Форум Земя назаем

Общи теми => Книги => Темата е започната от: shofilev в 15-06-2013, 22:00:47

Титла: Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: shofilev в 15-06-2013, 22:00:47
Преди около месец, докато чаках на известната на много софиянци чешма в "Бояна" да си налея вода, се заговорихме с една жена, която се оказа съпруга на Димитър Станев - авторът на книгата "Самолечение с вода". Тя също беше дошла за вода. Направи ми впечатление, че беше приготвила туби с обща вместимост около 200 л. Не че и друг път не бях виждал хора, които пълнят по много, но толкова много сякаш никога досега. Вероятно тя беше разбрала моето учудване и ме заговори. Така от нея разбрах, че водата ще използва за поредния курс на самолечение с вода по метода на съпруга й. Обясни ми, че преди години тя е била много зле - на умиране, - но той я е излекувал, а впоследствие са се оженили. Тя беше с брат си - и двамата над 70-годишни. И двама разказаха много интересни лични истории, свързани с болести и оздравяване по метода на самолечението без храна и лекарства, само с вода. Този метод е разработен от Димитър Станев въз основа на руски автори, които той е чел през седемдесетте години на 20-ти век, когато той самият е бил напълно отписан от официалната медицина - с куп нелечими болести. В книгата е описана подробно неговата история, а след нея той дава насоки за прилагане на метода, като предупреждава за възможните рискове и как те да бъдат избегнати - всичко това въз основа на неговия над 20-годишен личен опит. Сега той е на 86 години, в цветущо здраве, продължава да дава съвети на всеки, който го потърси, напълно безплатно.
Има и други книги, които той е написал в тази връзка - с отзиви на излекували се хора и др., но тях ги няма качени в интернет. Тази книга е качена с неговото позволение - да се разпространява безплатно, защото той няма за цел да печели от това, иска само да помогне на хората в нужда. Съпругата му каза, че след като са издали книгата, са я пуснали за продажба тук и там, но вече почти не я предлагат като печатно издание, защото се страхуват - знаете от какво. Методът не изисква почти никакви средства за прилагане, а резултатите от него са отлични, ако се практикува правилно.

Книгата може да бъде свалена от тук: http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%F1%F2%E0%ED%E5%E2 (http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%F1%F2%E0%ED%E5%E2)

Докато я търсех в мрежата, бях попаднал на два отзива за хора, приложили метода и постигнали необходимия резултат, дори повече от очакваното:

Единият отзив е свързан с кожен проблем, като авторът е съобразил да прави снимки преди и по време на лечението: http://watchtowerman.blog.bg/recepti/2013/04/01/kontakten-dermatit-gladolechenie-s-fantastichni-rezultati-on.1070511 (http://watchtowerman.blog.bg/recepti/2013/04/01/kontakten-dermatit-gladolechenie-s-fantastichni-rezultati-on.1070511)

Другият е във връзка с диабет и други сериозни проблеми: http://watchtowerman.blog.bg/recepti/2013/04/01/kontakten-dermatit-gladolechenie-s-fantastichni-rezultati-on.1070511 (http://watchtowerman.blog.bg/recepti/2013/04/01/kontakten-dermatit-gladolechenie-s-fantastichni-rezultati-on.1070511)

Мисля да спра дотук, ако предизвика интерес, ще коментираме.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: nielka в 16-06-2013, 19:50:24
Огромно благодаря shofilev, свалих книгата и не мога да спра да я чета....... :Confus_34:
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: shofilev в 16-06-2013, 22:51:07
И аз бях така като я свалих. :)
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: бате Бино в 17-06-2013, 08:36:42
Ако много се разнежите , да ви изпратя снимки и клипове на Станев ? :)  Имам цял късометражен филм с него даже..но е на диск и трябва да се качи някак си в нета. 
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: nielka в 17-06-2013, 14:15:22
Искам, искам бате Бино   :Content_14:.....толкова се запалих, че нямам търпение да започна същинската част на нещата.....имам толкова много въпроси.....обясних си и толкова много неща..... :Confus_3:
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: бате Бино в 17-06-2013, 19:02:38
:)  Малко се поучудих, че тук чак сега му изгря звездата на Митко Станев , книжката му беше една от първите, някъде 1995. ( той написа после още 2 , ама те са нещо като "обогатено второ и трето издание" ) А пък аз бях у тях на 29.10.2012 ,някъде бях разказвал из темите. Те са много гостоприемни хора, който иска - направо да му се обажда и да отива.(В София) Жена му е от тия  природно симпатичните  хора, дето запазват чара си до дълбоки старини. Митко  го раздава малко  "началник" ( той се оженил на 75 някъде) подвиква й , позамеря я с някой и друг мобилен телефон  tooth   и има  впечатляващо младежко излъчване - реакции, начин на говорене, слух, адекватност. Нищо общо с   едно "кротко поклащащо се в люлеещ се стол 85 годишно старче  с лице като изгубена битка" :)  С една дума - кипят бурни емоции в  техния дом  :)  Освен това чичо Митко си пада открай време по пържолките и по ракийката , та да не се чудите какво да му занесете за почерпка  tooth  
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: shofilev в 17-06-2013, 23:26:52
Интересни подробности, не бях попадал досега във форума на писания по темата, явно ще трябва да наваксам. :)
Бате Бино, да, интересно ще ми бъде да понауча нещо повече. Не че много съм се разнежил, но определено се впечатлих. Може би, защото не е свързано с финансови възможности и е общо взето универсално приложимо. За мен лично остава проблемът с времето, тъй като трябва да не ходиш на работа по време на лечението, а то не е малко - най-малко 6 дни гладуване на вода, 5-6 дни захранване и още поне две седмици почивка без съществени натоварвания. То стана цял месец - нямам такова време.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: nielka в 18-06-2013, 17:44:31
бате Бино , написал си точно това, което от както прочетох книгата ми се иска да направя- а именно да се срещна с Димитър Станев! Звънях му преди два дни, но не си вдигна телефона, но определено ти ме обнадежди и ще го потърся отново!
Между другото аз направих първото си гладуване в живота, което продължи 36 часа и наистина се случи абсолютно спонтанно и естествено, в смисъл не го бях планирала точно за сега! В следствие на бурните ми преживявания от последните дни организмът сам си намери лека и спасението  :whistling2 - emotloader:! Нямам думи да опиша как се чувствах вчера, а днес когато захраних това невероятно усещане продължава! Гладолечението било най-приятното нещо, което човек може да направи за себе си, такава лекота усещам в цялото си тяло и някаква възвишеност.....просто е несравнимо! Снощи, когато си легнах имах чувството, че душата ми ще се отдели от тялото /съвсем не преувеличавам/! Ако можех да живея без храна, нямаше да се докосна до нея  tooth.....Единственото, което не посмях да правя в този момент са клизмите, а така ми се искаше да подпомогна нещата! Пия вода в огромни количества, сигурно минавам 3 л на ден и наистина мога да кажа, че болката отпусна хватката, вече е поне поносимо! Чесно казано очаквах някакви бурни реакции на организма, такива, каквито описва Димитър Станев в книгата си, но имах изостряне на симптомите на 24-тият час за около час-два и това беше, това принципно нормално ли е?
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: бате Бино в 18-06-2013, 20:08:42
 Виждаш ли , nielka , животът е пълен с изненади  .. :)    Някои хора са в постоянно  търсене на  все по-възвишени и изтънчени наслади , за които трошат сериозни средства  и пак  не могат да докопат нужната им наслада  ..  а едно нищо и никакво безплатно гладуване какви хоризонти отваря ..  :angel: и какви нови усещания  на всички нива , не само на ниво физика :)
( Ама и ти така заразително го описваш  :) )
Митко Станев първо е бил много болен , горкият, и второ  -  по неговото време е нямало никаква литература и той на "юруш" е правил всичко , почти на сляпо.. така че  - неговите "странични реакции" не са база за сравнение и изобщо не са задължителни да се случват.
Още повече при такива малки срокове  и при млад и здрав като цяло човек - абсурд!

При по-големите срокове .. там е друго вече. Не случайно в "методичката"  на най-големия форум за гладуването ( golodanie.su) , на база огромният събран опит от стотици ( че и хиляди ) гладувания , на въпроса - "какво да очакваме от гладуването като цяло?" е даден доста  стряскащият отговор  - "НЕПРЕДСКАЗУЕМО"..  :)   Всеки организъм сам си преценява как да отреагира :)

Същото ,между другото , за храната  каза и нашенският слънцеядец - таксиметровият шофьор Иван ( каква му беше фамилията..) на лекцията на Манек  стана и втрещи  залата с подобни заключения - че храната е абсурдно нещо, че е недоразумение , той толкова съжалявал , че до тази възраст се е хранил.. и прочие ... доста силни реакции предизвика тогава  :)
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: shofilev в 18-06-2013, 20:09:21
Ти не си направила много  - в смисъл, че гладуването е кратко, не правиш клизми. Ето защо не можеш да очакваш бурни реакции тип "лечебна криза". Хубаво е, че си се почувствала по-добре. Ако направиш по-дълъг курс гладуване, със сигурност ще имаш по-сериозни усещания. Но не е задължително да са толкова тежки като при Димитър Станев - все пак той е бил на умиране, с тежки и дългогодишни болести още от детинство.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: shofilev в 18-06-2013, 20:13:14
Ей, бате Бино, как се случи да пишем по едно и също време :) :). Ама хубаво е, че пишем в сходен смисъл - поне аз така го разбирам, макар че може и да не съм го казал по най-правилния начин :)
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: nielka в 18-06-2013, 21:40:10
Абсолютно си прав бате Бино , човек постоянно се учи и изумява от чудесата, които ни поднася животът, та така и аз  :Content_22:! Наистина не съм очаквала, че гладолечението може да предизвика такива усещания в мен, по-скоро се страхувах, но вътрешният глас ме водеше в тази посока от доста време насам! Сега съм нетърпелива постепенно да достигна повече дни на глад и сериозно се заемам с това! А храната аз и без това не я харесвам особено и ям едва ли не на сила, да взема да пробвам и Sungazing, пък току виж съм си решила кардинално проблемите! Незнам доколко съм здрава, но сега се проявиха още неприятни усещания- схвана ме лявата плешка, гърлото и гърдите ме стягат, вие ми се свят, а и лимфните възли от дясно на гърлото ме болят, усещам и някакви пробождания в гърдите....дано съм успяла поне мъничко да си помогна и това да е продължение на оздравителният процес, както казва Димитър  :surpris_23:!
shofilev, тези клизми ме притесняват, тъй като не съм правила до момента, но през тези 36 часа червата ми направо копнееха за такава  tooth! И другото нещо- това често вмешателство на 12 часа не е ли много, в смисъл през какъв интервал от време е нормално да се прави дори като не гладува човек? Ако целта на темата ти е от друго естество да се прехвърлим в моята тема!
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: shofilev в 18-06-2013, 22:22:48
Точно по темата си е всичко дотук! :)

Клизмите са важни при гладуване - така голяма част от токсините, които организмът започва да чисти, се изхвърлят чрез дебелото черво. Затова клизмите са важни. Ако обърнеш внимание, в книгата пише, че Д. Станев в началото ги е правил веднъж дневно, но в последствие установил, че е много по-добре да ги прави на 12 часа, защото чистенето на червото от отровите съществено облекчава организма и му помага в борбата с болестите. В някои от случаите той ги е правил дори през 2 часа - зависи от моментното състояние и текущия проблем.
Ако не гладуваш, а просто искаш да чистиш червото (там бате Бино има доста опит), веднъж в денонощието може би е достатъчно - нека бате Бино се произнесе, както и други съфорумци с опит. Преди време ми разказваха за един овчар, който на средна възраст имал сериозен здравословен проблем (не разбрах точно какъв). Лекар му казал да започне да си прави клизми. Оттогава човекът си прави ежедневни клизми (вече бил на доста преклонна възраст) и не само си е решил проблема, но и много други решил, че и сексуалните си функции подобрил :) - здрав като камък и до ден днешен! Всичко това ми го разказва човек, на когото имам голямо доверие - той лично се е запознал с овчаря.
Хироми Шиния (за него съм писал на други места из форума) разказва за свой приятел, който от години си прави ежедневни клизми с кафе и се чувства в отлично здраве.
Явно чистенето на червото чрез клизми помага на целия организъм в много отношения. Практиката показва, че дори и ежедневно, това не създава проблеми. Моето лично мнение е, че клизмите би трябвало да бъдат за период от време с цел пречистване, но не ежедневна практика за постоянно - все пак организмът си има естествен механизъм за изпразване на червото и при относително нормален начин на живот, не би следвало постоянно да има нужда от помощ в това отношение.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Ros в 18-06-2013, 22:43:48
shofilev, благодаря за книгата :)

Много ми допадна мнението на Димитър Станев по отношение количеството вода при водно гладуване.За пръв път чета подобно. Обикновено се препоръчва да се пие много вода, дори насила.
За мен е от значение, защото  имам нужда да пия малки количества вода и не обичам да се насилвам. :)

"............Точна дозировка за пиене на чиста планинска вода няма.
Обикновено през първите дни на самолечението с вода, на ден съм
изпивал по 1-2 чаши, а след това съм стигал най-много до литър и
200 грама. Обикновено  постъпвам  така:  щом  ми  се  допие вода,
вземам  чашата с  водата, поемам една, втора, трета глътка и щом
почувствам пресищане в гърлото спирам и оставям чашата. Може и
само една глътка вода да съм изпил и тя да е достатъчна за момента.
Всеки човек сам ще почувства и усети това проявление при
поемането на водата...."
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: shofilev в 18-06-2013, 22:55:27
Да, именно. Той казва, че всеки сам трябва да си определи колко вода според нуждата. И това ми се струва най-правилно, не само по отношение на водата, а с всяко друго нещо - всеки е индивидуален и така по шаблон да се определят количества, не е много разумно.
Имам един колега на 56 години, който въобще не пие вода, дори и в горещините - не му се пие. Пие по 3-5 кафета на ден, яде доста болкуци. Единственото полезно, което прави за здравето си е, че почти всеки уикенд прави разходки из Витоша. Този човек е много здрав - не се оплаква от нищо. Не че е пример за подражание - това беше по повод на водата.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Ros в 18-06-2013, 22:59:13
..... И това ми се струва най-правилно, не само по отношение на водата, а с всяко друго нещо - всеки е индивидуален и така по шаблон да се определят количества, не е много разумно....

Да, това имам предвид :)
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: бате Бино в 18-06-2013, 23:51:05
Ниелка, ако ще го почваш прочистването на чревцето , така и така ще ти трябва литература, най-добре Малахов. (Без да се подготвиш недей) Аз имам доста практика, иначе не че съм експерт .. tooth но мога да кажа със сигурност, че това е изморителна процедура. А енергийката е нужна за детоксикацията. И за хората "вата"  всекидневните клизми  омаломощават.. ( но тук се има предвид  поне две последователни през половин час с по 2 литра! )  И аз мисля , че през 12 часа е твърде често. Но има разлика дали ще се правят като отделно очистване на червото или като част от гладуване. За втория случай трябва да погледнем практиката на братушките от форума по гладуване, май и с това  е индивидуално.
Но като цяло са задължителни при по-големите срокове. А за по-кратките  - също са добри , защото по-лесно се влиза в гладуването , а и ефектът от него  логично е по-голям!! Без тях организмът доста часове не може "да превключи", защото е зает да усвоява намиращата се вътре храна, тоест - продължава да си се храни :)    
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Kalia в 19-06-2013, 10:58:09
Има методика за прочистване на дебелото черво с клизми със солена вода -правят се такива през ден в продължение на месец. Пробвала съм го, но само ми се засили метаболизма...
А иначе по време на гладуване-през 24 часа, но е хубаво да се правят защото иначе трудно тръгва гладуването,а и се изхвърлят токсините по време на самото гладуване.И ако си вата-внимавай много-
моя позната си докара голяма бела с по-дългосрочно гладуване!!! :pensif_29:
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: бате Бино в 19-06-2013, 12:12:03
Kalia , да ти кажа , аз най-вече затова ходих при Станев! Защото и той е вата! :) И най-вероятно заради това са били и всичките му проблеми , за които разказва ..( Но той не прави разлика м-у типовете, не го и интересува, аз се пробвах да му разясня някои неща, но бързо се отказах.. :))
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: shofilev в 19-06-2013, 17:17:33
Явно Вата-та сме по-кекави във всяко отношение. Все пак, щом и той е вата, не е невъзможно и да гладува, но трябва много да се внимава наистина. Аз съм си мислил, че само на вода трудно ще изкарам повече от няколко дни, а и не знам дали и при мен няма да се получат проблеми. Решил съм през втората половина на август да пробвам, пък да видим какво ще излезе.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: nielka в 21-06-2013, 10:47:25
Сега си обяснявам, защо съм толкова податлива на всякакви атаки от външния свят и винаги ги преживявам толкова тежко! В къщи ръце са вдигнали от мен и само повтарят, че не е възможно да съм толкова кекава  tooth! Но какво да се прави, човек не може да избяга от своя тип доша!
Благодаря за съветите относно гладуването  Kalia , няма да прекалявам, още повече, че сега така да се каже прохождам в тази област и трябва да бъда внимателна!
shofilev, вчера на прегледа коментирах с доктора клизмите като цяло и останах изненадана, че той не ги препоръчва, според него чрез клизмата се променя Ph-то на флората в червото и това е предпоставка за разстройване на функцията му! Но това разбира се е медик, който говори от гледната точка на класическата медицина, която всички знаем как ни помага да увредим здравето си още повече....При мен нещата вече са стабилизирани, писах в моята тема, проблемът се дължи на нервна почва и на новопоявили се хемороиди!
бате Бино, ще го почвам чревцето наистина, усещам, че трябва да го направя! До като гладувах сякаш получавах импулси от червото да го освободя, предполагам, че няма да ви прозвучи налудничаво, но така се случи  :pensif_29:! Аз съм свръхсензитивна личност и мога да кажа, че мога да усетя доста от процесите, които се случват в мен! Би ли ми препоръчал  с коя от книгите на Малахов да започна?
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: бате Бино в 21-06-2013, 11:47:39
Ниелка, издателствата постоянно променят заглавията на едни и същи книги или пък размесват информацията вътре за да ни забаламосат да купуваме по няколко  пъти нещо, което вече го имаме .. :)
но като ориентир- в заглавието да присъства думата "прочистване"! ( "Прочистване на организма", "Без прочистване няма здраве"..И вътре по съдържанието ще се доориентираш.  Малахов ги дава поне всичките прочиствания в една книга, докато другият юнак - д-р Евгени Щадилов, той пък има друг мурафет  - за всеки орган издава отделна книжка ..( като половината от нея по правило са рецепти..) :)  :) Иначе и той става, даже е още по-прецизен. В книжарница ciela  има май най-голям избор , на място ще прецениш най-добре.       
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: nielka в 21-06-2013, 11:59:37
Благодаря ти за ориентира  :love_026:!
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: shofilev в 21-06-2013, 22:43:27
Nielka, ако официалната медицина започне масово да препоръчва лесно достъпните и евтини методи за лечение, като клизмите например, то какво ще стане със самата нея - трябва да се самозакрие. :) Не че няма стойностни неща в някои нейни препоръки, съвети и предупреждения, но все пак човек трябва и сам да преценява кое и доколко си струва. А това не е никак лесна работа. Най-добрият ориентир е натрупаният до момента чужд и личен опит. Пример: ако познаваш 10 човека, които практикуват клизми и поне половината от тях са ти казали, че с клизмите са оправили здравето си, ти кое ще приемеш за вярно - мнението на доктора или утвърдената практика с клизмите? Ето за такова нещо става дума. Разбира се, че не винаги има кого да попиташ или да наблюдаваш, но затова пък има и книги. И все пак независимо кой какво казва, личният опит е най-добрият учител. Колкото и добър да е даден лечебен метод, може точно на теб да ти действа отрицателно и обратно - всеки организъм е индивидуален. Ако има нещо, което твърде много те притеснява в конкретно лечение, по-добре не го прилагай, а потърси друго - хубавото на алтернативната медицина е разнообразието. Както и по други поводи съм писал, в алтернативната терапия има много теории и практики, които една друга се отричат напълно - диаметрално противоположни, но като финален резултат постигат целта. А за нас всъщност това има значение. Толкова ли е важно дали ракът се причинява от гъбичка, вирус, бактерия или конфликт (според ГНМ)? Май по-важно е как да го излекуваш. А на един помага газ, на друг бъзак, на трети - сода, на четвърти - цвекло и т.н. И интересното е, че нерядко този, който се е излекувал напр. с газ, не е успял, да кажем, със сода и обратно - примери колкото щеш. Някои дори са успели и с химиотерапия (наистина като изключение), колкото и абсурдно да звучи.
Това важи за почти всички други заболявания - няма универсално и еднакво ефективно за всеки човек лечение на един и същи проблем. То е така и при душевните терзания - един се оправя със спорт, друг - с билки, трети - с хапчета, а четвърти - с ново гадже :)
Ти правилно си се насочила - пробваш и следиш резултата. Това е верният път. Успех!
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: nielka в 22-06-2013, 12:36:02
Така е shofilev, напълно съм съгласна с теб! Както многократно съм казвала, аз съм типичен пример за пострадал от класическата медицина човек! Имаше момент, в който едва не си отидох от този свят благодарение на сляпата ми вяра в докторите.....но това беше преди, сега нещата стоят по коренно различен начин за мен! Вслушвам се в тялото си и следя реакциите му, действам постепенно и откровенно мога да кажа, че то само ме води в правилната посока! Прибягвам до медицината само и единствено, за да следя полипа, защото там не е шега работа и с това приключвам! Наясно съм, че с предложението за новият медикамент ставам опитно зайче в ръцете на лекаря.....и цялото ми същество се бунтува срещу това! Както казва Тихия , организмът ми може сам да се справи с всичките ми неразположения, нужен ми е просто точният метод и ще търся и опитвам, докато не го открия  :peperudi:!
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Atanassia в 01-10-2013, 08:15:29
Здравейте! В книгата на Д.Станев пише,че той си прави клизмите само с топла вода,без добавки. Вие на какво мнение сте.
Кафа дошата? За нея да кажете нещо?! Знам,че е препоръчително гладуването,а клизмите? ;D :D ;)
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Diego de la Vege в 01-10-2013, 10:14:24
Здравейте! В книгата на Д.Станев пише,че той си прави клизмите само с топла вода,без добавки. Вие на какво мнение сте. ...

Категорично не! Чистата вода ще се абсорбира от дебелото черво, заедно с всички нечистотии и отрови, които успее да втечни.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Atanassia в 01-10-2013, 10:39:20
Тогава?!
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Diego de la Vege в 01-10-2013, 12:24:52
Тогава - солена вода с концентрация по-голяма от 0,9 (колкото е на физиологичния р-р) или някакви подходящи течности. По-подробно например тук: http://www.zemianazaem.com/archives/149 (http://www.zemianazaem.com/archives/149)
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: бате Бино в 01-10-2013, 19:26:45
Само Елисеева казва , че с обикновена вода трябвало да се правят. ( То и хидроколоното при нея така се прави)  Но не е добре, тук не се търси всмукване , а разтваряне.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: iskrena в 01-10-2013, 20:01:34
излиза ли тогава, че хидроколонотерапията не е съвсем читав метод?
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: shofilev в 01-10-2013, 20:54:41
Станев дава своя опит с чиста вода, без добавки. Все пак той ги прави по време на гладуване - може това да има значение относно водата, не знам, но той е постигнал добри резултати.
Всеки трябва чрез проба да установи за себе си кой вариант му действа най-добре.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Atanassia в 02-10-2013, 08:31:31
Да! Точно това казах и аз за книгата на Станев! А то от толкова много мнения,инфо,книги,човек накрая се обърква. При сухото гладуване правят ли се клизми?! Никога не съм срещала коментари за това? :surpris_23: :kisss:
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Diego de la Vege в 02-10-2013, 09:21:16
... При сухото гладуване правят ли се клизми?! ...

Не! Ако ще се прочистваш - преди това, първо очистително, после (при добро желание) клизма. Очистителното изпразва червата. Клизмата прочиства (само) дебелото черво от налепи. Различни неща са, ако направиш само клизма и започнеш гладуване, чревносъдържимото от останалата част на СЧТ ще напълни дебелото черво още на другия ден, няма смисъл просто.

п.п. И още нещо за "прочистването" с чиста вода, виждали ли сте с извинение аки, което плува в тоалетната чиния с дни, без да се разлага ... правете си изводи колко му влияе чистата вода.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: emo75 в 02-10-2013, 10:00:44
Практиката е най-добрият учител...
"През 1973г. - на 47 години Димитър е с два инфаркта, с тромбофлебити и на двата крака. Лекарите отказват операция(премахване на част от крак), защото няма да издържи операцията. Оставят го да изживее няколкото месеца...
       През това време Димитър научава за методите на гладолечението и ги прилага върху себе си. След години на упорито трупане на опит и знание напълно излекува тялото от многото и тежки болести, пред които и съвременната медицина е безсилна.
     Това, че е жив и здрав 35 години след като съвременната медицина го отписва от живите е нагледното доказателство за ефективността на метода на гладолечение само с вода.
      Бай Димитър обикаля планините, бере билки и гъби, къпе се зиме и лете в предпочитана от него река до с. Железница. Не е въздържател - САМО домашно вино и ракия, а такива има, защото, в благодарност за помощта му, излекуваните хора от провинцията го даряват по този начин, (той пари не само че не иска, но и ги отказва), употребява и месо. Противник на цигарите, кафето, колатар газираното...Но казва, че поне веднъж на сезон трябва да провежда гладолечение.
.. "
http://watchtowerman.blog.bg/technology/2009/01/11/gladolechenie-na-diabet.275785 (http://watchtowerman.blog.bg/technology/2009/01/11/gladolechenie-na-diabet.275785)

Хора твърдят, че този човек не взима пари, сам се е излекувал от доста тежки заболявания, и е вече на 85-86 години. Дето се вика "пред фактите и боговете мълчат"  ;) Щом неговата система работи в неговия случай и в доста други случаи, значи не е толкова безсмислено да я следваш, ако ти допада.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Diego de la Vege в 02-10-2013, 10:31:40
Според мен Станев е успял да се излекува, не защото е правил клизми с чиста вода, пиел ракия и вино, ял месо, а въпреки това!
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: emo75 в 02-10-2013, 10:47:43
Дай,Боже,всекиму да доживее до 86 години и да е във форма  ;)
Вероятно си прав. Но на този свят има хиляди гледни точки. И не е сигурно дали някоя от тях е "най-права".
Иначе, да - и аз на теория мисля, че клизмата трябва да се прави със солена вода или урина. Но това не означава, че ще тръгна да оспорвам казаното от Димитър Станев, след като в неговия случай е проработил самооздравителния механизъм.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: бате Бино в 02-10-2013, 12:07:32
Емо , специално тук философията  и логиката не ти помагат  :) Гледни точки има - ДА , ама има значение и ЧИИ са тези гледни точки, нали ?  ;)  Прочети  за клизмите  д-р Евгени Щадилов ( има го на български) ,или други медици-натуропати и ще се убедиш, че  и тук си има спецификата .. :)
Не че няма да стане и с вода,  но защо да не стане по оптималния начин, особено ако това не ни струва нищо? :)
То и колата си можеш да боядисаш с блажна боя , ама няма да е  същото както с акрилна , нали?  :D
Диего го е казал в случая повече от чудесно.
Станев си е малко "дебела глава"  и сам признава, че от това си е патил :)  Той е самоук  и не признава някой да му казва какво да прави, дори и да е грешно - той така е решил и така си действа :)  Като бях при него , останах с впечатлението , че не е прочел и ред литература по въпроса.
Но  дето викаш ти - това е неговата истина , той се гордее с нея, ние се гордеем с него ,и в скрайна сметка - всички сме щастливи  :Content_22:
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: emo75 в 02-10-2013, 12:49:53
Бат Бино, аз дори не съм чел книгата на Димитър Станев, нито съм негов фен. Просто дамата, която зададе темата, попита какво мислим по принцип за книгата му и аз отговарям, че щом има хора, които са се излекували, включително и авторът на въпросната книга, значи ще има някаква истина в цялата работа. Нищо повече не съм казал. Нито съм спорил за клизмите. Дори напротив: уточних, че аз правя клизми със солена вода и урина.
Единственото ми твърдение е, че е достойно за уважение постижение е да доживееш до 86 години, да си здрав и енергичен и да не вземаш пари за съветите си.  ;)
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: iskrena в 02-10-2013, 13:06:34
я да пита, като тъй и тъй върви въпрос за клизмите, отдека си купувате иригаторите за клизма?
че той май вече няма от тия, обикновените, а има само някакви с готова течност или малки балони
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Делян Ангелов в 02-10-2013, 17:56:17
zdrave.framar.bg
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Делян Ангелов в 02-10-2013, 17:59:11
А все пак, има ли тук някой който да практикува системата на лечение с вода на Димитър Станев? Аз съм по нея вече 3-ти ден, ако има някой който я практикува, ще се радвам да обменим опит.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: titan в 03-10-2013, 23:39:58
Аз практикувам подобна, но не в момента :) питай .
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Делян Ангелов в 01-11-2013, 17:41:12

titan извинявам се, но чак сега виждам, че някой ми е отговорил. Основно въпросите ми се въртят около това дали трябва по 2 пъти на ден да се правят клизми, също така дали да е с чиста планинска вода както в по книгата на Станев или е нужно да има добавки, от рода на сол или нещо друго, и също така вода последно трябва да се пие колкото ти се пие или да речем минимум 2 литра??? Въпреки че се дискутира по тоя въпрос в по-предните постове никъде няма конкретен отговор, та за това търся човек който прави точно този вид гладолечение. :)) Благодаря предварително!  (в момента отново съм по неговата схема и вече съм на 6-ти ден)
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: shofilev в 01-11-2013, 21:32:48
Конкретният отговор на Станев е, че той държи методът му да се изпълнява точно, както го е посочил, без никакви промени и добавки. Наскоро един приятел го посети и той му обясни, че това е правилното. По този начин той постига резултати. Най-характерният (видим) резултат е в това, че почти от всеки започват да излизат глисти и тении от различни видове, вероятно и други паразити. Наскоро завърших книгата му, в която той описва случаи на хора, които под негово ръководство прилагат метода точно така, както го е описал. Имаше само един случай, при който нямаше видими паразити. Не знам дали ще се получи същият резултат при клизми със солена вода или други течности. Неговата теория е, че ако не вкарваш нищо друго в организма освен вода, така паразитите се омаломощават и механизмите им за задържане в организма спират да работят. Това води до тяхното изхвърляне. Може би, ако се ползват други течности освен чиста вода, това да не се получава. И да, клизмите държи да са сутрин и вечер, около 8:00 и 20:00 ч., защото по този начин се помага на организма да изхвърля шлака и паразити. В началото той е пробвал по веднъж на денонощие, но казва, че така е по-лошо.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: titan в 02-11-2013, 10:38:54
Делян , аз не правя клизми , пия изворна вода, или планинска или бутилирана, а последното гладуване само дестилирана, с нея ефектът е най голям,защото чистата дестилирана вода е по-добър разтворител от другата.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: iskrena в 02-11-2013, 13:26:29
а без клизми не се ли затруднява пречистването?
минералната вода не става ли?
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: бате Бино в 03-11-2013, 07:45:11
"Дебатите" между нашите уважавани съфорумци  titan  и  iskrena са, и ще бъдат премествани в тази тема:
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=819.160
Според мен, най-добре направо в нея да си водите диалога , че иначе ми се отваря доста работа -  да издирвам по другите теми и да премествам в гореуказаната

 (http://s20.rimg.info/cb62dc620c04e6877e3509bd0fa9091a.gif) (http://smayliki.ru/smilie-1284948519.html)
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: iskrena в 03-11-2013, 11:12:21
ами, много късно, бате Бино   :)
аз вече нямам желание за какви да било дебати с тоя човек...
той ясно показа на какъв дух е...  без никакви намеци за религия, просто един мой въпрос за водата и.... видял си, надявам се, какво избълва...
отсега нататък ще гледам да подминавам заяжданията му.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: бате Бино в 03-11-2013, 21:18:49
Титан обеща да няма вече заяждания. Което значи , че пак ще се разбирате прекрасно , защото като се изключи религиозната тема, за останалото изглежда да сте на едно мнение.  :whistling2 - emotloader:
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: iskrena в 03-11-2013, 23:53:04
ми, общо - взето, съвпадат ни вижданията по доста въпроси.
човекът изглежда умен и разсъдлив и определено аз не очаквах такива инфантилни заяждания и то без да е предизвикан дори.
аз не се обиждам от това, но някак си не е това начина да се говори...
както и да е...  от моя страна няма никакъв проблем, извинявам се за неудобствата, които се получиха с темите...
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: emo75 в 22-01-2014, 08:33:58
Едва наскоро успях да прочета книгата на Станев. Според мен е доста ценно четиво, защото е почерпана изцяло от личен опит. Като цяло не може да се каже, че "авторът е самоук" - всички описани процедури не противоречат на написаното преди Димитър Станев относно гладолечението с вода. Той самият споделя, че започва този тип опитности след като прочита апокрифни  текстове на руски автори. Ценното в цялата работа е, че Димитър Станев показва как сам е успял да си помогне, защото от един момент нататък авторитетите нямат значение, от значение е личното отношение, избор, практика и резултати.

Аз лично съм склонен да опитам и описаните клизми с топла вода - това е единственото, което ми звучи извън "догмата" на гладолечението.

И още нещо. От жизнения опит на Станев можем да направим следните изводи:
-за здравето не е толкова от значение дали си вегетарианец и трезвеник, а дали си в състояние да спазваш някаква относителна „умереност” и да се откажеш напълно от полуфабрикати и консерванти;
-Умереността включва активен и подходящ двигателен режим, редовно гладолечение няколко пъти в годината, редовно почистване на храносмилателната система. Но без драстични крайности.


Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Тихия в 22-01-2014, 13:09:30
Клизмите с вода и още повече с урина имат уникален ефект. Препоръчвам ги на всеки.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: veronika в 22-01-2014, 14:27:59
А водата за клизмите каква е добре да бъде?
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Kalia в 22-01-2014, 15:46:03
А водата за клизмите каква е добре да бъде?
Изворна.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: veronika в 22-01-2014, 16:01:03
Без никакви добавки с телесна температура, нали :)
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Kalia в 22-01-2014, 16:41:40
Без никакви добавки с телесна температура, нали :)
Аз поставям 2 равни с.л. морска сол в около 1.5 литра изворна вода.
С температура на тялото трябва да е водата, да. :peperudi:
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: veronika в 22-01-2014, 16:45:45
Благодаря ти за отговора  :Content_22:
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Тихия в 22-01-2014, 17:28:00
Преварена задължително. Две лъжици морска сол на литър.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: shofilev в 22-01-2014, 23:45:54
Станев е използвал само вода от чешма над село Железница, Софийско. По принцип става и всяка друга изворна, т.е. чиста, без хим. замърсители вода. Той категорично забранява използването на чешмяна вода за целта, защото смята, че повече вреда ще има от нея, от колкото полза. За клизми е ползвал чиста вода без никакви добавки към нея. Дали е правел така, защото го е смятал за по-правилно или защото не е бил запознат с други варианти, не мога да кажа.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Papi в 25-06-2016, 22:25:14
Свалих си книгата и аз  :) интересна е.  Намирам инфо и за начинаещ като мен  :)
В нея намерих и отговора за газовете, който имах. Д. Станев казва че може да бъде очистителна реакция на организма . Въпреки че в момента аз съм само на плодове де....склонна съм да го отдам на очистване  ;D
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Elia в 27-06-2016, 11:30:09
Аз преди години ходих при Димитър Станев, той идва във Варна.Запознахме се и бях прочела само 1 - та му книга.След това закупих и прочетох и втората книга " 24 години след смъртта ".Проведох под негово ръководство серия от гладувания.Но за моите проблеми като започнех да употребявам храна започваха и проблемите, т.е. когато съм на гладуване с вода бях добре, а после всичко отново се повтаряше.Така стигнах и до пълното суровоядство.
Клизмите по този метод се правят само с вода.Методът наистина работи и то по - добре от методиката на Лидия Ковачева, защото се правят и клизми.Човекът наистина не взема пари, нито стотинка и това му прави чест.Помага безкористно и неговата помощ е наистина неоценима.Но аз при едно гладуване по неговия метод получих такова усложнение на язвата,че имах чувството,че умирам.За това Станев няма вина, просто аз имам проблем със стомаха и наистина трябва много да внимавам при такива гладувания.
Поздрави !
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Papi в 27-06-2016, 20:28:43
Elia, аз също много се впечатлих от книжката му, от това което е преживял и през какво е минал човека... Само първата прочетох засега, другата ще потърся също. Много е хубаво че споделяш :flowers2:
Аз проблем със стомаха нямам и съм се замислила сериозно за гладуване вече, дори днес направих ден само на преварена топла вода  :), но това гладуване мисля август да го правя.
Имам някой притеснения относно водата. Тук не мога да си набавя добра изворна вода. Мога само да си купя такава, която е в пластмасови бутилки.... А той изрично подчертава колко е важно водата да не се съхранява в друго освен в стъклени бутилки. Другото ми притеснение е водата за  клизмите( видях че в темата са обсъждани по-рано тези неща) той казва че водата също трябва да е изворна и никъде не се споменава за добавяне на сол...Иначе с клизмите като клизми, нямам особенни проблеми да ги правя. Правя ги и сега, въпреки че Л. Ковачева не ги препоръчва, по-добре се чувствам като ги правя.
Искам да те попитам дали мога да го контактувам и аз човека, в смисъл дали би било удачно да му звънна? Как мислиш?
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Papi в 27-06-2016, 20:45:30
Elia Също ако е удобно да споделиш какъв тип проблем имаше ти ?  :) Аз се боря с последствия от минингити.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Elia в 28-06-2016, 09:42:47
Папи,
няма проблем да звъннеш на Димитър Станев.Наистина ако не бяха неговите книги, които прочетох нямаше да открия част от истината.Моята одисея за заболяванията е дълга.Но аз започнах първоначално с гладувания при Д - р Емилова по метода на Лидия Ковачева.Получих страхотни кризи, започнах да се потя и да ми става лошо.След като не получих почти никаква помощ от Д - р Емилова и от нейните сътрудници, които не знаеха как да реагират в моя случай аз звъннах на една жена от Варна.Нейният телефон намерих в книгата на Димитър Станев.Питах я какво да правя, имах чувството ,че си заминавам от тоя свят.Тя ме посъветва веднага да започна да правя клизми.Така тази женичка ме спаси, но тя беше правила под ръководството на Димитър Станев гладувания на вода.След този инцидент ми уреди среща с г -н Станев и той ме ръководи по нататък при моите последващи гладувания.
Но аз мисля,че и Лидия и Станев са открили и знаят само част от истината.А аз вече знам цялата истина за заболяванията и тяхното лечение.Благодарение на всичко, което пробвах и препатих разбрах ,че аз не се излекувах напълно от моите болести.Болестите си стоят, не се усложняват наистина, но си ги имам.Не съм се излекувала нито от гладуванията на вода, нито от гладуванията на сокове, на плодове или чисто суровоядство.Истината я прозрях къде е благодарение на всички тези опити да се излекувам.И разбрах,че прочистването на организма е важно, но най - важно е да има силна молитва.Защото ако не е Божия воля да се излекуваш каквото и да правиш не можеш да постигнеш пълното изцеление.Та нали аз вече толкова години - почти 15 се лукувам по тези методи и моите болести си стоят.Една болест обаче излукувах напълно и то е когато бях без изход и в пълно отчаяние, че не мога да постигна нищо.А изпробвах толкова много неща.Истината за лечението на болестите я знаят прозорливите старци от Атон.Скоро и на мен един такъв прозорлив старец ми каза,че не е Божия воля за проблема , който имах - в смисъл каквото и да правех резултат никакъв.
Така,че наистина не е важно само да гладуваш или да си суровоядец.
Водата и за клизмите и за пиене трябва да е чиста, изворна.Аз вземам от изворите в нашия край - имаме една местност Св.Марина.Там водата е много хубава и чиста.Но ако няма обикновено ползвам Горна баня.В никакъв случай Девин - от нея получавам киселини.В никакъв случай не се слага сол във водата - някои автори правят клизми и с кафе и още с куп други неща.Ако човек има бъбречни проблеми ще си навлече беля с тази сол.Или язва.При мен солта дава отражение на язвата.А всичката тази сол се всмуква от организма.Клизмите се правят само с вода, 2 пъти дневно с 11/2 литра вода за 1 клизма.
Мога да ти обясня в подробности моите заболявания, но на лични съобщения.Тук трябва цяла книга да напиша.
Поздрави !
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: papa64 в 28-06-2016, 10:06:32
Папи,
няма проблем да звъннеш на Димитър Станев.Наистина ако не бяха неговите книги, които прочетох нямаше да открия част от истината.Моята одисея за заболяванията е дълга.Но аз започнах първоначално с гладувания при Д - р Емилова по метода на Лидия Ковачева.Получих страхотни кризи, започнах да се потя и да ми става лошо.След като не получих почти никаква помощ от Д - р Емилова и от нейните сътрудници, които не знаеха как да реагират в моя случай аз звъннах на една жена от Варна.Нейният телефон намерих в книгата на Димитър Станев.Питах я какво да правя, имах чувството ,че си заминавам от тоя свят.Тя ме посъветва веднага да започна да правя клизми.Така тази женичка ме спаси, но тя беше правила под ръководството на Димитър Станев гладувания на вода.След този инцидент ми уреди среща с г -н Станев и той ме ръководи по нататък при моите последващи гладувания.
Но аз мисля,че и Лидия и Станев са открили и знаят само част от истината.А аз вече знам цялата истина за заболяванията и тяхното лечение.Благодарение на всичко, което пробвах и препатих разбрах ,че аз не се излекувах напълно от моите болести.Болестите си стоят, не се усложняват наистина, но си ги имам.Не съм се излекувала нито от гладуванията на вода, нито от гладуванията на сокове, на плодове или чисто суровоядство.Истината я прозрях къде е благодарение на всички тези опити да се излекувам.И разбрах,че прочистването на организма е важно, но най - важно е да има силна молитва.Защото ако не е Божия воля да се излекуваш каквото и да правиш не можеш да постигнеш пълното изцеление.Та нали аз вече толкова години - почти 15 се лукувам по тези методи и моите болести си стоят.Една болест обаче излукувах напълно и то е когато бях без изход и в пълно отчаяние, че не мога да постигна нищо.А изпробвах толкова много неща.Истината за лечението на болестите я знаят прозорливите старци от Атон.Скоро и на мен един такъв прозорлив старец ми каза,че не е Божия воля за проблема , който имах - в смисъл каквото и да правех резултат никакъв.
Така,че наистина не е важно само да гладуваш или да си суровоядец.
Водата и за клизмите и за пиене трябва да е чиста, изворна.Аз вземам от изворите в нашия край - имаме една местност Св.Марина.Там водата е много хубава и чиста.Но ако няма обикновено ползвам Горна баня.В никакъв случай Девин - от нея получавам киселини.В никакъв случай не се слага сол във водата - някои автори правят клизми и с кафе и още с куп други неща.Ако човек има бъбречни проблеми ще си навлече беля с тази сол.Или язва.При мен солта дава отражение на язвата.А всичката тази сол се всмуква от организма.Клизмите се правят само с вода, 2 пъти дневно с 11/2 литра вода за 1 клизма.
Мога да ти обясня в подробности моите заболявания, но на лични съобщения.Тук трябва цяла книга да напиша.
Поздрави !
                    Моля за пояснение  11/2 литра .
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Elia в 28-06-2016, 11:52:38
Водата за една клизма е 1 литър или 1 литър и половина.Това е вода преварена и прецедена през няколко ката марля.Аз лично правя клизми винаги с вода без добавки - 1 и половина литра за една клизма.
Поздрави !
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Тихия в 28-06-2016, 12:53:41
Отнасям се с уважение към всичко лично, което Ели споделя. Имам една основна бележка по това. Както човека, така и болестите му имат поне две измерения - материално/телесно/ и духовно/. Често наричам умът - Кривото огледало на нашата духовност. Според мен колкото и да чистиш тялото, ако умът ти не е успокоен, болестта си стои там и самата мисъл за нея  те тормози перманентно. Какви практики ще те доведат до това състояние, си е задача която всеки трябва сам да реши.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Elia в 28-06-2016, 13:29:37
Тихий,
точно това имах предвид и аз , когато писах,че не само да гладуваш е важно.Може да правиш и изпробваш много неща вкл. и да се променяш в духовно направление.Но всичко това може и да не те доведе до желаният резултат - да не се излекуваш напълно.Всички практики на гладуване водят до подобрение в една или друга степен.Но пълно изцеление зависи не само от нас.Трябва да е Божия воля да бъдем излекувани.Но за жалост не винаги е Божия воля човек да се изцели.Причините ги знае само Бог, знаят ги прозорливите старци в Атон.
Затова днес питайки такъв старец той ще ти изяви Божията воля - каква е - да се излекуваш или не.Иначе каквото и да правиш, както и да си променяш мисленето болестта ще си стои.
Обаче аз стигнах до следният извод когато излекувах възпалените нерви на ръцете си и дадох обещание пред Бога - изцелих се след две седмици, защото разбрах,че човек тук на земята трябва да живее така,че с всяко свое действие да слави Бога.И аз обещах,че ще пея в църковният хор, ще славя Бога с гласа си.И Той ме изцели, даже ми даде и дарбата на певец.Сега след моят опит и патила и други хора се променят.Ето за такава промяна в умът става въпрос.Ако човек разбере и осмисли тази промяна Бог ще го изцели.Дори и без да прави серии от гладувания.Само строг пост е достатъчен.
Ако всеки човек живее така, че винаги слави Бога той ще бъде и здрав.
Поздрави !
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: бате Бино в 28-06-2016, 19:10:40
Драги мои дами, вие вече би трябвало да сте забелязали от живота, че дори да правиш нещо  50 години, то това не е никаква гаранция , че не го правиш погрешно  tooth  
Имам предвид Дим. Станев , да :)
Франк Синатра имаше една култова  реплика навремето - "Направих го по свой начин" ..  tooth
Та така и Станев -  действал е смело и героично , но на своя глава, юргулешката дето се вика :)  Без да се съобразява нито с индивидуалните конституции ( по Аюрведа) ,нито с много други тънкости, които са доста важни ,особено при дългите срокове на гладуване. И това, че при него  не са се случили сериозни влошавания , не значи , че  такива няма да настъпят  при други хора, сляпо копиращи една система, която е далеч от правилната  и научната..
Ако няма никаква друга литература  по темата - да , съгласен съм. Но след като има десетки книги ,които задълбочено описват всички тънкости и особености на тази методика,  а не само  личните преживявания и емоциите на гладуващият  :) ( както е при Станев )  , защо да не ги погледнем и да се възползваме?
На български и на руски има толкова книги на разни колоси в гладуването -
Проф Юрий Николаев, Проф Ангелов, Малахов, Шелтън, Георгий Войтович,  Кучеренко, Столешников,  Кюрдюмов, Филонов, Бореев, Лавров, Югов,  Щенников..
Само кажете , че ги искате  и веднага ви ги пращам  :surpris_23:
Станев е консервативен и самоук.  Той не признава никаква наука .Не признава  нищо , за което няма съответната компетентност да разбере и оцени. Шапка долу, постигнал е достатъчно, помага за популяризирането на методиката. Но нищо не пречи да се добавят и липсващите пъзелчета, ( както и да се коригират неправилно наредените до момента ) още повече , че има от къде :)  

Солта не случайно се препоръчва  при клизмите! Това, че някой не е чувал за осмоза  ( явно е проспал уроците за нея   в 6ти клас  :) )  не оправдава нейното отричане. Винаги е мъдро да си задаваме въпроса "защо" .. :) вкл. и  по отношение на солта в клизмите :)

Солта е именно за това - за да не се всмуква течността в червата!  ;) И съответно - да не товари бъбреците!
Някой е забравил, че бъбреците не филтрират вода , а натриев хлорид..   ;)   Товарейки ги с вода, в която няма сол - май не е добра идея :)
( Затова е и препоръката преди всяко пиене на вода да близваме по малко сол )

Малка лекцийка на тема
"осмоза или защо трябва да има сол в клизмата "  tooth

Осмоза - най-общо това е движение на разтвори от област с по-ниска концентрация към област с по-висока.
Каква е концентрацията на сол в кръвта и лимфата? Правилно, 0.9%.
А каква е концентрацията на сол в клизмата само от вода? Правилно - 0 %.
Какво следва?
Течността от клизмата , ( заедно с всичко ,разтворено в нея :) ) започва да се всмуква в червото и да иска да попадне в кръвната плазма и лимфата.
А ние дали това искаме?  ;) - мръсотията да влиза вътре в нас или да излиза от нас?  ;)
Ако искаме първото - правим клизма само с вода.
Ако искаме второто  - правим клизма с концентрация на сол ПОНЕ равна на концентрацията на сол в кръвта , тоест - 0.9 %. Тогава солта няма да се всмукне, защото законът за осмозата няма да позволи това!
Най-добре е обаче , ако целта е да има движение на токсини отвътре-навън ( а не отвън -навътре)  , концентрацията на сол да е малко по-голяма от тази на кръвта. Така освен ,че няма да има обратно всмукване, ще се подсигури обратният процес - движение на токсините ОТВЪТРЕ-НАВЪН , защото "навън" ще има по-голяма концентрация на сол, която ще изтегля течностите с по-малка такава. По този начин от лигавицата на червото ще се откъсват парченца наслоявания , които ще бъдат после отмити с клизмата.


Какъв е изводът? Айнщайн каза, че фантазията е по-важна от знанието. Обаче  в някои ситуации със сигурност е обратното :)
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Papi в 28-06-2016, 20:32:32
Elia това е чудесно, което пишеш, за Бог и твоята истина. Лъха много силна вяра и светлина от текста ти. Преосмислила си явно неща. Аз също вярвам, по мой си начин от дете. Когато съм се отклонявала, в смисъл спирала съм да се моля и благодаря, а живота ме е завъртал в своята въртележка, винаги съм страдала. Това се случи и сега. Преди да се разболея, спрях да обръщам внимание на знаците който Бог ми пращаше , на сънищата, спрях да слушам тялото си и да се запитвам самата себе си дали нещата, който върша са ок за мен или не и отидох твърде далеч в това си безотговорно отношение към себе си. Бог винаги ми праща знаци или когато се запитам сама себе си за нещо, усещам едно спокойствие, ако това е ок, или притеснение ако не е. А когато се моля винаги нещата ми се получават и се случва най-доброто, и то с една лекота. Ако не е добро, не се случва, в момента може да се ядосвам и след време разбирам че така е било най-добре. Така имах една много интересна случка преди месец, която обаче мога да разкажа в моя дневник примерно, ако ти е интересно, защото тук се отплеснах и не е по темата.
Ще го контактувам Станев, поне искам да го чуя този човек. Ако имаш телефон, моля те пусни ми го на лични, а също с удоволствие бих прочела историята ти, ако ти се пише  :fluretaa: :)
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Papi в 28-06-2016, 20:52:47
Тихи, съгласна съм с теб, силно вярвам че една болест никога не идва сама, а по-скоро е последното проява в тялото, за да ни накара да обърнем внимание на нещо. Да ни научи, а можем ли винаги да си дадем отговорите за това.....
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Papi в 28-06-2016, 21:01:52
бате Бино Ти пишеш такива готини постове  :flowers2: чета ти ги с удоволствие, и дипломната ти я подхванах, но не съм я дочела още.
Благодаря ! Аз искам, ще се възползвам от предложението ти.
Шелтън и Столешников ги имам. Руския ми върви много бавно, изморява ме, чета го в момента Стлешников.
Ще те помоля от изброените да ми изпратиш тези който са на български. Интересувам се и от уринотерапията на Малахов, ако ти се намира. :fluretaa:
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Elia в 29-06-2016, 08:26:49
Папи,
ще погледна , мисля,че във втората книга на Димитър Станев имаше посочен неговият телефон.Още утре ще ти го изпратя ,за да му звъннеш.
Бате Бино,
съгласна съм с теб,че г - н Станев е самоук.Но той е действал спрямо своята съвест и не взема никакви пари за лечение.А как изглежда само тоя човек ! Въобще не можеш да му дадеш годините.Аз когато за първи път се срещнахме бях с очила, на 24 години тогава / сега на 45 /.Той веднага ми каза : " Какво си ги сложила тия очила като някоя бабичка ? ".Шегаджия, много приятен човек е.Но наистина неговият метод работи, не за всяка болест обаче.Възпалени нерви с гладуване не се лекуват.Където и да отидеш, както и да лекуваш.Това е приоритет само на Бог.
Бате Бино,
солта в клизмите може и да е удачна, но не за всички.Аз от солта имам страшни проблеми с язвата.Бях я изключила напълно, така пишеше и в книгите на Д - р Гайдурков.Но и сега не съм си излекувала напълно стомаха.Имам и аз книги от някои автори, които посочваш.Но мисля, че и тези хора не са прозряли истината.Защото в книгата на проф.Николаев има хора, получили подобрение, а при други няма или има слабо подобрение.Доколкото знам проф.Николаев е починал при едно гладуване на вода, когато е бил болен.Не го твърдя със сигурност, но така чух навремето.Така,че гладът е нож с две остриета.
При заболявания на бъбреците също солта се изключва напълно от храната.Имам позната,била е за хемодиализа навремето.Тя и до сега не ползва сол - нито в храната, нито при правене на клизми.Защото става много зле с бъбреците.
Бате Бино,
животът не е само наука.Науката помага, но Божият промисъл с наука не се обяснява, а със силна вяра.С каква наука може да се обясни моето изцеление на нервите на ръцете ? Или получаването на глас, след като ме благослови за певец свещеника ? Та аз като се прибрах в къщи - цялото ми тяло стана глас, ръце и крака, до върха на пръстите усетих музика.А това е само работа на Бог, не на науката.
Аз съм учила 6 семестъра химия, образованието ми е свързано с тази наука.Знам какво е осмоза.Но човешкият организъм не е само наука и само химия.
Днес в православната вяра има святи мощи, има чудотворни, неръкотворни икони , които лекуват, изцеляват.Тяхното действие никой не може с наука да обясни.Науката е стигнала до там, докъдето се е развил човешкият ум и човешките възможности.Но Божиите чудеса се явяват и на напълно неуки хора, които обаче имат вяра.Тази вяра именно е била основа , и сега е - за много и чудесни изцеления.Никой не може да ме убеди,че може да лекува всички болести, независимо на какви научни факти и методи се основава.
Бог е казал,че всички ще минем през смъртта и до сега никой човек не се е оттървал от нея.Всички умират, има само двама човека, които са взети живи на небето от Бога.Те са светите пророци Енох и Илия.Но и те трябва да вкусят смърт и това ще стане преди Второто пришествие.
Хората не бива да се залъгват,че тяхното изцеление зависи само и единствено от тях.Аз също вече не се залъгвам.Скоро една монахиня ми каза,че може би е Божия воля с болен стомах да служа на Бога.Тази болест ми е кръст тук на земята.Каквото знам - направих, но изцеление не настъпва.Така,че всичко зависи не само от нас, а и от Бог.
Всички тези автори на книги са действали или на своя глава, или под въздействие на някакви научни доказателства.Обаче никой от тях не е победил смъртта, независимо,че е очиствал тялото си.И не всички автори са постигали пълно изцеление.Защото са се уповавали само на своята воля и на научни факти и доказателства.А Божията воля е съвсем друго нещо.Бог никой до сега не е успял да го надхитри или излъже и при много силни молитви тази Божия воля се изявява.При някои хора просто не е Божия воля да се излекува болесттта им.Затова каквото и да направят болестта си стои.Има причини за това нещо, една от тях е,че такива хора са заченати на големите Господски празници.Или зачатието е без Божие благословение / без брак между съпрузите /.Така,че за всичко си има причини.Не бива да се залъгва някой,че сам ще си подобри положението от някоя сериозна и тежка болест.Едва ли без Божията помощ ще се изцели.
Поздрави !
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Desska в 29-06-2016, 20:26:56
Elia, обръщам се към теб за да те попитам, след като Бог те е изцелил веднъж и ти е дал дар, ти защо не вярваш в Него, че не може да те изцели? По - скоро имаш убеждение, което Го спира да те изцели напълно. И това, което ти е казала монахинята е направо глупост. Знам, че не се познаваме, но се почувствах длъжна да ти отговоря.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Papi в 29-06-2016, 20:47:36
Еlia благодаря,ще чакам  :flowers2:
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: бате Бино в 30-06-2016, 07:44:38
Ели, с теб се знаем, ти честичко изместваш темата в други посоки :)  Не знам дали поради неразбиране или по навик :) ( но няма голямо значение , важното е , че ми е приятно  да дискутирам с теб :) )

Да оставим Станев вече, доста го дъвкахме :)
Никой не е казал, че методът му не работи :)  ( а и ,както знаем, това не е "негов метод"  :) ) , имах предвид , че при всяка методика си има тънкостите , нюансите..  А не другите му личностни качества ( дали взима пари, дали редовно си мие краката и т.н.  tooth )
С тесла и с пирони също можеш да си направиш стол, съгласен съм . Но ако разполагаш с още няколко електрически инструмента, столът ще стане много по-хубав и много по-бързо, това имах предвид . :)
  

За солта:
Ели, всяка методика си има противопоказанията! Затова , първо ги поглеждаме  и после преценяваме дали да изберем тази или друга методика.  
Наскоро писаха  как момиче е умряло на място , след като се целунала със своя приятел, чете ли?
http://www.vesti.bg/sviat/amerika/momiche-pochina-sled-celuvka-s-gadzheto-si-6054880
Момчето преди целувката хапнало фъстъчен крем , не знаело , че приятелката му има силна алергия към фъстъци.
Но това не значи, че не трябва да вкусваме и ние фъстъчен крем нали ?  :surpris_23:


Относно "Божиите работи" :)
 Тук , знаеш, с теб разминавания нямаме.
Хората не бива да се залъгват,че тяхното изцеление зависи само и единствено от тях
 

Това е мъдро казано.  
Но нека да дам и аз моето тълкуване , все пак :)
А то е следното:
1. Нека ние си свършим нашата част по оздравяването, а пък "Божията част"  да я оставим на Бог :)
   Ако той прецени- ще реши КАК и ДОКОЛКО ще помогне. :)
2. Възможно е именно Бог да е преценил , че  в нашия конкретен случай  на нас се падат  90 % от усилията , а останалите 10  са негови ?    :surpris_23:
  Не случайно народът е казал :

"Помогни си сам  за да ти помогне и Господ" , а не :
 "Чакай Господа да ти помогне , за да си помогнеш сам"
  tooth tooth

( Арабският народ също го е казал, макар и по друг начин:
 "Вярвай в Аллах, но си връзвай камилата!"  :pensif_29: )
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Elia в 30-06-2016, 07:56:47
Десска,
Бог така лесно не дава изцеление.Аз когато дадох обещанието пред иконата на Божията майка имах и трите болести.Молих се тогава и цял ден стоях в църквата и плачех.Господи, гладувах на сокове, на вода, на плодове.Не се изцелих.Махни от мене и трите болести, които в момента имам.Но ако и само една да премахнеш от мен аз ще възхваля името Ти с гласа си.Най - много ме мъчат ръцете, с тези възпалени нерви.Не мога да постигна изцеление дори и с дълго гладуване - бях правила дълги гладувания и на сокове, и на вода , и на плодове.Но се изцелих само от едната болест, другите 2 болести са ми останали и до сега.
Деска,
монахините , когато казват нещо винаги го казват с някакво основание.В този манастир, в който ми каза тази монахиня това ми разказа следният случай : имало е при тях напълно сляпа монахиня.Тя много години се е молила да бъде изцелена.Молили са се цялото сестринство в манастира.Но изцеление не настъпвало по никакъв начин.На един голям господски празник Божията майка изведнъж като жива се явила на сляпата монахиня и и казала : Моят син може да ти излекува очите и ти да прогледнеш.Но той иска да си сляпа / с физическото си тяло /.Това е неговата воля.Той ще ти даде духовни очи и ще виждаш това, което обикновените хора не виждат.Можеш да си избереш какво искаш - твоята воля да се изпълни и да виждаш като другите хора или Неговата воля - да не виждаш, но да имаш духовно зрение.
Тази монахиня е избрала Божията воля и е била надарена да вижда всички хора, които отиват в манастира с какви проблеми идват и могат ли да бъдат изцелени, Божия воля ли е това.
И при мен стана същото - Бог можеше да ме оттърве и от трите болести, които имам.Но за да не изпадна в гордост сигурно или поради други причини ми махна само една от болестите.Но аз пак вярвам,че това е лечение, постигнато с Божии средства, не е ръкотворно, в смисъл от лекар или лечител.
Поздрави !
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Тихия в 30-06-2016, 08:00:46
Бог или създателя, е твърде вселенска категория за да бъде коментирана от нашите замотани в материалното глави. Както спомена Бате Бино, нека ние си вършим нашите ежедневни добринки както към нас самите, така и към околните, а нему  оставим големите пасианси. И всекиму  ще бъде дадено според заслугите.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Elia в 30-06-2016, 09:08:13
Тихий,
написах това за Божията воля, защото много хора въобще не са наясно.Аз лично познавам хора, болни от тежки болести.Те са способни на всичко само и само да се излекуват.Дават куп пари, гладуват, купуват скъпи илачи, правят най - доброто и известното относно най - новите научни изследвания за лечението на тяхната болест.Но не са наясно,че ако е Божия воля те каквото и да правят изцеление няма да настъпи.И такива хора и днес постоянно се чудят защо при тях не настъпва пълно изцеление.
В интерес на истината и аз преди години бях така - правих какво ли не за да постигна изцеление на всички болести, които имам.Но днес вече знам - не е Божия воля всичко ей така да ти се даде от Бога.Той дава, обаче иска и от нас някакви усилия.Нещо да правим за него и да му служим.
В интерес на истината като се замислих за моето изцеление се поразтърсих и за други подобни случаи.Оказа се,че в Руската православна църква почти всички святи мощи са на хора, които са били изцелени от Бога от тежки болести.Те също са дали обещание / обет / и така са били излекувани - кой от туберкулоза, кой от нещо друго, но все тежки болести, които не са били лекувани навремето.Някои от тези хора са били надарени с лечителския дар, други са били надарени с прозорливост, трети - с певчески дар.Но всички са били изцелени неръкотворно - не от лечители и лекари, а от Бога.
Поздрави !
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Elia в 30-06-2016, 09:46:33
Бате Бино,
знам,че всяка методика си има тънкостите.Знам,че по принцип Димитър Станев не е дипломиран лечител или лекар.Но лично на мен той помогна и то много и безкористно.Стотинка не ми е взел, а ми помогна когато се намирах в трудно положение.
Не съм казала,че ние нищо не трябва да правим.Да чакаме ей така наготово Бог да ни изцели, а ние да не полагаме усилия.Но има и другата крайност - познавам такива хора, които в стремежа си да се изцелят опитват какво ли не, даже от твърде многото опити си навреждат повече на здравето, отколкото да си помогнат.Познавам не един такъв случай.Но не са наясно пак казвам с Божията воля т.е. това, което Бог е определил за тях.
В интерес на истината и аз не бях наясно.Затова се допитах до един монах , прозорлив старец от Атон и той ми изяви Божията воля.Ако не я знаеш тази Божия воля може и цял живот да се луташ.Но при прозорливите старци в Православието грешки няма, защото при тях всичко е плод на денонощна и силна молитва.
Те знаят предварително всичко, което решиш да ги питаш.И при тях няма опити на принципа проба - грешка.Защото са надарени с Дарът на прозорливост от Бога.
Аз съм превърнала организма си вече почти 15 години в инструмент за различни опити
- гладуване на вода, на сокове, на плодове, ползвах и др. методики.Обаче вече ми омръзна дори и такива книги да чета.Видях,че не е написана пълната истина в тях.Не всичко може да се излукува по този начин.Но това го установяваш след проба и много грешки, понякога доста застрашаващи дори и живота.Самият проф.Николаев пише за куп неуспешни опити или рецидиви на различни заболявания при гладуванията на вода в неговата клиника.При д - р Емилова имаше и смъртни случаи при гладувания на плодове без клизми.
Но обикновеният човек прочитайки една книга, тепърва започвайки опити върху собственото си тяло не е никак наясно, че може и да няма ефект, дори можеш да си навредиш повече, отколкото да си помогнеш.
Затова не е въпрос само да се лекуваш, а да можеш да излекуваш дадена болест на 100 %.
Поздрави !
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Papi в 30-06-2016, 13:19:16
Elia, вярвай, продължавай да вярваш!!!
В този си пост звучиш обезверена, отчаяна....някакво противиречие има в теб! В мислите ти !
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Papi в 30-06-2016, 13:21:54
Бате Бино, аз само искам да напомня, като имаш време да ми изпратиш книгите  :flowers2:
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Vov в 30-06-2016, 15:52:49
      Еййй, много плодотворно станало тук ....обсъждането. От върха на моето (не)вежество и 27-8 годишен непрекъснат опит - четене и практика - бих искал да добавя няколко неща.
Както Тихия, Бино и останалите отбелязахте, Божиите неща са МНОГО, непосилно високо за нас, изобщо няма нужда да се опитваме да ги разбираме.
       Вярвам, че всичко останало е наша работа. Всичко, което можем да направим, за да възстановим, подобрим нашето физическо, душевно и духовно здраве, е добре да го направим. Ако наистина искаме това здраве.
        Но, няма как да постигнем онова възвишено, издигнато, звънящо (може и пеещо) състояние, подобно на миговете, когато примерно сме били влюбени за първи път, или миговете на оргазъм, АКО не сме безрезервно готови, вътре в нас, да извършим и поддържаме непрекъснато всички необходими промени, всички известни (от хилядолетия) действия и мисли, преподавани от Учителите.
        Никак не е лесно да разберем кои точно са тези действия и мисли. Но, можем да опитваме. Ако достатъчно силно искаме отлично физическо здраве, вече знаем, че то не върви само. То идва с непрекъснати дългогодишни тренировки, упражнения, прочиствания, промяна на ценностната система, постепенно разбиране какво е моето предназначение в този живот. И не включва връщане към старите начини на хранене, пиене, дъвчене, дишане, движение, мислене...
         Поради огромното разнообразие на нашите гени, замърсявания, мисли, действия и пр., съществуват и многото разлики в прилагането на известните подходи за възстановяване и поддържане на здравето (прекрасно подчертано от Бино  :pensif_29:). Тези разлики и непостигането на исканите успехи от първия-втория път изобщо не означават, че подходите не са верни или не работят. Означават само, че нашите знания са ограничени, а волята ни е, хм, умерена  :whistling2 - emotloader:. Някой да е виждал манастир насред село/град?? Не, а защо? Защото съблазните са много, тук, непосредствено пред нас, всеки ден, час.... Затова степента на осъзнаване, постоянството, достатъчността на усилията на всички нас, трябва да са дори по--високи от тези на монасите в манастира... :Content_14:

Сега - по техниките:
1. Пресолена вода в дебелото черво за 5-10 минути няма да проникне в бъбреците. Просто законът за осмозата си действа независимо от нашите знания.
2. Да, гастрит, некървяща язва, колит, синдром на дрън-дрън, хемороиди, полипи, дори тумори можем да излекуваме с правилно проведено временно въздържане от храна.
3. Прочитането на 1, 2, 3 или повече книги и провеждане на нещо като прочистване никак не гарантира, че сме разбрали как точно да проведем прочистването на даден човек. Независимо дали имаме официалното медицинско образование и практика, или не.
4. Обсъждането на тези въпроси във форума може да подсети за нюанси, но не може да даде методика.
5. Провеждане на оздравителен курс с писма, по телефона или по интернет е опасно, да не кажа - опасна глупост. При първия и втория курс е необходимо непосредственото наблюдение и ръководство на лекуващия се.   :flower:
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Криси в 01-07-2016, 01:37:12
Elia, начина по който пишеш е прекрасен.
Особеностите за вярата на всеки отделен обаче са прекалено сложни. Един вярва в Бог поради една причина, друг, поради друга. Всички ние си приличаме прекалено много, обаче в други неща, които са различни от мотивите ни за вярата. Мотивите за едно и друго нещо ни разкриват причините да вярваме в себе си и в Бог. Човек, който не вярва в себе си, никога не би разбрал Бога, не може дори да опита. Без вяра в себе си какъв Бог и коя молитва би помогнала? На най-безнадеждния човек какво ще му помогне?
 Въпросите са какво трябва да направи човек, за да бъде пълноценен? Да се чувства полезен в пластмасовия свят с пластмасовите хора.. Да каже истината, да бъде жесток. Да си признае пред себе си, че не може да повярва в морала, защото морал няма. Ние си имаме душевна анатомия, която включва нещата които имаме и можем да постигнем при дадени обстоятелства. Когато отхвърлиш морала разбираш кой си е легнал гол под завивките и защо го е направил. Нима това не е по-ценно от вярата? Нима да знаеш и да познаваш света няма да те направи по-пълноценен и по-вярващ за в бъдеще в човека и от човека, който си сега?
 Ние сме в клетка и капан.. Всеки говори за вяра, всеки говори за оптимизъм, всеки говори за изцелението..
 Но каква е истината? Аз това се питам.. На практика се получава една нездрава мрежа, която се усуква с годините, но хората продължават да я плетат, защото са в безизходица. Защото са посветили живота си на нещо, което няма да го бъде. За мен.. това е причината за болестта, което може да включва и физически причини и обстоятелства, може да включва некомпетентните родители на болното дете. Обкръжението.. средата. Какво за средата, какво за войната, какво за болния чрез когото е намерен начин за изцеление на едно и друго.. въпроси, които не могат да се разрешат без опита на някой злощастен.
 Истината е че нещастието ни прави и ни създава. Вярата в Бог може да я има, може и да я няма. Познанието относно какво те прави пълноценен обаче би могло да е достатъчно всякога да видиш смисъл
 Защото анатомията на чувствата не може да се разглежда от ъгъла. Там са намесени прекалено много неща с които човек трябва да се запознае лично. А това изисква време.. Изисква себеотдаване и Бог да ми е на помощ щом живея в свят, в който грозната истина се пъха под килима. Бог да ми е на помощ, но няма да спра да поглеждам под килима, за да видя какво са приготвили враговете ми. Няма да се отдам на вяра и на Бог, защото Бог няма да ме спаси от тях.. Защото БОГ ме е пратил, тук при тях, те да ми определят правилата по един или друг начин. Бог да ми е на помощ, защото аз искам да се избавя от неговото наказание без него. Искам да избавя не само себе си, а и останалите от шибаното му божие наказание. Защото Бог е отживелица.. Искам да забравя за шибания Бог, който все ми казва кое е правилно за мен и кое не. За който и шибан Бог да става въпрос.. ЗА бога..
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: бате Бино в 01-07-2016, 07:17:10
Напомням ви нежно, че темата е "Самолечение само с вода ( Димитър Станев) в раздел "книги"
 ;)
Ели, оказваш се пак в ролята на прототип за поговорката  " Лисицата знае 100 приказки и всичките са за кокошките"  tooth
По-кротко и по-кратко с хлъзгавите  материи, защото неминуемо в един момент се стига до караници и заключване на темата.
Не ти е за пръв път, запозната си :)
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Elia в 01-07-2016, 07:42:26
Вов,
прав си,че човек трябва да взема мерки по един или друг начин за да постигне изцеление.Но наистина дори и да ти ръководи лечението лекар или лечител това не е гаранция ,че ще ти посочи правилният път.Аз бях ръководена от д - р Емилова когато започнах 15 дневно гладуване на плодове без клизми.Тогава ходих при нея и на прегледи, но когато станах зле нито тя, нито нейните сътрудници бяха наясно какво да правят.
Тогава ми помогна една жена, чийто телефон намерих в книгата на Димитър Станев / втората книга /.Тя ми даде съвети само по телефона, аз бях много зле.Въобще не можех да излизам.Но там е въпросът, даде ми правилният съвет как да постъпя в даденият момент.И то женица без кой знае какви претенции за знания в тази област.Просто тя беше правила при Димитър Станев няколко гладувания на вода.
От друга страна аз съм правила вече доста гладувания на вода.Но при едно от тях наистина щях да умра.Такова усложнение получих - спрях да приемам вода, минах на сухо гладуване, пак на вода и накрая щях да предам Богу дух.Спешно се обадих на една позната, която веднага помоли свещеник да ми чете молитви, защото бях много зле.Дори не знаех къде съм и на кой свят се намирам.От този случай вече не правя гладувания на вода.Моята позната и тя вече не прави, въпреки,че е суровоядка вече повече от 25 години.И при нея стана подобно нещо.И затова трябва много да се внимава при тези гладувания.А имам куп познати, които също вече са отказали да правят гладувания, защото преди години са си навредили, а не помогнали.Това най - вече се отнася за тежките форми на артрита, при които се правят 40 дневни гладувания на вода.Имам познати, които преди години са правили подобни дълги гладувания, обаче нямат никакво подобрение.Което само по себе си говори,че не е Божията воля да бъдат излекувани.Тези хора също експериментираха върху собствените си организми, но без особен резултат.
Краси,
вярата се дава от Бога също и то в тежки изпитания.Иначе не може да я имаш, ако не ти се даде отгоре.При изцелението също е така.То трябва да е Божия воля, иначе цял живот можеш да се лекуваш - и сам, и под ръководството на лекар или лечител.Но каква е гаранцията,че ще има успех не се знае.Аз дори не съм вярвала ако трябва да съм честна,че мога да се излекувам от някоя болест.Но се изцелих.
Краси,в Православието е точно обратното - трябва да отсечеш своята воля и да изпълняваш само Божията воля.Да отсечеш вярата в себе си и в собственото си аз и да изпълняваш волята на Бог.Това е т.нар. смирение.Защото аз не желая в момента да съм солист, много напрегната е тази работа.Исках да съм обикновен хорист, без никакви претенции за солови изпълнения.Това е моята воля.Но Божията воля е друга, аз имам вече глас на солист.Затова трябва да реша - искам ли да изпълня Божията воля и да пея сола.Но в такъв случай моята воля трябва да я отсека.
Същото е и с болестите - искаш да се изцелиш , вярваш в себе си, обаче не става.Когато не е Божия воля каквото и да правиш нищо не става.Даже си вредиш, вместо да си помагаш.Затова Светите отци на Православието казват така : " Не каквото ти искаш, а каквото Бог даде ."
Поздрави !
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: TodHuk в 01-07-2016, 12:06:38
В първите дни (седмици) при гладуване се увеличава нивото на пикочна киселина в кръвта. Увеличават се обаче и много други отпадъчни метаболити на обмяната - напр. билирубин, креатинин, триглицериди и т.н. В дадени граници това се наблюдава при всеки индивид в такъв период, вкл. и при клинично здравите. В един следващ етап концентрацията на тези вещества спада, като кривата на понижение на пикочната к-на е малко по-бавна, така че и след захранването много пъти тя все още е сравнително висока. Това обаче в никакъв случай НЕ Е ПРОТИВОПОКАЗАНИЕ ЗА ЛЕЧЕБНО ГЛАДУВАНЕ ПРИ ПОДАГРА ИЛИ ДРУГИ АРТРИТНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. Напротив - след първоначалния пик нагоре, пикочната к-на постепенно спада и влиза в нормата. Технологичното време е индивидуално, като при по-изразените клинични случаи това може да бъде и след няколко месеца. Но тъкмо прочистването на тялото е радикалният и дефинитивен начин за справяне с БОЛЕСТТА!

Това се отнася и за повечето болести, които се лекуват през поста. Болестта се влошава, организма се мобилизира и успява да се справи с нея. Или ако не изцяло поне да се намали развитието и. И именно в етапа на влошаване на болестта са възможни малки и/или големи болки и неразположения.
Именно тези болки и неразположения в много случай ни влияят зле на ментално ниво и много от нас тук се предават.
Разбира се, не визирам такива случай при които е налице признаци на блокада (силна интоксикация) и трябва да спрем поста.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Elia в 01-07-2016, 13:53:13
Тод Ник,
има много видове артрити и при тях трудно се постига ефект.Причината не е в болките по време на гладуването.Всеки, който прави такова гладуване знае,че болки има.Но няма резултат дори и при дълги гладувания от по 40 дни.Даже някои от тези хора са непълни суровоядци и пак няма кой знае какво подобрение.В смисъл, някои ползват млечни продукти, но от сурово мляко.Лично аз при гладуванията съм чувствала,че органът се очиства, макар,че има и болки.Но накрая след като приключи самото гладуване чувствах,че органът е чист, нямам болки и дразнене, но е като че ли пробит.И тази вътрешна рана не се затваря.Това именно затваряне на болното място, което е сериозно увредено става много трудно.Особено при по - тежки заболявания.Не е толкова лесно изцелението, дори и опитни професори в клиники не са получавали нужният резултат, даже знам за случаи с много рецидиви.Д - р Роберт Морс също пише,че в неговата практика е имало случаи на лечение с глад, но също без необходимият резултат.Даже сам той казва,че ако Бог е рекъл такива хора си заминават от този свят и лекуващият опитен лекар нищо не е в състояние да направи.Така,че никак не са лесни нещата.Напротив - много трудно е, дори и да си на сурова храна.Но независимо от това хората си мислят,че само със свои усилия и разум могат да постигнат изцеление.Не може без помощ от Бога да стане това.Даже и най - опитни лекари го потвърждават.
Поздрави !
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Vov в 01-07-2016, 16:08:13
...Но наистина дори и да ти ръководи лечението лекар или лечител това не е гаранция ,че ще ти посочи правилният път.Аз бях ръководена от д - р Емилова когато започнах 15 дневно гладуване на плодове без клизми....
От друга страна аз съм правила вече доста гладувания на вода.Но при едно от тях наистина щях да умра.Такова усложнение получих - спрях да приемам вода, минах на сухо гладуване, пак на вода и накрая щях да предам Богу дух.....
А имам куп познати, които също вече са отказали да правят гладувания, защото преди години са си навредили, а не помогнали.Това най - вече се отнася за тежките форми на артрита, при които се правят 40 дневни гладувания на вода.Имам познати, които преди години са правили подобни дълги гладувания, обаче нямат никакво подобрение.Което само по себе си говори,че не е Божията воля да бъдат излекувани.Тези хора също експериментираха върху собствените си организми, но без особен резултат
./quote]

Ели, Ели, като ги нахвърляш-нахвърляш няколко съобщения-твърдения... на всяко то които отговорът може да е 2 страници...

1. Вярно е, че който и лекар/лечител да ръководи дадено лекуване, може да няма успех. Да не би като отрежат крайник, или сложат изкуствена става, да е постигат такъв?!
От години се разкайвам, че убедих през 1996 д-р Хр. Иванов, мир на праха му, да не публикува огромната си статия в която подробно обясняваше грубите грешки, недостатъци и опасности в посочения от Л. Ковачева "метод". Д-р Емилова ползва точно него.
2. Това, че някой или някои са правили "много" гладувания на вода изобщо не е гаранция, че са ги правили  правилно - за конкретните случаи. Както е известно, лечебно-учебен курс с 15 дневно въздържане от храна продължава около 40 дни (!). През всички тях, всеки отделен ден, може да се налагат уж леки донастройки, усилвания, отслабвания, удължавания и т.н. на отделни елементи, процедури, упражнения. Изобщо лечението никога не е по схемата "ори - мели - яж", никога.
3. "тези хора също експериментираха върху собствените си организми" - те точно тук е трудността, (да не кажа - глупостта). Едно е да експериментираш през 80-те и началото на 90-те години, нямаше много информация. Но сега - е просто безотговорно.

И това, че някой нямал исканите резултати като експериментирал със себе си, изобщо не показва и не доказва нищо за метода.

А ако Бог има други планове тогава няма значение какво и кой го прави. Имам и такъв много тъжен опит...
Но, обикновено Бог ни обича, та ако и ние се обичаме, Го обичаме, искрено, и правим горе-долу грамотно исканите действия и мисли, има излекуване.  :flower:
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: TodHuk в 02-07-2016, 00:23:34
Ели,
Не знам и не мога да бъда сигурен дали не може без помощта на Бога да се излекува човек. Но едно знам, ако оставим всичко само на Бог - няма да стане.
Тъй като леко атеист си падам искам да кажа:
Аз не съм научен да го наричам, Бог, Аллах, Буда или нещо друго. Аз го наричам Създателя на доброто. Разбира се, редом до него върви и Разрушителя.. Може би не точно до него, а на 2-3 крачки зад него. Но явно и той е необходим.
За мен има едно свято нещо, което е Създателя. Създателя на цялата вселена, на целия микро, нано и мега свят. Но каква е точната истина дали той е създал нас или ние него.. или просто ние с него сме едно цяло.. Истината е някъде там.. :)
Мисля, че в момента не се разисква това как Бог решава проблемите ни, а това как ние трябва да си ги решим. Нека ние първо направим необходимото и да оставим божията работа. Когато сме убедени в най-доброто и го правим, тогава и вярата е с нас и висшата сила е с нас и ни помага.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: миа в 02-07-2016, 10:16:27
„Докажи на Бога, че си Човек, и Той ще повярва в теб“
А. Нових, „Птици и Камък“
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Elia в 04-07-2016, 07:55:01
Вов ,
препоръчвам ти да прочетеш една много хубава книга, която навремето аз като прочетох ми отвори духовните очи както се казва.Това е един от канонизираните светци в Руското православие, който е бил надарен от Бога с три дарби - прозорливост, лечителска дарба и духовен наставник на вярващите хора.Именно по негови молитви са ставали чудотворни изцеления на рак, тежко пиянство , наркомания, тежки форми на артрити, тежки , продължитерни и мъчителни заболявания с неустановени от науката диагнози.Но този светец, чиито частици от мощи бяха донесени и в България е изявявал Божията воля.Казвал е кога е Божия воля да бъде изцелен един или друг човек, кога не е Божия воля.Хората , които тогава не са му повярвали се оказва,че са изпробвали какво ли не , на практика са се уверили - изцеление не е настъпило,а  часът и датата на смъртта на даденият човек, които този велик прозорливец е посочил са се оказали истината.Така вярват или не такива хора са станали вярващи, просто защото са видяли на практика сбъдването на това, което им е казал.
Днес в Атон има също такива прозорливи старци, които могат да изявяват Божията воля - дали е Божия воля да бъдеш изцелен.Иначе се оказваш един търсач на изцеление, на проби, на грешки, на научни факти, които сам търсиш, та да можеш чрез науката да се изцелиш.Но крайният резултат е Божията воля.Аз затова напоследък съветвам такива хора да разберат за себе си Божията воля, тогава да пристъпват към лечение.Обикновено е обратното - най - напред започваме да се лекуваме, независимо какъв метод ще изберем - дали на традиционнна или нетрадиционна медицина.Докато накрая сами се убеждававаме,че изцеление не настъпва.
Спомням си ясно случаи от тази книга - една жена отишла при Св.Серафим Саровски да го пита как да излекува сина си.Той обаче казва,че не е Божията воля синът и да се излекува.Веднага назовава дата и час на смъртта.Тази жена обаче си знае своето, започва куп лечения без никакъв резултат и едва когато синът и умира в ден и час, който този светец и е посочил тя се убеждава в истината.
Ние имаме подобен канонизиран светец - за България това е Св.Иван Рилски.Той също е можел да изяви за всеки човек Божията воля, бил е надарен също с много дарования от Бога.
В съвременния свят обаче светските хора са научно грамотни, но духовно неграмотни.Затова днес повечето болести имат не физически причини / болести дължащи се на непречистване на тялото /, а духовни причини.И именно такива болести, обикновено трудно лечими не се повлияват от глад, дори и 20 или 40 дневен на вода.Такива хора трябва да се лекуват чрез вземане на причастие, но те си търсят науката,медицината, гладуването и др. подобни методи.И в крайна сметка си вредят, вместо да си помагат.Понеже не се интересуват от Божията воля, не знаят нито дата , нито час на смъртта.
Тези неща са известни, но не всеки ги знае.Ако наистина се интересува човек " който търси намира ", както се казва.Иначе човек става опитен заек и сам се чуди как да постъпи, действа на своя глава.
Поздрави !
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: TodHuk в 04-07-2016, 08:41:49
Ели!
Темата е "Самолечение само с вода"!
Само подсещам.. :)
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: бате Бино в 04-07-2016, 08:52:19
Ели, ти казваш :
Затова днес повечето болести имат не физически причини / болести дължащи се на непречистване на тялото /, а духовни причини

Знаем, че ако няма контрааргументи, е някак безинтересно , скучно.. :)
Аз съм абсолютно съгласен с теб по принцип
Оспорвам само думата "повечето" :)

Прилагам следният ЖЕЛЕЗЕН аргумент, който те моля да коментираш :)
И който можете да използватге и другите , когато няйкой ви запее , че причините за болестите били НАЙ-ВЕЧЕ  някакви "погрешни мисловни модели",  "неправилни емоции" , "кармични" , "геопатогенни" и прочие..  tooth tooth

Консумация на ЗАХАР през годините:

 1700г - средна консумация на човек за година - 2 кг.
 1800г - ср.  консумация за година                    - 9 кг.
 1900г. -                                                           - 45 кг.
 2012г  - ср. консумация в САЩ за година         - 90 кг

РАВНОСМЕТКА:

През 1890  болните от диабет са 3 ( трима) на 100 000 човека. ( или 0.003 % )
През 2012  те са вече 8000  на 100 000 човека.  ( или 8 % )
 Увеличение - 2666 пъти!

 ( https://thetruthaboutcancer.com/sugar-white-death/ ) тези данни са статистика, всеки може да ги провери

Коментари има ли ? :)

Ако на мястото на захарта сложим една дузина още други фактори , напр. - пестициди, стрес, електромагнитно замърсяване, обездвижване, и т.н  и т-н , няма ли да получим и други интересни причинно-следствени връзки и за всички останали патологии ?  

 :whistling2 - emotloader:
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Elia в 04-07-2016, 14:37:17
Бате Бино
има значение как и при какви условия живеем, как се храним.Но лично аз имам познати, които боледуват от артрит.Правиха и 20 дневни , и 40 дневни гладувания на вода и болестта не е мръднала.И двамата вече са се отказали да правят каквито и да е гладувания.Разбраха вече,че полза за тяхното заболяване няма.Даже едната жена вече си и навреди, вместо да си помогне.А в началото са започнали с голям ентусиазъм и непрекъснато четат най - нова информация за тяхната болест.Обаче аз съм им казала ,че ако не е Божия воля и 1000 дни да гладуват все тая, няма да се оправят.Най - много да станат още по - зле.Добре,че вече от толкова години правят гладувания и напълно са убедени,че наистина за тяхната болест няма никакъв ефект.
Не е нужно човек да прави гладувания години наред и то дълги на вода, да се самозалъгва,че ще се излекува.Каквото и да правиш ако Бог така е наредил няма да се оправиш.
А тези, които тепърва започват да правят гладуване на вода първото нещо, което трябва да направят е да се осведомят дали може гладуването на вода да повлияе лечението на тяхното заболяване.Има болести, за които тези гладувания са противопоказани, за други ефекта е минимален или никакъв.Така,че когато човек пристъпва към гладуване трябва да се осведоми за тези неща.Защото и години наред да правиш гладуване и пречистване пак няма да постигнеш ефект .И аз навремето правих гладувания , но днес не съм толкова ентусиазирана.Вече разбрах,че за всичко, което ни се случва в живота има Божия воля и не можем ей така днес да решим,че утре чрез гладуване ще се изцелим.Де да беше така, ама не е.
Ако човек може да намери някой старец , който да му изяви Божията воля и причината за неговата тежка болест - това е най - доброто.Инече става едно лутане и поредни гладувания ефект не дават.
Лично аз постигнах пречистване на тялото и се оттървах от лекарствата преди години, които вземах чрез гладуванията на вода.Но и това е нещо, болестите ми обаче не са мръднали, стоят си неизлекувани.Независимо ,че и аз всяка година съм правила серии от гладувания на вода.Прочистването на тялото е хубаво нещо, но и там трябва да се внимава много, за да не се получи някой недостиг, а от там и да си навреди човек, вместо да си помогне.
Поздрави !
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: бате Бино в 04-07-2016, 16:32:54
Ели, душко, ти под "алтернативно лечение"  разбираш май само гладуване :)
Има толкова много други методики!  Ако не помогне едно , може да помогне друго  :surpris_23:
 За артрит, например, има супер яка методика , но кой да я знае :)  - ляга се гол в горски мравуняк , налазват те ония ми ти мравки и трябва да се издържи 1 минута  tooth Резултатите са поразителни , в руските форуми има много отзиви.  Не е само едното гладуване  :whistling2 - emotloader:
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: donna в 04-07-2016, 17:57:56
Бате Бино, питаше за коментари :).

Доколкото знам увеличената консумация на захар се превежда на християнски като "чревоугодие", обездвижването - като "ленност". При човека, живеещ висок духовен живот, стрес няма - той живее в постоянна радост...Да не забравяме, че за някои грешки на предците заплащат според духовните закони понякога другите поколения. Всичко май пак се свежда до духовното :). Добрата новина е, че малкото страдание ни се дава сега, та един ден да живеем без болка :flower:
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: бате Бино в 04-07-2016, 18:12:40
Да , Дона, принципно си права.
Говориш за генната обремененост на съвременният човек
Обаче , ние сме коментирали тук,  а и има достатъчно достоверни изследвания ( а и наблюдения )
, че в повечето случаи, ако човек внимава и живее здравословно,  може ( и най-вероятно ) никога да не се отключат  тези обременености ( на база грешките на предците ) 
(Изключение правят генетичните болести. Там нещата са сложни  и никъде не съм чул или прочел, че някой лекар или лечител е постигнал ефект, без значение  с какви средства )
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: donna в 04-07-2016, 19:32:45
Не, бате Бино, не говоря за генната обремененост. Говоря за грешки, които правим в живота, но за които понякога плащаме не ние, а нашите деца и внуци.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: iris в 04-07-2016, 22:13:58
Ели, душко, ти под "алтернативно лечение"  разбираш май само гладуване :)
Има толкова много други методики!  Ако не помогне едно , може да помогне друго  :surpris_23:
 За артрит, например, има супер яка методика , но кой да я знае :)  - ляга се гол в горски мравуняк , налазват те ония ми ти мравки и трябва да се издържи 1 минута  tooth Резултатите са поразителни , в руските форуми има много отзиви.  Не е само едното гладуване  :whistling2 - emotloader:

Друг алтернативен метод, не толкова мазохистки като метода с мравките, е пиенето на воден разтвор с кристална сол. Разтворът се пие ежедневно. Организмът разбива отлаганията и ги изхвърля.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Vov в 04-07-2016, 22:53:26
При правилно проведен, дори един курс Временно въздържане от храна, неизбежно се променя и моралната, духовна страна на човека. Винаги.

Как ще продължи да живее човекът след курса, е изцяло негов въпрос.

 Понеже наистина съблазните ни обгръщат отвсякъде в градска среда, е почти невъзможно , или трудно възможно, непрекъснато и продължително човек да върши всички познати ни елементи на здравето. Затова практикувам и препоръчвам на всички да провеждат едно 15-20 дневно въздържане от храна годишно и известните седмични, тримесечни и т.н.

Чак тогава се повлияват и се наблюдават отлично, тежки дългогодишни (хронични) неприятни състояния.

За да може някой наистина да преценява вярно кои изменения в здравето са настъпили по еди какви си причини, наистина трябва да е от Св. И. Рилски и нагоре. Но, ако толкова много обичаме себе си, Бог, близките си, приятелите, Живота... няма да е толкова трудно да направим необходимите промени и да продължим по новия път... Тогава и ще се радваме на много добро или дори отлично здраве.
В тоя смисъл лекуването (почти) само с вода е най-добрият метод, който познавам! :flower:
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: бате Бино в 05-07-2016, 08:13:05
 iris , ако беше толкова просто ( само с водичка и сол ) да се лекува артрит, дали щеше да се стига до "мазохистични" методи ?  ;)
Почети малко повече за тази болест :)
Артритът не е само "отлагания".. :)  Не е като да ти почистят зъбния камък :)
Ами възпалителният процес   как ще се спре?
Ами автоимунният ( ако има такъв)  ??  ;)
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: iris в 05-07-2016, 10:59:44
Информацията ми за лечение със солен разтвор е от книгите доктор Батманджелидж, които са на разположение в нета. Много  подробно е обяснено действието на соления разтвор във Водата и солта - първоизточник на живота.
Не мога да пиша подробно - само телефон имам в момента. Само исках да обърна внимание на този метод на лечение.
Напишете в гугъл ползи солен разтвор, ще излезе инфо. Както и инфото в книгите на Батманджелидж. Става въпрос за хималайска сол, за да няма недоразумения.
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Elia в 05-07-2016, 11:01:26
Да,
бате Бино, прав си.Артритът и не само той много трудно се повлиява от гладуването на вода.Наистина както казва Вов гладуването на вода е много добър метод за прочистване на тялото от шлаки и натрупвания на различни ненужни за организма вещества.Но както артритът, така и много други болести си имат и други причини, най - често свързани с духовното .Артритът не е само отлагания, другите заболявания също не са свързани само с отлагане на шлаки.Самият проф.Николаев в книгата си " Гладът - майка родна " дава куп примери, при които не е постигнат резултат.Болестта много бързо рецидивира.Връщат се същите симптоми независимо,че човекът е направил серии от гладувания на вода и то в клиника на известният професор.И тук за да няма резултат се стига до основното - Божията воля за всеки човек каква е.Иначе човек се лекува цял живот, но резултат - никакъв.Лошото е,че такива хора имат до последно надежда за изцеление и понякога си навреждат вместо да си помогнат.И аз познавам куп такива хора, които вече са се отказали да правят дълги гладувания на вода.Аз също вече гладувания на вода не правя, откакто си навлякох този проблем при едно гладуване.Но правя разтоварващи режими, също и веднъж в седмицата 24 часа на вода.Не повече, както преди съм правила и дълги гладувания.Днес вече не.Така,че всеки, който за първи път започва трябва да внимава.
Има и други случаи напр. при рак, където болните са много изтощени и слаби и едно гладуване на вода буквално ще ги довърши.Д - р Роберт Морс в такива случаи въобще не препоръчва да се прави гладуване на вода.Докалкото знам има значение и състоянието на щитовидната жлеза.Заболяванията на тази жлеза също могат да попречат за гладуване на вода.Така,че внимавайте !
Поздрави !
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: medenka в 20-07-2016, 21:35:04
Здравейте, извинявам се за намесата в разговора :) но мога ли да помоля за контакти на Димитър Станев? Преди години прочетох книгата и му се възхитих страшно много, но нямах здравословни проблеми и не предпреих лечение. Днес обаче съм с миома / рабира се всички лекари казват операция/, раничка на шийката на матката, също така имам два камъка от по 1см и 2см в жлъчката, както и дископатия :) Жлъчката също искат да ми махнат лекарите. Сетих за този прекрасен човек, потърсих информация за него в нета и прочетох всичко написано тук, и вече съм убедена че без лекарска намеса ще живея:)
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: Elia в 21-07-2016, 07:14:42
Здравейте Меденка,
още утре ще ви дам телефона и адреса на г - н Станев.Но трябва и начинът на хранене да се промени.Иначе и да гладуваш на вода полза няма.Трябва голяма част от храната след това да е сурова, а не готвена.
Поздрави !
Титла: Re:Самолечение само с вода (Димитър Станев)
Публикувано от: medenka в 21-07-2016, 07:27:14
Благодаря. Аз от една година се опитвам да се храня здравословно и се подготвям за гладуването:)