Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Гладолечение и режими => Темата е започната от: Лози в 07-01-2014, 21:13:56Титла: Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Лози в 07-01-2014, 21:13:56
Здравейте, правя гладолечение само на вода за втори път(първият беше преди около 11 месеца). При първият път почти нямах странични ефекти за разлика от сега. Днес е 4 ми ден и от снощи имам много силни болки по цялото тяло и вече два пъти повръщах вода. Правя клизми от 2 дни. Знае ли някой как да си помогна без да прекъсвам гладолечението. Преди него бях доста болна(настинка или грип и вземах в големи количества Колдрекс, т.е. парацетамол). Възможно е тези отрови да излизат сега, но докога? Някой имал ли е подобен опит и как сте се справили? Благодаря предварително.


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: kiti13 в 08-01-2014, 10:41:55
Да, напълно е възможно от лекарствата да имаш такива неразположения - те принципно не са страшни, стига да можеш да ги изтърпиш, и не ти пречат на работата, ако ходиш на работа. Но колко ще продължат, едва ли някой може да ти каже - от това, което пише по книгите би трябвало 2-3 дни, но пак си зависи от човека. Аз лично 1 път съм имала повръщане на втория ден сутринта, и после си бях ок. Не се отказвай от гладуването точно сега - после ще ликуваш, като преминат тия неща! Вкарай малко абстрахиране от неразположенията и съм сигурна, че ще ги преживееш лесно :-) Успех!


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Kalia в 08-01-2014, 11:46:18
Да,не се отказвай.И аз през декември правих гладуване,на втория ден се събудих със страшно главоболие.След това последва повръщане.Това беше на 2-рия ден от гладуването.След това обаче доста ми олекна.След като приключих с гладуването се оказа обаче,че съм лепнала гадния зимен вирус и откарах няколко дни след това с главоболие и болки по цялото тяло.По принцип не пия никакви лекарства и гадината скоро се видя в чудо и си би камшика. tooth
Та не мисля,че е толкова от лекарствата при теб,колкото от вируса.Но нали като се разболеем трябва да спрем да се храним,за да не храним болестта. :surpris_23:


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Лози в 08-01-2014, 14:18:57
Много благодаря!


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Лози в 10-01-2014, 22:39:03
Иска ми се да споделя изхода от гладуването. На 6 тия ден отровите спряха да излизат. Много благодаря за подкрепата. На 7 мия ден, днес бях малко нещо без енергия, но това е обяснимо, като се има предвид, че от 1 вия до 7 мия ден имах менструация. Сега правя захранване по Пол Брег, т.е. днес в 18 часа 4 биодомата кипнати само за кратко във вода заедно с малко чесън, след това се изсипват в купа и се добавя зехтин и био ябълков оцет. Утре 2 салати по негови рецепти(зеле, моркови, целина), трети ден плодове през деня и вечерта една доста богата салата. Всичко това без предложението му за препечен пълнозърнест хляб, тъй като смятам да се върна към суровоядството, което за съжаление прекъснах преди 6 месеца. Последното доведе, естествено, до заболявания. Та така момичета, желая ви успех и здраве :D


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: shofilev в 11-01-2014, 09:48:48
Лози, виж тази тема: http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=7345.0 (http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=7345.0). Горещо ти препоръчвам да прочетеш книгата. Димитър Станев е в перфектно здраве, чете без очила в полутъмна стая, а е на 85 години. Той подробно описва твоите чуденки. В другите му книги дава обяснение на тези въпроси и мног точни съвети за захранването от личния си 40 годишен опит както със себе си, така и с много други хора още.


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Лози в 24-01-2014, 01:38:40
Много много благодаря! Точно от тази информация имах нужда. Страхувах се от болките, които изпитвах и реакциите на тялото ми. В повечето книги, които съм чела по темата авторите не се разпростират върху болките при някои хора, съпътстващи лечебния процес. Явно колкото повече човек е злоупотребявал с тялото си(храна, никотин, алкохол) толкова повече съпътстващи изчистването симптоми има. При съпруга ми са по-малко, той живее и по-умерено. Много полезно четиво и още веднъж благодаря, че го споделяте тук. Сигурна съм, че помага на много от нас. Успех на всички и хубава вечер.


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: benato в 24-01-2014, 08:59:22
Когато правите едноседмичен глад,гледайте да е втора и четвърта лунна седмица,тогава отровите излизат лесно. По време на цикъл не е препоръчително.


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Лози в 24-01-2014, 23:19:13
Много благодаря! Мислех си, че съм чела много, нооо човек научава още повече благодарение на вас тук във форума  :flowers2: Едва на 3-4 ден от гладуването прочетох поста от лунното момиче, че не трябва да се почва гладуване по време на менструация. Не исках да спра обаче. Следващия път ще го направя съобразявайки си се с тези фактори. Хубава вечер.


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: fidercho в 23-01-2015, 15:15:55
Еднa познaтa пaк предпочитa точно тогaвa дa глaдувa. Тя мaхнa кистa от мaткaтa .


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: rosi73 в 07-02-2015, 20:11:44
А защо не е препоръчително да се гладува по време на цикъл?
Много често го правя точно тогава,защото не усещам никакви неразположения и болки.
А и преди години получих възпаление(предполагам от изстиване) и цикълът ми вместо редовните 6 дни продължителност,се увеличи на 10 дни.Лекуваха ме с антибиотик,от който освен ,че сутрин дъхат ми бе много свеж,друго подобрение не видях.След това в продължение на месец пих смес от билки(изписана от лекар билкар) по 700мл на ден.Ефекта-чисто лице без пъпки.Тогава бях прочела за Лидия Ковачева и реших точно по време на започване на цикъла да направя 3дни плодолечение и 3дни захранване. Свърши ми точно на 6 ден и вече нямах проблем. Та затова не мога да си обясня защо винаги се набляга на това ,че не е добре да се гладува по време на цикъл.


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Iggiberry в 08-02-2015, 00:58:51
Ако не греша Лунното момиче беше писала не, че не е хубаво да се гладува по време на цикъл, а че, ако началото на гладуването съвпадне с началото на цикъла, овулация не настъпва.
Освен това, ако гладуваме по-дълго от седмица, например 14-21-28 дни, шансът гладуването да съвпадне с цикъла е почти 100%.


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Newly в 08-02-2015, 12:15:37
Т.е ако не правиш опит да забременееш, не е проблем да гладуваш по време на цикъл? Няма никакви други странични ефекти, така ли?


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Vov в 08-02-2015, 13:25:45
Може да ти намалее кръвното налягане още малко, повече от обичайното. Първите 3-5-7 дни преди изправяне, ставане и пр. се поема дълбоко въздух, стягат се бедрата и корема и така се изправяме... И т.н. :flower:


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: iris в 14-11-2018, 07:58:08
Здравейте, имам въпрос относно проблем с гладолечението.
 
Днес е седми ден от гладолечението ми на вода. От вчера изпитвам болки в долната част на гърба, към опашката. Каква може да е причината? Възможно ли е да е бъбречна криза в резултат на натоварване на бъбреците?
До сега нямах неразположения, които да ме притесняват и да ме карат да мисля за прекъсване на гладуването. Единственото неудобство са киселините, които имам от три дни. Затова пия често вода като се опитвам да ги неутрализирам, а днес повърнах и се надявам, че тези киселини ще престанат.
Благодаря предварително на всички отзовали се.   :Confus_34:


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: iris в 14-11-2018, 12:38:00
Допълвам към горния пост.
Възможно ли е раздразнение на дебелото черво при прилагане на клизма?


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: iris в 14-11-2018, 21:24:52
Никой не отговаря, явно не е имал такъв проблем.
В интернет намерих, че едно от усложненията при клизма е пробиване на дебелото черво. Възможно е да е това.
Задавам си въпроса, защо в различната литература се указват различни количества вода за клизмата. Аз правя клизмата с два литра вода. Какво количество вода е вашата клизма?
Към какъв специалист трябва да се отнеса при такава диагноза и можете ли да препоръчате такъв специалист?
Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Elia в 15-11-2018, 09:46:33
Ирис,
аз правя клизмите също с вода около 2 литра, понякога с 1.5 литра, но в повечето случаи водата е повече.Направила си грешка, аз правя гладувания задължително когато започнат постите.А те днес започват.През останалия период на годината съм получавала и повръщала киселини и разни горчилки.Днес е началото на Православния пост и това не е случайна случайност.Макар,че тук според някои значение има Аюрведа.За мен Православието е по - силно от каквато и да е Аюрведа.Затова прави гладувания винаги в периода на православния пост - Велик пост, Богородични пости, Коледен, Петров пост.По - скоро за мен причината за тези неразположения е проблем някъде по органите отколкото проблем с червата.Аз затова винаги започвам гладуванията с молитва, даже вземам и благословение от свещеник.За да не се оказвам в подобно положение.Винаги човек каквото и да прави първата му работа е молитвата, а след това ако има грешки да се поправя.Веднъж само ми се случи подобно нещо, но беше страшно.От силни киселини започнах и водата да повръщам.Затова спрях за 24 часа да приемам вода и се оправих Слава на Бога.Та ако прецениш спри за 12 - 24 часа приема на вода.Нали не правиш клизма за първи път и знаеш какви са правилата т.е. как се прави.Ако е така няма вероятност за проблем от този род.По - скоро вътрешно възпаление или раздразнение по органите има някъде.
Поздрави !


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: iris в 15-11-2018, 17:38:01
Здравей, Елиа. Благодарна съм за всичките ти съвети в горния пост. Ще са ми полезни.
Грешката, предполагам е моя. Във водата за клизмите този път сложих морска сол, а досега съм слагала хималайска. Морската е доста по-солена. Това трябва да е причината.
Диагнозата, която ми постави днес доктор, е колит. Предписа ми два вида хапчета, единият вид - за колита, а другият - за киселините. Започнах захранване днес, защото се чувствам доста зле. Ще видя дали ще мога да се оправя без лекарства. Надявам се да се оправя по време на захранването, ще бъда на растителна диета. Но как растителната диета влияе на обострен колит - не знам. Досега не съм имала колит. Ако след захранването няма подобрение, може да се наложи да ги пия.
Още веднъж благодаря за споделеното.
Елиа, имаш ли специална молитва, която отправяш преди гладуване или молитвата е свободен текст?Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Vov в 16-11-2018, 08:41:08
Здравей Ирис,

1. Няма нужда да се стремим към непременно вливане на дадено количество вода. Предварително НЕ знаем точното общо и моментно състояние на червото и не прилагаме никакво насилие. Колкото поеме без болки, спазми и пр., толкова.
2. Ако първият път е поело малко/недостатъчно вода, почиваме и повтаряме упражнението.
3. Ръчно управляваме скоростта на вливане. При всяко неприятно усещане спираме водата, изчакваме да отмине и тогава я пускаме отново.
4. Температурата на водата е мааалко над телесната - да е приятна на допир. Определя се лично с кожата около ануса. Вътре червото няма усет за температура и внимаваме да не го изгорим.
5. При почувстване неудобство, напъни, прекратяваме вливането и правим леки движения с таза, с коремните мускули, леки усуквания... изчаквайки водата да се придвижи.
6. Вливането на вода става в легнало положение, което променяме в процеса - на лява страна и на гръб.
7. Солта е 9 - 10 грама на литър. В никакъв случай повече. Чиста вода също не е добре.
8. През цялото време дишаме колкото можем по-дълбоко, главно с диафрагмата и коремните мускули.
9. През цялото време си представяме картинно как и къде минава водата, как измива, отмива... как предизвиква радост, дори възторг в клетките на дебелото ни черво.
10. Клизма правим в едно и също време на деня.
11.  :Content_22:


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Elia в 16-11-2018, 09:31:30
Ирис,
направила си според мен грешка с тази сол във водата.Не слагай нищо, само чиста дори преварена вода.Люто, солено, кисело дразнят червата.Аз при клизми винаги ползвам чиста вода, най - добре да е от извор.А след гладуване не се вземат никакви лекарства.
Имай в предвид,че при колит суровата храна дразни.Така е и при язва.Суровият картофен сок обаче или смес от картофен, морковен сок и сок от спанак могат да ти помогнат.Наблегни на тези сокове и ще се оправиш без лекарства.И при гладуване и клизми ползвай само вода без сол, сода и подобни.Понякога ми се е налагало и съм решавала да ползвам във водата само сок от лимон.Можеш да пиеш чай от лайка, невен , бял равнец и салвия за успокоение на червата.
Поздрави !


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Elia в 16-11-2018, 10:14:23
Ирис,
най - силна е Иисусовата молитва - Господи Иисусе Христе помилуй ме, грешната / грешния /.Но и със свои думи да се молиш от сърце Бог чува молитвата.Най - силно е собственото разкаяние.Ако се разкайваш много и вземеш причастие могат да ти се покажат много чудеса.Така се е разкайвал Св.Цар Давид, така от неговото семе е роден Христос.Имал е много силно разкаяние и много силен плач за греховете, така е написал и Псалтира.Затова ако човек съзнава греховете си и се разкайва, не ги повтаря може без глад да се оправя.Това става по невидим за нас начин.А и Бог дава определено време.Трябва да настъпи точният момент за това, което трябва да стане.Не е ли момента не става.
Скоро четох за Архимандрит Йоан Крестянкин, той е бил прозорлив.Казал е на една жена да не оперира перде точно сега.След три месеца и посочил време за опрация.А тя настояла, оперирала си пердето и починала.А аз за първи път чета,че от операция на перде на очите може да се умре.Та ние настояваме за много неща, обаче може би не трябва, затова и си патим.Прозорливите старци са ги знаели тези неща и без благословение нищо не са вършили.Аз за гладувания вземам благословение от свещеник.
Поздрави !


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: iris в 16-11-2018, 17:50:17
Вов, благодаря за пунктуалния отговор.
Някаква част от точките спазвам. Ще се опитам да се съобразя и с другите. Например лежането по гръб ми е трудно. :) Трябва да търся килимчета, одеяла, защото ми е студено на пода.
Не съм надвишила количеството на солта, но изглежда всяка сол е различно солена. Мислех, че причината за този проблем е в солта, но може и да не е така.
Прочетох в интернет, че клизмите предизвикват колит. Може би неправилно приложените клизми, но аз съм ги правила по един и същи начин досега. Не се оправдавам. За в бъдеще ще ползвам хималайска сол, тази може да е имала нещо агресивно в състава си, нищо че я купих от Био магазин.

т. 11.  :Content_22:


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: iris в 16-11-2018, 18:21:47
Здравей, Елиа. Водата преварявам. Но относно солта - нали трябва да има сол, която да предотврати всмукването на водата от червата.
Днес съм значително по-добре.
Сега ще си направя сок от картофи. Мисля, че ако съм още два дни на сокове ще се подобри състоянието на дебелото черво. Няма да се стигне до лекарства. После е трудното, когато трябва да ям сурови зеленчуци и плодове. При колит се препоръчва да се ядат зеленчуци без груба структура, а сезонните зеленчуци сега са точно такива. Купих си домати. Може да ги бланширам и да ги обеля.
Чаят от невен се прави от цвета на невена?
Благодаря за всичко, както и за напътствията относно молитвата.
Бъди здрава!Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: iris в 16-11-2018, 19:03:58
Елиа, установих експериментално, че сокът от картофи не е подходящ за захранване. ;) Изпих го и го повърнах веднага. Може би в друго време щях да го задържа въпреки, че е ужасно неприятен.
На дъното се утаява скорбяла, тя изхвърля ли се или се пие?


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Vov в 17-11-2018, 21:18:50
Елиа, установих експериментално, че сокът от картофи не е подходящ за захранване. ;) Изпих го и го повърнах веднага. Може би в друго време щях да го задържа въпреки, че е ужасно неприятен.
На дъното се утаява скорбяла, тя изхвърля ли се или се пие?

Добре де, всеки има право да си прави каквото си иска със здравето и т.н., НО ВСЕ ПАК, откъде ги измисли тия картофи?!?!
Има ли някой да не знае, че в суровите картофи има хим. съединение, което е отровно за хората?
Как от всички възможни плодове и зеленчуци се спря на картофа? Чудна работа.

Първата добавка към водата е сок от моркови и малко зеле.
Чак на втори - трети ден добавям по малко червено цвекло и други зеленчуци.
А сутрин - сок от ябълки (добавен към вода 1 : 1!). Прави се малко и се пие незабавно, но на малки глътки, с предъвкване, премляскване поне 0,5 - 1 минута на глътка... И т.н.


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Vov в 17-11-2018, 21:32:03
Хм, изобщо, продължавам, с всички сили, да разбирам, че всеки има право да си прави всичко със здравето...
Дори и да нарича наслука и без основание извършени действия "странични ефекти при "гладуване"" ...

Не се удържам да напиша, че при правилно проведено Временно въздържане от храна, НЕ настъпват "странични ефекти". Настъпват множество и разнообразни изменения в психиката и физиката. Всичките - положителни. А доколко дадени състояния са премахнати, излекувани, е отделен въпрос. Резултатите зависят от толкова много фактори, че няма описване, а и не е нужно.
Вярвам, дори знам, че е по-добре да се научим как да провеждаме толкова важно нещо като възстановяване на здравето ни и след това да го правим правилно: безопасно и с максимален оздравителен ефект.


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: iris в 17-11-2018, 22:38:40
Да, голяма глупост беше това с картофите. Но го изхвърлих веднага.
В момента нищо, дори сок не мога да приемам. Киселините продължават. Утре ще опитам с вода от варен грис. Прочетох, че в случаи на язви и колити захранването се прави по този начин.


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: бате Бино в 18-11-2018, 11:20:02
Сокът от картоф си има своето приложение, особено червения. И Ели беше писала за него.  Задължителен е при храносмилателни смущения, върши чудеса. Благотворен е за стомаха. ( лично изпробвано)
 Обаче до колко е добър точно за захранване, не съм проучвал. Може и да не е  подходящ.  :-\   


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Elia в 19-11-2018, 08:59:52
Ирис,
мисля,че тук вина няма сокът от картофи.Преди време аз направих грешка - гладувах на вода точно в периода на пролетното равноденствие.Същото се отнася и за есенното.В този перод правих водно гладуване и получих страшни киселини.Започнах дори водата , която ползвам при гладуване да повръщам.Опитах да захраня с морковен и ябълков, както и зелев сок и пак получих силни киселини и повръщане.Тогава спрях да приемам храна и вода за 24 часа, силно се молих на Господ да ми помогне да преодолея тази криза и след няколко дни започнах да приемам сок от картофи, добавям към него малко мед понякога.Така постепенно се оправих.
Написах това за да не си мисли някой,че като получи киселини при гладуване и веднага се оправя.При мен дори тези състояния са продължавали седмици, понякога месеци докато стабилизирам нещата.Изведнъж не става.В такива ситуации съм повръщала сок от ябълки, сок от моркови и съм се обезводнявала много.Затова от всички страдания, които съм преживяла съм възприела друга тактика.Изпадна ли в криза си пия картофен, морковен и ябълков сок обаче първата ми работа е да отида при свещеник.Така се оправям вече няколко години.Веднъж свещеника ми сложи кръста на болния стомах и за 1 час започнах да премам храна като че ли никога не съм била с киселини.Иначе се мъча доста и то с дни.Но не съм направила грешка със сигурност - сокът от картофи е балсам за стомаха и червата, ползвам го от години.Може и при захранване да се пие заедно с утайката / задължително /.Това е скорбяла, която е балсам за стомаха.
Преди години дядо ми страдаше от язва, нямаше оправяне с месеци.Една полякиня, наша позната като му видя страданията ни каза да му правим всеки ден суров картофен сок.Каза,че в Полша във всяка аптека човек може да купи суров сок от картофи и всички там знаят,че този сок помага при различни проблеми със стомаха и червата.ДА, помага.Обаче ако нещата са много зле съм стигала да момент  - всичко коквото приема да повръщам вкл. вода, сок от зеле, сок от ябълки, сок от картофи.Стигала съм до момент когато чувствам,че животът си отива от мен.Страшни кризи.При тези състояния съм разбирала,че има Бог и ако не е той каквото и да правя не постигам резултати.Така съм стигнала до силните молитви и Православието, което е истината.След четени молитви се оправям за секунди и часове.След четена молитва мога веднага да ям и то обикновена зеленчукова салата.Така стигнах до извода,че Бог прави чудеса стига да го търсим.
Доматите са бич за стомаха, за червата.Съдържат киселина, която вреди особено когато са недозрели и с твърда ципа.Полезен е само добре узрял на слънце домат с мека ципа, месест и с малко семки.За стомаха и червата трябва да се ползват само сезонни, слени и добре узрели плодове.Неестествено зрелите както и обработените топлинно още повече вредят.При силни киселини съм ползвала сок от лук с мед.Помага, ако понасяш мед.Понякога и от мед се получават киселини.Сложни са нещата, ако Бог лекува обаче всичко за секунди и часове се оправя.
Поздрави !


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Elia в 19-11-2018, 09:16:32
Вов,
не си прав.Вреден е само сокът от зеленясали сурови картофи, защото такъв сок съдържа соланин.Но сокът от суров картоф е много полезен за лигавиците, даже установих,че този сок е полезен и за венците.Всички лигавици на стомах, черва и венци се повлияват благоприятно от този сок.Но има ли тежка криза с киселини може да се стигне до там човек всичко вкл. и вода да повръща.Затова е хубаво да се спре приема на вода и сокове поне за 24 часа и след това да се вземе сок от картофи, от моркови, от ябълки , от сурово зеле.Много полезен е също сокът на сладкия картоф / батат / и сокът от сурова тиква.
Поздрави !


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Elia в 19-11-2018, 09:38:21
Забравих още нещо да добавя.При силни киселини съм ползвала силна първак ракия с орехчета / зелени /, които престояват в нея нарязани най - малко 40 дни .Йодът, който се съдържа в орехчетата помага веднага киселините да спрат.Но това средство не го ползвам след гладуване и при захранване.Защото силната ракия в такъв случай не е подходяща.ПИЕ СЕ САМО 1 ГЛЪТКА, НЕ ПОВЕЧЕ.Това средство помага и при болки във венците, зъбите.От силната ракия веднага пада кръвното затова се пие само 1 глътка и то не в периодите на гладувания и захранване.Аз вече няколко пъти съм споменавала хората, които имат проблем със стомах, венци и черва да не правят в никакъв случай гладувания през есента и пролетта.Тогава има равноденствия, които обострят отделянето на стомашни киселини, силни повръщания и силни болки по целия стомашно чревен тракт.Така,че имайте в предвид,че равноденствието е причена за всички тези неразположения.Има смяна на движението на всички течности в организма през есента и пролетта.Аз затова ако реша да правя гладуване го правя лятото, в краен случай зимата.В никакъв случай есен и пролет.Киселините при мен са сигурни , защото си имам проблем със стомаха.
Поздрави !


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Elia в 19-11-2018, 09:55:34
Ирис,
не съм ползвала вода от варен грис, ползвала съм вода от варен овес.Но доколкото разбирам положението при теб изисква да спреш приема на всичко поне за 24 часа, ако можеш и повече.При тежки кризи и киселини в отделенията в болниците спират приема на всякакви течности и храна и човекът е на системи.Така беше дядо ми навремето.Аз Слава на Бога веднъж изпаднах в положение всичко да повръщам, започнах да повръщам и водата и страшно се обезводних.Ако проблемът не се реши най - добре отиди при свещеник.Той знае каква молитва се чете в такъв случай.НЕ ПРАВИ ГЛАДУВАНИЯ ПРОЛЕТ И ЕСЕН, а лятото.
Поздрави !


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: iris в 19-11-2018, 19:30:48
...Но не съм направила грешка със сигурност - сокът от картофи е балсам за стомаха и червата, ползвам го от години...

Елиа, не искам да кажа, че съветът ти е грешка. Изглежда състоянието ми не позволяваше да пия сок от картофи, грешка беше да го пия в този момент. Тогава, в деня, когато повърнах сока от картофи, в началото на деня пих неразредени сокове - от моркови и от ябълки, но към края дори и тях изхвърлях.
Захраних се със вода от сварен грис от лимец, а днес сгъстявах постепенно приемания грис.
Киселините почти престанаха. Остана колитът, но и при него нещата затихват, дано не се лъжа.
В какво количество, по кое време на деня пиеш сока от картофи?

Благодаря много!


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Elia в 20-11-2018, 08:44:32
Ирис,
внимавай много, защото има момент на затихване, а също и моменти на обостряне.Аз като цяло много внимавам есента, а и пролетта.Но според мен есента е по - страшно.Всички, които имат проблем с венците - пародонтоза , болки трябва да си почистват зъбния камък преди този период - есента.А също и всички с проблеми и болки в стомаха - гастрити, язви , проблеми с червата - колити да не правят в никакъв случай гладувания есента и пролетта.Киселините така лесно не изчезват, при мен минават месеци докато напълно стабилизирам организма.Понякога си мисля,че вече съм преодоляла отделянето на киселини и в един момент отново се започва.Аз пия суров картофен сок по 2 - 3 пъти на ден в периодите на обостряне .Дозата е 1 голяма картофа , от която правя сока или 2 - 3 по - малки картофи.Сладкият картоф обаче батътът е с по - добър вкус и е по - полезен от обикновения картоф.
Ирис,
в този момент доколкото разбирам просто е трябвало да спреш приема на сокове и на вода.Аз така правя даже ми е по - добре един ден като прекратя прием на вода и на течности като сурови сокове, както и на храна.Аз съм варила 1 кг. овес в 3 литра вода докато остане наполовина и съм пила течността в такива моменти и кризи при захранването.Овесът се вари на умерен огън докато водата изври наполовина и се получава една гъста течност като желе.То е добре да се приема в този случай.Но все пак повръщането трябва да се прекрати напълно и да спре.Иначе е някакъв ужас, минала съм по този път.
Всяка година точно на 22 септември и 22 март когато са равноденствията нищо не консумирам, а пия само суров картофен сок.Забелязах,че на тези дати точно в 12 часа вечерта получавам болки в стомаха и започва отделяне на киселини.Явно точно тогава се сменя движението на течностите в организма.Но през цялата есен и пролет внимавам много с храната и постоянно вземам прополис, както и зехтин, кокосово масло.
При захранването ползвам печени картофи, печени ябълки и печена тиква понякога дори ги пасирам и сухари.Така съм се хранила в тези периоди макар,че когато се пооправя минавам на суров режим с кълнове и салати.Но е трудно, защото тези киселини се отделят периодично и не можеш да разбереш дали напълно е прекратено отделянето им.Затова в последните години гледам да вземам по - често причастие, да се разкайвам за грехове и да си чета молитви точно преди започването на есенния или пролетния период с равноденствията.
Дано при теб се стабилизират по - бързо нещата, но при всички случаи бъди много предпазлива.Не консумирай в никакъв случай твърди и недозрели плодове и зеленчуци.Също така плодовете и зеленчуците, които имат семки и твърда люспа ги консумирам задължително като ги отделям.Гроздето с твърда люспа и семки го смилам в Нутрибулета, то е сладко и е добре да се консумира, сезонен плод е.Единствен проблем при неговата консумация е твърдата люспа и семките.Всички плодове трябва да са естествено узрели - ябълки, круши консумирам в този сезон.Спанакът е по - добър за консумиране отколкото зелените салатки, той е добър и за сокове.Правя понякога смесен сок от сурова картофа, ябълка и морков или сурова картофа, ябълка и тиква.Тези смеси са добри и в такива моменти помагат за окончателното прекратяване на киселините.
Поздрави и успех !


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Vov в 21-11-2018, 18:53:58
Скъпи дами,
"Кой каквото прави, на себе си го прави"; "Каквото сам си направя, никой не може да ми направи"... и т.н.

Няма такова универсално лечение, изпълнявано точно по един и същ начин за различни хора и все да е добре.
Но, все пак, за 30 години практика, не съм видял никой, въздържал правилно от храна за произволни срокове, да е имал каквито и да са стомашни неразположения при захранване. НИКОЙ. Независимо от срока на въздържане. Е, разбира се, съм правил всичко, което знам:
1. Подготовката за въздържане да е пълноценна и правилна.
2. Провеждането да е безопасно и съобразено с конкретния човек и неговото състояние. То НЕОТМЕННО включва равномерно пиене на много вода (поне 40 милилитра а 1 кг живо тегло), а при необходимост - и 1-2 гр. сол на литър.
3. Захранването... с маалко сок от моркови и, след специално обговаряне - на сок от прясно зеле, добавени към вода НИКОГА не е предизвиквало никакви отрицателни явления...
4. Всички тези действия са неизменно придружени с подробни разговори и разяснения, множество дихателни и физически упражнения и т.н.
5. Захранване с вода от зърна и ядки може да е опасно или непоносимо за някои състояния на стомах и черва.
6. Язва и гастрит НЕ може да се излекуват с 1-3-5-10 дневно въздържане от храна. Затова последващото захранване след такива срокове може рязко да обостри състоянието. Просто лигавиците не са завършили, не могат да завършат толкова бързо очистването си и обновяването си.

Но, всеки си отговаря за себе си. :flower:


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Elia в 22-11-2018, 08:31:53
Вов,
аз направих правилно гладуването на вода, но моята грешка беше,че не съобразих точното време.През пролетта и есента става смяна на движението на всички течности в организма.И не само, но и по цялата земя става промяна на движението на течностите.Ако добре си запознат с приливите и отливите ще го знаеш.Та тази промяна на движението на течностите е причина голяма част от хората с язви, колити, гастрити да имат проблеми точно пролет и есен, а през зима и лято такова нещо няма.Това го знаят всички боледували от тези болести, знаят го и някои лекари.И то не зависи от това дали правилно си провел гладуването.Ако беше така защо точно в 12 часа вечерта на 22 март и 22 септември аз усещам болки и киселини.Така,че не само има значение правилното провеждане, но и спазването на определени периоди на гладуване.
А болестите се лекуват само тогава когато се даде разрешение за излекуване от Господ.Само тогава.Независимо дали ние искаме или не.Може цял живот да искаме и да гладуваме правилно и болестта да си стои.По този въпрос изчетох много литература и разбрах,че когато Господ не дава разрешение за изцеление тази болест служи за спасение на душата на този човек, а също и за спасение на хората, които изпитват състрадание към него.Затова толкова много хора какво ли не правят и пак нямат изцеление вкл. и гладуват.Дори и правилно и пак не се излекуват.За някои просто не е Божия воля да бъдат изцелени.Светите отци са знаели за кого е дадено и за кого - не.Разбирали са го при силни денонощни молитви.А понякога само едно причастие и силно разкаяние може да ти донесе изцеление.Нито глад, нито какавато и да е диета.Просто Бог решава, дава изцеление и човекът става отново напълно здрав.
Който боледува става съучастник на Христовите страдания тук на земята и болестта му служи за спасение на душата.Без да станем съучастници на Христовите страдания не можем да се спасим.Затова първите християни са искали да пострадат заради Христос за да могат един ден да се спасят.Болестите за това се дават.
Поздрави !


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: iris в 16-07-2019, 11:17:53
Здравейте, имам въпрос относно проблем с гладолечението.
 
Днес е седми ден от гладолечението ми на вода. От вчера изпитвам болки в долната част на гърба, към опашката. Каква може да е причината? Възможно ли е да е бъбречна криза в резултат на натоварване на бъбреците?
До сега нямах неразположения, които да ме притесняват и да ме карат да мисля за прекъсване на гладуването. Единственото неудобство са киселините, които имам от три дни. Затова пия често вода като се опитвам да ги неутрализирам, а днес повърнах и се надявам, че тези киселини ще престанат.
Благодаря предварително на всички отзовали се.   :Confus_34:

Предполагам, че усложненията са заради несъобразяването с лунните фази, макар че, тогава когато започнах гладуването мислех, че съм се съобразила - според Малахов трябвало да се гладува в първа и трета фаза на Луната. Ще проверя дали наистини така пише. Тогава четях Малахов.

Според този източник  

http://hikari.blog.bg/izkustvo/2012/08/23/fazite-na-lunata-i-tiahnoto-vliianie-vyrhu-organizma.991270

гладуването трябва да се прави във втора и четвърта фаза на Луната.

Втора фаза:
"Очистителни процедури. Тази фаза е най-благоприятна за тях - токсините заедно с потока на течностите сами се стремят навън. През тази фаза са активни жлъчката и черният дроб и затова е добре да се чистят именно през този период. Подходящи са и очистителните процедури: парна баня /сауна/, шанк-пракшалана /йогийска очистителна процедура/, клизми.
През 9-ия ден се препоръчва не само очистване от шлаковете, но и по-тънки видове очиствания, например от уроки или пренасянето на болестите върху предмети. Най-мощният ден за очистване обаче е 11-ият – денят на „екадаши“, изцяло подчинен на очистването: лечебното гладуване се понася много добре, много е ефективно и се равнява на три въздържания от храна."

Четвърта фаза:
"Очистителни процедури. Енергията, насочена надолу, съдейства за очистването на организма, а прилаганото гладуване още повече спомага за това. Най-подходящи са 23-ият ден – ден на покаяние, опрощаване и пост; 26-ият ден е вторият ден на „екадаши“, през който древните писания горещо препоръчват пълно въздържане от храна. Не е лошо да се ограничи приемането на храна и през 29-ия ден, за да се помогне на организма при прехода към новия лунен цикъл. Добре е в този ден да приключи седмичното гладуване, ако сме го започнали. Въобще по-дългите гладувания не бива да се предприемат през първата и третата фаза на Луната, а през втората и четвъртата."
"В заключение, нека още веднъж подчертаем, че грамотното използване на лунните фази ще ни помогне да избегнем 90 на сто от грешките, които обикновено се допускат при съставянето и изпълнението на набелязания оздравителен план."


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: iris в 16-07-2019, 15:51:20

Предполагам, че усложненията са заради несъобразяването с лунните фази, макар че, тогава когато започнах гладуването мислех, че съм се съобразила - според Малахов трябвало да се гладува в първа и трета фаза на Луната. Ще проверя дали наистина така пише. Тогава четях Малахов.

Извинявам се, че обвиних господин Малахов. Той си го е написал правилно, но аз съм запомнила грешно.
Трябва да се гладува през втора и четвърта фаза на Луната според Малахов.
Та тези усложнения ги отдавам на неправилно избраното време за гладуване. Дай Боже да проведа следващото гладуване успешно, след като по трудния начин научих правилното време. :Confus_3:


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Vov в 06-08-2019, 09:55:55
Ирис, това със сауната е много опасно, не го прави. Категорично.

Шанк -пракшалана ...води до силно обезводняване, след преминаване на солената вода трябва да пиеш много вода. Това е трудно, хората дори се отвращава от водата понякога.

Желая ти успех.


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: iris в 09-08-2019, 23:01:23
Вов, не съм писала нищо за сауна и шанк пракшалана. Но ако искаш, кажи защо си против сауната и шанк пракшалана.


Титла: Re:Помощ: странични ефекти при гладуване. Съвет?
Публикувано от: Vov в 05-09-2019, 15:28:56
Ирис,
В цитат по-горе си написала и то така, че някой бързак може да (и постоянно го правят!) поиска да ускори "лечението"... Имал съм такива курсисти.

При повишаване на околната температура тялото насища крайниците с кръв и лимфа, за да се охлажда. Тъй като хората, неприемащи храна, имат по-ниско кръвно налягане от обичайното за тях, по-нататъшното му спадане води до завиване на свят, падане, загуба на съзнание... в малката стаичка на сауната, където кислородът и без това е малко. При падането е възможно да се удари главата... Как точно е искал да каже цитираният автор, че се прави сауна или парна баня, за кои точно хора, в какъв състав, в какво състояние и т.н. и т.н. е съвсем друг въпрос.  :)