Форум Земя назаем

Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: cherry в 07-07-2014, 08:07:37

Титла: Защо отказа от животински продукти не е за мен???
Публикувано от: cherry в 07-07-2014, 08:07:37
Здравейте,приятели,
напоследък доста хора се опитват да спрат животинските продукти и да минат към един по-лек за организма режим. Но когато се опитат да влязат в този режим, те се оплакват от главоболие, спад в енергията, отпадналост и вследствие на това "разбират", че всъщност месото си е тяхната храна.
"Да,за други вегетарианството може и да е полезно, но не е за всеки?"-казват те. Много е важно,обаче тези хора да ЗНАЯТ,че не са много прави в съжденията си и да получат отговор на въпроса си:"Защо не е за мен?"
Трудно е да се премине от един ВСЕЯДЕН режим към суровояден например.Започват стомашни неразположения,главоболие,загуба на енергия,нервност,отпадналост...Започваш да се чудиш:”Ами как го правят някои? Защо тях нищо не ги боли? Е,изглежда този режим не е за мен.Аз просто съм всеяден и месото е моята храна...”Да, ама не"
Когато организма на човек е замърсен от токсини и храносмилателната му система е затлачена той трудно сменя своя режим на хранене- от хранене  със месни,млечни и термично обработени храни-към хранене с естествени и натурални,сурови храни,каквито са плодовете,зеленчуците,ядките,кълновете и пр.Най-добре се вижда замърсяването при колоноскопия на дебелото черво-дебелото черво е направо „замазано” от слузове,фекални камъни и пр.”красоти”-полепени по стените му и стояли там с години.По този начин не само,че чревните власинки са отишли някъде под „калта”,но и добрите бактерии са на привършване.И естесвено е тази храносмилателна система да реагира на натуралната храна-най-малко на нея ще й бъде много трудно да извлече необходимото от растителната храна за функциите на организма.Друга тема пък е,че започва и детоксикацията на организма при приема само на сурова храна.Главоболието,отпдналостта,загубата на енергия и пр.- те се получават от същото това започващо пречистване на организма.
Затова и прехода е толкова по-безболезнен, колкото по-чист е организма.Най-бързо може да се постигне този преход при една предварителна детоксикация на организма (било то гладуване-водно/сухо,плодуване,соково пречистване),при която ще се получи едно добро пречистване и обновяване.При прочистващите процедури (гладуване,сокуване,плодуване и пр.) организма ще превключи на своя естествен ход на работа и вследствие на това след един такъв режим вкусовите рецептори се променят ИЗЦЯЛО-т.е. вече ни влече само и единствено суровата храна - рай за душата и тялото...
Така може да се обясни и повишения апетит към сладкишите и захарните изделия- най-бързо апетита към сладко може да се пребори с диетата на Лидия Ковачева например.10 или 15 (стандартната е 20) дни само на череши (или друг плод) примерно и след това вкуса се изменя изцяло към натурален. Защо сте шокирани, някои хора се грижат за здравето и фигурата си постоянно? Между другото с 20-дневното ябълково плодуване се свалят отчно 10 кг...И след това не ти се поглеждат дори джънкове и сладко. За хора със стомашни проблеми (гастрити,колити,язви) плодовия режим е неприложим естествено.Но пък лечението за тези заболявания пак си е глад - както го правят и животните в природата-когато ги заболи нещо просто спират да се хранят,а не тичат пред лекарския кабинет.Индийската наука Аюрведа много точно описва различните типове конституции хора и храненето според тях. Според мен при хранене с храни,характерни за съответния тип доша(някой са и смесени типове) не би трябвало да има проблеми.При хранене с храни,които разбалансират дошата на човека се появяват и болестите.

Титла: Re:Защо отказа от животински продукти не е за мен???
Публикувано от: съншине :3 в 07-07-2014, 10:25:46
Най-смешно ми е като отида в залата и се заговорим за режимите им. "Аз се грижа перфектно за тялото си, на всеки 3 часа ям месо."  tooth Не стига, че консумират вредни храни, ами и преяждат системно. Колко време му трябва на стомаха да преработи месото, 6 часа ми се върти в главата?  :Confus_3: :surpris_23:

Иначе съм съгласна с всичко, което си написала. При мен първият ми опит да премина към сурово беше кофти и най-вече измъчваше психиката ми. Върнах се към готвеното, тялото започна да ми показва, че не му е добре... След месец се върнах отново към суровото и беше много по-лесно. :) Когато човек е убеден в правотата на дадено нещо, трудно може да се разубеди. Гордея се със себе си, че спрях тези боклуци, най-вече сиренето!  :Content_22:

Прекрасна тема.  :kisss:

ПС. Много добре си измислила заглавието на темата. Веднага ме грабна.  tooth
Титла: Re:Защо отказа от животински продукти не е за мен???
Публикувано от: grow в 07-07-2014, 16:51:30
    Същността на казаното е правилна, обаче, само как умирате да се замоубеждавате в разни работи, или темата е насочена предимно в поощрение на тази група от хора които са на кантар все още.
    От опит знам че хората които хапват каквото си поискат, тази информация и да им бъде представена по най-добрия начин, тя пак няма да достигне до тях, тях това не ги интересува. Всеки който им приказва на такава тема директно става досадно загрижен за здравето им, такива хора като се разболеят се лекуват с порция пържени картофи   :)
    Интересно Питър Д'Адамо какво казва по въпроса, за всички еднакъв ли трябва да е маниера на хранене!?  :surpris_23:   И защо някой трябва да го интересува повече за хранителните навици на някой другиго,при положение че този другия хич не се интересува от тоя въпрос?
Титла: Re:Защо отказа от животински продукти не е за мен???
Публикувано от: rawfan в 04-08-2014, 11:01:52
Пробема е, че суровоядците и веганите често разпространяват абсолютни глупости или лъжи - например в книгата на Лидия Ковачева пише, че ако ядеш три дни само месо ще умреш от интоксикация - и аз понеже съм я пробвал нейната диета много пъти без никакъв успех - дори напротив много лоши резултати, след много четене започнах да попадам на материали твърдящи точно обратното на нейното. Като това
-----------------------------
Exclusive meat diets can be healthy
From 1906 until 1918, Arctic explorer Vilhjalmur Stefansson ate almost exclusively fish and seal meat, often raw or fermented, and almost no vegetables - living as an Eskimo among Eskimos. He concluded that he had never been in better health in his life.
In this article, he concludes that wild meat/fish is better than citrus for scurvy, that meat is excellent for the teeth, that exclusive meat diets increase health, and that humans may have no need for varied diets with vegetables & fruits.
--------------------------------
Не 3 дни а с години хората ядат само месо и не се разболяват, а са здрави при много тежки условия.

Другата глупост на суровоядците е, че суровите зеленчуци били полезни, защото съдържали полезни вещества - истината е, че много от суровите зеленчуци съсипват щитовидната жлеза и оттам целия организъм
Много от растенията отделят есетствени пестициди, които ги предпазват от изяждане от животните - или поне техните семена ги съдържат - затова зърнените храни са толкова вредни, защото са си чиста отрова - обаче тези неща рядко, ако въобще се споменават в книгите за суровоядството.
Суровоядците препоръчват ядене на сурови плодове, зеленчуци, ядки и семена - от тези неща за ядене стават само плодовете - мога да дам референции към проучвания доказващи тези твърдения
От зеленчуците има изключения - кореноплоднитер те понеже са под земята и са защитени от животни до голяма степен имат по -малко от тези естествени пестициди и са по-подходящи за ядене от хората
Плодовете когато не са естествено узрели също съдържат силнодействащи отрови - съсипващи щитовидната жлеза.
Или казано накратко здравословното хранене е хубаво нещо, но то не е това което масово се разпространява - веганство, суровоядство на растителна храна само и т.н
Аз от години чакам някой веган да ми посочи проучване, което доказва, че примерно суровите яйца са вредни
Титла: Re:Защо отказа от животински продукти не е за мен???
Публикувано от: rawfan в 04-08-2014, 11:09:02
Другото, което очаквам от суровоядци, плодоядци и вегани е да ми посочат как някой, който има fructose malabsorbtion /голям процент от хората имат такъв проблем/ ще се излекува с плодове. 
Титла: Re:Защо отказа от животински продукти не е за мен???
Публикувано от: cherry в 04-08-2014, 12:19:21
rawfan, като сте започнали - ами довършете! :pensif_29:
За какви пестициди говорим? За естествени? Които ни тровят??? Е, може и така да е,НО...тук идва едно голямо НО. А месните продукти полезни ли са? Няма да говорим за хормони,антибиотици и ГМО-животни,каквито вече се предлагат и у нас-промишлените производства. Ще говорим за месо от домашно гледани животни. Това храната за човека ли е? Колко време месото гние в стомашно-чревения тракт и колко време токсините циркулират в кръвта през това време? А млечните? Колко слуз образуват? Ами колита, синузита, ринита, пневмонията, мигрената - откъде идва слузта,причинила тези заболявания? Е, да зеленчуците и зърнените са вредни за мен-вярно, но аз имам новина - намерих начин да "извадя" пестицидите оттам - казва се редовна детоксикация или просто...глад... tooth
Титла: Re:Защо отказа от животински продукти не е за мен???
Публикувано от: rawfan в 04-08-2014, 13:54:39
 А месните продукти полезни ли са? Няма да говорим за хормони,антибиотици и ГМО-животни,каквито вече се предлагат и у нас-промишлените производства. Ще говорим за месо от домашно гледани животни.

- ми ще ти кажа аз какво знам по въпроса - няма значение домашно ли е животното - ако го храниш със зърнени храни в мазнините му се натрупват кофти мазнини и месото от такова животно е много вредно - ако го хранеш животното с трева се натрупват друг вид мазнини и месото от такова животно е полезно. Наситените мазнини като тези в кокосовото масло и животинските мазнини са полезни, ненаситените мазнини са вредни - всякакви видове олио, ядки и т.н с изключение на незагряван зехтин

Това храната за човека ли е?
- абсолютно това е една от храните на човека - доказано от хилядолетия насам - хората са ядяли месо, а съвременните болести като рак, диабет и т-н се появяват в последните сто години

Колко време месото гние в стомашно-чревения тракт и колко време токсините циркулират в кръвта през това време?
- ето тук е интересното - понеже постоянно чета такива твърдения по форумите - дай ми референции - където си го прочела това трябва да има някаква обосновка - откъде автора взема това твърдение - някакви проучвания

Ето аз например мога да твърдя, че бялата захар не само, че не причинява диабет, а дори го лекува - сигурен съм, че няма човек във форума, който да се съгласи с това твърдение - ето на който му се чете да чете http://raypeat.com/articles/articles/sugar-issues.shtml
Титла: Re:Защо отказа от животински продукти не е за мен???
Публикувано от: cherry в 05-08-2014, 07:17:50
Вредните химически субстанции,които се отделят от житото например при покълване спират да се отделят,когато то покълне добре.Затова и то се промива многократно и се чака да покълне повече.
Водим напълно безсмислен спор. Месните, млечните и термично обработените храни са "полезни" за хора със замърсени тела. Когато се консумират такива продукти организма постепенно се затлачва и затрупва с токсини.Киселинността се увеличава и организма изисква все повече и повече от киселинната храна.Това е нормално. Докато организма не се детоксикира никога няма да усети вкуса на истинската храна.Неговата храна ще е "полезната" месна и млечна храна.Но...лекарската,фармацевтичната и хранителните индустрии са промили доста добре мозъците на хората. :pensif_29:
Титла: Re:Защо отказа от животински продукти не е за мен???
Публикувано от: cherry в 05-08-2014, 07:22:12

- абсолютно това е една от храните на човека - доказано от хилядолетия насам - хората са ядяли месо, а съвременните болести като рак, диабет и т-н се появяват в последните сто години
Съвременните болести са резултат И на химията, която се добави в храните, освен "полезните" месо,млечни и термично обработени храни.Едно време нашите предци са замърсявали организма си само с тези храни.Докато сега ние наслагваме и достатъчни количества химия към нея.И резултата е видим... >:(