Форум Земя назаем

Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: attractive` в 07-11-2009, 15:32:44

Титла: Спорт ?
Публикувано от: attractive` в 07-11-2009, 15:32:44
Здравейте отново :)  :bleh

Докато разглеждам форума се зачудих - нали това все пак е форум за здравословен начин на живот , а няма и 1 тема за спорт , фитнес... За мен спорта е неизменна част от здравословния начин на живот . И съответно възникна питането - подходящо ли е суровоядството за интензивни тренировки ? Не говоря за йога и подобни стречинг-системи . По-скоро за вдигане на тежести, тичане , плуване , аеробика , ... ?
Вие спортувате ли ? И какво , по колко? :)


Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: desi82 в 07-11-2009, 16:02:29
Да наистина няма такава тема, но спорта си е супер важен. Аз ходя 2пъти седмично на фитнес и 1път на йога, 3пъти в седмицата правя по 20мин.кардиотренировка на кростренажора ми вкъщи и 1ден нищo не правя. Във фитнеса наблягам на горна част на тялото и си вдигам тежко за моята крехка структура. Но трябва да подчертая, че аз не съм вегетариантка, но пък 90%от менюто ми е сурова храна като 3-4пъти в седмицата съм на 100%. Така че аз съм за умереност във всичко. Между другото в момента съм на етап отказване от пилешкото т.е консумирам го 1път в месеца. Сьомга и скариди ям по 1път в седмицата и то в дните когато съм ходила на фитнес. В другите дни съм на веганска храна.
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: attractive` в 07-11-2009, 19:08:23
Браво , Деси , добра и балансирана програма имаш ! :)
Аз след като си свърша гладуването ( въпреки че и сега ходя 3-4 пъти на аеробика ) със сигурност ще се върна към интензивните тренировки - поне 2-3 пъти фитнес и мисля да се запиша на бокс  :Confus_3: ;D

Та определено и в моето хранене ще има компромиси .

Някоя друга спортна натура ?  :bleh :Content_22:
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: Вери в 07-11-2009, 19:10:21
Аз ходя от лятото със сина ми на аква фитнес- 2 пъти седмично. Много ми харесва и съм доволна.
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: Val в 07-11-2009, 20:52:44
Аз започнах отново да ходя на йога. По-точно я наричат FAT BURNING YOGA .
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: beelee в 08-11-2009, 19:52:40
Аз тренирам тежко (85-90% от макс) с малко повторения, базови и многоставни упражнения.
Суровоядната храна с по-малко животински протеин се отразява негативно на КПДто ми, но пък се чувствам по-добре ;)
Сега си имам кученце и скоро ще почна сутрин и вечер интервално кардио :bleh
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: rima в 09-11-2009, 17:21:00
Аз плувам. В началото ми се стуваше, че ще ми трябва по твърдо гориво, но се оказа, че ме товари, вместо да ме зарежда. Иначе, колкото по редовно ходя, по-вече сила имам и по-добри постижения съответно :)
Но нямам кой знае какви цели, като маса или определена визия (форма, размер на бицепса и т.н.) Просто не мога да не спортувам  :angel:
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: benato в 09-11-2009, 17:44:02
Плуването е супер,аз десет години съм плувал и на водна топка съм ходил. Много пъти сме били във Варна на състезание :D
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: vasilena в 09-11-2009, 22:55:23
И аз съм тренирала активно 5 години плуване,но като бях по-малка ;).Сега не плувам,но карам колело,ако изобщо го сметнем за спорт :D.
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: benato в 10-11-2009, 09:07:30
Васе,усетих та аз,затова си мой човек  :laugh: Е то и аз като малък,от първи до десети клас :laugh:
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: Petko в 10-11-2009, 09:45:23
Васе,усетих та аз,затова си мой човек  :laugh: Е то и аз като малък,от първи до десети клас :laugh:
Щом и тва се зачита ;D , аз тогава да напиша, че се занимавах с тенис на маса 8)
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: beelee в 10-11-2009, 09:57:35
Като споменахте колело, аз карам доста. Примерно София - Корило - София (35 км), преди карах в града, обаче въздуха е отвратителен. Тая година почти не съм го карала и бях забравила...Ходя и по планини, особено зимата.
Като малка само пеех, слушах и учех. Цялата ми двигателна култура е изградена през последните 6-7 години. Завиждам на тези, които спортуват от малки...един ден моите деца също ще спортуват!
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: Вери в 10-11-2009, 11:12:54
Аз като малка ходех на кънки, тенис, плуване, ски, карате. Първите 2 бяха по инициатива на майка ми. На кънките скачайки, си паднах на коленете така зверски. Това ме отказа. На тенис / ЦСКА-то в София / ходих с голямо нежелание. Страдах от някакви си мои комплекси, че съм пълна и че  ще ми се смеят децата, ако сбъркам при удара на топката. Накрая треньорът каза, че няма смисъл да се хвърлят пари на вятъра. В началното училище тръгнах на плуване. Ходихме на басейн в Градската баня на Халите. Обаче взех, че се разболях зимата и майка ми ме спря. А ни предстоеше някакво състезание. Харесваше ми да плувам. После бяха ските. Лелеле, такова шубе брах по тия писти на Витоша. Мисля, че ходих 4 поредни зими / от 6 до 9 клас /. Само ме прехвърляха м/у А и В група. До C така и не стигнах. Добре че третата година се паднах на един готин треньор. Тогава с кеф карах ските. Имаше подход човека. В полседствие често го засичах да продава в Градинката на художниците. Каратето беше за горе долу 2 месеца. Харесваше ми. Но беше късно вечер и в центъра. А ние тогава вече живеехме в Люлин. Така безславно приключи кариерата ми при каратето.
Иначе пях 6 години в хор Бодра смяна. Имах тогава дисциплина и организация. Лиляна Бочева беше много строг човек. Пях на последната Асамблея. Ееех каква гордост ми беше. Хвърчах тогава. Но и яки репетиции имахме, по 12 часа. Отказах се и оттам. Тя си имаше една сформирана и привилигерована групичка от целия хор, която ходеше на по-важните концерти и в чужбина. Последната година хич не се вясвах на репетициите, лъжех нашите, че отивам на хор, а ходех у една приятелка. Тя пък тогава се правеше на треньорка по аеробика. :))))))))) От Бодрата смяна намазах безплатна двуседмична ваканция на Кранево / имаха там станция /; награда за постоянно присъствие.  :D Това преди да почна да бягам от часовете. Също така на няколко пъти ходих в Операта да пея в детския хор на Кармен и Атила. :)
Като малка имах аамбиции да става баРеЛина. :) Но Красимира Кулдамова ми клъцна крилцата. Била съм нсика, трътлеста и с къс врат. :))))))))))))
изобщо имам си преживявания.
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: Даниела в 10-11-2009, 11:47:45
 ;D Вери, и аз исках да ставам балерина  :Confus_3: също като теб съм минала през какви ли не спортове, всичко исках да науча  :Confus_3: волейбол, баскетбол  ::), модерен балет, карате- две седмици  :Content_4 - emotloader: едновременно ходех на уроци по рисуване, танци и фагот  :Content_4 - emotloader: Едва след девети клас се установих само на тичането преди училище на стадиона, а по-късно преди да родя- три години фитнес  :)
От три години ходя на народни танци- всъщност, от както наблягам на йогата два месеца не съм стъпвала там, но ми липсват и скоро ще си подновя тренировките...
Преди две години ходех и на латино танци - те са ми любовта, но не можах да си намеря партньор  :)
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: benato в 10-11-2009, 15:32:39
А,ааа,никакви латино танци,аз на жената съм и забранил ;D Това са страстни и опасни танци ;)Само с мъжо :Content_4 - emotloader:
Петко,незнам дали се брои,от 8 до 18 години,когато се развива тялото,активен спорт ;D Всеки ден,без събота и неделя,а лятото двуразови тренировки,плюс силови тренировки и бягане. Тренера беше много навит :D Имахме по три състезания,за по седмица,голям кеф да отсъстваш от училище :bleh И на море всяка година,та и по два пъти ни караха.Безплатен обяд,анцузи и други екстри :D Даже станахме републикански за юноши-младша,но ни декласираха,един от нашите играл при по големите,забележете,не обратното.Кой ще позволи,на един провинциален отбор да стане републикански шампион??? Но имахме богат спонсор тогава "Витамина"- Стамболийски и беше супер,всичко безплатно,сега иди го търси това ..... :surpris_23:
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: Даниела в 10-11-2009, 16:13:37
 :Content_14: Бенато, а сега с йога ли се занимавате с жената, не разбрах  ::) :Confus_3:
...а за латиното молих моя мъж, ама познай дали има желание  :Content_4 - emotloader:
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: benato в 10-11-2009, 17:49:53
С две бебета :Content_4 - emotloader: Иначе на йога,да. Аз работя от 8 до 20 часа.,само в неделя почивам. :surpris_23:То и тогава е една поивка :Confus_3: На фитнес ходя понякога,обожаваме да сме сред природата,както всички тук. :laugh:
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: Buku в 11-11-2009, 21:00:51
Преди тренирах айкидо, но в един момент го прекъснах - просто обстоятелствата ми попречиха, иначе щях да го продължа...
Иначе ходя пеш по няколко часа на ден, правя куп упражнения вкъщи (за ръце - с гири, за крака, коремни мускули и пр.). Карам чат-пат и колело (вкъщи - велоергометър). Лятото ако съм на море обичам и да си поплувам, но не съм тренирала и не умея много - цапам там, колкот` да не се удавя и толкоз  ;D. Иначе през цялата година си предпочитам планинското катерене - Рила, Пирин и Стара планина са ми споделена любов  :heart_2: :).
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: Svetlio в 11-11-2009, 21:09:20
Айкидо ми е любимото бойно изкуство.То е повече от това.Айкидо е начин на мислене и живот.И е толкова красиво за гледане...като танц. :Content_14:
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: mariiina в 16-11-2009, 10:51:39
 :kisss:Еййййййй, спортисти...и аз едно време към 60-те/само да не умрете от смях/бях гимнастичка- спортна гимнастика...Съга...самона село- на агрофитнес...има уреди всекакви, мотика, търнокоп,лопата....ако някой не ги познава уредите да ми дойде на гости - ще съчетаем полезното с приятното...чакам... не съ натискайти бе...има уреди за всички...ама първо за приятелите... :heart_2:
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: Кате в 16-11-2009, 10:55:06
Бабо Мария, тоя  агрофитнес ми е много познат  :weight_lift:  и аз го практикувам като сме си на село с детето. Много релаксиращо ми действа -хем движение ,хем на въздух и с добри резултати
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: mariiina в 16-11-2009, 13:24:42
 :kisss: за сега сме само две... :surpris_23: къде ги другите :Dormir_13 - emotloader:
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: Spanaka в 18-02-2012, 12:00:07
Искам да попитам по-запознатите по въпрос за спортуване и веганство!
    Правя кардио всяка сутрин, а следобедите включвам и леки тежести. Един ден в седмицата не правя никакви упражнения. Също така един ден в седмицата не ям нищо!
Та въпроса ми е: Кой ден да бъде без тренировки – гладуващия или следващия? В първия имам сили, но нямам следтренировъчно ядене, а в другия обратното.
     Ще ме попитате сигурно какъв ефект търся? Ами просто спортуване, разбира се съчетано с топене на мазнини и поддържане на някакъв мускулен тонус!
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: Миоджералвомбо в 18-02-2012, 12:24:49
според мен може дори и двата дни да не ядеш,обаче в другото време задължително основно се храни с покълнало жито,ако разбира се искаш.Мисля че един ден ,кой да е не е никакъв проблем,дори и два без храна,нищо че вдигаш тежести.базата е в другите дни-там да ядеш силна храна.ако е така,организма няма да усети загуба на мощ.просто ти казвам от лични наблюдения,именно в този случай.също смесвам спорта с диетата.сам усети  ,кое е доброто за тялото ти,обаче не подценявай възможно най силната храна в останалото време през всички дни на годината-покълналото жито
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: vogon в 18-02-2012, 14:20:27
 Здравей спанак,аз не бих спортувал в деня на гладуване,това си е ден на почивка и на стомах и на всичко.
  Покълналото жито е силно,но е със глутен,за който споменавам на няколко места,значи имам идея че глутена може да се преобразува в глутеусите,това са упражненията - напади,колоездене и други.Значи не бива да се яде по много това покълнало жито,или изобщо да не се яде.
  Топенето на мазнини е свързано с и с бъбреците и с черния дроб както вие тук знаете,значи тези органи трябва да са здрави,след съответните пречиствания.
  Гладуване на вода,последвано от сухо или ендогенно,както пише че не трябва да се прави,осигурява невъзвръщането на изгорените тлъстини в тялото.
  Аз използвам и зеолит и хлорофил.
  Ще се радвам все повече вегани да спортуват и да имат постижения.
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: Flatline в 18-02-2012, 14:42:12
Цитат
значи имам идея че глутена може да се преобразува в глутеусите,това са упражненията- напади,колоездене и други

Глутенът е протеин. Глутеусите не са упражненя а мускулите на седалището - Мускулус глутеус максимус, а това не е нищо повече от латинското им наименование. Двете нямат нищо общо  :)
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: vogon в 18-02-2012, 15:24:34
Цитат
значи имам идея че глутена може да се преобразува в глутеусите,това са упражненията- напади,колоездене и други

Глутенът е протеин. Глутеусите не са упражненя а мускулите на седалището - Мускулус глутеус максимус, а това не е нищо повече от латинското им наименование. Двете нямат нищо общо  :)

не ме разбра какво казах ли?
"Глутеусите не са упражненя" - аз си мисля че са упражнения?
Ти занимаваш ли се със спорт или си слаба и умна?извини за което ама :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: Flatline в 18-02-2012, 15:26:33
Ок, възможно е да не съм разбрал. Какво значи "глутена може да се преобразува в глутеусите"?
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: Миоджералвомбо в 18-02-2012, 17:32:25
По отношение на глутена сте прави,но предимствата на житото съвсем не мисля че приключват само на едно физическо равнище.Забелязал съм че ,когато се яде жито ,тогава и психиката е много по- издържлива от тази на другите спортисти.От своя страна именно тя прави така,че човек да изпитва натоварване сериозно и да го понася много леко.Ако искате наравете един опит по апнея.Ето какви наблюдения  имам ,ако искате- пробвайте:Хранете тялото нормално 5-6 дни-веган или в допълнение с млечни продукти-както препочетете.Идете на лоста и направете максималния брой набирания ,които можете.или лицеви опори,абе нещо ,което да е критерий за максималните физически възможности.След това ,стегнете здраво диетата ,като това не значи да сте вегани на 100% ,може и млечни работи да ядете,но не смесвайки ги-пак същото време.Или казано просто ,дръжте същата си диетата както и предната седмица ,но вместо какъв да е хляб ,дайте го на покълнало жито/до 5мм/Като мине същото време-пак направете същите проби.Сами ще видите резултата-твърдя, че едно минимум 20% ще скочите нагоре.Плюс това.именно дето е въпроса тук,може и да не яде човек ден или два, ако ще-глад няма,нищо че има тренинг.Още една работа съм забелязал.Но не става дума тука за онези дето правят житни режими и подобни  неща,не -става дума за постоянно да се мине на жито .Може да задържате дишането си без да настъпва пристъп на кислороден глад ,доста дълго.Всичко го казвам не ей така ,ами защото е от лични наблюдения върху мен самия.Липса на глад,дълга апнея и гъвкавост и висока издържливост могат с лекота да се постигнат, ако диетата е постоянна с  това жито.Сега,глутена си е глутен,но не може да вземем само плюсовете на нещо,нали?..Но тука минусите са далече ,далеч по- малко от която и да е друга храна,според мене е тъй.Затова и казах на човека ,да не се изтормозва и да се мъчи кога да яде и кога -не.Да яде като е гладен,ама мисля ,че е правилно да манипулираме точно това-кога да сме гладни,пък дойде ли глада -да ядем.Но къде по- хитро е да докоснем самата му причина -необходимостта от храна,в случая по време на спорт.
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: توقف عن قتلى в 18-02-2012, 19:01:24
"Сега,глутена си е глутен,но не може да вземем само плюсовете на нещо,нали?"
 
 Именно, дори въздуха който дишаме ни убива. А какво остава храната. Така че всеки трябва да направи избора си, кое каква полза му носи и от кое е редно да се лиши. Универсална диета, няма, защото сме различни. ЗА ЩАСТИЕ
 Като нещо не е за теб, примерно глутена не го яж. Хубаво е да се обменя опит и информация естествено. Но главното е-никоя храна не е само полезна. Да не останат хора с напразни надежди, че видиш ли ядеш ядеш и ставаш по-могъщ, мислиш си само за храна по цял ден и каква полза ще извлечеш от нея - просто не става така, не работи. Ползите и загубите трябва да се приемат по еднакво достойнство.
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: Миоджералвомбо в 18-02-2012, 20:19:57
"Сега,глутена си е глутен,но не може да вземем само плюсовете на нещо,нали?"
 
 Именно, дори въздуха който дишаме ни убива. А какво остава храната. Така че всеки трябва да направи избора си, кое каква полза му носи и от кое е редно да се лиши. Универсална диета, няма, защото сме различни. ЗА ЩАСТИЕ
 Като нещо не е за теб, примерно глутена не го яж. Хубаво е да се обменя опит и информация естествено. Но главното е-никоя храна не е само полезна. Да не останат хора с напразни надежди, че видиш ли ядеш ядеш и ставаш по-могъщ, мислиш си само за храна по цял ден и каква полза ще извлечеш от нея - просто не става така, не работи. Ползите и загубите трябва да се приемат по еднакво достойнство.
Позиция на философ-чудесно!Подкрепям гледната точка ,по любимия ми начин-в мерена реч:

Туй трябва да ядем, което
в стомаха ще се побере,
ще ни изпълни с нови сили
и ще се смели най-добре.

Законът древен , който не почита
и в ползата не вижда той вредата,
а само се стреми да се налапа,
с какво се различава от свинята?
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: vogon в 18-02-2012, 20:42:01
отношението на въпроса е към вегани,които спортуват,моля които не са такива да не се бъркат в,така да се изразя чужди за тях неща :fun_096:най малкото за да не ми омазват мнението със спорове
Титла: Re:Спорт ?
Публикувано от: Миоджералвомбо в 18-02-2012, 20:54:59
отношението на въпроса е към вегани,които спортуват,моля които не са такива да не се бъркат в,така да се изразя чужди за тях неща :fun_096:най малкото за да не ми омазват мнението със спорове
понеже не съм веган ,а употребявам плюс  разстителна храна също и някои млечни продукти,то влизам в множеството от хора,към ,които отправяш предупреждението си.бих искал да те успокоя че ,твърденията ми не влизат в спор с твоите постове,които уважавам.говоря само за себе си,защото и други са писали тук.Понеже ,от друга страна влизам пък в множеството хора,спортуващи,както пита спанака,макар да не съм веган ,то си позволих да дам свое мнение,без да го натрапвам като правилно.Искам това да подчертая-то е само мое мнение.Не знам дали това мнение попада в графата :"омазващи" твоето.ако си го поставил,искам да кажа че не оспорвам твои твърдения  тук.Пиша ти това ,защото е възможно и така да си определил писаното от мен.Но може и да е писаното от други хора по горе.Не се засягай,защото не е необходимо.Съзнавам че човека пита вегани.Аз не съм на 100% такъв,но съм много близко до този тип хранене.не се стремя към такова,по други причини.
Просто си помислих ,че може да има някаква минимална полза ,ако споделя опит в посоката.Дали ще му е от полза на  спанака,той ще си определи.Но пак казвам-не оспорвам,нито измествам акцента от твоето мнение.Ако така си приел ,писаното  от мен ,моля да бъда извинен.ако не става дума  конкретно за постовете ми,съжалявам че така си се почувствал от други такива :sorcerer - emotloader: :sorcerer - emotloader: :Cherries :Content_22: