Форум Земя назаем

Суровоядство => Дневници => Темата е започната от: Мими в 15-04-2014, 21:37:41

Титла: Мими на път
Публикувано от: Мими в 15-04-2014, 21:37:41
   Значи, в описанието на раздел "Дневници" пише, че всеки може да споделя ... дъра-дъра, и каквото прецени. Благодаря на създателите на този форум за тази възможност.

Някъде драснах в представянето си, че имах проблеми с яйчници, шийка на  матка и тн. Всъщност за година и нещо направих бъбречна криза, намериха ми някакво възпаление на яйчниците, което се оказа, че не било възпаление, ми усукана киста около яйчника, два полипа, две ранички /друго му беше медицинското заглавие/, но като резултат за този период ми вляха литри с нещо, което даже не питах какво е, рязаха ме, стъргаха ме, гориха ме. С кеф да се почувстваш парче месо. А, междувременно и съмнения за рак, чудесия.
Минало, заминало, сега съм нов човек. Само дето, тоя новия добре познава стария, та му се връзва на номерата отвреме навреме.

По същество.
  Как ги правите тия клизми, бе хора? Начи, освобождавам терена, вода, сол, квото трябва и се зареждам в банята. Гадното маркуче, след като спра да го използвам го закачам така, че да не мърда уж, как си отместя погледа, то пада и ръси съдържанието на иригатора из цялата баня. Аз, нали позитивно мисля, си викам, добре че е само вода и сол. Забърсвам и продължавам. Процедурата беше потресающа, но със силно упорство от моя страна, с частичен успех.

  Сутрин - тройчатка. Няма време през деня да го мисля - изпих ли, кво изпих, затова сутрин мешано и давай. Толкова горчи, че чак животът ми се видя сладък. Отивам на работа и  всичкото кретен наоколо не може да ми стъпи на малкия пръст. Викам си - тоя, ако знае как стартирах днес... Ма си трая, де.

  Кат стана въпрос за работа - обикновено ми се реве сутрин. Но вече съм решила - не така. Събуждам се, опвам се и  знам, че днес е страхотен ден. На огледалото в банята казвам, че аз съм си мойто пиленце, да не говорим, че като цяло съм много яко гадже.

  Като рекох гадже, та се сетих. Може би вече имам резултат. Има един човек, за когото съм се зарекла, че като го видя първо ще го нокаутирам, после ще го поздравя. Щото все пак съм възпитана. Нощес го сънувах, в най-кошмарната ми ситуация, която можех да си представя. А аз бях толкова бяла и добра, и така добре се отнасях, че чак в съня си се питах на каква се правя. Може би подсъзнанието е решило вече да прости  и ми казва  да спра да се държа като магаре. А може и да е от тройчатката, как да знам.

  С две думи, отправям се на пътешествие. Ако имах уърд в къщи, щях да си творя без да занимавам аудиторията, но нямам.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 15-04-2014, 23:14:20
Забравих да кажа...
Четох, че е хубаво да се проверява вида на урината. Не разбрах как трябва да изглежда добрата урина, но сложих бурканчето на балкона /онзи ден тва/, че да го проверя след малко. След малко се оказах на коня, на път за работа. Вечерта я погледнах, горката бяла и мътна, викам тва умре от студ на балкона.
Вчера не ядох нищо цял ден, то и време нямаше, вечерта одисеята с клизмата и тази сутрин, новото бурканче на балкона, забравено. Ей ся, по нощите се сетих да го погледна, бистро е. Пак не знам какво значи, но е различно.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: ribkata в 16-04-2014, 11:04:12
 весело пишеш, харесва ми това Мими на път! и не е да е ефект на тройчатката  ;D
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 16-04-2014, 18:13:27
Рибката  :-*

Заничам всяка сутрин в тоалетната чиния като малко дете под коледна елха, ама нищо се не види. Пуу, обещала съм едни крокодили...
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 17-04-2014, 17:55:24
Ох, чета си тук, спортувате... Моят спорт за сега се изчерпва със стани, седни и търчане в работата.
Преди година и половина /кога мина това време/ тръгнах на йога, много се бях надъхала. Е, точно след първия път се озовах в болница с бъбречната криза и адски болки в яйчника. Възможно ли е йогата да е отключила тия дремещи проблеми? Щото ясно, че са си кротели там от незнайно колко време...  ???
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 19-04-2014, 22:25:02
Мими, ако четеш след време, изобщо няма да ти казвам кви ги вършиш по празниците, тикво празна!
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 21-04-2014, 18:57:06
Имам няква кретенска клавиатура, почвам го този пост трети път. Сега в телеграфен стил, че ако ме изфърли пак, шегомаана, смотан лаптоп.

Христос Воскресе, да сте живи и здрави!

Втори ден без цигара, чета си на Алън Кар книгата. Само бизнеса в 00 не тръгва много, както е свикнал с цигарата. Клизма, почти нямаше истерично кикотене. Задобрявам, май.
Салатка с киселец и глухарче. Хм, цял двор с глухарчета, аз хода да им купувам марулите. Ма кой да ме светне, добре, че е тоя сайт.
Сега се опитвам да покълна киноа.


Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 23-04-2014, 19:24:39
Става номера с киноата, много е приятна.
Сега джурках спанак с банан, много било хубаво. С лъжичка, мммм...  :essen:
Не пуши човека, държи се. Вчера стрес и напрежение в работата, но не ми се допуши. Просто вдигнах телефона и наредих някой да дойде да помага. И някой дойде. Малко акъл, ма на време, взема да поумнея пък от непушенето... А, дано!
Бяла утайка в урината, разрових тук, било на хубаво, в гугъл пише, че ще се мре. Врачуване по утайка на урина...

Шарлан си имам вече, от утре ще пробвам и жабуренето.

Ае, доволна съм от себе си.   :Content_14:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 24-04-2014, 15:18:28
Много вкусно броколи и карфиол на пара, но не може човека да пърпори цял ден като ауспух на трабант.
Не може!  :Confus_3:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 25-04-2014, 19:31:50
Това с шарлана е трудна работа, първия ден 5 мин, втория 10, не става съвсем бяло.
Покълнала киноа ли? Излиза в същия вид, в който влиза. Днес - варена, чиста ти работа.

Днес за пръв път от 6 дни ми се допуши, аха да се паникьосам. Аз иначе имам воля, но не помня къде я държа обикновено.  Скокнах да правя салата и ми мина.

Гърло ме боли, а няма причина. Цяла зима удържах да не се тръшна, кви са тия работи сега?
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Nelli в 28-04-2014, 07:23:43
Здравей, Мимиту,
имаш ли подобрение на процеса с шарлана? Дано си купила качествен. Преди   от Кауф-д си купувах такъв, който най-малкото ухаеше, а последният купен дори на олио не го докарва.
С жабурене сутрин аз се отказах успешно от кафето, то докато спазиш процедурата и ти се отпило, действа добре на венците  и прочие.
Това с гърлото може да е ефект на чистене, когато задействаме очистителните процеси чрез хранене и действия, можем всичко да очакваме.
Успех!
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 28-04-2014, 12:33:14
Здрасти Нели,
Процедурата с шарлана става все по-лесна, задържам повече, става по-бял и пуфкаф и въобще как си пише по книгите... ъъъ, форумите. За резултат обаче не мога да говоря, венците си ми кървят, даже повече от преди /е, все пак досега съм го правила 5 пъти всичко на всичко, де/. Гърлото мина за един ден, може би наистина е ефект, преди години честичко пипвах гнойна ангина.
За сметка на това цикъл дойде седмица по-рано  ???

Шарлана го купих от производител, приятел на приятелка. Общо взето на юнашко доверие, то пък като че ли на тия от магазина много им имам доверие...

Ае, хич не ми минава мерака за кафе да ти кажа, първото за деня ми е като стигна в работата и мира немам докато не си го излоча.
Повече от седмица издържам да не пуша, не мога да си се нарадвам, ейййййй!
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Тихия в 28-04-2014, 14:24:48
Браво. Мими. Мома героиня си. Резултатите искат постоянство и упоритост. Просто се приготви за дълго бягане и не се уморявай да добавяш нови практики.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 28-04-2014, 23:02:46
Хах, Тихи, благодаря! Да, пробвам нови неща и определено е забавно, ще пиша като имам успех.

Но като каза бягане... това със спорта е редка тегавиня при мен. Нужно ми е да науча бърза техника със справяне с мързела. Има къде да тичам, ма няма кой да ме подгони, хем знам, че доста от проблемите ще си дойдат на мястото, ако взема да мръдна малко.  :Confus_3:
/Тихо ся, спокойно, Мими, това си е стрес. Не може сега така опнато на дивана и хоп изведнъж на стадиона, ше земе ти стане нещо... Полееечка...  :whistling2 - emotloader: /
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: cherry в 29-04-2014, 07:25:33
Процедурата с шарлана става все по-лесна, задържам повече, става по-бял и пуфкаф и въобще как си пише по книгите... ъъъ, форумите. За резултат обаче не мога да говоря, венците си ми кървят, даже повече от преди...
Мимитуууу  :),да нямаш зъбен камък?
Защото ако е така венците няма да се оправят от шарлана. На мен шарлана не ми помогна много, много, докато не ми изчистиха зъбния камък. Веднага след това венците ми спряха да кървят,а преди положението беше доста плачевно.Сега се жабуря с препарата Сандрин -купувам го от аптеката,на билкова основа е - съдържа тетра.Класиката за венците си остава тетрата. :Content_22:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 29-04-2014, 14:56:06
Мале, че и акъл зех да давам... паи се, че идвам  tooth

Черитуууу   :Cherries , отглеждам си я и тая гад. Чистя, той се появява. Зъбарката, милата, като чуе, че искам да махаме зъбен камък, като направи физиономията на многострадалната Геновева, направо мъка ми става, че я карам такива извратени работи да прави.
Ама като не пуша сега, може пък да понамалее, знам ли  ???
Тази сутрин не кървиха, ае, железо съм, кво да говорим.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: cherry в 05-05-2014, 11:20:33
 :Content_14:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 06-05-2014, 00:10:57
Записах се на учебно-оздравителен семинар по системата на Норбеков. За към края на юни щяло да има в София. Моля, ако някой ги е посещавал да сподели впечатления, има време дотогава.

Иначе напоследък добре си балансирах чакрите с равни количества сръбска сливова и дюлева.  Чист въздух, много смях и страхотни гледки. Сичко ми е на център сега. От утре сначала по дела, дали да не пробвам с тройчатката пак?
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: titan в 06-05-2014, 13:45:59
Малко измамна е тая цялата работа :) за мен просто беше един урок. В смисъл от първо ниво има какво да научиш , 2ро и 3то ниво не мисля ,че си заслужават, по-нагоре не зная.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 06-05-2014, 15:26:27
Титан, благодаря за мнението. Ще помисля още, все пак 270 кинта не са малко. Ще ми се да махна 1-1.5 диоптера далекогледство, а пък това, че се махали бръчкиииии... какво да говорим, къш да ви няма, гад проклета. От книгите нещо не ми става много ясно...  :Confus_3: , но ще опитам самостоятелно, де.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Iggiberry в 06-05-2014, 19:50:37
Бихте ли ми препоръчали книга. Синът ми започна да присвива очички (точно като мен точно във втори клас) и не искам да му слагам очила, та тук чета, но коя книга да си взема.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Zloqd в 06-05-2014, 21:54:11
Щом синът ти присвива очички го заведи на преглед. Не е задължително да му слагаш очила но е добре да знаеш дали има далекогледство или късогледство или е от неподходящо осветление. Когато може го карай да се разхожда към някоя поляна и да гледа зеленината.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Iggiberry в 06-05-2014, 22:15:42
Има късогледство и то вече не съвсем малко - около -1.5. Ходихме на преглед.
Ходим по поляните при първа възможност, но искам през ваканцията да наблегнем и на упражненията.

Мими, извинявай, че в твоята тема, ама стана въпрос и не се сдържах. МОля отговорите на въпроса ми да минат в моя дневник, за да не спамим Мимиту. :)
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: titan в 08-05-2014, 07:26:26
Еми те книгите са няколко на пазара, 2-3 руски, една на Лео Ангард и в общи линии това е. Упражненията са добре описани,които не ги разбира мога д аму ги покажа лично , не е кой знае какво. СПоред мен си е чиста загуба на време и пари тия курсове.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 10-05-2014, 13:00:34
Благодаря, Титан! Действам самостоятелно.

Моля някой да ми каже дали ще се повредя нещо, ако приемам карамфил на прах във вода, а не на капсули.  :Confus_34:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Тихия в 10-05-2014, 14:03:28
Ха ха ха
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 10-05-2014, 15:47:05
Глей го пък този кво се лендзи.
Питах в темата с паразитите, ама никой не ме отрази, затова повтарям
Идеята е карамфила да стигне в червата, където да убие яйцата. Ако не е в капсула, карамфила се разлага още в стомаха и го едно че го уврежда, второ че не достига изобщо до яйцата и те се излюпват и се появяват още метили."


Това вярно ли е или некой ме зима на мезе. Щото на мен не ми разбира главата и затова си питам.

Тихи, лаконичен си, виждам, ма можеше след ха ха ха, да сложиш и още една двебуквена ( не примерно) и да спра да се притеснявам да не се затрия млада и зелена.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Nelli в 10-05-2014, 19:49:22
Аз не се затрих за 3 цикъла пиене, без капсули, но ми прави впечатление, че докато пия пелин и орех, няма дисбактериоза, с карамфила - вече да. Дали защото обезпаразитяването напредва или просто той убива повечето неща - не знам, но е факт. В момента още ми отшумяват последните такива усещания
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: sweetie в 10-05-2014, 21:04:08
Бихте ли ми препоръчали книга. Синът ми започна да присвива очички (точно като мен точно във втори клас) и не искам да му слагам очила, та тук чета, но коя книга да си взема.


За очите йогите препоръчват да се практикува тратака, даже в една книга четох, че така се лекуват доста очни заболявания. От собствен опит мога да споделя, че това упражнение идеално отпуска и успокоява уморени очи.
http://akademika.bg/2011/05/%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5/
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: iskrena в 11-05-2014, 00:56:18
като иде реч за карамфили  и пелини, да питам и аз, но за тинктурката от орехчета - дали може от нея да ми става напрегнато на нервната система   :surpris_23:
вие как я пиете, по колко и дали може нон - стоп да си се пие, всеки ден, цяла година    :surpris_23:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 11-05-2014, 17:06:42
Нели, благодаря за отговора.
Може ли малко по-подробно за тази дисбактериоза. Как я усещаш има ли я или няма?

Искрена, ти що искаш да я пиеш тази горчилка цяла година, не те разбрах. Писали са, че 14 дни е времето за прочистване от паразити с тройчатката, после ударно веднъж седмично или през няколко месеца по 14 дни.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 11-05-2014, 17:21:13
Нали чета тук - пробиотици това, пробиотици онова, та се метнах в една аптека - искам пробиотици, моля.
- Какви?
- (аз ъъъъ, чело, ма недочело, па и не помни) Ми хванете едни и ми ги дайте...

Та се сдобих с 14 мизерни капсули за осем кинта. Линекс форте.
Не питам какви да пия и защо да ги пия, ще се връщам да чета. Все пак, ако някой го напъне да ме осветли по темата, да не се срамува, благодаря!
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Nelli в 11-05-2014, 21:50:27
Мими, още можеш да се отчаяш, от видове и цени, а вероятно и от липса на качество  на тема пробиотици.По-добре прочети, докъдето можеш. Тук имаме нужда от специалист в тая сложна тема. ;)
По  въпроса ти - когато изтрепваме микроорганизмите в себе си,  с тройчатката се изтребва и полезното население, важните за нас бактерии, без които не можем. Има подуване, газиране на червата, дискомфорти, болки, разстройство - разни и разнообразни. Затова трябва и пробиотици, домашно кисело зеле, домашно кисело мляко, джинджифил - също разни и разнообразни. Или аптечни. За да си заселим наново червата с полезни колонии.Трябват и пребиотици, можеш да прочетеш.
Та когато пия орех-пелин - нищо, карамфил -гадно. Ама няма накъде.
С този пост макар и бегло, мисля, че и Искрена ще си отговори защо не можем да сме перманентно на тройчатка, не става.Отделно с ореха ще се прекали с йода, което ще донесе дисбаланс и проблеми някъде
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: iskrena в 11-05-2014, 22:54:43

Искрена, ти що искаш да я пиеш тази горчилка цяла година, не те разбрах. Писали са, че 14 дни е времето за прочистване от паразити с тройчатката, после ударно веднъж седмично или през няколко месеца по 14 дни.

ми, на мен ми харесва тинктурата от орехчета   ;D
не ми е гадна и горчива, та затова и питам дали може да се пие продължително.
не би ли следвало да е полезна не само за пречистване от паразити, та нали има органичен йод.   :surpris_23:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: iskrena в 11-05-2014, 22:57:02
не знам зашо, но аз на пробиотиците на капсули нещо не им вярвам   ;D
просто интуиция   ;D
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: iskrena в 11-05-2014, 23:00:15

С този пост макар и бегло, мисля, че и Искрена ще си отговори защо не можем да сме перманентно на тройчатка, не става.Отделно с ореха ще се прекали с йода, което ще донесе дисбаланс и проблеми някъде

аз нямах предвид тройчатка, а само орехите   ;D
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: veronika в 12-05-2014, 08:25:36
Здравейте! Аз също изкарах една серия с тройчатката
и също имах дискомфорт с карамфила.
С ореха и пелина никакъв проблем след като ги изпия,
но след карамфила получавах киселини.
Пих и карамфила и пелина в капсули.
Иначе нямам кой знае каква промяна в състоянието след като ги изпих,
мисля в края на месеца отново да изкарам един цикъл.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 12-05-2014, 12:46:30
не би ли следвало да е полезна не само за пречистване от паразити, та нали има органичен йод.   :surpris_23:

Много не е на хубаво, да не вземеш пък да се предозираш, а?
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 12-05-2014, 14:56:44
Не усещах неприятни ефекти, сега мисля втори курс да направя, щом викате, че няма  да си дам кожата от карафмила.  Не снесох и никакви крокодили, не знам да се радвам ли за това или да съм разочарована. Е, квот такова.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 12-05-2014, 20:43:06
Офф, сто двайсе и осем вида отвари от ленено семе. Варете го два часа, ама го пийте прясно. Е, нема как за всяка дозичка да го варя два часа. То па цяло, то па счукано, съвсем се омотах, не че съм се размотавала някога.

Как я правите и приемате тази отвара? Противопаразитно искам да я приемам.  :Confus_34:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Nelli в 12-05-2014, 21:51:52
един от вариантите с орех е ликьор - има го в нета, може да си доставиш това удоволствие, Искрена, наближава времето на орехчетата
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: iskrena в 13-05-2014, 00:31:02
пробвай по различните начини.
аз понякога го ям просто, не на отвара, но да, за паразити май трябва да се вари.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: cherry в 13-05-2014, 11:51:40
Мимчо,ти какви точно крокодили чакаш да снесеш,бе душко? :laugh:
Паразитите са невидими с просто око.Важното е след тройчатката да включиш и пробиотик,например Лактофлор-капсули.Темата за пробиотиците е разисквана тук,във форума.
А колкото до лененото семе-то е против висок холестерол,за по-добър метаболизъм и съдържа омега-3 и омега-6 мастни киселини,които вегетаринаците не биха могли да си дотавят от месните продукти.Консумира се смляно.Иначе-сварено... :Confus_3: :Confus_3: :Confus_3:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 13-05-2014, 12:58:40
  :Cherries тихо, ся! Обявила съм война на паразитите и! искам! да видя! трупове!!! Малки били, на монитора наш кви са големи?
Ще ги видя и тези лактофлор, докато му дойде времето на киселото зеле. 
 :flowers2:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: nortifox в 13-05-2014, 14:44:22
Ако берете орехчета сега са колкото маслини ,така че не се чудете ами си наберете.... tooth tooth tooth
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: iskrena в 13-05-2014, 14:58:13
един от вариантите с орех е ликьор - има го в нета, може да си доставиш това удоволствие, Искрена, наближава времето на орехчетата
ми, аз имам още от тинктурата от миналата година, а то това си е като ликьор и няма да правя  тази година   ;D
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: iskrena в 13-05-2014, 14:59:33
  ... докато му дойде времето на киселото зеле. 
 :flowers2:

за киселото зеле няма време, който иска винаги може да си прави в малки количества   ;D
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: iskrena в 13-05-2014, 15:03:17
Чери, омега - трито в лененото семе изобщо не може да замести омега - трито в рибата и рибеното масло поради ред причини - едните са късоверижни, другите, по - полезните - дълговерижни и просто имат различно действие.

а в човешкия организъм много трудно се синтезирали дълговерижните чудеса от късотакивато, пак по ред причини   ;D

така че, извод всеки може сам да си направи   ;D

а иначе, самото ленено семе явно е по - полезно не заради омега - 3, а по скоро заради лигнаните в него, които имат противораково действие!
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: cherry в 13-05-2014, 21:19:27
 iskrena, за слънцеядите източника на незменимите мастни киселини е слънцето, а за суровоядците и веганите източниците са растителни такива:семена на лен, канола, орехи, чия, соя, коноп, спирулина.Също тези, които пречистват организма си периодично с гладолечение (суровоядството също е вид пречистване,но по-бавно) лесно синтезират тези незаменими мастни киселини от растителни източници.
А за хората,които тайничко си хрупат сланинка, скрити зад вратата на хладилника (от които подозирам че си :Appetit_17:) и ръсят "мъдри" съвети и забележки на корем във форум, който се занимава с алтернативни методи на хранене и лечение, надали рибата и рибеното масло ще предизвикат интерес. Дано не ти върже обаче някой новопостъпил, който е решил  да започне се занимава тепърва със здравословния начин на живот.
Нищо лично, просто отбелязам за протокола...  ;D
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: iskrena в 13-05-2014, 22:02:52
хаха, не знам защо съм оставила такова впечатление у теб - че похапвам и то тайничко / все едно трябва да се крия от някого / и то не какво да е а точно пък сланинка  хахахх  tooth
аз избягвам да ям свинско, така че сланинката не ми е проблем.

както и да е, не виждам кой знае какви съвети да съм давала, камо ли  "на корем", но ако на някого не са му харесали малкото мои съвети, не виждам причина баш  за наежване   :)
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 15-05-2014, 12:16:46
Такаа, вчера 14.05.2014 /много ми е важно да си отбележа датата/ не бях аз, ами някакъв друг човек. И тоя друг, начи, глей кви ги сътвори.

Сутринта стана в 6,30 самостоятелно, без мрънкане и изтичане от леглото като плазмодий. Щрак веднага в ютуб клипчетата с гимнастиката на Норбеков. Докато се преваряваше водата прави упражнения. Оказаха се по-дълги, отколкото си мислеше, но тва щото човека обяснява бавно за такива като Мими. Изпълни всичко като добро момиче и си изпи горещата вода. После мушна и тройчатката. Не остана място да мушка повече квото и да било, за това хукна да работи. Преди да хапне от салатата за обяд си изпи капсулката от скъпите пробиотици, да им се невиди. Беше добра с всички. Цял ден се пазари с Мими да ходи ли на фитнес или онази ще се прави пак на разсеяна, накрая се взе у ръце и отиде. 30 минути на пътеката, за другите уреди ще й трябва инструктор, ама няма да е баш днес. Бегом в къщи. Домакинстване. За вечеря си направи салатка от зеле, пластмасов домат и малко спанак, обилно полято с лимонов сок и смляно ленено семе. После варена киноа с кисели краставички и куркума. Странно на вкус, но не е лошо - просто ястие. Сън в 22,30 ч. Сънува пълни портфейли, брейййй...

Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Тихия в 15-05-2014, 16:26:18
Мими, тази другата не е за изхвърляне.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 15-05-2014, 20:14:56
Хаааха, нали? Ще си я водя с мен, тази добра половинка.

Днес хидро колон терапия си направих. Едва ми измъкнаха столевката от сгърчените пръсти, но съм доволна. Виждах какво излиза, бррррр... Другата седмица пак, пък като поосвободим терена и свикна с усещанията, продължаваме у дома с различни напитки за червата  ;D

И на всичкото отгоре ми е много забавно. Всяко ново нещо, което се случва или откривам е точно като интересно място край пътя, заради което отбиваш колата, гледаш в захлас, пък извадиш камерата, че да си го гледаш и после. Зарежда те, кара те да се чувстваш добре и да се чудиш как си живял без знанието за неговото съществуване. Готино е   :peperudi:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Крем в 15-05-2014, 21:39:30
Здрасти, Мими, много си забавна и позитивна, чета те с радост всеки път  :Cherries :peperudi:

Понеже спомена хидроколонтерапията, а пък аз се каня да погладувам на вода съвсем скоро, се зачудих, дали не е добре да си спретна и аз една такава процедурка и директно да продължа с глада... не е ли това по-кардиналния начин вместо гладуването с клизми?

Струва ми се добра идея, но можеби ако е така, тук някой вече ще да се е сетил....
Извинявай, Мими, че питам в твоята тема  :Confus_3: :Confus_3:

Поздрави!




Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: iskrena в 15-05-2014, 22:18:00
  За вечеря си направи салатка от зеле, пластмасов домат и малко спанак, обилно полято с лимонов сок и смляно ленено семе. После варена киноа с кисели краставички и куркума. Странно на вкус, но не е лошо - просто ястие. Сън в 22,30 ч. Сънува пълни портфейли, брейййй...


в цялата тази плеада убавини има, обаче, две съществени грешки, които моето набито око веднага засече   tooth
значи, не може в салатката от зеле да не сложиш екстра - върджин зехтин / ако пък сложиш и счукан чесън няма да можеш да спреш да похапваш от нея :) / и второто престъпление - не може в киноата да пльокнеш куркума / полезна, неполезна - това е друг въпрос / вместо да поръсиш обилно с кимион   tooth
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 16-05-2014, 12:37:27
Хааах, чак грешки, престъпления...  ;D Искрена, не мой ме стряска така, бре!
Зехтинец имаше, пропуснала съм да доложа за него. С чесън не съм пробвала, значи следващият път.

Куркума имало, куркума пльокнало. Пък и кимионът хич не ми е от любимите подправки, но пък кво... нали е време за промени, ще опитам.

Чери, чувствай се като у дома си в тази тема, но не мога да коментирам, щот не знам. Аз доде стигна до гладуване, ехехехееееййй. Колко пъти още Искрена  ;) ще ме поправя, ехеееее  ;D
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: cherry в 16-05-2014, 12:51:44
значи, не може в салатката от зеле да не сложиш екстра - върджин зехтин
Колко екстра е "върджина" е много под въпрос. :whistling2 - emotloader:
Също за доша капха по аюрведа (по-едри,пълни,бавни,със склонност към пълнеене хора) зехтина,както и повечето мазнини не са полезни. За тях се препоръчва в малки количества царевично или слънчогледово (студено пресовани) масло :bleh :bleh :bleh
Мимчо :D,на теб мога да предложа да опиташ едно 7-10 дневно (като за начало) черешово плодуване, когато се появят черешите. Надали ще ти е много трудно, като си помислиш за сочните черешки. :essen:
Ще се почувстваш нов човек. Плодуването е описано много добре в книгата на Лидия Ковачева "Гладът-приятел и лекарство".Има я и в електронен вариант в спиралата-можеш да я изтеглиш и оттам. :Content_22:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 16-05-2014, 13:16:01
 :Cherries подкокорос, подкокорос...  ;D
Обожавам череши, а и на вилата имам три. Ама нещо раждат червиви, въпреки, че ги пръскаме. Ама не знам с кво ги пръскаме, приятелка моя е специалистът, аз съм Гошето, дето носи кофата. А тази година не сме пръскали още, то пък не спря да вали. И доматите не съм си насадила, и нищо. И да вземе да дойде тази пролет!
А да, черешите. Може, идея е, но 10 дни за начало?!? Кво е тва начало бе, Чери, то ше се мре от глад, ще си разваля фигурата, ще ми се появят бръчки.  :surpris_25:  /тва Мими пита/. Ще дръпна книгата да видя за какво иде реч, не съм я чела.
Като казах четене - махнах очилата, откак започнах гимнастиката не съм ги слагала - седмица ли да е минало?  На монитора си виждам добре, книгите също, в телефона има някои дребнотии, за които ми е къса ръката все още, но не ги слагам. Нема тва онва!
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: cherry в 16-05-2014, 13:30:44
Стига си рИвала ми се зимай у ръце! :bleh
Болестите никого не чакат,особено при днешния начин на живот, затова трябва сами да си правим грамотна профилактика. :Confus_34:
Можеш да започнеш и с една седмица-7 дни.После ще видиш колко хубаво ще се почустваш и ще искаш да повториш. Гаранция!
А тези прочиствания-тройчатки,билкови и прочие процедури са само за временно замазване
 на положението при нашите затлачени с времето организми :Confus_3:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 16-05-2014, 15:48:54
 Невинна съъъъм, Мимиту риве! Е, дося ми обяснява, че нема и месец откак отказала цигарите, лабилна е още, ако й спра и манджорето щела да опне петалата. Ще я водя малко на курорт края на месеца, на ол инклузив, оттука я виждам как ще се нагрухти като попско чедо на Задушница. Там да успея да я озаптя, за гладуването по-нататък ще му мислим.

Дръпнах книгата на Лидия Ковачева и започнах да я чета.  :Cherries    :flowers2:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: iskrena в 16-05-2014, 22:44:15
на ол - инклузива забрави за Мимиту, отпиши я просто - ще си се нагруха как си знае   tooth
така че, по - добре после да пристъпите към прочистванията, и двете   tooth
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 17-05-2014, 10:00:28
Мммдаааа, и аз така ги виждам нещата.

Питане - странно усещане на дискомфорт в долната челюст, под езика. Като напрежение ли, стягане го усещам от няколко дни. Не е постоянно,появява се по това време - преди обяд и държи почти до края на деня. Не мисля, че е щитовидна жлеза, защото стяга по-нагоре, точно под долната челюст. Прерових нета, не намирам нещо подобно. Не боли, но се усеща и  е неприятно. Какво ли е пък това?  ???
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Тихия в 17-05-2014, 15:52:29
Първите белези, че ставаш нов човек, Мимиту.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 18-05-2014, 10:30:28
Тихи, ами а дано! 8)
Днес утре става месец, откакто спрях цигарите. Потуп по рамото. Не ме блазнят дъвки и бонбонки, не мога да кажа, че съм увеличила яденето, напротив - имало е моменти преди, в които съм се тъпкала в пъти повече. Обикновено това е в махмурлучестите дни, когато  притрепервах при мисълта за баничка, а след нея всичко, каквото зърна. Зърнена диета ли беше това?  tooth
Та, въпреки че 50-60% от менюто ми са свежи салати, качих кило-две. Да, знам че е нормално, надявам се с повечко движение да ги разкарам.

Правя упражненията на Норбеков, това с топлото, студеното и бодежите е голяма драма.  Особено с бодежите. Титан, мецни моля, ако знаеш някоя хитринка за по-лесно.

Искрена, пробвах киноата с кимион. Мммм, добре се получи, благодаря за идеята   :flowers2:. Кимионът все ми напомняше за онези соленки, сещаш се, от едно време и затова явно съм решила, че не го харесвам.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Iggiberry в 18-05-2014, 18:23:44
на ол - инклузива забрави за Мимиту, отпиши я просто - ще си се нагруха как си знае   tooth
така че, по - добре после да пристъпите към прочистванията, и двете   tooth

Вай, и аз така. Обаче след две седмици заминавам на ултра ол инклузив в Анталия. Успокоява ме само фактът, че фрешовете, плодовете и салатите са на корем. После ще остана малко и при свеки (пак в Турция) та с яденето ще имам предизвикателства.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: iskrena в 19-05-2014, 00:48:02

Искрена, пробвах киноата с кимион. Мммм, добре се получи, благодаря за идеята   :flowers2:. Кимионът все ми напомняше за онези соленки, сещаш се, от едно време и затова явно съм решила, че не го харесвам.

радвам се, че съм била полезна!
кимионът смлян, нали?

сега остава да пробваш и зелевата салата със счукан чесън и зехтин обилно и ще си ми благодарна цял живот!
пожелавам ти благодарността ти да продължи дълги години!   ;D
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 19-05-2014, 19:33:49
кимионът смлян, нали?

Ъъъъъъ... познай  :Confus_3:

Обичам да съм благодарна, дано да е за цял живот!  :)

Зелето - непременно утре ще си направя, тъкмо да сменя малко зелениите, че ще заприличам на Шрековица. Ама верно, толкова зелено сигурно за целия си живот не съм яла, колкото последния месец - спанак, лапад, коприва, листа от глухарче, киселец и по-малко марули.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: iskrena в 19-05-2014, 22:32:13
Обичам да съм благодарна, дано да е за цял живот!  :)


всъщност, пожеланието ми беше насочено към това да имаш дълъг живот - бидейки благодарна цял живот и благодарността ти да продължи дълги години!   ;D

а кимионът трябва да е смлян, иначе не знам какво се получава.
междувпрочем, той върви и на леща / аз оттам ти дадох идеята, иначе киноа не съм яла така, като вариво, а на кюфтета /, а също би подхождал даже на зелевата салата, но смлян!   :essen:

докато куркумата само разваля всякакъв вкус, по- скоро можеш да си я пийнеш с глътка вода като лекарство, ако държиш на нея!
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 25-05-2014, 16:01:02
Синът ми ми идва на гости вчера и вика - направи ми нещо, от тия твоите здравословните. Аааааах, маминия златен тиквеник, скивш ли ся личния пример? Некви напъни го обзели и той да спира цигарите, що си ли вика - оная, дет пушеше като дърта циганка щом може...  tooth
Това добре, но още ми е бедно менюто откъм сурово, така че го нахраних с една богата зелево, зелена, авокадо, репички, тиквени семки и прочие салата и готвеното, което си беше поръчал.  Каза, че салатата е много яка.
Ае, странно ми е. Изведнъж откривам суровоядството, гладолечение, пречиствания, Норбеков, ТЕС и кво беше още. И съм тотаааално зарибена от всичко, чета като откачена, направо се обърквам кое по-напред да подхвана. А нищо от това не е от вчера. А аз къде съм била последните 5-6-7 години?!?  ???
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Тихия в 25-05-2014, 16:46:27
Бързай бавно, Мимиту. И се насочи към разликата между знание и познание. Не винаги чуждият опит, който се представя в книгите е твоят път. Не винаги.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 26-05-2014, 20:58:40
Тихи, как ми се ще да си по-подробен... е, не чак като бате Бино, де...  ;)

И да, така е, разбирам как трябва да е, но как Е -  както винаги е друг въпрос. И да, не е само храненето, но така се навързват нещата, и всяко води следващото... като стъпка по стъпка по пътечката.
 Случват се странни работи напоследък. Това с храненето е само част, колко други неща се промениха в живота ми за последните месеци... И продължават да се мандахерцат, нищо не стои на мястото си. Лудница, макар на повърхността всичко си тече... като рекааааааа  ;D
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 05-06-2014, 13:27:57
Вчера. Сутринта чай с мед,  обяд - салата зеле с домати, порция картофи с грах. Вечерта салата зеле, спанак, тиквени семки и ленено семе. Подут човек, газове, боли корем.

Днес чай с мед, около 200 г череши, нормална порция булгур с варено червено цвекло. В момента подут човек, газове, боли го корем.

И така от известно време насам. Всеки ден съм кат оня на рекламата, балонестия в автобуса. Подозирам, че менюто ми е доста еднообразно.  Ама като съм сама, кво да правя, колкото и по малко да пазарувам, се разваля, а една зелка докато я изям, то мине седмица.
И така...

Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: cherry в 05-06-2014, 13:49:26
Подут човек, газове, боли корем.
Днес чай с мед, около 200 г череши, нормална порция булгур с варено червено цвекло. В момента подут човек, газове, боли го корем...
Мимчо,нормално  :pensif_29:
Директното преминаване към суровоядство без предварителното пречистване на организма си е доста екстремен спорт. Другият вариант е постепенно преминаване към режима, но при колити,гастрити и подобни ити ситуацията ще се усложни. :bleh
Има изход обаче и той се казва...ГЛАД... :police:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 05-06-2014, 14:02:37
Ама Чери, аз нали постепенно... Готвено по веднъж на ден.
Стига ме подкокоросва с тоя глад, женооо, виждам те кво правиш!!!  :police:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: cherry в 05-06-2014, 14:14:34
Ама Чери, аз нали постепенно... Готвено по веднъж на ден.
Стига ме подкокоросва с тоя глад, женооо, виждам те кво правиш!!!  :police:
tooth tooth tooth
Сега е пълно с череши на пазара. :Cherries
В момента времето е идеално за плодуване.Гаранция давам,че след едно плодуване няма да има и помен от подуване... :Content_4 - emotloader:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 06-06-2014, 12:03:07
Нов лозунг
С плодуване няма подуване.   :Cherries

Продължавам да си имам проблема с отлагането. В момента имам страаашно уважителна причина да не плодувам, това е обаче само тоз ми ти уикенд. Ще видим до понеделник дали ще си измисля друга. А седна ли да се оправдавам, нямам стигане. Разучавам как с ТЕС /примерно/ мога да си нацентря  гюллетата в главата... А и се работи по въпроса.

Та, ако не се присетя за нещо до понеделник, ще опитам с чай и череши. А... наш кво стана вчера? Един колега ми донесе пълна торба с мурсалски чай, отглеждал си го. Хич не съм му искала, нещо съм споменала, че ми харесва и хоп. Знаци някакви се появяват...
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: cherry в 06-06-2014, 12:27:32
Нов лозунг
С плодуване няма подуване.   :Cherries

Продължавам да си имам проблема с отлагането. В момента имам страаашно уважителна причина да не плодувам, това е обаче само тоз ми ти уикенд. Ще видим до понеделник дали ще си измисля друга. А седна ли да се оправдавам, нямам стигане. Разучавам как с ТЕС /примерно/ мога да си нацентря  гюллетата в главата... А и се работи по въпроса.

Та, ако не се присетя за нещо до понеделник, ще опитам с чай и череши. А... наш кво стана вчера? Един колега ми донесе пълна торба с мурсалски чай, отглеждал си го. Хич не съм му искала, нещо съм споменала, че ми харесва и хоп. Знаци някакви се появяват...
Аааааа,извинения никакви не приемаме!!! :pensif_29:
Сега и времето не е топло и е идеално за гладуване или плодуване. :Cherries
А колкото до мурсалския чай- внимавай! Едно че увеличава либидото (май е искал нещо да ти намекне колегата ;)), друго че се отваря страшен апетит - не можеш да го овладееш направо.Така,че...умната! :bleh :whistling2 - emotloader:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 06-06-2014, 13:03:47

А колкото до мурсалския чай- внимавай! Едно че увеличава либидото (май е искал нещо да ти намекне колегата ;)), друго че се отваря страшен апетит - не можеш да го овладееш направо.Така,че...умната! :bleh :whistling2 - emotloader:

Вайййй   :surpris_22:  колегата е на сто и осем, плюс минус осем години, а мъжагата ма заряза...  :Confus_3: Чая ше чека по-добри времена, май...  ;D  ;D

Видя ли сега извиненията как сами си идват  tooth

Ще си купя друууг, добре, чух те!
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 06-06-2014, 15:51:14
Чета във форума на ТЕС и какво да видя? Мноооого добре се съчетавало ТЕС с гладуване по Лидия Ковачева.    ;D
Ааааааххх  :Confus_3:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: съншине :3 в 19-06-2014, 21:22:06
Мими къде се изгуби? Много харесвам подписа ти.  :kisss:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: iskrena в 19-06-2014, 21:56:55
това за апетита и мурсалския чай не виждам от моя опит да е вярно, но аз и слагам по малко в сутрешната кана, щото бъкам какво ли не друго, в смисъл - билки.   :)
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 20-06-2014, 09:44:02
Оооо, здравейте, здравейте,

Съни  :kisss: тук съм си, редовно ви наглеждам какво правите  :) Ае, вчера точно за теб си мислех, да те налазвам с разни въпроси, и ще -  ако позволиш, само да си ги формулирам  :Confus_3:

По моите неща - не ми се получава гладуването, явно не съм стигнала до там и не искам да се насилвам. Това е като с отказването на цигарите - пробвах няколко пъти, все беше с кански мъки и на третия месец - давай сначала. Този път ми дойде някак отвътре, буквално метнах кутията в стената и нямам драми досега. Два месеца станаха, надявам се този път да е последен.
Теглото взе да си влиза в рамките, две кила надолу, тоест всичко е както преди да ги спра. 
Спрях консумето на зеле и спанак и коремчето спря да ме боли, метеоризмът намаля. Сега салата фаворит е сурова тиквичка с чесън, копър, ядки, мед, лимон, зехтин. Синът ми й стана страшен фен, даже ще я приготвя за някво гадже. С тоя чесън не знам  кво ще правят после, тяхна си работа  tooth

Искрена, верно огладнявам от тоя чай. Не закусвам /топлата вода само/ и към 12 часа ми просвирва алармата, че човека е гладен. Като пия чай в 10,30 вече съм  :surpris_22: къде е манджата?

Хората си гледат цветя по балконите, аз съм насадила здраво магданоз, копър и босилек. Ааааамаха!

И така, наваксвам с четенето, че съм много назад с материала. Мнооооого!
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 20-06-2014, 09:48:22
А тва с подписа го видях  някъде, но звучеше така

 "Най-доброто време да посадиш дърво беше
 преди 20 години. Второто най-подходящо време е сега!"

Дръвчета посадих вече, сега е време да оправим и дръвника над раменете ми :)
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: iskrena в 20-06-2014, 15:45:39
много добре си направила с тия зелени насаждения на балкона   ;D
аз миналата година си отгледах пъпешче даже, въпрекич е го посадих чак към май, юни от семка на купен пъпеш и си стана  :)
сега имам пораснали два джинджифила / от корен ги прихванах / и ми прокара една семчица от лимон, та много им се радвам!
имам и насаждения от джоджен на балкона   ;D

п.с. чаят от мурсал го смесвам с други чайчета, та не съм виждала крокодилския му ефект   ;D
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 20-06-2014, 20:18:24
Ис, каква гледка имам от прозореца към съседния двор... шапката ми пада. Насадено, подредено, вързано, обгрижено, зелено, чисто, здраво - падам от кеф. Вдигам щорите през деня, то ми е като фототапет  :)
Аз като новак тази година за пръв път садих сама домати, краставици, броколи, моркови, тиквички. Предните две години /откакто се грижа за това място/ ми помагаше приятелка, таз година неволята не се появи, та запретнах ръкавче. В резултат - половината насаждения никви ги няма, но каквото има си е чисто мое! Пък!
Такааа, днес за пръв път се опитах да записвам по часове какво ям, мчи то излезе, че не съм спряла да поглъщам...
7,00 - чаена чаша гореща вода
9,00 - кафе със захар
11,30 - резен диня
13,00 -  салата - 1 домат, 1 стрък целина, 1 голяма гъба, магданоз, лимон, зехтин, сол
15,00 - варен булгур с /няква бльоджа в буркан от магазина - патладжан, домат и кой знае кво още/
18,00 - кафе със захар
19,00 - 3 ядки браз орех
20,00 - салата - 2 домата, 2 стръка целина, 1 чушка, 1 гл червен лук, суп лъжица кълнове от люцерна,  суп лъжица слънчогл семки, магданоз, лимон, зехтин, сол

Вода - не знам, не е повече от литър.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: iskrena в 20-06-2014, 23:29:49
не е кой знае кво!   :)
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Alex в 23-06-2014, 22:41:09
Здравей, Мими! Очевидно е, че си оригинална и не си загубила позитивизма си, въпреки здравословните проблеми. Искам да те попитам няколко неща: каква литература четеш за здравословното хранене (за Норбеков и Ковачева разбрах)? Какви филми гледа на същата тематика? Включваш ли кълнове в диетата си?
Поздравявам те и ти пожелавам успех!
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 23-06-2014, 23:07:01
Здрасти Алекс,
Благодаря за мнението ти, а позитивизмът ми се връща с пълни сили   :Content_22:
За литературата - чета повечко в този сайт и форума, плюс всичко, за каквото се заинтересувам и може да ми предостави гугъл. За съжаление, на повечето места просто един и същи материал се преписва по сто пъти. Как да е, идеята е да схвана основни неща и да се опитам да слушам тялото си. Не съм спряла да търся, но тъй като нещата си следват - тръгнах от храненето, аааа ще видим до къде ще стигнем, толкова нова информация ми се разкрива, че като че ли храненето става ммм.. основа?
Филми не съм гледала на тази тематика, до преди година Джейми Оливър за мен беше революционер... /предлагала съм рекламни продукти на неговата марка години преди това, без изобщо да знам кой е/, та за здравословно хранене, хеле суровоядство... ноуп. Пиех по 300-400 мл водка на вечер, ей така просто,.
И така...
кълновете са ми малко драма, тази вечер сложих пшеничени в салатата си, но ми вървят като на коренчета повече, отколкото да никнат нагоре, нищо де, толкова си мога. Броколи, люцерна и други си купувам готови, не често, но когато...
Поздрави,  :Content_22:



Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Alex в 24-06-2014, 13:58:03
Мими, тук подкрепа ще ти дадат много хора :)
Препоръчвам за допълнителна мотивация да гледаш някои от следните филми (някои ги има и в Замунда с превод):
Food matters; Dying to have known; The beautiful truth; Forks over knives; Fat, sick and nearly dead; Hungry for change; Food Inc
От книгите, ако не си ги чела бих ти препоръчал естествено Лидия Ковачева и от там нататък каквото намериш на Пол Брег - всичко е приятно за четене. Олга Елисеева и Малахов стават, въпреки, че по мое мнение малко прекаляват понякога и имат типично славянското залитане в мистика мешена с предразсъдъци и пресилване. Но това само в добрия смисъл - има много, което да се научи от тях. Книгата за терапията Герсон е уникално четиво - струва си всяка написана дума там. Интересни книги има Гайдурков. Доктор Атанас Михайлов проповядва един много практичен и омекотен вариант на природосъобразно лечение, като дава чисто практически рецепти, в които смесва хомеопатия, билколечение и гладуване - на мен лично много ми допада... И хиляди други, но малко по малко. Аз лично се награждавам с по някоя книга от време на време и вече имам над 50.
Следва продължение...  O0
 
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: cherry в 24-06-2014, 14:31:32
Мимчо  ;D,
остави ти сега тези книжки, а ми кажи:кога точно започваш режима на Лидия Ковачева?
За черешите май вече е късно.Затова пък идва времето на дините. :bleh
Чакам отговор,моля! :whistling2 - emotloader:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: съншине :3 в 24-06-2014, 17:06:37
Ако може по 5кг. диня на ден, аз съм с теб Чери.  tooth
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 24-06-2014, 18:18:38
Благодаря, Алекс!  :)  :kisss:

Ейййй това Чери, беее, като захапе и не пуска, значи! Глад, та глад! Ми гладувам, ама до обяд, щото после огладнявам, бре човеко! С черешите беше по-удобно, сега трябва дини да мъкна и режа в работата.
Колко време трябва да се настройвам за това разтоварване. До събота трябва да съм се нацентрила, та ако стане да започна в неделя, в понеделник и без това няма време да дишам от работа.

Туй пък 5 кила... ще се напикаш, бре!
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: cherry в 25-06-2014, 07:28:36

Ейййй това Чери, беее, като захапе и не пуска, значи! Глад, та глад! Ми гладувам, ама до обяд, щото после огладнявам, бре човеко! С черешите беше по-удобно, сега трябва дини да мъкна и режа в работата.
Колко време трябва да се настройвам за това разтоварване. До събота трябва да съм се нацентрила, та ако стане да започна в неделя, в понеделник и без това няма време да дишам от работа.
Мимчо,хич не ми се оправдавай! :pensif_29:
Реже се,не се реже...има плодове,които може и цели да се консумират.Хайде да се разберем с теб така:
аз в неделя (или понеделник) започвам едно по-дълго гладуване.
Може,ако искаш да започнем заедно-ти го направи плодово? ???
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 25-06-2014, 11:52:24
Леле, в какво се забърках?!?    :Confus_3:

Трупнато - от неделя!   :kisss:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: cherry в 25-06-2014, 12:11:42
Леле, в какво се забърках?!?    :Confus_3:

Трупнато - от неделя!   :kisss:
Може и да ти дам един ден преднина и да започна в понеделник. :whistling2 - emotloader:
Ще видим,но със сигурност ще направя поне 7 дни... :Content_22:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: cherry в 26-06-2014, 09:51:51
Мимчо,подготвяй се психически, започваме от неделя сутринта! :Content_22:
Какви плодове смяташ да консумираш?
И нали знаеш,че се консумират не повече от 800 грама на ден? :bleh
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 26-06-2014, 10:20:03
Подготвям се аз, подготвям се...  :surpris_25:
Хладилника празен, направо ехо има вътре. Два домата и една тиквичка, не смея да пазарувам.

В къщи ще ям диня и пъпеш, пък за работата ще си нося ябълки, череши, кайсии. На обяд едното, вечер другото и ще си лягам в осем и половина егати, щото вечер най-много се кокоря за нещо сладичко.
Но е различно, онази вече ми остана половината салата, снощи пък си направих доволно количество табуле и си го отмахах като добро прасе.

Мисля си, че сега поне ще се отям на плодове, тъй като в годините досега, все като мине сезона на някой плод и Мими се сеща, че не го е и опитала даже  :Confus_3:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Тихия в 26-06-2014, 13:22:11
Вижте, ако правите нещо насилвайки се, ще получите в замяна точно това.  Ето защо се прави плавно прехода за да се изключи насилието като резултат. Намерете баланса и правете нещата леко, като част от приказката наречена живот. 
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 26-06-2014, 13:37:56
Тихи,
Ако щеш вярвай, но докато пишех и особено като слагах плачещия емотикон си мислех, че точно ти ще направиш такъв коментар.  :kisss:
Така е, прав си, аз си скрибуцам тук, но искам някои неща да се случат и знам, че не искам да се насилвам. Чувам те какво казваш.

Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: cherry в 27-06-2014, 07:31:02
Мими,в неделя сутринта те искам на линия с една торба плодове... :Cherries :Appetit_4:
Няма хъката,мъката...Остави го ти Тихия какво ти шепне, неговата е лесна... ;)
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Тихия в 27-06-2014, 09:17:13
Ха ха. Получи се малко като в оня лаф: - Тебе ти е лесно защото си прост. Мене питаш ли ме?
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: cherry в 27-06-2014, 10:14:43
Ха ха. Получи се малко като в оня лаф: - Тебе ти е лесно защото си прост. Мене питаш ли ме?
Е,а пък мен често ме питат защо съм постоянно весела и щастлива?
А аз им отговарям:"Ами...просто съм много,много тъпа..."  tooth tooth tooth
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Alex в 27-06-2014, 10:52:45
И сега Мими, като имаш пред себе си двата пътя за развитие - еволюционния и революционния, можеш да избираш. При революциите се дават жертви, а при еволюцията процесът е бавен. А може и като Ляпчев - „Со кротце, со благо и со малце кьотек“. Успех с черешите :)
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 27-06-2014, 11:17:46
Големи образи сте ми вие тримцата!  ;D  ;D  ;D     
 :kisss:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 27-06-2014, 22:22:34
Ха ха. Получи се малко като в оня лаф: - Тебе ти е лесно защото си прост. Мене питаш ли ме?
Е,а пък мен често ме питат защо съм постоянно весела и щастлива?
А аз им отговарям:"Ами...просто съм много,много тъпа..."  tooth tooth tooth
;D  ;D  ;D
Нещо и аз напоследък ходя с една леко малоумна усмивка, чак приятелките ми се притесниха да не гълтам много кислородна вода, докато си мия зъбите. Че то колко му е да си си блондинка отвътре...  ;D

Значи вчера и днес махнах по половин кило череши през деня, с по малко зеленчук вечерта. Вчера си направих сок от червено цвекло, морков и ябълка, но май не го изчаках цвеклото колкото трябваше и малко ми беше лошо. Е, мама имаше един лаф за лакомото дупе.

Може и да стане човек от мен, да кажа. С Фатките и чалъмите на Норбеков едно белегче започна да се скрива. То не, че ми пречеше, но аз да видя работи ли това или ме връзват нещо. Та се заиграх веднъж, два пъти, докато правех упражненията за очите. Очите ми се пооправиха и естествено зарязах всичко. Преди около две седмици аааауч  :surpris_22: белегът се позагладил, свил се навътре един такъв. Направо очите в точка си събрах. Оттогава пак действам по системата и го наглеждам постоянно, ама то взе да се инАти, много ясно, човека изрично е казал да не ръчкаме постоянно в резултата. Но имам напредък, де.
Бориме мързела с упражнения сутрин - гимнастики, тибетци, щуротии. Взех и по-лесно да се будя сутрин.
Голяма фукня съм станала...

Черешова, чакам ВА в неделя с торбето.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 30-06-2014, 15:21:19
Вчера първи ден с черешки. Един килограм и 4 чаени чаши чай - две сутринта, две към 19 часа. И после като ми се приспаааа, в 19,30 мъррр във възглавницата, та до седем тази сутрин. Таквоз спане нивгаш не е било. А главата ме почна от вчера ранен следобед, твърде рано ми се струва. Но може би, защото не пих  кафе, затова беше и цялото спане, аз и деня го изкарах на шезлонг под едно дърво.

Днес, до момента съм на 600 г чай мента и половин кг череши. Няма време да ми се спи, на фъркотевица съм от сутринта, ще видим довечера какво ще е положението.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: cherry в 30-06-2014, 15:55:47
Вчера първи ден с черешки. Един килограм и 4 чаени чаши чай - две сутринта, две към 19 часа. И после като ми се приспаааа, в 19,30 мъррр във възглавницата, та до седем тази сутрин. Таквоз спане нивгаш не е било. А главата ме почна от вчера ранен следобед, твърде рано ми се струва. Но може би, защото не пих  кафе, затова беше и цялото спане, аз и деня го изкарах на шезлонг под едно дърво.

Днес, до момента съм на 600 г чай мента и половин кг череши. Няма време да ми се спи, на фъркотевица съм от сутринта, ще видим довечера какво ще е положението.

Браво,Мимчо,с теб съм.И аз съм втори ден-воден.Главата е нормално да те боли-от липсата на така любимата ти напитка - кафенцето... :Confus_3:Ще ти мине...ако имаш възможност за клизма-ще се почустваш много по-добре,макар,че не е наложително... :Content_22:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 30-06-2014, 16:00:43
Чери  :kisss: успех и на теб.
За клизмата -  май ще я правя, щото нищо иначе не се случва там  :Confus_3:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: съншине :3 в 30-06-2014, 18:06:25
Мими, след този пост, ако можеш се отърви от сутрешния навик с кафето. Заблуждаваш се, че е от това. Кафето ти дава Бум от енергия за половин-един час и след като отмине ефекта получаваш спад в енергията, понижено настроение и така.. докато не си вземеш следващата доза. Не ти трябва. Ако можеш го спри.  :flowers2:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 01-07-2014, 20:40:19
Така е, Сън, но си обичам аромата и вкуса /блъскам ли три лъжички захар вътре, а?/ му. Пиех по едно сутрин от кафе машина, после привечер у дома едно яко от кубинска кафеварка, мммм.

Не ми се получава гладуването с плодове. Днес кило и малко череши през деня, сега вечерта половинка пъпеш. Подух се като попско чедо на Задушница. Знам, че прекалих с количеството. Утре съм на купон, лелеее ко ша праи човека, не знам  :surpris_22:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: ribkata в 02-07-2014, 09:58:30
Така е, Сън, но си обичам аромата и вкуса /блъскам ли три лъжички захар вътре, а?/ му. Пиех по едно сутрин от кафе машина, после привечер у дома едно яко от кубинска кафеварка, мммм.

Не ми се получава гладуването с плодове. Днес кило и малко череши през деня, сега вечерта половинка пъпеш. Подух се като попско чедо на Задушница. Знам, че прекалих с количеството. Утре съм на купон, лелеее ко ша праи човека, не знам  :surpris_22:

за кафето те разбирам! за мен винаги е било едно от малкото неща на които не устоявам. но сега не се и опитвам да го махна напълно  ;D
пробвай заместителите, разни зелени чайчета, инка, гуарана, джинсен, може за теб да става номера
а за купона, ако е у приятели и не в заведение, ти предлагам да приготвиш плодови/зеленчукови шишчета, лесни и шаренки
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 02-07-2014, 13:45:46
Рибката, ще видим какво ще го правим кафето, ясно е вече, че мога и без него.

Чери  :heart_2:, рожбо шашава, аз приключих с плодуването. Три дни и половина, егаааати мъката, ядат ми се салати и тва си е. Взех преди малко домат и краставица, без сол и подправки.

Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: cherry в 02-07-2014, 14:03:56
Браво.Мими,супер си ти :Content_14:
Като за начало е много добре.Трябва да ти кажа,обаче че вече си минала прага и оттук нататък щеше да ти стане по-лесно...Но нищо-следващия път.Важното е да се натрупат няколко по-кратки плодувания.
След това ще е по-лесно да се изпробва и по-дълго такова.Аз също ще прекъсна,защото мислех да си взема отпуска,но в момента шефовете са се запънали като магарета на лед и не дават.Нищо...има време за всичко... :Content_22:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 02-07-2014, 14:10:59
Ах, колко хубаво, значи не съм пълен провал!  :peperudi:
Добре, другия път пак свиркай  :whistling2 - emotloader:
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: ribkata в 02-07-2014, 14:25:19
доматът май беше воден за плод, не съм сигурна
аз също само на плодове не държа дълго е не обичам да ям с килограми сладки плодове, по скоро хрупам зелено без ограничения, а най добре ми е до обяд на един два плода и после с две яденета на салати, кълнове, ядки, или според сезона
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 02-07-2014, 14:29:51
Рибката, е точно такова нещо и на мен ми харесва.
Сега захранване трябва ли да правя. Искам да кажа - мога да мина на смесени зеленчуци, внимавайки със солта, де. От три дни не вервам кой знае какво специално захранване да  трябва.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 05-07-2014, 18:59:49
Мдаааа, това с гладуванията хич не е майтап работа. Шапка голяма свалям на тези, дето го умеят. След мизерните ми три дни на плодове, такъв апетит ми се отвори, че страх ме хвана. И то за пържени картофи, хляб, сирене  и някакви такива, дето съм ги спряла.  ???  И не можах да се въздържа.

Кафе не съм пила още, една седмица ще стане, гледам мърдам и без него. Чай от мента си правя сутрин, но допие ли ми се кафе, няма да си моря душата.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Тихия в 05-07-2014, 21:39:08
Ха ха. Мими, голяма си терца. Ще се надлъгване с твоя вътрешен звяр. Изучавай му пришевките. Все ще го хванеш в моментна слабост и тогава удри. Не се мъчи сега. Я виж какво слънце е навън. Ха ха. 
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 10-07-2014, 23:05:32
Еха, бях на лекция на  Гал Сасон. Еееегааати медитацията, ееегааати визуализациите.  Връщане в предишен живот, голям купон. Въображение имам, пък за друго не  знам.  tooth
Юхуууууу!!!
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 12-07-2014, 23:34:43
Добре де, ако ми се доспи след хранене, значи правя грешка. Е, винаги ми се доспива. Дори и след например салата за вечеря от 1 стрък целина, 1 домат, шепа слънчогледово семе, 2-3 лъжици кълнове от люцерна. Това с две филийки хляб Вита /те са мизерно малки/. И след това припадам  ???
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: съншине :3 в 17-07-2014, 21:11:18
Мими, аз последния път като хапвах кълнове от люцерна направо целия свят ми се виеше.  tooth
Наблюдавай се какво ядеш и кое, как ти влияе. Има храни, които са добри и такива, които не са за нас.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 18-07-2014, 19:22:36
Ох, Съни, да съм загубена, та загубена... е колко да съм загубена?    :Confus_3:  Ми то не може да вечерям в девет и половина и да не ми се доспи. Ми уморена съм.
А тези кълнове много ги харесвам, почти колкото броколи. У дома много не ми се получават, но готовите са ммммм...

Продължавам да откривам колелото. Клизма с урина... ефекта уау!
Повечето тук и назад да ходят пак не мога да ги стигна, но това е положението.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Тихия в 18-07-2014, 20:42:52
Браво Мими. Клизмата с урина е съществен напредък. Ще те запишем в книгата на героите.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 18-07-2014, 20:52:19
Ще проверя дали си ме вписал!  :police:  Да не се шегувкаш нещо...
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Мими в 21-09-2014, 13:28:37
Направих ден и половина на водичка. Няма  да го наричам гладуване, щот за този мизерен период даже не огладнях като хората. Езикът се обложи естествено, а дъхът ми трепеше катерици, но иначе нищо друго. Другата седмица пак. Ще пробвам неделя + понеделник.
Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: grow в 22-09-2014, 18:38:54

   Една причина за липсата на глад може да е правилното разпределение на течностите през деня, друга може да е ако си заредила преди да почнеш водния ден, така или иначе тялото използва за енергия запаси от предходните ден, два, т.е. отнема време докато изразходи запасите от енергия, да кажем че си била на границата  при тези 1.5 дни без храна.
   Как толко бързо се е обложил твоя език, чудна работа, чак и дъха лош, ти си била на сухо май.

Титла: Re:Мими на път
Публикувано от: Daniella в 23-09-2014, 12:47:36
Браво Мими, само така!  :Content_14: