Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Споделяне на лични въпроси и проблеми със здравето и духа => Темата е започната от: ecoBUL в 29-11-2013, 20:28:59

Титла: Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: ecoBUL в 29-11-2013, 20:28:59
Здравейте здрави и осъзнати хора !

На 26 години съм а се чувствам като 100 годишен дядо и то не от тези покоряващи Витоша всеки weekend :)
Искам да направя радикална промяна в общото ми състояние(физическо и емоционално) като се надявам едното да доведе до другото, както се казва "Здрав дух в здраво тяло".
Положението в момента е следното: основно вредни храни (пица, бургери, паста ), две кутии цигари дневно, алкохол много рядко, кафе редовно. Застоял начин на живот въпреки, че съм фен на спорта(тичане, плуване) спортувал съм активно когато бях чист, сега ми е трудно нямам енергия(дроба ми е задръстен от цигарите, изморявам се бързо). В емоционален план: апатия, раздразнителност, депресивни състояния и социопатия добавям и лош сън вероятно причина за предходните.
Искам да пречистя тялото си от всички отрови  и да нормализирам състоянието си, питам ви какъв да е подхода ми ? Не се притеснявам и от по-радикалните похвати (пречистване на стомашно-чревния тракт, гладуване) в името на успеха и промяната дори ги предпочитам.
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: emo75 в 29-11-2013, 21:52:45
Започни с отказа от цигарите. Става от раз, но трябва наистина да го искаш. Аз бях като теб - бях стигнал  почти до 3 кутии дневно заради напрегнатата работа. Пропуших ги като студент, и така цели 12 години. С цигарите вървяха  и много кафета. В един момент се огледах и си казах, че не харесвам това, което правя с тялото си и така не може да продължава. Редовно тренирах фитнес, но не се чувствах истински здрав. Тогава ми попадна една книжка за живота на Петър Димков и тя ми даде начален тласък да започна сериозно промяната на навиците си. Първо спрях цигарите от раз.Стана като на майтап - след препушване предната вечер, сутринта се събудих  и вместо да запаля поредния фас си казах "хайде, сега малко да опитам без цигари", така изкарах първия ден, после втория. Като направих третия ден, реших повече да не пуша.
След това пробвах по-меки програми за първоначано пречистване. Чистих се с "коло-вада". Имаше лек ефект, но не драстичен. После се запалих по книгите на Малахов. Започнах сокотерапия, клизми, правилно съчетание на храните. Първи опити в гладуването. И така вече 3 години....Бързам да уточня, че не съм стопроцентов здравословен маниак - пак отвреме-навреме си позволявам волности като похапване на вредни храни, алкохол 7-8 пъти в годината и т.н. Но не пуша и се старая горе-долу редовно да се пречиствам периодично.
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: iskrena в 29-11-2013, 22:01:24
първо се откажи от еволюционните си убеждения, това е огромна мерзост тази ти вяра, която освен скапване на всякакво ниво, не виждам какво друго може да ти донесе - скапване, лъжа и тъмнина...
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: emo75 в 29-11-2013, 22:20:41
Струва ми се, че човекът по-скоро очаква някакви практически съвети  и споделяне на опит от съвсем конкретен аспект. Кой как и кога си променя съзнанието, това е дълбоко личен акт. Не мисля, че с нравоучителни и метафизични наставления човек би се променил за по-добро. Защото това е доброволен акт, а не подчинение на императив или заплаха. Човек сам трябва да осъзнае, да потърси, да изстрада онова съзнание, което би му донесло хармония. Не е задължително 26-годишен младеж да е чел, примерно, Рьорих или Блаватска или да си пада по Ваджраяна и дзен-будистки коани, за да се опита да направи нещо мъничко по-добро за себе си. Та, той е още младеж, за какви еволюционни тъмнини му говориш?!
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: Тихия в 29-11-2013, 23:20:52
Приготви се да те боли, много дни. Тялото ти сякаш ще се съпротивлява първоначално и ти е нужна осъзнатост за пътя по който си поел. Но веднъж стъпиш ли на него, те очаква цялото щастие на преживения миг.
Спри като начало, освен цигарите и месото. Не ти е нужно. След време, поне няколко месеца, може би година, ще пристъпил към намаляване и спиране на млечни произведения и яйца. И не радикално,не.  Бавно и постепенно, приятелю.
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: iskrena в 29-11-2013, 23:34:22
Емо, аз му давам именно това - нещо практическо, да се замисли за посоката на живота си, защото, ако за тия си години / а те не са толкова малко / не е разбрал, че има Творец и вярва в измишльотините на Дарвин ( от които и той, самият, даже се е отказал преди смъртта си ), то определено посоката е тотално сбъркана...

и точно от мен пък не би следвало да очакваш, че ще го насърчавам да изучава метафизики, бръщолевиците на магьосницата Блаватска, дзен- , дзън- и дрън-...

и не иде реч за промяна на съзнание и тем подобни безсмислени неща, не по силите на никой човек, а иде реч за нещо съвсем конкретно и просто - покаяние, което е заповядано за всеки човек... колкото и да не ти се харесват императиви и заповеди...

а който не се покори на тази заповед, то колкото и да се пречиства, както и да се тръшка, годините неумолимо летят и идва ден, когато всеки, млад и стар, застава на съд.

така че, не мисля, че съветът ми е отвлечен - именно от покаяние трябва да почне момчето, а всичко останало ще се нареди!
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: ecoBUL в 30-11-2013, 00:10:56
Благодаря за скорострелната реакция на всички ! Пречистването на организма си искам да направя паралелно със спирането на цигарите идеята за отказа от тютюна е узряла но акта от физическото пречистване ще ми е патерица:) Да интересуваше ме конкретен похват или комбинация от такива детоксикиращи всички системи в организма. Дано новата снимка не е толкова дразнеща !
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: DeNiro в 30-11-2013, 00:31:03
За начало спри цигарите. Те са кофти зависимост.  Като цяло живота е изграден от зависимости, но това не означава, че
трябва да се носим по течението вместо да се борим с него. Самият навик да се носим по течението е зависимост. На второ място след цигарите е хубаво да се откажеш и от кафето. Така стъпка по стъпка, ще откриеш промяната, която търсиш.Относно правилото здрав дух-здраво тяло ти гарантирам че същото важи в пъти повече и в обратният си словоред, а още по-ясно и още по-право би било да се смята, че душа и тяло няма как да съществуват като отделни компоненти.
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: purelove в 30-11-2013, 01:50:46
Сериозни стимуланти са кафето, цигарите и джънкфуд-а :) . Толкова коварни в действието си , че неосведомените им почитатели дълбоко се впечатляват, когато в даден момент станат техни роби, понеже неразумно и без мярка са ги употребявали. А това води до прахосване на нервната система. А черпенето на нервна енергия в повече от нормалното води до енервация. В началото ще Хленчиш  като наркоман в комуна. Но мозъка като един органичния портал със своите комбайни и вършачки   tooth , който има основната цел да стимулира определени реколти духовна енерго-информационна продукция с определени качества и характеристики, ще те освободи от оковите и ще ги изполва за Духовното земеделие и храна с биоактивни свойства. :) Подготви се от сега с мисълта, че  храненето е УЧЕНИЕ за Земята и света. Не за стомашно-чревния тракт.  Зарежи предрасъдъците. Уверявам те, че физическа вреда няма да натрупаш ако ги спреш отраз, а само умствен опит и организмови благинки.

Не се нахвърляй да гладуваш. Започни с нещо по софт. Рискуваш рязко да подкислиш организма и да се интоксикираш. И колкото да му е високо КПД-то на организма, рециклирайки болните или отслабени клетки, образно казано ще  преминеш на диета с трупове  tooth . На организма ти ще му трябва таймаут , първо за да разгради отпадъчните в-ва и да се самопочисти. И второ - да балансира средата, за да запази живота, съхрани функциите си. Когато подкислиш кръвта, организма изпраща на помощ калциеви депа. А калциевото депо е алкална буферна система .  И това не е ок.

Въведи като ритуал лъжичка сода бикарбонат (без алуминиеви примеси) и лимон сутрин на гладно. Ако искаш по бързо да чистиш, обърни внимание на следното:
Модела на хранене е претърпял редица метаморфози и има йерархия:
готвена/преработена/изкуствена/ храна - сурова храна - растителна храна - плодоядство - сокопийство - гладуване - Слънцеядство-праноядство. Най-важното - тази йерархия е подредена и се гради според правилото за енергийно вложение за нейната преработка и изхвърляне, от по енергийно "скъпи" за преработка и изхвърляне храни към по-евтини храни.Тоест това е много важна информация, от гледна точка на това, което искаш да постигнеш..
Излиза, че храната е психо-патогенен сателит, който дърпа енергийните импулси в най ниска степен при плодоядството и нулева при Бретарианството. Последните две практики са свързани с часовниковия механизъм и изискват настройки на други честоти. Моя съвет е да наблегнеш на суровата растителна храна с акцент в/у плодовете и зеленчуците, символични количества ядки. Технически хидролизата на тези храни е енергийно по-евтина в сравнение с готвеното напримери. Ето ти един хитър начин да спестиш енергия за чистене, вместо за храносмилане.
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: iskrena в 30-11-2013, 02:04:39
содата и лимонът как точно би следвало да се вземат?
трябва ли содата да е разтворена в лимона или как?
това се прави преди всичко друго или след пиене на вода, чай или нещо подобно?
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: ecoBUL в 30-11-2013, 02:41:58
Iskrena предполагам под формата на разтвор във вода ?
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: съншине :3 в 30-11-2013, 04:40:34
содата и лимонът как точно би следвало да се вземат?
трябва ли содата да е разтворена в лимона или как?
това се прави преди всичко друго или след пиене на вода, чай или нещо подобно?

На гладно, преди да си яла и пила. И 30мин. след това не се консумира абсолютно нищо иначе освен развален емайл на зъбките може и да се получи обратния ефект на содата, както на мен ми се случи преди няколко дни, защото не послушах този съвет.  tooth Иначе содата и лимона взаймно се неутрализират т.е. да смесват се. Аз добавям и вода, защото иначе не ми понася. И не се плаши от реакцията им.  ;)

Принципно в някой книги е писано, че не трябва да се взема от хора с високо кръвно, но аз напук обясних всичко добре на баща ми (+сове и -си), който от 2 месеца имаше адски голямо кръвно и пиеше по една шепа лекарства, а нямаше подобрения. Започна да пие лимонките със сода, спря лекарствата след 3 дни и кръвното му сега е заковало и не мърда. Хубавото на това, е че цялото ми семейство започна да го употребява след като видяха този резултат.  :)
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: съншине :3 в 30-11-2013, 04:49:04
ecoBUL, гледай да се храниш с поне 70% растителна храна, а другите 30%, ако може да не е месо. Пийй по 2л. вода на ден, ако ти понася пий и содата с лимона. Прави всяка седмица по 1 прочистващ ден на вода (от началото лично на мен това ми беше много трудно, но вече свикнах) и евентуално на 2-3 месеца една Шанка. Нещо пропуснах ли?   ;D
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: emo75 в 30-11-2013, 10:18:10
Искрена, уважавам християнските ти възгледи, но защо не можеш да приемеш, че християнството е просто един от много възможни пътища. При теб очевидно върши работа. И ти помага. Но не бива да смяташ, че само системата от убеждения "грях-наказание" е единствената възможна и правилна. Това имах предвид.
А че действиелно човек се нуждае по-дълбока мотивация за живот от елементарното клизмено телесно храносмилателно и прочие усещане е безспорно. Но както каза DeNiro - здравото тяло създава условия и за по-здравословни мисли. Разбира се, че само това не е достатъчно, но другото е плод на лично осъзнаване и еждневен уникален житейски опит и не е тук мястото да даваме панацейни екзистенциални рецепти.
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: DeNiro в 30-11-2013, 10:55:49
Много е прав Емо. За мен лично, религиите в абсолютно всичките им форми на практика са просто остарели догми и бабешки бъртвежи. Точно те са най-вредната зависимост в този свят.
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: iskrena в 30-11-2013, 14:38:24
благодаря ти, Съни!  :)
но не разбирам, как ще се прояви действието на тия двете - линона и содата, след като те се неутрализират???
аз затова питах дали се смесват, щото то е ясно, че става реакция на неутрализация, абе, получава се бакпулвер, на практика!   :)
 
та, в тоя смисъл, не ли по - добре да се вземе отделно содата, разбъркана във вода и след малко лимона, пак с вода???
или обратно - първо лимон и после разбърканата във вода сода?
а колко лимон използвате?

и защо да има проблем за емайла, ако се приеме нещо след тази смес?
то не е ли по- логично, ако не се пие нещо след киселата смес на сода и лимон, да се появи проблем с емайла?
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: iskrena в 30-11-2013, 14:58:07
Емо, с уважение към теб, но не мисля, че вярата в Бога, описан в библията, е просто един от многото възможни пътища!
там ясно е записано:

Йоан 14:6
Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.

Исус не е просто път, един от многото, Той Е Пътят, няма друг път, по КОйто да се стигне при Бога.

аз не вярвам, за да ми върши работа вярата, както си се изразил, а вярвам, защото, ако не, тогава правя Бога, Който е казал тия думи, лъжец!
и какво от това, ако се пречистя, гладувайки, спортувам, ям слънце и т.н., ако един ден, след смъртта на физическото ми тяло, ще отговарям за неверието си, което е главният грях на човеците, на практика???

с това не отричам ни гладуването, ни спорта, ни правилното хранене с повече чиста, прясна и сурова храна, не... но само подреждам нещата в правилните им приоритети!
защото има случаи, ако човекът върши грехове за смърт и е под проклятие, тогава никакво пречистване няма особено да му помогне.

а има и друго нещо - представи си, че се пречистиш, излекуваш се, защото човешкият организъм е чудно и страшно устроен, както пише в библията и ако му дадеш добри условия, то силите, заложени в него от Твореца, ще се задействат и човек ще оздраве, но ... ако не си във волята на Небесния Баща и не заложиш живота си в Неговите ръце и ако преживееш инцидент, без да си се покаял своевременно според заповедта, отправена към малки и големи, тогава какво?
ще те ползва ли цялото това здраве, след като не само ще си отидеш от този свят преждевременно, но и ще бъдеш цял вечност / вечност... някой може ли изобщо да осъзнае това понятие??? / лишен от светлина, любов... лишен от Божието присъствие...

не искам да съм досадна, но това, което казвам, не е с цел натриване носа на някого, а с цел да се помогне в най - важното нещо на този свят - човекът да направи правилен избор - за истината, за светлината, за живота, за правдата, за Божието Царство!
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: iskrena в 30-11-2013, 15:00:52
Много е прав Емо. За мен лично, религиите в абсолютно всичките им форми на практика са просто остарели догми и бабешки бъртвежи. Точно те са най-вредната зависимост в този свят.

служенето на Бога по човешки традиции и обичаи са наистина бабешки басни и брътвежи, съгласна съм, то и в библията пише неща в този смисъл!  :)
това, което Бог иска от нас е да Му дадем ЦЯЛОТО  си сърце и да Му служим с дух и истина!

а това е начин на живот, не религия в този отрицателен смисъл, който е приела тази дума в нашето съвремие!
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: Пипи80 в 30-11-2013, 15:15:17
"не искам да съм досадна, но това, което казвам, не е с цел натриване носа на някого, а с цел да се помогне в най - важното нещо на този свят - човекът да направи правилен избор - за истината, за светлината, за живота, за правдата, за Божието Царство!"

Искрена, всеки прави своят избор сам, не е нужно постоянно да агитираш всеки да направи избор, подобен на твоя! Бих искала да те помоля да престанеш да оформяш голяма част от коментарите си вмъквайки религиозен подтекст/форумът има друга цел/. :)
 
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: iskrena в 30-11-2013, 15:35:31
аз не агитирам никого да направи избор като моя, нещо си в грешка, Пипи!
такава агитация е напълно безсмислена!
това, което правя е да дам повод за размисъл на тия, дето са нови на форума, просто да имат някакво знание, съвсем минимално макар, за да се замислят и да имат възможност да направят информиран избор... иначе, какъв избор биха направили, ако нямат достъп до дадено нещо???
това е,  ни повече, ни по - малко.

замисли се, аз какво печеля от това - нищо!
даже  и да повярва човекът, печели той, самият.
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: съншине :3 в 30-11-2013, 16:14:35
Содата има няколко начини на употреба, според зависи какво ти е нужно. Също е Номер 1 убиец на никотиновата зависимост. Аз като пия сода и 5-6 часа не мога и да си помисля за цигара, а ако запаля веднага започва да ми се гади. Та съм на път да ги спра  :)

Иначе в тези статии (прикачам ги долу), които четох се препоръчва от някой доктори содата да се пие с горещо мляко, усвоявала се е по-добре от тялото. Прочети си ги и прецени какво ще е най-подходящо за твоето тяло.  :)


http://dox.bg/files/dw?a=7a6e0067e0
http://dox.bg/files/dw?a=fbff08da2a
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: iskrena в 30-11-2013, 16:36:41
мерси, Съни!   :love_006 - emotloader:
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: ecoBUL в 01-12-2013, 22:56:24
А някой от вас знае ли ефикасен метод за отказване на цигарите ? Воля не е отговор ;) не че не трябва
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: iskrena в 01-12-2013, 23:29:43
прав си, добре, че си го осъзнал!
не толкова воля, колкото силен мотив!
както се получи при мен - аз бях пушач от 13 - годишно дете, келешлък, пушила съм ги близо 20 години и даже с трите ми бременности щото не ми ставаше лошо, та дънех по две кутии цигари и литър кафе... е, била съм супер егоист и ужасно съжалявам сега и съм супер благодарна на Бога, че децата ми са здрави, но... отказах ги когато повярвах в Бога и разбрах, че това е грях.

а иначе, макар да съм магистър - фармацевт и да съм била добре осведомена за всички вреди от цигарите, не престанах да пуша даже заради децата...
за такова ужасно нещо става дума...

единствено това ме спаси - вярата в Бога и разбирането, че това е нещо, което не Го прославя.
но, признавам, беше ми трудно, щото тогава още нямах разбирането, че в много от случаите става дума за демонично влияние, което, ако човекът е вярващ, може да се отърве от него и да се прекъсне набързо зависимостта.
това, междувпрочем, важи за всички зависимости.
иначе, това, което се прави за детокс е важно, но не е определящо за успеха на човека при отказ на дадено пристрастяващо нещо.
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: ecoBUL в 02-12-2013, 00:11:15
Мерси iskrena :) мотив имам искам да избягам маратон пролетта мисля, че се вписва в богоугодните неща :) но пак е трудно.
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: titan в 02-12-2013, 11:24:23
Гладуването само на вода помага за разделянето с най-различни наркотични зависимости.
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: Крем в 02-12-2013, 14:31:52
Здравейте! Най-обикновена сода бикарбонат ли се използва за тази процедура? И колко точно се слага? И последен въпрос - колко дълго може (трябва) да се пие?  :Content_22:
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: iskrena в 02-12-2013, 14:50:40
според мен е добре да се купи био- сода, щото другите имали остатъци от алуминий.
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: titan в 03-12-2013, 11:37:19
Откъде ти си купуваш био сода ?   tooth  tooth  tooth
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: iskrena в 04-12-2013, 13:59:19
щопък?
на Зоята не е ли био?
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: съншине :3 в 06-12-2013, 19:29:30
Здравейте! Най-обикновена сода бикарбонат ли се използва за тази процедура? И колко точно се слага? И последен въпрос - колко дълго може (трябва) да се пие?  :Content_22:
Аз си купувам най-обикновенна за 40ст. сода.
Прочети тези неща, който съм постнала и ще т исе изясни повече.
Иначе аз си разтварям 5ч.л. сода (като започнах от половин разбирасе) с 4-5 лимона в литър и половина вода, а понякога и повече, зависи как се чувствам.
Някой препоръчват да не се пие повече от месец, но аз тези някой ако ги бях слушала след 5-10г. сигурно щях в гроба да съм.  ;D
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: iskrena в 06-12-2013, 23:40:05

Някой препоръчват да не се пие повече от месец, но аз тези някой ако ги бях слушала след 5-10г. сигурно щях в гроба да съм.  ;D

толкова ли фатално би било, ако не я пиеш тази сода?
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: shofilev в 15-12-2013, 22:59:47
според мен е добре да се купи био- сода, щото другите имали остатъци от алуминий.

От няколко дни ползвам тази http://www.balevbiomarket.com/soda-bikarbonat.html (http://www.balevbiomarket.com/soda-bikarbonat.html) и съм много доволен - няма нищо общо с масово продаваната по магазините като усещане в устата. Засега я приемам директно, държа половин минута в устата (разтапя се сама) и гълтам. После пийвам малко вода. Правя го на гладно или ако почувствам киселини (особено, ако съм си хапнал по-здравословно  ;D). За мен лично високата й цена си заслужава (оставям настрана въпроса дали е спекулативна).
Титла: Re:Как да рестартирам до по-добро ниво на здраве?
Публикувано от: iskrena в 16-12-2013, 01:08:49
благодаря за информацията!
викаш, струва си содата!  :)
само не разбрах по колко вземаш от нея и дали е проблем, ако не е самостоятелно / за пъв път чувам за такъв прием  :) /.