Форум Земя назаем

Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: Freshcheto в 27-11-2012, 17:53:10

Титла: КРЪВОДАРЯВАНЕ
Публикувано от: Freshcheto в 27-11-2012, 17:53:10
Здравейте,

не знаех къде е редно да отворя тази тема, но от известно време ме вълнува един въпрос и бих искала ако някой има опит да сподели. Става дума за това, че от доста години - над 5 да кажем - съм кръводарител и веднъж, а в последно време и по два пъти годишно безвъзмездно дарявам кръв. С хемаглобина никога не съм имала проблем по лекарските стандарти, въпреки че се храня предимно вегански, гладувам, плодувам и суровоядствам на определени периоди.
Последното ми кръводаряване беше през октомври тази година. Винаги след това се чувства страхотно, но точно този последен път съвпадна с лек срив в имунната ми система и ме на паднаха някакви гъбички...поразболях се за ден-два..предполагам няма връзка, но пък и един познат ми каза спри се вече с това кръводаряване не си месоядна и не е полезно за теб, така както преди беше....

Дали според вас има някаква връзка и проблемно ли е един веган да дарява кръв без от това да има някакви не много добри последствия за него?
Титла: Re:КРЪВОДАРЯВАНЕ
Публикувано от: черен гарван в 27-11-2012, 18:24:33
мен ме е страх от такива неща, дори не си знам кръвната група коя е, въпреки че вероятно ще е добре да си я изследвам ...иначе не мисля, че е проблем това, че се храниш правилно - много си заблудена и ти да се връзваш ...ама според мен не е добре да е покрай гладуването... в смисъл, като се чувстваш силна тогава дарявай според мен, а не като ти скимне.. щото може да си била леко отслабена в него момент и кръводаряването допълнително да те е отслабило  :pensif_29:

коя група си, че ми е любопитно? :whistling2 - emotloader:
Титла: Re:КРЪВОДАРЯВАНЕ
Публикувано от: Кюна в 27-11-2012, 20:27:15
Не мисля, че има отношение към начина на хранене, това дали ставаш за кръводарител или не.
Титла: Re:КРЪВОДАРЯВАНЕ
Публикувано от: бате Бино в 27-11-2012, 21:14:21
Фрешче, има какво да споделя, темата е интересна , защото кръводаряването е доста силен оздравителен метод само по себе си . ( отивам да тренирам , после ще пиша  :weight_lift:)
 (темата е за раздел "здраве" , ще я преместим)
Титла: Re:КРЪВОДАРЯВАНЕ
Публикувано от: Кюна в 27-11-2012, 21:19:14
Не мисля, че има отношение към начина на хранене, това дали ставаш за кръводарител или не.

...или по-точно няма отношение дали ядеш животинска храна или не.
Титла: Re:КРЪВОДАРЯВАНЕ
Публикувано от: Freshcheto в 27-11-2012, 21:35:33
кръвната ми група е А+. И мен винаги много ме е страх и даже от притеснение вдигам кръвно.....та става нормално 120 на 70 иначе ми е малко по-ниско :D....и като видят и хемоглобина че е ок....винаги ми я взимат. И аз съм чувала за силния очистващ ефект на кръводаряването, особено е хубаво за мъжете - все пак жените така или иначе с месечния цикъл се попречистват..подбудите ми обаче са само и единствено хуманни  :Content_22:
Титла: Re:КРЪВОДАРЯВАНЕ
Публикувано от: com_pot в 27-11-2012, 22:37:45
Менструалната кръв няма нищо общо с онова, което ти точат от вената!
Титла: Re:КРЪВОДАРЯВАНЕ
Публикувано от: Spanaka в 02-12-2012, 23:20:02
...но пък и един познат ми каза спри се вече с това кръводаряване не си месоядна и не е полезно за теб, така както преди беше....

Мисля, че аз съм този познат :whistling2 - emotloader:иии може биии...най-вероятно греша!
Моля ви продължете темата! Живо ме интересува! Пак ми предстои кръводаряване...(ама предното ми беше преди 1.5год., а фрешчето ги пердаши на всеки 6месеца)