание, ",   "да се насочи към вътрешният си свят",  "да хване етера" ,  "да влезе в астрала"   и какво беше още..   tooth
Трябва да сме обективни - като има за хвалене - има. Като има за критикуване - също


И това е понятно -  като една образцова инвестиционна индустрия, медицината знае, че ако успее да  спаси от инфаркт или да присади бъбрек, да вкара острото състояние в хронично..
после пациентът до края на живота си ще купува лекарства ..  ;)

Тънкостта е да сме наясно на коя Медицина  за какво и доколко можем да разчитаме  Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Atlantis в 10-02-2016, 14:59:06
Бате Бино прав си, че религията е много чувствителна тема и дори в този форум, включването и в разговора най-често завършва с див спор. Но ако един човек е достатъчно интелигентен, той може да изложи своите виждания и мисли, без да намесва и налага вярата си.

Предполагам, по обръщението ти към Елиа, че си вярващ. Въпреки това, твоите отговори в този форум са добре аргументирани, изложени и подплатени с факти, без излишна помпозност. Докато отговорите на Елиа и Искрена на 90% са обвързани с християнската религия и с опитите да ни „ спасят, изцелят и осведомят за греховете ни“, което лично за мен е излишно.

Всеки има право да вярва, или да не вярва в тази връзка. Учителят ми по история (един изключителен човек) казваше, че религията сама по себе си е един от най-умелите методи за манипулиране на масите.  В крайна сметка колкото ни обединява, толкова ни и разделя  :fluretaa:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 10-02-2016, 15:56:20
Атлантис,
в отговор на твоето разбиране ще ти кажа, без да споря или да си налагам моите разбирания. Имах една учителка по биология навремето, още по соц.режима.Тя казваше така - религията е опиум и манипулация на простият народ.И преподавайки урока за произхода на човека и теорията на Дарвин един мой съучееник каза : Как така сме произлезли от маймуни ? Това значи,че и сега, днешните маймуни могат да станат човеци.Това е резултат от дълго насажданото по соц. режима разбиране,че Бог няма.
Днес много хора, имащи тежко болни в домовете си се чудят какво да правят, кой да ги гледа , как да ходят на работа.И са готови на какво ли не стига да им подобрят състоянието поне малко.Съветвам ги да занесат дреха на болният да престои в олтара.И някои вече имат подобрение.Един ден животът ще те научи на много неща.Сам ще ти покаже какво да правиш.
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: VENCI в 10-02-2016, 16:18:34
  А! Рязък завой отново към темата! Чудесно!

  Филмите на Чарли Чаплин са пример и за двете. Хем е реформа в образованието (образоват те чрез движещи се картинки, които можеш да гледаш колкото пъти искаш...а не като живота- картинки, които виждаш само един път), хем нагледно показва трансхуманизма в действие.

  Относно въвеждането на вероучение в училищата:
 1. Много правилно..."от години се обсъжда"....и точно това му е лошото! Само се обсъжда...и то, от години!
 2. Дори и да се въведе в наши дни, то ще е както се въвежда историята. Нов фронт за борба с дечурлигата и още една възможност за производство на еничари!

  Религия + Образование- две методически институции, обединени в Трансхуманизъм- идеологична институция. Изключително мощно, самовъзпроизвеждащо се перпетуум мобиле, което разрушава цялото на дребни частици без свободна воля така, че всяка една от тях трябва да е най-малкото Батман, за да се събере с останалите!
   И нямам предвид "вяра" и "познание", а Религия и Образование! Подразбира се, че няма значение нито религията, нито образователният ценз! Защото образуванията в Образованието и интерпретациите в Религията са толкова много, точно защото обслужват Трансхуманизма! А той, от своя страна им се "отблагодарява", държейки им здраво юздите! И така, тричките се самоподдържат щастливо!


  Управията е да се анализира ясно всяка една от тях, а после, да се "открие" как точно действат трите заедно! Но...истински анализ става само чрез въпросът "Защо"!!! Въпросите "Кой" и "Кога", са на последно място! Предполагам сте забелязали, че масово, когато стане нещо (в наше време нещата са все "тайни", "конспиративни", "лоши"), се задават последните два въпроса (и това е вменено нарочно в обществото). Но реално те се изчерпват само с един отговор(което ги прави несъвършени). А въпросът "Защо" е самовъзпроизвеждащ се, което го прави много полезен за изясняване и разбиране на нещо в дълбочина (и затова се допуска рядко да бъде задаван)! Да, журналистите го задават, но задължително в непотребен контекст!
  Пример:
  Информациите по телевизора започват със:"кой" е золумаджията, "кой" е съучастника и "кога" е направен золума....и дотук. Масово, хората са "жадни" да разберат "кой" и "кога"! Но почти никога "защо"! Стръвно поглъщат "кой" и "кога", а "защо"- не искат и да знаят! Това си има обяснение и "трансхуманиците" го знаят и използват!

  Някои постулати в религията (нека вземем православната) учудващо добре служат на трансхуманизма:
 Мъченичество- това, като се загнезди в главата ти, е способно да убие всякакъв импулс за съпротива
  Ако някой ми влезе у дома неканен, с вредителски намерения, абсолютно съзнателно няма да го пръскам с мокър чемшир и да обикалям около него с кандилница, та белким си тръгне. Напротив, дори ще направя всичко възможно да не може да си тръгне. Ако той е настоятелен, аз пък ще съм последователен в използването на каквито и да е средства...просто защото той е патология на злото в този момент. А злото трябва да се унищожава, без подбор на средствата и начините и по възможност, веднага! "Ама той ти е урок, който сам си си поискал". Не, не...аз може да съм поискал урок, но отсрещния е решил че може да стигне до крайност в преподаването. Предпочитам да научавам нещата с удоволствие и радост, а не чрез "мъченичество"!  
  Кръщение в детска възраст- грубо посягане на свободната воля. Трябва да става чааак на зряла възраст. Иначе е безпредметно. (Това е непоклатимо лично мнение и полемиката е безпредметна)

  Относно причините за строежа на православните храмове. ....предполагам, че повечето православни не биха отговорили адекватно на въпроса защо "Малката Богородица" във Варна е построена до ОД на МВР  tooth
  Храмовете, като такива са построени за да подсилят възможността ни да се свържем с цялото, ползвайки собственото си уединение! Ако умеем да го правим достатъчно успешно, можем да минем и без тях.
   Повечето пъти е изключително удоволствие за мен да пребивавам в храм!

  Elia, нещо любопитно, относно маймуните. Наскоро някъде ми попадна въпрос: "Казва се че човекът е еволюирала маймуна, а не може ли маймуната да е дееволюирал човек?"


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Atlantis в 10-02-2016, 17:09:49
Венци, аз завърших преди 10 години и сега като се замисля, още тогава имаше много странни и удобни за някои практики в обучението. Като например, по Литература винаги ни караха да правим преразкази на вече съществуващи произведения или да разсъждаваме над тях. Като допълнение, разсъжденията трябваше да следват точно определен модел и точно избрани от преподавателя аргументи. Нямаш шанс за никаква собствена мисъл. А ако тази мисъл не е подчинена на общоприетото разбиране за творбата, направо си за двойка  :Content_4 - emotloader:
Много малко учители ни насърчаваха да пишем есета и да изразяваме лично мнение.

Интересното е, че пък точно този модел с есетата е заложено в Американското обраование. Имах възможност да опитам малко от него и бях изненадана, че там имаш доста по-широко поле за лична изява.  :surpris_23:

Относно еволюцията, защо днес маймуната не може да стане човек е също като да питаш защо днес няма динозаври?! По-интересен е въпросът, защо човека има толкова голяма генетична съвместимост с някои животни, като прасета и говеда. Вече има извършени операции (най-често кардио) със свинска клапа като донорски орган. Хем никога сме нямали нищо общо с животните, хем имаме общ генетичен материал - магия :)


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 10-02-2016, 17:45:36
Мия,
написах всичко това, за да ти помогна.Да те предпазя от грешки.Но всеки сам решава.Можеш и цял живот да се лекуваш и все болна да си стоиш.Като не намериш изход тогава може би ще ме разбереш.Моята баба навремето е имала болна майка.Тя е била толкова зле,че са извикали лекар, защото са чакали всеки момент да умре.Защото трябва да се напише от лекар смъртния акт.Взела е последно причастие и така е оздравяла напълно.После е живяла още 26 години.
Ще ти кажа само,че бащата на Св.Йоан Кръстител е бил свещеник.А защо тогава има православни храмове ? Те измислени ли са ? Защо ни трябват на нас ? Защо въобще трябва да ходим там ?И защо , от кого са построени ?Всичко ей така, без никакъв смисъл ли е направено ?
Ако човек си зададе тези въпроси сам трябва да се замисли.Ако не ни трябваха, нямаше и да ги има, нали ?
Поздрави !
Elia, както има православни храмове, по същия начин има и католически и будистки храмове.
В самата Библия, никъде не пише нито за православие, нито за която и да е друга деноминация.
Хората трябва да бъдат свободни в своята вяра, и никой няма право да им натрапва никоя религия.
Затова казах, че тук не е място за религия, нито пък е религиозен форум.
Вярата е нещо много лично, а свещениците са грешни хора като нас.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 10-02-2016, 17:49:10
Да, Ели. Знаеш, на тази тема съм изцяло на твоето мнение. ( Естествено , ти си много много по-напред! )
Но пак моля, по-пестеливо с изложението по такива въпроси, защото , виждаш, веднага някой се възпалява и става потенциален конфликт. Това е една от хлъзгавите теми. ( наред със сексуалната ориентация и политиката )
Не всички са готови да  РАЗБЕРАТ текстове за вярата , библията , Бог и т.н. ( Това не е обида или ирония.ПРосто не е дошъл момента.  Ще дойде време  и сами ще се убедят , когато съдбата им предостави съответният житейски казус . Както е казано - " в попаднал в буря самолет атеисти няма "  :)  )

Ели, важно е да се разбере , че всичко , което се случва в момента в света - това не са ЕСТЕСТВЕНИ ПРОЦЕСИ, както се опитват да го представят. По много направления  се работи много усърдно и от много време..  ГОНИ СЕ ЦЕЛ  ;)
И са получава, че от едната страна има действие, а от други - противодействие.

На нито един билборд не видях да пише:   "Бъди добър! Бъди честен! Помагай на по-слабите , на по-онеправданите от теб "
Виждам само: "Вземи кредит! "  ,   и   " купи майонеза Краси"  
 Никъде не чуваме  : "Раждай деца! Европа изчезва! "  ( А тя наистина изчезва заради отрицателният прираст!  Въпрос на време е! Ще останат само мосюлмани, които не се интегрират! )  
Не чуваме даже "Осинови дете" !!
А чуваме: " Стани приемен родител! "
Изводът се натрапва от само себе си - държавите не искат здрави семейства!  
Кое е по-добро за едно изоставено дете - всяка година в различно семейство или да бъде осиновено и да стане част само от едно такова?  след като така и така  държавата плаща за приемни родители, защо да не даде същите пари  на осиновители?
От край време  да осиновиш дете в България , е свързано с колосално 2 годишно ходене  по мъките! Дори да си образован, морален и обезпечен! Игрицата ще ти разкажат!

Има и друго, не случайно се работи срещу християнството. Вярващите хора рязко намаляват в последно време навсякъде в Западния свят. Защо ли ? Защото много добре е казано :
 " Щом  няма Бог , значи  всичко е позволено вече ! " Достоевски    
 А и кое друго да обедини нацията? Симпатията към iPHONE ? Но на кого му трябва обединен народ.. такъв трудно ще го водиш за носа.. :-\Мия, това е безспорно , дето си го писала последното. Но не подценявай Медицината, тя има кога да ни бъде от полза.
Копирам за теб тук поста си към един съфорумец  от преди 2 месеца:

Медицината си има мястото, ти уж минаваш за  мъдър.. :)
 Не лекува, но  диагностира и овладява виртуозно спешни състояния:

-тежки раждания! ,
-пострадали от трудови, спортни злополуки, катастрофи,
-остри инфекциозни болести ,( от които можеш да свършиш за 2 часа!) ,
-простреляни с по 4 куршума от Калашников, (както при уважаемия г-н  Баретата )  
-  и мн. др. подобни и не толкова спешни състояния, но не можещи да се решат по друг начин, като например - хернията.

Ти както ходиш по света, да не дава Бог да пипнеш някоя екзотична зараза.. ДА видиш как ще я лекуваш после с любов и смиреност..  

А ако твоята баба  си счупи  и двете тазобедрени кости горе до ставата ,както успя да направи моята, ще направиш поклон до земята на хирургията .  Иначе си имаш жив труп в къщи! Съмнявам се да й зараснеш костите, съветвайки я към  "обич,смирение, себесъзерцание, ",   "да се насочи към вътрешният си свят",  "да хване етера" ,  "да влезе в астрала"   и какво беше още..   tooth
Трябва да сме обективни - като има за хвалене - има. Като има за критикуване - също


И това е понятно -  като една образцова инвестиционна индустрия, медицината знае, че ако успее да  спаси от инфаркт или да присади бъбрек, да вкара острото състояние в хронично..
после пациентът до края на живота си ще купува лекарства ..  ;)

Тънкостта е да сме наясно на коя Медицина  за какво и доколко можем да разчитаме  


Бате Бино, съгласна съм с всичко написано в този твой пост.
Без забележки!  :Content_14: :love_007:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Atlantis в 10-02-2016, 17:54:17

Elia, както има православни храмове, по същия начин има и католически и будистки храмове.
В самата Библия, никъде не пише нито за православие, нито за която и да е друга деноминация.
Хората трябва да бъдат свободни в своята вяра, и никой няма право да им натрапва никоя религия.
Затова казах, че тук не е място за религия, нито пък е религиозен форум.
Вярата е нещо много лично, а свещениците са грешни хора като нас.


Mia аз пък едно браво за теб  :love_026:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 10-02-2016, 18:09:35

Elia, както има православни храмове, по същия начин има и католически и будистки храмове.
В самата Библия, никъде не пише нито за православие, нито за която и да е друга деноминация.
Хората трябва да бъдат свободни в своята вяра, и никой няма право да им натрапва никоя религия.
Затова казах, че тук не е място за религия, нито пък е религиозен форум.
Вярата е нещо много лично, а свещениците са грешни хора като нас.


Mia аз пък едно браво за теб  :love_026:
Благодаря, Atlantis.
Аз също съм съгласна, с всичко казано от теб!  :fluretaa: :heart_2:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Тихия в 10-02-2016, 19:05:54
Мир и любов, дет са вика.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 10-02-2016, 19:53:41
Мир и любов, дет са вика.
:love_028:  :heart_2:  :flower:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 11-02-2016, 08:23:26
Нямам никакво намерение да споря.Нито да натрапвам моите виждания и разбирания.Вярно е,че свещениците са грешни хора като нас и в Библията никъде не пише за точно определена вяра.Ако някой обаче е обърнал внимание се споменава на много места за свещеник.Бащата на Св.Йоан Кръстител е бил свещеник.Анна, майката на Цар Самуил е нямала деца и когато е дала обещание пред Бога и се е родил този цар свещенник я е благословил и е казал ,че нейното желание ще се изпълни и молбата и е чута.
Самата аз дълго време съм посещавала различни християнски деноминации и бях решила ако си излекувам възпалените нерви на ръцете по някакъв начин да разбера коя от тези религии е истинската.Бяха ми необходими поне 10 години за да изчета много книги от различните вери, различни книги за лечение , но кагато веднъж отидох в Православен храм и дадох обещание пред 1 икона на Св.Богородица и казах : Ако Бог ми изцели една от болестите, които имам аз ще пея в църковният хора, докато мога.
Днес съм сигурна в това.Имам колежки, които пеят ей така без да са наясно и без да вярват.Даже снощи ходейки на репетицията разбрах,че детето на една от тях вече 2 - ри път е оперирано от перитонит и не се знае дали ще оживее.Веднага посъветвах да вземат масло от кандилото на Св.Богородица и да помажат детето.Ако остане живо и здраво майката, невярваща ще стане вярваща.
Пиша тези неща, знам,че не е религиозен сайт.Но говорим за здраве.Здравето е свързано с начинът ни на живот и с вярата ни.Говорим и за начини на лечение.А някои болести не се лекуват и до днес - нито от официална, нито от нетрадиционна медицина.И до днес никой не знае със сигурност тайната на зачатието и как функционира мозъкът.
Така,че когато човек изпадне в безисходица, обикновено при тежка болест или става въпрос за децата му може да не вярва, обаче и за сламка се хваща.И търси начин да реши проблем, който го засяга.
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Тихия в 11-02-2016, 08:28:04
Всяка вяра, която ни помага да станем по-добри, е достойна за уважение.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 11-02-2016, 09:07:32
Тихий ,
съгласна съм.Бих добавила - и всяка вяра, която ни помага да се излекуваме и да си решаваме проблемите в семействата.
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 11-02-2016, 10:51:33
Атлантис,
има  опити от човека - гений да направи най - различни операции и да вгради в човешкото тяло различни тъкани.С това се занимава генетиката.Но има ли една маймуна или което и да е животно разум, какъвто човек има, способност да запаметява определена информация има само човешкият мозък.Иначе и животните биха ходили на училище и биха възпроизвеждали даден учебен материал както това прави човека.
Трябва да се замислим върху всичко това.Днес какво ли не се прави - донорства и др. подобни.Но има ли всичко това нещо общо с Божият закон.Дали е правилно ? В тази връзка вземат се донорски яйцеклетки и се заплаща на жените, които ги дават.Обаче ако от 1 майка се вземат 10 такива яйцеклетки и от тях по изкуствен начин се възпроизведе поколение и един ден тези хора се влюбят и създадат семейство какво ще стане.Едни използват науката за добро, а други - за зло.
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Atlantis в 11-02-2016, 11:23:36
Елиа, а има ли човек, който да бяга със 120км/ч както гепарда; да улавя децибелите, които може да улови слуха на едно куче; да издържи под вода толкова, колкото един син кит. Да не говорим, че животните също имат способността да запаметяват информация, макар и значително по-ограничена. Това, че те не могат да правят като човека, и човекът не може да прави като тях не означава, че нямаме общи генетични белези. Ние сме свързани по много начини :)
Иначе, хората над много неща трябва да се замсилят, не само над тези който са свързани с Божият закон...
И тъй като нямам желание повече да участвам в дискусия с теб (а и не е по темата), мисля да се въздържа от по нататъчни коментари :) Лек ден


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 11-02-2016, 12:51:25
И аз нямам намерение да влизам в спор Атлантис.Хората, на които съм помогнала да получат изцеление или подобрение чрез промяна не само в храненето, но и в мисленето сами доказват това.Много от тях продължават да ми пишат благодарствени писма.А всичко това показва,че казвам истината.Истината е гаранция за нашият успех .
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 12-02-2016, 08:36:24
Ето още един материал за активната промяна на генетиката в момента:
http://yosifyorgov.eu/articles.php?lng=bg&pg=9337


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 12-02-2016, 11:49:45
То хубаво нацвъкаха навсякъде с такива материали, Чери, ама ние като нямаме компетентността , ще ги гледаме както бушмен - 3D телевизор  tooth
Всичко това е езотерика и няма никакви конкретни данни , замервания , които да УДОСТОВЕРЯТ казаното.
Аз не държа изследванията да са "научни"  ,  може да са правени в гаража,  но само да има нещо черно на бяло, нещо обективно.   Иначе със същата убедителност може да се пусне и обратната статия  tooth
( Точно както според едни УЧЕНИ-ЕКСПЕРТИ сме в процес на глобално затопляне, докато според други УЧЕНИ -ЕКСПЕРТИ сме в началото на ледников период, който се характеризира с първоначално затопляне)   tooth tooth Дето някои викат, ( с извинение)  - да им п...аеш  на учените и на науките им  tooth  
Е, ти как ще прецениш на кого да повярваш?  :) ( Аз не мога.)
За всяко явление в света има поляризация на мненията МЕЖДУ ИСТИНСКИ УЧЕНИ, ЕКСПЕРТИ ! Е тогава на практика, не се ли обезсилва и обезценява и самата наука, след като е възможно да бъдат доказани и двете противоположни становища?  tooth tooth

А щом това се случва с науката, защо да не се случи и с езотериката?  :surpris_23: Да съществуват и там взаимноотричащи се становища?  
 При медицините ( официална / натурална, алтернативна) не е трудно да се ориентираме кой е прав и кой крив, резултатите им са видни и за дете.  Обаче при езотериката..  :-\

Ако искат да бъдат убедителни тези езотерици, предлагам  да се хващат да си измислят и конструират уреди, с които да си защитават хипотезите .
Ама не можело..  Може то , може :) Стига пипе да има ..
Моят приятел от Киев как създаде стотина уреда и има проекти за още толкова? Тества и доказва излъчването на иконите, на светената вода, на биополето,  на геопатогенните зони, реакциите на растенията.. и куп още  паранормални явления, за които другите наистина само "философстват" :)

 Лично мнение, може и да не съм прав, езотериката не ми е "стихия" :)  
Но винаги трябва да се внимава с науки, които не  работят с конкретни цифри, защото лесно могат да бъдат използвани от  "външни фактори" , които да нагодят коя да е хипотеза за нуждите на не съвсем хуманните си  цели  ;)
 Както знаем, пред всяко антихуманно действие стои винаги някакъв  благороден предтекст  ;).
 Той е червейчето на кукичката, която хората захапват  доверчиво.
  Нека си припомним "Експериментът на Милграм"  , много е поучителен.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 16-02-2016, 08:22:16
Ето и една много интересна статия:
http://sever.bg/%D0%9B%D1%8E%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BB-%D0%95%D0%B3%D0%BE%D0%B2-%D0%92-%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D0%A1%D0%BB%D1%8A%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B4-%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82_l.a_i.171922.html
Най-хубавото е,че сме уникални във вселената... ;D ;D ;D


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 16-02-2016, 10:46:55
Удоволствие е да четеш човек, който знае. А това веднага се набива в очи.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 16-02-2016, 14:04:35
"Удоволствие е да четеш човек, който знае. А това веднага се набива в очи. "

Май Елиа и Искрена ще излязат прави,че ние сме създадени от нашия отец-Създателя или Бог.
По-важния въпрос е кой е създал него? ???
Минералния състав на глината е точно същия като този на човека.Пропорциите на минералите-също.Защото Адам (от превод-глина) е първия човек и е създаден от глина.Точно както Бог го е създал.След това му е дал от дъха си.Т.е. дал му е душа.И теорията от библията си идва на мястото.
Но сега се оказва(според последни теории),че Бог,който е светлина, всъщност е създаден от високоразвит извънземен разум.Той е получил задачата да се клонира като създаде човека и във всеки човек той да вгради част от себе си.
Исус,който е негов пратеник ни казва да гладуваме,да се храним вегетариански,да живеем просто и да не сме алчни за материалното.Но не.Оказва се,че ние сами сме си скапали генетиката и сега се налага същата да се промени,за да може да оцелее уникалния човешки род........
Много красива притча,хубаво би било да е истина...... :Content_22: :Content_22: :Content_22:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Тихия в 16-02-2016, 14:23:11
И какво като разберете истината? Това като как ще промени живота ви? Според мен истината не е в разбирането, а в свързването ни със създателя/както и да се нарича той/.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 16-02-2016, 15:18:37
Чери,
това , което съм писала е истината.В това не бива да има никакви съмнения.Господ има и той показа в моето семейство над 10 чудеса.Съмняват се само тези хора, които са били преди години като мен.И аз не вярвах и все се чудех истина ли е всичко написано в Библията.Бог е много силен и всевиждащ разум, много хиляди пъти по - силен от Слънцето като светлина.Затова хората не могат да го видят.Той може да променя човешката съдба и човешкият ген, неща непонятни за нас, грешните хора.Видял е Бога навремето само Мойсей, по - точно  обърнал се е, за да не го види, защото от силната светлина човек ще умре.Но Бог е изявил себе си чрез чудесата, които ни показва.И чрез Божията благодат получена от Святия дух всички хора получават едно или друго дарование в живота.А как човек може да разбере истината без да общува чрез своята молитва с Бога и променя себе си в посока - чистота и живот в съгласие с Божиите заповеди.А силната молитва е в състояние да промени живота на всеки човек, на негов ближен или приятел.
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 16-02-2016, 17:23:42
И какво като разберете истината? Това като как ще промени живота ви? Според мен истината не е в разбирането, а в свързването ни със създателя/както и да се нарича той/.
Тихия,чел ли си за теорията на когиталността на Ивомир Димчев?Той и още хора провеждат семинари у нас и масово "влизат в хипофиза",което си е чиста медитация.Всички влизат в акаша или в стаята със записите на информация и могат да черпят информация за минали или бъдещи събития,като всъщност минало и бъдеще не съществуват.Знаем за вибрационната вселена и акашовите записи.
А аз не успях изобщо да се науча да медитирам.Пфуууууу.... :( :Confus_3: :-\


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 16-02-2016, 17:27:35
Чери,
това , което съм писала е истината.В това не бива да има никакви съмнения.Господ има и той показа в моето семейство над 10 чудеса.Съмняват се само тези хора, които са били преди години като мен.И аз не вярвах и все се чудех истина ли е всичко написано в Библията.Бог е много силен и всевиждащ разум, много хиляди пъти по - силен от Слънцето като светлина.Затова хората не могат да го видят.Той може да променя човешката съдба и човешкият ген, неща непонятни за нас, грешните хора.Видял е Бога навремето само Мойсей, по - точно  обърнал се е, за да не го види, защото от силната светлина човек ще умре.Но Бог е изявил себе си чрез чудесата, които ни показва.И чрез Божията благодат получена от Святия дух всички хора получават едно или друго дарование в живота.А как човек може да разбере истината без да общува чрез своята молитва с Бога и променя себе си в посока - чистота и живот в съгласие с Божиите заповеди.А силната молитва е в състояние да промени живота на всеки човек, на негов ближен или приятел.
Поздрави !
Така е.Съгласна съм с теб.Даже груповата молитва се използва за образуване на нещо като щит например,когато предстои някакво неприятно събитие,свързано с цяла държава или група от много хора.Всяка молитва е вибрация(както и всяка мисъл),заложена в нашата вибрационна вселена.Поздрави!


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: iskrena в 17-02-2016, 00:35:10


Май Елиа и Искрена ще излязат прави,че ние сме създадени от нашия отец-Създателя или Бог.
По-важния въпрос е кой е създал него? ???

Исус,който е негов пратеник ни казва да гладуваме,да се храним вегетариански,да живеем просто и да не сме алчни за материалното.

Истинният Бог не е създаден от никого! Той Е Вечен, без начало и без край, Вечносъществуващият, Този, Който е причинил да стане всичко!

и това са пълни глупости  - за някакъв си бог, дето си направил клониниг, па този клонинг управлявал земята... този човек от статията, уж е чел библията, а такива несмислици е нацвъкал...

а на Исус повелите не са свързани с гладуване и вегетарианство, поне не и на Истинския  - Йешуа Ха Машех, Божия Син... виж, има много лъжеисуси, та все някой от тях е бил проповедник на вегетарианството сигурно :)
Исус е проповядвал правда - да живеят хората в покорство на Божиите заповеди.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 17-02-2016, 07:29:17

Цитат
а на Исус повелите не са свързани с гладуване и вегетарианство, поне не и на Истинския  - Йешуа Ха Машех, Божия Син... виж, има много лъжеисуси, та все някой от тях е бил проповедник на вегетарианството сигурно :)
Исус е проповядвал правда - да живеят хората в покорство на Божиите заповеди.
Ха, ти пък много знаеш, какво казва истинския Исус!
Защо приемаш версията на Църквата, но не приемаш версията, че Исус е бил есей и е препоръчвал вегетарианската храна и ненасилието?
Защото всеки приписва на Исус и на Бог, качествата, които носи вътре в себе си и проектира своите идеи.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Atlantis в 17-02-2016, 08:56:21
Имам чувство, че се намирам в религиозен форум...  :surpris_23:Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 17-02-2016, 10:14:22
В момента чета "Теория на когиталността" на Ивомир Димчев,където по научен начин се доказва,че ние сме произлезли от светлината.Има енергии в природата,които ние все още не можем да измерим,но и това ще стане.Акашовите записи съществуват и всеки може да влезе в това информационно поле и да черпи информация за миналото,за миналите си прераждания,за бъдещето.Явно това е огромен сървър на тези,които са създали светлината или Създателя.Глупаво е да си мислим,че сме сами във вселената.
Искрена,Исус е гладувал 40 дни,което около 10 век е променено на постене с растителни продукти.
Също-ходел е по вода,което теория по когиталността обяснява със силното протонно поле на краката(същото като нестинарството)-толкова силно,че приема протонното поле на водата като твърдо и не се смесва с него.А как е нахранил с 1 риба всички-много лесно-понеже ние сме холограми от светлина рибата просто е един вид копирана и размножена холограма.Тези процеси са природни и са характерни за условията на нашата планета-имаме гравитация и всичко тук вибрира и е живо-дори камъните.Просто е необходимо да можем да работим с мозъка си-такъв,какъвто Бог ни го е дал,а не да използваме само 10% от него.
Естествено всичко това са теории за момента,но най-важната е тази,че след 2000 настъпва промяна на енергетиката на планетата(т.нар.апокалипсис си настъпва,но на енергийно ниво) и който не пречисти организма си,храни се с животински продукти,пие,пуши няма да оцелее дори ментално т.е. финните му тела ще бъдат увредени при прехода.Затова се затопля и земята,както и всички останали планети в слънчевата система.Затова умират толкова много хора в момента-не могат да се справят с активната промяна на енергетиката,която ние за съжаление не можем да отчетем и измерим.....
П.С.Тихии,няма нужда да се свързваме със Създателя,ние просто сме част от него.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 17-02-2016, 10:50:39
Чери,
ти тук развиваш някакви научни теории , които не се знае дали са пълната истина.А как ще обясниш това, което стана с мен - аз излекувах възпалените централни нерви на ръцете си, дадох пред Бога обещание.А сега получих и глас като на оперен певец.След благословията у дома цялото ми тяло стана глас - ръце, крака, телосложение.Да, има такива молитви, наричат се молитви по съглашение - много хора се молят едновременно в един и същи час за даден човек и той изведнъж се изцелява или спира да пие, да употребява дрога.Така сега в някои руски православни храмове се лекуват хора от тези пороци.
Обаче защо днес умират много хора - теорията на православието е друга.И тя е, защото Бог преди Второто си пришествие ще даде много и тежки изпитания.Тези, за които той знае,че нямат силна вяра и няма да издържат ще прибере т.е. ще умрат.Ще останат за среща с него само най - силно вярващите.Те ще са способни и в най - големите трудности да се борят , да се примиряват и с бедност, и с болести без да роптаят.
Искрена,
Иисус наистина е живял в есейската общност.Но той е постил без вода и храна 40 дни преди срещата си със Сатана.Проповядвал е мир, правда, живот в съгласие с Божиите заповеди.Иисус и Йоан Кръстител са постили, имали са определена мисия тук на земята.Ние днес също постим в периодите определени от Православната църква за пост.Но всеки колкото и както може.Няма определено правило.Знам,че някои монаси постят 40 дни само на вода, други - имат по - лек режим.А за нас като обикновени хора също режимът е различен според възраст, пол, заболявания.Тези хора, които пребивават според силите си в молитва, и то Иисусовата молитва ще бъдат помилвани и спасени един ден.Те даже ще спасяват чрез тази молитва и други, които са склонни да приемат.А Иисусовата молитва е : Господи, Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй ме грешния / та /.И тези, които се очистват чрез молитви, пост, покаяние , изповед и причастие също ще бъдат насочени от Бога какво да правят в тежки изпитания.
Атлантис,
има връзка между пост, молитва, хранене, гладуване, лекуване на болести.Затова пишем всичко това.
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 17-02-2016, 11:10:19
Чери , явно лесно човек може да влезе в плен на едностранчиви теории.
"Затоплянето" на земята не е нито първото, нито единственото. Назад във времето това се е случвало много пъти. Това е част от ЦИКЛИЧНОСТТА, която е характерна за  почти всички процеси и в живата и в мъртвата природа. И някой да се опитва да го обяснява ЕДИНСТВЕНО с енергетиката, е необективно. Точно както и болестите - според едни "учени" , причините са САМО в  храненето, според други САМО  в енергетиката,САМО  в паразитите, САМО в мисловните модели.. и т.н  Смешно. Няма такова нещо като "еднопричинност" на нещата.
Винаги се касае за множество фактори.
За да издигнеш само една причинно-следствена връзка, трябва да си проучил и отхвърлил всички останали причинно-следствени връзки, нали така? :) А колко от хората го правят?  ;)

А защо умират хората напоследък ?
И дали има общо с "енергетикатана планетата "?  ;) Или с доста по-простички причини.
Много  е лесно, стига да погледнем КЪДЕ , В КОИ ДЪРЖАВИ те умират със засилени темпове ?  ;)
Сетим ли се да го направим, веднага схващаме, че умирачката и лошите болести  са най-вече в индустриалните държави!  Едва ли е съвпадение :)
И как живее  индустриалният човек?
Живее в рязко увеличаваща се токсичност на храни,екология, поведение,мисли,ценностна система..и концентрация на вредни навици.
Ясно е , че и без допълнителна помощ  ще се самоунищожим постепенно при такива условия.

Само когато  традиционно природно живеещи общества ( като напр. хунза) ,както и дивите животни вземат да боледуват повече от обичайното , само тогава може да се търси някаква "свръхестествена" причина .
Ако при тях това не се проявява, значи пак имаме  "сладки приказки на ракийка под асмата" :)


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 17-02-2016, 13:33:51
И тя е, защото Бог преди Второто си пришествие ще даде много и тежки изпитания.Тези, за които той знае,че нямат силна вяра и няма да издържат ще прибере т.е. ще умрат.Ще останат за среща с него само най - силно вярващите.Те ще са способни и в най - големите трудности да се борят , да се примиряват и с бедност, и с болести без да роптаят.

Точно така.Исус,който е пратеник на Бог и е казал,че човека трябва да живее просто,в синхрон с природата-да се храни с проста храна,а не с месо и концентарти-млечни продукти,захар,сол и пр.
Също-чистота в мислите защото мислите са вибрации,които определят нашето битие и ни влияят.
Според теорията за когиталността(която всъщност е българска :fluretaa:) ние живеем в етер от информация,но понеже сме със закърнели сетива не можем да го усетим.Именно в този етер "пребивават" и съществата,които ние наричаме духове-ангели,архангели,дори и призраците.Затова,ако се молиш на своите ангели или архангели(които са по-висшите същества от ангелите и са "приближени" до Бог) то същите ще ти помогнат.Според същата теория,когато човек влезе в хипофиза там той вижда тези същества като светлинки-като архагелите са ярко обагрени и с наситени цветове.А Създателя се описва като много силна светлина,но не всели има достъп до него.А теорията е подплатена с доста научни изследвания и много скоро ще бъдат измислени и уреди за отчитане на вибрациите в етера,надявам се.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Atlantis в 17-02-2016, 14:13:07
Чакайте сега... хем вярваме в Бог и Исус, хем за акаши, призраци и прераждания говорим...
Доколото знам едното (христоянството) не допуска другото, ама щом ви е по-удобно така - лошо няма :)Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 17-02-2016, 14:14:00
Чери,
и месото и млякото са дадени като храна.В Изход 20 глава мисля беше са описани кои животни са позволени и кои - не за храна на хората.Рибата също, тази, която има люспи е позволена.А млечните продукти не бива да се загряват - млякото да се пие сурово, сирене да се прави от сурово мляко.Навремето моята баба правеше такова, много вкусно сирене.Тези продукти са необходими в райони , където няма толкова зелени растения - в студеният климат, в пустините.А месото също е дадено, но от точно определени, чисти животни, тези, които се хранят с чиста храна.Наистина човек трябва да живее и да се храни простичко.Да не смесва много неща в едно ястие.Не трябва всяка храна да се отрича.Приета в умерено количество, по - рядко всяка храна от позволените такива не е вредна, стига човек да няма много тежко заболяване, придружено със силни болки.Даже си спомням навремето, даже и сега на село някои хора правят сирене от сурово козе мляко, пият козето мляко сурово.И са здрави.А козето мляко е много близко до майчиното.Навремето са отглеждали и биволици, които са давали много хубаво мляко.Но са го пиели сурово, моята баба така го пиеше.Не се и сещаше да го свари.
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 17-02-2016, 14:20:21
Атлантис,
така е.Християнството е много различно от индийските учения.Едното няма нищо общо с другото.Едното приема прераждането , другото - не.А православието приема най - вече промяна на самия себе си и помощ за осъзнаване на някой, който е изпаднал в тежък грях чрез силна и искренна молитва / от приятел, от майката /.Това са най - силните молитви.Такива молитви се четат от монасите в Атон.Това са молитви за мир по целия свят, за добро в света, за изцеление от болести.Във всеки манастир също се четат много и различни молитви за различни проблеми.А индийските учения проповядват нещо съвсем друго и никак не приемат Възкресението.
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 17-02-2016, 15:09:31
Чакайте сега... хем вярваме в Бог и Исус, хем за акаши, призраци и прераждания говорим...
Доколото знам едното (христоянството) не допуска другото, ама щом ви е по-удобно така - лошо няма :)


Да,не го допуска,защото "удобно" е премахнато от библията това,че преражданията съществуват.И защо?Защото е трябвало мастите да се държат в подчинение чрез страха има от ада и дявола,които всъщност за измислица на дуалния свят.Просто власт и контрол.Има теории,че Исус е знаел за прераждането и най-вероятно е помнел миналите си животи.Но библбията е преправена с цел да се облагодетелстват определени среди,както знаем. ;)


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 17-02-2016, 15:12:06
Атлантис,
така е.Християнството е много различно от индийските учения.Едното няма нищо общо с другото.Едното приема прераждането , другото - не.А православието приема най - вече промяна на самия себе си и помощ за осъзнаване на някой, който е изпаднал в тежък грях чрез силна и искренна молитва / от приятел, от майката /.Това са най - силните молитви.Такива молитви се четат от монасите в Атон.Това са молитви за мир по целия свят, за добро в света, за изцеление от болести.Във всеки манастир също се четат много и различни молитви за различни проблеми.А индийските учения проповядват нещо съвсем друго и никак не приемат Възкресението.
Поздрави !
Молитвите са информация,също като нашите мисли.А колкото до християнството-доста неща са преиначени.Истината е някъде по средата.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Atlantis в 17-02-2016, 15:16:40
Аха сега ми стана ясно - в религията всеки интерпретира нещата, на който както му е удобно :)
Стабилна работа ...


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 17-02-2016, 15:44:04
Аха сега ми стана ясно - в религията всеки интерпретира нещата, на който както му е удобно :)
Стабилна работа ...
Религиите са измислени за контрол над масите.Всеки е можел да ги манипулира,стига да е имал досег до тях.Затова сега се избиваме-заради исляма например и пр.,но всъщност Бог е един,а не както твърдят различните религии.Всичко е със замисъла за власт и контрол.Религията е догма,науката е догма,всичко,което те вкарва в една точно определена рамка е догма.........


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 17-02-2016, 15:44:29
Чери, Атлантис,
аз ако вярвах,че Библията е преправена никога нямаше да се излекувам.В книга Псалтир пише следното :    "Давайте оброци на Господа и Той ще изпълни всичките ви желания. " И аз дадох такъв оброк / обещание / пред една икона на Св.Богородица.И се излекувах, а вече и глас получих.За мен всичко това е вярно и не е преиначено, защото аз го изпитах на собствения си гръб.Излекувах се, за някои не беше истина това.Но днес вече много хора са убедени - пея в два хора, където хористите са общо около 80 - 90 човека и всички днес са свидетели какъв глас имах преди и какъв имам сега.Вече много хора се убедиха чрез мен какво е истина, какво е неистина.А Иисус е Бог, Възкръснал е, защо му е да се преражда, чист е от грехове.
Библията не е преправена , за такива Иисус казва : Който отнеме от словото или прибави Бог какво ще направи с него.Пише го накрая , там също пише : Аз Съм истината и животът и който вярва в мене и да умре ще оживее.Аз съм алфа и омега, началото и края.
Индийските учения са нещо съвсем друго - те не приемат чесъна и лука като храна, яйцата / защото са зародиши /, но млякото приемат.Има още куп неща, изчела съм куп книги по този въпрос, които обаче не ми помогнаха да се излекувам.
Моето изцеление за мен е гаранция за истината.Народната певица Валя Балканска е имала правнуче осмаче.И тя е дала обещание,че ако то оцелее / било е зле и са му давали няколко дни живот / тя ще закупи кувьоз за тяхната болница.И е пяла на концерти, събрала е парите и ги е дала за кувьоз.Вече два пъти по ТВ е говорила самата тя по този въпрос.Стига да вярва и даде обещание всеки човек може да промени живота си с Божията помощ.А гласът на В.Балканска полетя в космоса.Е, няма нищо случайно.Случайни случайности няма на този свят.
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Atlantis в 17-02-2016, 15:56:28
Елиа ти навсякъде разказваш как си била изцелена, какъв глас са ти дали, какви чудеса има в твоето семейство.
А какво казва твоята религия по върпоса с десетките изнасилвани невръстни деца всеки ден. Същите тези деца, които без да направят и един грях биват насилвани и след това умират от вътрешни разкъсвания и кръвоизливи. Интересно ми е как би се оправдало подобно нещо. Къде е небесната помощ, когато един мазен чичко се гаври сексуално с едно 7-8 годишно момиченце/момченце?
Интересно ми е просто !?

Знам, че темата с религията е много чувствителна и е по-добре да не се заяга, но чесно казано ми писна през 2 поста да чета за твоя уникален глас, "даден ти отгоре", и за всичките ти чудеса, когато в света около нас стават толкова грозни неща, но ние предпочитаме да не ги отразяваме, защото не са удобни.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 17-02-2016, 15:57:12
Чери,
ще ти отговоря и на въпроса за исляма.Преди второто пришествие светът ще бъде завладян от исляма.Масово и най - голямо гонение се очаква да има за всички християни.Турция ще се разцепи, кюрдите ще създадат своя държава.Но до края има още какво да стане.Трябва да дойде антихриста, да се възцари и да стане цар на целия свят.Да няма граници между държавите и един да управлява света.Има още доста пророчества да се изпълнят докато дойде краят.Русия ще остане най - силна до Второто пришествие държава.Тя и сега има много силни молитвеници за целия свят.Така,че всичко си има обяснението.Стига да се чете има обяснение всичко, което се случва.А ислямът също не приема Възкресението.
Но до края ще стане и следното - Иверската икона на Св.Богородица от Атон ще се издигне в огнен стълб до небето.Тя така е дошла на Света гора.А след това събитие Света гора ще потъне по Божия воля за да се запазят светините там.Има още доста неща, които трябва да се случат.И всичко е описано като пророчества.
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 17-02-2016, 16:05:24
Атлантис,
в света се случват трагедии всеки ден.Питах и аз навремето един много възрастен и почтен молитвеник , а той ми каза следното - Защото в света ходят грешници, а не праведници и в света властва Дяволът, а не Божият закон.Ако всички изпълняваха Божият закон и кражби нямаше да има.Не кради е една от заповедите.
А моето изцеление и глас за мен са важни.Защото можеше сега въобще да не мога да работя.И може би щях да си остана инвалид за цял живот.Затова съм много, много благодарна на Бога, за всичко .А виждам как всеки ден има хора с много тежки болести и се събират големи суми пари за да се лекуват по чужди държави и клиники.С природни и нетрадиционни методи.Но ако Бог не реши нищо не става.А той решава тогава, когато и ние правим нещо в негово име.
Трябва да се изстрада всичко това, да се премисли.Човек, който не е страдал от тежка болест нищо не знае.
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Atlantis в 17-02-2016, 16:18:00
Аз определено не смятам, че едно дете трябва да изстрадва каквото и да било, за да осмисли света около себе си...ако успее да оцелее след изстраданото изобщо.

Ти си била "спасена", не ме разбирай погрешно, радвам се за теб. Но пак питам директно- Кой "закрилник" би позволил да се гаврят и издевателстват над най-невинните и чистите му създания?!
След като в света властва Дявола, ти защо си получила този глас? Защо за едни има изцеление, а за други няма? Кой ги решава тези неща, че за едни ще има Бог, а за други Дявол? Какво очаква Бог, да бъде свършено от едно дете, за да го закриля и да не позволява то да бъде наранено, по-най долния и мръсен начин?


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 17-02-2016, 17:01:52
Това за мисълта и молитвата е абсолютно вярно защото всичко в нашия свят е...мисловност или когиталност.Т.е. мисълта ни вибрира с определена честота и с нейна помощ ни си задаваме някаква информация.Има един филм за теория на когиталността.Страшно интересен е:
https://www.youtube.com/watch?v=hVR8pJ-rYu4
Според други пък,извънземен свръхразвит разум е решил да се "ъпдейтва" на Земята и е създал Бог от своите гени.А той пък от своя страна се клонира(..."от светлината,произлязла сама от себе си"-Христос) и така от себе си създава всичко в природата.Има логика,защото всичко тук е доста сложно,за да е създадено само от себе си.....


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Тихия в 17-02-2016, 21:43:24
Сега остава да ми кажете, че Бог е създал животните за да може човекът да ги убива и изяжда.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 17-02-2016, 22:36:10
Сега остава да ми кажете, че Бог е създал животните за да може човекът да ги убива и изяжда.
Eeeee,нееееее.Те са вид,както и хората.
Ние просто си философстваме тук и развиваме едни недоказани тоерии.....


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: iskrena в 17-02-2016, 23:22:12

Да,не го допуска,защото "удобно" е премахнато от библията това,че преражданията съществуват.И защо?Защото е трябвало мастите да се държат в подчинение чрез страха има от ада и дявола,които всъщност за измислица на дуалния свят.Просто власт и контрол.Има теории,че Исус е знаел за прераждането и най-вероятно е помнел миналите си животи.Но библбията е преправена с цел да се облагодетелстват определени среди,както знаем. ;)

aз пък вярвам в Един Силен БОГ, дето Му е напълно по силите да опази Словото Си!
да, има разлики при преводите, но те не са фрапантни и основната смислова нишка е напълно запазена.
освен това, кое, по- точно, би "разкрепостило" масите, ако съществуваше прераждане??! Та, нали така се трупало уж лоша карма и би следвало човекът пак да не му харесва тази идея  :)

хаха, да, Исус определено е знаел за прераждането - каква глупост е   tooth
ясно се казва в библията, че човек умира и след това настава съд. Но тия, дето приемат лъжата за прераждането, всъщност са излъгани по същия начин, както беше излъгана Ева - " никак няма да умрете", подлъгвайки я да яде от плода на дървото за познаване на добро и зло.... т.е. - нищо ново под слънцето, все същият стар рефрен...

а това, че няма дявол  и негови слуги, демони всякакви други зли същества, също е дяволска измама!
на лукавия му е много удобно да се крие зад тази лъжа, така си действа супер необезпокояван!

но, я си представи за момент, че библията е права, все пак!
тогава???
тия, които вярват в прераждания и тем подобни източни гадости, ГУБЯТ ВСИЧКО!
губят завинаги връзката с Бога - Източника на всичко добро и остават вън от присъствието Му, вън от живота, светлината и доброто!
нещата, свързани с Божието слово - библията, трябва добре да се изпитат, защото това е въпрос на живот и смърт!
а не кой колко краставици и моркови ще изяде....
Исус никога не заповядвал хората да се вегетарианци! Нито е казвал да ядат лека храна!
позволени са всички храни, които Бог е създал и дал за употреба, има си ясни указания в библията.
в тоя смисъл боклуците на промишлеността не са Божие творение, а дело на човешка мъдрост в лаборатории и не са добри за употреба.
преди всичко Исус е дал пример как да се живее - живот в покорство на Бога!
акцентът никога не е бил върху храненето. Тогава, без друго, храната е била органична и полезна за здравето.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 18-02-2016, 09:15:45
Атлантис,
трябва да прочетеш някои пророчества и ще ти стане ясно всичко.Още по времето когато Иисус се е родил е започнало гонение - искали са да убият това дете - Иисус и първите мъченици за вярата са деца, избити защото цар Ирод е търсил да погуби Младенеца.Избил е 2000 деца до две години за да убие Иисус, докато неговите родители според пророчеството са избягали в Египет.Пак е имало жестоко страдание - избити са по коварен начин деца.Обаче след това е описано какво се е случило с този цар.Платил е жестока цена за всичко, което е направил.
Така ,че тези жестокости, които се вършат над невинни хора и деца от други хора - обладани от зли сили един ден Бог ще промисли какво да направи с тях.Но правда и правосъдие ще има.Ще възтържествува чистата съвест на хората, Божиите заповеди са правдата.Даже скоро четох,че Бог ще благослови такива хора, които се грижат за родителите си.Една от заповедите е такава да почитаме и уважаваме родителите.
А храните - дадени са от Бога.Чак при новото небе и новата земя мишка ще играе с котка, вълк и агне ще другаруват, котка и врабче ще са приятели, а не врагове.
В този смисъл - да, агнешкото, козето, телешкото месо са дадени като чиста храна.Свинското и заешкото като нечисти животни.Нечисти са и всички риби, които нямат люспи - голи са.Научно е доказано,че такива риби по - бързо натрупват отрови в тялото си.Това са обикновено дънни риби като калканът например.Обаче такива риби са и много вкусни .Гъбите също натрупват много токсини.Те не са фотосинтезиращи и натрупват много тежки метали в себе си, дори и да не са отровни.
Всички зеленини растения и семена са благословени от Бога също за храна на човека.Още в книга Битие се говори за това.Бог казва : Ще те заведа в страна , където тече мляко и мед.Те също са дадени от Бога като храни.Днес обаче и млякото и медът върло се отричат.Медът се отрича за хранене на деца и раково болни, млякото също - защото е пастьоризирано и варено.
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Atlantis в 18-02-2016, 09:54:28
Елиа, аз ти задавам конкретен въпрос, а ти ми говориш общи работи :)

Преди Исус е имало гонения, по негово време е имало, и след него ще има.
Но това не прави Ок факта, че на световно ниво ежедневно биват измъчвани, изнасилвани, малтретирани и пребивани деца. И аз питам Защо? Защо те не са защитени? Какво са направили за да страдат по този начин? Значи ти може да получиш "звезден" глас, за тебе има спасение. А за тях?
Ако те са първите мъченици на вярата, значи ли това, че ако я нямаше тази вяра те щяха да оцелеят? Значи ли това, че ако сега спрем да вярваме, ще спрат тези мъчения и тези жертви?

Ние си стоим тука и се успокояваме, че виждаш ли, някой ден лошоте щели да получат наказание!?
Много е лесно така, да си кажеш "Да това дете е било брутално измъчвано, ама ... един ден, някога си, някой ще накаже мъчителя му" и да си продължиш по пътя. А аз продължавам да питам Защо?

Няма човек, който да има отговор на всички въпроси. Но е въпрос на чест да го признае.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 18-02-2016, 10:01:17
Елиа, аз ти задавам конкретен въпрос, а ти ми говориш общи работи :)

Преди Исус е имало гонения, по негово време е имало, и след него ще има.
Но това не прави Ок факта, че на световно ниво ежедневно биват измъчвани, изнасилвани, малтретирани и пребивани деца. И аз питам Защо? Защо те не са защитени? Какво са направили за да страдат по този начин? Значи ти може да получиш "звезден" глас, за тебе има спасение. А за тях?

Ние си стоим тука и се успокояваме, че виждаш ли, някой ден лошоте щели да получат наказание!?
Много е лесно така, да си кажеш "Да това дете е било брутално измъчвано, ама ... един ден, някога си, някой ще накаже мъчителя му" и да си продължиш по пътя. А аз продължавам да питам Защо?

Няма човек, който да има отговор на всички въпроси. Но е въпрос на чест да го признае.
Атлантис, Християнството няма отговор на тези неща.
Единствено Източните религиозни учения дават донякъде отговор за страданието, като свързват всичко с причината и следствието, или така наречения Закон на Кармата.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Atlantis в 18-02-2016, 10:23:06
Миа, аз знам че няма отговор  :fluretaa:
Просто е редно това да се признае, а не само да се пънем тука ...


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Mia в 18-02-2016, 10:42:27
Миа, аз знам че няма отговор  :fluretaa:
Просто е редно това да се признае, а не само да се пънем тука ...
Не очаквай да го признаят.  :kisss:  :fluretaa:
 Техният единствено отговор за всичко, е първородният грях.  tooth
Но той не отговоря на въпроса, защо малки деца страдат, и защо ако всички сме грешни, не всички хора живеят еднакво щастливо или еднакво нещастно. Ако няма някаква по-дълбока причина, излиза, че Бог не е безпристрастен Съдия, защото не дава еднакъв живот на всички сови творения.  :surpris_25:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: cherry в 18-02-2016, 10:47:00
Искрена,крайна си.Казвам го с най-приятелско чувство.Просто обсъждаме теории.Никой не е сигурен какво точно се е случило.Според теория на когиталността:
https://www.youtube.com/watch?v=hVR8pJ-rYu4
(много интересен филм,с научни доказателства) Бог съществува,както съществуват ангелите,архангелите,както и лошите духчета или демони.Това са светлинни същества в ефира.Днешните деца-кристали даже ги виждат с помощта на третото си око.Напр, едно такова дете-Дария от Варна(може да се видят клипове в нета) казва,че съществуват и "лоши" духове,които тя нарича идващи от "Черната планета".Явно и света "там" е доста разнообразен. :Content_22:
А колкото да страданията или нашата съдба-всеки се движи по свой предначертан път.Просто е необходимо да получим цялото знание,защото тук ние имаме доста неща,които не знаем.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 18-02-2016, 11:12:13
Атлантис,
всяка религия или дадено учение трябва да бъде изучено в неговата дълбочина.Аз вече над 20 години съм проучила доста литература по въпроса за много от религиите и ученията.Иисус е бил разпънат на кръст, но неговите мъчители дали са получили някакво наказание.Същото е и за всички невинни хора и деца, които тук на земята са пострадали, а техните мъчители се разхождат на свобода.Но понякога Бог дава наказанието след смъртта на човека.Така е станало с цар Ирод.Той на земята е извършил куп безчинства.Това,че някой е направил друг човек или дете нещастен и се е  погаврил по най - долен начин не означава,че няма да си получи заслуженото.Такива хора един ден, рано или късно ще си получат заслуженото.Много случаи знам , при които хора, които са ограбили манастири си получават след време заслуженото.Така,че трябва да сме спокойни.Бог знае кога, как и по какъв начин да накаже всеки злосторник.
Това,че ние може и да не сме свидетели не означава,че доброто и правдата не възтържествуват.Те рано или късно възтържествуват, макар и след известно време.Няма ненаказан злосторник за злодействата, които е извършил .Ние днес сме свидетели на много безчинства и неправди.Но ще дойде време, всичко ще си дойде на мястото.Злите хора няма да наследят земята.Не случайно пише в Библията , че Бог ще изтрие всяка сълза.И тук на земята хората днес са потопени повече в страдание, отколкото в щастие.Обаче ще дойде ден, когато всичко ще си дойде на правилното място и правда и съд ще има за всеки.
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Atlantis в 18-02-2016, 11:21:20
Ясно, конкретен отговор няма да получа. :) Само общи приказки и хипотези за някъде, някога си, някой си, но кога, къде и как е неизвестно. Безсмилено е да се дискутира по-нататъка.
На мен това ми стига, да си направя изводите ...
Поздрави и от мен :)Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 18-02-2016, 11:27:57
Чери,
преди години всички в България са били православни .Изповядвали са Православната вяра.Даже наскоро четох,че до 1946г.мисля беше в България е бил законен само църковният брак.След това е въведен гражданският.Помня като малка как ,когато боледувахме баба ми ни даваше да пием светена вода.Не лекарства както сега е масово разпространено.В България тези учения навлязоха в последните години.Имало ги е, но по - слабо разпространени.И за жалост много хора са объркани - не знаят къде е истината, в какво да вярват, какво да правят когато са болни.А навремето знам,че в моето семейство никога баба ми и дядо ми не се съмняваха,че в Бибилията нещо е измислено или променено.Днес обаче много хора, непознаващи в дълбочина всяка вяра и учение се съмняват и са склонни да вярват на неща, които са по - скоро заблуда, отколкото истина.Помня, когато дядо веднъж ми каза : Ти сега не вярваш, но ще дойде време, когато ще повярваш.Страданието ще ти покаже правилният път и истината.Бях на 10 - 12 години и нищо не съм разбирала.Чак сега вече осъзнавам много неща.Но наистина чрез страданието човек осъзнава къде да търси истината.Макар,че днес и на мен много неща от вярата не ми са ясни и не разбирам.Не ми е дадено все още да разбера.
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 18-02-2016, 11:37:32
Атлантис,
ние сме земни и грешни хора.На нас не всичко е дадено да разберем.Бог ни е дал толкова, колкото с нашите сетива, мисли и разум можем да осмислим.Дал ни е и заповедите, които трябва да спазваме.А как и по какъв начин всичко и кога ще стане знае само Бог.Не случайно Иисус е възкресил и Лазар, той от 4 дни е бил в гроба и е възкръснал.Има още описани случаи на възкресение на хора.Но как става никой не знае.Ние като грешни хора сме все любопитни всичко да разберем, да знаем.Но не ни се дава всичко да разберем.Дава ни се толкова, колкото можем на този етап да разберем и да осмислим.А заповедите са ясни, точни и тях трябва да пазим.И аз ако ме питаш не знам как и по какъв начин си излекувах ръцете , как ей така гласът ми стана като на оперен певец.Но знам едно - обещах,че с гласа си ще възхваля Божието име ако се излекувам.
Поздрави !


Титла: ПРОЧЕТЕТЕ, ВАЖНО ! Какво се случва в Европа и какво ни чака и нас..
Публикувано от: бате Бино в 22-02-2016, 09:36:34
Записките на Галина са строго документални: На тях се позовават големите медии в Германия (ZDF, Fokus, Sueddeutsche Zeitung) и присъстват като цитати в изявления на официални лица.

Това е истинската хроника за края на Европа.


http://glasove.com/categories/na-fokus/news/hronika-za-gibelta-na-germaniya


Титла: Re:ПРОЧЕТЕТЕ, ВАЖНО ! Какво се случва в Европа и какво ни чака и нас..
Публикувано от: cherry в 22-02-2016, 10:59:01
Записките на Галина са строго документални: На тях се позовават големите медии в Германия (ZDF, Fokus, Sueddeutsche Zeitung) и присъстват като цитати в изявления на официални лица.

Това е истинската хроника за края на Европа.


http://glasove.com/categories/na-fokus/news/hronika-za-gibelta-na-germaniya
Файла не може да се отвори!!!


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 22-02-2016, 11:22:52
Бате Бино,
аз отворих този файл.Да, описаното е напълно реално и никак не бива да ни учудва.Това са събития пророкувани още преди много години.Фанатици ще унищожат Европа.Това са пророчествата и ще започне най - голямото гонение на християните по целият свят.Тогава към един вярващ човек ще се прикрепят по около 40 човека, за да се спасяват чрез неговите молитви и най - вече Иисусовата молитва, която днес държи света все още в мир.Тази молитва денонощно се казва от монасите в Атон и не само там за мир по целият свят.Но събитията са неизбежни.Те ще се случат.Пророкувани са.Второ пришествие вярваме или не ще има.Но има още доста неща от пророчествата, които трябва да се изпълнят.Но вече са започнали събитията в Сирия, които свидетелстват за избиването на християните.А Сирия е посочена като държава, от която ще започне всичко.И започне ли ние трябва много силно да се молим.Човечеството го чакат тежки изпитания и страдания.По този начин и много хора ще повярват, ще се спасят.Но трябва човек да изпадне в такива изпитания, така е пророкувано, че ще стане.Няма как всичко това да се избегне.Има пророчества и на Св.Серафим Саровски, и на цял куп още руски праведници, на гръцки монаси от Атон.Всичко ще се изпълни и тогава ще дойде краят.
Поздрави !


Титла: ПРОЧЕТЕТЕ, ВАЖНО ! Какво се случва в Европа и какво ни чака и нас..
Публикувано от: бате Бино в 22-02-2016, 12:20:05
ТУК ВСЕ ОЩЕ СЕ ОТВАРЯ :)

http://www.budnaera.com/201504f/1509280426.html

Даже има един допълнителен коментар най-долу , на студент от Германия.
за "диктатурата на толерантността"
( май почваме да схващаме, защо толкова се говори за толерантност напоследък ... )  ;)

Да, Ели. Натам отиват нещата  :-\  Дори и без да гледаш пророчествата , а само да анализиращ случващото се ,  посоката е ясна. Аз не се учудвам по принцип, но се учудвам, че това върви толкова бързо.

Преди 3 години, казах на една приятелка ( много интелигентна, с отворено "трето око" , свръхсетивни способности и т.н. )   , че се задава голяма война. Обаче , тя не следи обстановката ( истинската) и ми отговаря по следния начин  :
" Бате  Бино, войната е само в твоята глава и затова мислиш така.. "
Наскоро пак я попитах, дали все още продължава да смята  така..  tooth
Нямаше отговор  ..  :surpris_23:
( Но така е , твърде много книжки излязоха за "позитивното мислене"..тоест - за "розовите очила".. :)  )

Наскоро попаднах на мъдра мисъл. Написана била върху светещо табло за разчитане на рентгенови снимки:
" Гледат всички, но вижда този, който знае"     ;)

  Но това , естествено ,са маловажни работи. В момента текат важни предавания по телевизията - Х фактор, турски сериали, шоу програми..  На кого му пука  за  Европата ? :surpris_23:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 22-02-2016, 13:09:05
Бате Бино,
тези пророчества ще станат реалност.Да, тези неща , които стават в Европа умишлено се прикриват.Но нещата са ясни.Трябва да дойде война, тя ще отдели вярващите.Трябва да дойде Антихрист и да сложи знак на дясната ръка, не на дланта , а на палеца - указателньй палец или на челото.Ето ти едно от тези пророчества .То е на един грузински православен старец :
ПРЕПОДОБНОИСПОВЕДНИКА ГАВРИИЛА ХРИСТА РАДИ ЮРОДИВОГО


30. Когда вкушаешь пищу – помни о голодном, жаждущем и страждущем.
31. Если тебя оклеветали, на добро ответили злом, не держи зла. Прости и радуйся, потому что благодаря этому ты на несколько ступенек приблизился к Богу.
32. Продукты, на которых ставят число антихриста, не могут причинить нам вреда. Это еще не есть печать. Надо произнести молитву «Отче наш», перекрестить, окропить святой водой – и так освятится всякая пища.
33. В последнее время сторонники антихриста будут ходить в церковь, будут креститься и будут проповедовать евангельские заповеди. Но не верьте тем, у кого не будет добрых дел. Только по делам можно узнать настоящего христианина.
34. Место, где будут ставить печать антихриста — не ладонь, а указательный палец. Вводить ее будут с помощью компьютера под кожу, и ее не будет видно. Сначала – по желанию. А когда антихрист воцарится и станет властелином мира, будет принуждать всех принять эту печать. Тех, кто не примет – объявят предателями. Тогда надо будет уходить в лес по десять-пятнадцать человек вместе. По одному или по двое не спасетесь. Чтобы ни случилось, не теряйте надежду на Бога. Господь вразумит, как поступить. Кто будет крепок в вере – не почувствует ни голода, ни жажды, и стихийные бедствия его не коснутся.
35. У диавола есть 666 сетей. Во времена антихриста люди будут ждать спасения из космоса. Это и станет самой большой уловкой диавола: человечество будет просить помощи у инопланетян, не ведая, что они суть демоны.
36. Если украдешь, то нарушишь одну из десяти заповедей. Кто так поступит – антихриста и так примет. Верующий человек будет уповать на Бога. А Господь в последние времена такие чудеса сотворит для Своего народа, что одного листика хватит на целый месяц. Истинно верующий человек землю перекрестит, и она даст ему хлеб.
37. Без воли Божией демон не может даже крошки сдвинуть.
38. Человеку трудно проникнуть в Промысл Божий. Есть попущение, воля и Промысл Божий. Попущение – когда Бог дает человеку свободу. Человек тогда делает то, что пожелает. Когда действует воля Божия, человек делает то, что велит Бог. Воля Божия всегда приносит добро. Промысл Божий правит: то совершает попущение, то волю. Когда не можешь решить вопрос и не знаешь, что делать – доверься Промыслу Божию и не думай больше ни о чем.
39. Христианину не подобает ныть.
40. Смирение – неугасимая, угодная Богу свеча.
41. Милость — это золото, смирение – бриллиант.
42. Не принимай, как пожертвование «иудины деньги». Такие деньги обязательно вовлекут во грех, из которого не скоро выберешься.
43. Не зная духовного состояния ближнего, не давай ему советы. Твой совет может его погубить.
Тези думи са казани и не са измислени.Такива пластини на ръцете вече се поставят.Това е печата, за който се говори тук.Сега е все още доброволен този печат в Америка.Но ще стане и насилствен.Не можеш да купуваш, да продаваш или да правиш финансови операции без да имаш този печат.Печатът е в действие вече и скоро ще дойде и в Европа.
Но четем ли пророчествата, пазим ли заповедите, молим ли се с Иисусовата молитва нищо не бива да ни смущава.Господ ще ни посочи път как да действаме.
Поздрави !


Титла: Така започна ДЕМОКРАЦИЯТА..
Публикувано от: бате Бино в 13-07-2016, 20:42:18
https://sites.google.com/site/sajttnalubomircolakov/literaturni-opusi/demokratura-ili-diktatura-na-demokraciata/glava-10---vandea-1
Казват, че вълкът козината си менял, но нрава ..?


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Zloqd в 15-07-2016, 23:13:36
Износът на евроатлантически ценности към останалия "нецивилизован" свят е започнал доста по-рано.
В книгата "Кръстоносните походи през погледа на арабите" от Амин Маалуф (има я в спиралата) са описани пиршествата с труповете на убитите араби при първия кръстоносен поход обсадата на град Маара.
Следва обсадата не Йерусалим - три дни кръстоносците са гонели и съсичали по улиците жителите на града без оглед на вероизповедание.
Сто години по-късно Ричард лъвското сърце като превзел един град видял, че няма да може да използва заложниците като разменна монета да си върне кръста от Салахаддин, ги извел пред стените на града над 2000 души и ги избил...


Титла: К. Костадинов: Американците слагат ръка върху целия образователен процес у нас
Публикувано от: бате Бино в 11-09-2016, 19:38:59
http://www.budnaera.com/201603f/1603000843.html


Титла: Обама легализира сатанизма на държавно ниво.
Публикувано от: бате Бино в 24-09-2016, 09:35:12
Вече ще има факултативни занятия по сатанизъм във всички училища в страната.
http://www.budnaera.com/201603f/1603000986.html
Какво да се прави, нали е велика демокрация.. :surpris_23:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: iskrena в 24-09-2016, 12:52:34
ми, то и затова все повече ще се тресе земята и жителите й ще примират от страх..
снощи даже в София усетих труса, за Варна предполагам кво е било...


Титла: В Швеция изхвърлиха семейство за да настанят имигранти
Публикувано от: бате Бино в 29-09-2016, 10:00:23
http://nreporter.info/blog/2016/06/01/%D1%88%D0%B2%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0%B0/


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 29-09-2016, 12:13:47
Бате Бино,
въобще не ме учудва този факт.Нормално явление за днешните времена.Знам от колеги,че в Турция правят същото.Там настанявали на работа имигранти от Близкия изток, защото те били съгласни да работят и с по - ниски заплати от местните турци.Освен това ги настанявали в квартири с минимален наем.Целта - вземане на нископлатена работна ръка от Близкия изток за работа в Турция.А местните турци така били прогонвани хем от работа, хем от жилищата си.
Поздрави !


Титла: Уж било демокрация, а се критикуват референдумите..
Публикувано от: бате Бино в 02-10-2016, 09:16:48
Тук един ДеНиро преди време  говореше за някакви права в Западния свят..
Горкият, уж е умен, а още не е осъзнал, че "права" имаме само по маловажните въпроси.
По важните такива ( напр. емигрантският) се работи на съвсем друг принцип: "Ако ни трябва вашето мнение - ще ви го съобщим!"
http://pik.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%88%D1%83%D0%BB%D1%86-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%83%D0%BC%D0%B0-%D0%B2-%D1%83%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-news589358.html
 Значи какво излиза? Волята на народа не е важна,след като има вече взето решение!
 При това - от орган , който не е изборен!
( Да напомним , решенията в ЕС се взимат в Евр. Комисия , която не е избираем орган!
http://valentinfortunov.com/wordpress/%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80/   )
 
  
 


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Milla1 в 04-10-2016, 21:52:27
Що за тема?
Малко риванолиномарксискоенгелску с привкус на  умопомраченост.
Чолаков  май  е някакъв вамп. :Content_4 - emotloader:излязъл от нафталина ... :pensif_29:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 04-10-2016, 22:48:17
Темата е от година и половина , ти си първата , която негодуваш :)
А по другите теми във форума мнение имаш ли ? ( общо имаме 2995 теми )
И те ли са "умопомрачени" ?  :surpris_23:
Пусни нещо твое, което да не е. ( а пък ние после ще се изкажем на свой ред   ;))
( доста "ръбат" като за първи пост във форум.. Представям си какви ще са следващите  tooth tooth )


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Zloqd в 20-10-2016, 00:48:21
Изглежда, че има светлинка в тунела или поне един човек я вижда, но дали ще я стигнем зависи и от нас самите. Ето го интервюто с д-р Пламен Пасков http://bultimes.com/programa-predlozhenie-na-kandidat-prezidenta-publitsista-d-r-plamen-paskov/ (http://bultimes.com/programa-predlozhenie-na-kandidat-prezidenta-publitsista-d-r-plamen-paskov/)
Блогът в който е пуснато е една от малкото  медии, наричащи нещата с истинските им имена.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 20-10-2016, 12:24:36
Злоядев, тук няма интерес към подобни теми, но нищо не пречи ние с теб да си поразискваме :) , още повече , че напоследък никой нищо не поства :))
За голямо мое, твое , ( а и на други) съжаление, нещата стоят така:
за да има ПРОБИВ от определена личност , стока , или методика , е по-важно кой стои зад нея, и кой я лансира. Достойнствата на самата личност/стока са на заден план.. :-\

Причината е прозаична:Масата люде от край време  взема решенията емоционално, а не рационално.

Пасков вероятно е най-добрият ни кандидат. Но не е издигнат и подкрепен от голяма политическа сила. Като прибавим и че е неизвестен - това ще предопредели и броят на гласовете.. :-\  ( Да, и Петър Стоянов беше съвсем неизвестен, но беше предложен от подходяща партия и затова спечели. )

Наскоро ,съвсем случайно, надуших аромат на парфюм, който ме остави без дъх.. Естествено, поисках да го имам. Казаха ми кой е парфюмът - "Black tobacco" на фирмата "Womo". Цъкнах в нета - произвежда се от някаква "гаражна" фирма в Италия. Няма го в нито един европейски магазин или сайт!! Бре.
 Отивам при моят познат Тони, който вече 30 години продава парфюми във Варна. Казвам му: "Тони, има аромат, с който ще избиеш рибата! Не искаш ли да го внесеш?"  А той , като чу кой го произвежда, веднага ми отговаря: " Никаква риба няма да избия! Дори да е най-най-хубавият парфюм на света, не се ли предлага от известна компания или личност - НЕ СЕ ПРОДАВА ВЪОБЩЕ! Ще загубя."
Замислих се .. Навремето имах друг любим парфюм- "Ниагара". Също от малък производител. В заведения са идвали хора от съседни маси да ме питат с какво съм се пръскал ..:))  Та, "Ниагара" отдавна не се произвежда и в момента могат да се намерят само единични бройки в ибей, от колекционери, които го предлагат по 200-300 паунда.. А аз навремето го бях взел за 10 лв от един склад, намален поради липса на търсене!

За съжаление , това важи за всичко - за книги, за картини, за филми..
Ако на някое коте му отрежат ушите и за това съобщят в голяма медия няколко пъти - става световна драма!
Но когато в САЩ ликвидират 500 000 крави само за да се вдигне цената на млякото! , никой не се натъжава, защото за това е споменато с едно изречение в някой малък вестник..

Политиката не прави изключение. Американците също имаха своя Пасков, това беше Рон Пол! Но не го избраха,защото  не беше подкрепен от кого трябва  ;) (Вместо него избраха имбецила Буш ..официално признат за най-глупав и най-слаб президент..)
Сега имаха Сандърс, но и той отпадна по същите причини :(

Но има друго лошо.. Дори за голям лидер да успее да се промъкне честен и националноотговорен политик, той бива веднага свалян като неудобен. ( И естествено -дамгосан като "диктатор"  tooth ) Срещу ДеГол имаше около 15 опита за покушение, срещу Кастро - 650, срещу Кенеди - един. Квашневски и Йорг Хайдер "катастрофираха" , В латинска Америка 7 леви президента се "разболяха" от рак , а тези (като Дилма Русеф и Кристина Киршнер), които оцеляха, им беше спретнат пуч или преврат. Същата съдба сполетя и нашият  Жан Виденов, Виктор Янукович,Кадафи , Садам Хюсеин, Милошевич . Ахмадинеджад се размина на косъм..
 Сега на мерник са "диктаторите" Орбан, Путин, Лукашенко, Асад,  та дори и Ердоган.
Списъкът е дълъг. Някой ако иска , може да си припомни или да се запознае какво е било и назад в годините и какво се случва на "непослушните", има много информация на много места. напр.тук:
http://www.rus-obr.ru/ru-web/11788
И затова се чудя дали въобще има смисъл да  избираме някой , който после ще бъде свален от "отвън", ако вземе да бърка нотите. А за да не бъде свален, той ще бъде принуден да ги бърка. :)
        
 


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Vov в 03-11-2016, 17:35:56
Изобщо, демокрацията, народодържие, т.е. - народът, ние, гражданите - държи властта и взема най-важните решения (посредством избрани или на референдум)... от начало е измислена от много хитри, лукави хора. Демостен, мисля, беше най-известният й осъществител.
Те казват на народите, че народите държат властта, а народите си мислят, че това е вярно по линията на приемане на желаното за действително.
Всъщност, както Бино изброи, решенията по важните въпроси се вземат от хората, които могат да купят почти всичко. А политиците придават някаква замаскирана форма на тези решения, намират аргументи, "доказателства" и т.н. за пред недоинформираните граждани...
Единствен начин степента на експлоатация на тези граждани да бъде намалена, е те да излязат МАСОВО на улицата, да напишат какво точно искат и да не се прибират в къщи, т.е. -- да не спират протестите до решаване на нещата.
Има и примери, в които дори много продължителни протести (стачките на английските миньори през 80-те) са били неуспешни, защото миньорите не правят цялото общество. А цялото общество сме манипулируеми, лесно ни залъгват, настройват едни групи хора срещу други, използват огромен арсенал от лъжи, полулъжи, истини, недомлъвки, преувеличаване на заплахи, опасности и т.н и т.н., подходящо поднесени и успяващи да залъжат гражданите.
И не ги е страх от грехове, карми, болести, наказания, интересува ги само властта - неограничена, всеобхватна - над целия свят.


Титла: Как ни се отразяват т.н. "ценности" ..Издислав като диагноза
Публикувано от: бате Бино в 17-12-2016, 22:06:13
http://avtorski.pogled.info/article/80353/izdislav-kato-diagnoza


...Оповестено тези дни изследване на PISA показа, че 41,5% от българските ученици на 15-16 години са функционално неграмотни по четене. На практика това означава, че една солидна част от децата в гимназиалния курс на обучение у нас не са способни да осмислят това, което са прочели, и още повече - не са способни да го разберат. ..


..Интелигентността на нацията също пада драстично. Българите дълги години гордо заемаха челни места по този критерий, а сега в списъка от 113 страни по интелигентност ние сме едва на 47-мо място, далеч след Монголия, Молдова, Казахстан....

....Днес децата имат последно поколение смартфон, знаят как да стигнат до последно ниво на актуалната
към момента компютърна игра, но не знаят български. Имат Фейсбук и позират уверено за селфита, но не могат да напишат 3 смислени изречения. И всичко това се случва пред погледите на родителите. Знаят коя е Гери-Никол, Фики и Гала, но не знаят коя е Гала на Дали, не знаят кой е Иван Методиев, нито гениалният Станислав Стратиев. По-лошото е, че и родителите им не знаят, нито се интересуват. Колкото по-модерни играчките (колата, смартфонът, компютърът, дрехите, мезонетът), толкова по-голяма илюзията за просперитет, докато реално имаме все по-голямо затъпяване, невежество и неграмотност. Мнозина - и ученици и родители, дори денят на Независимостта на България не знаят какво значи и какво се празнува, нито кой е цар Борис III. Но пък знаят кой е Издислав, кои са участниците във ВИП Брадър и текстовете на песните на Галена. Черното е бяло, Христо Ботев е столичен квартал, а Патриарх Евтимий - булевард. Чалга­та - апо­ло­гет на кул­тур­ния ге­ний, тре­ва­та е си­ня, сек­сът е сто­ка, ко­ла­та - ви­зит­на кар­тич­ка. В тази кри­во­раз­б­ра­на еволюция Се­лин­джър би казал „Спе­те здра­ва­та, простаци!”...
Титла: Ценност ли е толерантността към нетолерантните?
Публикувано от: бате Бино в 18-12-2016, 09:41:57
Аз лично не мога да си обясня , защо ни учат ( дори  задължават)  да бъдем толерантни  към хора, за които е ясно, че не са и никога няма да бъдат толерантни към нас. Ще им дадем добър пример, ги променим може би 
?  :surpris_23:В Турция забраниха да се споменава Коледа в училище


http://pik.bg/%D0%B2-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0-%D0%B2-%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5-news615546.html


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: emo75 в 18-12-2016, 21:34:51
Не хамлетовски въпроси, а деца са нужни, Бате Бино :weight_lift:
Ако всеки патриот изпълни родолюбивото си дело и има минимум 2 българчета, това е достатъчно. Няма нужда от прокламации, идеологии и умозрения.
Уви, обаче, ние с теб, родолюбивите,  сме малцинство   :Confus_3:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Vov в 18-12-2016, 23:55:24
М-да, точно по този начин албанците в Косово станаха от 12% до към 80% от населението за има-няма 45-50 години. Докато сърбите там имаха по 1--2 деца, албанците - по 3 - 6. И сега вече, ако гледаме как трябва дда се казва земята там, кой трябва да я управлява, кой да я напуска и т.н..  няма значение интелигентността, нито дори образоваността.
Тази зависимост е отдавна известна на експертите - още "др." Т. Живков имаше написани и прилагани мощни усилия за увеличаване на раждаемостта, а то беше в края на 60те и началото на 70-те години на миналия век...


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 19-12-2016, 08:09:02
Вова, а още по-рано, преди около 200 г в Косово не е имало никакъв албанец! Там е била Сръбската Патриаршия. Не 12 % , ами дори 1% не  са били !  :pensif_29:


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 19-12-2016, 12:00:21
Бате Бино,
да бъдеш толерантен към различния от теб човек какво означава ? Какво значи толерантност ? Всичко това ако човек си зададе някои въпроси е една лъжа, измама .Това го каза скоро и нашият патриарх.Да сме толерантни, обаче към кого и към какво ? Толерантни към хомосексуалните, толерантни към различните ? Да, обаче нали хомосексуалните са осъдени от Бога, Содом и Гомор какви градове са били ? Днес Содом и Гомор са Ню йорк и Лос Анжелис.Така,че ако следваме Божият закон ние вместо да осъждаме греха като такъв сме толерантни към него.Значи Бог осъжда този грях , а ние видиш ли трябва да сме толерантни.Приемаме ГРЕХА КАТО НОРМА / нещо нормално /.Трябва да се молим за всички хора , не да сме толерантни, а да молим Господ да вразуми тези хора и те да се поправят.Ей това е истинската вяра.И всеки да изпълни Божията воля, не своята, не своите желания, а това , което Бог е определел за всеки човек.Това е истинското Православие.Да обърнеш греха с молитви към праведност.Да се промени човек, не да продължава да затъва в грехове.
Всичко това, залъгването на хората, принудата " ДА СА ТОЛЕРАНТНИ " ще доведе до Антихриста и всичко написано в Откровението .Всичко не е написано ей така случайно.Но трябва да внимаваме.
Поздрави !


Титла: Хроника за гибелта на Германия
Публикувано от: бате Бино в 28-12-2016, 00:08:48
http://www.budnaera.com/201504f/1509280426.html
Това ни чака и нас.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 28-12-2016, 10:46:52
Бате Бино,
да, за жалост всичко това е истина.Светът се тресе от неправди и беззаконие.Но..., всичко ще си дойде на мястото един ден.Трябва само да се молим и да имаме силна и крепка вяра.Ето тази статия е посочила някои събития, които предстои да се случат :


http://grigorsimov.blog.bg/politika/2016/12/22/vseobhvatno-videnie-na-napylno-neviarvashta-jena-ne-chela-ni.1498413
 
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 28-12-2016, 10:49:25
Бате Бино,
за жалост това е самата истина.Но трябва да имаме силна и крепка вяра.Всичко ще си дойде един ден на мястото.Ето тази статия показва някои събития, които предстои да се случат :
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2016/12/22/vseobhvatno-videnie-na-napylno-neviarvashta-jena-ne-chela-ni.1498413

Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Zloqd в 28-12-2016, 22:31:57
Бате Бино, още Чингис хан е разбрал, че исляма не е религия, а вид манталитет и е унищожил Хорезъмското султанство, защото ако не го беше направил пътя на коприната нямаше да функционира.
Негови наследници са продължили великото дело и са избивали мюсулмани в близкия изток по времето на кръстоносните походи, по-късно Тимур е нападнал османските орди и е отвел Баязид "Илдъръм " в златна клетка да го показва в азия.
Когато по-късно една част от ордата на монголите приема исляма те също се превръщат в разбойници и плячкаджии - Дмитрий Донской  разбива Мамай хан на Куликово поле за да спаси християнския свят.

Елиа, според моите тълкувания на откровението след падането на великия Вавилон (ИД) третата световна война ще бъде между католици и християни и ще завърши с разгром на католиците.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 29-12-2016, 08:30:33
Злояд,
предстои  избиване на християните от мюсюлманския свят,трета световна война и обединяване на всички религии.Когато всички религии се обединят ще започне идването и на Антихриста.Но Православието няма да желае обединяване на всички християни, защото Христос, а не някой друг е Глава на Православната църква.Тогава ще започне масовото и най - голямо гонение на православните християни и масовото им избиване.След третата световна война предстои слагането на печата на Антихриста.Той и сега се поставя, но сега е доброволно, а тогава ще стане задължително.След всички тези събития ще останат много малко хора на земята.Сам Господ ще запази хората с най - силна вяра за среща със Себе Си при Второто пришествие.Войната според пророчествата ще трае 7 години, а Антихриста ще властва 3 . 5 години.
Тези събития предстои да се сбъднат, но само Господ знае кога и как.Предсказано е унищожение на цяла Европа от фанатици вече в няколко пророчества.Русия ще има тежка и трудна съдба.Ще бъде избран православен цар от рода Романови, той ще бъде с крепка и много силна вяра и силна воля.Той ще победи Антихриста.Ще доведе цяла Русия до спасение .Това са пророчества , които трябва да се сбъднат.Пророкувано е потъване на Япония, Австралия, Нова Зеландия, Англия.
Поздрави !


Титла: В Чехия вече заработи център за борба с пропагандата в интернет
Публикувано от: бате Бино в 02-01-2017, 10:06:04
Следите ли събитията ?  ;)
Борба с пропагандата на чужди правителства? Нещо да ви напомня за един друг (уж вече) отминал период? :)
И по какви ли критерии ще се преценява кое е пропаганда и кое не ?
Демокрация? Свобода на словото?  Европейски ценности?
 tooth toothhttp://pik.bg/%D0%B2-%D1%87%D0%B5%D1%85%D0%B8%D1%8F-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82-news620143.html


Титла: Продължаваме ли, (въпреки трагичните резултати от това ), да обичаме ЕС?
Публикувано от: бате Бино в 11-01-2017, 09:32:48
Аз лично никога не съм имал очакванията , че ЕС  ще е добър за нас. (Имам предвид за народа, а не само за отделни негови представители.. ;) ) И затова въобще не съм изненадан от равносметката..
 Какъв е смисълът да бъда оптимист и да вярвам ( на ЕС ) ,  след като отдавна съм наясно с истинските цели на тази организация?  ;)
 "Колкото по-малко знаеш - толкова повече си принуден да вярваш! "  ;) ;)
  Затова не се уморявам да се боря срещу неслучайно  ;) натрапваният ни "позитивизъм на всяка цена" .
 Сега вече ясно ли е защо ни го натрапват?  ;)  И защо ще продължат да го правят..
 Отговорът не е приятен, но е следният: За да може "позитивно" да приемаме поражението!  ;)
 И  за да не осъзнаваме, че става дума именно за поражение. И за ограбване. Та нали сме "оптимисти"? "позитивисти"?  За какви поражения тогава става дума..?  :surpris_23: А след като не осъзнаваш нещо - ти не се бориш срещу него.  ;) ( точно както имунната система не разпознава рака и затова не се бори срещу него)
Именно това е и заветната им цел.  ;)

Равносметката в цифри и факти:  (И без емоции  ;) )
http://epicenter.bg/article/Prof--Ivan-Angelov--Istinata-za-polzata-ot-prisaedinyavaneto-ni-kam-Evropeyskiya-sayuz/117526/11/0
 Няма проблем, въпреки всичко, ще се оправим, нали сме оптимисти.. Но май май по-точно е - "ще ни оправят"  ;)
 А още по-точно: "да, определено, но в колянно-лакътна поза"    tooth


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Zloqd в 16-01-2017, 01:08:54
Европейщината е в действие вече и у нас.
Социални работници взеха трите деца на млада жена и ги дадоха на приемни семейства (едното ромско)
http://www.blitz.bg/obshtestvo/sotsialni-vzekha-trite-detsa-na-mlada-zhena-plashchat-1500-leva-na-romi-da-gi-gledat_news479830.html (http://www.blitz.bg/obshtestvo/sotsialni-vzekha-trite-detsa-na-mlada-zhena-plashchat-1500-leva-na-romi-da-gi-gledat_news479830.html)


Титла: Мъж влезе в затвора защото поставил вятърно генераторче в имота си.
Публикувано от: бате Бино в 18-01-2017, 13:10:02
А скоро ще усетим и "американщината" .. tooth  Тоест - нейната велика демокрация.  :pensif_29:
Тук се разказва за неволите на Джей Нигърд от Минесота, който решил да си монтира еднометров вятърен генератор в собственият си двор. Аргументът на съда бил - " притеснява съседите"  tooth tooth
http://www.organicandhealthy.org/2016/11/ridiculous-this-minnesota-man-gets-six.html


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"- каква точно е целта им?
Публикувано от: бате Бино в 20-01-2017, 10:04:57
"На нациите се предлагат „свобода“, „демокрация“ и доброволно робство в замяна на тяхната независимост и ресурси!"
КАК се случва това? Ако на някого му е интересно ,това е
един силен пасаж от книгата на Деян Лучич, "сръбският Ноам Чомски"
http://www.budnaera.com/201404/14150040.htmlТитла: Нашите съюзници. Гордеем се с тях.
Публикувано от: бате Бино в 25-01-2017, 06:15:28
http://www.lentata.com/page_9187.html
Това са хората, които ние подкрепяме и за които изнасяме оръжие. Това са НАШИТЕ СЪЮЗНИЦИ.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 31-01-2017, 23:56:05
Собствениците на една християнска книжарница в град Ноксвил, щата Тенеси, били смаяни, когато вестник Нюз Сентинел отказал да публикува рекламната им обява, защото съдържала една обидна дума, а именно –  "християнски"
http://www.foxnews.com/opinion/2016/07/29/newspaper-rejects-ad-over-word-christian.htmlТитла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: iskrena в 05-02-2017, 00:11:57
https://www.youtube.com/watch?v=boEMxqRhazU


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: iskrena в 05-02-2017, 00:13:19
https://www.youtube.com/watch?v=dgdwiViAw3w


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: iskrena в 05-02-2017, 00:14:45
https://www.youtube.com/watch?v=u4wZu6zWSrs


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: iskrena в 05-02-2017, 00:15:54
https://www.youtube.com/watch?v=pGl8I3l-5ac


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: бате Бино в 29-03-2017, 18:28:13
Една хубава статия за европейските ценности . И най-вече - за кого точно са ценности  tooth
http://skandalno.net/%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b5%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%81%d1%8a%d1%8e%d0%b7-%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%b8-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3-175748/comment-page-1/#comment-84735


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: ogrizko в 01-04-2017, 10:51:03
Ами ще чакате тогава да направя една партия и да се кандидатирам за министър председател, за да се промени нещо в държавата. И без това след последните избори супер много се надъхах понеже тотално ме дразнят и не мога да гледам всички политици дето само се сменят едни с други и гледаме едно и също постоянно. Имам прекалено много и различни идеи, които би трябвало реално да променят нещата. Обаче ми трябват поне 51%, защото никой здравомислещ от реалните политици няма да подкрепи и една от реформите дето ще искам да въведа, за да спре корупцията на абсолютно всички нива и да има реално наказание за всички тарикати. Дори народопсихологията съм си поставил за цел да променя. Нещата са много и фрапиращи ...ама според мен ако искаме нещо да се промени трябва да се действа с голям размах. Твърд противник съм на статуквото каквото е към момента. Дори имам идея как да се популяризирам в някаква степен ..лошото е, че нещата не зависят от мен само, така че ще видим. И ми писна вече с тия европейски ценности и кражби.....


Титла: Германия започна конфискация на частна собственост, която да даде на "бежанците"
Публикувано от: бате Бино в 26-05-2017, 08:19:34
http://www.budnaera.com/201702f/17020513.htmlТитла: Зловещ „Подарък“ от Брюксел!
Публикувано от: бате Бино в 08-06-2017, 10:19:21
http://www.budnaera.com/201702f/17020798.htmlЕврокомисарят Димитрис Аврамопулос, на семинар в Брюксел заяви, че страните, които не спазват установените от Европейската комисия и Дъблинския регламент квоти за прием на бежанци, ще бъдат наказвани.

В тази връзка ще припомним само някои от „основните“ изисквания на така наречения Дъблински регламент.

А те са, че мигрантът трябва да бъде приет ЗАДЪЛЖИТЕЛНО от държавата, в която е отишъл. На него трябва да се предостави международна закрила. Държавата приемник е принудена да му плаща издръжка и здравна помощ, докато си намери работа. Той трябва да получи и ефективна ПРАВНА ЗАЩИТА. Дъблинският регламент постановява още, че постепенно трябва да се създава пространство без вътрешни граници, в което свободното придвижване на мигрантите да бъде гарантирано.

С други думи „изискванията“ на ЕК и Дъблин правят от мигрантите едва ли не кралски особи, които могат да вършеят из целия Евросъюз в зависимост от прищевките си, а държавите са длъжни да се грижат за техния „комфорт“.

И още. За всички „услуги“, които държавите са задължени да предоставят на ислямистите, като международна закрила, битова издръжка, здравна помощ, правна закрила, свободно движение из държавите, всеки обикновен член на ЕС, който не е мигрант, трябва да плаща от джоба си. Мигриращите ислямисти, обаче, получават това наготово, а държавите приемници плащат от своите бюджети.

Нещо повече. Няма абсолютно никакъв механизъм, който да определя дали мигранта е икономически бежанец или се спасява от зоната на някакъв военен конфликт. Между другото в 99% от случаите мигриращите джихадисти нямат никакви документи за самоличност.

На практика се оказва, че ислямските мигранти не само представляват ОПАСНОСТ за сигурността на хората в страните приемнички. Те не само бият, изнасилват и убиват беззащитните местни жители. Не само извършват кървави терористични актове. Те са и огромно финансово бреме за всяка държава. Един вид храненици, които трябва да обслужваш като ВИП-персони.

Ето защо, ние от екипа на Skandalno.net, питаме: Кой в ЕС има такива изключителни права? Кой може да яде и да пие, без да плаща? Кой може да се ползва от цялата държавна социална система безплатно? И защо се прави всичко това? За да се превърне християнска Европа в ислямски халифат?!

Питаме, но отговор от „компетентните“ институции няма да получим. Затова се обръщаме към гражданите на България.

Разбрахте ли сега защо Унгария отказа да приема мигранти? Виктор Орбан твърди, че нито така наречената „европейска“ комисия, нито „европейския“ парламент имат някакво право да нареждат на суверенните държави кого да приемат и кого – не. С кого да търгуват и с кого – не. Как да осигуряват своята национална сигурност и т.н. Между другото Полша, Чехия и Словакия също отказаха да приемат мигриращите ислямисти.

Значи в Унгария, Полша, Чехия и Словакия, които са обединени в тъй наречената Вишеградска четворка, на власт са политици, които имат сили и смелост да отстояват суверенитета и националната сигурност на своите държави. Както и правото да определят посоката на развитие на своите икономика и политика.

Докато в България е точно обратното. Нашите политици, начело с Борисов, до един и при всеки повод каканижат, как в страната ни трябвало да дойдат ЕС и НАТО, които да ни спасяват например от тероризма или от „руската агресия“.

Господа пишман политици, ако не сте забелязали, ЕС и НАТО отдавна са в България. И колкото по-дълго стоят в страната ни, толкова по-лошо става положението на обикновените хора. Затова гражданите искат да се оттърват от тези „съюзи“ и „алианси“, които само заробват и убиват народа и родината ни.

Сега на Брюксел му е скимнало да маха от Италия и Гърция 160 000 мигранти. И да ги разпределя по другите държави. Защото чиновниците от Брюксел се държат като господари на всички страни от техния ЕС. И защото Италия и Гърция са стари страни-членки. Затова ЕС-овската „справедливост“ изисква техните интереси да са по-напред от интересите на другите държави. Толкова за „справедливостта“ и „почтеността“ на „господарите“ от Брюксел.

Познайте от първия път, обаче, кои държави ще бъдат задължени да приемат повече джихадисти! Ами много просто. Такива държави като България, в които всички политици и държавници са безгръбначни мекотели и единствената дума, която знаят на английски е „Йес“.

Но въпреки всички беди, които се стоварват върху главите ни – ИМА ИЗХОД.

Защото Брюкселските чиновници ще ни бъдат „господари“ дотогава, докато ги търпим. Докато изритаме коварния Запад и неговите български слуги далеч зад границите на България. И влезем в Евразийския съюз.

Защото това е спасението. За нашите деца. И за нашата мила родина.

Автор Иво Македонски Skandalno.netТитла: Нали чухте вече ? Узакониха брак между трима мъже
Публикувано от: бате Бино в 21-06-2017, 16:20:19
https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/za-pyrvi-pyt-brak-mezhdu-trima-myzhe-video-6070578#comments
След като може трима, значи скоро ще може  и петима , и осмина..  :surpris_23:
Е, не може да се отрече, става все по-забавно   tooth


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 22-06-2017, 13:45:00
Бате Бино,
до края на съществуването на човечеството много хора ще се опитват да изменят Божия закон, който е даден от Святия дух.Този закон обаче никой няма да може да промени, той е вечен.Бракът е тайнство, даден е от Бога между мъж и жена и този именно закон никой не може да промени.Но е казано,че ще се опитват да изменят както това тайнство така и другите тайнства - Маслосвет, Причастие, Кръщение.Така,че не се учудвам никак, просто ще се случват такива неща за да може да се отдели " Житото от плявата ".
Поздрави !


Титла: Много поучително!
Публикувано от: бате Бино в 04-08-2017, 12:38:58
https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/bylgarin-holandiia-ne-mi-vryshta-sina-pri-gej-dvojka-e-6072266
 
Според ЕС, детето е по-добре да живее в приемно гей-семейство, отколкото с биологичния си родител!

"По делата им ще ги познаете.. "  ;)
 


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 04-08-2017, 13:20:15
Бате Бино,
скоро гледах филм за гей - браковете в САЩ.Те са почти равни по численост с хетеросексуалните бракове./ 50 : 50 /.Целта е да се осиновяват деца от гей двойки и тези деца да се обучават като бъдещи създатели на такива бракове.Всичко е с цел да се промени Законът Божий даден от Святия дух.Но до Второто пришествие този закон никой земен човек няма да може да промени.Така,че всичко се прави с определена цел.Тази тенденция за осиновяване на деца от гей - двойки ще завладее и цяла Европа.
Поздрави !


Титла: Всечки деца- травестити! ( Важна евроатлантическа ценност )
Публикувано от: бате Бино в 05-08-2017, 10:39:17
„Кой иска да стане травестит, като порасте?“
Всички деца  вдигат ръце.
http://www.budnaera.com/201703f/17030743.html
https://www.youtube.com/watch?v=YOFkVZQ8etE


Титла: Попаднах на силна статия
Публикувано от: бате Бино в 23-08-2017, 11:32:55
http://www.lentata.com/page_9743.html


Титла: Учител каза "Браво,момичета" , заради което беше уволнен
Публикувано от: бате Бино в 19-01-2018, 15:47:54
http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2017/12/02/uvolniha-uchitel-po-matematika-narekyl-quot-momicheta-quot-m.1580776

Нещата май са сериозни..  ???


Титла: Защо в САЩ няма никой по улиците?
Публикувано от: бате Бино в 22-02-2019, 09:50:38
Бях не много , но , да кажем - малко изненадан да науча нещо , което за мнозина явно е отдавна известно. Макар и непонятно. ( Но те не се предават, опитват се да си го обяснят )
В Ютуб има доста клипове , в които авторите им си задават същият въпрос- "Защо по улиците е пусто?"
В малките градове на любимата нам братска  задокеанска страна  не е прието да се разхождаш по улицата!
Ако все пак дръзнеш, задължително идва патрул и започва да те разпитва - какъв си , с каква цел се разхождаш..  С една дума - подозрителен си. Вероятно , за да нямат поводи за такива  дрюжелюбни разговори с полицията, хората не излизат по улиците и по парковете.
Вижте сами:
https://www.youtube.com/watch?v=zgUplo3fmq8
https://www.youtube.com/watch?v=kykNSfoA6wA
(Авторът от първият клип  разказва как слязъл да се поразходи , седнал на пейка пред някакво езерце и веднага   при него спира и патрул.)

Възможно е обаче  рисковете от разходката да са много по-големи!
На това видео е заснето как разхождащ се по улиците възрастен индиец е спрян от полицаи. След кратък разпит  е проснат на земята, като при процедурата му чупят врата и той после не може да се изправи.
На следващото видео случаят  е коментиран по телевизията, има кадри и с индиеца , прикован на легло в болницата. Оказало се , че човекът е пристигнал преди седмица от Индия за да помага на свой роднина. Не е знаел английски.

https://www.youtube.com/watch?v=GmhJjKia2TY
https://www.youtube.com/watch?v=3YL1ATsi3M8

 Явно наистина понятията "свобода и демокрация" изискват допълнително уточняване.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 22-02-2019, 12:58:27
Бате Бино,
да, това е вярно,че в САЩ по улиците няма хора.Не излизат по улиците да се разхождат и повечето хора ходят не пеш, а винаги с коли.Така съм чувала от мои познати, които живеят или са живели преди време там.Така,че много неща, които ние тук си представяме във фантазиите си за една държава не са пълната истина.Имам позната, която ми беше разказвала навремето как в стаята, в която е и живее чува през стените говора на съседно семейство.Беше ми казала,че там къщите са изградени от някакви панели и не са стабилни както тук и когато се говори всичко се чува.Така,че никак не се учудвам и за хората по улиците.Явно навсякъде е толкова различно.Макар,че нашите пенсионери си представят " Цветя и рози " по чужбина и даже казват,че ако са млади ще напуснат България.Но който не е опитал няма и представа с какво може да се сблъска и какво може да преживее.А светите отци съветват който където е роден там да живее, да си стои в родината каквото и да се случва.Даже бях чела,че колкото по - дълго живееш на едно място толкова е по - добре.
Поздрави !


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: lin в 23-02-2019, 10:38:14
Много интересен разговор сте подхванали тук. Когато днес надникнах в този форум очаквах да прочета нещо любопитно и не се излъгах. Ще се включа от мястото на "събитието". Първо мнооого зависи за коя част на тази огромна страна та да започнем с размерите, които са в различни климатични пояси. Та представете си при висока температура над 40 градуса Целзиѝ,  съчетана с много висока влажност 80 процента, колко приятно е да се разхождаш навън. Второ разстояниятя са огромни, да точно така правилно сте прочели големи разстояния, за да отидеш до наѝ -близкият  храпителен магазин трябва да пътуваш километри, което е невъзможно пеша , трябва ти кола, или както баща ми казваше баща ми " ако нямяш кола ще умреш от глад". Това, че хората не ходят пеша повече е характерно за средните щати, там хората като процент са затлъстели, което е ужасно. По краѝбрежието е много различно, хората си ходят по улиците, всичко е много оживено и космополитно, населението е събрано от цял свят. Голяма е разликата в навиците и начина на живот в различнити щати, и няма как да не е голяма,страна с шест часови пояса.
А що се отнася до живеене на различно от родното място, то това е съвсем нормално, още великият Алеко Константинов е обикалял света и си е мечтаел да продължава да обикаля( виж. пътеписите ). Много личности, които са оставили диря в литературата, изкуството, архитектурата и т.н. са пътували и изживели част от живота си на различни места, нормално, съдба.


Титла: Re:Евроатлантически "ценности"
Публикувано от: Elia в 07-03-2019, 14:52:46
Лин,
Светите отци съветват да се живее в родното място и не само това - да се храним с храната, произведена в родното място.А билките също са лековити за нас там, където сме родени.И това не е случайно.Бог така го е създал за нас.Четох,че руската лечителка Елена Зайцева е препоръчвала билки , растящи в собствения двор.Бог казва тя за хората е дал билки.Който боледува от някаква болест да се огледа в двора кои билки растат.Бог му е пратил това, което му трябва.
В днешния свят обаче нещата стоят по друг начин.Хората много пътуват, живеят тук или там и всичко купуват от търговската мрежа донесено от другия край на света.Не се замислят за Божиите закони дадени от Св.Дух.Ако се замисляха щяха да желаят да си имат собствено производство храна и билки.Напротив - хората се научиха всичко да купуват, а не да произвеждат.
Преди време и аз се огледах в нашия двор на село и видях в далечината жълт кантарион - това е билката за моята язва си казах.Бог ми я е пратил наготово.Аз само трябва да я набера, изсуша и ползвам.Бог се грижи за нас друг е въпроса,че ние със собственото си мислене и начин на живот много неща променяме.А това мисля,че не е полезно за нас.Против съм да се внася храна от другия край на света, не е нужно, нито необходимо.Трябва да се стимулира собственото производство и ние тук в България да се приучаваме към собствено отгледана храна - билки, зеленчуци , плодове.Това е и полезно за човека когато разбираш,че ядеш нещо произведено със собствен труд.
Да, хората на изкуството са имали друг начин на живот.Това е било наложително.Но много от тях са затъвали в тежки грехове.Така,че едното е за сметка на другото.
Поздрави !