Форум Земя назаем

Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: crocus в 17-04-2014, 16:31:53

Титла: Боят с пръчки лекува всичко - метод на Серге&
Публикувано от: crocus в 17-04-2014, 16:31:53
Руски учени доказаха, че боят с пръчки на голо дупе е перфектният начин за лечение на всички заболявания - от депресията до алкохолизма. Според изследователите от град Новосибирск при използването на болезнения лек се освобождават ендорфини, които са "хормоните на щастието", съобщи вестник "Известия".
Ендорфините предизвикват чувството на еуфория, намаляване на апетита, освобождаването на сексхормони и общо укрепване на имунната система. "Хормоните на щастието" имат действие подобно на медикаменти като морфина и кодеина, но не водят до пристрастяване или зависимост.
Екипът от учени, воден от биолога доктор Сергей Сперански, твърди, че телесните наказания помагат за преодоляване на пристрастяването и депресията. Докторът, който работи в новосибирския медицински институт, казва: "Лечението е много ефикасно. Аз не съм садист, но препоръчвам боя с пръчки." Специалистите са разработили и стандартна лечебна програма, която предписва 30 "бой" процедури с по 60 удара, нанесени на голо дупе от лечител със среден ръст. Доктор Марина Чухрова, която също работи в екипа, има 10 пациента, които ядат бой редовно. "Отначало не им харесваше, но след като започнаха да усещат ползата, непрекъснато искат още", казва изследователката. В Новосибирск чистата наука е сложена на пазарни релси и докторите вземат по 160 лева за стандартна програма.

Болен си! Бой по дупето!
Новосибирският професор Сергей Сперански практикува лечение, при което пациентът получава удари с камшик по гол задник

Автор на пикантния метод на лечение е докторът на биологическите науки, главният научен сътрудник в Института по хигиена Сергей Сперански. Когато го обвиняват, че методите му са садистични, професорът искрено се обижда...

 Терапията с бой няма нищо общо със сексуалните извращения - твърди Сперански. - За да се избави например човек от депресията, достатъчно е да се удари няколко пъти с камшик или снопче върбови клонки на голо. И светът отново ще му се стори прекрасен!

Сергей Сперански е толкова уверен в теорията си,

 защото я е изпитал върху себе си.

 Преди 40 години Сперански забелязал в кабинета на старшата сестра немска книга. В нея се разказвало, че преди Първата световна война в Германия съществувала специална клиника, в която всички пациенти с психиатрични разстройства били лекувани с бой.

Прочетох и си помислих: "Ама че гадост са измислили тия немци!" - усмихва се професорът.
 Но след около 20 години настъпи най-черният период в живота ми - синът ми почина. не ми вървеше нито в семейството, нито в работата, започнаха да ме мъчат депресия и безсъние.

 Именно в този тежък момент ученият си спомнил за написаното в немската книга: "Въздействието чрез болка е особено ефикасно при хронично безсъние и при натрапчиви психиатрични състояния."
 Нямаше как и кого да помоля да ме напляска по голия задник - смее се професорът.

- За това трябваше да си помогна сам. Взех снопче млади върбови клонки, изчистих ги от листата и така се наложих, че задникът ми стана синьо-черен! Ефектът беше потресаващ - възстанових съня си. Депресията започна да ме напуска.

 Настъпили обаче нови беди. Сперански се разболял, прекарал два инфаркта и... отново се заловил за пръчките.

 В кардиологията ми казаха, че сърцето ми е покрито с пукнатини. И аз започнах да търся човек, който да може грамотно да ме лекува по моя метод. В продължение на четири месеца всяка неделя получавах по 60 удара с пръчки. След това изследванията в кардиологията показаха, че по сърцето ми няма никакви пукнатини!

Задни мисли

 Поразителният ефект от този странен метод на лечение Сперански обяснява така:
 Ударите провокират защитните сили на организма. Следите, оставени от боя, карат имунната система да се активизира. На левкоцитите им е все едно какво лекуват - синините по задника или увреждания по вътрешните органи. Освен при заболявания на тялото боят е полезен и при алкохолизъм, наркомании, депресии - всички те са начин да се избяга от реалния живот. А боят подпомага изработването на ендрофини - хормоните на щастието, и по този начин връща вкуса към живота.

 Професорът не препоръчва методът му да се прилага при хора, които не са готови за толкова болезнено лечение. Но на тези, които са решени да опитат, обещава пълно изцеление.
 Имах пациент диабетик - спомня си професорът.

 Болестта му беше напреднала, половината му тяло беше парализирано, почти беше изгубил речта си. Беше пробвал какви ли не лекарства, но без резултат. Приложихме му моя метод на лечение. След проведения курс мъжът видимо се подобри, започна да говори, възстанови паметта си. започна да ходи, макар и с леко накуцване.
 На прощаване Сперански ми обясни,

че ефектът се усилва, ако над пациента "работи" човек от противоположния пол

 И с блеснал поглед ми предложи да опитам: Донесоха ми съвсем пресни върбови пръчки. Жилави, гъвкави... Уверявам ви. Ще ви хареса!

Екатерина ДИМОВА,
 Москва - София

Извадката е от интернет


Сега разбирам защо в някой семейства децата се бият възпитателно  ;D от проходилката. Стара рецепта за каляване на детския организъм било. Ето защо намирала привърженици тази терапия. Доста бой ми е понесло дупето като дете, но въпреки това често боледувах.  ;D
Въпросът ми е някой прилага ли го този метод като средство за укрепване на здравето и имунитета?  :)
Титла: Re:Боят с пръчки лекува всичко - метод на Серге&
Публикувано от: Мими в 17-04-2014, 17:27:43
В Перник отдавна ползват тройчатката - бой, е**** и сръбска музика. Този какво ни пробутва половинчати работи?
Титла: Re:Боят с пръчки лекува всичко - метод на Серге&
Публикувано от: titan в 20-04-2014, 13:49:11
хахахахахахахаха  tooth  tooth  tooth
Титла: Re:Боят с пръчки лекува всичко - метод на Серге&
Публикувано от: benni в 28-04-2014, 11:19:31
 :o :Content_4 - emotloader:
Да, ама е забранено за съжаление :pensif_29:
Титла: Re:Боят с пръчки лекува всичко - метод на Серге&
Публикувано от: ribkata в 28-04-2014, 16:52:11
идват ми на ум веднага самобичуването и подобни недотам религиозни екстремни занимания
иначе в някои моменти човек така се вторачва че един здрав по задника не е толкова фатално  ;D
Титла: Re:Боят с пръчки лекува всичко - метод на Серге&
Публикувано от: benni в 28-04-2014, 17:40:22
На мен ми дойде на ум руска баня, дето се пляскат с брезови клонки( не точно по д...то),но според разни закони за защита на детето е СТРОГО забранено всякакъв вид физически възпитателни подходи, което според мен си е много необходимо понякога, ама....
Титла: Re:Боят с пръчки лекува всичко - метод на Серге&
Публикувано от: iskrena в 28-04-2014, 23:16:38
законите за защита на детето са върл сатанизъм и вмешателство в семейните работи, където никакъв държавнически нос няма право да се навира.... точно както никой няма право да те кара да си слагаш ваксини и подобни абсурди....
Титла: Re:Боят с пръчки лекува всичко - метод на Серге&
Публикувано от: Vov в 31-10-2014, 00:43:05
Вярвам, че самобичуването изобщо не е само омагьосване на тълпите в/с религиозен фанатизъм...
Бичуването по гърба и/или дупето (не по други части) оказва много и съчетани въздействия- освен (доброволно или дори самостоятелно) причиняване на болка, с множество ефекти, пускането на кръв действа винаги очистително, положително напрягащо, тренира се волята и упоритостта, рязко нараства отделянето в кръвта на голям брой хормони и още кой знае какви съединения...

Почти същото се съдържа в един от разказите на акад. Норбеков - с много положителен резултат.

Но това става при осъзнато, доброволно подлагане на въздействието, което едва ли може да се постигне при деца.