Форум Земя назаем

Суровоядство => Дневници => Темата е започната от: съншине :3 в 26-05-2013, 12:46:37

Титла: Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 26-05-2013, 12:46:37
Здравейте! Реших да си направя дневник, тъй като само този форум ми е в подкрепа, а близките ми си мислят, че ще умра скоро (иска им се :D ). Така.. както споделих в другата ми тема до скоро бях главно на пици, хотдози, чипс и т.н. От веднъж минах на суровоядството и честно казано се чувствам идеално. Все едно тялото ми беше чакало това цял живот. 
От скоро съм суровоядка, но ефекта въобще не се забави. Кожата ми се изчисти, имах една раничка от 8 месеца, която не заздравяваше, въпреки огромното количество кремове... - вече е минало. Свалих няколко кг. (въпреки, че има още, но всичко с времето си). Имам адски много енергия, настроение и концентрация. Няма го стреса. Ходенето до WC още не е напълно нормализирано, но е много по добре от преди.. и по този въпрос исках да попитам. Тъй като искам да се изчистя с Шанкапракшаланата дали да го направя сега или да изчакам още малко да ми се нормализира ходенето до wc? (един път на два дни е сега) Да направя ли едно гладуване и след това Шанка-та? Ако имате някакви техники за по често ходене до там, споделяйте. (Клизмата напълно съм я изключила като вариянт :D) После и черното дробче ще го почистя и така.. лека полека към успеха. :p

Какво ям..
Сутрин: 1.5л. вода с  кафе (от утре съм си обещала да го спра) или ябълка (30мин. след водата).
На обяд(след 12): Салата от зеле, моркови, краставици (общо взето, каквото намеря) с ябълков оцет.
Следобяд(към 16 часа): много ми хареса да си топя  ябълка в смесица от: счукани ленено семе и сусам
Вечеря(гледам най-късно в 20 часа да е): Салата с каквото намеря и фъстъци.., а ако не съм много гладна пия зелено смути(въпреки, че не са ми много любими)


Изпитото количество вода за деня е към 5-6л. Не знам дали е полезно или не, ама като съм жадна какво да се прави.

От всички стари храни може да се каже, че само сиренето ми липсва(като видя вкъщи и ми текват лигите), но това ми е като още по голям стимул да го спра.

Днес ми се получиха първите кълнове (не знам защо досега не ставаха, от 1 седмица пробвам :D) от леща. Опитах две от зрънцата - по отвратителен вкус не бях усещала хахаха, ама няма да се отказвам. Тези дни ще си купя слънчогледово семе да видя как ще е.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: titan в 26-05-2013, 13:55:54
Изхвърли фъстъците и ги замени със сурови , накиснати от предната вечер, бадеми . Яж повече салата , но най късно в 18 ,30 -преко сили 19 часа, не по късно . Ако ти се дояде след това пий вода колкото си искаш. Яж сезонните плодове, сега са черешите, ягоди , изкарай така 2-3 месеца и ще видиш,че от суровата храна ще ти се оправи и веце-то :) Трябват ти около 4 литра изворна вода на ден , в никакъв случай минерална, от нея само вреди.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 27-05-2013, 20:47:29
Накиснатите фъстъци имат по странен вкус. Не лош, даже по-хубав. Вчера и днес не ядох след 19 часа, но към 22 вече съм много уморена и  :Dormir_13 - emotloader: Не се оплаквам! Супер ми е  ;D

Закуска (9 часа): шепа фъстъци и сок от пъпеш (+канела, ленено семе)
Вечеря (18;30): варена елда, леща, половин банан и 2 средно големи ябълки

Днес направих първата ми Шанка-пракшалана. Честно казано през деня имах чувството, че ще умра, но резултата след това е завиден. Не спазих някои неща  (даже почти всички)  :whistling2 - emotloader: може би, заради това ми беше толкова зор.  :Confus_3: Другия месец ще направя всичко по учебник и по-бързо ще пия водата.  tooth Сега се чувствам.... както никога до сега!  :love_007: Радвам се, че намерих този форум.  :love_006 - emotloader:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: черен гарван в 27-05-2013, 23:45:57
фъстъците са с доста ниско PH и са киселинни, бадемите са алкални ...следователно по-полезни, така че правилно са те посъветвали, но вече ти си знаеш ;)
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: Kalia в 28-05-2013, 10:49:56
И още за веце-то tooth:овесени ядки, пълнозърнести продукти, зеле, моркови, царевица,сливи, череши, качамак.И в никакъв случай млечни (е,може на някоя сватба :Content_4 - emotloader:)...
От билките-пробвай със зелен чай.Успех!
 :Content_22:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: salvaje в 28-05-2013, 11:18:52
Житените кълнове също карат тоалетната чиния да изглежда неустоимо. ;D
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: rima в 28-05-2013, 16:45:41
Здравей!
За WC-то, не яж зърнени (въглехидрати) след обяд, яж ги за обяд с голяма салата. Вечеряй основно белтъчини и рано. Пий на гладно соле - 26% разтвор на хималайска сол в изворна вода, по лъжичка (задължително да е дървена) разтворено в чаша вода (само не минерална обаче). Може да пиеш и по една глътка рициново масло вечер или алое на кристали..всичко това действа добре на перисталтиката и като цяло е полезно.
В общи линии до обяд добре се възприемат плодовете, основното ядене е обяда -голяма салата и зърнени, и варива евентуално, а вечерта може фреш, накиснати ядки, дори един омлет да изядеш, вечерта ще се приеме по добре от организма, от колкото сурови зеленчуци, плодове или зърнени. Това е! :)
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: salvaje в 28-05-2013, 17:58:12
rima, защо вечерта омлета се приема по-добре от суровите зеленчуци и плодове?
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: rima в 29-05-2013, 12:40:38
забелязала съм, че целулозна храна и зърнени, просто си остават в стомаха, ако ги ям вечер. Това е мое наблюдение, отделно от него д-р Гайдурков препоръчва невидовата храна - млечни и месо да се консумират също вечер и то без зърнени, което е напълно в синхрон с наблюденията ми. Срещала съм и руски поговорки от сорта на "плодовете сутрин са злато, после ..нещо неприемливо беше", в смисъл, че това, което е добре да се яде вечер, не е добро за закуска и обратно. Не съм изследвала подробно въпроса, това са само потвърждения на моя опит, които съм срещала случайно :)

Гайдурков например за улеснение на по-апетитните хора измисли "последователното" хранене - първо въглехидратите, после белтъчините, едно след друго и както той казва "нито хапка назад..". Това е за животинските белтъчини, които не се съчетават никак със зърнените, заради панкреаса. Не важи за ядките в комбинация с житни, те са си ок.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 29-05-2013, 20:08:57
Ох, благодаря за съветите!  :thankyou: Ще опитам всичко и ще видя кое как ми влияе   :peperudi: Само овесените трици ще пропусна, че Дюкан ме накара да ги намразя  :whistling2 - emotloader:

Закуска(9 часа): ябълка, кайсия, жито
Обяд(13;30): салата с домати, краставици и жито  tooth
Следобедна(16;): ябълка и шепа фъстъци
Вечеря(19;): смути от ябълки, моркови, магданоз, копър и краставица




Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: salvaje в 29-05-2013, 23:34:52
Rima, и аз съм чел руски автор, който казва плодовете само преди обяд да се ядат. В началото се опитвах да го следвам това (не много успешно), а сега вече съвсем го изоставих този съвет. Просто не ми стига само полвин ден за да им се наситя.  ;D А и ако не ям плодове първо на вечеря, все ще ми се струва, че не съм ял достатъчно и ще се изкушавам да ям някакви боклуци. Чудя се каква е причината за тоя "руски" съвет. Нали плодовете се храносмилат в пъти по-бързо от всичко останало. Звучи ми доста безопасна храна по всякакво време. :)

От същия руски автор, съм чел и за последователното хранене, което е първа стъпка към разделното хранене. Стремя се да го практикувам това последователно хранене, но скока до разделното ми се вижда твърде голям.  ;D Например тея дни си казвам, тоя път ще се наям само с череши, но колкото и да изям все ми се яде и домат и краставица...
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: rima в 30-05-2013, 12:25:28
домат и краставица с череши на мен лично ми се връзват последователно, първо черешите... Предполагам заради целулозата е съвета, но аз така или иначе съм далече от пълно сурово, не само защото съм "вата".. и не ми е тренирана системата.

Ели, много хубаво меню. Бих прецедила смутито само, до обяд да съм изяла поне килограм плодове и в салатата, малко добавки.. :)
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 30-05-2013, 17:52:21
1кг. плодове  :surpris_22: аз днес се почувствах виновна, че изядох толкова, ама заради спирането на кафето страшен глад ме гони... като спрях цигарите не беше толкова силен.  :Confus_3: Иначе в салатата си слагам лимон, ленено семе, жито - каквото имам. Ако не сложа нищо след 1-2 часа пак ми се яде.  ;D

Закуска(9;): 3 ябълки и шепа фъстъци
Обяд(13;30): салата (домати, краставици, лук, лимон и зехтин) и няколко гъби (имат вкус на горчица  :D)   
Следобед(16;30): половин кг. кайсии и толкова ябълки

И аз се опитвах в началото само до обяд да ям плодове, но не ми се получи.  ;D Следобед най-много ми се хапва някоя сладка ябълка.  :surpris_23: Разделното хранене.. и то не ми се получи  ;D


Имам възможност за градинка и си мислех да започна да я "стягам", та до 1 година горе долу почти да не ми се налага да купувам от магазина зеленчуци. Потърсих в форума и видях ето този сайт http://www.gradinarstvo.hit.bg/, но не видях мнения за него. Някой знае ли дали може да се разчита на този производител? Мерси предварително!
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 07-06-2013, 17:49:41
От няколко дни спазвам 811 (поне се придържам) и се чувствам супер. Много по трудно се изморявам, когато тренирам  :weight_lift: Странното е, че вечерта идва голям прилив на енергия и сигурно не са ми много ефективни тренировките, ама по-добре от нищо, а и се чувствам още по-хубаво след тренировка  :surpris_22: за първи път   :laugh:

- 4 банана
-12 фурми
- 3 ябълки
- 100-200гр. череши
- и за вечеря салата  :angel:

п.с. след изчитането на дневника на Тита реших да мина към този режим, а и тя е голямо слънце и ми помага като нещо не ми е ясно.  :flowers2: Страхотна е.    :bleh


Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 09-06-2013, 21:39:12
Втория ден на глад се провалих. Оказа се много по трудно от колкото си мислех. Цял ден ми беше лошо и почти не съм ставала от леглото. Само кучето разходих за 10мин. Не очаквах толкова бързо да има каквато и да била промяна в усещанията. Все нещо ме болеше - от главата до петите  ;D Не издържах и изядох една ябълка  :-\, а си мислех как ще изкарам 20 дни  :laugh: Сега ще почина 1-2 дни на салатки  :essen: и пак ще опитам с гладуването, ама не за 20 дни.  ;D

п.с. сутринта езика ми беше толкова жълт, че почти не се виждаше естествения му цвят   ::)
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: titan в 10-06-2013, 08:19:31
Ти си пропуснала един изключително важен момент - не си си определила дати за гладуването и не си се настроила дълго време преди това психически.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: marulka в 10-06-2013, 10:05:52
Първите 2-3 дни е съвсем нормално да се чувстваш много изтощена, от 4-тия ден нататък става много лесно, аз междудругото също гледам да ги проспя тия дни за да се събудя директно за по-лесната част  :D  Налепите по езика са съвсем в реда на нещата, означава, че се чистиш, вместо да ядеш ябълка, можеше да ги изтържеш с четка/лъжица и/или да се изжабуркаш с вода, разредена с лимонов сок... Както отбеляза и титан, ако не си се настроила психически и нямаш кой знае какво желание или някаква животоспасяваща причина, винаги може да се измислят хиляди извинения да се спре на 2рия ден :)
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: salvaje в 10-06-2013, 22:47:53
Съншине, не гледай на това като провал. В същност, налепите по езика ти дават още едно доказателство колко затлачваща и ненормала за организма ти е била предишната храна. Радвай се, че вече си е спряла. ;D
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 14-07-2013, 08:42:36
titan, напълно вярно. Волята също ми е слаба и затова не ми се получи.  ;D

Тези дни попаднах на една статия "Яж, пий и съжалявай" в един йога блог. Там жената разказва за нейн приятел, който посетил Индия за да се срещне с йога на мнението, че храната е смърт.  В края на срещата им, йогата посъветвал нейния приятел да се храни веднъж на ден и понякога да пропуска дори това хранене, да хапва повече пресни плодове и като цяло храната да е простичка и безмесна.

Не за пръв път ми се случва да прочета такова нещо, но се чудя какво става с метаболизма на такъв човек?  :Confus_34: Вярно, той си медитира по цял ден докато ние обикновенните хора трябва да ходим на работа, някой да се грижат за деца и т.н., но все пак какво се случва с нуждата от 2000 кал. на ден - уж за дишане, мислене и жизненоважните процеси?
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: Тихия в 14-07-2013, 11:28:42
Съни, кой ти каза, че енергия се приема само от храната? Я попрочети малко в тази посока и ще коментираме.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: hdeshev в 14-07-2013, 13:11:43
Да добавя и, че тези сметки с калориите определено са правени без кръчмаря и за тях има какво да помислим:

1. Това колко калории има в едно нещо е много мъглява работа. Някъде бях чел, че ги смятат като изгарят нещото и гледат колко топлина отделя. Тялото ти определено не прави така.
2. Това че даден човек е изял 2000 калории, не значи, че е усвоил толкова. При всеки човек усвояването е различно, а и различните храни се усвояват по различен начин в различните комбинации.
2.5. Калориите са и различни. Тялото реагира по един начин на 2000 калории дошли от бял хляб и захар и по друг начин на 2000 калории дошли от сурови плодове и зеленчуци.
3. Кой казва от колко калории дневно имаш нужда? Някой голям мозък в някой университет? Как го е заключил? С дългогодишни проучвания на много хора и "измисляне" на някакви средни стойности ли? Ами какво става, ако не сме средностатистически организъм? Тези 2000 калории гледам ги дават за всички. Как да повярвам, че мъж висок към 2 м. и тежащ над 100 кг. ще има същите енергийни нужди като момиче, което е 50 кг? Тук даже подозирам и лека конспирация подобна на "стандартите" за наддаване при кърмачетата, които са създадени от производителите на изкуствени млека и са нарочно завишени, за да се шашкат майките и да дохранват с боклуците им.

Та така. Свиркай си и си наблюдавай тялото. Ако има нужда от храна, то ще ти покаже.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 14-07-2013, 14:17:36
Тихия, аз съм чела за хора дето черпят енергия от космоса, от гледане в слънцето и т.н., но никога не съм пробвала да ги приложа върху себе си. За това ли става на въпрос?

Христо, аз още не мога да си оправя мисленето. Непрекъснато се съмнявам в преценката си, тъй като хората до мен само ми набиват в главата глупости. "Ако не приемаш еди колко си калории ще си прецакаш метаболизма и т.н." Затова и исках да чуя други мнения, защото ми омръзна все да се чувствам зле..  ::) А като се натъпкам точно това става. Крайно време е да започна да се доверявам на тялото си   :Confus_3:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: Тихия в 14-07-2013, 15:30:38
Прочети повече за така наречената "Божествена матрица". Ние всички буквално плуваме в енергия. Не си вярваме просто, че можем да я ползваме. Наскоро се върнах от Камино де Сантияго. Минавах по 40 километра в продължение на 20 дни, без почивен ден. Изразходвах много повече енергия отколкото получавах от храната. Почти не съм отслабнал. Сама стигни до отговорът. Не бързай.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: shofilev в 14-07-2013, 22:47:32
Ицо, браво! - Право в десетката!!! :Content_14:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: salvaje в 14-07-2013, 23:40:12
titan, напълно вярно. Волята също ми е слаба и затова не ми се получи.  ;D

Тези дни попаднах на една статия "Яж, пий и съжалявай" в един йога блог. Там жената разказва за нейн приятел, който посетил Индия за да се срещне с йога на мнението, че храната е смърт.  В края на срещата им, йогата посъветвал нейния приятел да се храни веднъж на ден и понякога да пропуска дори това хранене, да хапва повече пресни плодове и като цяло храната да е простичка и безмесна.

Не за пръв път ми се случва да прочета такова нещо, но се чудя какво става с метаболизма на такъв човек?  :Confus_34: Вярно, той си медитира по цял ден докато ние обикновенните хора трябва да ходим на работа, някой да се грижат за деца и т.н., но все пак какво се случва с нуждата от 2000 кал. на ден - уж за дишане, мислене и жизненоважните процеси?


Не мисля че можем да се сравняваме с йогите в Индия. Това което е добро за тях, може да не е добро за нас.  ;D Там има сякакви извратеняци...или пък можеби ние сме извратеняците, а те са правите....все едно  ;D

Това мнение, че храната е смърт е доста опасно. За сега, най-вероятно неможеш да се храниш като този йога по веднъж или по-малко на ден?  ;D А хранейки се с мисълта, че поглъщаш смърт, нищо хубаво няма да последва...винаги мисли за ползата от храната която ядеш. На мен ми е най-лесно да мисля за тази полза като ям плодове.  ;D
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 21-07-2013, 23:57:59
Тихия, четенето не ми е страст, но гледах клипче на Грег Брейдън, което бе 4 часа, но аз това най-накрая го разбрах.  :surpris_22: tooth

salvaje, аз не мога по един път на ден да ям, но това е, защото съм лакома.  :essen: Колко храна ми е наистина нужна не се знае.


Последните няколко дни непрекъснато се чувствам тежка, флегматична, нищо не ми се прави, а и се ядосвам, че имам още 3-4кг. да смъквам, ама тялото ми не си ги дава. Мисля си от утре да направя 20 дни плодолечение или да карам само на сокчета. Още не мога да реша кое да е.  ;D Ако и след това не ги сваля значи съм за повече спорт  :weight_lift:


п.с. Нашата круша още не е узряла, ама тази на съседа...  :whistling2 - emotloader: почти вече я обрах.  Днес имах някакво лошо предчувствие и само чаках да излезе от вън с някое дърво.  tooth Е.. имам лоша интруиция, а колкото до крушата - беше невероятно сочна.  :essen:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: Тихия в 22-07-2013, 07:44:30
Съни, това за Байдън е добре, но разбирането и осъзнаването по-скоро, минава през много гледания на различни етапи от живота ни. Колкото до килограмите, не се вманиячавай. Промени трайно начина си на живот и тялото ти ще намери оптималните си килограми. Отслабването не е цел, а резултат. Свикни с тази мисъл и ще ти олекне.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 01-11-2013, 18:42:02
Така.. в последните месеци се бях поотпуснала, занемарила суровоядството, но в близката 1 седмица се чувствам отвратително, тежко, изморявам се бързо, никаква концентрация и т.н., което означава само едно: пречистващ режим  ;D Дано не съм натрупала много, много токсини  tooth

Тъй като съм си голям бик и не мога да се задоволя с 800гр. плодове, реших да си направя пречистващия режим с по 2-3кг. мандаринки.. тъкмо след това ще ми е по-лесно да си го продължа.  ;D

Може би, причината, която ме накара миналия път да се откажа, е че се бях побъркала да сваля последните 2-3кг., непрекъснато се ограничавах и гладувах .. и това беше резултата. Сега ще си взема забележка и ще си ям, както си трябва.  :Content_22:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 05-11-2013, 18:57:11
Първите 2 дни направо "умирах" от болка в главата, но сега енергията ми се върна.  :Content_22: Замислям се да си направя на черния дроб, но все още изпитвам адски страх..  дано ми дойде повече смелост в близкото бъдеще.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 10-11-2013, 14:11:21
От няколко дни ме наболяват бъбреците и ходя доста често до ВЦ-то, чак ми става досадно.. Не знам дали, защото застудя или имам някъкъв проблем. Вчера ми беше воден ден и днес не са спирали да ме болят, при това много по-силно от предишните дни. Днес ядох, но утре ще се опитам да направя първото си сухо гладуване. Четох доста от коментарите и се възхищавам на хората в форума каква воля имат!  :Content_14: Дано и аз успея. И един ден само да е ще бъда горда със себе си!  :angel: Уж на кафа им се отдава, както бате Бино е писал, ама да видим.  :D Моята доша е доста разбалансирана.  ;D
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: catalina в 10-11-2013, 18:03:05
Успех ! Един ден много лесно се издьржа, особено, ако има какво да правиш през деня. Вьобще няма да го усетиш.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 12-11-2013, 18:01:22
То при мен е трудното, че съм свикнала все да имам нещо в устата  tooth и точно този навик искам да избия. Въобще не му давам почивка на организма ми, а не ми се иска да ми го връща.  ;D Иначе го изкарах де, само че частичен. Наобяд ме заваля дъжд като по поръчка  ;D Днес си ядох, толкова вкусно ми беше  :essen: и мисля сега да пробвам с 2 дни, че ми стана досто интересно докато четох темата за сухото гладуване какви ефекти има, трябва да се изживеят, задължително.

Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 16-02-2014, 19:19:03
От както започнах да гледам слънцето и да ходя боса по земята (което е от скоро) апетита започна да ми изчезва, а не си го бях поставяла за цел. Може да е и от хубавото време, не зная  :Content_22: От утре мисля да си направя 20-30 дни на смутита и сокчета, че ме мързи да ям  ;D да видим как ще ми се отрази.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 09-04-2014, 23:15:18
Зърнените храни били убиец... май ще я караме на фотосинтеза скоро... Вече не знам какво да си мисля.
Много се ядосвам. Благодарение на житото спрях гадното сирене, а сега ме е страх да го ям.. Писна ми.

"Истината за млякото и месото" лекция на Гари Юрофски, за които не го е виждал. Заслужава си..
Тоя човек може да отврати и най-големия месоядец! http://www.star07.in/videogallery.php?video_id=206 (http://www.star07.in/videogallery.php?video_id=206)
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 10-04-2014, 21:48:20
6:00 - сок от 2 лимона*
6:15 - сок от червено цвекло* магданоз* моркови* ябълки* спанак* (500мл.)
9:00 - 100гр. покълнало жито* 50гр. мед* (блендирано)
13:00 -  100гр. орехи* 50гр. мед* (блендирано)
16:00 - сок от 2 лимона* сода бикарбонат*
16:15 - сок от портокали* джинджифил* краставица* (700мл.)
19:00 - 3 мангота*
20:00 - 100гр. покълнал ръж* салата: маруля* моркови* спанак* домат* краставица*
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 11-04-2014, 18:27:17
Въпреки, че ми е първи ден на глад, много лошо ми се отразява. Не спира да ми се плаче и да чувствам дори по-голяма тежест, от когато ям. Не знам какво се случва с мен. Явно съм задръстена емоционално. Започвам да си мисля, че имам някакъв психичен проблем, а това е много лошо, защото знам как мислите влияят. Понякога се чувствам все едно не съм от тази планета, колкото и глупаво да звучи. Преминаването към суровоядство ми даде много плюсове, но само физически, а очаквах друго. Надявам се глада да помогне.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: salvaje в 11-04-2014, 20:36:49
Явно имаме леко завишени очаквания за нефизическите плюсове от суровоядството или избързваме. И аз очаквах доста неща... Но все пак ги има...усещане за чистота, по-силна връзка с природата, увереност...като слушам някой хора как се притесняват за хапове, добавки, изследвания, все им е студено или горещо, все нещо им пречи или ги заплашва (вятъра, течението, дъжда...) негостоприемно нещо е тва земята  :Content_4 - emotloader: а в същото време уверено отръфват от кремвирша си.

А може би това, че ти се плаче и тежестта, са знак, че стария ти начин на мислене те напуска, за да бъде заменен от по-полезен такъв? :)
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 12-04-2014, 16:19:16
Прав си. Забравила съм за тези неща... Спрях да обръщам внимание на хората относно храненето, защото ме ядосват само. Особено като ми заобясняват, че не може да се живее без месо и мляко. ;D Това е едно от лошите ми качества. Не спирам да се порадвам на успехите, а искам още, и още.  ;D Радвам се, че има хора като теб да ме връщат на "негостоприемната Земя"  tooth. :flowers2:

Може и да е така, тъй като днес се чувствах много по-добре от вчера. Особено след като прочетох поста ти. :) :love_006 - emotloader:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: salvaje в 12-04-2014, 21:29:21
Радвам се! :) и на мен ми стана хубаво, че някой все пак говори за суровоядство в този форум.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 13-04-2014, 16:29:59
Днес прекъснах глада, тъй като ми се появи едно приятно (не "задължителното") чувство за глад. Не бях яла толкова вкусен банан скоро  ;D Напрово ми се топеше в устата. Ще се опитам да си направя навик глада, по един ден в седмицата..  За малко прочистване и да ми идва поне апетита  :essen:

- банан*
- сок от лимони 600мл. + 400мл. вода*
- 2л. чай от джинджифил*
- салата: чесън* моркови* маруля* домат* краставица* червено цвекло* 20гр. сусам* чушка* малко зехтин*
Вечерта нах-вероятно ще омета 2-3 банана. Тогава е вълчия глад  :Appetit_4: Нямам търпение за  :Cherries и диняяяя   :heart_2: :Content_22:

Поставих си цел да спра солта напълно. Зеленчуците не ми бяха хич вкусни,но като хапнах две скилидки чесън :essen:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 17-04-2014, 15:54:20
Не спрях солта, но днес си купих хималайска.  tooth Може да е малко глупаво, но като я смеля дали повреждам по някакъв начин структурата й?  :surpris_23: Дали се задържа вода от нея? Чувам доста добри отзиви за нея, но предпочитам да чуя и мнения от опит.

Вчера до нас отвориха прекрасен магазин с органични плодове/зеленчуци.. сурови ядки, маслини. :Content_22:
За пръв път опитах бразилски орехи и какаови зърна. Бразилския орех беше прекрасен. Смлях си го и го намазах на домашен хляб, а отгоре сложих всички подръчни зеленчуци и си направих сандвичи за училище.  :essen:

Какаовите зърна не бяха насипни, а пакетирани.. Когато отворих пакетчето ми замириса леко на кисело и се чудя дали не са развалени или така си миришат по принцип?  :surpris_23: На вид си изглеждат ок.


Ползи от хималайска сол (това, което намерих. Не помня от кой сайт беше..)

Хималайската сол възстановява солевия баланс в организма, като в същото време подпомага детоксикацията. Нормализира кръвноното налягане и укрепва кръвоносните съдове, намалява нивата на лошия холестерол в кръвта. Хималайската сол стимулира дейността на нервните клетки, като в същото време подобрява процеса на обмяна на информация. Тя оказва положително действие при кожни болести и заболявания на дихателната система. Подобрява клетъчния метаболизъм и храненето, благоприятства по-доброто усвояване на лекарства и хранителни добавки. Предотвратява болезнени мускулни крампи и укрепва костите, значително намалява риска от развитието на остеопороза. Препоръчва се за употреба от бременни жени, защото подобрява състава на амниотична течност. Хималайската сол може да се използва за гаргара, промивки на устната кухина при възпаления на венците, за прочистване на синусите, за маска на лицето. Тя е чудесна добавка към солите за вана.

За детоксикация на организма ви предлагаме солен разтвор от 1 ч.л. хималайска сол, изсипана в 1 чаша вода. Разтворът се пие на гладно всяка сутрин. Редица хора, които са опитали тази детоксикация твърдят, че така се регулира дейността на червата и стомаха, регулират се храносмилането и обмяната на веществата.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: Iggiberry в 17-04-2014, 19:30:25
Тези ползи от хималайската сол ми се струват силно преувеличени; говорим за сол все пак... На мен ми идва малко като пясък тя... Не можах да я възприема и вкъщи консумираме по малко морска...
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: Zloqd в 17-04-2014, 21:47:11
Когато солта попадне във вода тя се дисициира на йони - т.е. и да е имала някаква структура след като я погълнем дотам с тези работи. Аз също я счуквам.
Готварска сол спрях да ползвам преди няколко месеца, когато прочетох в един сайт (който рекламира хималайската сол, но все пак го взимам под внимание), че в готварската се слагат съединения на алуминия, за да не поема влагата от въздуха толкова бързо и съответно алуминия води до алцхаймер.
Само в салатите слагам хималайска, защото остават едни червеникави нещица на дъното на чинията, а за останалите храни използвам вакуумно изпарена морска сол - тя е съвсем бяла и няма пясък.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 19-04-2014, 22:19:51
Не знам дали е трик, но лично на мен повече ми харесва. Това за алцхаймера не го знаех.  :)

3 кафета*
2л. чай от джинджифил*
1.5л. чай от каркаде*
600гр. сок от лимони + 400мл. вода* 3 ч.л. сода бикарбонат*
1л. сок от цвекло, магданоз, моркови, ябълка + вода*
50гр. кокосов орех*





Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 20-04-2014, 19:32:40
Цитат
2л. чай от джинджифил*
2л. чай от каркаде*
600гр. сок от лимони + 400мл. вода* 3 ч.л. сода бикарбонат*

Днес се чувствам прекрасно.  :angel: Цял ден мързелуване/четене/медитация/хубава музика.  :Content_22: Остават само малко упражнения за - перфектния ден.  :love_007:

https://www.youtube.com/watch?v=M3G2Jaxc6G4 (https://www.youtube.com/watch?v=M3G2Jaxc6G4)
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 24-04-2014, 19:24:43
Последните 4 дни:
 
5-6л. чай (дневно) от: джинджифил, каркаде, ройбос, мате, пу-ер
Чувствам се в безтегловност, уникално е!  :peperudi:  :Content_14: :Content_14:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 27-04-2014, 15:12:25
Вчера се "захраних" с малко плодове, но днес се пръснах от ядене.  tooth Като няма какво да се прави и ме удря на ядене  :surpris_23:

- 800гр. банани
- 500гр. круши
- салата: маруля, домат, морков + 1 варен картоф
- смути: маруля, морков, 2 ябълки
- 50гр. бразилски орехи, бадеми, мед
- 1л. вода, кафе, 1л. чай от каркаде и джинджифил, 200мл. сок от лимони, 300мл. портокали
Надявам се това да ми е за днес.  ;D Сметките ми излизат към 2200 калории... Явно са ми много малко зеленолистните и затова така изгладнявам, като вълк.  ::)

От вчера много ми се яде ориз, та утре може да си сваря малко.  :whistling2 - emotloader: Става божествен с малко куркума  :essen:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: salvaje в 27-04-2014, 21:54:51
И на мен винаги са ми малко зеленолистните...уж са много полезни, но са толкова нискокалорийни, че ми втръсва да ги дъвча и пак съм гладен.  ;D А колко мразя да ги мия...
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: iskrena в 27-04-2014, 22:28:32
дали е верно, че бразилският орех е най - богат на селен?   ???
ти отде го купуваш?
аз никога не съм купувала такъв и не знам дали го има в повечето магазини.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 02-05-2014, 11:24:05
А колко мразя да ги мия...
Най-отегчителното нещо на света!  ;D Марулите като ги залъскам и ми става лошо  tooth
дали е верно, че бразилският орех е най - богат на селен?   ???
ти отде го купуваш?
аз никога не съм купувала такъв и не знам дали го има в повечето магазини.
В един сайт проверих и в 100гр има 1917 мг селен, но не знам дали той е най-добрия. Има едно магазинче до нас, където продават почти всичко...  Златен магазин  :heart_2: В Благоевград се намира, ако си от там кажи, ще ти дам кординати, но иначе съм виждала и в Билла да се продава. Колко е качествен това е друг въпрос...
Преди няколко дни от там си взех кокосов орех и беше мухлясъл от вътре.. а така ми се пиеше "мляко"  ::)

Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 03-05-2014, 23:01:05
Менюто за днес:
- 2кг. мандарини
- 1.5кг. пъпеш
- сусамов тахан
- 2л. вода, 1л. чай от каркаде и джинджифил

Увеличаването на течностите определено ми помогна доста. Свикнах на много чай и сега само трябва да разменя количествата, повечко вода и по-малко чай. Забелязах, че откакто започнах да пия повече течности, съзнанието ми работи по-добре. Не знам, може и да си внушавам, но това няма значение. Медитациите започват да ми се получават все по-добре, и по-добре, за което съм много щастлива.  :angel:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 05-05-2014, 22:32:27
- 100гр. ориз (варен) с лют черен пипер
- салата от краставици, зехтин, сол
- 2 банана
- около 2-3л. гореща вода

Реших да си направя спорта навик. Мина ми през главата плуване и тенис на корт, но мозъка се опита да се оправдае с финансовите средства. ::) Реших да бъде тичане сред природата, но мозъкът ми пак се опита да ме обори под предтекст, че сега е сезона на кърлежите.  ;D Затова остана - велосипед сред природата и тичане в парка, или тичане сред природата с анцунга мушнат в маратонките + йога за здраво гръбче  :weight_lift:. Голяма борба е с променянето на навиците.  :Confus_3:


Намерих една лечебна рецепта, която ще си спретна утре. Само трябва да изчакам сместа да стане готова и след това ще кажа дали има някакъв положителен резултат.  :)

Въздействие:
Oсвобождава организма от излишни мазнини и калциеви отлагания, подобрява обмяната на веществата, кръвоносните съдове стават по-еластични; предпазва от инфекциозни заболявания, склероза, стенокардия, кръвоизлив в мозъка, предотвратява образуването на тумори, хронични заболявания на белите дробове; разтваря сгъстена кръв и кръвни тромби, премахва шум в главата и главоболие, гастрит, язва, подобрява зрението, подмладява организма и възстановява половите функции. Подобрява състоянието на целия организъм.

Приготовление:
350 г. чесън се очиства и се счуква старателно в дървено хаванче. Прибавя се 200 мл чист спирт 96%. Затваря се плътно в стъклен съд и се държи на хладно място 10 дни. След това се отваря, прецежда се през гъсто платно или 5-7 слоя тензух чрез изстискване. На 3-тия ден сместа е готова за употреба. Дозирането се извършва с капки по приложената схема. Взима се 3 пъти на ден 10 мин. преди храна, в някакъв фреш или вода.

Рецептата може да се повтори след 5 години.

Схема
Пореден ден …. Закуска …..Обяд …..Вечеря
1………………………1………….2…………3
2………………………4………….5…………6
3………………………7………….8…………9
4………………………10………..11………12
5……………………..13…………14………15
6……………………..15…………14………13
7……………………..12…………11………10
8………………………9………….8…………7
9………………………6………….5…………4
10…………………….3………….2…………1
11 и всеки следващ ден – 25 капки по 3 пъти на ден до
свършване на лекарството.


Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 06-05-2014, 19:19:21
Направих си половината рецепта, след 5 дни ще направя и другата. Любопитно ми е как ще ми се отрази.  ::)

- смес: овесени трици, канела, мед, черен пипер, лют червен, кориандър (не е особено приятно на вкус и мирис, но пък дава невероятен старт за деня, а и много полезно  :))
- 500мл. портокалов сок
- 100гр. кафяв ориз с куркума + салата (домати, краставици)
- 1л. вода, 1л. чай (някаква смесица  ;D)

* 30 минути тичане, изнанагорно в гората.. изкарах си дробчетата, но за сметка на това след това се чувствах прекрасно, а и медитацията ми се получи зашеметяващо добре. Досетих се за динамичната медитация на Ошо, която исках да я пробвам, но все отлагах. След тичането си поуспокоих сърцето за 1-2 минути и продължих с 15 минути викане на мантрата - Ду-Ху-Ху. Един човек минаваше и май ме помисли за луда, но няма проблем.  tooth
Забравих за тяло и ум.. и всичко останало. Незаменимо чувство.  :heart_2:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 10-05-2014, 21:09:52
- куркума, кориандър (по 1 ч.л.)  - разтворени във вода
- мед, овесени трици, ленено семе, сумам (смляни) - разтворени в малко вода
- салата: домати, краставици, лук, зехтин, сол
- слънчоглед 50гр.
- 2 кафета
- една доза Ошо, за душата ;D
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: iskrena в 11-05-2014, 00:58:15
демек - глад   tooth
и за тялото, а за душата ич да не говорим   tooth
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 11-05-2014, 17:50:00
Това за тялото е вярно, през ноща бях примряла от глад.  tooth

- салата с дресинг - ленено семе, сусам, 1 варен картоф
- 3 банана
- 50гр. слънчоглед
- 2 ябълки

Нещо се усещам напоследък, че менюто ми е много еднообразно, трябва да си измисля нещо ново.  :Confus_34:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 13-05-2014, 17:35:47
Ох, вчера ми излезе някаква алергична реакция, нямам си на идея от какво.  :surpris_23: Лицето ми стана на червени петна. Днес съм по-добре, само имам малко дребни пъпчици по лицето, надявам се утре да си заминат. Днес бях на вода, мед и лимони.  :)
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 21-05-2014, 17:44:49
Свършиха ми изпитите за тази година, най-накрая.. Бях толкова стресирана, че още не може да ми отпочине главата. 2 дни не знам къде се намирам.  tooth Днес ще ходя да потичам в гората, пък дано ми мине!
-1.5 вода с 2-3г. хималайска сол  :-X дано изхвърли всичкия стрес!!  tooth
- 5 капки от лекарството, за което съм писала по-нагоре(не съм особено постоянна)
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 22-05-2014, 19:48:19
Стигнах до 30 капки на ден кислородна вода, а от лекарството с чесъна 8. Не знам кое ми влияе, тъй като ги пия заедно, но чувствам голям прилив на енергия и по-голяма будност, ако мога така да се изразя.

1кг. банани
500г. сладолед от пъпеш  :essen:
1кг. тъъъмно червени ябълки  :essen:

още малко време остава до  :Cherries :essen: аз и сега си намерих био, но 6лв./кг.  ??? не ми се вярва толкова рано да са узрели Естествено.  tooth
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: iskrena в 23-05-2014, 14:55:47
кислородната вода каква ти е?
обикновена, от аптека ли?
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 23-05-2014, 18:44:55
защо ли имам чувството, че уплесках нещата?  tooth да, от аптеката е, грешната ли е?
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: iskrena в 23-05-2014, 21:02:43
ми, не, не, аз не знам нищо  по въпроса, не съм го проучвала и затова питам!   :)
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 25-05-2014, 13:20:57
Тест период 30 дни на режима 80/10/10. Днес превиших мазнините доста, но ще ми трябва малко време да свикна.
Въглехидрати: 76.4%, Протеини: 6.2%, Мазнини: 17.4%

- Диня 1кг.
- Банани 4, Череши 200г.
- 100г. кафяв ориз, 1/3 авокадо, 1ч.л. зехтин (това ми беше грешката хаха), 200г. домати, копър, чесън, магданоз, лимон, 100г. тиквичка

За вечеря като хапна 3-4 ябълки ще ми станат 14% мазнини. Почти влизам в рамките.  :angel:
Общо 1800 калории. Явно ще трябва да се яде още  tooth може би варени картофи или спагети  :essen:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 25-05-2014, 19:23:29
Следобедната закуска ми беше още 3 банана + 2 голями, сочни, тъмно червени ябълкиии  :heart_2:, а сега за вечеря съм си подготвила 1л. сок от портокали. Ентусиазирана съм. Още първия ден усещам това, на което се надявах, а именно добро настроение и шут в д-то от енергия. Тичах в гората като невидяла, кучето се умори преди мен, което до сега не се беше случвало.  tooth Чувствам се прекрасно.  :angel: От спирането на солта ходих 231235 пъти до WC, тъй че ще изхвърля всичко ненужно от себе си и може би ще спадне някой друг излишен килограм. хаха Идеално. :Content_14: :Content_22: :Content_22: :Content_22: :Content_22: Намерих моят режим!!!  :Content_4 - emotloader:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: feliks в 25-05-2014, 22:18:53
На мен не ми харесва този режим 80/10/10. Мисля си, че с тази прекалено много фруктоза черния дроб се обременява и съсипва. А и мазнините и протеините са твърде малко. А именно при белтъчините и мазнините са незаменимите хранителни вещества - 8 (9) аминокиселини и омега 3 и 6 мастни к-ни. Едно дете хранено по такъв начин няма да порасне и да се развие дори..
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: iskrena в 26-05-2014, 00:34:08
абсолютно небалансирана диета....
а и ако спреш солта напълно, после си се сърди на себе си...
то, в началото уж всичко е ок, ама после...
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: feliks в 26-05-2014, 11:57:41
хаха  ;D
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 26-05-2014, 12:46:14
"добавянето на натриев хлорид води до загуба на всички други соли – измества ги. Сложим ли щипка сол, задължително губим калций, магнезий, цинк и мн. др. – настъпва дисбаланс. Солта променя целия човешки метаболизъм, без изключение." -Д-р Гайдурков. Плюс това задържа вода, а не мен това не ми трябва, ама въобще. Вярно, в момента хич не ми е приятно да ходя 100 пъти до 00, но се надявам до няколко дни да изхвърля всичко излишно и да ми се нормализира организма.
 
Не знам дали е балансирана или не, но определено сега се чувствам много по-добре. Сутринта тичах, след 1-2 часа пак тичах  tooth и огладнях чак в 13;00. Тъкмо имах време да пия много вода.  :angel: Сега обядвах 2 банана + 5 круши.  :essen: Относно черния дроб не мисля, че ще имам някакъв проблем... Преди година омитах по половин кутия вафли Боровец  :Content_4 - emotloader:, а пък и познавам хора, които не спират да се тъпчат с бонбони и разни др. Не вярвам от плодовете да стигна техните заветни количества.

Клипчето, което ме тласна в тази посока: https://www.youtube.com/watch?v=A1nS5E0HRn0 (https://www.youtube.com/watch?v=A1nS5E0HRn0)
The Woodstock Fruit Festival 2012 Documentary  :heart_2: Надявам се догодина да съм там.  :Content_22:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: feliks в 26-05-2014, 13:52:04
Аз наскоро някъде пуснах линк точно към тази статия на д-р Гайдурков.

Всъщност, малко след издаване на една от първите му книги той имаше доста скептици тук във форума, а и не само. Точно хора, които имат много постове тук се изказаха негативно за него. Обаче истината е една -философията, системата, разбиранията на д-р Гайдурков нямат аналог на нашата Земя, тоест, книгите му трябва да видят отзвук навсякъде на земното кълбо. Трябва да бъде преведена на всички езици
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: salvaje в 26-05-2014, 18:04:39
Аз миналото лято се опитах да се доближа максималко до 80/10/10. Изразявам се така защото никога не съм си смятал точното съотношение, но в повечето дни ядох само плодове и зеленчуци (примерно дневно меню: закуска - пъпеш, обяд - кайсий, вечеря - пъпеш, домати и краставици). Резултата беше перманентно добро настроение, отлично здраве и високо ниво на енергия ... или казано с други думи наслада от живота.  ;D От тогава направо се влюбих в пъпешите...освен всичко друго, направо преобразяват настроението ми.

Това, че протеините или мазнините били малко...все повече вярвам че 'препоръчителните количества протеини' според 'официалната наука' и организаци, са директно спуснати числа от PR отдела на месната и млечната промишленост в една голяма държава, и всички папагали са ги взели от там и повярвали.

Нуждата от сол също ми се вижда доста съмнителна. Само растенията могат да усвояват неорганични вещества и да ги превръщат в органични. Единствения ефект е да задържа водата, което не ми звучи добре. :)
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: feliks в 26-05-2014, 21:20:25
неее неееее.... никаква млечна, никаква месна промишленост  :Confus_3:

Това са доказани и работещи работи. Чрез една ,,Зоната'' например стотици хиляди по Света са влезли във форма, колкото и да не го харесвам този хранителен режим, даже аз съм писал някъде в този форум 3 основни причини, които хич не ми допадат на мойта концепция, на моето виждане..

Ами една палеолитна диета ???? Която наскоро нашумя и е супер здравословна бих казал.

Ноо.. Здравето е въпрос на баланс. Баланс м/у протеини, мазнини и въглехидрати. Както и баланс на минералите.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: iskrena в 26-05-2014, 22:41:56

Нуждата от сол също ми се вижда доста съмнителна. Само растенията могат да усвояват неорганични вещества и да ги превръщат в органични. Единствения ефект е да задържа водата, което не ми звучи добре. :)

много добре си звучи даже - ако водата не се задържа, ще си ходиш дехидратиран и  отчаян   tooth
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 27-05-2014, 09:36:49
или казано с други думи наслада от живота.  ;D
Exactly. :essen: Този режим всъщност е това, което очаквах от суровоядството. :surpris_23: Само да станат малко по-евтини плодовете и ще изключа ориза от менюто (и без това ми е безвкусен без сол  tooth).

Това, че протеините или мазнините били малко...все повече вярвам че 'препоръчителните количества протеини' според 'официалната наука' и организаци, са директно спуснати числа от PR отдела на месната и млечната промишленост в една голяма държава, и всички папагали са ги взели от там и повярвали.

Това, че вече има слънцеяди си е живо доказателство за мнението ти.  :pensif_29:
Смятам, че след като се чувствам добре всичко е наред, ако се появи някакъв проблем веднага ще го усетя.  :)

много добре си звучи даже - ако водата не се задържа, ще си ходиш дехидратиран и  отчаян   tooth
Кафа няма този проблем с водата.  tooth Трябва да бъде в движение, а не застояла.  :kisss:
Отивам да "омета" една голяма диня :essen:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: cherry в 27-05-2014, 10:08:21
Доша капха по аюрведа трябва да употребява минимални количества сол. Солта се замества с много подправки,които са разрешени за тази доша.
За водата-също.Препоръчват се най-много до 6 чаши вода на ден. Режима им по принцип трябва да е около 80% суровояден. Без мазнини (само слънчогледово и царевично масло), без ядки(рядко-бадеми),без млечни (може сурово козе мляко или масло гхи,но по малко),месни и зърнени храни.Най-добре действат на тази доша зеленчуците-зеленолистните.Вкус - стипчив,горчив,лютив.Гладуването е най-доброто за тях. :peperudi:
Това всичко е изпробвано и доказано!!! :bleh
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: feliks в 27-05-2014, 15:34:58
съншине :3
Цитат на: salvaje в Вчера в 18:04:39
Това, че протеините или мазнините били малко...все повече вярвам че 'препоръчителните количества протеини' според 'официалната наука' и организаци, са директно спуснати числа от PR отдела на месната и млечната промишленост в една голяма държава, и всички папагали са ги взели от там и повярвали.

Това, че вече има слънцеяди си е живо доказателство за мнението ти.  мъдър
Смятам, че след като се чувствам добре всичко е наред, ако се появи някакъв проблем веднага ще го усетя.  Smiley

feliks
Сигурно ''слънцеядците'' са много и са еталон и аз незнам вече за кво.. Това са изкривени информации. Живи глупости. Дори тези, които се пишат за такива - слънцеядци, тайно са си хапвали вафлички и всякакви други неща и някои от тях са си го признавали и също така са били разкривани от други хора.

Зоната е истинско доказателство за това, че особено в този хранителен режим където най-силно застъпени са животинските протеини всичко си е наред. Нормализира теглото се без последващ уо-уо ефект, нормализира се кръвно, кръвна захар

Палео диетата, която пък отрича всякакви зърнени/бобени и разчита почти изцяло на животиснки протеини и мазнини

Dieta Okinawa

Критската диета...

Та, дори ескимосите са само и единствено на животинска храна, с изключение на някои ''глобализира ли се''
и прочие и прочие..
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: feliks в 27-05-2014, 15:54:10
ПАПАГАЛСТВО е и това да повярваш, че кафето е вредно,
че ''суровото козе мляко'' е полезно
че якото набиване на плодове и много мед е полезно
че зехтина е полезен и т.н.

Утре като кажат, че и рибата е вредна няма да се удивя като повярвате.


Крадеца вика дръж крадеца ;дддд
Сиреч, в нашия случай - Папагал вика на папагал  :Content_14:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: feliks в 27-05-2014, 15:56:42
Мислех, че е малко по-буден този форум, ала не..

Но има и такива единици във форума - будни, които мислят критично. Тоест, анализират, подлагат на критика, работят с няколко информационни източника. Това е към, което трябва да се стремите  ;)
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 28-05-2014, 10:01:59
Зоната е истинско доказателство за това, че особено в този хранителен режим където най-силно застъпени са животинските протеини всичко си е наред. Нормализира теглото се без последващ уо-уо ефект, нормализира се кръвно, кръвна захар

Феликс аз до 17-18 годишна възраст приемах животински протеини и чесно да ти кажа не се чувствах никак добре. Имах си акне, постоянна депресия, голяма агресия (мразех света, хората, себе си), наднормено тегло и т.н. Сега не слушам никой, а опитвам върху себе си, тъй че няма как да ме убедиш, че се толкова "полезни". И Айнщайн да го е казал пак няма да повярвам, въпреки че той е бил вегетарианец. tooth + това дори и да бяха полезни пак не бих се хранила с тях.  Човек се познава по това как се държи с по "нисшите" нему. Поставям "нисшите" в кавички, защото човек се мисли за Цар, притежател на света. Животните не са инструмент. Те са живи същества, които имат чувства и изпитват болка и страх точно както теб... Предполагам не са никак приятни тези чувства? Или когато не се случват на теб няма проблем?

Относно това, че "нормализират" кръвното е пълна глупост! Баща ми и майка ми не сядат на масата без месо, но не са в никак цветущо здраве, а са на по 40 години. От високо кръвно, та до камъни в бъбреците.  ;) Не. мерси  tooth


Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: cherry в 28-05-2014, 10:34:09
Но има и такива единици във форума - будни, които мислят критично. Тоест, анализират, подлагат на критика, работят с няколко информационни източника. Това е към, което трябва да се стремите  ;)
Слушам, ШЕФЕ!!! tooth tooth tooth
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: Мими в 28-05-2014, 12:14:36

Зоната е истинско доказателство за това, че особено в този хранителен режим където най-силно застъпени са животинските протеини всичко си е наред. Нормализира теглото се без последващ уо-уо ефект, нормализира се кръвно, кръвна захар

Да, тя и Дюканската беше така, всичко наред, никакво йо-йо, страшна работа ти казвам. Познавам достатъчно от спазвалите я, включително и аз, всичко се върна с лихвите.
Сънче е много млада и бих внимавала какво я съветвам. Не, че тя се дава лесно, де.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: feliks в 28-05-2014, 14:30:23
Аз не съм казал нищо за диетата на Дюкан.

Животинските протеини - ами то зависи какви и как си ги консумирала съншине :3. Млечните белтъчини са най-поразяващи здравето.

Айнщайн е ционист и аз не коментирам такива екземпляри.

Зоната отдавна се е доказала като балансирана и повлияваща добре здравето диета, начин на хранене.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 28-05-2014, 16:02:19
Сънче е много млада и бих внимавала какво я съветвам. Не, че тя се дава лесно, де.

Аз съвети приемам, тъй като още не съм открила топлата вода, но стига да не са свързани с убийства!  tooth  :flowers2:

- смути: 3 банана, 400гр. замразени череши   :Cherries стана прекрасен сладолед  :essen: брат ми искаше да ми го вземе, но се наложи да му направя друг  tooth Като изяде един такъв и цял ден рита навън без умора.  :Content_14:
- варен картоф, салата: домати, краставица, червена маруля. За дресинга: сок от 2 портокала + 1ч.л. сусамов тахан
За вечеря: чай от сена мисля да използвам. Искам да направя едно кратко гладуване, но на пълен стомах не ми е приятно.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 28-05-2014, 16:04:24
Не мога да се сдържа да не го споделя, любимо ми е.  tooth

 “Най-често се разстройва храносмилателният орган след месна храна, защото тя скоро го затлачва и оставя лоши последици. За човека ще бъде най-добре да не яде никак месо, защото земята ни дава достатъчно много предмети, които ни служат не само за храна, но и за наслада. Но човек от алчност се нахвърля върху всичко, за да задоволи прищявките на своя апетит, опитва всичко, вкусва всичко и сякаш, търсейки това, което трябва да е за него, става едно всеядно животно. Той употребява месо не защото има нужда или необходимост, а от сластолюбие и пресищане, понеже вижда, че му се дава да прави свободен избор между тревите и плодовете, чието изобилие е неизчерпаемо. Той търси и намира нечиста и неудобна храна, която се доставя с цената на убиването на живи същества. И по такъв начин излиза по-жесток от най-кръвожадните диви зверове. Кръвта и месото на убитото животно могат да нахранят ястреба, вълка и змията, но за хората те са излишни храни.”
    “Вие ме питате на какво основание се е въздържал Питагор от употребяването месото на животните. Аз пък от моя страна се чудя какво чувство, мисъл или причина е ръководила оня човек, който пръв е решил да оскверни устата си с кръв и е позволил на устните си да се допрат до месото на убитото същество; който е наредил на своята трапеза обезобразените форми на мъртвите тела и е поискал да има за всекидневна храна това, което преди малко е било същество, надарено с движение, чувство и глас.”
    “Защо хулите земята, че уж тя не е в състояние да ви нахрани и напои?”
    “Вие наричате хищни и жестоки лъвовете, тигрите и змиите, когато сами вие никак не им отстъпвате по варварство. И все пак за тях убийството е едничкото средство да съществуват, а за вас то е излишен разкош и престъпление. Всъщност ние не убиваме и не ядем лъвовете и вълците, което ние бихме сторили за самозащита, а напротив, оставяме ги спокойни, а преследваме и убиваме невинните, домашните, безпомощните същества, които са лишени от оръдие за самозащита.
    Горко на нашето дивашко човечество! Страшно е да се видят трапезите на богатите, заобиколени от тези, които простират върху тях убитите тела - касапите и готвачите. А още по-страшна гледка представлява същата трапеза подир пира, защото оголените мощи са по-грозни, след като бъдат оглозгани.”
    “Ако въпреки всичко, вие все още твърдите, че природата ви е предназначила за такава храна, тогава убивайте поне сами това, което вие искате да изядете, но вършете това само с вашите природни оръдия, без да употребявате нито ножа на месаря, нито брадва, нито сопа. И така, както вълците, лъвовете и мечките убиват сами всичко, с което те се хранят, така и вие убивайте кравата или вола, като ги захапвате с вашите челюсти, като гризете свинята с вашите зъби, като се хвърляте върху заека или овцата и ги разкъсвате на парчета, без да търсите време и място. Като извършите сами всичко това, тогава седнете на вашата трапеза. Но ако вие чакате някое живо и мислещо същество да бъде лишено от живот от други хора, и ако на вас самите е противно да изтръгнете сърцето на своята жертва и да пролеете нейната кръв, то защо вие, питам ви аз, в разрез с природата, се храните със същества, надарени със съзнателен живот?
    Нещо повече: даже след като са убити вашите жертви, вие не ще ги ядете в тоя вид, в какъвто са доставени от кланицата. Вие ги варите, печете и съвършено ги изменявате с огън и подправки. Вие напълно видоизменяте убитото животно, като употребявате десетки хиляди миризливи треви и зеленчуци, за да излъжете по тоя начин вашия естествен вкус и да го приготвите да приеме неестествената храна.” – Плутарх
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: feliks в 28-05-2014, 20:46:06
Мир и любов  :) :heart_2:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: Zloqd в 28-05-2014, 23:33:08
На мен не ми харесва този режим 80/10/10. Мисля си, че с тази прекалено много фруктоза черния дроб се обременява и съсипва. А и мазнините и протеините са твърде малко. А именно при белтъчините и мазнините са незаменимите хранителни вещества - 8 (9) аминокиселини и омега 3 и 6 мастни к-ни. Едно дете хранено по такъв начин няма да порасне и да се развие дори..
Ако се опитваш да си докарваш въглехидратите само от фруктоза наистина ще си докараш цироза. Аз си взимам въглехидратите от 50% нишестени несурови и от сурови храни съдържащи целулоза (примерно червеният лук когато е още на листа или зеления чесън)
А нишестето може и сурово да се яде (в бананите) ама не е много гот и по-добре да изчакаш банана да узрее и да се превърне в по-лесно усвоими захари.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: feliks в 28-05-2014, 23:59:54
Ами кълновете? Те не съдържат ли нишесте? Или май бяха изключени от този режим. Не, наистина незнам. 80/10/10 - т.е. 80% плодове/10% зеленчуци/10% сурови ядки или се лъжа.. нз
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 29-05-2014, 09:59:01
От дневните калории: 80% въглехидрати, 10 протеини и 10 мазнини. т.е. въглехидратите мога да си ги набавям и от ориз, картофи, спагети, но главно се набляга на суровото - банани, мангота: по-калорични плодове, че и не толкова, но в по-големи количества. Ако изям 2000 кал. от въглехидрати трябва по около 250-280 г/д да са ми протеините и мазнините, което не е никак малко.  :surpris_23: Само, че на този режим бързо се засищам и 2000кал. от въгл. не мога да ги стигна. Тялото ми иска по-малко храна  tooth или по-малко захар.  :surpris_23:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 01-06-2014, 19:43:43
- 1 ябълка
- салата: чушки, домати, краставици, тиквичка, многоооо червен лук, морков. Полята с: 2 портокала, 1 лимон, черен пипер
Сега за вечеря нещо се чудя  :surpris_23: хем ми се яде, хем не ми се.  tooth Щеше да бъде хубаво, ако имах нещо за хрупане, но за съжаление нямам дехидрататор за да си направя здравословен чипс.  :'( Ще пробвам с печката, пък дано стане нещо.  ::)
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 03-06-2014, 23:09:00
Днес най-накрая се престраших и си направих клизма.  tooth Не е особено приятно, но се свиква. От началото нещо не ми се получаваше, явно се бях стресирала, но като направих повече опити да дишам по-дълбоко, до корема - всичко си тръгна по вода и сол.  tooth tooth tooth В интерес на истината най-неприятното от цялата процедура беше купуването на иригатора, продавачката ме гледаше като...  :Confus_3: tooth

Менюто за днес:
- 3 банана, череши
- салата: някакви странни зеленолистни, които си намерих в хладилника  tooth не бях яла до сега подобни, но  :essen: . + лук, краставици, авокадо
- 2 таблетки сена. Май беше грешка, защото малко след това ме заболя главата, не виждам друга причина.  :) Трябва да приемам по 1 капсула като децата от 2 до 6 годинки  :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:

Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 06-06-2014, 17:01:57
Черешките и кайсиите са по 1.30.. отварям сезона на 100% сурово.  tooth  tooth tooth
Днес направо се разбих  :essen: 3кг. кайсии, а за вечерта имам 1кг. череши  :essen: :love_007:
Нямам търпение хахахаха  :Content_14:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: Мими в 06-06-2014, 21:35:07
Къде ги видя тия череши по 1,30, бе дребен? Петарка ги взимам и ми плаче душата, а тая Чери и иде да я удуша с вратовръзка ти казвам.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 06-06-2014, 22:59:40
В Благоевград близо до Каулфланд има пазар за плодове, зеленчуци, ядки... всичко. Старите хора продават по-евтино, а понякога като си купя солидно количество стока ми подаряват нещо.  :Content_22: Как да не ми е кеф да пазарувам от мили хора? Поне знам, че плодовете ми не са събирали негативна енергия.  :pensif_29:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: Мими в 06-06-2014, 23:07:00
Как да не ми е кеф да пазарувам от мили хора? Поне знам, че плодовете ми не са събирали негативна енергия.  :pensif_29:
Кой кат теб! :Appetit_17:
 На къщата имам три череши, дъртофини са вече, въшлясват, червясват, ае мъчно ми е. Отрупани с плод, но не стават за ядене. Но каква ракия стана.... ммм...
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: notexactly в 09-06-2014, 22:48:51
Като чета направо ми се приядоха кайсии :Д  :Confus_34:
Имаш свежо меню  :peperudi:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 10-06-2014, 08:37:36
Ох, нямаш си на идея... от 3 месеца ми течат лигите за летния сезон и плодовете.  tooth
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 10-06-2014, 16:51:43
Менюто днес беше супер  tooth
закуска: 6 праскови
на обяд намерих в хладилника 15 занемарени банана, почернели и си направих смути с тях + 1кг. нектарини, 1с.л. сусамов тахан, 1ч.л. семена от Мак, 10 листенца от мента  tooth  като ми пригладнее минавам покрай хладилника и си пия.  :essen: Не знам дали днес няма да пропусна вечерята с зеленчуци (още по-добре  :surpris_23: tooth). Обичам 811  :heart_2:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: purelove в 10-06-2014, 18:43:54
Понеже хората ядат по причини, които не се основават на действителните физически нужди и обикновено консумират заради удоволствието от хранителните или вкусови усещания, все пак да попитам. Колко банана вложи в смутито? Предполагам не си използвала цялото количество от 15 банана? Като знам Фрилий и Дуриандър какви са егоцентрици и как се фукат с телата си, знам ли, може да си се вързала на историите за "храната на боговете" - 30 банана на ден  tooth
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 10-06-2014, 22:55:30
Вързах се.   tooth :surpris_23: Но след филма, които ми изпрати ще преосмисля храненето си отново.  ;D Въпреки, че от доста време го мисля.. има една поговорка "Една патка мислила, мислила - пък се удавила."  :Content_4 - emotloader:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: notexactly в 10-06-2014, 23:38:53
Аз ги гледам тези двамата за забавление :Д  tooth

Мисля, че мацката е много добре изглеждаща сега, ноооо диетката й е доста опасна с тази захар. Хайде суровоядство, ок. Хайде суровоядно веганство, ок. Ама да яде по 52 банана на ден (има клип), 500 гр паста, не знам си колко фурми-е от какъв зор, баси? :Д Освен това течението 811 се основава на метода на д-р Грахам (Гришъм, как беше забравих), а не на някакви установени човешки нужди, познати от хиииляди години. Не знам през коя ера човекът е нагъвал фурми до спукване, но всеки сам си избира в крайна сметка. АКо при теб работи без лоши последици, значи си е ок всичко. :)  :peperudi:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: purelove в 11-06-2014, 00:23:13
Аз попаднах на една веган групичка докато живеех в Лондон. Не всички бяха суровоядци, повечето изпълняваха Роу тил 4 диетата. Като цяло принципа, който изповядваха начинаещите, е че човек е плодояд и ядяха по много плодове. Интересното е, че практикуващите над 10 години 80/10/10 вече беряха "изгнилите плодове" на своите разбирания и бяха преминали към класическо суровоядство - 60% зеленолистни и зеленчуци, 20% плодове, 10% ядки, 10% варива и зърнени. При повечето острия завой в разбиранията беше логично продължение на развръзката от неспособството на организма да оползотвори огромните количества захар. Това неминуемо води до продуциране на инсулин, за да се стабилизира кръвно-захарния профил. Високите нива инсулин за предшественик на болестите на кръвообръщението. И ако не сте в състояние да изгорите приетите захари, което горе долу означава всеки ден да сте на олимпиада, излишната захар като четка изшкурва кръвоносните ви съдове и се получава възпаление в артериите. Първите 5 години според натуропатите са адаптивен период, след това ендокринните жлези по братски и сестрински се подкрепят и започват същинските проблеми в организма. Аз имах възможността да разговарям с такива хора страдащи от хиперинсулинизъм, придобит вследствие преяждане с 20-30 банана на ден и 1-2 кутии фурми. Не изглеждаха никак добре. А и по кой природен биохимичен закон точно комбинацията фруктоза с мазнина е ОК ? Недейте да правите по емоционални и  психологически причини такива грешки. Когато имате рецептори да усетите истинския вкус на храната, тя ще ви се стори вкусна. Не насилвайте нещата с тези безумни комбинации за да ви стане по питателна храната. Не го правите в услуга на организма си.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: Тихия в 11-06-2014, 07:34:46
"Кажи ми какво да ям за съм ОК. Ама не, не, кажи ми първо, второ, трето. И от всяко по колко грама. Ама не и по колко пъти на ден". Няма такъв филм, приятели. Няма. Здравето е награда за интелигентния човек. Мислещият човек. Осъзнаващият се. Награда. Защото телата ни не са двигател в който като сложиш 10 литра гориво и знаеш, че ще минеш 100 километра. Те са живи творения движени от космическа енергия. Живи. Реагиращи на светлина и тъмнина, смях и сълзи,любов и нелюбов. Това разбиране е вселенски дълбоко за изтерзаните от материалната ни битност умове. За жалост.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 11-06-2014, 08:48:09
Не знам.  tooth Накрая ще взема най-накрая да мина на сокчета или слънцеядство и да се знае. И без това ненавиждам да се мотам в кухнята, обичам нещо бързичко, което да ми даде изстрел от енергия и да тичам цял ден в гората като маймуна...  tooth а може и в града, но не обичам критични погледи.  :surpris_23:

(http://prikachi.com/images/544/5396544w.jpg)
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: Мими в 11-06-2014, 10:21:33
Аааа, аз се чудя що толкова налитало на банани, а то било маймунче...  :bleh
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 11-06-2014, 18:21:27
Оценявам факта, че подходи деликатно за да не ме убидиш случайно, но в случая си е чиста маймуна.   :bleh :kisss:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: notexactly в 13-06-2014, 10:38:45
Извинявай, аз имам едно въпросче :) :)
Колко тежиш и на каква височина? Интересно ми е при този режим какъв е ефекта при теб :)
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 13-06-2014, 13:05:32
175/65kg.

http://indigota.com/index.php?topic=3758.0
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 16-06-2014, 23:31:14
Чувствам се изтощена психически и емоционално.. В обкръжението ми в момента има човек, които никак не ми е приятен, но за известно време ми се налага да го търпя, надявам се по-бързо да приключи. Чела съм, че когато си научим даден урок от човек, които е в живота ни ще спрем да го срещаме, ще има нови предизвикателства. Чудя се какво може да се научи от толкова злобен човек. Дано по-скоро ми дойде просветлението...

В такива моменти се досещам за "Всеки заслужава любов", но сега осъзнавам всъщност колко трудно е това. От части се чувствам леко виновна, но ще ми мине.  ;D

- праскови 500г.,
- нектарини,
- салата,
- кафе
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: бате Бино в 17-06-2014, 10:02:54
Съншайн, пробвай да проникнеш малко навътре в тоя, "злобният" , дето викаш.  Вие ,жените ,нали си падате по психологията - ето ти предизвикателство - изследвай го!  :) Възможно е "злобна" да му е само обвивката  ;) , а сърцето му да е добро. Има напр. такива хора, които са с високи изисквания към другите ( и към себе си ) и когато не могат да видят тези високи критерии изпълнени, реагират остро, което се интерпретира като "злоба" от недостатъчно проницателните :)  ( това са много ценни хора, нищо че  много трудно се  изтрайват  :) ОБикновено има какво да се научи от тях и то не е малко..)
/ "Необщителен почти винаги означава способен" , "Негодниците са винаги общителни и любезни" - Шопенхауер.  tooth /
 Но дори да се окаже , че и сърцето му е лошо , пак ще се намери какво да научим и от такъв.. , най-малкото - с какво ни дразни и  как да не бъдем като него  tooth
 
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: iskrena в 17-06-2014, 21:49:40
ако се научиш да го обичаш е възможно злобата му да поизветрее   tooth
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 17-06-2014, 22:47:41
Сърцето му не е лошо, но интерпретира информацията по-грешен начин. Не е глупав, но е някак си враждебно настроен, както се казва "прави от мухата, слон". Явно си прав бате Бино за взискателността. Козирозите са страшна работа. Толкова много съм си патила с тях, че вече като чуя, че някой е козирог и гледам да не се привързвам към този човек.  :surpris_23: Трябва да махна това етикиране, но мозъка ми има панически страх.  tooth Ест. не казвам, че всички са такива, но поне от моя опит...

Искрена, в момента съм доста лицемерна в интерес на истината. Държа се добре за да не го нараня, но това е против вътрешното ми чувство. Опитвам се да намеря доброто, но не ми се получава. Изневерявам на интуицията си и това ме изтощава.  :Confus_3: Ще мине... още 1-2 месеца само.  tooth

Днес бях само на плодови сокчета и ми е добре на коремчето.  :essen: Беше ми тооолкова лекичко.  :love_007: Нямаше и следа от мързел.   :weight_lift:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: nortifox в 18-06-2014, 04:28:01
Съниине ,за козирозите те подкрепям напълно,  те са и големи интригaнти.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 18-06-2014, 17:24:29
Нека не ги определяме всички така, защото не желая някой да се засегне.  tooth Да кажем, че са с много, много труден характер и трудни за разбиране.

Днес си купих чай от каркаде, бях го забравила, но действа супер освежаващо.  С лимон, джинджифил, мента и лед е върховно!  :essen:

(http://strana-sovetov.com/images/stories/tip/health/hibiscus-tea_big.jpg)
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: nortifox в 18-06-2014, 22:48:37
Да,да съгласен  :Confus_3: :Confus_3: :Confus_3:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: purelove в 19-06-2014, 01:03:40
Ели, не че искам да ти разваля "ледените емоции", обаче снижаването на топлотворните функции в организма не е на добре, нито за черния дроб, нито за колона, нито за яйчниците. Чела ли си "Макробиотиката" на Мичио Куши?  :Confus_3: Не знам дали си наясно, но 90 % кистите на яйчниците се образуват от втвърдяване на слуз и шлаки от мастен или нешестен произход. Яйчниците (по принцип чифтните органи - бъбреци, бели дробове), са много деликатни органи. Снижаването на температурата вследствие прием на ледени напитки и добре изстудени блюда, води до нарушено кръвоснабдяване на органа,причинено от кръвен застой. Според същия този автор глезенето със сладолед е главния фактор за рак на гърдата, заболяването на простатната жлеза.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 19-06-2014, 21:14:19
Не съм чела, но си правя аналогия с това, че както не ми е приятно външно да се поливам със студена вода, така няма да ми е и вътрешно. По-принцип се старая да пия течностите с поне нормална температура, а сутрин и вечер по 1 чаша гореща вода, но не мога да спра с ледените емоции (много правилно си го казала). Това ми е единствената "награда", която знам, че е вредна, но все пак ме пази от залитане по по-лоши продукти. Психиката ми е много отмъстителна и ако й спра и това "удоволствие" ще ми го върне тъпкано.  tooth Наясно съм, че една топла чаша вода през лятото би ме охладила много повече от студената.  :surpris_23: Все пак не знаех, че може такива големи неприятности да си навлека с това. Аз си имам в изобилие слуз и ще гледам от тук-натам да внимавам повече.   :Confus_3:

Днес си поръчах ново колело и нямам търпение утре да го тествам по някои стръмни пътища в гората.  :love_007:

- (смес) куркума, джинджифил, чер. пипер, кориандър (отвратително хаха)
- 3 банана
- половинка нектарини
- кг. пъпеш (смути)
- салата: червени/зелени чушки, чевен лук, магданоз, краставица

Чувствам, че не ми се получава това 811. И преди бях го опитвала за по-кратко време, не знам защо пак се върнах. Имам много, много енергия и като не мога да я изразходвам не се чувствам добре. Явно това си е режим за атлети, които тренират по няколко часа на ден или по-ексцентрични хора. Мислите ми са по-активни от колкото ми се иска, непрекъснато нервнича за нещо и искам, и искам това и онова... От утре си се връщам на предишния режим, а може би дори малко подобрен. Повечко зеленолистни на сокчета, салатки, бадеми.. и чат-пат някой плод. Е... поне спрях солта. Все пак не стигнах заветните 3000 калории на ден, и по-добре, май. :D

Не знам дали е писано някъде във форума относно паста за зъби от куркума. Прочетох за нея (някъде из мрежата), че става за избелване на зъби/болни венци... и реших да опитам. Зъбите никога не са ми били перфектно бели, е и сега не са, но има някакъв малък ефект. Имах няколко петна по зъбите, а на по-задните дори черни точки и ги поизчисти. Достатъчно ми беше да хвърля Колгейта и да продължавам с това.
За направата е нужно: 1ч.л. куркума с малко вода (колкото да се получи хомогенна смес); разбиркване и търкане  ;D Чувството след това е все едно някой ми беше полирал зъбите. (Започвам да звуча като в рекламите хахаха)  ;D
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: iskrena в 19-06-2014, 22:01:56
Според същия този автор глезенето със сладолед е главния фактор за рак на гърдата, заболяването на простатната жлеза.

то по - гадното са боклуците в сладоледа, не температурата му.
не може да е главен фактор предвид всички други, къде по- гнусни съвременни убости  - антените на мобилните оператори да не би да са по- малък фактор от студа на сладоледа   :surpris_23:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: iskrena в 19-06-2014, 22:06:59
не знам за паста с куркума, но ако само си топне човек четката в смлян карамфил се получава супер почистващо средство, точно като полирани са зъбите   ;D
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 30-06-2014, 12:00:53
От няколко дни прилагам една измислена програма на хранене, но ми се отразява сравнително добре. По-скоро, вече се адаптирам. В началото си беше тормоз над психиката ми.  tooth

до обяд - вода
12:00 - 1/4 авокадо с куркума,чер.пипер, кориандър 1ч.л. (смес)
12:30 - лют червен пипер, чер. пипер, джинджифил 1ч.л. (смес)
обикновенно след тези отвари огладнявам 3-4 часа след това
- зеленолистен сок
- салата с ядки или кафяв ориз

гледам да не приемам нищо освен вода след 18:30, тъй че повечето дни пропускам вечерята
първите дни не беше особено приятно, тъй като си лягам след 12 часа и едвам, едвам заспивах, но пък съня ми се подобри, дори започнах да си спомням сънищата от всяка вечер  :surpris_22:
Главата ме боли от 2 дни, което мисля, че е добър симптом.  tooth По време на тренировките чувствам бърз спад на енергията, но не знам как да се оправям с това.. Толкова много правила. Тялото се чисти до 12:00 - не яжте. Тялото започва да усвоява храната след 17:00 часа - не яжте. Ужас.  tooth Не казвам, че са грешни правила, но не мога да си организирам времето. :surpris_23: Може би ще е добре да заменя местата на храненето с билките. Или билките да ги приемам след 18 часа и да си имам 2 храненя  :Confus_3:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 30-06-2014, 13:41:18
http://themindunleashed.org/2013/12/166-documentaries-expand-consciousness.html
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 06-07-2014, 22:12:45
- орехово "мляко", мед, канела, 2ч.л. сусамов тахан
- още орехи.. към 100г., салата от зеле, моркови, лук, оцет
- към 50г. халва. Знам, че не е много добър избор, но цял ден ме изкушава и реших да си взема малко, вместо утре да я омета цялата.  ;D

вода: 2л.
чай от каркаде, джинджифил, мента: 1л.
За утре сутринта съм си приготвила вода с джинджифил, лимони, мента, мед и канела.  :essen:

Забелязвам от известно време, че ушите ми спряха да произвеждат кал и се чудя дали това е нормално? На някой друг случвало ли му се е?   ???
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: Мими в 07-07-2014, 10:21:12

Забелязвам от известно време, че ушите ми спряха да произвеждат кал и се чудя дали това е нормално? На някой друг случвало ли му се е?   ???


Тц, на мен пък обратното, като че ли постоянно нещо се стича оттам. Преди не беше така.
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 17-07-2014, 20:55:26
Като мило братче
слънцето грее,
никога не плаче,
всякога се смее.

Сутрин рано става -
изпреварва всички,
мие се тогава
в бистрите рекички.

В цъфналите вишни
с бял пешкир се трие.
Като него – виж ни,
мием се и ние!

В нашия прозорец
слънцето наднича,
ранобудни хора
слънцето обича!

Асен Босев

Започнах отново да гледам слънцето. Продължих си от там, където бях стигнала и увеличавам с по 15 секунди всеки ден.  :) Надявам се да не греша, но щом не изпитвам дискомфорт не би трябвало. Ходя боса, колкото се може повече. Не искам повече да нося обувки.  Наблягам на напитките. Любим чай за в жегите: джинджифил, мента, ройбос, каркаде  :heart_2: Цвят, мирис, вкус - невероятен е. 3в1.  tooth
Бях писала за човек, които ме изкарваше извън кожата ми. Оправихме се.  tooth Поне засега. Всичко върви супер.
Когато приемам малко храна визуализациите ми са много по-добри, подробни, шарени с чувства и всичко.
Признавам си. Малко насилвам нещата, защото на моменти се случва да изпитам вълчи глад, но след топло чайче преминава. Искам да съм свободна. Трябва да се науча на търпение.  tooth

- 2л. от любимият ми чай
- 1л. вода
- сок от 2 лимона, лют червен пипер, вода
- за вечеря: салата (домати, краставици) и няколко маслинки

След около 2 седмици отивам на моренце. Ще бъда, спокойна, щастлива със слънце, пясък и моята любима вода.  :heart_2:  Обожавам да плуваммммм! :Content_22:

Нека тези, които четат това да приемат моята топла енергия и щастието ми.  :love_028: :thankyou: Много хора от този форум ми помогнаха с израстването ми. Да не кажа, че е повече от родителите ми. Благодарна съм на всеки един от вас.

Май прекалих с ройбоса. хахаха
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 01-09-2014, 00:02:18
Жегите свършват, само как се радвам!   :sorcerer - emotloader:

- смути от две мангота + сок от два лимона
- салата + 3 печени картофа (без мазнина, сол)
- грозде (толкова сладичкооооо  :essen:)
- 1.5л. вода
- 2-3 часа катерене в гората  :weight_lift:

Остава само да се науча да си лягам рано.  :pensif_29:



Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: Daniella в 01-09-2014, 08:02:50
Добро Утро, Съншайн  :Content_22:

Много хубаво стихотворение си ни споделила по-горе, зареди ме с толкова настроение...
...и ти самата си толкова позитивен човек.. много ми е приятно да чета написаното от теб.
Надявам се, че почивката ти на морето е преминала чудесно :)

Имам тука едно въпросче към теб:
Не съм си пазарувала до сега чай от ройбос, а изглежда че ти си запозната, та се питах от кой си вземаш?
Една приятелка скоро ми говори, че си пазарувала от аптеката на Лечител а в Зоя има толкова много видове.
... иска ми се да опитам нещо стойностно и с изпитано качество..
Би ли ме насочила, моля  :Content_22:

Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 01-09-2014, 16:13:49
http://zdrave-ot-prirodata.com/index.php?route=product/product&path=60_65&product_id=348
Щом си любителка на чайовете задължително пробвай Каркадето (хибискус), ако все още не си. Любимият ми  :love_007: Винаги, когато имам нужда от нещо си пазарувам от този сайт и до сега никога не са ме разочаровали. + това мое лично мнение, е че в Зойа и др. подобни са им ненормално високи цените... може да ги сравниш с този сайт и сама ще се увериш.

Благодаря ти. Наистина мина много добре. Тичах всеки ден по пясъка (доста голямо съпротивление имаше), за 5мин. бях вир-вода.  tooth Плуване, медитации... Ех... някой ден ще живея там!  :whistling2 - emotloader:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 01-09-2014, 19:49:47
- 200гр. фурми + 500мл. вода (смути); (1лв.)
- 1кг. печени тиквички (без мазнина, сол) + 2 връзки магданоз tooth /вкусотияяяяяя  :essen:/; (2лв.)
- 1 кг. грозде; (2лв.)

- вода 3.5л. (много жега  tooth)
- йога: 1.30мин.
- 1-2 часа каране в гората. Някакво животно (не го видях) ми изкара акъла (отново tooth), превъртях педалите. Сърцето ми щеше да ми пръсне, въпреки че май животното го беше повече страх от мен.

Днес си сметнах бюджета от както спрях мазнините, спирулини и др. глупости и сега г/д ми излиза със 100-150лв. по-евтино. От 4лв. до 6лв. макс на ден, което си е много добре за студент! Ще има повече парички за нови части на колелото.   :love_028: :angel:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: Daniella в 01-09-2014, 21:07:22
Много се радвам да прочета това :)
Морето и на мен ми е голяма слабост.

Не знаех за това сайтче.. сега им разгледах цените - наистина са по-добри, благодаря ти! :)
Каркадето и на мен ми допада, но ройбоса е нещо ново за мен и просто недоумявам как толкова години съм го пренебрегвала.   :surpris_23:
Съвсем наскоро ме бяха почерпили и останах повече от очарована..

---

Я кажи сега, това смути с фурмите.. колко време ги киснеш и белиш ли ги или?
Как и на какво ги печеш тези тиквички без мазнина?   :essen:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 02-09-2014, 12:42:35
Не ги кисна и не ги беля фурмите. Мия ги и ги оставям в хладилника един ден. Корите са ценен матрЯл, не се изхвърлят, никога!  tooth

Има хартия за печене без мазнина. С майка ми се смеехме, че хартията е 3лв. и олиото е на същата цена... После хората как да си купуват от нея.  :surpris_23: Все пак аз използвам едно и също късче поне 2-3 дни, докато не изнемогне и не се скъса, но печените тиквички и картофи ми станаха любимо ястие номер 1. С едно руло хартия карам г/д. месец.

Тиквичките се пекат малко, да не почерняват, а само малко да се сгреят и да пуснат сок. Често ги използвам вместо дресинг на салатата, че иначе ми е много "суха".

А картофите (с кора) стават по-вкусни от така любимите ми пържени картофи.  :essen: Вкусно и здравословно, какво повече може да искаме.  :Content_22:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: Daniella в 02-09-2014, 13:10:29
Ти ме смайваш.. направо :D
Не бях чувала за подобна хартия, освен тази от вестник с която се овиват картофите в микровълнова за да станат задушени за 5-6 минути.
Ще я потърся, никога не е късно човек да изпробва нещо ново  :Content_22:

Вярно че на фурмите коричката става по-фина когато са изстудени, благодаря ти Ели, ще го пробвам това смути.. никога нямаше да се сетя ако не беше ти!  :love_026:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 10-09-2014, 21:04:45
Абе какви са тези мутирали лимони 7лв./кг. и като ги изтискаш все едно 2 лимона, не килограм.  :Confus_3:

- "кг." лимони, джинджифилов чай и ч.л. лют червен пипер
- 600гр. банани + 8 фурми
- две парчета пица (https://www.youtube.com/watch?v=i66MqnEKsZk). За първи път я правя и имаше малко забележки, но пък стана доста вкусно.

- 4л. вода
- 47км. с велосипеда

Малко рекламация:
Фестивал "Бъди промяната" - https://www.facebook.com/events/343823539100570/  :Content_22:
Титла: Re:Дневникът на Ели
Публикувано от: съншине :3 в 03-11-2014, 20:10:18
Сезона на кафите ОТВОРЕН.  tooth Започва се с лютия червен пипер и джинджифила.  :Content_14: