Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Споделяне на лични въпроси и проблеми със здравето и духа => Темата е започната от: kokolqja в 02-10-2013, 12:06:50

Титла: ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: kokolqja в 02-10-2013, 12:06:50
Някой болен справил се с проблема или близък ваш справил се с проблема приемам идеи всякакви за избавяне от тази гад :)имам чувството че ще полудея вече

П.П.или ако има някой колега да се обади да се мъчим заедно




Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: Роми в 02-10-2013, 13:18:27
Коко, най-добре разкажи как се чувстваш, какво смяташ, че не ти е наред и т. н. Нали знаеш, ако подадеш повече и по-съдържателна входяща информация, увеличаваш шансовете си да получиш по-съдържателни и полезни отговори.
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: kokolqja в 03-10-2013, 10:54:09
Моето ОКР е свързано главно със спасяването на хора.Примерно за да не се случи нещо на някой мой близък,тъпия ми мозък ми казва ако не преброиш до 3 или друго число избрано от мен на еди кой си ще му се случи нещо (даже в момента ме е страх да напиша точно какво).Обаче като преброя до 3 и не съм доволна мога да продължа 3 пъти по 3 ,тогава пък ме обзема страх че 3 по 3 е 9 и някои може да живее само 9 години още.Други обсесии са на коя страна в стаята или където и да съм ще е поставен определен предмет защото пак мога да навредя на някой като с този проблем го насоча към болница,гробища или други там глупости.Имам го отдавна този проблем.Толкова бях отчаяна че си мислех да се самоубия.Когато потърсих лекарска помощ в началото попадах на някакви доктори които много много не ги вълнуваше как се чувствам.Стигнах до там да получавам силно сърцебиене и нервни кризи.Помислих си че ми има нещо на сърцето и тръгнах по лекари.Ходих на лекар за щитовидната жлеза (каза всичко ти е ок),след това на кардиолог и той каза че всичко ми е наред,обаче ми каза че съм за психиатър.Препоръча ми лекар от същата болница.След прегледа си при кардиоложката отидох при психиатъра.Няколко пъти ми сменя лекарствата и накрая ми нацели едни от които съм се кротнала,не ми се самоубива,обаче и тъпото ОКР не изчезва напълно.

Ако някой от близките ми ми каже че нещо не му е добре аз пак почвам,или пък съм забелязала вчера влязох в един магазин и две баби се караха при повишаване на тона аз пак започнах да имам обсесии(мислите гадни).

Пробвала съм с гладувания,пречиствания с плодове и чай,сокуване,житен обаче когато се стресирам така става по зле.Мисля си че се повредих от тази глупавата диета на Дюкан,тази с месото 6 месеца на месо,горкият ми мозък.От 1,5 година не ям месо.Старая се да се храня предимно сурово и пия хапчета за което много ме е яд.

Знам че само с хапчета не става трябва и когнитивно поведенческа терапия,обаче в града в който живея нещата са много зле(когато кажа че имам обсесивно компулсивно разтройство ме питат какво съм яла  tooth ).На психиатър ходя във Варна,когато се чувствам зле се чуваме по телефона.

Купих си наскоро една книга "Обсебен мозък" и тя ми помага до някъде.В нея пише как да се научим сами да блокираме обсесите,както и какво точно е болестта,че не е психическо заболяване като шизофренията,има и когнитивно самонасочваща терапия в 4 стъпки които да ти помогнат да се отървеш от това състояние.
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: Vik в 03-10-2013, 15:38:46
kokolqja

веднага ти казвам
Моя позната с почти идентични на твоите симптоми се спасила с  таекуондо !!
Психиатър (това се развива в Канада) и препоръчал да се занимава активно с бойни спортове, сега жената твърди ,че я напълно ОК след само няколкоседмични тренировки !
и да - пристрастена е сега към спорта :)
като машина е станала :)

успех ти желая
 
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: iskrena в 03-10-2013, 23:56:34
да, ве, че да почне да си брои определени движения или да реши, че ако не иде десет пъти на тренировка, ще стане еди си какво си   :)
забрави тази глупост и тъпите психиатърски съвети!
психиатрите първо да помогнат на себе си...

нейният проблем е духовен, не е физически, тук хранене и тем подобни не помогат изобщо или ако помогнат, то би било за кратко и нещата продължават или се влошават...
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: kokolqja в 04-10-2013, 06:09:16
iskrena е права,когато тренирах(простички упражнения)с  гирички бях така 3,9,50,не мога да обясня кое какво значи защото ме е страх,но накрая стигаш до изтощение
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: titan в 04-10-2013, 08:59:11
Това много вероятно е в следствие от паразити , правила ли си противо паразитно пречистване ? Глад само на дестилирана вода , тодикамп ??
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: iskrena в 04-10-2013, 11:20:09
паразити, ама духовни преди всичко, защото физическите не могат да причинят описаното от нея!
което съвсем не значи, че не е добре да си направи и физическо прочистване - все пак, укрепването на тялото винаги помага.

вредата, в случая, може да се получи, ако момичето възложи надеждите си на тия методи и те не проработят, което аз го гарантирам на 300 %.
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: kokolqja в 07-10-2013, 06:28:34
мисля да направя прочистването с карамфила
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: Diego de la Vege в 07-10-2013, 10:56:05
"Oбсесивно-компулсивно разтройство"  tooth брей какво име са му измислили, едно време се наричаше натрапчива психоза или за кратко натрапчивост(и), ама друго си е така, звучи сложно, като нещо дето ще си го влачиш цял живот ... "обсесивно-компулсивно" ... ше падна  tooth
Като деца, всички мои приятелчета (и аз разбира се) се бяхме побъркали с такива щуротии, като видиш поп трябва да се "заключиш", ако минеш под лампа - да се завъртиш ако разсипеш сол не знам си кво ... да не ти давам повече идеи ... някои такива простотийки дори ми останаха и до ден днешен, приемам ги с усмивка, като спомен от детството ... както и да е.
Лекуват се лесно, два-три пъти просто отказваш да изпълниш ритуала, казваш си добрее, този път няма да броя, ей така ще рискувам, поемам пълна отговорност, айде пък да видим!! Първия, втория път наистина е кофти, седиш на тръни и чакаш нещо да се случи, нищо обаче не се случва, третия път ти е по-скоро интересно, след това ... натрапчивостта вече я няма ... Тъпото е, че почти веднага си измисляш нещо друго ... ама и там действаш така, важното е да не допуснеш "закачване". ... и спри тъпите лекарства!
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: kokolqja в 07-10-2013, 13:34:44
Да и на мен в началото като ходех на лекар ми казаха че е натрапчива невроза.Сега му модернизираха името.Обаче наистина не е толкова лесно колкото го обясняваш,да си кажа този път няма да го изпълня ритуала.Получавам жестоко сърцебиене и паника,и го правя за да спре всичко.Много хора са ми давали този съвет:ПРОСТО НЕ ГО ПРАВИ.Повярвай това не е от мързел да се справя с проблема а защото кризите са болезнени.
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: iskrena в 07-10-2013, 13:58:16
значи, проблемът ти до известна степен, освен че главно е причинен от действащ в теб демон, се дължи на факта, че сигурно поставяш себе си в центъра на вселената.

ако ти осъзнаеш, дори в минимална степен, че не си ти, дето управлява съдбата на близките ти, никога тоя дух няма да може да те дърпа.

разбери, че с и без твоето броене или действие , Друг отговаря за съдбата на хората, дори и на близките ти!
Друг отговаря и за твоята съдба, довери Му се и ще бъдеш освободена от демонично присъствие и съответно - изцелена!
друга надежда за теб няма, ако искаш приеми, ако искаш - недей.
тук вече наистина ти решаваш!
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: Zloqd в 07-10-2013, 22:52:56
kokolqja, виждам, че за теб нещата се състоят от причина и следствие. Т ако тази последователност от причина и следствие се изпълни защо някой би трябвало да смята, че ти си причината това да се случи точно по този начин - просто виждаш причинно следствените връзки и предвиждаш вероятния изход от ситуацията.

Сега ми е попаднал един много интересен вариант на и-цзин в който се описва следният случай:
Гадателят вижда един старец и си казва "нещо лошо има да става". Пита той стареца: "абе човек какво не ти е наред?" , а той отвърнал "а-а-а, добре съм си!?".
Гадателят се прибрал и разписал хексаграмите. Едната от хексаграмите се превеждала "не пускай жената в къщата" , а в другата хексахрама петте първоелемента били в разрушителна комбинация. Останало само да изчисли времето (там е описам и методът) и се получило, че след пет дни старецът може да умре, ако попадне в неблагоприятна ситуация. Той отишъл при него и му казал : "през следващите 5 дни не излизай от къщи, за да не стане най-лошото". Но старецът бил поканен на сватба и на петият ден се задавил с рибена кост и издъхнал. Както се досещаме самата сватба също не е била много удачна, защото се е паднала хаксаграмата "не пускай жената в къщата".
Та ако старецът си беше стоял у дома е щял да си поживее още. Гадателят няма вина за случилото се.
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: kokolqja в 08-10-2013, 08:58:30
Аз не си мисля че съм в центъра на вселената.Просто като се случи нещо с някой човек или животно и сърцето ми се раздира и си мисля че и на нашето семейство може да се случи.При ОКР проблема е че не се предават импулсите в мозъка правилно и зацепвам на това да не се случи нещо и започвам да се тревожа и да правя тези глупави ритуали.Далеч съм от мисълта че аз решавам съдбите на хората.Вярвам в Бог,моля се,реших да прочета библията и се надявам да си помогна сама с помощта на Бог.Не отричам нещо което не го разбирам и за това реших да си направя пречистването,защото никога не съм си правила такова.Виж когато човек е зле не знае от къде ще му изкочи решението на проблема.Естествено аз избирам кой съвет да послушам инъче щях да съм кукла на конци и който ми напише нещо в форума щях да бягам да го изпълнявам.
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: iskrena в 08-10-2013, 12:35:19
лошо няма да направиш пречистването, все ще е от полза за тялото ти и оттам - косвено за духа и за душата, НО аз ти казвам, че за теб има директен лек, но явно не си дозряла за него.

естествено, че ти решаваш, никой не ти е казал обратното!
ти решаваш дали да ходиш по заобиколни пътища и да се тормозиш години и десетилетия без голяма полза и ти решаваш дали да опиташ с начин право в целта!   :)
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: iskrena в 08-10-2013, 12:39:30
Злояд, ако гадателят не беше се занимавал с окултизъм и не беше дал път за силите на злото да действат и ако старецът не беше дал ухо на гнусните предвещания,  със сигурност съдбата и на двамата щеше да е друга.

Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: titan в 08-10-2013, 14:34:09
Искрена , тия работи с паразитите в комикса не ги пише :) и явно е че няма откъде да ги знаеш, но има над 3000 паразита в човешките тела, които причиняват различни разстройства. Някои от тях причиняват и психични такива. Това да го научиш от мен :) И не се изказвай неподготвена. Това не е отваряш и почваш да четеш псалми :)
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: iskrena в 08-10-2013, 15:08:22
хахах, както винаги ме разсмиваш, Титаник!

да, паразити, ама духовни, другите не могат да причинят нейното в такава степен!
ако изобщо могат...
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: kokolqja в 09-10-2013, 07:56:10
Аз като видя котка улична домашна няма значение залепвам за нея.Абе не само за котките ами и за кучетата.Примерно пред блока ги бях събрала 5 котака.Едната се беше разболяла тежко,купих и антибиотици и я излекувах.Аз уж с ръкавици я пипах нея,но другите като изляза навън и тая мяу оная мяу,е как да не ги помилваш.Една даже идва на работа всяка сутрин отпред ме чака да си играя с нея :) Та си мисля че може да съм лепнала някоя токсоплазмоза и затова реших да се обезпаразитя :)
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: titan в 09-10-2013, 08:31:32
iskrena, некомпетентността ти е пословична вече  tooth, не може само на комикси да се осланяме , трябва и книги да се четат. Особено от хора, които са изследвали материята целия си живот и са понаучили това-онова. Теб те зная как се лекуваш - пред домашния олтар :) Удряш го на молби някой ангел да вземе да те излекува, докато спиш , да не занимавате Бог с глупости.  tooth  tooth  tooth
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: iskrena в 09-10-2013, 11:51:21
ти се шегуваш, но това е защото не познаваш нито Бога, нито Неговата сила, нито Неговата правда, нито волята Му.
а аз наистина се лекувам, осланяйки се на Божията милост, ако ми се наложи, което се случва все по- рядко, откакто съм повярвала.
ето, наскоро след изкарване на диня предимно, бях почнала да вдигам кръвно - инцидентно, за малко, придружено със силно безпокойство, което нещо аз веднага разбрах, че не засяга тялото ми, защото то си е здраво и разбрах, че каквото и да правя с физически методи няма да има голяма полза, защото не се атакува целта.
е, просто братя и сестри се молиха за мен, аз, самата - също и тоя дух се махна - оттогава ги няма тия епизодични качваници на кръвното, слава на Бога!
а иначе, трябваше да тръгна по мъките - такъв лек, онакъв лек и всичко това касаещо тялото - да, щеше да има някаква полза, но не голяма, защото аз усещах, че нещата не са защото имам стеснен лумен на съдовете  от атероматозна плака, т.е. това не касае физическото тяло, а че проблемът е на духовна основа.

същото се отнася и за коколязата, така че нека пие карамфил, нека пие каквото си ще, един ден ще си спомни за моите съвети  :)
а ти, щото си много вещ, давай, изследвай си нещата и действай върху ДНК - то си за безсмъртие  ....  хахах  :Content_4 - emotloader:  какво да рече човек за такава "компетентност"...

а аз ще уповавам на Господа на Силите, щото Той е Творец и Той знае как да възкреси тялото ми един ден!
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: potrebitel в 06-06-2014, 15:14:37
@ kokolqja

Четох как си описала проблема си. При мен започна по доста сходен начин. Сега, когато някой ми е мил и симпатичен също имам натрапливи мисли, че ако не направя тва или онова нещо лошо ще го сполети.
Ти по-добре ли си?
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: Leila77 в 26-06-2014, 14:21:28
Някой болен справил се с проблема или близък ваш справил се с проблема приемам идеи всякакви за избавяне от тази гад :)имам чувството че ще полудея вече
П.П.или ако има някой колега да се обади да се мъчим заедно

Темата засяга доста хора, но малко от нас си го признават. Да са живи и здрави форумите, които ни помагат да споделим неща, който лице в лице с нашите близки  не бихме направили. Аз нямах подобни проблеми до скоро, но последните години забелязвам, че изпадам в паника за това да не забравя разни неща когато излизам от вкъщи. Стигнах до там, че вече преди да изляза, снимам с телефона или апарат (който взимам после със себе си) уредите, контактите, централното ел. табло...абе всичко.. Недай си Боже да не снимам нещо! Изпадам в дива паника в момента, в който мозъка ми ми подаде команда за проверка на свършеното и не мога да си спомня дали съм го направила. Е, тогава съм хващала такси за да се върна и да проверя...
Имам си и още едно ОКР свързано с близките ми хора, за които винаги изпитвам неясни тревожни импулси. В моменти на тревога, която идва от нищото, аз се втурвам да ги проверявам дали са добре, дали ще ми вдигнат тел. веднага....Недай си Боже не вдигне до 3 тия път! Корема ми се свива и хуквам да ги издирвам, като през цялото време мозъка ми проектира възможни ситуации, в който може да са изпаднали. Честно казано вичко това ме изморява неистово! Миналата година една приятелка стана свидетел на подобна моя криза и ме насили да говоря, след време ми подари една чудесна книга, за чието същетсвуване не знаех. Мога да кажа, че след като я погълнах на един дъх разбрах какво се случва с мен и защо действам абсолютно независимо от разума ми. Разбрах, че това гадно нещо ОКР се придобива и с адски много воля можеш да се излекуваш. Книгата на мен ми помага, още не мога да кажа помогна, защото работя вурху себе си, но я препоръчвам на всеки осъзнал, че трябва да се бори. Казва се "Обсебен мозък" и можете да я намерите ТУК: http://iztok-zapad.eu/books/book/962
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: kokolqja в 06-08-2014, 20:42:27
И аз го правя това с телефона.Честно мислех че съм се справила с проблема даже започнах да разказвам на разни места как съм се справила,когато при един по сериозен проблем всичко се повтори но с по малка сила.Единственото което правя сега е да пия инозитол на прах.Обаче и хората около мен така ми помагат.Като виждаш че никой не те ебава,не му пука за теб идва един момент в който си казваш че няма смисъл да се хабиш емоционално.
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: DeNiro в 06-08-2014, 21:49:59
Би ли споделила какви точно лекарства употребяваш за проблема си?
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: kokolqja в 19-08-2014, 10:26:32
Започнах с Есобел,след това Сеталофт,Тритико и накрая Бифлокс(Прозак).Вече не пия нищо,но когато ги спрях и изпаднах в депресивен епизод ми изписаха Ремирта.А инъче между другото за успокоение лапах и Невролакс.
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: pavlovg в 26-01-2017, 18:42:51
Здравей!
Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: pavlovg в 26-01-2017, 18:45:24
Здравейте.

Някой болен справил се с проблема или близък ваш справил се с проблема приемам идеи всякакви за избавяне от тази гад :)имам чувството че ще полудея вече

П.П.или ако има някой колега да се обади да се мъчим заедно





Титла: Re:ОКР или обсесивно-компулсивно разтройство
Публикувано от: Raniya в 21-05-2019, 22:49:06
Здравейте,
Много ще се радвам да помогна на някого с това коварно разстройство ОКР...
Мога да споделя на мен какво ми помогна след като обиколих куп терапевти и изчетох десетки материали. Това е книгата Ти не си твоят мозък, по която работех с моята терапевтка. Камествената терапия от човек, специалист в натрапливостите щецвибизбавиботжтива чудо... има си схема и техники как да се препрограмира мозъка. Но... терОевтите се броят на пръсти, които са тясно специализирани с ОКР. Веднага мога да дам контакт на моята на лични, тя работи предимно с ОКР.
Сам в тази битка... резултатът не е много ясен..
Поздрави и не се отказвайте! Път и решение има!!!