Форум Земя назаем

Суровоядство => Здравословно хранене => Темата е започната от: Аея в 14-02-2015, 18:00:20

Титла: Пречистване и кърмене
Публикувано от: Аея в 14-02-2015, 18:00:20
Здравейте,
Мисля, че тук е правилното място за попитам за мнението ви - има ли как да се пречиства организмът без това да влияе на кърменето? Изчистване от токсини и шлаки..
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: бате Бино в 14-02-2015, 18:57:23
И други са питали ,  Аея, но мнението на натуропатите , както и мненията , които съфорумци са давали на такива питания са - по-добре изчакай.  Прочистванията , които наистина вършат работа! , са в различна степен стресови за организма, а знаеш , и най-малкият стрес може да доведе до спиране на млякото. Иначе "прочистване" с хапченца от 2,70 лв по д-р Тошков винаги можеш да си правиш, но не случайно съм го сложил в кавички  tooth
Еталонният вариант е да се попрочисти жената преди раждането , но след като вече е пропуснато , остава да се поизчака малко.
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: ДарбиМак в 18-02-2015, 16:05:59
Аея, докато кърмиш не трябва да правиш тежки детокс режими. Можеш да приемаш сутрин на гладно топла вода с прясно изцеден лимонов сок. Това е класическо и много полезно.
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: Iggiberry в 23-03-2015, 01:24:26
Бате Бино, храненето не влияе особено върху количеството на кърмата. Спирането на храненето изобщо не спира кърмата, стига да се пие достатъчно вода. Това от опит с дългогодишно кърмене. Обаче не може да се каже същото за качеството й. Кърмата си е кърма и тя се определя от нуждите на бебето, а не от възможностите на майчиния организъм. Всички сме виждали изпостеляли котки, на които им стърчат ребрата, но котенцата им ги цедят. Просто в един момент майката може да страда от някои липси, но кърмата ще си е все така хранителна.
Всъщност и мен ме вълнува този въпрос, защото навсякъде срещам повърхностно инфо, че токсините при прочистване се отделят в кърмата и толкоз. Кога се отделят, как, точно при какво прочистване? Това ме притеснява мен - дали няма да отровя бебето. Но знаейки колко перфектно майката природа е решила този механизъм, дори и това не ми се вярва. Все пак много жени по време на глад в историята са кърмили децата си.
Конкретно - след тежка операция и множество упойки и антибиотици при раждането не се чувствам добре. Въпреки перфектната бременност без никакви оплаквания, сега всички болежки от преди години преди да започна с гладуванията се завърнаха, като най-много ме мъчи болката и сковаността в кръста, гърба и ставите. Първото си дете кърмих 3 години и сега се надявам пак да е така, но ми се иска да се прочистя по-скоро.
Още се кумя, но ще започна скоро с по един ден на вода и ще пиша пак. Бебето ми е на два месеца и е само,на кърма.
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: бате Бино в 23-03-2015, 10:57:08
Пиши, душко, споделяй. На много въпроси няма конкретен ,а и еднозначен отговор :) Безброй въздействия са още неизследвани. А пък дори и да са , първо трябва да разберем кой е платил изследването .. tooth Защото дори науката вече не е това , което беше.. Според  поръчковите "научни" изследвания, нито ГМО-то е вредно, нито аспартама, нито облъчването от антените.., затова пък  бадемите са вредни ( имали салмонела) , натуралните семена за посев са вредни ( затова трябва да се мине на специални, "сертифицирани" ) , билките са вредни и опасни..  tooth
Всяка нова информация трябва да се преценява не според принципа за "позитивното мислене" , а според принципът още от древен Рим - "Кому е изгодно?"  ;)
  Никой от имащите се за умни и мъдри  симпатизанти на "позитивното мислене" ,не се поинтересуваха КОЙ финансира  тези филмчета .. tooth
 Точно както и рибата не се интересува  кой е сложил червейчето на кукичката  tooth tooth  
  
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: Iggiberry в 20-02-2016, 21:10:55
Да споделя тогава - 4-ти ден на вода, гърдите си ги усещам по-празни от обикновено, но бебунко си суче и си гълта все така доволно, та поне количеството си е ок.
Продължавам с предположенията, че и качеството е добро, защото моето бебе е много капризно и при промяна във вкуса щеше да отреагира.
Все пак изчаках да стане на годинка и суче по-малко от преди.
Не съм решила колко дни ще изкарам, ще видя как ще се чувствам...
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: Рекс в 21-02-2016, 00:41:58
Моля бате Бино или други заинтересовани да потърсят и споделят инфо от света, как се пречистват другите мами. Ще бъдем много благодарни..
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: бате Бино в 21-02-2016, 09:03:10
Ами и аз моля Рекс и другите заинтересовани да направят проучване и да дадат на бате Бино да научи наготово как се пречистват мамите и татковците .  Той също ще бъде много благодарен .  :-*   :flowers2:
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: Рекс в 21-02-2016, 10:13:24
Бате Бино, много от нас вярват в теб и благодарят за безкрайната ти отдаденост към форума. Но не всички знаем чужди езици, както и къде да търсим. Имах предвид да подхвърлиш някой линк към руски форум, където са дискутирани нещата. При това най-любезно те помолих. Ако имам какво да споделя, с радост ще го направя.
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: бате Бино в 21-02-2016, 11:49:07
Да бе, разбирам, Рекс, аз само се шегувам чистосърдечно. И също любезно :)
Когато имам готово проучване ,аз така и така веднага го споделям. ( дори не е и за "едната добра дума", просто на мен някак си ми е приятно )  Но сега тепърва да почвам ново .. :)

Но важно е друго!  Такова проучване не се налага!  :whistling2 - emotloader:  
Ние тук и без проучване сме запознати и сме дискутирали  какви са заръките на натуропатията по въпроса за прочистването на майките.
Такова прочистване се прави още преди зачатието!
За да се осигури не сама здрава мама, но и здраво бебе!
 А ако това по някаква причина е пропуснато, тогава остават омекотените форми на гладуване , които са известни. ( за мен лично , най добрата "омекотена" е по методиката на Марва Оганян- билкови чайчета с мед. ) И то - по самочувствие, защото една мама е много ангажирана постоянно и й трябва  енергия! Стресове тя и без това ще има, та едва ли й трябват допълнителни..  tooth

А пък ако няма да се гладува, ОГРОМНА полза ще донесе дори само едно подобрено хранене ( достатъчно вода, ядене 3 пъти дневно, без междинни похапвания, вечер след 6 не се яде, бавно дъвчене, минимален брой храни на едно сядане, разделно, без течности по време и 2ч. след ядене! без тестени, без сладкиши..и т.н ) Такова хранене ще разтовари и ще  освободи достатъчно енергия на организма за самопочистване. Освен това ще пооправи и храносмилателните проблеми, които е нормално да възникнат при бременните в резултат от притискането на диафрагмата .    
( така се принудих по неволя да се храня и аз и виждам колко са били прави всички, които са ме съветвали за това още от дете.  Но понеже нали като млади сме курназ и мислим, че ще бъдем все тъй млади и здрави до 100 , затова  и после си патим я  tooth )

Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: Рекс в 21-02-2016, 20:53:27
Това вече е друго, благодаря. Мога да споделя как започна моята бременност. От втория месец организмът ми отказа да приема храна, дори вода. Повръщах денонощно 4 месеца. За 7 дни свалих 10кг. Нямах сили да стана, две седмици не можех да остана права, за да се изкъпя. Ввичко и всички ми меришеха ужасно, най-вече мъжът ми и горската почва, като гората я обожавам. Бях толкова зле, почувствах че животът си отива и казах на Бога или да ме взима, или стига толкоз. И почна да ми просветва. Почнах да пийвам вода и да не повръщам половината от изяденото. Организмът сам бе решил да се прочисти. В края на бременността изглеждах чудесно. Раждането беше кошмарно. Детето ми първите месеци бе много криво и ревливо. Като се прибрахме бабите почнаха да ме гощават с какво ли не. И постепенно ми нарушиха хармонията. И сега имам крещяща нужда от разтоварване. Затова питах дали детето ще поеме чрез кърмата освобождаващите се тежести. Явно олекотените форми не биха го натоварили повече, отколкото безразсъдно всепоглъщане.
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: Iggiberry в 21-02-2016, 22:10:22
Ха-ха, Рекс, разсмя ме - "безразсъдно всепоглъщане". :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
Аз пък бях съвсем различна - гладувах и се пречиствах преди да забременя и бременността ми беше песен - нито един ден гадене, нито една киселина или ненавременна контракция, даже ходех на народни танци до 7-мия месец. Обаче на мен раждането ми развали хармонията (писала съм в дневника си за това) - и физическата и душвната и една година се мотах между лека депресия, "безразсъдно вспоглъщане", две деца и домакинство и спорт от време на време. В деветия месец бях по-слаба от сега.
Сега вече ходя и на работа и няма накъде, защото, ако не се взема в ръце, не мога да се справям с живота си - липсва ми енергия, изтръпват ми ръцете, а най-лошото е, че съм емоционално нестабилна.
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: бате Бино в 21-02-2016, 23:40:26
Да, наистина , при теб не е било леко, Рекс.  Имало е явно какво да се чисти  :-\ Колко мъдра е природата - щеш не щеш, тя прави така новият човек да бъде в чиста среда 9 месеца.

(И колко скъпо платиха десетките хиляди нещастни жени , които решиха да тръгнат срещу природата и през 60 те години се довериха на фармацевтите , които ги убеждаваха, че с клинично тестваното! лекарство Талидомид  няма да имат дискомфорт от бременносттта. Родиха се хиляди деца с ужасяващи деформации. Природата наказва безпощадно когато се опитаме да я избудалкаме. )  
Ние тук преди време надълго и нашироко коментирахме какво поема кърмата като отпаден продукт и като лекарства,  но не знам къде е темата.
За мен, ти си права - един омекотен режим в никакъв случай не би бил  по-зле от якото мамбане  :essen:
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: kiti13 в 22-02-2016, 17:11:12
Тъкмо такава тема си мислех да повдигна тия дни и сега виждам, че тя вече съществува :-)
И аз съм такава вълна - кърмене и прочистване! Чудя се как ли могат да се измерят реално токсините в кърмата, ако се мине на водно или чаено гладуване? И къде ли може да се поиска такова изследване? То пък може ли да има гаранция, че ако измерим токсините прим. на 2-ри ден от прочистване, че те ще са същите на 5-ти... Въобще това ми се струва трудно приложимо...поне не от аматьори като мен. Виж ако някой разполага с лабораторни условия и повече знания по въпроса би могло да се направи някакво по-задълбочено проучване.
Във всеки случай след годинката на детето имам един път 36 часа на вода, продължих със суровоядство - сега карам 6-ти ден без никакъв проблем, нито за мен, нито за детето. Обаче от няколко месеци взимам едни натурални суперхрани и добавки, които определено са поочистили постепенно и предварително терена и всъщност суровоядстването ми сега е в пъти по-лесно от преди бременността - нито ми е така гладно, както преди, лечебните кризи почти липсват, считам дори, че съм позапълнила съществуващи отпреди дефицити. Не мога да го отдам на друго... Съжалявам, че ще разочаровам противниците на каквито и да е добавки, но се чувствам прекрасно ей така щото просто дишам, въпреки недоспалите нощи и грижи около детето, че и работата, която вече съм подхванала :-)
Обмислям прочистване с билковата рецепта на Марва Оганян, която бате Бино предложи, за което му благодаря :-) При мен проблемът е само, че съм от слабите (чиста вата) и при всякакви режими си отслабвам още повече...
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: Iggiberry в 23-02-2016, 22:49:56
На мен в седми ден на вода основната ми трудност е, че кърмя основно нощем, защото денем работя, но Бебето се буди често и от зъби и за сукане - около 7-8 пти на нощ и общо взето не спя. Това не бях го предвидила като трудност и ми тежи много.
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: бате Бино в 23-02-2016, 23:14:50
Внимавай  ;) Рискуваш силно да превъзбудиш вата заради събирателното действие на няколко фактора.
  Да не стане беля.
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: Vov в 24-02-2016, 20:03:25
...ОГРОМНА полза ще донесе дори само едно подобрено хранене ( достатъчно вода, ядене 3 пъти дневно, без междинни похапвания, вечер след 6 не се яде, бавно дъвчене, минимален брой храни на едно сядане, разделно, без течности по време и 2ч. след ядене! без тестени, без сладкиши..и т.н ) Такова хранене ще разтовари и ще  освободи достатъчно енергия на организма за самопочистване. Освен това ще пооправи и храносмилателните проблеми, които е нормално да възникнат при бременните в резултат от притискането на диафрагмата . 

 :Content_14:
В допълнение: обикновено увеличаване приема на пресни надземни и подземни зеленчуци, плодове (главно бълг. ябълки), сокове от тях, клизма, непрестанна усмивка, приятни песни и клас. музика също биха помогнали - при достатъчно дълго приемане. За ограничаване и дори прекратяване приемането на животински продукти, вчерашни варива, много сол и "готвени" неща ... няма нужда да обсъждаме.  :flower:
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: Iggiberry в 24-02-2016, 21:02:10
Какво ти превъзбуждане на вата? Аз съм абсолютна вода, със склонност към заблатеност, т.е. смесица между питта и кафа (повече питта).
Освен това съм абсолютно на крайностите - изпадна ли в хранителна и емоционална дупка, невъзможно е да изляза с умереност, нужно ми е нещо драстично.

Иначе за протокола - днес съм добре, макар и малко отпаднала. Мисля, че кърмата ми мааалко е намаляла. След три дни отпоствам.
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: бате Бино в 24-02-2016, 22:38:12
Вата може да се превъзбуди  и при пита-кафа индивиди :)
Гладуване+ неспане+емоционална нестабилност , всичко това засилва вата.
Предположих, че си вата, защото липсата на енергия и емоционалната нестабилност са характерни за този тип. Малко остана, успех  :peperudi: 
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: Rita Bul в 20-03-2016, 18:10:46
Здравейте!
Тази тема много ме зарадва. От месеци ровя и питам разни авторитети с надеждата някой да даде зелена светлина на това начинание, но все се натъквах на негативни теории за токсична и крайно обезмаслена кърма, която едва ли не при гладуващите майки е отрова за детенцето. А моето така или иначе не е на първа позиция в таблиците по килограми.
Бебето ми е на 7месеца.  От около месец хапва и храница (зеленчуци, плодове), до сега беше само на майчино млЕко.
Не знам колко съм заблатена, но щом съм с двадесетина кила отгоре, едва ли съм бистър ручей. Преди да забременея бях веган с переодични пречиствания от около 5години. Нооооо като забременях ми се искаше да изям Хималаите(за солта им става въпрос) и така докато се усетя започнах да лапам сиренца, а и живея в Норвегия където плод и зеленчук са мръсни думи. Средата бързо ме засмука към деградация. Исках безмедикаментозно водно раждане, но нещо се обърка, бебето беше в много лоша позиция и получих епидурал плюс още малко медикаминти като бонус (ей тука вече зацапах положението). Освен това, сигурно съм първият случай в историята на родилка, която е свалила само два килограма след раждането (после си ги върнах, де).
Та така, днес ми е 2ден плодуване. Започвам така и постепенно ще затягам обръча.
Има ли в момента някоя кърмеща гладуваща, плодуваща, да споделяме?
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: миа в 20-03-2016, 20:07:09
 :Content_14: :Content_14: :Content_14:
Добре е да има повече споделяне на лични преживявания на повече будни хора. :Content_22:
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: Сочи в 21-03-2016, 09:14:38
Даа, ето още едно преживяване от мен:
По време на един от житните ми режими, детето ми беше на 6 месеца и само на кърма. През първите 3 дни докато организмът ми превключи на режима определено кърмата намаля, просто бебчо сучеше по-честичко, след това обаче до края на режима всичко беше нормално. Според мен дори бебето харесваше повече кърмата в този период, вече е на 3г и 7м и мнооого обича покълнало жито  :)
Не съм забелязала физиологични отклонения при бебето по време и след  режима. Урината остана бистра, сънят спокоен, а през деня детето беше весело и игриво. Наддаде в нормални граници през този месец.
През следващите две години отново правех режима и кърмех. Определено кърмата се харесваше повече в този период. Дали едно все още чисто човече с непритъпени вкус и обоняние ще се наслаждава на нещо вредно и токсично!?
Задавам си въпроса - доколко е обследвано твърдението за нахлуващите токсини в кърмата при очистителни процедури от страна на майката. Логичното ми разсъждение на база опит е че тялото ми изхвърля ненужното през други канали. Нима искат да ни убедят, че женското тяло е толкова несъвършено, че да отрови новия живот? Дълбоко се съмнявам в това. Наистина съжалявам че не съм се сетила да пусна една проба за изследване в този период, друго си е черно на бяло доказателство, но при еветуална следваща възможност ще го направя.  
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: бате Бино в 21-03-2016, 11:05:50
Сочи , ограниченията за прочистване по време на кърмене  може да не са  само заради  навлизане на токсини в кърмата. Всяко прочистване е стресово за организма, не се знае как ще реагира той , възможно е вероятно да спре и кърмата при някои жени, или пък други реакции да настъпят.  При теб може да е минало гладко, но при други (по-замърсени)  да бъде друго. 

 И моята логика съвпада с твоята в това отношение, но е добре наистина да се видят проучвания. ( ако ги има)
А ти какви изследвания  би направила?  С конвенционални лабораторни абсолютно нищо няма да установиш.
Евентуално би могло ако се изследва самата кърма "преди", " по време" и "след" . Но такова изследване не знам да правят някъде .
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: Rita Bul в 21-03-2016, 12:41:27
Да! Житния режим наистина е подходящ. Но пък аз трудно издържам на него. Чудовището в мен се гъделичка от житото и започва да рипа.
  Съгласна съм и с бате Бино. За това избрах режима на плодове за начало. Тялото ми е свикнало с него и дори се чувствам възможно най-комфортно на плодове. Освен това при този режим токсините започват да се чистят  по-плавно и в по-късен етап. Пък като позачистя и просветна малко ще опитам и нещо по-агресивно.
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: Сочи в 21-03-2016, 13:11:05
Сочи , ограниченията за прочистване по време на кърмене  може да не са  само заради  навлизане на токсини в кърмата. Всяко прочистване е стресово за организма, не се знае как ще реагира той , възможно е вероятно да спре и кърмата при някои жени, или пък други реакции да настъпят.  При теб може да е минало гладко, но при други (по-замърсени)  да бъде друго. 

 И моята логика съвпада с твоята в това отношение, но е добре наистина да се видят проучвания. ( ако ги има)
А ти какви изследвания  би направила?  С конвенционални лабораторни абсолютно нищо няма да установиш.
Евентуално би могло ако се изследва самата кърма "преди", " по време" и "след" . Но такова изследване не знам да правят някъде .

Прав си разбира се за стреса Бате Бино, ако това е първата прочистваща процедура би била направо екстремно преживяване за кърмеща майка, пък и еветуално с първо дете, аз 2 години преди това бях вече започнала да правя житния режим. 
И да, най-оптимални резултати ще има от лабораторен анализ на кърмата в трите фази. Но не съм се интересувала относно кой би се съгласил да го направи. Сигурна съм че ако ми се удаде случай ще намеря начин обаче. 
Титла: Re:Пречистване и кърмене
Публикувано от: Iggiberry в 03-05-2016, 14:42:16
Присъединявам се за стреса.

Аз направих 10 дни на вода докато кърмех голямо кърмаче (над годинка). По същото време ходех на работа, нощем не спях, защото той се буди да суче по 6-7 пъти, а и готвех за семейството. Не мисля, че кърмата се повлия особено, но пък ми беше доста тежко и за пръв път очаквах с нетърпение да се захраня. А при захранването ми се ядеше ужасно много кисело - оцет, лимон, туршии... все неща дето не съм кой знае какъв фен.
Не захраних добре, прибързах и в крайна сметка не мисля, че като ударя чертата, постигнах кой знае какво с това гладуване.
Сега, обаче, пак ми се иска, а още кърмя!  :Confus_3: