Форум Земя назаем
Суровоядство => Рецепти => Десерти и неустоими изкушения => Темата е започната от: m1ma в 17-11-2012, 17:53:11
-
Здравейте,пак съм аз ,ама то луд умора няма tooth.
Хобито ми е да готвя и то най-вече сладкиши.Лошото е ,че не ги ям,само ги пробвам и поради тази причина,мъжът ми имаше огромния шанс да стигне заветните 100 кила.Само ,че тия дни ъпдейтвахме хранителния режим,ама мен нещо не ме свърта.Разрових се из някои форуми и вижте какво сътворих :bleh.
Това е оригиналът http://salatshop.ru/post/5541825951 (http://salatshop.ru/post/5541825951).
А моята версия е следната:
долен,хрупкав слой:
2 шепи (женски ;) )сухи ядки
1 ч.л. зехтин
щипка сол -хималайска
ванилия
за крема:
1/2 ч.ч. накиснато във вода кашу
6-7 обезкостени фурми
6-7 нарязани на ситно сушени кайсии
7 с.л. кокосова сметана
1/2 чаша за водка ,вода
ванилия
За хрупкавия слой-ядките се смилат в блендер,добавят се солта,зехтина,ванилията и се слага в купичка.
За крема:всичко се слага в блендер и се бие до получаване на нежен крем.Аз започнах с блендер ,но довърших с пасатора.Предполагам,че при някои ,кремът може да стане по-гъст,тогава се добавя още вода ,ако е по-рядък се добавят още ядки.Кокосовата сметана е от мен.Оригиналът е само с вода.
Предполагам,че ще стане ужасно вкусен шоколадов крем,ако се сложи какао ,или какаово масло.
Но в този си вариант,десертът е просто фантазия ,ужасна вкусотийка.Пробвайте!
Понеже не знам как се прикача изображение ,давам линк към мой албум -да ми видите произведението.
http://m1ma.snimka.bg/cooking/surovo.714133 (http://m1ma.snimka.bg/cooking/surovo.714133)
А "сгушенка " е руска дума -това е като "сладко " от мляко -получава се ,когато се варят 4 часа ,консерви с кондензирано мляко .
-
Много ми харесва особено името! :Content_14:
-
Много е хубав, благодаря сърдечно! :Content_22: