Форум Земя назаем
Суровоядство => Рецепти => Десерти и неустоими изкушения => Темата е започната от: Mia в 28-12-2013, 22:18:06
-
Не видях тема за торти и чийзкекове и затова реших да пусна тази..
Ето тук, намерих интересна рецепта,която реших да споделя : :)
Портокалов чийзкейк
Продукти:
За блата:
1 ч. ч. кокосово брашно (от смлени кокосови стърготини)
1 ч. ч. фурми (предварително накиснати в изворна или трапезна вода и обезкостени)
За крема:
3 портокала
1 кокосов орех (заедно с водата)
1 ч. ч. сурово кашу (предварително накиснато в изворна или трапезна вода и измито)
1/2 ч. ч. мед
1 с. л. ванилова есенция
Начин на приготвяне:
От кокосовото брашно и фурмите замесете тесто, от което оформете тънък блат. Обелете портокалите, отворете кокосовия орех, като се стараете да запазите водата, и го нарежете на ситно. Блендирайте до получаването на фин крем, след което добавете и останалите съставки. Блендирайте отново до гладкост. Изсипете крема върху блата и заравнете с лъжица. Оставете в хладилник за няколко часа.
http://greenlife-bg.com/blog/2012/01/%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%be%d0%b2-%d1%87%d0%b8%d0%b9%d0%b7%d0%ba%d0%b5%d0%b9%d0%ba/
Моля, споделете ако знаете и други интересни рецепти, или ако намерите нещо интересно в нета. :love_026:
-
Ето още една интересна рецепта за торта: :Appetit_17:
Шоколадова торта
Продукти за блата
2 ч.ч. сурови орехи (260 гр.)/бадеми
150 гр. обезкостени фурми, нарязани на ситно на ръка или в кухненски робот
1 с.л. какао (може да се пропусне)
5 с.л. кокосово масло (може и краве, ако не искате да е веган торта)
Продукти за шоколада
(получава се много шоколад, може да направите ½ или 2/3 количество)
300 гр. сурово кашу накиснато поне 6 часа
80 гр. кокосово масло (може какаово или краве масло) разтопено
100 гр. какао на прах
5 с.л. мед (за да е веган използвайте 150 гр. фурми, но увеличете водата)
225 мл хладка вода
Приготвяне на блата
Орехите пуснах в кухненския робот и ги оставих до преди да станат ситно смлени, исках да са по-едри. Добавих фурмите в робота, стана на лепкаво тесто. Накрая добавих какаото и маслото и разбих малко. Извадих тестото на топка и го омесих малко с ръце. След това го сложих в центъра на форма с отделящи се стени и с пръсти равномерно го разнесох по дъното. Сложих формата в хладилника да се стегне докато правя крема.
Приготвяне на шоколада
Кашуто трябва да се накисне поне 6 часа в студена вода, измива се и се пуска в блендера с част от водата, постепенно доливам цялата вода като внимавам да не става рядко, все пак твърд, а не течен шоколад ще става. Количеството на водата при вас може да е различно, зависи колко влага е поело кашуто.
Цялата рецепта можете да видите тук :
http://fitnesinstruktor.com/vegan-torta-garash/
-
Ягодова торта
Необходими продукти:
за блата:
200 гр. сурови лешници – накиснати предварително за около 8 часа в чиста, хладка вода
200 гр. сурови орехи – накиснати за около 8 часа
100 гр. сурово слънчогледово семе – накиснато за около 4 часа
300 гр. фурми – накиснати за около 4-5 часа
за крема:
800 гр. ягоди
3 банана
1-2 бр. авокадо (добре узрели)
200 гр. кашу – накиснато предварително за около 3 часа
200 гр. студено пресовано кокосово масло – разтопено на водна баня (в топла, а не във вряла вода!)
10-15 с.л. агаве сироп (зависи каква сладост искате да постигнете)
малко лимонов сок – за запазване на свежестта и за да не потъмнее цвета
Начин на приготвяне:
За блата – смелете ядките за кратко време, добавете фурмите и мелете още малко, но внимавайте сместа ви да не се получи прекалено кремообразна. Когато ядете сурова торта е много приятно да се усещат малки зрънца от ядките, но все пак всичко зависи от вашите усещания и желание за краен резултат. След като сте приготвили приятно лепкавата смес, може да пристъпите към оформянето на блата. Опитайте се да не правите прекалено тънък блат – дебелина от около 1-1,3 см е достатъчна. Моето предпочитание обикновено е да правя торти с подобна дебелина на блата и много крем, така че когато на човек му се дояде нещо сладичко и свежо, да му стигне едно парче и в същото време да продължава да му е леко на стомаха
За крема – смелете ягодите, бананите, авокадото, кашуто, агавето и лимоновия сок до получаването на фин и хомогенен крем. Отделете си малко количество от сместа, което в последствие ще използвате за намазване на тортата. Добавете към голямото количество смлян крем и разтопеното кокосово масло. Объркайте много добре всичко. Сложете крема да стегне малко в хладилник за около 1 час и след това го изсипете върху блата, като може да си отделите малка част от него, за да направите украсата. След като сте оформили формата на тортата, може да пристъпите и към един от най-забавните и интересни моменти – украсяването Намажете цялата торта с отделения в началото крем – по този начин ще се получи лъскава, примамлива и апетитна глазура. Оформете розички (или други подобни красоти) със сместа от крема за тортата. Може да направите и пасирана смес от банан и кокосово масло в равни количества, която се получава невероятно пухкава и направо се разтапя в устата. Тя също е добре да се сложи в хладилник, за да стегне и след това ще ви е лесно да я оформите като интересна украса.
Тортата се получава много свежа, пухкава и е изключително засищаща. Приготвя се сравнително бързо и не създава усещане за тежест в стомаха след като сте изяли дори и малко по-голямо парче
- See more at: http://www.alfiola.net/surova-qgodova-torta/#sthash.MYZuIToD.dpuf
-
Здравей, пробвала ли си лично рецептите?
-
Здравей, пробвала ли си лично рецептите?
Здравей !
Не. Трябва ли да са пробвани рецептите, които се публикуват ?
-
Не, няма такова правило.
Аз публикувам само рецепти, които сьм пробвала, за да сьм сигурна, че стават и че резултатьт е добьр, но това си е мой принцип. Няма лошо да се слагат всякакви, пьк после всеки гледа и си избира.
Питах само от любопитство.
-
Не, няма такова правило.
Аз публикувам само рецепти, които сьм пробвала, за да сьм сигурна, че стават и че резултатьт е добьр, но това си е мой принцип. Няма лошо да се слагат всякакви, пьк после всеки гледа и си избира.
Питах само от любопитство.
Аз съм начинаеща и в момента стъпвам на Пътя на суровоядството и затова търся идеи и рецепти, които да ми помогнат по-лесно да се справя по Пътя по който съм поела.