Форум Земя назаем
Суровоядство => Досие на суровите храни => Темата е започната от: Newly в 20-01-2015, 15:44:56
-
Не виждам смисъл да търся някоя статия за просото от друг сайт и да я пействам тук. Нека който го консумира да каже как, за какво, по какъв начин го ползва и т.н
Някъде четох, че накиснато просо в 3 литра вода, пие се само водата, е за изчистване на пикочните пътища. Изпих водата, не беше никак лоша и после започнах да папкам и просото. Беше се накиснало доста добре и беше много мекичко. Мисля, че става за хапване, приготвено по друг начин. Та от тук и идеята за темата.
Сега сте вие. А аз :essen:
-
Здравей,
Как го консумираш просото, сурово ли? Т.е. само киснато във вода или го сваряваш? Аз днес за първи път опитах просо но го сварих.
Поздрави,
Фостра
-
Да, само го заливам с вряща вода и го оставям да кисне 1 нощ.
-
Да, само го заливам с вряща вода и го оставям да кисне 1 нощ.
Това е и моят начин, аз го добавям към свежа салата, а ако е самостоятелно поръсено с зелени подправки лимон черпипер. :essen:
-
Лечение на бъбреци с просо..
http://bukvarche.com/2017/10/19/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%B1%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7/?fbclid=IwAR0fExHVjufvZ6VXlX3hVBbjqjdX-23Pe4-ZMw5H4zW65VWrBciwU5GatDc